Свлачище затвори пътя Смолян - Пловдив

Свлачище затвори пътя Смолян – Пловдив в района на Юговското ханче.

Министър Папазов: Проблемни са двата лота на магистрала „Марица”

„Проблемните проекти по Оперативната програма „Транспорт" са двата лота на автомагистрала „Марица", това обяви транспортният министър Данаил Папазов на изслушването му от парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

„На заседание на Министерски съвет обсъдихме индикативното разпределение на средствата от вън „Проблемните проекти по Оперативната програма „Транспорт" са двата лота на автомагистрала „Марица", това обяви транспортният министър Данаил Папазов на изслушването му от парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. „На заседание на Министерски съвет обсъдихме индикативното разпределение на средствата от вън

"Валенсия" се подиграва на "Лудогорец" - ще пътува по-малко време до София

Във Валенсия започнаха да се подиграват на "Лудогорец" ден преди мача между двата отбора от осминафиналите на Лига Европа.
Българският отбор ще пътува повече време до София, отколкото Валенсия, коментиря Местният вестник "Лас Провинсиас".
"Прилепите" идват с директен полет, който ще им отнеме около 3 часа и половина. Във Валенсия започнаха да се подиграват на "Лудогорец" ден преди мача между двата отбора от осминафиналите на Лига Европа. Българският отбор ще пътува повече време до София, отколкото Валенсия, коментиря Местният вестник "Лас Провинсиас". "Прилепите" идват с директен полет, който ще им отнеме около 3 часа и половина.

"Локомотив" (Пловдив) доближи полуфиналите за Купата на България


Футболистите на "Локомотив" (Пловдив) спечелиха убедителна победа с 3:0 при гостуването на втородивизионния "Добруджа" и на практика си осигуриха място в полуфиналите за Купата на България още преди реванша на 19 март.

Треньорът на "железничарите" Александър Станков направи седем промени спрямо загубата с 1:4 от "Славия" в А група. Неговият отбор изигра мача с "Добруджа" рационално и без много усилия, като спокойно изчака грешките на съперника.

Младият състав на...

Стажантите ще работят на трудов договор, реши парламентът


Всички стажанти у нас ще работят на трудов договор, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Кодекса на труда.

Младежи до 29 години, завършили поне средно образование и без стаж и опит, ще могат да се назначават на трудов договор с условие за стажуване. Такъв договор ще може да се сключва само веднъж с едно лице и за срок между 6 месеца и 1 година.

Зам.-министърът на социалната политика Росица Янкова обясни, че договор за стажуване не може да бъде сключен с...

Пловдивското дерби ще е на „Васил Левски“

Пловдивското дерби официално бе насрочено за неделя от 14 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Трима младежи ръководиха ДАЗД за един ден

/КРОСС/ За пета поредна година Държавната агенция за закрила на детето стана част от инициативата „Мениджър за един ден". Председателят на ДАЗД предаде поста си на единадесетокласничката от Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука" Мария Стоянова. Ева Жечева й разказа за Конвенцията за правата на детето, Закона за закрила на детето, Устройствения правилник на ДАЗД и за задълженията си. Анжелика Рао от ГПЧЕ "Алеко Константинов", град Правец, зае мястото на заместинк - председателя на ДАЗД Ана Ананиева, а Виктор Асенов от 95 СОУ "Проф. Иван Шишманов" стана главен секретар за един ден.Тримата ученици се запознаха с основните права и задължения на децата, участието на младите хора в процеса на вземане на решения и интегрирането на младежи с различни потребности. Мария, Виктор и Анжелика се срещнаха с ръководителите на дирекции, участваха в среща с неправителствени организации и посетиха Националната телефонна линия за деца 116 111. След това изказаха своите идеи за популяризиране на правата на децата, осигуряване на достъп за кучета водачи в обществените сгради и дадоха препоръки за активизиране на работата на Съвета на децата. В края на работния ден председателят на ДАЗД г-жа Ева Жечева връчи официални сертификати за участие в инициативата на тримата младежи.Инициативата „Мениджър за един ден" се провежда за 13-ти път и тази година е под патронажа на министър-председателя Пламен Орешарски

"Валенсия" се подиграва на "Лудогорец" - ще пътува по-малко време до София

Във Валенсия започнаха да се подиграват на Във Валенсия започнаха да се подиграват на "Лудогорец" ден преди мача между двата отбора от осминафиналите на Лига Европа. Българският отбор ще пътува повече време до София, отколкото Валенсия, коментиря Местният вестник "Лас Провинсиас". "Прилепите" идват с директен полет, който ще им отнеме около 3 часа и половина.

Рибата поддържа хората активни

Редовната консумация на риба поддържа активността у хората, особено сред по-възрастните, установи ново проучване.

Рашкови дължат 120 000 лв. за данъци до края на 2011 г.

Над 900 дела се водят срещу неизрядни длъжници на община Пловдив, сред които се оказва и областната дирекция на полицията и пожарната, наред с фамилията на Кирил Рашков

321 проверки за движение на животните са били извършени през 2013 година във Варненско

321 проверки за движение на животните са били извършени през 2013 година от Областна дирекция по безопасност на храните Варна. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна д-р Даниел Денев, от отдел "Здравеопазване на животните" при Областна дирекция по безопасност на храните Варна.

Шефът на НАТО: В Крим оперират руски войници с ясни заповеди

Северноатлантическият алианс е убеден, че в Крим оперират руски войници с ясни заповеди да неутрализират присъствието на украински военни сили на полуострова. НАТО стига до извода на основата на „разширена проверка на данни от много източници Северноатлантическият алианс е убеден, че в Крим оперират руски войници с ясни заповеди да неутрализират присъствието на украински военни сили на полуострова. НАТО стига до извода на основата на „разширена проверка на данни от много източници" написа в своя блог в понеделник върховният главнокомандващ силите на НАТО Филип Брийдлав.

Полиция и приятели издирват млад мъж от София

Иван Тодоров е висок 197 см, с нормално телосложение, прошарена тъмнокестенява коса, бяло лице и кафяви очи.

Николай Радев пита за състоянието на шахтите в Пловдив

/КРОСС/ За състоянието на шахтите в пловдивските райони ще пита председателят на групата съветници от БСП Николай Радев на сесията утре. Множество граждани се оплакали в приемната му за липсващи капаци, довели до инциденти и травми. Явно е, че Община Пловдив не може да се справи с кражбите за вторични суровини, но трябва да се вземат спешни мерки, за да няма трагични случаи, изтъква Радев. Той смята, че е наложително да се направи проверка на състоянието на шахтите и да се поставят нови капаци там, където липсват. Общината да помисли за такъв материал на съоръженията, който не е ценен за крадците на метал, препоръчва председателят на БСП в Пловдивския общински съвет.  

ЕП ухажва "България без цензура"

София /КРОСС/ Европарламентът разпозна ПП "България без цензура" още преди тя да се е явила на избори. Партии от ЕП вече търсят контакти и съвместна дейност с най-младата формация у нас, припознавайки в нея един от основните победители на предстоящия евровот,, съобщиха от партията на Бареков. Първа изпрати покана за среща групата на Европейските консерватори и реформатори. "Забелязахме с интерес появата и еволюцията на Вашата политическа партия "България без цензура". Ние вярваме, че има значителен брой допирни точки измежду политиките, за които се бори Вашата партия и тези на Групата на ЕКР. Във връзка с това, ние бихме искали да Ви поканим на открит диалог с нас за развиване на стабилни отношения между "България без цензура", нашата политическа група и националните партии, които са свързани с нас", пише в официалното писмо до лидера на ББЦ Николай Бареков, подписано от Франк Барет, Генерален секретар на групата на ЕКР в ЕП. Той кани представители на "България без цензура" на среща с депутати от парламентарната група в Брюксел. Декларира дори готовност да изпрати свои емисари за разговори в София. ПП "България без цензура" приема като комплимент отправената покана, въпреки че все още е рано партията да определи своето място в Европейския парламент.

Полиция, пожарна и цар Киро – длъжници на пловдивските данъчни

Срещу членове на фамилията Рашкови се водят три изпълнителни дела

Македонски вестник: Скандал с отровно месо тресе България

Скандал с отровно месо тресе България, пише днес македонският ”Денешен весник”.
Според изданието в България се внася „кръв на прах” или известна още като „суха кръв” и страната се е превърнала в един от най-големите вносители в Европа.
Сухата кръв и отпадъчните продукти се закопават в специални ями. Скандал с отровно месо тресе България, пише днес македонският ”Денешен весник”. Според изданието в България се внася „кръв на прах” или известна още като „суха кръв” и страната се е превърнала в един от най-големите вносители в Европа. Сухата кръв и отпадъчните продукти се закопават в специални ями.

Греков брани интереса на Цветелина Бориславова

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков заблуждава за наема, който „Пампорово“ АД плаща за ползване на терени от Държавния горски фонд за ски писти и лифтови съоръжения.

Трахеобронхит – развитие и особености

Острият трахеобронхит - защо е толкова често срещана инфекция?

    


При криза газ за защитените потребители ще има за 45 дни

От хранилището "Чирен" вече не се черпи природен газ

    


Ползваме експертизата на ЕИБ в областта на транспорта

Министерският съвет (МС) одобри проекта на споразумение за предоставяне на стратегическа консултантска помощ от Европейската инвестиционна банка...

Бивша джебчийка придоби квалификация за шивачка зад решетките

Един случай за интегриране на освободен затворник е разгледала Наблюдателната комисия към ОбС в Перник от началото на годината, съобщи председателят Владислав Караилиев, който оглавява и комисията.

Заседанието е било свикано по повод получено в края на миналата година известие от Сливенския затвор за пусната на свобода жена, излежала едно общо наказание от година и половина затвор по чл. 195 и 196 от НК. Росица Маринова не се е явила на самото заседание, но дошла...

Продължава

Двата лота на магистрала „Марица” били проблемните проекти за България

„Проблемните проекти по Оперативната програма „Транспорт „Проблемните проекти по Оперативната програма „Транспорт" са двата лота на автомагистрала „Марица", това обяви транспортният министър Данаил Папазов на изслушването му от парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. „На заседание на Министерски съвет обсъдихме индикативното разпределение на средствата от вън

Затворничка върна като обвиняем първия заподозрян за убийството на Яна

Пламен Трифонов отново бе замесен в убийството на Яна от лятото на 2011 г.На поредното заседание за смъртта на момичето, срещу подсъдимия Николай Русинов – Чеци, показания даде свидетелката Таня Иванова, която в момента излежава присъда в Сливенския затвор.В разказа си пред съда тя обясни, че в нощта на убийството е видяла в Борисовата града мъж и жена, която и друг път засичала в столични паркове – и в Борисовата, и в Докторската градинка.

Греков: Трябват 24 млн. лева за "Напоителни системи", съдът също има роля за дълговете

За "Напоителни системи" трябват 24 млн. лева, а това е мнгоо голяма сума. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков на заседание на парламентарната комисия по земеделие....

Стойнев: 90% от нужните ни енергийни ресурси идват от Русия

Няма как да не ме притеснява, не толкова стокообменът с Украйна, колкото с Русия. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на заседание на парламентарната комисия по иконом...

Завладяваща поява на злодея в новия трейлър на "Завръщането на първия отмъстител

Новото екшън приключение "Завръщането на първия отмъстител" е третият филм, посветен на отделен супергерой след „Отмъстителите“, но е първият, който се явява дир...

Ето и сцената на „Големите надежди“

Най-новото риалити в ефира на Нова ТВ - „Големите надежди“, започва тази вечер от 20:00. За да предизвика интереса на аудиторията още повече, екипът...

Община Смолян пред фалит

Смолян /КРОСС/ Сметките на община Смолян могат да бъдат запорирани, след като съдебни изпълнители са й изпратили покани за доброволно изпълнение по три дела. Частна транспортна фирма настоява за стари задължения от 110 000 лева и ако до 15 дни общината не плати сумата, следва запор и така на практика тя ще фалира, обявиха от там.Сумите са дължими по фактури още от 2008 и 2009 година. Общината е трябвало да ги плати тогава заради поевтиняването на билетите за градски транспорт на пенсионери."Тогава Общинския съвет е приел, че пенсионерите над 70 години пътуват безплатно, а другите - до 70, с намаление. И това е много добре, естествено, стига да можеш да си го позволиш. Общината тогава не си е разплащала задълженията и сега се налага през 2014 година да разплащаме фактури от 2010, 2008, 2007", заяви пред БНТ кметът на Смолян Николай Мелемов.Общото задължение на община Смолян към частната транспортна фирма е в размер на около 250 000 лева, фирмата е водила дела, спечелила ги е и сега настоява за превеждането първоначално на 110 000 лв., уточни главният финансист на общината Венера Аръчкова. Предстоящият запор допълнително утежнява финансовото положение на общината. Той на практика означава, че няма да има средства за заплати на служителите, за ток, вода и други консумативи, съобщава „Дневник".

Македонски вестник: Скандал с отровно месо тресе България


Скандал с отровно месо тресе България, пише днес македонският ”Денешен весник”.
Според изданието в България се внася „кръв на прах” или известна още като „суха кръв” и страната се е превърнала в един от най-големите вносители в Европа.
Сухата кръв и отпадъчните продукти се закопават в специални ями. Скандал с отровно месо тресе България, пише днес македонският ”Денешен весник”. Според изданието в България се внася „кръв на прах” или известна още като „суха кръв” и страната се е превърнала в един от най-големите вносители в Европа. Сухата кръв и отпадъчните продукти се закопават в специални ями.

Пловдивското дерби - в центъра на София

София /КРОСС/ Дербито между двата пловдивски тима Ботев и Локомотив ще се играе на националния стадион "Васил Левски". Това реши СТК към БФС. Срещата се мести в София заради наложеното наказание на „канарчета", които бяха лишени от домакинство за една среща, тъй като техен привърженик удари с бутилка от минерална вода по главата треньора на Локо Сф Стефан Генов. "Поради липса на лицензиран за "А" ФГ независим от ПФК "Ботев" Пд и ПФК "Локомотив" Пд стадион в град Пловдив и по предложение на ПФК „Ботев" Пд, срещата от 27 ми кръг на "А" ФГ между отборите на ПФК "Ботев" Пд и ПФК "Локомотив" Пд ще се проведе по програма на 16.03/неделя/2014 г от 14.00 часа на Национален стадион "Васил Левски" в град София", се казва в решението на СТК.

Евродепутатите няма да подкрепят търговското споразумение със САЩ, ако не спре шпионажът


Одобрението на Европейския парламент за трансатлантическото споразумение в областта на търговията и инвестициите може да бъде поставено под въпрос, ако не бъде прекратено общото масово наблюдение от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA). Това заявяват евродепутатите в резолюция, която слага край на шестмесечното проучване на програмата за наблюдение на САЩ.

"Разкритията на Сноудън ни дадоха възможност да реагираме. Надявам се, че ще успеем да превърнем тази реакция...

Съдия към подсъдим за убийство без адвокат: После да не се сърдиш, че протакаме процеса

"После да не се сърдиш на този съд, че протака процеса", обърна се възмутен окръжният съдия от Бургас Захарин Захариев към подсъдимия Стоян Петров.Днес в окръжния съд трябваше да започне поредното заседание по делото "Гранити" за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов.Оказа се обаче, че подсъдимият Петров е без адвокат. На предното заседание стана ясно, че досегашният му защитник излиза от процеса по собствено желание.Днес пък се оказа, че упълномощеният адвокат Любомир Цаков е зает по друго дело.След кратко съвещание съдия Захариев заяви, че отлага процеса, тъй като "правото на защита е преди всичко останало", но предупреди подсъдимите да не протакат излишно делото.120 диска с веществени доказателства, събирани чрез СРС-та, трябваше да бъдат изслушани в съдебната зала днес. Магистратите се бяха подготвили с подходяща техника, но напразно.Следващото заседание ще бъде на 14 април.Петима варналии са подсъдимите за екзекуцията на Стоян Стоянов, който бе отвлечен пред дома си на 5 март 2008 г. Това са бившият съдия Галин Костов, бившият шеф на Агенцията по държавни вземания Станислав Михайлов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров.Срещу бившият бос Михайлов обаче процесът се води задочно, тъй като той е в неизвестност от 2009-та година, съобщи "24 часа".

Горя Фестивалният и конгресен център във Варна

Късо съединение подпали Фестивалния и конгресен център във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

„Булгартабак" ще предостави безвъзмездно сертифицирани тютюневи семена за повече от 150 хил. лв.

/КРОСС/ „Булгартабак" ще подпомогне тютюнопроизводителите, като предостави безвъзмездно сертифицирани тютюневи семена за засаждане на новата реколта ориенталски тютюни. Стойността на семената е в размер на над 150 хил. лв.  Целта на компанията е подкрепа за отрасъла и гарантиране на автентичността и качеството на българските експортноориентирани ориенталски тютюни. По този начин компанията още веднъж ще гарантира по-доброто качество на своите продукти. Семената са произведени от специалисти-селекционери от Института по тютюна и тютюневите изделия в село Марково под контрола на Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерството на земеделието и храните. С този жест „Булгартабак" подпомага и селскостопанската наука, в лицето на Института по тютюна и тютюневите изделия.  

Стойнев: Забавянето на „Южен поток” не означава спиране

"Забавянето на проекта „Южен поток” не означава спиране. „Южен поток” е дългосрочен проект", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.
Подземните богатства в България са изключителна държавна собственост, посочи той. "Забавянето на проекта „Южен поток” не означава спиране. „Южен поток” е дългосрочен проект", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм. Подземните богатства в България са изключителна държавна собственост, посочи той.

Светият Синод опроверга слуховете за влошено състояние на патриарха

Светият Синод на българската православна църква разпространи съобщение, в което се казва, че патриарх Неофит е в добро здраве и изпълнява "пълноценно своите задължения". По-рано "Дарик" предаде, че патриархът е припаднал в Истанбул по време на на светата литургия, с която се закривало заседанието при Вселенския патриарх Вартоломей в църквата "Света Ирина".

Влак прегази младо момиче

/КРОСС/ Младо момиче е било прегазено от влак на гарата в родния си град Чирпан и е преживяло истински шок. Инцидентът е станал в понеделник следобед, но бе огласен едва в сряда от ръководството на старозагорската болница „Киркович", където 18-годишната Стела С. продължава да се възстановява. Девойката е пътувала от Пловдив и при слизането попаднала в менгемето между спрелия влак и друг, който идвал от Стара Загора. В снежната виелица, разразила с по това време, Стела изглежда се е подхлъзнала и била ударена в гръб от идващия влак. Тя е паднала на коловоза и едното колело на локомотива е минало през левия й крак малко над глезена.Пострадалата е била приета в спешния център в Чирпан и след първоначалния преглед и кръвоспирането е била пренасочена веднага в старозагорската болница „Киркович". "Момичето бе прието в реанимацията с травматичен шок, счупен крак и травми по главата и тялото", съобщи зам.-шефът на старозагорската болница „Киркович" д-р Тодор Пасев. Левият и крак под глезена е бил буквално "на пихтия" и лекарите нямали друг избор освен да го ампутират. Нямало опасност за живота на Стела, но тя продължавала да изживява тежката физическа- и психо-травма. "Момичето бе консултирано с психиатър, а за четвъртък ще потърсим и психлози", увери д-р Пасев, съобщава standartnews.com.

Стойнев: Забавянето на „Южен поток” не означава спиране

"Забавянето на проекта „Южен поток” не означава спиране. „Южен поток” е дългосрочен проект", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм. Подземните богатства в България са изключителна държавна собственост, посочи той.

ВСС образува второ съмнително дисциплинарно дело срещу Камен Ситнилски

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) образуваха в сряда второ дисциплинарно производство срещу своя колега Камен Ситнилски, само ден преди да решат окончателно дали да го уволнят по първото. По неофициална информация този път повод е изявление на прокурора по делото "Килърите" Ася Петрова, която в края на миналата година обясни в интервю, че Камен Ситнилски й оказва натиск по делото. В случая става дума за събития от октомври 2010 година, което компрометира действията на Висшия съдебен съвет, защото давността за образуване на дисциплинарно дело е изтекла още през октомври 2013 година. Ася Петрова разказа публично как в деня на задържането на бизнесмена Георги Вълев, който е подсъдим по "Килърите", тогавашният заместник-главен прокурор Камен Ситнилски й се обадил по телефона, за да й държи сметка. "На висок и укорителен тон и по недопустим за мен начин ме попита кой ми е "разрешил?!" да разпореждам действия по задържането на Георги Вълев и защо не съм го уведомила за това?! Каза ми също така, че не е съгласен с моята позиция като наблюдаващ прокурор по делото за предстоящото привличане на Вълев като обвиняем", обясни Ася Петрова в края на миналата година. В момента тя е заместник на Сотир Цацаров. Петрова бе командирова в Шумен и Варна, докато приключи делото "Килърите". Георги Вълев е арестуван на 20 октомври 2010 година. Дори и да се е обадил по телефона в същия ден на Ася Петрова и да се е опитал да й окаже натиск, Ситнилски няма как да бъде преследван дисциплинарно за това. Законът за съдебната власт е пределно ясен, че след изтичането на 3-годишния давностен срок дисциплинарно производство не се образува. Въпреки това дисциплинарното производство срещу Ситнилски е образувано за нарушаване на Етичния кодекс на магистратите, за което давността е изтекла, научи Mediapool. Мнозинството във ВСС се опитва да заобиколи този факт и приема, че има и второ нарушение - самото интервю на Ася Петрова от 2013 година се разглежда като уронване на престижа на съдебната власт и започва да тече нов давностен срок. ВСС няма отговор на въпроса защо второто дисциплинарно дело се образува 4 месеца след това интервю и ден преди да се реши окончателно съдбата на първата дисциплинарка. Според запознати мнозинството в съвета няма увереността, че може да събере 17 гласа, за да уволни Ситнилски и се готви ново отстраняване за 6 месеца. Първото дисциплинарно производство срещу Ситнилски не е по-малко съмнително. Преследването му започна след контролирано изтичане в медиите на записи от подслушвани разговори между него и други прокурори. От тях се разбра, че около Ситнилски има група прокурорски шефове, които активно лобират за избирането му за член на Висшия съдебен съвет. В записите няма нищо незаконно, но мнозинството във ВСС реши да му образува дисциплинарно дело за уронване престижа на съдебната власт. Той бе отстранен за 6 месеца. Другият замесен член на съвета от прокурорската квота Румен Боев не бе засегнат, въпреки че също протичаше в записите. Остана висящ и въпросът защо тези записи изобщо са запазени от прокуратурата, тъй като в тях няма данни за извършено престъпление. В четвъртък ВСС ще разгледа предложението за дисциплинарното уволнение на Ситнилски. Решението се базира на свидетелските показания на 6 прокурори, основно на районно ниво от София, които са свидетелствали, че са били натискани да гласуват за Ситнилски от прекия им началник. Свидетелски показания, че самият Ситнилски е оказвал натиск няма. В същото време дисциплинарният състав е игнорирал разказите на останалите 30 свидетели, които оневиняват члена на ВСС. Докато беше в прокуратурата Камен Ситнислки имаше огромно влияние и се ползваше с репутацията на сив кардинал в държавното обвинение. ВСС обаче така и не провери неговата работа като заместник-главен прокурор. Преследването му започна, след като той започна да се изявява като опозиционер в съдебния съвет срещу мнозинството, което изглежда се е формирало около новия главен прокурор. Вносители на предложението за второто дисциплинарно производство са председателят на етичната комисия Ясен Тодоров, Димитър Узунов, Даниела Костова, Галя Георгиева, Милка Итова, Каролина Неделчева и Светла Петкова. Вносители на предложението за първото дисциплинарно производства бяха петима членове, всичките те участват като вносители и на второто предложение - Димитър Узунов, Каролина Неделчева, Даниела Костова, Галя Георгиева и Ясен Тодоров. Галя Георгиева участва дори и в дисциплинарния състав, който предлага уволнението на Ситнилски.

ВСС образува второ дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) образуваха в сряда второ дисциплинарно производство срещу своя колега Камен Ситнилски, само ден преди да решат окончателно дали да го уволнят по първото. Този път става дума за изявление на прокурора по делото "Килърите" Ася Петрова, която в края на миналата година обясни в интервю, че Камен Ситнилски й оказва натиск по делото. Първото дисциплинарно производство, по което ВСС трябва да да вземе решение в четвъртък, бе заради съмненията, че Ситнилски е използвал положението си на заместник-главен прокурор, за да бъде избран за член на съвета. Очаквайте подробности.

Андреева не ми оказва натиск да подам оставка, отсече Станкова

Все още не е ясна съдбата на шефката на Фонда за лечение на деца

    


Г-7 предупреди Русия да не анексира Крим

Лидерите на водещите световни икономики няма да признаят резултатите от референдума

Греков: „Напоителни системи“ ще се стабилизира с новия Закон за водите

За утре е насрочен протест на служителите на дружеството заради неизплатени заплати

    


„Зелени инициативи" настоява за проверка за „суха кръв" в колбасите

/КРОСС/ След вълната от медийни публикации за наличие на хормони в пилешкото месо, липсата на информация по темата „суха кръв" предизвиква безпокойство, затова настоятелно Ви молим за незабавна проверка на изнесените данни, че български производители на колбаси влагат в продуктите си „суха кръв", пише Сдружение „Зелени инициативи" в писмо до директора на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов.„Настояваме проверката да стане под контрола и със съдействието на гражданското общество и резултатите от нея да станат публично достояние в най-кратки срокове. Бързите и адекватна реакция на БАБХ по казуса „суха кръв" ще бъде гаранция, че агенцията наистина изпълнява своята мисия, а именно защита здравето и интересите на българските потребители. В случай, че проверката покаже, че няма данни „сухата" кръв да нанася вреди за здравето, но и няма данни тя да е полезна, настояваме БАБХ да задължи българските производители да поставят унифициран знак върху продуктите си, че в тях е вложена тази субстанция. Така потребителите сами да могат да направят информиран избор дали да консумират продукти със „суха кръв", или не", отбелязва сдружението

Община Смолян е пред фалит


Може да бъдат запорирани сметките на община Смолян, след като съдебни изпълнители са й изпратили покани за доброволно изпълнение по три дела. Частна транспортна фирма настоява за стари задължения от 110 000 лева и ако до 15 дни общината не плати сумата, следва запор и така на практика тя ще фалира, обявиха оттам.

Сумите са дължими по фактури още от 2008 и 2009 година. Общината е трябвало да ги плати тогава заради поевтиняването на билетите за градски транспорт на пенсионери.
...

Денят в снимки

Малко полярно мече в Германия и първи щъркел в Кърджали

    


Летището в Симферопол работи в ограничен режим

/КРОСС/ Прием на самолети в летището на Симферопол е ограничен, тъй като кримските власти се опасяват от провокации преди референдума, който ще се проведе на 16 март, заяви първият зам.-председател на Съвета на министрите в Крим Рустам Темиргалиев.„За съжаление сега сме принудени временно да ограничим пристигащи полети в Симферопол. Това е принудителна мярка, която ще се прекрати на 17 март, след референдума. Страхуваме се да няма провокации. Искаме жителите на Крим да бъдат спокойни и да ги оградим от всевъзможни провокации и опити за недобронамерени акции по отношение на тях, така те ще могат свободно и спокойно да направят своя избор на 16 март. Подчертавам - акцията по ограничение на приемане на полети в летището на Симферопол, са временни", поясни Темиргалиев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване