Спад на Wall Street в трета поредна сесия

Hilton и Facebook отчетоха солидни ръстове, докато Lululemon и Ciena бяха на другия полюс

    


Ученик спечели $100 000 за свой проект

Ученикът от град Нови пазар Мартин Стоянов/17г./ стана най-младият основател на компания, който ще получи финансиране от американския фонд за рискови инвестиции "Y Combinatior". Заедно със своя партньор Теодосий Теодосиев/30г./ от Варна кандидатствали с проект за бизнес и са първите спечелили българи. Идеята им е e-mail приложение, с което всеки би Ученикът от град Нови пазар Мартин Стоянов/17г./ стана най-младият основател на компания, който ще получи финансиране от американския фонд за рискови инвестиции "Y Combinatior". Заедно със своя партньор Теодосий Теодосиев/30г./ от Варна кандидатствали с проект за бизнес и са първите спечелили българи. Идеята им е e-mail приложение, с което всеки би

Гришо и Маша вече конкуренти

Григор Димитров е жокер в стратегията на най-новата амбициозна имиджова компания за спортен мениджмънт. Българинът ще се присъедини към “Тийм8” от 1 януари. Новосъздадената компания е със съсобственик Роджър Федерер, който е и първият клиент. Втори е Хуан Мартин дел Потро, световният №5.
Гришо обаче е ключов с очакванията за бъдещето му в тениса, Григор Димитров е жокер в стратегията на най-новата амбициозна имиджова компания за спортен мениджмънт. Българинът ще се присъедини към “Тийм8” от 1 януари. Новосъздадената компания е със съсобственик Роджър Федерер, който е и първият клиент. Втори е Хуан Мартин дел Потро, световният №5. Гришо обаче е ключов с очакванията за бъдещето му в тениса,

За първи път у нас! Извадиха зъб на лъва Симба

Дивите животни имат по-здрави зъби от хората, сподели за BNews светилото у нас проф. Иван Борисов

Пълната забрана за пушене в заведения остава (обзор)

Всички заведения остават свободни от тютюнев дим. Това реши на първо четене Народното събрание вчера, като отхвърли два проекта за промяна на Закона за здравето, целящи либерализиране на режима на пушене. Единият е на 9-има депутати от Коалиция за България, другият - на Волен Сидеров и съпартийци.
И докато всички присъстващи 11 от “Атака” (без ли Всички заведения остават свободни от тютюнев дим. Това реши на първо четене Народното събрание вчера, като отхвърли два проекта за промяна на Закона за здравето, целящи либерализиране на режима на пушене. Единият е на 9-има депутати от Коалиция за България, другият - на Волен Сидеров и съпартийци. И докато всички присъстващи 11 от “Атака” (без ли

Гимназист от Варна на първо място в Национален конкурс

Георги Иванов Георгиев – ученик в ХІІ клас на Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” се класира на първо място в заключителния етап на ХV-я Национален конкурс по счетоводство за средношколци в гр.София, организиран от Университета за национално и световно стопанство, Института на дипломираните експерт-счетоводители в България и сп.

Григор влиза в отбора на Федерер

Напоследък Роджър Федерер и Григор Димитров непрекъснато са заедно. 
Двамата се появиха един до друг в рекламна снимка на Nike, а от 1 януари българският талант в тениса ще бъде клиент на мениджърската агенция на рекордьора по титли в “Големият шлем”. 
Федерер и неговият мениджър Тони Годзик създадоха Team8 заедно с двама американски инвеститори. Напоследък Роджър Федерер и Григор Димитров непрекъснато са заедно. Двамата се появиха един до друг в рекламна снимка на Nike, а от 1 януари българският талант в тениса ще бъде клиент на мениджърската агенция на рекордьора по титли в “Големият шлем”. Федерер и неговият мениджър Тони Годзик създадоха Team8 заедно с двама американски инвеститори.

Украйна скоро щяла да подпише споразумението за асоцииране с ЕС

Украинският първи вицепремиер Сергий Арбузов заяви след разговори в Брюксел с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, че Украйна скоро ще подпише споразумение за търговия и асоцииране с Европейския съюз, предаде Ройтерс. Арбузов не уточни нито дата, нито срок за подписване на споразумението, посочва БТА. Той каза, че с Фюле са обсъждали пътна карта за прилагане на споразумението, което президентът Виктор Янукович отказа да подпише миналия месец и това предизвика протести в Киев. "Украйна скоро ще подпише споразумението за асоцииране с Европей...

Сирийци и охранители се биха

Двама сирийци и охранители се биха в центъра за бежанци в столичния квартал „Овча купел”. Инцидентът станал вчера около 14,30 часа. Тогава на страничния вход на дома пристигнал 25-годишен чужденец. Той бил палестинец, но живеел в Сирия, откъдето избягал.

Магистрати помогнали на убиеца от "Соло" да избяга

София /КРОСС/ Убиецът от "Соло" е избягал от страната по предварителен сценарий, в който са участвали и хора от съдебната система. Това сензационно разкритие направи пред TV7 бащата на Кирил Въжаров - една от жертвите на Илиян Тодоров. По данни на Михаил Въжаров развитието на делото е било обсъдено на специална среща, а съдията на първа инстанция Румяна Ченалова е причината убиецът да не излежава доживотната си присъда.Датата е 9 декември, 29-и състав на Софийски градски съд, начело със съдия Румяна Ченалова оправдава обвинения за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров. С прочитането на присъдата тя изменя и мярката му и той излиза на свобода. Оттогава Илиян го няма. Малко преди това родителите на Кирил получават имейл от човек, който определят като близък до делото. Той ги информира, че Илиян ще бъде оправдан на първа инстанция, за да напусне страната. На този етап Въжаров не посочва кои са хората от системата, участвали в срещата с близки до убиеца и сред тях ли е съдия Ченалова. В момента обсъжда с адвокатите си как да подаде данните, които има и ще доведат ли те до наказания за магистрати. На срещата имало и аудиозапис. Досега не го е обявил, за да не пречи на делото. По време на процеса близките искат отвод на съдия Ченалова, но не го получават. Правят го, защото според тях тя е взела страната на убиеца.Засега МВР няма данни къде е Илиян. Той обаче се издирва в държавата, а по случая работят и служби извън България

Операция чака Антон Недялков от "Литекс"

Антон Недялков от "Литекс" е със счупване на костица в глезена и чака операция. Младежкият национал се контузи тежко в последните секунди на дербито с ЦСКА (0:0) в сряда в Ловеч.

Кракът му остана под тежестта на Неманя Милисавлевич от "червените" при единоборство.

Операцията на глезена му ще бъде извършена този понеделник в София. Очаква се в Антон Недялков от "Литекс" е със счупване на костица в глезена и чака операция. Младежкият национал се контузи тежко в последните секунди на дербито с ЦСКА (0:0) в сряда в Ловеч. Кракът му остана под тежестта на Неманя Милисавлевич от "червените" при единоборство. Операцията на глезена му ще бъде извършена този понеделник в София. Очаква се в

Бойко Борисов събра всички ГЕРБ депутати! Пълен запис на срещата в zaPernik.com

Преди четири месеца ви събирах и Ви казах, че ако някой не е съгласен с каузата, с правилника, с мене, четвърти, пети и счита, че са непоправими нещата за него да си подаде молба и ако иска да напусна, ако иска да стане независим, каквото иска това да първи. Нямам спомен някой да стане и да каже нещо. Днес искам да ви помоли пак, ако някой, по каквато и да е причина, включително и финансова стане и каже, че е бил до тук и отиде да си подаде молбата, ще стана, ще кажа, че му благодаря и ще Ви...

Продължава

Бойко Борисов събра всички ГЕРБерските депутати! Пълен запис на срещата в zaPernik.com

Преди четири месеца ви събирах и Ви казах, че ако някой не е съгласен с каузата, с правилника, с мене, четвърти, пети и счита, че са непоправими нещата за него да си подаде молба и ако иска да напусна, ако иска да стане независим, каквото иска това да първи. Нямам спомен някой да стане и да каже нещо. Днес искам да ви помоли пак, ако някой, по каквато и да е причина, включително и финансова стане и каже, че е бил до тук и отиде да си подаде молбата, ще стана, ще кажа, че му благодаря и ще Ви...

Продължава

Ода за ракията написа поданик на Нейно величество

Лирическият императив I want rakia, I need rakia. I love rakia... се просмуква като мирис на свежи джибри в цялата “Песен за ракията” на англичанина Джонатан Тейлър.

Рут Колева се гаври с Кичка Бодурова

Рут Колева не спира да бълва постове в социалната мрежа Facebook по адрес на по-възрастната си колежка. От вчера тя споделя с приятелите си различни снимки на КичкаБодурова, придружени с хапливи коментари.

Гласуваме с мегабюлетина

С мегабюлетини, дълги по няколко метра, ще гласуваме вече на изборите. Това ще стане, ако Народното събрание приеме внесения вчера от социалистката Мая Манолова проект за нов Изборен кодекс, който въвежда преференцията в рамките на пропорционалната система.

Откриха най-студеното място на Земята

НАСА обяви, че един от високите хребети на Източното Антарктическо плато е най-студеното място на планетата. Температурата там стига до минус 93,2 градуса по Целзий през някои зимни нощи. Откритието е било направено чрез сателита Landsat 8.

Началникът на уролозите в „Пирогов” е възстановен на работа

Ръководството на „Пирогов" възстанови на работа началника на разбунтувалите се уролози - професор д-р Славчо Кънчев.

Депутат предлага авиодиспечер да се става и без висше

Изискването за ръководител на полети да се назначават само лица със завършено висше образование да отпадне. Това предлага депутатът от ДПС Камен Костадинов с проект за промени в Закона за гражданското въздухоплаване. Проектът предвижда и бордът на директорите на Ръководство на въздушното движение (РВД) да се увеличи от 3-ма на 5-има членове. 

Изискването за ръководител на полети да се назначават само лица със завършено висше образование да отпадне. Това предлага депутатът от ДПС Камен Костадинов с проект за промени в Закона за гражданското въздухоплаване. Проектът предвижда и бордът на директорите на Ръководство на въздушното движение (РВД) да се увеличи от 3-ма на 5-има членове.

3 млн. писма пращаме за Коледа и Нова година

Около 3 млн. писма очакват от „Български пощи” да бъдат изпратени по Коледа и Нова година. Миналата година в страната са пуснати над 2,5 млн., а очакваният ръст за 2013 г. е 20%. Статистиката за декември 2012 г. сочи, че от националния оператор са обработени над 750 хил.

Бойко бяга през задния вход на телевизия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе и излезе вчера в една от националните телевизии през заден подземен вход, за да избегне причакващите го протестиращи. Пред сградата на медията се бяха събрали стотина момчета и момичета, симпатизанти на гражданското движение на Николай Бареков „България без цензура”.

Пасивните пушачи пафкат масово по половин цигара

Половин цигара изпушват пасивните пушачи, а вторичният дим е канцерогенен. Това припомниха лекари в деня, в който забраната за тютюнопушене в затворени помещения не успя да падне в парламента.

Отпечатък от маратонка издал убиеца на Балтов

София /КРОСС/ Следа от маратонка е "заковала" един от убийците на студента Стоян Балтов. Върху челото на пребития до смърт младеж останал отчетлив отпечатък от грайфера на обувката на Александър Данаилов, с която бил обут по време на злополучното меле. Това става ясно от мотивите на Софийския градски съд към присъдата за убийството. През юли Александър и Светлозар Стоилов бяха признати за виновни за зловещия побой. Тогава съдът ги прати за по 18 години в затвора. Оправдан бе третият подсъдим Вили Георгиев. Тримата бяха пратени на съд по обвинение, че на 5 декември 2008 г. са нападнали Балтов и го ритали, докато издъхне. Жестокото престъпление стана в Студентския град пред дискотека "Амнезия", където минути преди мелето били компаниите на Балтов и биячите му. Според прокуратурата към 2 ч през нощта Балтов и приятелят му Станимир Тодоров настигнали неколцина младежи. Сред тях били тримата подсъдими. Някой подхвърлил обидна реплика, друг отвърнал и се стигнало до мелето. Стоян Балтов бил повален на земята и ритан жестоко по главата и тялото. Младежът издъхнал веднага от тежка черепно-мозъчна травма. От мотивите към присъдата, които бяха оповестени от Софийския градски съд, стана ясно, че причината Вили да бъде оправдан не е, че не е участвал в боя. Напротив - имало доказателства, а и самият той признал, че е нанесъл удар в рамото на студента, докато бил повален на земята

Наплив от нашенски жрици заплашва Германия

Проститутки от България и Румъния може да залеят Германия след 1 януари 2014 г. От това се опасяват в граничния с Франция град Саарбрюкен, отбелязва АФП.

ЕК и Украйна ще преговарят без Русия

/КРОСС/ Европейският комисар Щефан Фюле заяви, че Украйна и Европейският съюз се договорили да водят преговорите за асоцииране без Русия, съобщава ИТАР-ТАСС . „Мога да уверя украинския народ: преговорите ще продължат. Ние не променяме хода на европейската интеграция на Украйна. Европа от своя страна увери Украйна, че процесът на европейска интеграция ще бъде от полза за Украйна", каза вицепремиерът Сергей Арбузов. РИА „Новости" отбеляза, че еврокомисарят и вицепремиерът са се договорили за подготвянето на пътна карта за прилагането на споразумението за асоцииране и подкрепата на Киев в споразуменията с МВФ . Страна, която не участва в интеграционните процеси, губи в конкуренцията на световните пазари. Ще продължим курса на евроинтеграция. Това е официалният курс на правителството, подчерта украинският външен министър Леонид Кожара. По думите му, страната приветства възобновената работа на мисията наблюдатели от ЕП, в лицето на Пат Кокс и бившия полски президент Александър Квашневски. На ситуацията в Украйна беше посветена днешната резолюция на Европарламента, чиито членове призоваха за мерки за неутрализиране на икономическия натиск на Москва върху Киев. Според евродепутатите, това може да бъде направено чрез икономическа помощ от МВФ и Европейската банка за възстановяване и развитие. Чуждестранните посредници в разрешаването на политическата криза са крайна мярка, каза в коментар на резолюцията Кожара.    

Украйна възобнови преговорите с Европейския съюз

/КРОСС/ Украйна и Европейският съюз възобновиха преговорите по подготовката на страната за асоцииране, заяви украинският министър на външните работи Леонид Кожара. След посещението на украинска техническа мисия в Брюксел, по време на което бяха определени предварителният кръг въпроси, които ще бъдат обсъждани, в момента в Брюксел е първият вицепремиер Сергей Арбузов, каза Кожара. Страна, която не участва в интеграционните процеси, губи в конкуренцията на световните пазари. Ще продължим курса на евроинтеграция. Това е официалният курс на правителството, подчерта украинският първи дипломат. По думите му, страната му приветства възобновената работа на мисията наблюдатели от ЕП, в лицето на Пат Кокс и бившия полски президент Александър Квашневски.  На ситуацията в Украйна е посветена днешната резолюция на Европарламента, чиито членове призоваха за ответни мерки за неутрализиране на икономическия натиск на Москва върху Киев. Според евродепутатите, това може да бъде направено чрез икономическа помощ от МВФ и Европейската банка за възстановяване и развитие. Чуждестранните посредници в разрешаването на политическата криза са крайна мярка, каза в коментар на резолюцията Кожара.

Бунтовници изклаха цял град в Сирия

Сирийски бунтовници нахлуха в град, населен с алауити, и заклаха всички жители. Прерязани били гърлата на цели семейства в Адра, като не били пощадени нито децата, нито жените. Над 1000 въоръжени членове на групировката “Фронт ал Нусра” превзели завчера град Адра, на 40 км от столицата Дамаск, като се възползвали от гъстата мъгла. Сирийски бунтовници нахлуха в град, населен с алауити, и заклаха всички жители. Прерязани били гърлата на цели семейства в Адра, като не били пощадени нито децата, нито жените. Над 1000 въоръжени членове на групировката “Фронт ал Нусра” превзели завчера град Адра, на 40 км от столицата Дамаск, като се възползвали от гъстата мъгла.

Главният мюфтия на Саудитска Арабия заклейми атентаторите самоубийци

Главният мюфтия на Саудитска Арабия заклейми самоубийствените бомбени нападения като особено тежки престъпления, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Саудитският най-висш духовник, който отстоява строго сунитската версия на исляма, осъди още през 2001 г. самоубийствените нападения на Ал Кайда срещу САЩ. Но сегашните му изявления, публикувани в саудитския вестник "Хаят", се отличават с извънредно остър език, подчертава Ройтерс. "Да убиеш себе си е тежко престъпление и тежък грях", заявява пред вестника шейх Абделазиз Ал ал Шейх. По думите му "тези,...

Украйна обеща на САЩ: Без войски срещу протеста

Украйна е уверила САЩ, че политиката на страната е против използването на въоръжени сили срещу антиправителствените демонстранти, заяви Пентагонът, след като Вашингтон изрази безпокойство във връзка с разполагането на полиция за борба с безредиците в района на демонстрациите.

Йовчев: Нямам информация за Илиян Тодоров

Вътрешният министър допълни, че ще се използват и връзки с други служби, за да може осъденият да бъде открит

Intel ще се появява при отбелязване на гол от Барселона

Производителят на чипове ще плати 25 млн. долара, за да постави логото Intel Inside от вътрешната страна на фланелките на отбора

    


Елизабет II не хареса певческите изяви на Уилям

/КРОСС/ Елизабет II е останала недоволна от певческите изяви на внука си Уилям с рокаджията Бон Джоуви. Припомняме, че миналия месец по време на благотворителна вечер в Кенсингтънския дворец принцът пя заедно с вокала на Jon Bon Jovi и Тейлър Суифт култовата песен на бандата „Livin' on a Prayer". Британската кралица е осъдила строго внука си. Според нея един бъдещ монарх не бива да скача по сцената. Тя е изразила надежда, че в бъдеще Уилям повече няма да става за посмешище. В отговор на проповедите на баба си принцът е отбелязал, че е отлично запознат с кралския етикет, но иска да покаже на бъдещите си поданици, че може да бъде обикновен човек.

Спират безводието в Тракия

Проблемите с водоснабдяването в районите на Панагюрище и Рудозем ще бъдат решени с изграждането на два нови язовира. Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, която направи отчет за шестте месеца на годината. За целта се предвижда изграждането на язовирите „Луда Яна” и „Пловдивци”.

Украинската опозиция готви нов голям протест в неделя

Каним всички на нашата демонстрация, заяви Яценюк

    


Съвестта победи лобизма

Гласуването по съвест победи тютюневото лоби в парламента. Опитът за връщане на пушенето се провали. Рядко депутатите дават повод за адмирации. С вчерашното им решение обаче можем да ги поздравим, защото те наистина успяха да излязат от партийните си обувки. Добре би било в този дух да продължи и гласуването на други закони. Липсата на партий

Доц.д-р Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара: Скочи драстично делът на руските туристи

Завършил немската езикова гимназия в гр. Ловеч. Дипломиран икономист по туризъм от ВИНС „Димитър Благоев“ (сега ИУ - Варна). Доктор и доцент по икономика и управление на туризма. От 1992 г. става преподавател в катедра „Икономика и организация на туризма“ в ИУ - Варна.

Защо сериалът “Четвърта власт” е толкова скучен?

Излъчването на “Четвърта власт” беше съпътствано от голяма рекламна кампания с плакати, билбордове, дипляни, листовки, пиар публикации и предавания. И обвинения към критиците на сериала, сякаш нарушават някаква политическа коректност, щом не го харесват.

Ще започна с уточнението, че не критикувам на лична основа хората, които стоят зад сериала “Четвърта власт” на БНТ. Тъй като България е малка и всички сме братовчеди, знам, че с една голяма част от тях имаме в известна степен общи естетически и даже политически възгледи.

От друга страна, би било пресилено да кажа, че съм имал големи очаквания от техния труд, защото съм поглеждал и други български сериали, включително (пред)последния колосален провал на БНТ - “Недадените”, който с гръм и трясък опропасти тема като тази за спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Колкото и да сме позитивно настроени, трябва да признаем, че, за съжаление, сериалът “Четвърта власт” има традиционните недостатъци на българското кино - актьорите играят подчертано театрално, непрекъснато рецитират, все едно са на изпит във ВИТИЗ, диалозите са изкуствени, патетични, пълни с кухи думи и фрази, които никой не използва. Може би сюжетът е достоверен като цяло, но като се вгледаш отблизо, всичко изглежда някак изкуствено и направено насила.

Действително няма редакция на български вестник (на българска медия изобщо), в който собствениците и главният редактор да са изключително чисти и благородни личности, които не се поддават на натиска на рекламодателите, държат се прекрасно с подчинените си, а подчинените им журналисти, от своя страна, са бивши брокери от английската стокова борса, карат Мини-Купъри и са крайно етични, с изключение на една руса репортерка, която спи с източници…

Няма смисъл да изреждам по-нататък, защото този въпрос вече беше обсъден нашироко (макар и недоброжелателно) в медиите и социалните мрежи още след първата серия. Вече чухме аргумента от авторите, че и “Спешно отделение” не ще да е реалистичен от медицинска гледна точка. Зрителите обаче не се нуждаят от медицинска точност, а от елементарна достоверност. Прочетете, например, няколко произволни критически текста за суперхитовия и награждаван американски сериал „Homeland” – критикуват го, че представя по нереалистичен начин работата на агентите в ЦРУ, мисиите на ЦРУ в чужбина, дори исляма и живота в ислямските общества, че прекрачва прекалено надалеч границата на политическата коректност и пр.

Въпреки че наистина е проблем, за съжаление, проблемът с достоверността не е най-големият и не е той причината всяка серия “Четвърта власт” да е толкова мъчителна за гледане. Проблемът е, че сериалът просто е убийствено скучен – със скучен сценарий, скучна режисура и скучна актьорска игра.

Скуката и тавтологията започват още от самото начало. Като казах „Homeland”, няма как да не направи впечатление, че всяка негова серия започва с гласа на американски президенти зад кадър, които говорят за тероризма, а всяка серия на “Четвърта власт” – с гласа на български политици зад кадър, които говорят за службите. Още тук започва да става неясно защо сериалът се самопредставя и рекламира като сериал за медии при положение, че основната му тема явно са службите, а медиите (реалистично) са представени само като техен придатък. Това е разфокусиране, характерно за българското кино, в което често режисьорите правят по един-два филма в живота си и в тях искат наведнъж да кажат всичко по всички теми.

Казват, че дори много добри актьори играят зле, ако ги режисира слаб режисьор… Казват и че Атанас Атанасов е добър актьор, дори професор по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Много силно се надявам, че Атанасов преподава театър, а не кино, защото на екран самият той изглежда много, много, много неубедително и се съмнявам, че който и да е режисьор може да носи вина за това.

Във всеки диалог героят на ...

Забраната за пушене оцеля - кой как гласува (ОБЗОР)

Тоталната забрана за пушене на закрито оцеля. След четири часа бурни дебати депутатите все пак отхвърлиха законови поправки, които щяха да либерализират режима. 
Едното предложение бе внесено от "Атака" и предвиждаше помещения за пушачи в кръчмите и цигарен дим във всички нощни заведения. Другите поправки - внесени от депутати от "Коалиция за Тоталната забрана за пушене на закрито оцеля. След четири часа бурни дебати депутатите все пак отхвърлиха законови поправки, които щяха да либерализират режима. Едното предложение бе внесено от "Атака" и предвиждаше помещения за пушачи в кръчмите и цигарен дим във всички нощни заведения. Другите поправки - внесени от депутати от "Коалиция за

Баща преби осмокласник, закачал дъщеря му

40-годишен баща на момиче преби осмокласник, след като разбрал, че момъкът закачал дъщеря му. Пострадалото момче е в болница.

Българка падна на колене пред цяла Гърция и взе да проси лифтинг

 64 годишна българка шокира цяла Гърция, като изпадна в екстаз пред камерите на гръцка телевизия и започна да колене да се моли за лифтинг, видя zaPernik.com!

Умопомрачителната гледка се разиграла в гръцкото предаване “SOS”, което се излъчва по тамошната телевизия «Алфа». “Искам, искам го. Чувствам се 40-годишна”, крещеше Цвета пред обезумялата публика.
Българката...

Продължава

ЕП изслушва Сноудън на 18 декември?

/КРОСС/ Членовете на Европейския парламент могат да изслушат бившия консултант на NSA Едуард Сноудън на 18 декември, съобщава „Франс прес". За изслушването му пред Европарламента се обявиха членовете на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред. Не всички депутати обаче смятат, че това е правилното решение."Някои политически групи, в това число и моята, се отнасят с предпазливост към това", каза френският евродепутат Вероник Матю.Тя изрази опасения, че парламентарните изслушвания "предоставят трибуна" за изявление на Сноудън , а неговата личност все още повдига въпроси.Германския евродепутат Жан-Филип Албрехт не само се съгласи, че Сноудън трябва да бъде изслушан в Европейския парламент, но поиска и да се гарантира, че достъп до тях ще получат всички желаещи. Белгийският депутат от социалистите Марк Тарабела каза, че принципното съгласие за изслушването на Сноудън е получено и остава да се решат само техническите детайли. Товапо думите й може да има последици за споразумението за партньорство между ЕС и САЩ, която в момента се обсъжда от двете страни.

Упадъкът на българското училище

Кой е виновен за упадъка? Остарелите учебници или слабите учители? Или материалната и духовна нищета?

Референдум за независимост на Каталония няма да има

Това не подлежи на обсъждане, категоричен е премиер Рахой

    


Българин спечели престижeн тенис турнир за юноши на Nike във Флорида


Българският тенисист Адриан Андреев спечели престижния заключителен турнир Nike Junior Tour, който се проведе във Флорида. Той триумфира убедително в надпреварата при 12-годишните, в която участват само шампионите от националните турнири Nike Junior.

Във финала младият софиянец, който беше поставен под номер 3 в основната схема, победи четвъртия Михайло Попович с 6:1, 6:4. Андреев нямаше особени трудности срещу сръбския си съперник и стана първият българин с победа в този турнир....

Българин спечели престижeн турнир за юноши на Nike във Флорида


Българинът Адриан Андреев спечели престижния заключителен турнир Nike Junior Tour, който се проведе във Флорида. Той триумфира убедително в надпреварата при 12-годишните, в която участват само шампионите от националните турнири Nike Junior.

Във финала младият софиянец, който беше поставен под номер 3 в основната схема, победи четвъртия Михайло Попович с 6:1, 6:4. Андреев нямаше особени трудности срещу сръбския си съперник и стана първия българин с победа в този турнир.  
...

Прокурор продавал информация на престъпници

Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура (САП) Бранислав Славов е разследван от държавното обвинение по съмнение, че е продавал информация за течащи дела на бандити. Това стана ясно вчера по време на Висшия съдебен съвет, който разглеждаше атестацията на магистрата. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че срещу обвинителят тече досъдебно производство за търговия с влияние.

Синодът скочи срещу закона за вероизповеданията

Светият Синод не приема текстовете на новия законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, внесен от депутатите Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева. Това се казва в официалната позиция на Синода.

Най-голямата туристка в Перник Кръстинка Апостолова стана прабаба

Най-голямата туристка в Перник Кръстинка Апостолова стана прабаба, научи zaPernik.com.

Правнукът на видната пернишка общественичка ще се казва Йоан, син на внука й Кръстин, който е енорийски свещеник на българската църква в Хамбург.

Днес в Перник прабаба Кръстинка е черпила познати и приятели.

Болните от рак в света достигат 14 милиона

Броят на хората с диагноза рак по света нараства с всяка изминала година. Според Световната здравна организация онкоболните са повече от 14 милиона. Данните сочат, че числеността на пациентите с рак е нараснала, като през 2008 г. те са били 12,7 милиона.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване