Онкоболна е заложник на фирма за бързи кредити

Онкоболна жена от Пловдив е заложник на фирма за бързи кредити, съобщи БТВ. Това се случва, след като преди 3 години потърпевшата тегли заем от 3000 лева, а днес е изнудвана със съд да върне сумата от 15 000 лева.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През 2012 г. Онкоболна жена от Пловдив е заложник на фирма за бързи кредити, съобщи БТВ. Това се случва, след като преди 3 години потърпевшата тегли заем от 3000 лева, а днес е изнудвана със съд да върне сумата от 15 000 лева. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През 2012 г.

Сидеров привикан в столичното следствие

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е извикан в столичното следствие днес и най-вероятно ще бъде обвинен за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
До разследването срещу Сидеров се стигна, Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е извикан в столичното следствие днес и най-вероятно ще бъде обвинен за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS До разследването срещу Сидеров се стигна,

Павел Чернев и съратници отиват в Крим да бранят нашите от "сопи и оръжие"

Редът в Крим се налага със сопи и оръжие. Това каза за Нова телевизия Павел Чернев, който заедно с други родни доброволци отива да брани българите на полуострова.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Той цитира Гарибалди и каза, че иска доброволно да защити своите "съплеменници". Редът в Крим се налага със сопи и оръжие. Това каза за Нова телевизия Павел Чернев, който заедно с други родни доброволци отива да брани българите на полуострова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той цитира Гарибалди и каза, че иска доброволно да защити своите "съплеменници".

Райони без вода във Варна

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария днес без вода ще са абонатите в следните райони: - ж.к.Победа до 14 часа - района на ул."Костур", ул."Дедеагач" и ул."Злетово" от 10 до 14 часа.

Турция отново настръхна срещу полицейското насилие

Поводът стана смъртта на 15-годишно момче, което миналото лято бе уцелено с полицейска граната сълзотворен газ, докато отивало да купи хляб

В бъдеще Apple Maps ще може да използва добавена реалност


Когато през 2012 г. Apple реши да се откаже от Google Maps и да създаде своето алтернативно приложение за навигация Apple Maps, компанията се сблъска с може би най-големия гаф в историята си. Картите бяха затрупани с критика заради множеството си проблеми, което доведе и до публичното извинение от изпълнителния директор на компанията Тим Кук.

В iOS 7 Maps бяха подобрени, но за мнозина просто достигнаха нивото на функционалност, което се очакваше от тях в първата им версия. За iOS 8...

Първанов за анти-ЕС изказването на Янакиева: АБВ е една от проевропейски настроените формации

Има прихванато движение на опити да се влезе в пощата на АБВ, разкри пред Нова телевизия Георги Първанов.
Сайтът на АБВ беше разбит, каза още той и коментира, че вероятно има основание да се смята, че би могъл да бъде подслушван.
 Спокойно говоря по телефона, заяви той.
Не съм знаел какъв бизнес има Мишо Бирата, Има прихванато движение на опити да се влезе в пощата на АБВ, разкри пред Нова телевизия Георги Първанов. Сайтът на АБВ беше разбит, каза още той и коментира, че вероятно има основание да се смята, че би могъл да бъде подслушван.  Спокойно говоря по телефона, заяви той. Не съм знаел какъв бизнес има Мишо Бирата,

Правителството обмисля данъчни облекчения за новите коли

Възможност за въвеждане на по-ниски данъци за нови автомобили и такива с високи екологични характеристики, обмисля правителството. Промяната е...

Мистерията на безследно изчезналите самолети

"Боинг 777" на Малайзийските авиолинии, изчезнал между Малайзия и Виетнам, се прибави към дългия списък на изчезналите самолети, пише френският в. "Либерасион" и припомня за някои от тях. 

На 8 май 1927 елегантен биплан излита от летище "Бурже" в Париж. "Бяла птица" е пилотиран от двама бивши пилоти от Първата световна война: Чарлз Нюнжесър и Франсоа Коли. 

Те се насочват към Ню Йорк, за да прекосят за първи път Северния Атлантик. Бипланът е забелязан над Ламанша, Англия и Ирландия, но така и не стига до САЩ. 

Колесникът на "Бяла птица", отделен при излитането, за да стане самолетът по-аеродинамичен, може да се види днес в музея на летище "Бурже". 

През януари запален по авиацията заяви, че е събрал факти, според които самолетът е бил свален, докато е летял над Сен Пиер и Микелон, но мистерията остава неразгадана. 

На 18 юли 1929 г. норвежкият изследовател Руал Амундсен, първият човек, стъпил на Южния полюс, се качва на хидроплана "Лахам", в компанията на френско-норвежки екипаж от петима души. 

Целта на пътуването е да бъдат открити оцелели от мисията на изследователя Умберто Нобиле, чийто дирижабъл се е разбил близо до Западен Шпицберген, главен остров на архипелага Свалбард (Шпицберген). 

Никой повече не ги вижда. Намерени отломки от машината, които се съхраняват в Томазо в Норвегия, свидетелстват за принудително кацане на апарата, който след това най-вероятно е потънал. 

Първата жена, прекосила сама Атлантика, авиаторката Амелия Ерхарт, има зад гърба си много рекорди, когато предприема околосветска обиколка през 1937 г. 

След първи несполучлив опит през март, тя потегля наново през юни в компанията на Фред Нунан на двумоторен самолет "Локхийд Електра". Южна Америка, Африка, Азия... преходите следват до остров Хоуланд в Тихия океан, където следите на самолета се губят. 

Предположението е повреда в машината. Според друга версия самолетът тя е била свален от японски войници. 

На 30 януари 1979 г. товарен самолет на бразилската авиокомпания "Вариг" излита от летище Нарита до Токио към Рио де Жанейро. В самолета "Боинг 707" има 6-членен екипаж и 153 картини на артиста от японско-бразилски произход Манабу Мабе, които се връщат от изложба в Япония. 

Половин час след излитането самолетът пада в Тихия океан. Отломки, тела или следи от товара никога не биват открити. 

През 2003 г. стар "Боинг 727" на "Американ Еърлайнс", преотстъпен на компанията "Еър Ангола" и стоял от 14 месеца в хангар на летището в Луанда, излита без никакво предупреждение, а след това изчезва.

Заради опасения, че може би е бил откраднат от бойци на "Ал Кайда", няколко западни разузнавателни служби предприемат разследване, но без резултат. 

Измама с цел да бъдат заблудени застрахователите? Откраднат от наркотрафиканти? Все още няма яснота по този въпрос. 

Губят се следите и на някой си Бен Падила, авиационен механик и любител пилот, който преди полета на самолета е бил забелязан в Луанда. Той ли е пилотирал самолета? И ако не, какво се е случило с него? Мистерията остава. 

На 1 юни 2009 г. самолет "Еърбъс А 330" на компанията "Ер Франс" изчезва в Атлантическия океан в полет Рио де Жанейро-Париж с 228 пътници. Причините за катастрофата остават задълго неизяснени, докато след продължителни издирвания са намерени черните кутии. 

В крайна сметка изглежда, че заради обледеняване сондите "Пито" са предавали грешни информации за скоростта на движение на пилотите, които не успели да реагират на време, за да избегнат катастрофата.


Киев зове Вашингтон и Лондон за военни мерки

Украинският парламент призова САЩ и Великобритания да предприемат всички необходими мерки, включително военни, за да спрат руската агресия срещу страната. Постановлението бе прието във вторник с гласовете на 263-ма депутати в 450-местната Върховна рада. В него се настоява още Русия незабавно да изведе войските си от Украйна и да спре агресията.
Украинският парламент призова САЩ и Великобритания да предприемат всички необходими мерки, включително военни, за да спрат руската агресия срещу страната. Постановлението бе прието във вторник с гласовете на 263-ма депутати в 450-местната Върховна рада. В него се настоява още Русия незабавно да изведе войските си от Украйна и да спре агресията.

Станишев да си каже премиер ли иска да е или евродепутат!

Борисов се оплака от завистта: Все някой мъж иска да прилича на мен

    


Младите хора у нас задлъжняват все повече

/КРОСС/ Според Асоциацията на колекторските фирми българите имат най-много задължения към банките. "Това са кредити, обезпечени с ипотеки и поръчителство. След това най-много са задълженията към телекомите. Събираемостта се увеличава, финасовата култура нараства и хората стават все по-стриктни", каза за БНР Милена Виденова от Асоциацията. По отношение на физическите лица се наблюдава промяна на профила на длъжника. Ако това преди години е бил мъж на средна възраст 40-45 години от северна или северозападна България, сега това е мъж или жена на 20-23 години, без постоянен доход, жител на голям град. По отношение на фирмите се очаква фирмената задлъжнялост да намалее или се задържи. Все още е голям проблем, защото задлъжнялостта е над 200 процента от БВП. Виденова очаква съживяване на някои от проблемните сектори. "Строителството ще се съживи от два фактора. Това е вторият програмен период и другото е стартирането на голлеми проекти, като "Южен поток", например", каза тя.  

Олександър Турчинов: Няма да пращаме украинската армия в Крим

Украинската армия няма да се намеси в Кримския полуостров, контролиран от руските сили, заяви пред АФП председателят на Върховната рада (Парламента) и и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов

"Не можем да се ангажираме с военна операция в Крим,

защото така ще оголим източната граница на Украйна. Руската армия разчита на това",

каза Турчинов, който е и временен главнокомандващ

След заседание на Съвета по националната сигурност и отбраната Турчинов определи референдума, който ще бъде проведен в Крим, като "фарс", решен в "кабинетите в Кремъл". 

"Това е фарс, по-голямата част от жителите на Крим ще бойкотират тази провокация", заяви и.д. държавният глава, който би трябвало да отстъпи поста на новоизбран президент на насрочените за 25 май избори. 

"Военните (маскираните въоръжени в униформи без опознавателни знаци, които де факто държат контрола на полуострова – б.ред.) нямат намерение да провеждат референдум,

те просто ще поставят фалшиви данни в анкетните проучвания" в избирателните секции,

добави той. "За съжаление, засега Русия се отказва от дипломатическо решение на конфликта", каза още Турчинов. 

Планираният за 16 март референдум в Крим е незаконен в сегашната си форма и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) няма да праща мисия да го наблюдава, заяви ръководителят на организацията и министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер, цитиран от Ройтерс. 

"В сегашната си форма референдумът е в противоречие с украинската конституция

и трябва да се разглежда като незаконен",

посочва в изявление Буркхалтер, чиято страна понастоящем председателства базираната във Виена ОССЕ. 

По думите му, "за да бъде какъвто и да било референдум за степента на автономия или суверенитет на Крим легитимен, той ще трябва да се основава на украинската конституция и да е в съответствие с международното право".


Първанов: Правени са опити да се влезе в пощата на АБВ

Има прихванато движение на опити да се влезе в пощата на АБВ, разкри пред Нова телевизия Георги Първанов.
Сайтът на АБВ беше разбит, каза още той и коментира, че вероятно има основание да се смята, че би могъл да бъде подслушван.
 Спокойно говоря по телефона, заяви той.
Не съм знаел какъв бизнес има Мишо Бирата, Има прихванато движение на опити да се влезе в пощата на АБВ, разкри пред Нова телевизия Георги Първанов. Сайтът на АБВ беше разбит, каза още той и коментира, че вероятно има основание да се смята, че би могъл да бъде подслушван.  Спокойно говоря по телефона, заяви той. Не съм знаел какъв бизнес има Мишо Бирата,

Шефът на Фонда за лечение на деца смята да подаде оставка

Андреева ще се срещне с д-р Станкова, за да обсъдят оттеглянето й

    


Чернев и доброволци отиват в Крим да бранят българи от "сопите"

Редът в Крим се налага със сопи и оръжие. Това каза за Нова телевизия Павел Чернев, който заедно с други родни доброволци отива да брани българите на полуострова.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Той цитира Гарибалди и каза, че иска доброволно да защити своите Редът в Крим се налага със сопи и оръжие. Това каза за Нова телевизия Павел Чернев, който заедно с други родни доброволци отива да брани българите на полуострова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той цитира Гарибалди и каза, че иска доброволно да защити своите "съплеменници".

Григор Димитров загуби от Гулбис в Индиан Уелс

Григор Димитров загуби от Ернест Гулбис с 6-2, 1-6, 5-7 в третия кръг на силния турнир в Индиан Уелс. Латвиецът се доказа като труден противник за най-добрия български тенисист и за втори път в рамките на един месец победи в сблъсъка между двамата.

Г. Първанов: Само Кисинджър се изказва по-ясно от Калфин

От правна и формална гледна точка постановка в Устава на БСП като "самоизключване" няма, а от морална няма как да не горчи и да не боли, защото съзнателните ми години минаха с БСП и то в трудното й време, заяви по НТВ президентът (2001-2011) Георги Първанов, настоящ лидер на АБВ.

Хората с недостатъци имат повече шансове в сайтовете за запознанства

По-малко красивите хора са с по-големи шансове да открият партньори в сайтовете за запознанства. Това се дължи на факта, че грозниците разделят общественото мнение в по-голяма степен, отколкото класи...

Борисов: Раздават добавки за Великден от парите на работещите хора и на базата на кредити

При този „растеж”, при тази събираемост от приходните агенции, те искат да раздадат пари за Великден само от парите на работещите хора и на базата на кредити. Това каза пред журнал...

Бебето на Сиара е момче, рита, когато чуе музика

30-годишният годеник на Сиара разкри, че с певицата очакват момченце.   По време на телевизионно интервю рапърът Фючър сподели, че бебето слуша музика още от сега. "Когато Сиара му пусн...

Младите българи задлъжняват все повече

Според Асоциацията на колекторските фирми българите имат най-много задължения към банките. "Това са кредити, обезпечени с ипотеки и поръчителство. След това най-много са задълженията към телеком...

Кийт Ричардс пише книга за деца

Китаристът на британската рок група Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) Кийт Ричардс работи върху детска книга. Очаква се тя да излезе на пазара през есента, съобщиха представители на нюйоркс...

Все по-близо до ръст на вноската за Фонд "Пенсии"

Нормално е да се търсят начини за увеличаване на приходите в общественото осигуряване, след като намаляват хората на пазара на труда, смятат експерти

    


АБВ не е еднодневка, ще бъде изненада на евровота!

Първанов призна, че още го боли за БСП, но не знае дали има връщане назад

    


Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Търсят директори на 7 поликлиники в София

Конкурси за шефове на 7 ДКЦ-та, един медицински център и Втора градска ще обяви Столичният общински съвет (СОС).

Австралия пласира успешно най-голямата облигационна емисия в историята си

Правителството продаде 12-годишни държавни ценни книжа при доходност от 4,375%, за да финансира бюджетния си дефицит

    


Работниците от "Напотелни системи" - Перник започват протестни действия

Работниците в дружеството „Напотелни системи” подготвят протестни действия в Благоевград. Това каза за Радио "Фокус" – Пирин Емануил Манолов, председател на КНСБ-Благоевград.

Работниците не са получавали заплата повече от три месеца, като не са им внасяни и осигуровки. От КНСБ припомнят, че в края на миналата година управляващите са поели ангажимент да уредят нормативно финансирането на дейността на дружеството, но едва в началото на март...

Продължава

Нито едно дете, пило от "синьото" мляко, не е потърсило лекарска помощ

Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ тази нощ. Вчера стана ясно, че в детска градина в Асеновград е сервирана напитка със синкав цвят, в която имало отрова за гризачи.
Директорката заяви пред bTV, че не знае как се е стигнало до инцидента. Тя обаче е готова да наложи санкции на виновниците, Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ тази нощ. Вчера стана ясно, че в детска градина в Асеновград е сервирана напитка със синкав цвят, в която имало отрова за гризачи. Директорката заяви пред bTV, че не знае как се е стигнало до инцидента. Тя обаче е готова да наложи санкции на виновниците,

Днес е Международен ден за борба с глаукомата. Преглеждат безплатно във Варна

Световният ден за борба с глаукомата се отбелязва по инициатива на Световната асоциация по глаукома (WGA) и на Световната глаукомна пациентска асоциация (WGPA). През 2008 г. за първи път е отбелязва на 6 март, а от 2010 се отбелязва на 12 март.

Андреева: Проблемът на трансплантираните е вече решен

/КРОСС/ Министърът на здравеопазването Таня Андреева каза по "Хоризонт", че няма да обяснява исканията от някои организации, а също и от ГЕРБ, за нейната оставка с политически изказвания, макар че няма да е далече от истината, ако каже точно това. Федерация Български пациентски форум съобщи, че ще поиска оставката й, ако до десет дни не се реши проблемът с лекарствата на трансплантираните. Обвинението на трансплантираните е, че чрез административен подход при изписването на лекарствата им се издава смъртна присъда. "От петък миналата седмица има решение на въпроса, то е ясно от понеделник. Затова вчера бях изненадана, че пациентският форум поставя по този начин въпроса. Медикаментите, за които те говореха, са в достатъчно налични количества и няма опасност пациентите да останат без лекарства. А фирмата, притежател на разрешението за употреба поема ангажимента и доплаща разликата между цената, която заплаща НЗОК. Практически за пациентите лекарставта са безплатни. На този етап, поставеният от тях проблем, вече е решен", заяви тя. Нямам такава информация - така министър Анреева отговори на въпроса дали има региони с неритмично снабдяване на лекарства за трансплатнираните и проблем с достъпа на пациентите до тях. "Имам информация, че д-р Станкова смята да се оттегли от Фонда за лечение на деца", каза Андреева за Ива Станкова - сегашната директорка на Фонда за лечение на деца. "Към момента няма кандидати

30% от германските компании отчитат хакерски атаки

Скандалът с подслушванията на NSA e повишил осведомеността и инвестициите в IT сигурност

    


Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ

/КРОСС/ Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ тази нощ. Вчера стана ясно, че в детска градина в Асеновград е сервирана напитка със синкав цвят, в която имало отрова за гризачи. Директорката заяви пред bTV, че не знае как се е стигнало до инцидента. Тя обаче е готова да наложи санкции на виновниците, както и да си подаде оставката, ако се окаже, че тя носи отговорност за случилото се. Още вчера на всички 127 деца е даден активен въглен. Агенцията по храните се занимава с доставката на млякото, което идва от мандрата в Домлян. Къде и как е попаднало кубчето отрова за гризачи в казана с мляко, тепърва ще се установява. Със случая се занимават полицията и прокуратурата, както и местните власти. В детската градина не са констатирани никакви нарушения - нито преди, нито сега. Хигиената там е добра, увериха от Агенцията по храните. Родител на едно от децата от детската градина разказа, че вече не се притеснява, тъй като вярва на персонала и на директорката. Освен това детето му се чувства добре.  

Никое от децата, пили "синьото" мляко, не е потърсило медицинска помощ

Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ тази нощ. Вчера стана ясно, че в детска градина в Асеновград е сервирана напитка със синкав цвят, в която имало отрова за гризачи.
Директорката заяви пред bTV, че не знае как се е стигнало до инцидента. Тя обаче е готова да наложи санкции на виновниците, Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ тази нощ. Вчера стана ясно, че в детска градина в Асеновград е сервирана напитка със синкав цвят, в която имало отрова за гризачи. Директорката заяви пред bTV, че не знае как се е стигнало до инцидента. Тя обаче е готова да наложи санкции на виновниците,

Пловдивчанин сезира КЗД срещу арогантен полицай в Пазарджик

/КРОСС/ Пловдивчанин е подал жалба в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу пътен полицай, който се е държал арогантно с него при проверка. Според жалбоподателя той е бил спрян в Пазарджик безпричинно, като му е била извършена щателна проверка на документи и пълното оборудване на автомобила. Според пловдивчанинът процедурата е била придружена с арогантното държание на проверяващия полицай, а иначе всичко било наред по колата. На другите спрени коли такава проверка не била извършвана. Жалбоподателят отказал проба с дрегер за алкохол поради негово заболяване, а поискал да му бъде направена кръвна проба, но талон да такава проба не му бил даден. Цялостната стриктност на проверката, както и поведението на полицая според жалбоподателя се дължат на малцинствения произход - негов и на спътниците му в колата.  

Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на “24 часа”.
В момента университетите изтръскват джобовете на младежите, които искат да следват, с таксите за явяване на кандидат-студентски изпити. А кампаниите на повечето вече са целогодишни.
Идеята обяви министърът на... Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на “24 часа”. В момента университетите изтръскват джобовете на младежите, които искат да следват, с таксите за явяване на кандидат-студентски изпити. А кампаниите на повечето вече са целогодишни. Идеята обяви министърът на...

Фиктивни ученици точат бюджета

Фиктивни ученици надували делегираните бюджети на професионалните гимназии и така точели хазната.
Това се случило в няколко неатрактивни училища във Варненска област, в които приемът бил само по документи. Учители обикаляли селата, събирали свидетелства от завършили 8 клас и ги записвали, въпреки че част от децата изобщо после не влизали в клас.
Фиктивни ученици надували делегираните бюджети на професионалните гимназии и така точели хазната. Това се случило в няколко неатрактивни училища във Варненска област, в които приемът бил само по документи. Учители обикаляли селата, събирали свидетелства от завършили 8 клас и ги записвали, въпреки че част от децата изобщо после не влизали в клас.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Преглед на варненския печат - 12 март

Местните вестници съобщават за абсурдите, открити при проверка в Професионалната гимназия по машиностроене и транспорт. В нея, както и в други училища във Варненско, са били записани фиктивни ученици, които уж се обучават, но де факто не посещават съответното училище.

Яценюк ще търси финансова помощ от САЩ по време на срещата си с Обама

Двете страни ще обсъдят как да бъде намерено мирно решение на въпроса за руското военно присъствие в Крим

    


Мамят ни със свински грип

/КРОСС/Мамят ни със свински грип - най-новото изобретение на телефонните измамници. Обаждат се на възрастни хора и ги лъжат, че техни близки са смъртно болни и имат нужда от скъпа ваксина. Ще ви срещнем с една жена, на която измамниците звънят в два поредни дни с две различни версии, разказва репортаж на Нова тв. Баба Райна е на 87 години от Благоевград. Една от многото жертви на телефонния рекет. Само за два дни й се обаждат два пъти. Първо за счупен крак на дъщеря й. На следващия ден звънят втори път. Фалшивият д-р Василев вече й иска пари за ваксина срещу свинския грип, пак за дъщеря й. И двата пъти вместо пари измамниците получават от баба Райна кавга. В дома на от 77-годишната Виолета Астинова в Разлог измамниците също ударили на камък - два пъти. Последния път преди седмица. Разиграли добре позната схема с катастрофата. Виолета, обаче отишла първо в полицията, където да попита за снаха си и така разбрала за измамата. Вторият път вече била подготвена. Повечето възрастни хора, обаче нямат късмета на Райна и Виолета и дават спестяванията си на мнимите лекари.

Наши нацоналисти планират мисия в Украйна в защита на българското малцинство там

/КРОСС/ Родни националисти ще бъдат сред международните наблюдатели на референдума в Крим на 16 чарт, а при нужда ще сформират щаб на българската отбрана в Украйна в защита на българското малцинство там. Първата група вече е в Крим. Участието на група международни наблюдатели е по покана на кримското правителство и е финансирано от тях, посочиха Симеон Костадинов от Националистическа партия на България и Павел Чернев, и двамата бивши членове на „Атака". В Крим, те ще наблюдават за редовността на изборния процес и волята на кримския народ да бъде отчетена коректно. Втората ни мисия, която все още подготвяме и която все още е на чертожната дъска, посочи Костадинов, е да са сформираме някакъв тип българска бригада, която при нужда да сформира щаб на българската отбрана в Украйна, ако властта реши да пристъпи към подтискане на правата на малцинствата там. Ние сме на страната на българското национално малцинство в Украйна, което е заплашено, категоричен бе той и допълни, че са в диалог са с техни представители. В Украйна маскирани, въоръжени със сопи типове, съставят черни списъци и решават да си разчистят сметките с представители на българската общност там. Няма логика, цари произвол, каза Павел Чернев, обяснявайки мотивите на националистите за намеса в случващото се в Украйна. Втората мисия ще бъде реализирана на собствени разноски от доброволци, които ще участват в нея, уточни той. Двамата признаха, че техните лични доходи са от юридическата им практика

Британските лейбъристи се обявиха против излизане от ЕС

Ед Милибанд иска да успокои британските бизнес среди

    


Местан готов да съди България в Страсбург

/КРОСС/ Ако бъде осъден в България заради агитация на майчин език в предизборната кампания, Лютви Местан ще се обърне към съда по правата на човека в Страсбург, пище „Преса". Лидерът на ДПС вече бе глобен с 2000 лева от областния управител на Сливен за нарушаване на Изборния кодекс през миналата година. Тогава, през май, на традиционния събор „ Герлово пее и разказва" той агитирал на майчин език. Местан, заедно с кмета на Ябланово Джемал Чобан се оправдаха, че сред слушателите им имало хора, които „не по своя вина не знаят официалния език".Сега обаче лидерът на ДПС е категоричен, че няма повече да премълчава „проявите на дискриминационно отношение" и да „оставя нерешени фундаментални въпроси с човешките права". Тази седмица депутатите от ДПС ще търсят в Народното събрание подкрепа и от други парламентарни групи, за да сезират Конституционния съд за правилото на уседналост, залегнало в новия Изборен кодекс. Текстът за нуждата от поне 6 месеца постоянно пребиваване в съответното населено място, за да се получи право за гласуване на местните избори, вече създаде напрежение между коалиционните партньори. Според ДПС изискването е противоконституционно, защото лишава български граждани от правото им да участват във вота

Журналисти танцуват валс със Станишев и Местан

Много истини се написаха за прословутата среща на тримата управляващи - Станишев, Местан и Орешарски, както сполучливо се изрази едно издание - Тримата Влъхви - с журналисти в понеделник, но не всичко...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване