Стажантите ще подписват трудов договор

Народното събрание прие окончателно промени в Кодекса на труда

Страната ни ще получи над 15,7 млрд. евро от Европа през следващите 7 години

България ще разполага с най-много европейски средства по Оперативна програма "Транспорт" през следващия програмен период. До 2020 година страната ни...

Зинаида Златанова: Европейските средства за образование се увеличават с 10 млн. евро, а за заетост – с 80 млн

През програмния период 2014 – 2020 г. България ще разполага с ресурс от Европейския съюз в размер около 15 милиарда евро, заяви вицепремиерът и министър правосъдието Зинаида Златанова на пресконференция след правителственото заседание.

Върховният касационен съд даде ново начало на делото за пране на европейски пари срещу Л. Стойков и М. Николов

Върховният касационен съд (ВКС) отмени оправдателната присъда и възобнови делото САПАРД.

ВКС, по искане на главния прокурор, разгледа делото и намери основания да го върне на Софийския апелативен съд за ново разглеждане.

Става дума за процеса срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков и още няколко души, обвинени в пране на европейски средства в размер на над 12, 8 млн. лева и участие в организирана престъпна група. Припомняме, апелативният съд...

Продължава

Наоми Кембъл иска да стане майка със или без мъж до себе си


Супермоделът Наоми Кембъл заяви в радиоинтервю, че иска да стане майка, като допълва, че не й е необходим партньор, който да помага за отглеждането на децата, писа британският "Вог".

В интервюто 43-годишната манекенка, която все още се изявява на модния подиум, споделя: "Искам да имам деца, независимо дали в живота ми има мъж или не. Мога и сама да се грижа за потомство."

От миналата година се носи слух, че Кембъл се е разделила със своя партньор през последните пет години...

Наоми Кембъл иска да стане майка с или без мъж до себе си


Супермоделът Наоми Кембъл заяви в радиоинтервю, че иска да стане майка, като допълва, че не й е необходим партньор, който да помага за отглеждането на децата, писа британският "Вог".

В интервюто 43-годишната манекенка, която все още се изявява на модния подиум, споделя: "Искам да имам деца, независимо дали в живота ми има мъж или не. Мога и сама да се грижа за потомство".

От миналата година се носи слух, че Кембъл се е разделила със своя партньор през последните пет години...

България ще е сред най-потърпевшите от евентуални контрасанкции на Русия, предупреди Стойнев


България ще бъде една от най-потърпевшите държави, ако след евентуални санкции от ЕС срещу Русия последва контраефект и на санкциите се отвърне с контрасанкции. Това прогнозира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на блицконтрол в парламентарната комисия по икономическа политика, съобщи БТА. 

Той напомни, че 90% от енергийните ресурси, от които страната се нуждае, са от Русия. Отбеляза, че е изгубено "изключително ценно време" по газовата връзка с Гърция...

2.15 млн. пенсионери ще получат добавка 20, 30 или 40 лв. към пенсията си

Пенсионерите в страната, които в момента са малко над 2.15 млн. души, ще получат великденска добавка от 20, 30 или 40 лв. в зависимост от размера на дохода им от пенсии за осигурителен стаж и възраст, наследствени пенсии и други добавки, каза социалният министър Хасан Адемов след заседанието на Министерския съвет в сряда.   Най-голямата добавка е предвидена за пенсионерите, които получават минималната за страната пенсия от 150 лв. По 30 лв. към априлската пенсия ще вземат 738 хиляди души с пенсии между 150 и 251 лв. Добавката за пенсионерите, които получават пенсия над изчислената линия на бедността за страната през 2014 от 251 лв., ще бъде 20 лв.   Адемов допълни, че диференцираният подход към определянето на размера на добавките "не е най-справедливият, но със сигурност е най-малко несправедливият". По думите му, този механизъм на разпределение е избран сред дузина други предложения.   Министерският съвет вече е наредил с постановление да се направи допълнителен трансфер към бюджета на държавното обществено осигуряване, за да се съберат необходимите средства за изплащането на добавката.   "Трябва да разхлабим силно стегнатия от предишното управление финансов колан", коментира Хасан Адемов и отбеляза, че още не знае дали държавата може да си позволи да направи добавките за Коледа и за Великден традиция, но по принцип има такава идея.   Няма статистически данни колко са пенсионерите, които ще получат както добавка и еднократната помощ за отопление от 30 лв., която правителството ще изплаща през същия период.

Брюксел ни отпуска 15,6 милиарда за идните 7 г.

Над 15, 697 милиарда евро ще получи България през следващите 7 години, обяви вицепремиерът Зинаида Златанова, която представи споразумението с ЕК пред медиите в МС.

Счупено стъкло може да е проболо смъртоносно Отвертката?

Все още окръжната прокуратура в Кюстендил не е повдигнала обвинение за смъртта на 27-годишния дупничанин Николай Радев-Отвертката. Разследването продължава да е срещу неизвестен автор, докато не се съберат достатъчно доказателства кой е причинил смъртта. Мъжът почина след скандал и сбиване с д-р Владимир Карастоянов и синовете му. Все още окръжната прокуратура в Кюстендил не е повдигнала обвинение за смъртта на 27-годишния дупничанин Николай Радев-Отвертката. Разследването продължава да е срещу неизвестен автор, докато не се съберат достатъчно доказателства кой е причинил смъртта. Мъжът почина след скандал и сбиване с д-р Владимир Карастоянов и синовете му.

Стив Ъруин знаеше, че умира!

Оператор разказа за последните минути на Ловеца на крокодили

    


Свличане на камъни затвори пътя Бачково-Смолян

Свличане на камъни на пътното платно в участъка след Бачково в посока Смолян днес предизвика временно преустановяване на движението, съобщиха от МВР Пловдив.
Пътят в района на Юговско ханче, малко преди разклона за село Югово, е затворен и в двете посоки до разчистване на скалните отломки.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Свличане на камъни на пътното платно в участъка след Бачково в посока Смолян днес предизвика временно преустановяване на движението, съобщиха от МВР Пловдив. Пътят в района на Юговско ханче, малко преди разклона за село Югово, е затворен и в двете посоки до разчистване на скалните отломки. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Крим ще възстанови полетите след референдума в неделя

Проруските власти в украинската автономна република Крим, които ограничиха полетите от летището в Симферопол - единственото гражданско летище на полуострова - обявиха, че всички полети ще бъдат възстановени на 17 март, предаде Франс прес. Вицепремиерът Рустам Темиргалев обясни, че ограниченията в трафика се налагат, за да се попречи на пристигането на "провокатори" преди и по време на референдума за статута на Крим в неделя. В момента летището в Симферопол изпълнява единствено полети от и за Москва. Темиргалев опроверга информацията за задържането на журналисти от кримските сили за самоотбрана, предаде ИТАР-ТАСС. "Не е имало никакви задържания на журналисти, пристигнали на територията на Крим, имаше задържания на провокатори", каза вицепремиерът. Той допълни, че е имало лица, които са се идентифицирали като журналисти, но са носели със себе си оръжие и провокационни материали. "Вчера тези хора, които се представяха за журналисти, бяха освободени и изпратени на територията на Украйна", каза Рустам Темиргалев. Украинските журналисти Олена Максименко и Олес Кромпляс са били освободени и са напуснали Крим, съобщи международната организация за медийна свобода "Репортери без граници". Двамата бяха в неизвестност от 9 март, когато бяха задържани на граничния контролен пункт Перекоп между Украйна и Крим заедно с двама активисти и шофьор, които също са освободени. Вчера италиански телевизионен екип е бил спрян и заплашван от въоръжени мъже на същото място, съобщават от "Репортери без граници".

“Атлетико” - голям като с Любо Пенев

Отборът на “Атлетико” (Мадрид) гони рекорди по мощ от времето с Любо Пенев в средата на 90-те години. “Дюшекчиите” натрупаха 96 гола за сезона във всички турнири след 4:1 над “Милан” у дома в реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига. Испанският тим спечели с 1:0 в Италия. 

“Атлетико” не е достигал кота 100 попадения от сезон 1995/1996, кога Отборът на “Атлетико” (Мадрид) гони рекорди по мощ от времето с Любо Пенев в средата на 90-те години. “Дюшекчиите” натрупаха 96 гола за сезона във всички турнири след 4:1 над “Милан” у дома в реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига. Испанският тим спечели с 1:0 в Италия. “Атлетико” не е достигал кота 100 попадения от сезон 1995/1996, кога

Първи подписи за асоцииране на Киев в ЕС – до дни

Става въпрос за политическия раздел от документа

Протест срещу руската военна инвазия в Крим организират във Варна

Протест срещу руската военна инвазия в Крим организират във Варна представители на украинската общност в града. Демонстрацията ще започне утре, 13 март, в 13.00 часа пред входа на Община Варна. Организаторите подчертават, че не са представители на организация или партия.

„Напоителни системи" ще бъде изведено от кризата до края на годината

/КРОСС/ Държавното дружество „Напоителни системи" ще бъде изведено от кризата до края на годината, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков пред депутатите в Комисията по земеделието и храните.Основната дейност на дружеството се състои в поддръжка на част от язовирите и реките, почистване на коритата на реките и укрепване на дигите на язовирните и речни стени. Преди седмица министърът информира депутатите от парламентарната комисия, че служителите в „Напоителни системи" не са получавали заплати от четири месеца, а задълженията на дружеството надхвърлят 10 млн. лв.Критичното финансово състояние на дружеството е следствие от неосъществено финансиране на извършени разходи през периода 2011-2013 г. за изпълнение на възложени дейности от земеделското министерство, обясни министърът.В периода 2011 - февруари 2014 г. „Напоителни системи" изпълнява добросъвестно възложените дейности в обществена полза, за които към 31 декември 2013 г. се натрупват разходи в размер на 19,8 млн. лв. Изготвена е методология за авансово финансиране на дейностите през 2014 г., която ще бъде приета от правителството след публикуването на промените в Закона за водите в Държавен вестник, каза Греков. Част от предвидените мерки за повишаване на събираемостта на приходите са съдебните дела за събиране на стари вземания. Пречка за предприемане на последната мярка е била липсата на средства за съдебни такси и разходи, допълни министърът

Златанова: Нараснаха проверките и санкциите на съдия-изпълнителите, но не е достатъчно

"Въпросът със заповедните производства е проблем, който има отражение върху ежедневието на много граждани, но бих разделила действията на Министерството на правосъдието на административни и нормо...

Най-малко двама са загинали при срутването на сградата в Източен Харлем

Най-малко двама души са загинали при срутване на жилищната сграда в Нюйоркския квартал „Източен Харлем”, пише вестник The New York Times. Свидетели на инцидента, някои от които са...

Споразумение между Украйна и ЕС може да бъде подписано най-рано следващата седмица

"Съгласни сме да подпишем политическата част от споразумението за асоцииране с Украйна възможно най-скоро, най-вероятно по време на следващата среща на ЕС, насрочена за 20-21 март", каза Анг...

Спряха движението между Бачково и Смолян заради свличане на камъни

Свличане на камъни на пътното платно в участъка след Бачково в посока Смолян днес предизвика временно преустановяване на движението, съобщиха от МВР Пловдив.
Пътят в района на Юговско ханче, малко преди разклона за село Югово, е затворен и в двете посоки до разчистване на скалните отломки.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Свличане на камъни на пътното платно в участъка след Бачково в посока Смолян днес предизвика временно преустановяване на движението, съобщиха от МВР Пловдив. Пътят в района на Юговско ханче, малко преди разклона за село Югово, е затворен и в двете посоки до разчистване на скалните отломки. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

ЕП иска САЩ да спре масовото наблюдение и го обвързва с търговията

Одобрението на Европейския парламент за трансатлантическото споразумение в областта на търговията и инвестициите може да бъде поставено под въпрос, ако не бъде прекратено общото масово наблюдение от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ. Това се казва в приета от Европейския парламент резолюция, която слага край на 6-месечното проучване на програмата за наблюдение на САЩ, съобщи пресслужбата на ЕП. Резолюцията, с която ЕП отправи препоръки за повишаване на неприкосновеността на личния живот на гражданите на ЕС, бе подкрепена с 544 гласа, 78 гласуваха "против", а 60 се въздържаха. ЕП не трябва да дава подкрепата си за окончателното споразумение за трансатлантическо партньорство в областта на търговията и инвестициите със САЩ, ако то не зачита в пълна степен основните права на гражданите на ЕС, се посочва в приетата резолюция. Според ЕП защитата на данните трябва да бъде извън рамките на търговските преговори между ЕС и САЩ. Одобрението на ЕП за споразумението може да бъде поставено под въпрос, ако не бъде изцяло прекратено общото масово наблюдение и прихващането на съобщенията на институциите и дипломатическите представителства на ЕС, се допълва в текста. Евродепутатите призовават за "незабавно спиране" напредаването на лични данни от ЕС към дружества, установени в САЩ, които се придържат към принципите за сфера на неприкосновеност на личния живот. Този механизъм не осигурява адекватна защита за гражданите на ЕС, смятат евродепутатите. Те призовават САЩ да представи предложение за нова рамка за пренос на лични данни от ЕС към САЩ, която отговаря на изискванията на законодателството на Общността за защита на данните и осигурява необходимото равнище на защита. В резолюцията се заявява, че борбата срещу тероризма не може да оправдае тайното и незаконно наблюдение. Според ЕП трябва да се замрази изпълнението на споразумението по Програмата за проследяване на финансирането на тероризма, докато не се провери достоверността на твърденията, че американските власти имат достъп до банкови данни на гражданите на ЕС извън рамките на програмата. ЕП призова страните от ЕС да обмислят възможността да осигурят на хора, сигнализирали за нарушение, международна закрила от наказателно преследване. В резолюцията се посочва, че Европа трябва да развива своите собствени "облачни" изчислителни услуги, включително и в областта на киберсигурността и криптирането, за да бъде осигурено по-високо равнище на защита на личните данни. Проучването на парламентарната комисия за граждански свободи започна през септември 2013 година. Оттогава досега се състояха общо 16 изслушвания по темата. Същевременно Европейският парламент подкрепи на първо четене въвеждането на допълнителни гаранции за защита при трансфер на лични данни на граждани на ЕС към държавми извън Общността. Новите правила целят да позволят на гражданите на ЕС сами да контролират защитата на лични си данни, но в същото време  улесняват трансфера на данни между дружествата в Европа, гарантирайки че едни и същи правила ще се прилагат във всички страни от ЕС. Евродепутатите увеличиха глобите, които ще се налагат на дружествата, нарушаващи правилата, до 100 милиона евро или до 5% от техния годишен оборот в световен план. Наказанията, които Европейската комисия беше предложила, бяха до 1 милион евро или до 2% от годишния оборот в световен план. Всяко дружество (например търсачка, социална мрежа или доставчик на "облачни" услуги) ще трябва да поиска предварително разрешение от националния орган, отговарящ за защита на личните данни, преди да разкрие лични данни за някой гражданин на ЕС. Дружеството ще трябва да съобщи на съответния гражданин за направеното искане.

Търсим пари за оправяне на жп линията София-Варна

Държавата не може да оправи дисбаланса в развитието между Северна и Южна България

Русия се готви за война, предупреди украински генерал

Въздушно-десантните войски провеждат учения по границата

Кристиан Вигенин: Каквито и да бъдат санкциите върху Русия, те неизбежно ще ни засегнат

Инициативата за посещението ми в Украйна е моя, но тя е съгласувана с министър-председателя. Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след изслушване в Комисията по външна политика към парламента за ситуацията в Украйна.

„Посещенията на външния министър не са въпроси, които подлежат на правителствено решение. Те се правят по ини Инициативата за посещението ми в Украйна е моя, но тя е съгласувана с министър-председателя. Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след изслушване в Комисията по външна политика към парламента за ситуацията в Украйна. „Посещенията на външния министър не са въпроси, които подлежат на правителствено решение. Те се правят по ини

Вигенин: Санкциите върху Русия неизбежно ще ни засегнат

Инициативата за посещението ми в Украйна е моя, но тя е съгласувана с министър-председателя. Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след изслушване в Комисията по външна политика към парламента за ситуацията в Украйна.

„Посещенията на външния министър не са въпроси, които подлежат на правителствено решение. Те се правят по ини Инициативата за посещението ми в Украйна е моя, но тя е съгласувана с министър-председателя. Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след изслушване в Комисията по външна политика към парламента за ситуацията в Украйна. „Посещенията на външния министър не са въпроси, които подлежат на правителствено решение. Те се правят по ини

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията в 17 часа:

Демократичните правителства са сред най-големите онлайн шпиони, сочи докладът на "Репортери без граница".

Волен Сидеров получи обвинения за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Законът за пътищата скара депутатите. От ГЕРБ предложиха пунктовете за технически преглед и...

Европейските акции се понижиха до едномесечен минимум

Пазарните играчи са е съсредоточили върху референдума в Крим тази неделя и реакцията на европейските правителства, според експерт

    


Второ дисциплинарно производство срещу Ситнилски

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува второ дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски, изборен член на ВСС, съобщиха от съвета. Решението е взето на днешното заседание на ВСС с 20 гласа "за", 1 - "против" и 2 - "въздържал се".

Събитията в Украйна и изчезналият самолет притискат надолу печалбата на авиопревозвачите


Световните авиопревозвачи все още очакват рекордна печалба тази година, но не чак толкова висока, колкото бе предишната прогноза, съобщи днес представител на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Сред факторите, които разколебават оптимизма на компаниите, са повишението на цената на самолетното гориво,  политическата криза в Украйна и изчезналият малайзийски самолет. Неблагоприятен фактор е и решението на Венецуела да не разрешава на...

Мераклии за ЦИК ще я правят по-човешка къща от стъкло

16 кандидати за ЦИК, издигнати от граждански организации, бяха изслушани в парламента.

Маскирани нахлуват с взлом, пребиват баща и син

Трима маскирани нахлули в взлом миналата нощ в дом във врачанското с. Галиче и пребили баща и син. С изпочупени пръсти на ръцете и травми по тялото в болницата в Бяла Слатина е настанен за лечение 51-годишният Евгени Каменов. 
18-годишният Димитър Каменов, който се опитал да защити баща си  от побойниците. Трима маскирани нахлули в взлом миналата нощ в дом във врачанското с. Галиче и пребили баща и син. С изпочупени пръсти на ръцете и травми по тялото в болницата в Бяла Слатина е настанен за лечение 51-годишният Евгени Каменов. 18-годишният Димитър Каменов, който се опитал да защити баща си от побойниците.

5-и ден безуспешно търсят изчезналия малайзийски самолет

5-и ден продължава издирването на малайзийския самолет, който в събота изчезна мистериозно с над 250 души от 13 националности на борда край Южнокитайско море. В търсене на самолета се включиха редица държави, сред които Япония, Китай, САЩ и Австралия, но резултати от операциите все още няма.

Сорос: ЕС може да се разпадне

В Европейският съюз са създадени толкова мощни финансови и икономически дисбаланси, че може да не устои и да се разпадне, казва известният американски финансист Джордж Сорос, цитиран ИТАР-ТАСС.
Той представи в Лондон последната си книга – „Трагедията на Европейския Съюз”, която представлява сборник от статии и интервюта, В Европейският съюз са създадени толкова мощни финансови и икономически дисбаланси, че може да не устои и да се разпадне, казва известният американски финансист Джордж Сорос, цитиран ИТАР-ТАСС. Той представи в Лондон последната си книга – „Трагедията на Европейския Съюз”, която представлява сборник от статии и интервюта,

Хранителните стоки в Крим започнаха да поскъпват

Гражданите се запасяват както с храна, така и с гориво

    


Пет дванадесетокластнички катастрофираха на път за училище, едната е в тежко състояние

Пет дванадесетокластнички от математическата гимназия в Пазарджик катастрофираха на път за училище тази сутрин, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Една от пострадалите в катастрофата ученички С.Т. на 18 г. е с тежка черепно-мозъчна травма и състояние на безсъзнание. Ако състоянието и позволи ще бъде транспортирана в клиника. Пет дванадесетокластнички от математическата гимназия в Пазарджик катастрофираха на път за училище тази сутрин, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Една от пострадалите в катастрофата ученички С.Т. на 18 г. е с тежка черепно-мозъчна травма и състояние на безсъзнание. Ако състоянието и позволи ще бъде транспортирана в клиника.

Сорос: ЕС върви към своя крах

В Европейският съюз са създадени толкова мощни финансови и икономически дисбаланси, че може да не устои и да се разпадне, казва известният американски финансист Джордж Сорос, цитиран ИТАР-ТАСС.
Той представи в Лондон последната си книга – „Трагедията на Европейския Съюз”, която представлява сборник от статии и интервюта, В Европейският съюз са създадени толкова мощни финансови и икономически дисбаланси, че може да не устои и да се разпадне, казва известният американски финансист Джордж Сорос, цитиран ИТАР-ТАСС. Той представи в Лондон последната си книга – „Трагедията на Европейския Съюз”, която представлява сборник от статии и интервюта,

Европарламентът обвърза търговското споразумение със САЩ с подслушванията

Борбата срещу тероризма не може да оправдае тайното и незаконно масово наблюдение, посочва се в приета днес резолюция на ЕП

    


Газова експлозия срути две сгради в Ню Йорк, поне двама са загинали, 18 са ранени

Най-малко двама души са загинали и 18 са ранени при експлозия, предизвикана от изтичане на газ, сринала две съседни сгради в нюйоркския район Харлем, предадоха осведомителните агенции в сряда. По данни на полицейското управление на Ню Йорк загинали са две жени са загинали при експлозията. Най-вероятно броят на жертвите ще нарасне, аявил представител на властите пред "Ню Йорк таймс". Състоянието на четирима от пострадалите се оценява като тежко, по данни на противопожарната служба. "Много хора" се водят все още за изчезнали след експлозията, съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. "Днес около 9.30 часа (13.30 ч. по Гринуич) силен взрив унищожи две сгради. Експлозия е била предизвикана от изтичане на газ", заяви Де Блазио на мястото на злополуката в Източен Харлем в северната част на Манхатън, на ъгъла на 116-та улица и Парк авеню. В компанията "Кон Едисон", отговаряща за доставката на газ, са получени няколко обаждания за силна миризма на газ минути преди експлозията. Според говорител на компанията, жител на сграда, съседна на двете сринати, съобщава, че е подушил газ в апартамента си малко преди експлозията сутринта. Той обаче помислил, че миризмата идва отвън. За разследване на причините за взрива на място са пристигнали специалисти по експлозивите от нюйоркската полиция. В района на произшествието е прекъснато подаването на газ. Спряно е и движението по околните улици, както и на крайградските влакове.

Газова експлозия срути сграда в Ню Йорк, 1 загинал, 16 ранени

Жилищна сграда се срути в нюйоркския район Източен Харлем в Манхатън след експлозия, предизвикала пожар, в резултат на който над мястото се издига огромен облак дим. Най-малко един човек е загинал и 16 са ранени, съобщават осведомителните агенции. Най-вероятно броят на жертвите ще нарасне, аявил представител на властите пред "Ню Йорк таймс". Състоянието на четирима от пострадалите се оценява като тежко, по данни на противопожарната служба. Взривът стана около 10 сутринта местно време (14 по Гринуич) в сграда на ъгъла на 116-а улица и Парк авеню в Харлем. Пожарникари съобщават, че са срутени няколко от горните етажи, ударната вълна разби прозорците на околните сгради. В потушаването на пожара участват 39 пожарни коли със 168 служители. Предварителната версия за причините за трагедията е изтичането на газ. В компанията "Кон Едисон", отговаряща за доставката на газ, са получени няколко обаждания за силна миризма на газ минути преди експлозията. За разследване на причините за взрива на място са пристигнали специалисти по експлозивите от нюйоркската полиция. В района на произшествието е прекъснато подаването на газ. Спряно е и движението по околните улици, както и на крайградските влакове.

Жилищна сграда се срути в Нюйоркския квартал Харлем след експлозия

Жилищна сграда се срути в нюйоркския квартал Източен Харлем след експлозия, предизвикала пожар, в резултат на който над мястото се издига огромен облак дим, съобщи Франс прес, позовавайки се на полицията. "Имаше експлозия и една жилищна сграда се срина", съобщи за АФП говорител на полицията, без да даде подробности. Според няколко американски медии при инцидента, станал на кръстовището между 116-та улица и "Парк авеню", са леко ранени около 10 души. "Информираха ни в 9.34 часа (13.34 ч. по Гринуич). Става въпрос за жилищна сграда. Нюйоркските пожарникари в момента гасят пожара", каза друг говорител на полицията. Засега няма сведения за причините за експлозията.

Жилищна сграда се срути в Нюйоркския квартал Харлел след експлозия

Жилищна сграда се срути в нюйоркския квартал Източен Харлем след експлозия, предизвикала пожар, в резултат на който над мястото се издига огромен облак дим, съобщи Франс прес, позовавайки се на полицията. "Имаше експлозия и една жилищна сграда се срина", съобщи за АФП говорител на полицията, без да даде подробности. Според няколко американски медии при инцидента, станал на кръстовището между 116-та улица и "Парк авеню", са леко ранени около 10 души. "Информираха ни в 9.34 часа (13.34 ч. по Гринуич). Става въпрос за жилищна сграда. Нюйоркските пожарникари в момента гасят пожара", каза друг говорител на полицията. Засега няма сведения за причините за експлозията.

Пловдивчанин откри граната и живак в избата си

Пловдивчанин е намери граната и бутилка с живак в избата си, докато правел разчистване. Опасните предмети са иззети исе проверяват от експерти.

Сграда в Ню Йорк се срути след експлозия, има жертви

Местните телевизии съобщават, че много хора са получили леки наранявания при инцидента на 116-та улица и „Парк авеню“

Жилищна сграда в Ню Йорк се срути след експлозия

Местните телевизии съобщават, че много хора са получили леки наранявания при инцидента на 116-та улица и Парк авеню

Сапьори проверяват граната и бутилка живак в Пловдив

Блокираха улица в центъра на Пловдив заради граната и бутилка с живак, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Сигнал за граната и бутилка с живак вдигна полиция и пожарна на крак

Пловдив /КРОСС/ Сигнал за открита граната и бутилка с живак в мазе в центъра на Пловдив е подаден на телефон 112. На мястото на ул. „Софроний Врачански" са изпратени коли на полицията и пожарната. Районът е отцепен. По първоначални данни, гранатата е без взривател. Бутилката със живак е иззета от пожарната.На място се очаква да пристигнат военни специалисти и сапьори, които да поемат случая.

Граждани се жалват от калпав ремонт във „Владиславо”

Жители на квартал „Владислав Варненчик“ се оплакаха в редакцията на в. „Черно море“ от некачествено изпълнен ремонт на тротоар в района на бл. 401 и ЦДГ „Пламъче“. „В началото на март бригада от около 10 души започна строителни дейности по обекта.

Майли забрави да се облече

21-годишната звезда беше облечена в комплект в черно-червено: боксерки и бюстие, преди да остане по бикини.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване