Повече от 8 000 билета са продадени за „Нощта на скоковете“

Повече от 8 000 билета продадени за финалния кръг на Световния шампионат помотокрос фрийстайл – “Night of the jumps”. В свободна продажба останаха по-малко от 2 000 пропуска за шоуто, което ще се състои в събота /14.12.2013г./ в зала „Арена Армеец”. Вчера сутринта започна изграждането на специализираното оборудване. Над 50 души са ангажирани с работата. В късния следобед от Германия пристигна и главния изпълнител на конструкцията и шеф на събитието от страна на промоутъра Франк Ендерс, които директно от летището отиде в залата и започна да раб...

Студенти и ректор погребват удавените колеги

Цялото ръководство на Университета по хранителни технологии в Пловдив начело с ректора проф. Кольо Динков се прощават днес със загиналите четирима студенти.
Група от 40 техни колеги от курса минаха още сутринта по домовете на Стоян Генов, Диана Георгиева и Илиян Митев, които са от града на тепетата.
Първа в последния ѝ път беше изпратена Цялото ръководство на Университета по хранителни технологии в Пловдив начело с ректора проф. Кольо Динков се прощават днес със загиналите четирима студенти. Група от 40 техни колеги от курса минаха още сутринта по домовете на Стоян Генов, Диана Георгиева и Илиян Митев, които са от града на тепетата. Първа в последния ѝ път беше изпратена

Кирилов: ЕП да призове турските власти да се въздържат от провокативна реторика

/КРОСС/ Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалисти и демократи Евгени Кирилов предлага Европейският парламент да призове турските власти да се въздържат от провокативна реторика по отношение на региони в съседни страни-членки на Общността. Той внесе предложение за нов параграф към проекторезолюцията за тазгодишния доклад за напредъка на Турция към Европейския съюз. Предложението е в отговор на изявлението на турския министър-председател Ердоган на предизборен митинг, на който той предяви претенции към територии на съседни държави, сред които и България. Проекторезолюцията ще бъде разгледана в Комисията по външни работи и гласувана в пленарната зала в началото на следващата година. Изявленията на г-н Ердоган са доста предизвикващи. Струва ми се, че са непремерени, създават известна заплаха за стабилизацията на добросъседските отношения с Турция, но не само с България, но и с Гърция. Подобни изявления имаше и в някои от страните от Западните Балкани. Мисля, че беше редно да реагираме. При такива случаи се реагира веднага, а не се изчаква, заяви пред БНР Кирилов. Затова ЕП, взимайки под внимание някои непремерени изявления на министър-председателя Ердоган призовава турските власти да се въздържат от провокативна реторика по отношение на региони - съседни страни, които биха имали дестабилизиращ ефект. Това е предложението. Става дума за нов параграф в документа

Добруджа 07 гостува на КВК Габрово

КВК Габрово - Добруджа 07 е един от най-интересните сблъсъци от деветия кръг на волейболната Суперлига при мъжете. Мачът е на 14 декември - събота, от 17.30 часа и ще се излъчи пряко по БНТ2 и БНТ World. Домакините влизат в срещата като втори във временното класиране и след като тази седмица успяха да се класират за четвъртфиналите на евротурнира за купата на ЦЕВ. В осемте си срещи от родния ни шампионат габровци имат 7 победи и 1 загуба. Гостите от Добрич, които са новаци в елита, са приятната изненада в първенството, заемайки седмо място след...

Училища и детски градини към Интегрирания план на Хасково

21 обекта са включени допълнително към Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Хасково, стана ясно на заключителна пресконференция днес. Проектът е финансиран по програма „Pегионално развитие„.

Сред тези 21 обекта са детски градини, училища , Дома за стари хора, Дома за хора в неравностойно положение. Бе направен подробен анализ за тяхното състояние, извършени ремонти, налична проектна документации, скици и други, каза на пресконференцията ръководителят – арх.Николай Симеонов.

В повечето детски градини е приоритетно подобряването на енергийната ефективност и експлоатационните разходи на сградите. Необходими са изцяло нови отоплителни и електрически инсталации,

както и ВиК, допълни арх. Симеонов .

Община Хасково е една от първите общини, които имат одобрен план за интегрирано възстановяване и развитие до 2020-та г. от Министерството на регионалното развитие, стана ясно още на пресконференцията днес.

Финансовата рамка на интегрирания план възлиза над 500 млн. лв. за следващия програмен период 2014- 2020-та.

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

  Анжелина Янева

 

 

Продължават акциите срещу посегателствата на горите край кв.„Лозенец“

Три каруци с незаконно изсечени дърва са задържали екипи на 3S СОТ и Държавното горско стопанство северно от кв. „Лозенец" в Стара Загора. Каруците и дървения материал са конфискувани, на задържаните са съставени актове. Във връзка с настъпилото застудяване бяха предприети мащабни съвместни акции с полицията и Горското стопанство за предотвратяване на набезите. До момента са задържани почти 10 каруци с незаконни дърва, отсечени в района на кв."Лозенец".Акцията е реализирана по сигнал на охранителната фирма 3S СОТ, която работи по договор с общи...

Кой колко плаща за отопление в Европа

снимка: BBC

Къде в Европа жителите плащат най-скъпо за отопление и къде най-евтино? И как се отнасят тези цени спрямо доходите им?

Отговорът дава Европейската статистическа служба, цитирана от Би Би Си. За съжаление и в това изследване България заема най-негативната позиция – нарежда се сред страните, в които населението изпитва големи трудности в покриване на разходите за отопление (виж по-долу).

От 23-те изследвани града Хелзинки предлага най-евтино електричество. Домакинствата в Берлин плащат едни от най-високите сметки за ток. Това се дължи на таксите и субсидиите, които те плащат, за да се стимулира използването на възобновяема енергия. Една трета от сметките за ток на жителите на Берлин се състоят от такси за зелена енергия. В Обединеното кралство “зелените такси” се равняват на 9%.  Очаква се обаче те да спаднат с до 3%.

 

Цени в евроцента на киловатчас електроенергия към ноември 2013 г.:

Почти половината от населението на България (47%) не може да си позволи да затопли ефективно жилището си. Това се отнася и за страни като Литва, Гърция и Португалия, в които хората буквално се „борят“ за топлота в дома си.

 

От друга страна, само 2% от хората в скандинавските страни нямат необходимите доходи, за да се отопляват нормално. Средно 11% от европейците са с недостатъчни доходи, за да си позволят разточителни сметки за ток.

По-нататъшното поскъпване на тока ще увеличи броя на домакинствата, които няма да могат да затоплят домовете си.

Статията "Кой колко плаща за отопление в Европа" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кой плаща най-много за отопление в Европа

снимка: BBC

Oт 2010 г. глобалната криза в икономиката налага промени в цените на
тока и газта. Тенденцията е те да спадат през първата половина на
годината, след като са били повишени през януари. 

Схема на повишението на цените на тока и газта

Изследване на „Евростат“, цитирано от BBC , показва как и дали
различните държави в Европа могат да се отопляват ефективно и колко им
струва това.

От 23-те изследвани града Хелзинки предлага най-евтино електричество.
Домакинствата в Берлин плащат едни от най-високите сметки за ток. Това
се дължи на таксите и субсидиите, които те плащат, за да се
стимулира използването на възобновяема енергия. Една трета от сметките за ток
на жителите на Берлин се състоят от такси за енергия . В Обединеното
кралство таксите се равняват на 9%.  Очаква се обаче те да спаднат с до 3%.

В Европа същинската цена на тока, включително печалбата на доставчика,
представляват 41% от сметката за тока на домакинството, докато самото
доставяне е 33%, такса енергия – 11% и такса за продажба – 16%, по
данни на Vaasaet.

Почти половината от населението на България (47%) не могат да си позволят да затоплят ефективно домовете си. Това се отнася и за страни като Литва, Гърция и Портогалия, в които хората буквално се „борят“ за топлота в дома си.

 

От друга страна, само 2% от хората в скандинавските страни нямат необходимите доходи, за да се отопляват нормално. Средно 11% от европейците са с недостатъчни доходи, за да си позволят разточителни сметки за ток.

По-нататъшното поскъпване на тока ще увеличи броя на домакинствата, които няма да могат да затоплят домовете си.

Статията "Кой плаща най-много за отопление в Европа" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И Борисов като Орешарски вече влиза през тайни входове

Бойко Борисов последва примера на Пламен Орешарски и влезе през задния вход тази сутрин, за да участва в предаването на Нова телевизия. Така бившият премиер се размина с група девойки - привърженички на движението на Николай Бареков, които се организирали чрез Фейсбук за ранната му медийна изява. Те били въоръжени единствено с фанелки ... Бойко Борисов последва примера на Пламен Орешарски и влезе през задния вход тази сутрин, за да участва в предаването на Нова телевизия. Така бившият премиер се размина с група девойки - привърженички на движението на Николай Бареков, които се организирали чрез Фейсбук за ранната му медийна изява. Те били въоръжени единствено с фанелки ...

На дъното сме по БВП в ЕС

България и Румъния са на последно място в класацията на Евростат за брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението по данни за 2012 година. Двете страни са около 50% под средното равнище.

Фандъкова е против продажбата на „Топлофикация – София” за 1 лев

„Против съм „Топлофикация - София" да бъде продадена за един лев", каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Реакцията й беше във връзка с изказването на министъра на икономиката и енергетиката, че трябва да се обсъди въпросът за приватизация на „Топлофикация - София", предаде агенция „Фокус". 
Виж тук новите електронни издания в „Против съм „Топлофикация - София" да бъде продадена за един лев", каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Реакцията й беше във връзка с изказването на министъра на икономиката и енергетиката, че трябва да се обсъди въпросът за приватизация на „Топлофикация - София", предаде агенция „Фокус". Виж тук новите електронни издания в

И Борисов вече влиза през тайни входове

Бойко Борисов последва примера на Пламен Орешарски и влезе през задния вход тази сутрин, за да участва в предаването на Нова телевизия. Така бившият премиер се размина с група девойки - привърженички на движението на Николай Бареков, които се организирали чрез Фейсбук за ранната му медийна изява. Те били въоръжени единствено с фанелки ... Бойко Борисов последва примера на Пламен Орешарски и влезе през задния вход тази сутрин, за да участва в предаването на Нова телевизия. Така бившият премиер се размина с група девойки - привърженички на движението на Николай Бареков, които се организирали чрез Фейсбук за ранната му медийна изява. Те били въоръжени единствено с фанелки ...

Предстои обсъждане на съкращенията в болницата

Проектоструктурната реформа на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Килкович" АД беше представена тази сутрин пред на Клиничен съвет пред началниците на настоящите клиники и отделения. По време на съвета беше направен финансов анализ за месеците октомври и ноември и бяха набелязани мерките за декември и януари. Всеки началник получи предложение за структурна реформа, което предстои да бъде обсъдено. Всеки началник сам трябва да прецени кои медицински работници да бъдат освободени. Образование, специалност, квалификация, стаж и курсове са част от критериите, п...

Кралицата награди посмърно българина, спасил дете от удавяне

Българинът с британско гражданство Пламен Петков, който загина, спасявайки от удавяне дете във Великобритания, е посмъртно удостоен с кралския Орден за храброст. Майката на Петков е поканена в Бъкингамския дворец, за да получи ордена.

Борисов пристигна в парламента с патерици (снимки)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Народното събрание с патерици, предаде “Фокус”.

ДАИ - Хасково с нов шеф

Досегашният шеф на ДАИ - Хасково Антон Ставрев е съкратен от поста, потвърдиха от централата в София. Причината била административна промяна на звеното от отдел в дирекция, което автоматически налага съкращаването на Ставрев, тъй като вече не е със статут на директор. На негово място е назначен Петър Димитров, който ще бъде временно изпълняващ директор до обвяването но конкурс. Очаква конкурсът да бъде обявен в петък. От Държавната автомобилна администрация обясниха, че административната промяна се е наложила по няколко причини: настояване за т...

България на половината от потреблението в ЕС и с най-нисък БВП на човек

България се нарежда на последно място в ЕС по реално индивидуално потребление на глава от населението в ЕС през 2012 година. Страната ни е и с най-нисък БВП на човек спрямо средното равнище за ЕС през 2012 година.

Евродепутат очаква забавяне в отварянето на новите оперативни програми

„Ще има забавяне в отварянето на новите оперативни програми", смята евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. По думите му вероятно те ще бъдат отворени през септември или октомври догодина. „Ние бихме искали това да стане много по-бързо, ние трябва да имаме, като българи една-единствена цел, максимално бързо да наваксаме нашето изоставане, да се възползваме от нашето членство и възможностите на тези фондове и поне тук да се обединим и да работим в тази насока", коментира Ковачев. Той добави, че от българското правителство зависи колко бързо то ще...

Забраната за пушенето остава в сила

Депутатите отхвърлиха законопроекта на Волен Сидеров за либерализиране на пушенето на обществени места. Гласуваха 188 народни представители, от които 64 - „за", 107 - „против", а 17 - „въздържал се". По време на обсъжданията народните представители дискутираха дали да се пуши на стадионите, както и на обособени места на летищата и в заведенията.

Прах над нормата са дишали в 8 града вчера

Стойностите са между 1.05 и 2.14 пъти отгоре

    


Остава забраната за пушене на обществени места

Остава забраната за пушене на обществени места. Законовите промени за връщане на тютюневия дим в заведенията не срещнаха необходимата подкрепа в...

Националният балет на Испания идва отново в София с нов репертоар


След като изнесе два изключително успешни спектакъла през 2012 г., Националният балет на Испания се завръща в София с други други постановки, които ще представи на 25 март 2014 г. в зала 1 на НДК от 19:30 ч., съобщиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж" и Keen Acts.

Творбите, които публиката ще може да гледа този път, са "Болеро" на Равел, "Севилска сюита" и "Фарука" по хореография на артистичния директор на театъра Антонио Нахаро. През 2012 г. балетът представи Dualia и La Leyenda...

Депутатите отхвърлиха отмяна на забраната за пушене

Парламентът отхвърли промените в Закона за здравето, с които отпадаше пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Депутатите гласуваха против предложените промени и на Атака, и на БСП. Народните представители от БСП и ДПС също гласуваха против предложените промени. По-рано днес дебатът в парламента около предложенията да отпадне забраната за пушене роди ново разпределение на политическите сили в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ заявиха категоричното си „не" за промяната в Закона за здравето. Тяхната теза обаче срещна подк...

Как да преговаряте за всичко, навсякъде и по всяко време

Майсторът на преговорите Дерек Арден идва в България, за да разкрие тайните на успешните преговори

    


Елизабет II награди посмъртно Пламен, който спаси дете от удавяне

Пламен Петков, който се удави, спасявайки 5-годишно момиченце във Великобритания миналата година, бе удостоен посмъртно с Кралския орден за храброст, съобщиха от британското посолство в София. Признанието е публикувано в списъка с цивилни награди за храброст на 12 декември 2013 г. 

На 26 май миналата година на плажа в Западен Уитеринг, Южна Пламен Петков, който се удави, спасявайки 5-годишно момиченце във Великобритания миналата година, бе удостоен посмъртно с Кралския орден за храброст, съобщиха от британското посолство в София. Признанието е публикувано в списъка с цивилни награди за храброст на 12 декември 2013 г. На 26 май миналата година на плажа в Западен Уитеринг, Южна

Регионалните ВиК планове са напълно готови

През следващата година ще започне строителството на язовирите "Луда Яна" и "Пловдивци", съобщи министърът на регионалното развитие

    


Wizz Аir–най-добрата нискотарифна авиокомпания

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна - нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа спечели класацията за най-добър нискотарифен превозвач, организирана от полското списание „Business Traveller". Повече от хиляда читатели на списанието са оценили усилията на Wizz Air да предлага високо качествено обслужване, поддържайки ниски цени, което я отличава в своя клас. По време на церемонията във Варшава, състояла се на 11 декември, представителите на Wizz Air получиха престижната награда от Робърт Гжибовски, главен редактор на списанието. Даниел де Карвало, говорител на Wizz Air каза: "Много благодаря от името на Wizz Air на читателите на Business Traveller в Полша, които ни отличиха с тази чест да бъдем най-добрия нискотарифен превозвач за 2013. Превозили сме над 30 милиона пътници от Полша, което математически означава, че почти всеки поляк вече е летял с Wizz Air. Нашият ангажимент към Полша, тази година беше много добре представен с добавянето на нови линии (13) към полската мрежа. Сигурни сме, че ще се отблагодарим на Полша за тази награда, като продължим постоянно да се разрастваме и да предлагаме отлично обслужване на пътниците. Вие ни направихте най-добрата авиокомпания и ние определено обичаме Полша, както и Полша ни обича".  

Елизабет II награди посмъртно българина, спасил дете, с Кралския орден за храброст

Пламен Петков, който се удави, спасявайки 5-годишно момиченце във Великобритания миналата година, бе удостоен посмъртно с Кралския орден за храброст, съобщиха от британското посолство в София. Признанието е публикувано в списъка с цивилни награди за храброст на 12 декември 2013 г. 

На 26 май миналата година на плажа в Западен Уитеринг, Южна Пламен Петков, който се удави, спасявайки 5-годишно момиченце във Великобритания миналата година, бе удостоен посмъртно с Кралския орден за храброст, съобщиха от британското посолство в София. Признанието е публикувано в списъка с цивилни награди за храброст на 12 декември 2013 г. На 26 май миналата година на плажа в Западен Уитеринг, Южна

Светът на Лукчо отново на родната балетна сцена

/КРОСС/ Специално за най-малките почитатели на балетното изкуство, музикално-продуцентска компания "Жокер Медиа" ще представи на 1 май 2014 г., от 19.00 часа, в Държавен музикален и балетен център балетния спектакъл - "Чиполино". Представлението е по една от любимите на децата по цял свят приказка на Джани Родари - "Приключенията на Лукчо". Богатата, изключително атрактивна и технически сложна постановка, която ще бъде представена на сцената на Музикалния тетър, е на утвърдения украински академичен театър за опера и балет "А.Б.Соловяненко", с главен художествен ръководител н.а. Вадим Писарев. В неговата творческа биография се включват гастроли в над 50 страни по света. Поради големия интерес спектакълът „Чиполино" ще бъде представен за втори път у нас. В постановката „Чиполино" майсторите на балета ще пресъздадат тържеството на справедливостта и доброто в пъстроцветния свят на плодове и зеленчуци. Главният герой - младият Чиполино (популярен за българските деца като Лукчо), с помощта на находчивия граф Черешка, Репичка и Магнолия, помага на своя народ да отхвърли игото на цитрусовия диктатор Принц Лимон. Образът на Чиполино съчетава в себе си безстрашие и храброст, но и весел нрав, именно с тези си качества той завладява детските сърца по цял свят

Възпоменателна монета "90 години от рождението на Апостол Карамитев"

/КРОСС/ Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение медна възпоменателна монета "90 години от рождението на Апостол Карамитев". С нея от централната банка ще почетат именития актьор. Монетата, която е от серията "Български творци", се пуска в обращение от утре - 13 декември. Тя ще се продава на касите на БНБ за 21 лв. с ДДС, съобщиха от централната банка. На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината "1879", изписана върху лентата. Околовръст са изписани "Българска народна банка", номиналната стойност "2 лева" и годината на емисия - "2013". На обратната страна на монетата е изобразен актьорът Апостол Карамитев, както и надпис околовръст "90 години от рождението на Апостол Карамитев". Металът, от който е изработена монетата е мед, проба 999/1000, качеството ѝ е мат-гланц, висше, а теглото - 16.4 г. Диаметърът на паричката е 34.2 мм, гурт - гладък, а тиражът е 3000 броя.  

Полиция блокира община Кочериново, проверява за злоупотреби с евросредства


Полиция блокира достъпа до сградата на Община Кочериново, съобщи БНР. В присъствието на кмета Иван Минков се извършва проверка по сигнал за злоупотреби със средства по европейски проекти.

Разследващи полицаи и такива от Икономическа полиция проверяват документи за възлагане на обществени поръчки и подписани договори за изграждане на канализация в две селища на общината. Проектите са с европейско финансиране.

Към момента от полицията се въздържат да потвърдят дали...

Борисов сложи Цачева за класна на ГЕРБ, той може да се оттегли от парламента

Бойко Борисов с патерици.

Бойко Борисов ще назначи Цецка Цечева за зам.-председател на ГЕРБ, за да отговаря от негово име за парламентарната група.

Борисов се появи днес в парламента с патерици към края на пленарното заседание, за да проведе среща с парламентарната група.

В момента зам.-председатели на ГЕРБ са Димитър Главчев, Красимир Велчев и Цветан Цветанов, а Борисов е председател.

Борисов обясни, че това не о значава снемане на доверието от Цветанов заради двамата напуснали групата депутати (Георги Марков и Светлин Танчев).

Цветанов бил зает с пътувания в чужбина, със съдебни дела и затова често му се налагало да отсъства в парламента.

Цецка Цачева е с голям опит след 4 години работа като председател на Народното събрание и е като класна ръководителка, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов е помолил депутатите си да си кажат, ако смятат, че нещо в ГЕРБ не е наред. 

“Сега у моментът да стане,  да го изпратим с аплодисменти и да отиде, където поиска”, уточни той.

Той обвърза напускането на депутатите от ГЕРБ с пуснатите снимки от Куба с Волен Сидеров.

“Понеже аз на Моника Станишева съм ú сърбал попарата. Вие видяхте опорните точки, които е правила години наред.

Включително 2 млн. българи в София са били подложени на умишлена криза с боклука. След това 6 години депото работи, сиреч имало е капацитет. Спретнаха ни тези кризи преди изборите.

С тези двама депутати и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и “Атака” ще бъде заменена от друг проект”, смята Бойко Борисов.

По думите му в момента Ахмед Доган ръководи държавата.

На въпрос дали мисли да се оттегли от Народното събрание, Борисов обяви, че ще зависи от здравословното му състояние, което в момента не е добро.

Статията "Борисов сложи Цачева за класна на ГЕРБ, той може да се оттегли от парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стойнев: ЕК ще преговаря с Русия за "Южен поток"

Европейската комисия ще е водеща при преговорите с Русия за газопровода "Южен поток", съобщи министърът на енергетиката Драгомир Стойнев по време на посещение в Брюксел по покана на еврокомисаря за енергетика Гюнтер Йотингер. В нея участваха ресорните министри от всички страни от Европейския съюз, през които би преминавал Южен поток.

Деми Мур продаде годежния си пръстен от Аштън Къчър

/КРОСС/ Деми Мур продаде годежния си пръстен от Аштън Къчър. 51-годишната актриса се раздели с бижуто с 5-каратов изумруд срещу 250 000 долара. Купувачът е бижутериен магазин в Бевърли Хилс. Аштън Къчър и Деми Мур  се ожениха на 24 септември 2005 г. И  се разделиха през ноември 2011 г.  Разводът им обаче стана факт едва миналия месец , а красавицата вече продаде скъпото бижу. 35-годишният актьор подаде документите за развод през декември миналата година, но процедурата се проточи, защото бившите съпрузи спореха как да разделят имуществото си, възлизащо на 300 милиона долара.

ЕК ще е адвокат на страните от ЕС по "Южен поток" пред Русия

Йотингер: През януари 2014 г. предстоят преговори с Москва

    


Депутатите отхвърлиха отмяна на забраната за пушене

Парламентът отхвърли промените в Закона за здравето, с които отпадаше пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Депутатите гласуваха против предложените промени и на Атака, и на БСП. Народните представители от БСП и ДПС също гласуваха против предложените промени. По-рано днес дебатът в парламента около предложенията да отпадне забраната за пушене роди ново разпределение на политическите сили в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ заявиха категоричното си „не" за промяната в Закона за здравето. Тяхната теза обаче срещна подк...

БДЖ пуска предварителна продажба на билети за празниците

Ще бъдат пуснати и допълнителни вагони в основните композиции

    


Шиваров: Раздуват се парите за чистота за сметка на тези за здраве при актуализацията на бюджета на Варна

При предлаганата актуализация на бюджета на Варна за 2013 г. се наблюдава значителен субективизъм при взимането на решения за разходването на публични средства. Необосновано се завишават парите за почистване при зимни условия например, макар че метеорологичните условия са добри, а същевременно средствата за здравеопазване са орязани.

Защо Борисов се пази с полиция от нас?

Защо Борисов изпрати полицаите срещу нас, от кого го пазят? Това попита лидерът на „България без цензура” Николай Бареков малко след срамната сцена, разиграла се пред Нова телевизия тази сутрин.

Грейна коледната елха в Бояджик

За първи път грейнаха празничните светлини на четириметрова елха, засадена в красиво оформена голяма кашпа в центъра на село Кметът на село Бояджик Елена Маджарова заяви „Благодаря на всички, които се включиха в инициативата по доставянето, украсяването на елхата и организирането на това начинание. Надявам се коледното дърво да донесе празнична атмосфера и топлина в дните преди и по време на тези чудесни християнски празници. На всички жители на селото желая мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни." С обратно броене, пред очакващит...

Мексико прекрати 75-годишния държавен монопол в петролната индустрия

Промените позволяват на правителството да си партнира с частни фирми чрез различни видове договори, включително лицензи

    


Протест посрещна Давутоглу при визитата му в Армения

Арменците настояват Турция да признае арменския геноцид

Фандъкова: Против съм „Топлофикация – София” да бъде продадена за 1 лев

„Против съм, „Топлофикация - София „Против съм, „Топлофикация - София" да бъде продадена за един лев", каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Реакцията й беше във връзка с изказването на министъра на икономиката и енергетиката, че трябва да се обсъди въпросът за приватизация на „Топлофикация - София", предаде агенция „Фокус". Виж тук новите електронни издания в

Убийците на Стоян Балтов получиха 18 години затвор

18 години затвор определи Софийски градски съд за Александър Данаилов и Светлозар Стоилов за убийството на студента Стоян Балтов дискотека „Амнезия” преди 5 години.

Кралицата награди посмъртно българин с орден за храброст

Пламен Петков загина на 26 май 2012 г., докато спасяваше момиче от удавяне

Експерт: Разминаването в преводите е основно в терминологията

/КРОСС/ Пазарджишкият окръжен съд изслуша един свидетел и заключение на експертиза по делото за разпространение на радикален ислям, направена от доктор Сафер Хасанов. Пред съда свидетелят Юлиян Михайлов разказа, че познава единият от обвиняемите - Ахмед Муса Ахмед  и обясни, че той не е водил проповеди против демокрацията и против участието в избори. Въпреки това той е имал проповеди на различни теми, за които е използвал мюсюлмански книги за тях. Свидетелят е казал приел исляма преди около 8 години, а жена му е решила да се забули преди 5 месеца. Поведението й било плод на нейно лично решение. Той допълни, че е пътувал с Ахмед в различни градове, разходите се поделяли между тях, понякога се ползвали пари от дарения, които се дават в джамията в Пазарджик. Вещото лице - д-р Сафер Хасанов, е извършил преводи на 9 текстове от турски език. Тези текстове вече са превеждани от Юлия Кирилова. Тъй като в част от тях има само анотация, сега е извършен пълен превод. Деветте текста съдържат различни статии и коментари, свързани с религията. Според експерта в някои от подзаглавията се е четяло „Демокрацията е невернически обществен строй". „Неверничеството на съвременните идоли, върховната власт принадлежи на Аллах". Според д-р Хасанов, разминаването между предишния и сегашния превод е основно в терминологията, но това не променя неговото заключение, направено по време на предишно съдебно заседание

Еврокомисията ще води преговорите с Русия за "Южен поток", обяви Стойнев


Европейската комисия ще бъде водеща при преговорите с Русия за газопровода "Южен поток", съобщи министърът на енергетиката Драгомир Стойнев, цитиран от БНТ. Той беше в Брюксел на кратко посещение за работна закуска по покана на еврокомисаря за енергетика Гюнтер Йотингер. В нея участваха ресорните министри от всички страни от Европейския съюз, през които би преминавал "Южен поток".

Драгомир Стойнев обяви, че еврокомисаря за енергетика Гюнтер Йотингер очаква официални писма от...

Андреева: Няма разочарование в БСП, че забраната за пушене остава

Здравният министър Таня Андреева заяви, че е доволна от отхвърлянето на идеята да отпадне пълната забрана за пушене на закрити обществени места. „Удовлетворена съм. Аз мога да кажа само едно и го казах и вътре пред народните представители в зала - за мен този дебат е дебат за здраве и никакви други теми около него не стоят за мен", обясни министърът. „Разбира се, че всеки депутат има свое право да преценява, да застъпва позиции, становища, това е парламентарната република. За мен от гледна точка на здравето на хората това беше правилното", допъ...

Вторичният дим при тютюнопушене е канцероген

Вторичният дим при тютюнопушене е канцероген от клас "А", тоест предизвиква рак. Това каза на пресконференция днес в БТА председателят на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести д-р Соня Ангелова. Изследване сред над 7000 души за последиците от пасивното пушене показва, че рискът да заболеят от рак на белия дроб е над 25 процента по-висок при хора, които живеят с пушачи и 17 процента по-висок при хора, на чието работното място се пуши. По данни на Световната здравна организация вентилационните системи не са в състояние да решат проблема с чистия въздух в  баровете.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване