40-годишен, заспал с цигара, загина при пожар в Пловдив

След потушаването на огъня е било открито тялото му

    


ВиК-авариите днес

-   Община Добрич – ул.”Детелина” №4,  ул.”Черно море” №3  и  ул.”Баба Тонка” №7; -   Община Добричка –   с.Пчелино; -   Община Балчик –   с.Кранево; -   Община Каварна –   Без ВиК-аварии; -   Община Шабла –   с.Дуранкулак; -   Община Ген.Тошево – гр.Ген.Тошево – ул.”3-ти март”; -   Община Тервел –   ...

Шофьор загина след челен удар с ТИР

Шофьор загина при тежка катастрофа на пътя Варна-Добрич. Инцидентът е станал около 7:20 часа на завой след с. Любен Каравелово, съобщават от варненската полиция. Водачът на „Рено 19” загубил контрол над автомобила и се ударил челно в ТИР „Волво”. Вследствие на удара на място е загинал мъжът, седнал зад волана на леката кола. Самоличността на шофьора се установява. Изясняват се също причините и обстоятелствата за инцидента....

Изгониха Русия, Шалке изхвърли Базел от ШЛ

Иван Иванов видя червения картон в решителния двубой на Базел и Шалке за второто място в Група Е на Шампионската лига. Швейцарците паднаха с 0:2 и ще трябва да се задоволят с 1/16-финалите на Лига Европа.

Жестомимичният преводач на помена за Мандела си измислял, оправда се с шизофрения

Жестомимичния преводач на помена за Мандела си измислял знаците, получил пристъп на шизофрения

Жестомимичния преводач на възпоминателната церемония за Нелсън Мандела си е измислял жестовете, а преводът му бил с 0% точност.

Мъжът, който трябваше да превежда с жестомимика думите на световните, изобщо не е знаел какво прави на сцената, писа “Ройтерс”. Асоциацията на глухонемите в Южна Африка го обвини, че не е превежда, а е ръкомахал хаотично.

Пред местен вестник преводачът, 34-годишният Тамсанка Джантие, се оправда с “шизофреничен пристъп”. Той разказа, че започнал да чува гласове на сцената и затова не бил в състояние да осъществи превода. Джантие се извини за поведението си.

Световната общност на глухите остана потресена от случая.

Живото излъчване с гафа на преводача е гледано от милиони зрители в целия свят. Само на стадиона по време на възпоменателната церемония за Нелсън Мандела е имало над 90 000 души.

Това обаче не е единственият гаф, станал по време на церемонията. Настоящият президент на РЮА беше освиркан от трибуните, а вчера ви показахме как Барак Обама си прави “селфи” заедно с британския премиер Дейвид Камерън и датската министър-председателка Хеле Торнинг-Шмид, видимо забавлявайки се по време на траурното събитие.

Видео на жестонимичния преводач от церемонията:

 

Статията "Жестомимичният преводач на помена за Мандела си измислял, оправда се с шизофрения" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стигало се до бой между уролозите и д-р Борисов в "Пирогов", конфликтът бил от 4 години

До месец в До месец в "Пирогов" може да няма нито един уролог. Причината е дългогодишен конфликт между докторите, пазен до момента в тайна. Уролози твърдят, че се е стигало до бой между тях и анестезиолога д-р Цветан Борисов. Отстраненият лекар и уролозите коментираха ситуацията пред bTV. Преди три дни всички уролози в "Пирогов" си подадоха оставките.

Конфликтът в "Пирогов" бил от 4 години, стигало се до бой

До месец в "Пирогов" може да няма нито един уролог. Причината е дългогодишен конфликт между докторите, пазен до момента в тайна. Уролози твърдят, че се е стигало до бой между тях и анестезиолога д-р Цветан Борисов. Отстраненият лекар и уролозите коментираха ситуацията пред bTV.
Преди три дни всички уролози в "Пирогов" си подадоха оставките. До месец в "Пирогов" може да няма нито един уролог. Причината е дългогодишен конфликт между докторите, пазен до момента в тайна. Уролози твърдят, че се е стигало до бой между тях и анестезиолога д-р Цветан Борисов. Отстраненият лекар и уролозите коментираха ситуацията пред bTV. Преди три дни всички уролози в "Пирогов" си подадоха оставките.

Тежка катастрофа край Варна взе жертва

Тази сутрин, около 07:20 часа, на пътя между гр. Варна и гр. Добрич, на завой след с. Любен Каравелово, водачът на лек автомобил „Рено 19”, към момента с неустановена самоличност, губи управление над автомобила и се блъска челно в ТИР „Волво”.

Сергиите се връщат край морето

Парламентарната комисия по инвестиционно проектиране прие по принцип вчера предложението на група депутати от ГЕРБ сергиите и други преместваеми обекти да бъдат допуснати отново край морето. Това ще стане чрез проект за промяна на Закона за Черноморското крайбрежие, който ще бъде обединен с друг проект за промяна в същия закон на Димчо Михалевски. Парламентарната комисия по инвестиционно проектиране прие по принцип вчера предложението на група депутати от ГЕРБ сергиите и други преместваеми обекти да бъдат допуснати отново край морето. Това ще стане чрез проект за промяна на Закона за Черноморското крайбрежие, който ще бъде обединен с друг проект за промяна в същия закон на Димчо Михалевски.

БЛС: Подписването на Националния рамков договор вероятно ще се случи

/КРОСС/Етичната комисия трябва да се сезира по случая с отстранените директори в Института за спешна помощ "Пирогов". Това заяви зам.-председателят на БЛС д-р Юлиан Йорданов. В интервю за ТВ7 той коментира скандала в спешния център, при който над 20 медици от урологията подадоха колективна оставка, а ръководството на болницата отстрани временно директорите на урологията и операционния блок. Проф. Славчо Кънчев и д-р Цветан Борисов няма да изпълняват задълженията си до изясняване на фактите около конфликта между уролозите и доктор Борисов. Официална информация по случая в БЛС не е постъпила, допълни д-р Юлиан Йорданов. Той подчерта, че на събора на Българския лекарски съюз (БЛС) в събота (14 декември) ще бъдат разгледани въпроси, касаещи единствено подписването на Националния рамков договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Предложенията на БЛС към Здравната каса бяха приети и подписването на споразумението вероятно ще бъде гласувано, каза д-р Юлиан Йорданов.  

Уролозите от ”Пирогов” няма да оттеглят оставките си

Уролозите от "Пирогов" няма да оттеглят молбите си за напускане, въпреки че шефът на анестезиолозите в Клиниката по урология д-р Цветан Борисов бе уволнен. Бунтът на медиците продължава с искане отстраненият началник на Клиниката проф. Славчо Кънчев да бъде възстановен на поста.

Тренчев събира екип за нова Конституция

Събираме хора, които да направят проект за нова Конституция. Това каза лидерът на КТ "Подкрепа" в "Гореща точка" по ТВ7.

Топ американка се завръща в "Дунав 8806"

Кристина Сантяго спечели злато като шампион и носител на Купата на страната с екипа на „Дунав 8806“. Най-добрият реализатор и MVP за редовния сезон и плейофите в България през 2012-2013 г. се завръща в Русе.

Дебатът за пушенето в НС - пореден епизод от политическо реалити

Опозицията с лепенки на реверите със знака за забрана на дима

    


Уругвай - предпочитана дестинация заради марихуаната

/КРОСС/ Засилил се е потокът от хора към посолства на Уругвай с питания как могат да получат гражданство, след като страната легализира марихуаната. Това съобщи министърът на външните работи на страната Луис Алмагро, предаде ИТАР-ТАСС. По думите му чужденци се интересуват как могат да получат уругвайско гражданство, след като страната стана първата в света, която легализира производството и продажбата на марихуана в южноамериканската държава. В същото време Международната комисия за контрол на наркотиците към ООН смята, че новият закон нарушава международните норми, докато уругвайските власти продължават да настояват, че те не я защитават, а се борят срещу разпространението на трева. Вчера Уругвай стана първата страна в света, която легализира отглеждането, продажбата и пушенето на марихуана. Консуматорите на канабис ще могат да си купуват максимум 40 грама всеки месец от лицензирани фармацевти, ако са граждани на Уругвай, ако са над 18-годишна възраст и са регистрирани в правителствената дата база, за да се следят ежемесечните покупки. След въвеждането на закона в рамките на 120 дни, уругвайците ще могат да отглеждат до шест растения в техните жилища за една година или до 480 грама. В клубове за пушене, с членове от 15 до 45 члена, ще могат да отглеждат до 99 растения на година. Регистрираните ще могат да купуват марихуана от лицензирани аптеки от април.  

UBS навлиза на пазара на имоти в Австралия

Банката ще си партнира с местната строителна компания Grocon Pty

    


BMW показа новите M3 и M4

Двигателят е 3.0-литров с мощност 431 к.с.

    


Уникално Lamborghini се продава за над 2 милиона евро

/КРОСС/ Моделът на италианския прозиводител Lamborghini, носещ името Sogna, е произведен в една единствена бройка, а в момента се продава в интернет за сумата от 2 380 000 евро, съобщи Autoblog. Настоящият собственик е навъртял едва 1800 километра, което прави колата почти нова. Sogna не може да бъде намерна в моделната гама на марката, тъй като е проект на ателието Art&Тech. За пръв път колата е представена през далечната 1991 година в Жената, където е представена като променено на външен ви Lamborghini Countach. Тогава от Art&Tech са имали намерение да пуснат модела в серийно производство, като цената му да върви около 1.6 милиона долара, но италианците не успяли да осигурят необходимите инвестиции. 

Ботев Пд изпитва трудности със заснежените терени

Станимир Стоилов и футболистите му не могат да проведат пълноценна подготовка за днешната среща с "Берое", заради заснежените терени. „Все още не сме започнали пълноценна подготовка за двубоя, тъй като терените са заснежени. Имаме какво да им връщаме заради поредните загуби в последните мачове“, отсече Стоилов. „При последните две загуби от "Берое", когато бяхме гости, те имаха повече спортен шанс, а ние не реализирахме положенията си. Сега на тежките условия трябва да покажем повече воля и характер.Тимът от Стара Загора е костелив орех и нашият отбор трябва да играе на високо ниво. Не знам какво точно е състоянието на стадион „Христо Ботев“, има снят по него и ще видим как ще се справят хората, които отговарят за...

Омбудсманът иска ускоряване на процеса за рентно плащане за "белите петна"

Омбудсманът изрази принципната си подкрепа на предприетата по негова препоръка инициатива на Министерството на земеделието и храните да се унифицират правилата за изплащане от общините на рентните суми на собствениците на земеделски земи, предаде БГНЕС. Става въпрос за включените по административен ред в масиви за ползване от трети лица на основание чл. 37в, ал. 3, т. 2 от Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) – т.нар. "бели петна", съобщиха от пресофиса на Константин Пенчев. Предвид констатацията, че гражданите не са достатъчно осведомени за правото си да получат рентно плащане за "белите петна" и за изискващата се от тяхна страна активност за търсене на плащането, което в някои случаи води до пропускането на 3-годишния...

Коледната веселба в Царево

С театралната постановка „Ъндърграунд” на режисьора Дейвид Славчев започнаха коледните празници в Царево. Тази вечер е тържествотопо повод 100- годишнината от присъединяването на града към територията на Освободена България през 1913 година. Концертите са концентрирани около читалище „Георги Кондолов” и централния площад пред него. В началото на следващата седмица са концерти популярна музика и спортен клуб „Съншайн”,от 19 до 23 са коледните изяви на самодейни състави към читалището. На 24 декември е традиционният обичай „Коледуване”...

Авария на Международната космическа станция

  Щатската космическа агенция НАСА откри повреда в една от двете охладителни системи на борда на Международната космическа станция (МКС)....

Президентът обсъжда със студенти бъдещето на България

Пловдив/КРОСС/ За втора година под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе инициативата „Младежка визия за развитие на България", която има за цел да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие, предадоха от пресцентъра на президента. Днес от 13.00 часа в VI аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на дискусията с абсолвенти на тема „Моят свят - Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието за развитие и новия Дневен ред за развитие на света след 2015 г., през погледа на младите хора в България. Национална цел на България". В „младежките съвети" при президента тази година ще вземат участие близо 100 абсолвенти-магистри от университети в цялата страна, завършили с най-висок успех след 1 януари т.г. Младите хора ще обсъждат със секретарите на държавния глава въпроси като изкореняването на бедността, качеството на образованието, политическите свободи, мястото на бежанците в Дневния ред за развитие на света, евроатлантическите измерения на националната сигурност и укрепването на сигурността в региона след 2015 г. и други

13-годишна в реанимация, лекувала зъбобол с 2 л. вино

13-годишно момиче е прието в реанимацията в Благоевград, след като лекува зъбобол с литър и половина вино, предава БГНЕС.З.Ч. е постъпила снощи пияна към 21.30 часа в МБАЛ, доведена от родителите й. Според тях 13-годишното момиче се оплаквало от зъбобол. Издебнало, когато майка й излязла за малко и изпила за 15-на минути литър и половина-два вино.След направените и промивки и вливания в Спешно-приемно отделение, 13-годишното момиче, живущо в жк "Еленово" е прието в ОАРИЛ. Стабилизирана е, алкохолната интоксикация е овладяна. /БГНЕС...

Убиецът от "Соло" избягал с фалшив паспорт, майка му доволна

Двойният убиец пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров е избягал от България с фалшив паспорт. Направил си е и плаична операция. Той е имал ограничение от съда да пътува в чужбина, но го е нарушил, напускайки страната. Има съмнения, че бягството му е замисляно отдавна, твърят експерти пред Фрог нюз. В момента службите проверяват дали няма амесени служеби лица в организирането на бягството.

Изслушват доклад за работата на ДКЕВР в парламента

Парламентарната подкомисия за контрол над Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще изслуша представителите й за дейността на регулаторната комисия през ноември. Изслушването е само ден, след като станаха ясни рокадите на върха в енергийния регулатор.

Тиери Анри: Вече никой не се страхува от Манчестър Юнайтед

"Съперниците им се чувстват комфортно на стадион Олд Трафорд"

    


Стенли Фишер e най-вероятният нов зам.-председател на Фед

70-годишният икономист доскоро бе гуверньор на Израелската централна банка

    


БСП и ДПС отложиха промените в социалния кодекс

Депутатите отложиха за следващата седмица промените в Кодекса за социално осигуряване. Те засягат годините и стажа за получаване на пенсия. БСП и ДПС ще стопират закона на ГЕРБ, който увеличава възрастта за пенсиониране с 4 месеца на година.

Мощна експлозия разтърси центъра на Кабул

/КРОСС/ Мощна експлозия разтърси центъра на Кабул, близо до американското посолство, предадоха световните агенции, които съобщават и за възникнала престрелка. Нападението става ден след самоубийствен атентат срещу военна автоколона на ИСАФ край летището в Кабул, при който загина само извършителят на атентата.

На крачка ли сме от падане на пълната забрана за пушене?

Депутатите обсъждат на първо четене предложението за либерализиране на режима със Закона за здравето

    


Борисов: Не сме имали договорка с ДПС, но може да сме се предоверили

Никога с ДПС не е имало каквато и да е договорка за съвместно управление. Това декларира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Нова телевизия". Така той коментира тезите, че е имало договор за ненападение и сътрудничество между ГЕРБ и ДПС преди изборите, но партията му била "изпързаляна" със скандала с бюлетините, намерени в печатница в Костинброд. 

Попитан колко пъти се е срещал с предложения за председател на ДАНС Делян Пеевски, Борисов отговори:"Оставете Пеевски, важният човек в...

Продължават коледните изненади в Благоевград

Община Благоевград и Младежкия дом организират поредният празничен конкурс в рамките на коледната програма „Да бъде светлина”. Конкурсът „Коледни чудеса” ще се проведе в сградата на Младежки дом-Благоевград  днес от 17:00 часа. В него участие ще вземат над 200 деца от училищата в Благоевград. Конкурсът е традиционен и е за изработка на компютърна коледна картичка. Всички  участвали картички ще бъдат аранжирани в изложба. Паралелно с този конкурс, ще се провежда и друга атрактивна надпревара. „Говорещи прозорци” е фото-конкурс за най-красиво укр...

Слушайте “Петата власт” и “Терминал 3″ по OFFRoad Radio

Линк към радиото: http://www.offroad-bulgaria.com/OffmediaRadio/player.html

Този четвъртък в „Петата власт” от 11:30 часа по OFFRoad Radio ще бъде продължена своеобразната дискусия от миналата седмица “До Америка и назад”. Петя ще смени Иво и ще води заедно с Дени. Иво пък ще тръгне отново по “Витошка”, където в първия епизод на предаването намери и разговаря с уличния музикант Минко Енчев за рубриката “Люде”. Очаквайте и новата порция интересни факти за датата 12-и декември от Жоро, четвъртокурсник Архивистика в СУ.

От 13:00 часа започва „Терминал №3”, където ще чуете анкетата и дискусията на Ели и Йо на тема „Бъдещето на книгите – дигитално или хартиено”, както и новини от 41-то издание на Международния панаир на книгата, провеждащ се в НДК, и обзор на предстоящите културни развлечения, с които да се занимавате до следващия четъртък.

Във втората част на предаването Калоян ще интервюира тазседмичния гост в рубриката „Ало-Ало” по въпроса за възможното бъдеще на ЦУМ в очите на руските и българските интереси.

 

 

Статията "Слушайте “Петата власт” и “Терминал 3″ по OFFRoad Radio" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутатите решават да направят ли подарък на пушачите за Коледа

Депутатите разглеждат на първо четене предложението на БСП за отмяна на тоталната забрана за пушене в заведенията. Председателят на комисията по здравеопазване в НС д-р Нигяр Джафер коментира, че днес предстои тежка битка.

Бъсеску след "супер имунитета" за депутатите: Румъния трябва да забрави за Шенген


Категорично трябва да забравим шанса да влезем в Шенген, заяви румънският президент Траян Бъсеску, като посочи, че докладът по механизма за сътрудничество и проверка ще бъде "много лош" в частта си за дейността на парламента, предаде БТА, позовавайки се на "Медиафакс".

Той заяви, че може да предположи какво ще пише в доклада, който се очаква да бъде публикуван през януари: "липса на политическа воля в борбата срещу корупцията".

"С такива етикети страната не може да...

Строителството на "Южен поток" в Унгария започва през 2015

Трасето на газопровода "Южен поток" през територията на Унгария ще бъде определено през първото тримесечие на 2014 г. - до тогава компанията South Stream Hungary Zrt ще завърши разработката на техническите раздели на проектната документация, съобщи днес пресслужбата на "Газпром".

Видеоконтролът днес

Полицейски служители следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. Днес, 12 декември, засилено присъствие има на булевардите „Цар Симеон” и „Банско шосе”. Мобилни полицейски екипи ще има на най-натоварените кръстовища в града.   Ежедневният контрол по спазване на скоростта в града продължава през целия месец декември, предупреждават от Пътна полиция - Сливен....

Отцепникът от ГЕРБ Георги Марков - номер 398 в тефтера на Красьо Черния

Отцепникът от ГЕРБ Георги Марков в тефтера на Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния. Преди четири години Георгиев стана известен като „кадровика в съдебната власт”. Срещу пари осигурявал гласовете на членове на Висшия съдебен съвет, обяви пред бТВ тогавашният член на ВСС Иван Колев. Какви са връзките между Марков и Красимир Георгиев?Номер 398 в тефтера на Красьо Черния - Жоро Севгин Свищов. Севгин е първото име на Севгин Осман - бизнеспартньор на Марко...

ЕК ще проведе преговорите с Русия за "Южен поток"

България постигна отстъпки от „Газпром“, но не е ясно дали и другите държави ще успеят да ги постигнат, смята Драгомир Стойнев

    


Преглед на варненския печат - 12 декември

"Общината отпуска 150 000 лв. за Тубдиспансера", е водеща тема за вестник "Черно море". Община Варна за пореден път ще осигури спешна субсидия за Специализираната болница за лечение по пневмофтизиатрични заболявания.

Италианският Сенат гласува вот на доверие към правителството

Премиерът Енрико Лета заяви, че страната не може да си позволи да бави повече реформите

    


Управляващите си дадоха време за съгласие по ранното пенсиониране


По предложение на БСП парламентът отложи за другата седмица окончателното приемане на промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се замразява възрастта за пенсиониране. Искането на председателя на комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова беше подкрепено от 109 депутати, 72 бяха "против", 2 се въздържаха.

Освен замразяване на възрастта за пенсиониране, поправката предвижда още въвеждане на ранно пенсиониране за хората, на които не им достигат две години стаж...

Неразбрали се за ранното пенсиониране управляващите отложиха окончателното замразаяване на възрастта за пенсиониране


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/12/11/2201337_komisiiata_po_truda_othvurli_predizbornoto_obeshtanie/По предложение на БСП парламентът отложи за другата седмица окончателното приемане на промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се замразява възрастта за пенсиониране. Искането на председателя на комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова беше подкрепено от 109 депутати, 72 бяха "против", 2 се въздържаха.

Освен замразяване на възрастта за пенсиониране,...

Продължава издирването на стрелеца в София

/КРОСС/ Столичната полиция продължава издирването на извършителя на стрелбата, станала снощи в квартал "Младост", при която беше ранен 39-годишен мъж. Около 19.30 часа вчера било получено съобщение за инцидент в столичния квартал "Младост" 1. Незабавно на посочения адрес пристигнали полицейски служители, които са извършили оглед на мястото на произшествието. На пострадалия е оказана медицинска помощ, съобщиха от МВР. Пострадалият е Димитър-Русия и е известен на органите на реда за кражби и сводничество. Той е минавал в пространството пред жилищна кооперация. Малко след 19.30 той е пресрещнат от неизвестен мъж, който вади пистолет и го прострелва. Куршумът засяга леко лявата ръка на 39-годишния мъж. Служителите на МВР са иззели и записи от камерите на близката заложна къща. Предполага се, че те са заснели инцидента и бягството на стрелеца, който е успял да се измъкне в близките улички. Иззета е и една гилза от пистолет. Работата по случая продължава.  

В Червен бряг стартира мащабен проект за подобряване на ВиК сектора

Кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски организира встъпителна пресконференция за запознаване на обществеността с целите на проект "Подобряване и изграждане на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Червен бряг" за предоставяне на безвъзмездна помощ, по ОП „Околна среда 2007 - 2013", чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Държавния бюджет на Република България. Целта на Общината е чрез осъществяването на проекта да се реши един дългогодишен проблем във ВиК сектора на град Червен бряг, като се изгради устойчива система...

90 деца участват в концерта "Творим заедно"

90 деца със специални образователни потребности и техни съученици ще участват в коледния концерт-изложба „Творим заедно“, който започва от 10 часа в зала “Русе”. Събитието се организира от Областния ресурсен център. Във фоайето на залата ще бъде подредена изложба от коледни и новогодишни картички, апликации и предмети, които от 17 декември ще са част от самостоятелната изложба на русенския художник Николай Колев....

"Велбъжданс" има "златни" момичета и момчета

Петя Петкова от „Велбъжданс" спечели осем златни медала за соло изпълнения и купа за първо място от комплексно класиране, от последния турнир по спортни танци за 2013 година в Банкя.„Честито Пете гордея се с теб. В тази категория до 11 г. имаме още една финалистка Мира, която зае четвърто място. Най - малката двойка на клуба Божидар и Димана спечелиха едно първо място, а комплексно се класираха трети", коментира за Дарик треньорът Десислава Камчева.Йоана Тасева защити достойно клуба, като се състезава в две възрастови групи и е финалистка на ...

В дните след Св. Спиридон се разкривало какво ще е времето догодина

На 12 декември православната църква чества свети Спиридон, епископ Тримитунтски, чудотворец. Той бил един от великите светители и чудотворци на IV в.Свети Спиридон е роден на остров Кипър по време на царуването на Константин Велики. Станал епископ в кипърския град Тримитунт, участвал в първия вселенски събор в Никея. Според житието му, изхранвал сиромаси и бедняци и приемал много странници в дома си. Излекувал император Констанций II от тежка болест. В живота си е сторил много добри дела за християнската вяра, да разберат хората нейната доброта...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване