Аптекар "излекува" момиченце със спрей против чудовища

Инструкциите за употреба са доста прости: "Напръскайте из стаята малко преди лягане. Повторете, ако е необходимо“, пише на етикета, който Джеф Додс поставя върху шишенцето

Руският бард Сергей Светлов с концерт в София

/КРОСС/ На 13 март в Руския културно-информационен център в София ще се състои концертът на известния руски бард Сергей Светлов. Ето какво сподели той на популярния български бард Милен Тотев след съвместния им концерт в гр. Ловеч. Милен Тотев: Имал сте концерти в много страни, срещал сте се с много и различни хора. Кой концерт сте запомнил като най-ярък, най-интересен? Сергей Светланов: Навярно няма да съм много оригинален, но това не е първият, нито последният концерт. Случвали са се куриозни изпълнения, според моето себеотдаване, според взаиморазбирането и взаимоотдаването. Например, концертът в Ловеч. В началото много се вълнувах - програмата, която представям, е съвсем нова. Казва се „Любовни истории". Аз говорех със стиховете на руските поети Пушкин, Фет, Есенин, Гумильов, Роберт Рождественски, Андрей Дементиев. Много се вълнувах как публиката ще приеме новата програма, тъй като тя е доста сложна. Сложна е дори за руснаците. Рецитирам стихове и на Саша Чорни. Подбрал съм интересни песни и ми беше толкова леко на душата от начина, по който слушателите ме приеха. Имах чувството, че не пея пред публика, а пред приятели. Аз ги чувствах, виждах усмивките им. След концерта ми казаха толкова топли думи. Хората говореха, че всичко са разбрали. Всичко това беше много приятно!Концертът на барда Сергей Светлов ще се състои в Голямата зала на РКИЦ. Начало - 18:00 ч. Без вход!Заповядайте!

Официално: Състоянието на Шумахер леко се подобрява

Семейството на Михаел Шумахер продължава да се надява, че големият шампион ще излезе от дълбоката кома.
Има "малки, окуражаващи сигнали" в неговата битка за възстановяване, заяви агентът на седемкратния световен шампион от "Формула 1" Сабине Кем, цитирана от "Шпигел онлайн".
Шумахер пострада лошо на 29 декември 2013 г. Семейството на Михаел Шумахер продължава да се надява, че големият шампион ще излезе от дълбоката кома. Има "малки, окуражаващи сигнали" в неговата битка за възстановяване, заяви агентът на седемкратния световен шампион от "Формула 1" Сабине Кем, цитирана от "Шпигел онлайн". Шумахер пострада лошо на 29 декември 2013 г.

Износът през януари се понижи след половин година на растеж

Като цяло данните за месеца излъчват негативни сигнали, но не трябва да се правят генерални изводи, коментира икономистът Петър Ганев

    


Рокада: Анелия Узунова сяда на стола на Орешарски

Заседанието на МС днес ще се проведе с истинските министри и техните младежи заместници в рамките на традиционната вече кампания „Мениджър за един ден".

Аварията в АЕЦ "Фукушима" струвала на Япония 107 милиарда долара

Общата сума на издръжката, свързана със станалия през 2011 г. инцидент в АЕЦ „Фукушима Общата сума на издръжката, свързана със станалия през 2011 г. инцидент в АЕЦ „Фукушима", към момента възлиза на 107 млрд. долара, съобщи японската телевизия Ен Ейч Кей. Сумата е била изчислена от сътрудници на телевизионния канал, които съпоставили последните оценки за щетите, направени от правителството и от компанията оператор на централата ТЕ

НСИ: През януари 2014 г. износът на БГ за трети страни намалява

През януари 2014 г. износът на България за трети страни намалява с 22.1% спрямо същия месец на 2013 г. и е в размер на 1.1 млрд. лева, съобщиха от НСИ.

Проверяват доставката на „синьото мляко“

Няма натровени деца, които вчера закусиха мляко с миша отрова. Проверката на млякото от мандрата показа, че проблемът не е дошъл от производителя, а се е случил в детската градина. Прави се проверка на начина на доставка на храната в детската градина. Вече са разпитани трима от служителите.

Износът на България за трети страни за януари е намалял с 22.1%

/КРОСС/ През януари 2014 г. износът на България за трети страни намалява с 22.1% спрямо същия месец на 2013 г. и е в размер на 1.1 млрд. лева. Основни търговски партньори на България са Турция, Китай, Обединените арабски емирства, Сингапур, Руската федерация и бившата югославска република Македония, които формират 55.5% от износа за трети страни. Това сочат данни на Националния статистически институт. Вносът на България от трети страни през януари 2014 г. намалява с 2.0% спрямо същия месец на предходната година и е на стойност 1.6 млрд. лева (по цени CIF). Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Руската федерация, Турция, Китай и Египет. Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с трети страни през януари 2014 г. е отрицателно и е на стойност 491.5 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото също е отрицателно и възлиза на 404.2 млн. лева. При износа на България за трети страни, разпределен според Стандартната външнотърговска класификация, през януари 2014 г. в сравнение със същия месец на 2013 г. най-голям ръст е отбелязан в сектор „Храни и живи животни" (6.8%). Най-голям спад се наблюдава в секторите „Необработени (сурови) материали, негодни за консумация (изкл. горивата)" (46.8%) и „Мазнини, масла и восъци от животински и растителен произход" (41.3%)

Клон на хасковска банка спипа свой служител в измами, дават го на прокуратура

При вътрешна проверка ОББ е разкрила злоупотреби с финансови средства на клиенти в клона на банката в Хасково. Те са извършени от неин служител, съобщават от пресцентъра на ОББ.

Банката се е свързала с всички засегнати лица. От финансовата институция уверяват, че всички неправомерно отклонени средства ще бъдат напълно възстановени. Ще бъде начислена и съответната лихва.

Започнало е разследване във финансовата институция. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата. Служителят е освободен от работа.

Хасково Новини

Руски политици поискаха от ФИФА да изключи САЩ от световното


Двама руски политици поискаха националният отбор на САЩ да бъде изваден от световното първенство по футбол в Бразилия. Във вторник депутатите от управляващата партия "Единна Русия" Александър Сидякин и Михаил Маркелов изпратиха официално писмо до ФИФА. 

Искането на руснаците идва в отговор на писмото от 7 март на двамата американски сенатори от републиканската партия Марк Кърк и Дан Коутс, които призоваха Русия да бъде изключена от световното в Бразилия и да й бъде отнето...

Всички мобилни оператори със спад в печалбата

„Виваком“ детронира досегашния доайен по приходи в телекомуникационния сектор - „Мтел“. Това става ясно от годишните отчети на мобилните оператори за 2013 г. Постъпленията на „Виваком“ достигнаха 811,9 млн. лв. Това е спад с 5% спрямо 2012 г.

Шумахер с малки, окуражителни признаци на подобрение

/КРОСС/ Михаел Шумахер показва „малки, окуражителни признаци" на подобрение след ски инцидента през декември 2013 година и неговото семейство остава уверено, че той ще „премине през това и ще се събуди". Това става ясно от съобщение на агента на бившия световен шампион във Формула 1, отбелязва „Дейли Телеграф". 45-годишният германец претърпя две мозъчни операция след удара си в скала при падане със ски на 29 декември, когато беше приведен в изкуствена кома. В края на януари лекарите започнаха процеса по събуждане. „Ние сме и оставаме уверени, че Михаел ще премине през това и ще се събуди. Понякога има малки, окуражителни признаци, но също знаем, че в този момент трябва да бъдем много търпеливи. Михаел е получавал тежки контузии. Трудно е да се разбере от всички нас как Михаел, който преодоля много опасни ситуации в миналото, пострада толкова тежко в такава банална ситуация", отбелязва се в прочетеното от агента на бившия пилот съобщение, което е от името на семейството. „От самото начало беше ясно, че това ще бъде дълга и трудна битка за Михаел и ние се борим в нея заедно с екипа от лекари, на които напълно се доверяваме. Продължителността на процеса не е важна част за нас", подчертава агентът. Семейството на седемкратният световен шампион във Формула 1 благодари за голямата подкрепа и помоли медиите и обществеността да уважават неговото и тяхното лично пространство.  

Полицаи установиха незаконна хазартна дейност в Харманли и Свиленград

Незаконна хазартна дейност пресякоха служители на Главна дирекция «Национална полиция» и хасковските икономически полицаи.

 

 Служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР-Хасково установиха наличие на незаконна хазартна дейност. Вчера те са извършили операция по линия на противодействие на хазарта и са претърсили 2 обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка. В обект в Харманли на улица „Бенковска” и кафе-интернет зала в свиленградския квартал „Изгрев” е установено наличие на приемане на залози и изплащане на печалби без нужните за това разрешителни. 

   Открити и иззети са парични средствалевове и евро на стойност около 10 000 лева, 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в интернет сайтове. В проверката са участвали и служители на Държавна комисия по хазарта и Национална агенция по приходите, които също са установили нарушения – разминавания на касовата наличност. В съответните полицейските управления  са образувани досъдебни производства по чл.327 от НК. В момента на проверката в пунктовете са установени около двайсетина мъже, извършващи подобни залагания. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели за доказване на престъпната дейност. Работата по случая продължава. 

 

 Хасково Новини


 

Веско Ешкенази: Хората на културата да влияят на управниците и обществото

/КРОСС/ „Много се вълнувам какво се случва в България, много държа на името на България. Когато, примерно, се случи трагедията в Норвегия и този, който уби толкова много деца, това не промени имиджа на Норвегия. И до ден-днешен всеки ще каже: „О, да Норвегия е страхотна държава!". В Швеция навремето убиха премиер - министъра на улицата и това не промени имиджа на Швеция към по-лошо. Това са „инциденти", така наречените. Докато в България се случи нещо малко един път - веднага се изнася „Ето това е България!". Аз много се противопоставям на това, в Холандия, например, а навсякъде, където мога", разпалено ни обяснява цигуларят Веско Пантелеев - Ешкенази. Това разказва пред ВЪПРЕКИ.COM Веско Пантелеев - Ешкенази. „Обръщам внимание на това, че България не само е джебчии и крадци на дребно. Има стойностни неща, които се случват с българи и в чужбина и България за имиджа на България.", не без тъга говори Веско. Той е много активен в социалните мрежи не само, за да разкаже и сподели къде е в момента по света с Кралския Концертгебау оркестра на Амстердам като концертмайстор или като солист, а защото винаги се вълнува, преживява за случващото се в България. А ние заедно с него се чувстваме като в юношеските си години избягали от час, за да обсъждаме световните проблеми

12 март – Световен ден срещу цензурата в интернет

Категорично „Не” на цензурата във виртуалното пространство – това заявяваме днес, когато отбелязваме Световния ден срещу цензурата в интеренет. Интернет е свободна зона, където споделяме информация и идеи. Цензурата в интернет пространството е неприемлива и всеки има право да публикува и чете това, което желае, без притеснение, че ще бъде контролиран!

Нормално е обаче да си дадем сметка коя е границата между цензурата и разумния контрол и къде започва нарушаването на свободата на словото и свършва линията на етичността.

Затова в този ден е важно да кажем НЕ на цензурата и ДА на отговорността! Защото важно условие за нашата свобода в интернет пространството е нашето интелигентно и отговорно отношение в това пространство.

Русия и Иран се договориха за нови 2 блока на АЕЦ

Москва и Техеран "постигнаха предварително споразумение за изграждане на най-малко два ядрени енергоблока в Иран", съобщи пред агенция ИРНА говорителят на Организацията по атомна енергия на Ислямската република Бехруз Камалванди.

Утре отново ще протестират заради Северната тангента

На 13 март (четвъртък) собственици на земи за пореден път ще протестират срещу ниската цена, на която имотите им се изкупуват, за да се гради върху тях Северната тангента. Протестът ще се проведе от 1...

Прокуратурата обвини Волен Сидеров в хулиганство и за лека телесна повреда

Искам възможно най-бързо да започне съдебно дело срещу мен, за да се изяснят нещата. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров след като се яви в столичното следствие, за да му б...

Феновете на ЦСКА с шествие преди дербито

  Феновете на ЦСКА решиха този път да направят шествие преди Вечното дерби с Левски. От Фен клуб "Сектор Г" бяха обявили, че няма да има шествие преди срещата със "сините"...

Окс: Байерн има своите слабости

"Всеки тим става нервен, когато получи гол", обясни халфът на Арсенал

    


Започнаха морските маневри България-Румъния-САЩ

/КРОСС/ Съвместните учения с участието на кораби от военноморските сили на България, Румъния и САЩ започнаха в западната част на Черно море, съобщиха световните осведомителни агенции. Маневрите бяха насрочени за вчера, но бяха отложени заради неблагоприятни метеорологични условия. Те са предвидени от 2013 г. и са част от съвместната подготовка на военноморските сили на трите държави. В тях участват българската фрегата "Дръзки", три кораба на румънските ВМС и американският ескадрен миноносец "Тръкстън". Целта на учението е повишаване на оперативната съвместимост между военноморските единици на страните членки на НАТО.

Десислава вдига сватба на Сейшелите

Фолк певицата ДесиСлава наскоро се завърна от Сейшелите, където обмисля да направи сватба с половинката си Светлозар, издават близки до нея.

МВР удари банда крадци след месеци издирване

След няколко месеца издирване полицията в Стралджа задържа петима души за кражба на меден и алуминиев проводник. Ударите са направени в края на миналата година, но крадците са успели да се укрият от органите на МВР.

Одитът за Авиоотряд 28 най-накрая получен в прокуратурата

Обвинителите недоумяват защо е трябвало да го изискват специално

Шумахер е показал окуражаващи знаци, заяви семейството му


Легендарният автомобилен пилот Михаел Шумахер, който все още е в процес по събуждане от изкуствената кома, е показал "малки, окуражаващи знаци", обявиха от семейството му в официално изявление. 

45-годишният германец претърпя две мозъчни операция след удара си в скала при падане със ски на 29 декември, когато беше приведен в изкуствена кома. В края на януари лекарите започнаха процеса по събуждане. 

"Оставаме уверени, че Михаел ще се събуди и ще се оправи. Има малки,...

Гулбис пак спря Гришо

Григор Димитров за съжаление отпадна в третия кръг на турнира в Индиан Уелс, съобщава сайтът на Асоциацията на професионалните тенисисти. 22-годишният български тенисист бе отстранен от Ернестс Гулбис от Латвия с 6:2, 1:6, 5:7. Мачът продължи час и 56 минути. Двамата тенисисти се срещнаха за трети път в рамките на последния месец. Григор Димитров за съжаление отпадна в третия кръг на турнира в Индиан Уелс, съобщава сайтът на Асоциацията на професионалните тенисисти. 22-годишният български тенисист бе отстранен от Ернестс Гулбис от Латвия с 6:2, 1:6, 5:7. Мачът продължи час и 56 минути. Двамата тенисисти се срещнаха за трети път в рамките на последния месец.

Загуби ли медта блясъка си?

Цената на червения метал се свлече до най-ниското си равнище за последните близо 4 години

    


Първанов: Разбиха сайта ни от IP от МС

„БСП има нищожна роля в кадровите назначения и това е големият проблем на "Позитано". Ролята й е сведена до това на 5-ото колело", каза лидерът на АБВ

EVN България предлага на ВЕИ производители уреждане на отношенията си

Вчера EVN България изпрати до производители на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) с централи, присъединени към мрежата на дружеството, предложение за съвместно и окончателно уреждане на отношенията си в резултат на окончателната отмяна на Решение №Ц-33 на ДКЕВР от Върховния административен съд в частта му, засягаща ВЕИ производители.

 

Предложението цели да разреши съществуващи и бъдещи спорове между страните, в резултат на гореспоменатите решения, на базата на взаимни отстъпки. Това включва изплащане към ВЕИ производителите на суми, постъпили в дружествата на EVN България, по силата на Решение №Ц-33 на ДКЕВР и определените в него временни цени за достъп до преносната и разпределителните мрежи за ВЕИ производители.

 

Предложеният срок за изплащане на цялата сума е 15 април 2014 г. като сумата за всеки един производител е предмет на индивидуално съгласие. Предвид силно ограничените през последната година и половина финансови ресурси на EVN България, компанията финансира изплащането на тези суми чрез крайно оптимизиране на своите оперативни разходи и дейности.

 

EVN България прави тази стъпка като част от политиката си да се съобразява с всички законови норми и съдебни решения в страната. Компанията счита, че отправеното предложение постига балансирано и максимално справедливо за всички страни решение след окончателната отмяна на Решение №Ц-33 на ДКЕВР от Върховния административен съд.

Хасково Новини

 

21 катастрофи са регистрирани през денонощието във Варна

21 автомобилни катастрофи са регистрирани през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите няма пострадали. Причинени са единствено материални щети по автомобилите. Пътни ремонти се извършват на две места в града.

"Протестна мрежа" за контрасигнала на Цв. Василев

Представители на организацията коментираха последните медийни изяви на Цветан Василев и сигнала за набедяване, подаден от него

Автомобил на бургаски ресторантьор изгоря

Автомобилът на бургаски ресторантьор изгоря тази сутрин около 03:00 часа при мистериозни обстоятелства, съобщи Флагман.бг.
„Волво“-то на бургазлията било паркирано както всяка друга вечер пред дома му в блок 23 в ж.к.“Зорница“.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Според свидетели около три часа Автомобилът на бургаски ресторантьор изгоря тази сутрин около 03:00 часа при мистериозни обстоятелства, съобщи Флагман.бг. „Волво“-то на бургазлията било паркирано както всяка друга вечер пред дома му в блок 23 в ж.к.“Зорница“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Според свидетели около три часа

6-те думи за „любов“ на древните гърци и защо познанието им може да промени живота ни

/КРОСС/ Древните гърци биха били доста шокирани от използването ни на простото, но понякога трудно за изричане „Обичам те!" към специалния човек, и подписването на имейл с подобното му „с обич". И не, не биха били изненадани толкова от имейла, колкото от това, че използваме една и съща дума, говорейки за любовта. Защото на древните гърци са били известни шест различни типа любов. Кои са те и защо познанието им може да промени живота ни? ЕросПървият вид любов носи името на гръцкия Бог и изразява идеята за сексуална страст и желание. Но гърците не мислили за ероса като за нещо позитивно. Всъщност ерос бил опасен, пламенен и ирационален. Любов, която може да вземе контрол над теб и да те обладае. Ерос плашел гърците, но дали днес ние целенасочено не се стремим именно към него и към лудостта на влюбването? ФилияВторият вид любов е дълбокото приятелство или филия, която гърците ценели много повече от ерос. Филия се появява между братята, били се рамо до рамо в битка. Тя е демонстрирането на лоялност към приятелите и готовността за саможертва. Във времето, в което имаме стотици приятели във facebook, към колко от тях изпитваме този тип любов? ЛудусИгривата любов, която се ражда с флиртуването и първите моменти във връзката. Но лудус може да бъде наречено и състоянието ни на щастие, когато сме навън, танцувайки цяла нощ с непознати. Малко от лудус е може би точно това, което ни е нужно, за да освежим любовния си живот

Съвместният туристически проект на Трън, Брезник, Драгоман и Сливница пожъна успех в Лондон и Брюксел

Алтернативният туризъм е на път да завземе част от пазара на традиционните морски и зимни курорти у нас. Това става ясно от новите проекти, които се реализират в различни региони на страната. Те ще бъдат презентирани от 19 до 23 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив на деловите форумите „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините, съобщиха от пресцентъра на Пловдивския панаир.

Участници в тях демонстрират възможности за екотуризъм, ловни и...

Продължава

Остров Миконос – най-популярната гей дестинация

Гей туризмът с дял от над 10% на световния пазар

    


ОССЕ няма да наблюдава референдума в Крим, защото е незаконен


Планираният за 16 март референдум в Крим е незаконен в сегашната си форма и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) няма да праща мисия да го наблюдава, заяви ръководителят на организацията и министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер, цитиран от "Ройтерс".

"В сегашната си форма референдумът е в противоречие с украинската конституция и трябва да се разглежда като незаконен", посочва в изявление Буркхалтер, чиято страна понастоящем председателства...

Заради дъщерята на докторския син пребили до смърт Отвертката

Жена е най-вероятната причина за побоя, завършил със смъртта на 27-годишния Николай Радев с прякор "Отвертката " в Дупница, съобщи Дарик.
Зъболекарят д-р Карастоянов, заедно с двамата си сина, единият от които е анестезиолог, отиват към 21:00 часа в заведението "Колата" в Дупница.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Жена е най-вероятната причина за побоя, завършил със смъртта на 27-годишния Николай Радев с прякор "Отвертката " в Дупница, съобщи Дарик. Зъболекарят д-р Карастоянов, заедно с двамата си сина, единият от които е анестезиолог, отиват към 21:00 часа в заведението "Колата" в Дупница. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Изгоря колата на бургаски ресторантьор

Автомобилът на бургаски ресторантьор изгоря тази сутрин около 03:00 часа при мистериозни обстоятелства, съобщи Флагман.бг.
„Волво“-то на бургазлията било паркирано както всяка друга вечер пред дома му в блок 23 в ж.к.“Зорница“.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Според свидетели около три часа Автомобилът на бургаски ресторантьор изгоря тази сутрин около 03:00 часа при мистериозни обстоятелства, съобщи Флагман.бг. „Волво“-то на бургазлията било паркирано както всяка друга вечер пред дома му в блок 23 в ж.к.“Зорница“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Според свидетели около три часа

Евроинс поскъпва с 13% в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 19/20, а при 7 позиции няма промяна

    


Първанов: АБВ ще бъде голямата изненада на тези избори

„От правна и формална гледна точка нищо не означава. Такава постановка в Устава на БСП като „самоизключване” няма. А от морална гледна точна няма как да не горчи и да не боли, защото голяма част от живота ми е свързана със социалистическата партия и то през трудния й период".

Шумахер с малки признаци на подобрение

Според мнозина колкото по-дълго остане Шумахер

Непал иска да привлича туристи и в по-непознатите си планини


Непал обмисля да поиска помощ от частния сектор за допълнително развитие на алпийския туризъм, съобщиха днес властите, цитирани от ДПА.

С помощта на частния сектор искаме да разберем как бихме могли да разработим нови планини като туристически дестинации, както и да рекламиране планините, които вече са отворени за алпинисти, съобщи говорителят на министерството на туризма Мохан Кришна Сапкота.

Непал има 310 върха, които са открити за алпинисти, но печелившият туризъм,...

Iggy And The Stooges планират албум без Иги

Той ще бъде заместван от гост вокалисти

Вижте как МВР прибира "дълг" от 1,28 лева!

Въпреки милионите, похарчени за информационни системи, в МВР изглежда все още трудно използват дори електронната поща. За да напомнят на свой клиент, че им дължи 1,28 лева, от вътрешното ведомство пишат писмо с подпис и печат и дори искат да го връчат лично на получателя.

Русия да прекрати всички усилия за анексиране на Крим!

Призива отправи Жозе Барозу от Европарламента

    


Глобиха два пернишки пункта за изкупуване на метали, приемали Ж.П. елементи и битова техника без документи

Две пернишки фирми са глобени с по 30 000 лева заради изкупуване на отпадъци без произход.

Санкциите са наложени след проверки от РИОСВ-Перник, при които са били констатирани нарушения на Закона за управление на отпадъците, сочи отчетът за
контролната дейност на екоинспекцията за януари и февруари, предаде БТА. Глобите са наложени на пернишките фирми "Стийл Трейд 11" ЕООД, която приемала от физически лица елементи от ж.п.-подвижен състав и на...

Продължава

Пребили до смърт Отвертката заради дъщерята на докторския син

Жена е най-вероятната причина за побоя, завършил със смъртта на 27-годишния Николай Радев с прякор Жена е най-вероятната причина за побоя, завършил със смъртта на 27-годишния Николай Радев с прякор "Отвертката " в Дупница, съобщи Дарик. Зъболекарят д-р Карастоянов, заедно с двамата си сина, единият от които е анестезиолог, отиват към 21:00 часа в заведението "Колата" в Дупница. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Борисов: По-лошо от завистлив мъж няма – все искат да са като мен

"Като наближат избори, всички започват да се правят на мъже. Аз, честно да ви кажа, по-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди последните години, че все някакъв мъж има, който да иска да прилича на мене”, заключи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, размишлявайки и възмущавайки се на глас пред журналисти в парламента.   Допълни, че му е омръзнало от цялата "плеяда кандидати” за какво ли не. "Завиждат ли, броят ли ми, не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, да са като мен”, смята Борисов.   Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството, прогнозира той, защото, по думите му, в тази институция ”злоупотребите са огромни". Поводът за коментарите на Борисов стана изявлението на Лютви Местан от понеделник, когато се проведе срещата на лидерите на БСП и ДПС и премиера Пламен Орешарски с медиите. В своята встъпителна реч лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че ще има промяна на субсидирането за земеделските производители. Той отчете като грешка, че по време на предишния програмен период на ЕС 6% от производителите са получавали 80% от субсидиите, което е над 1 млрд. лв. Според Борисов Местан се опитал да си припише чужди заслуги в новите правила за земеделските субсидии, а зърнопроизводителите излизат на протест в сряда именно заради субсидиите. Доколкото знам, зърнопроизводителите и всички останали днес протестират по тази линия, допълни той.   Лидерът на ГЕРБ каза, че срещата на властта с медиите трябвало да започне с изказване на благодарност към самия него. "Благодарим на Борисов, че в тази тежка финансова криза спаси държавата. И построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС, за 20 години не сме. По време на нашето управление има рекордна, трайна безработица" - над 13%", каза си сам Борисов думите, с които, според него, е трябвало да започне събитието от понеделник.   "Мога да коментирам прическите на главните редакторки и шефки, които бяха отишли на тази медийна среща, които услужливо седяха на тая среща и мълчаха", посочи лидерът на ГЕРБ.   И допълни, че на тази среща управляващите е трябвало да кажат: по време на нашето управление има трайна рекордна безработица от 13%.   "А при този "растеж", при тази събираемост от приходните агенции, те искат да раздадат пари за Великден само от парите на работещите хора и на базата на кредити", продължи бившият премиер по повод решението на кабинета да раздаде великденски добавки на пенсионерите.   Той отклони отправената преди дни покана от лидера на БСП Сергей Станишев за дебат. "Първо, Станишев да каже какъв ще бъде. Ако ще е премиер - да се явява на дебат за премиер, но той дезертира от тази позиция, въпреки, че преди 4 г. твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме водач на листата за евродепутати. Той ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат, какъв ще е? В името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство”, заяви лидерът на ГЕРБ.   Бил съм с него на дебат и винаги мога да отида, каза Борисов. Ей сега почвам да говоря, на тези въпроси, които повдигнах, той трябва да отговори. Какво ще отговори - че е намалил безработицата или че е увеличил с 250 хил. работните места или накрая на четвъртата година щели да вдигнат заплатите и пенсиите - дрън-дрън. Кой му вярва? Така че не е въпрос за дебат - той трябва да каже какъв иска да е. Ако е за партиите - имаме да си говорим за тях, продължи Бойко Борисов.   Той засегна и въпроса за реиндустриализацията, издигната като приоритет на сегашното правителство. Вижте, това е просто абсурдно - как ще направят стари заводи с нови технологии? Това не може да стане, това е поредният опит, както с "Южен поток" – тези 193,194,195 млн. сигурно са вече, с по няколко милиона за заплати дават на месец в тази компания - опит да източат пари. Няма как да стане да възобновиш социалистическата икономика с нови технологии в стар завод - само енергийната му ефективност да се направи на този завод, да се постегнат сградите са огромни пари, милиарди. Така че това е някаква схема, която искат да си направят като с 500-те милиона.   Водачите на листи и самата листа от евродепутати е хубаво да участват в подобни дебати, за да ги видим кои са, защото още не знаем от другите партии кои ще бъдат водачи, върна се той на темата за дебатите.   Той коментира и поисканата от ГЕРБ оставка на здравния министър Таня Андреева. „Отдавна съм спрял да обръщам внимание какво говори министър Андреева. Навремето знам какво говореше, като идваше в централата на ГЕРБ, за да стане шеф на "Шейново”. Тогава помня какво говореше”, каза Борисов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване