Химици изследват "синьото мляко"

Химици от специализирана лаборатория правят анализ на синьото кубче, оцветило млякото за закуска на малчуганите от детска градина "Слънце" в Асеновград. Изследването се прави по разпореждане на Районната прокуратура в града, която е иззела опасното хапче и започнала проверка за изясняване на произхода. Крайните резултати обаче не могат да станат Химици от специализирана лаборатория правят анализ на синьото кубче, оцветило млякото за закуска на малчуганите от детска градина "Слънце" в Асеновград. Изследването се прави по разпореждане на Районната прокуратура в града, която е иззела опасното хапче и започнала проверка за изясняване на произхода. Крайните резултати обаче не могат да станат

Линдзи Лоън направи списък на любовниците си

КРОСС/ Линдзи Лоън направи списък с имената на бившите си любовници. На пръв поглед е видно, че в него попадат много известни певци и актьори. Линдзи е споделя списъка с приятелки по време на парти в хотел в Бевърли Хилс през януари тази година. Сред "трофеите" на звездата са Колин Фарел, Хийт Леджър, Джъстин Тимбърлейк, Хоакин Финикс , Джеймс Франко, Адам Ливайн и много друго. Общо в списъка са упоменати 36 имена.Източник на In Touch съобщава, че е направила списъка, за да се похвали пред приятелките си. „В списъка има много известни имена, като много от тях не са сами. Възможно е публикуването му да доведе до много семейни скандали", споделя източникът. Някои имена са "изтрити" от медиата, за да се избегнат потенциални правни проблеми. Според слухове, Линдзи смята да напише книга въз основа на дневника си, който си е водела докато е била в клиника. Вероятно в нея ще се появят още куп интимни подробности около живота на звездата.

Стоматологът Карастоянов и синовете му обвинени за убийството на Отвертката

Преди броени минути Окръжната прокуратура в Кюстендил повдигна обвиненение за убийството на Никола Радев - Отвертката.  
Обвиняеми са стоматолога д-р Владимир Карастоянов и синовете му д-р Николай Карастоянов и Иван.
Според държавното обвинение тримата в съучастие са отговорни са смъртта на Отвертката. Преди броени минути Окръжната прокуратура в Кюстендил повдигна обвиненение за убийството на Никола Радев - Отвертката.   Обвиняеми са стоматолога д-р Владимир Карастоянов и синовете му д-р Николай Карастоянов и Иван. Според държавното обвинение тримата в съучастие са отговорни са смъртта на Отвертката.

Баща на починало момиче: Лекарят, направил операцията на дъщеря ми, не е действал по правилата

Лекарят, който направи лапароскопската операция на Галина Нигохосян – Николова в „Пирогов, не е действал по правилата. Това обяви Артин Нигохосян, баща на починалото момиче, пред Нова телевизия и припомни случая от 2012 година.
„Доктор Виктор Попов е правел много такива операции, но в случая нещата не са били по правилата. Лекарят, който направи лапароскопската операция на Галина Нигохосян – Николова в „Пирогов, не е действал по правилата. Това обяви Артин Нигохосян, баща на починалото момиче, пред Нова телевизия и припомни случая от 2012 година. „Доктор Виктор Попов е правел много такива операции, но в случая нещата не са били по правилата.

Стойчо Стоев: Ще атакуваме и ще внимаваме повече в защита


"Лудогорец" няма да изневери на стила си на игра срещу "Валенсия" и ще заложи на офанзивния футбол, заяви старши треньорът на българския шампион Стойчо Стоев.

В четвъртък тимът от Разград ще приеме "прилепите" от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски" в първи осминафинален мач от Лига Европа.

"Срещаме сериозен тим, поредният силен противник в турнира. С всяка изминала среща, след всяка победа, съперниците стават все по-сериозни и по-класни. Нашият отбор е готов...

Всеки 5-и работодател ще наема нови хора след март

Всеки пети работодател ще наема нови служители през второто тримесечие на годината, показва проучване на "Менпауър България".

Предстоящи събития в страната за утре, 13 март

***София /КРОСС/ Администрацията на Президента ще се включи в инициативата „Мениджър за един ден", организирана от „Джуниър Ачийвмънт-България". ***София /КРОСС/ От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание ***София /КРОСС/ От 9,30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет ***София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичен общински съвет ***София /КРОСС/ 4 състав на Софийски градски съд ще заседава от 9.30 часа по НОХД № 165/2011 - срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров. ***София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод Девети Световен Бъбречен Ден. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа Сметната палата ще проведе открито заседание, на което ще бъдат разгледани проектите и издадените окончателните одитни доклади за: извършен одит за съответствие на декларираните приходи и реално извършените разходи във връзка с проведената през 2013 г. предизборна кампания за избори за народни представители на регистрираните участници, издигнали кандидати; извършен одит за съответствие при финансовото управление на Българската академия на науките, научни институти и други самостоятелни структурни звена за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2012 г. Заседанието ще се проведе в сградата на Сметната палата на ул. „Екзарх Йосиф" № 37, етаж 4

Ивицата Газа изстреля над 25 ракети по Израел

/КРОСС/ Най-малко 25 ракети са изстреляни от групировката „Палестински ислямски джихад" от Ивицата Газа към южната част на Израел. Това съобщи израелският вестник Haaretz. Изданието отбелязва, че едно лице е получило леки наранявания. "Това е в отговор на престъплението окупация", обявиха от групировката. Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел възнамерява да отговори "много решително" на тази атака.    

Експерт: Проблем пред туризма във Варна е липсата на паркоместа

Един от проблемите пред туризма ни е липсата на паркоместа, на които гостите да спират возилата си. Това алармира пред вестник „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Не само няма къде да се спират автобусите на организираните туристи, но и автомобилите, например на румънските гости, които идват често по Черноморието ни, каза още Маринов.

БСП и ГЕРБ взаимно се обвиниха в оказване на политически натиск над медии


БСП и ГЕРБ взаимно се обвиниха в оказване на политически натиск над медии. Това стана по време на заседанието на парламентарната комисия за култура и медии, която изслуша Съвета за електронни медии по повод проведена през януари среща на СЕМ с ръководството на БНР във връзка с предаването на журналиста Петър Волгин "Деконструкция".

Срещата на регулатора с ръководството на държавното радио е била поискана, заради сигнали за липсата на плурализъм в предаването на Волгин...

“Левски” се усмихна след 4 месеца

“Левски” разцъфна след почти 4 месеца (4 мача) без победа - 3:1 с “Ботев” в първия четвъртфинал за купата на “Аспарухов”. Вместо “Герена” да бъде превърната в пепел от по-стабилния уж съперник, там изникнаха сини рози... За последно “Левски” спечели на 15 декември с 6:1 над “Нефтохимик”. На 19 декември дойде триумфът над ЦСКА за купата - 7:6, но сл “Левски” разцъфна след почти 4 месеца (4 мача) без победа - 3:1 с “Ботев” в първия четвъртфинал за купата на “Аспарухов”. Вместо “Герена” да бъде превърната в пепел от по-стабилния уж съперник, там изникнаха сини рози... За последно “Левски” спечели на 15 декември с 6:1 над “Нефтохимик”. На 19 декември дойде триумфът над ЦСКА за купата - 7:6, но сл

Секс ли? Мерси, дай по една цигара

Пушачите мислят повече за цигари, отколкото за креватни изпълнения

    


БСП: ГЕРБ създаде царство на интернет троловете в Смолян

Смолян /КРОСС/ Смолян е „царството на троловете" в интернет, ръководени от местната структура на ГЕРБ. Това показва анализ на Областния съвет на БСП в родопската област. В продължение на повече от два месеца представители на левицата са проследявали и анализирали хората, пишещи по форуми и социални мрежи.„90% от писачите, защитаващи ГЕРБ и плюещи по опонентите от БСП, са фалшиви профили, т.нар. тролове в интернет", коментира общинският съветник от БСП - Смолян Радой Краев, който е сред най-активните червени политици в мрежата. Краев е категоричен, че активистите на ГЕРБ в община Смолян се страхува от дебат по значими за хората теми и вместо да се дебатира пред обществото властимащите на местно ниво се крият под причудливи псевдоними. „Много интересна ми бе дискусията за троловете в интернет, където БСП бе обвинена, че ползва такива услуги. Каня специалистите в тази област да погледнат в Смолян, за да се убедят, че тук наистина е „царството на троловете", категоричен е Краев. По думите му те са ясно познаваеми. Обикновено са с по една профилна снимка, която е открадната от мрежата, а вместо албуми от снимки имат по няколко картички, отново „взети назаем". Освен това имат сравнително малко на брой приятели, а личната информация е тотално разбъркана и подвеждаща

Левски удари Ботев (Пд) навръх рождения ден на "канарите"

"Сините" с комфортно 3:1 в първия четвъртфинал за Купата, Валери Божинов откри головата си сметка в "А" група.

Българинът си плаща заема преди тока

Ипотечният кредит е първата “сметка”, която българинът си плаща, когато вземе заплата. Вноската се покрива дори преди задължението за ток, става ясно от проучване на Асоциацията на колекторските агенции в България (б.р. - събирачи на дългове). Едва 10% от хората не биха си платили вноската по жилищния заем, когато парите не им достигат. Ипотечният кредит е първата “сметка”, която българинът си плаща, когато вземе заплата. Вноската се покрива дори преди задължението за ток, става ясно от проучване на Асоциацията на колекторските агенции в България (б.р. - събирачи на дългове). Едва 10% от хората не биха си платили вноската по жилищния заем, когато парите не им достигат.

Санкции върху Русия неизбежно ще засегнат България

Независимо какви санкции ще бъдат наложени на Русия заради конфликта в Украйна, те неизбежно ще засегнат и България. Това заяви външният министър...

Увеличават се заплатите на лекарите в болницата в Стара Загора


Поетапно увеличаване с 15-20% на заплатите на медицинския персонал в Университетската болница "Професор Стоян Киркович" в Стара Загора започва от 1 април.

Изпълнителният директор на болницата професор Петкана Чакърова заяви пред БНР, че ръководството на болницата води преговори с лекарите за възстановяване на инвазивната кардиология, но не могат да бъдат дадени заплати от 20 хиляди лева, каквито са поискали от досегашния екип.

На този етап пациенти с по-тежки форми на...

2 загинали и 18 ранени при рухването на две сгради в Ню Йорк

Изтичане на газ е причината за голямата експлозия, която разруши две сгради в Манхатън, като уби двама души и рани други 18, съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

Сидеров поиска пак оставката на Вигенин

Защитата на една нелегитимна власт от страна на външния министър Кристиан Вигенин и предварителното обявяване, че няма да признае референдум в Крим, ако той се проведе, за мен е достатъчно основание да му бъде поискана оставката, каза пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като парламентарната комисия по външна политика изслуша външния министър.

Македонски вестник: Скандал с отровно месо тресе България

Скандал с отровно месо тресе България, пише днес македонският ”Денешен весник”. Според изданието в България се внася „кръв на прах” или известна още като „суха кръв” и страната се е превърнала в един от най-големите вносители в Европа.

Европейският парламент гласува резолюция за Арктика


Депутатите на Европейския парламент гласуваха с мнозинство тази сряда резолюция за Арктика, подкрепяща създаването на защитена зона във водите около Северния полюс и мораториум за риболов в арктическите води.

С документа парламентът призовава правителствата на Съюза и Европейската комисия да защитят крехката еко-система на Арктика, но той няма обвързващ характер.

Международната природозащитна организация "Грийнпийс" определи като обнадеждаваща инициатива. Относно...

ДАНС: Повишен е рискът от терористични групи

Спецагентите сочат, че значимите рискове за националната сигурност са идентифицирани

Eon очаква спад на приходите през тази година

Стратегията за оцеляване на компанията разчита на експанзията на операциите с възобновяеми източници на енергия

    


19 000 бомби цъкат край Петолъчката, от влагата може да гръмнат

19 000 бомби цъкат на гола поляна край пътен възел Петолъчката.
Опасните боеприпаси са събрани от околността след експлозията на 5 юни 2012 г. в базата за утилизация “Стралджа-Мараш” на фирма “Берета трейдинг”. Повече от година те чакат унищожаване, изложени на въздействието на влага и слънце. Местните са против това да стане на място. 19 000 бомби цъкат на гола поляна край пътен възел Петолъчката. Опасните боеприпаси са събрани от околността след експлозията на 5 юни 2012 г. в базата за утилизация “Стралджа-Мараш” на фирма “Берета трейдинг”. Повече от година те чакат унищожаване, изложени на въздействието на влага и слънце. Местните са против това да стане на място.

Бащата на изчезналия Съвестин: Имената на хората, отвлекли сина ми, са дадени на следствието

София /КРОСС/ Имената на хората, отвлекли сина ми, са дадени на следствието. Това заяви пред bTV Тодор Деянов, бащата на изчезналия на 6 май 1997 години в столичния квартал „Люлин" Съвестин. След 17 години бащата на изчезналото момче не спира да се бори за истината. Той добави, че свидетелят, който е дал имената на похитителите, е починал, а самите бандити, които са сержанти, са избягали в Канада. Нещата обаче се прикриват.По думите му дете като Съвестин струва 200 000 евро. Толкова е и цената на откраднато дете, което е хубаво и здраво. Ние, в България, сме износители. Фондации за защита на деца участват в каналите, каза още той.В България има много семейства, чиито деца са отвлечени и изнесени. Повечето родители обаче не искат да се шуми, защото така само се връща мъката им. 20 дни, след като го отвлякоха, 13 полицаи ми казаха, че ще ме смачкат, ако изнасям информация към медиите. Въпросът няколко пъти е повдиган в парламента, но без резултат. Монополът в каналите за деца се държи от прокуратурата, следствието и дознателя, подчерта родителят.

17 години Тодор Деянов се бори за Съвестин

17 години Тодор Деянов търси изчезналия си син Съвестин. Момчето бе отвлечено на 6 май 1997 година. Днес то трябва да е на 24 години, разказва баща му в „Лице в лице”.

Депутатите пресяват гражданските кандидати за ЦИК

Всички 16 кандидати, номинирани от неправителствени организации за членове на Централна избирателна комисия (ЦИК), заявиха вижданията си, че тя трябва да работи прозрачно и без "резки" движения. Изслушването им в гражданската комисия на Народното събрание продължи близо три часа в сряда, без да е особено ясно по какви критерии партиите ще решават кои кандидати на гражданския сектор могат да получат тяхното доверие да влязат в ЦИК, чиято дейност е строго регламентирана от Изборния кодекс. Повечето кандидати имат и експертен, и професионален опит. Някои от тях казаха, че виждат предизвикателство в обясняването на законовите разпоредби за преференциално гласуване. Повечето са на мнение, че ЦИК трябва да проведе по-обстойна разяснителна кампания. Председателят на гражданската комисия Мая Манолова от БСП изрази надежда, че политическите сили ще подкрепят в номинациите за членове на ЦИК поне половината от предложените от неправителствения сектор. "И гражданските организации са се отнесли достатъчно сериозно към номинирането на кандидатите. Сред кандидатите има имена, които са известни, познати, именно със защитата си на каузата за честни избори, други представители на граждански организации, които са защитавали други важни за гражданите каузи, познати лица, включително и такива, които ще видим за първи път, но, които имат впечатляващи автобиографии, с професионален опит", допълни тя. Първа сред 16-те изслушани бе сочената за "предварително" избран председател на ЦИК Ивилина Алексиева, изпълнителен директор на Института за модерна политика (ИМП) и номинирана от председателя на ИМП Борислав Цеков. Алексиева оглавява обществения съвет към комисията в НС за взаимодействие с гражданските организации, чийто шеф е Мая Манолова. Алексиева каза, че ЦИК "трябва да е пример за добро управление". Освен това органът трябва да дава становища за Изборния кодекс, след като проследи приложението му по време на вота. Алексиева наблегна на разяснителната кампания преди изборите, която тя вижда в мащаби, надхвърлящи бюджета на ЦИК. В отговор на въпрос Алексиева увери, че не е лобирала за кандидатурата си. "Онова, което наистина не разбирам и мога да твърдя, е, че аз не съм говорила, преговаряла или лобирала за своята кандидатура, но оценявам високо това, което излезе в медиите, че моята кандидатура е била обсъждана. Това означава, че народните представители по някакъв начин са оценили високо моите качества", заяви тя. Алексиева е сочена за най-вероятната номинация на БСП за председател на ЦИК, след като предишният фаворит на левицата - бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева, е отказала поста. Социологът Цветозар Томов, който е номиниран от девет неправителствени организации и ГЕРБ предварително обявиха, че ще го предложат за член на ЦИК от своята партийна квота, бе запитан от Борислав Цеков дали не е разтревожен от това. "Бях коректно поканен от ръководството на партия ГРЕБ. Те съобщиха, че смятат да подкрепят моята кандидатура, нямаха никаква преки искания към мен от какъвто и да е вид", отговори му Томов. "И аз нямах никакво основание да откажа, най-малкото предвид това, че самата процедура на номиниране на кандидатите от граждански организации изисква да бъдат подкрепени от партиите, които имат право да номинират кандидатите. За мен това е един от дефектите на Изборния кодекс. По-добре е да има самостоятелна гражданска квота. Така или иначе, съгласно действащия закон, аз нямам и моралното право да откажа на една партия, която ме подкрепя", обясни Томов. Той каза също, че поканата си от неправителствените организаиции е получил във Фейсбук от Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. Социологът каза, че ако бъде одобрен за член на ЦИК, ще напусне Гражданския съвет на Реформаторския блок, в който участва, както и социологическата си агенция "Скала" Освен Цветозар Томов и Ивилина Алексиева пред комисията бяха представени и останалите 14 номинации на граждански организаиции, сред които преподавателят Димитър Димитров, Цветана Сурлакова, Стоил Стоилов, Евгений Стайков и Камелия Нейкова. Партиите не са длъжни да се съобразят с номинациите на неправителствения сектор, тъй като имат право да издигнат свои политически предложения. Крайният срок за партийните кандидатури изтича в четвъртък. По неофициална информация от гражданските предложения вероятно в новата ЦИК ще влязат Ивилина Алексиева, Цветозар Томов, Димитър Димитров и Камелия Нейкова.

Болниците гледат на пациентите като на животни със скъпи кожи за смъкване

"Заради кризата в здравеопазването пациентът в момента се възприема като животно с ценна кожа – всеки се опитва да го хване и да му смъкне кожата, а тя е парите (от НЗОК – бел. ред.), които носи след себе си". Това коментира пред БНР в сряда началникът на клиниката по кардиохирургия към Националната кардиологична болница д-р Людмил Бояджиев по повод твърдения в медиите, че частни болници източват здравната каса, като правят скъпи операции, без състоянието на пациента да го налага.   Според д-р Бояджиев, напоследък все по-често се вземат бързи решения при различни степени на исхемична болест на сърцето, като поставяне на стентове, отпушване на артерии и др., като в някои случаи се нарушават правилата за добра клинична практика. Той определи етиката към пациента и зачитането на правата му у нас на ниво "18-и век".   Лекарят отбеляза, че форми за т.нар. "информирано съгласие" на пациента за извършване на предложените от лекуващия лекар медицински дейности съществуват, но "са така направени, че хората въобще да не могат да разберат какво им предстои и какво ще им се случи".   "В България производители на хранителни стоки могат да построят болница и да наемат в нея лекари от държавна болница, с което да сринат доверието във втората", коментира още д-р Бояджиев.   По думите му държавните болници също лъжат касата, при това по принуда - за да вържат бюджета си.   "Механизмът на финансиране на здравеопазването е така направен, че щеш, не щеш… Чувал съм, че в малки болници в провинцията има един или двама души отделени, които да фабрикуват документи, необходими за отчитане на дейност пред касата, за да могат тези болници да се финансират", каза кардиологът, като отбеляза, че НЗОК не прилага достатъчен мониторинг и контрол върху отчетите от болниците.

Орешарски поиска отстраняване на пропуските за съоръжението по бългоро-турската граница

Да се прецени необходимостта от предприемане на действия за отстраняване на допуснатите пропуски, слабости и нарушения и да се предприемат действия...

Стюардеси, ама винтидж

Те са били рекламните лица на авиокомпаниите през миналия век

    


Орешарски поиска отстраняване на пропуските за съоръжението по бългоро-турската граница

Да се прецени необходимостта от предприемане на действия за отстраняване на допуснатите пропуски, слабости и нарушения и да се предприемат действия...

Банкси отбеляза третата година от конфликта в Сирия с преработена творба


Известният британски уличен художник Банкси преработи една от най-известните си творби, за да отбележи годишнината от началото на продължаващия вече три години конфликт в Сирия, предаде Би Би Си.

Изображението на сирийско момиче, пускащо балон във формата на сърце, ще бъде прожектирана едновременно върху различни международни забележителности на 13 март, четвъртък, сред които е Айфеловата кула и известната кулата на Нелсън на площад "Трафалгър" в Лондон.

Новата рисунка ще...

В Испания се шегуват с Лудогорец

/КРОСС/ Ден преди първата 1/8-финална среща от Лига Европа между Валенсия и Лудогорец, в Испания започнаха да се шегуват с клуба от Разград. Местният вестник "Лас Провинсиас" писа, че българският отбор щял да пътува повече време до София, отколкото Валенсия."Прилепите" идват с директен полет, който ще им отнеме около 3 часа и половина. В същото време Лудогорец ще пътува 4 часа и половина от Разград до София с автобус."Пътищата тук не са като там. Няма магистрали. Има една лента и когато се застигне камион, се чака доста време. По-бързо стигнахме до Рим. Тогава хванахме самолет от Варна", заяви Дани Алабо.      

Температурите стигат до 20 градуса в събота

През нощта ще бъде ясно. Северният вятър в Източна България временно ще отслабне. Минимални температури - предимно между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, През нощта ще бъде ясно. Северният вятър в Източна България временно ще отслабне. Минимални температури - предимно между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Депутатите пренебрегнаха първото изслушване на кандидатите за ЦИК


Близо три часа и половина отне на парламентарната комисия за взаимодействие с гражданските сдружения, ръководена от Мая Манолова (БСП), да изслуша днес 16-те кандидати за членове на Централна избирателна комисия, излъчени от неправителствени организации. Депутати почти не участваха в изслушването, въпреки че то е предназначено основно за тях - според новия Изборен кодекс до утре парламентарните партии трябва да преценят дали да издигнат някои от предложените кандидати и окончателно да внесат...

Стартира подготовката на второто издание на Фестивала на хвърчилата във Варна

Стартира подготовката на второто издание на Фестивала на хвърчилата – Варна, научи Moreto.net. Заявка за участие могат да подадат производители и търговци на различни разновидности хвърчила, кайтове, парапланери и други; индивидуални артисти и формации, които биха могли да се включат със свои изпълнения в съпътстващата програма на Фестивала; детски ателиета, работилници и занимални; любители и професионалисти в демонстрациите и състезанията по време на Парада на хвърчилата – за групови и индивидуални участия; любители и професионалисти в демонстрациите за секции водни спортове; индивидуални и групови участници в секции – графити, улични изкуства, йо-йо, моносайкъл, фрийрън, паркур, трикинг и други.

Националисти пращат чета, която да защитава българското малцинство в Украйна


"Бъркат се две инициативи - легална, тоест официална, и доброволческа". Това обясниха националисти от две организации – бившият депутат от "Атака" Павел Чернев и Симеон Костадинов, който е от новооснованата, но без съдебна регистрация "Националистическа партия на България" пред "Нова телевизия".

Те коментираха информацията, че българи, включително кмета и зам.-председателя на общинския съвет на Тополовград - Божин Божинов и Красимир Иванов заминават доброволци за Украйна да пазят...

Майката на Тоца се фука с диамантен пръстен

"На 8-ми Март, обичам цветята и.... диамантите! Диамантите.... ги обичам, през цялата година.... !!!", хвали се Ана в социалната мрежа.

Бареков: ДПС и БСП са в парламента, благодарение на „България без цензура”

Двете водещи политически сили в страната БСП и ДПС влязоха в парламента, благодарение на разкритията на „България без цензура” по случая с бюлетините в Костинброд в деня преди избо...

Булгаргаз: Ще има доставки на природен газ

От "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" увериха народните представители от Комисията по енергетика, че сигурността на доставките на природен газ е осигурена. На заседанието на комисията...

Иде затопляне, температурите стигат до 20 градуса в събота

През нощта ще бъде ясно. Северният вятър в Източна България временно ще отслабне. Минимални температури - предимно между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи През нощта ще бъде ясно. Северният вятър в Източна България временно ще отслабне. Минимални температури - предимно между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Оръжието, откраднато по време на бунтовете в Украйна, се появи на черния пазар

/КРОСС/ Оръжията, които бяха откраднати от правоприлагащите органи и военните по време на безредиците в западните райони на Украйна , се появиха на черния пазар. Това съобщи РИА " Новости", позовавайки се на източник в Министерството на вътрешните работи ."На черния пазар в Киев пистолет Макаров може да се купи за 5000 гривни. Цената на AKS - 74U не надвишава 16 000. Тези оръжия са откраднати по време на размириците в западните райони на страната", съобщи служител от отдела за борба с организираната престъпност.Той отбеляза също, че появата на такова голямо количество крадено оръжие е смъкнало цените на черния пазар.По-рано бе съобщено, че по време на безредиците в Украйна от военни складове са били изнесени преносими зенитно-ракетни комплекси "Игла" .

YouТube се срина

Най-големият сайт за видеообмен Youtube се срина. Сайтът успява да зареди, но видеата не могат се отворят.
Поради тази причина и видеата, публикувани чрез четвъртата най-посещавана социална мрежа в света, в сайта на "Труд", не могат да бъдат видяни.
Все още не е ясно какво е довело до срива в системата. Най-големият сайт за видеообмен Youtube се срина. Сайтът успява да зареди, но видеата не могат се отворят. Поради тази причина и видеата, публикувани чрез четвъртата най-посещавана социална мрежа в света, в сайта на "Труд", не могат да бъдат видяни. Все още не е ясно какво е довело до срива в системата.

Два телефона на Никола Саркози са били подслушвани

Два телефона, използвани от бившия френски президент Никола Саркози, са били подслушвани от септември 2013 година, съобщи в сряда Франс прес, цитирана от БТА.   Властите са записвали разговорите заради започнало разследване за предполагаемото финансиране на президентската му кампания през 2007 г. от бившия либийски лидер Муамар Кадафи, Националният прокурор за финансовите злоупотреби, който е източникът на информацията на АФП, каза, че телефоните на адвоката на Саркози Тиери Ерзог не са били подслушвани.   Миналата седмица в. "Монд" съобщи, че телефонен разговор между Саркози и неговия адвокат е станал повод за започването на 26 февруари 2014 година на разследване за търговия с влияние и за нарушаване на съдебна тайна.   Според "Монд" във връзка със същия случай са били подслушвани и двама министри на Саркози - Клод Геан и Брис Ортфьо.

Стойнев: Забавянето на „Южен поток” не означава спиране

"Забавянето на проекта „Южен поток” не означава спиране. „Южен поток” е дългосрочен проект", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

YouТube се срина (обновена)

Най-големият сайт за видеообмен YouТube се срина. Сайтът успява да зареди, но видеата не могат се отворят.
Поради тази причина и видеата, публикувани чрез четвъртата най-посещавана социална мрежа в света, в сайта на 24 часа, не могат да бъдат видяни.
Все още не е ясно какво е довело до срива в системата. Най-големият сайт за видеообмен YouТube се срина. Сайтът успява да зареди, но видеата не могат се отворят. Поради тази причина и видеата, публикувани чрез четвъртата най-посещавана социална мрежа в света, в сайта на 24 часа, не могат да бъдат видяни. Все още не е ясно какво е довело до срива в системата.

"Левски" показа и футболни компоненти, смята Антони Здравков


Футболистите дадоха максимума от себе си, този път показаха и футболни компоненти, заяви старши треньорът на "Левски" Антони Здравков след победата с 3:1 над "Ботев" (Пловдив).

"Канарчетата" поведоха с ранен гол, но сините бързо изравниха и записаха обрат за първия си успех през 2014 г.

"Този път оползотворихме ситуациите пред вратата на "Ботев" и това ни донесе победата. Започнахме леко притеснени, не може да го отречем. Търсихме гола и победата, тъй като двубоят е в два...

Буруджиева: Вербуват срещу 20 лв. роми за подпис за референдума

Роми са били вербувани срещу 20 лева да дадат личните си данни, за да бъдат включени в подписката за провеждането на референдум за изборните правила. Това каза пред bTV депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
 По думите й хора са обикаляли по Роми са били вербувани срещу 20 лева да дадат личните си данни, за да бъдат включени в подписката за провеждането на референдум за изборните правила. Това каза пред bTV депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS По думите й хора са обикаляли по

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване