Над 1000 младежи участват в "Мениджър за един ден" 2014

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова откри инициативата

До края на март започва ремонтът на моста при 4-ти километър на "Цариградско шосе"


До края на този месец започва ремонтът на моста на 4-ти километър на бул. "Цариградско шосе", съобщи  кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, при извършената от нея проверка на ремонта на подлеза на Орлов мост, цитирана от агенция "Фокус".

"За съжаление, това ще е свързано със затруднения в движението, със стесняване на движението", каза още тя.

При започване на ремонта на 4-ти километър, движението по бул. "Цариградско шосе" ще се осъществява в...

Във военни имоти ще се съхраняват книги на Националната библиотека


Правителството отне от Министерството на отбраната управлението върху два имота и го предостави на Министерството на културата. В сградите, стопанисвани до момента от отбранителното ведомство, ще бъдат изградени книгохранилище за нуждите на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и складови площи за съхранение на реквизити и декори на Младежкия театър "Николай Бинев".

За книгохранилището ще бъдат използвани три сгради, намиращи се в имот от 10 дка в с. Герман, а за склад на...

Въведоха нови изисквания за асансьорите

Правителството одобри изменения и допълнения в Наредбата за безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьори, които се отнасят най-вече до съоръженията, пуснати преди 2002 г.
С приетото постановление се изисква през следващите 11 години техните ползватели да осигурят вземането на няколко технически мерки, Правителството одобри изменения и допълнения в Наредбата за безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьори, които се отнасят най-вече до съоръженията, пуснати преди 2002 г. С приетото постановление се изисква през следващите 11 години техните ползватели да осигурят вземането на няколко технически мерки,

Ники Манолов ft. Гери Дончева: "Как го правиш"

Днес е премиерата на клипа към песента "Как го правиш" на Ники Манолов ft. Гери Дончева, която ще се състои в култовия BEDROOM PREMIUM CLUB в столицата. Парчето е многообещаващо - музиката ...

Рибата поддържа хората активни

Редовната консумация на риба поддържа активността у хората, особено сред по-възрастните, установи ново проучване. Изследователи от Националния институт по здравеопазване и хранене в Япония поискали ...

Полицията издирва 84-годишен мъж от София

Кирил Атанасов е в неизвестност от 4 март

    


Представител на кримските татари пристигна на посещение в Москва

Украински депутат, представляващ кримските татари, пристигна в Москва, за да обсъди съдбата на това мюсюлманско малцинство,  в случай че южният украински полуостров влезе в състава на Руската федерация, предаде Франс прес. По време на това работно посещение Мустафа Джемилев ще се срещне с бившия президент на руската Република Татарстан Минтимер Шаймиев, съобщи меджлисът на кримските татари - техен представителен орган, в комюнике. Джемилев, оглавявал по-рано меджлиса, сега е депутат от "Баткившчина", партията на Юлия Тимошенко, във Върховната рада. Посещението е одобрено от новите власти в Киев. Предвидено е Джемилев да анализира ситуацията в Крим, също и отношенията между кримските татари и татарите от Поволжието и Урал в Русия, се казва в комюникето. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди пред Интерфакс, че Джемилев е поканен в Москва, "за да установи контакти", но отказа подробности за визитата и предстоящите разговори на кримскотатарския гост. Според украинския сайт 15minut.org Джемилев е заявил, че може да има среща с руския президент Владимир Путин, допълва АФП.

Малко над 20 33 хил. лв. са похарчени за командировки в Министерски съвет

Правителството утвърди разходите за командировки в страната за четвъртото тримесечие на 2013 г. на министрите, заместник-министрите, областните...

Малко над 20 хил. лв. са похарчени за командировки в Министерски съвет

Правителството утвърди разходите за командировки в страната за четвъртото тримесечие на 2013 г. на министрите, заместник-министрите, областните...

Когато БСП приема декларация против омразата, се посяга на офис на партията

/КРОСС/ "Тази нощ между 21:00 и 23:00 часа, срещу районния клуб на БСП в Слатина беше извършено вандалско действие. Бяха изпочупени 3 от големите витрини на помещението". Това заяви Георги Свиленски, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти в парламента. Той допълни, че нападателите са били над 10 човека, които са забелязани от съседи и са информирали органите на МВР. „Това, което нас ни притеснява като политическа сила е, че за тези 24 години демократично развитие на България, такова нещо, в този район, спрямо този клуб, никога не се е случвало. Когато БСП приема декларация против омразата, против ксенофобията и всякакви действия, застрашаващи живота на хората, да се извършват посегателства върху имущество и такъв тип действия срещу партиен клуб, ние го оценяваме като провокация срещу цялата демократична общност", категоричен е той. Свиленски изрази и притеснения дали това е началото и оттук нататък ще предстоят още по-сериозни действия, „защото да хвърлиш един камък върху едно стъкло е притеснително, но в случая имаме 3 павета, хвърлени върху 3 витрини". Той е на мнение, че това не е случайно действие, а е с умисъл. „Ние, като политическа сила, призоваваме всички парламентарно представени сили да се разграничат от подобен тип действия, спрямо която и да е политическа сила и клуб

За държавника ли ме питате?

Автор: Магдалина Генова, Нервната акула

 Точно преди година пуснах един текст, посветен на борбата за спасяване на българските евреи. Там цитирам Димитър Пешев, който въоръжен единствено с авторитета на институцията, която представлява (Народното събрание) заема твърда позиция и предприема бързи действия, защото „Моята човешка съвест и разбирането ми за тежките последици както за засегнатите лица, така и за политиката на страната сега и в бъдеще, не ми позволяваха да остана в бездействие. И аз за себе си реших да направя всичко, което е по силите ми, за да не се извърши това, което се възнамерява и което ще злепостави България пред света и ще лепне върху нея петно, което тя не заслужава“.

Това се случва на 10.03.1943 година.

На 10.03.2014 година Лютфи Местан, дългогодишен парламентарист, задава риторичния въпрос: “За държавника Пеевски ли ме питате?“.

Не, питаме за държавника Пешев. За парламентариста Пешев. За човека Пешев. За всеки един от останалите достойни мъже и жени, които са живели, а понякога и загивали със съзнанието, че да управляваш е да служиш, че да си политик е призвание, че да си държавник е дълг.

За Пеевски питаме риторично, точно както Местан. Защото Пеевски се превърна в една риторична фигура на последните 10 и още малко години. Риторичен успял мъж на 33, риторичен депутат, риторичен медиен могул, риторичен бизнесмен, риторичен държавник, риторичен човек – един епитом на погрома върху всичко нормално.

Мислех си, че дъното беше стигнато на 14 юни 2013 година, и оттам всичко ще тръгне нагоре, защото просто няма как, ние не сме такива хора и не можем да живеем така.

Днес отново съм с дълбокото усещане, че целият ансамбъл от предкулисие и поддържащи роли е достигнал точката на пречупване с отказа да изпълнява общоприетите ритуали, да използва инструментариум, символи, думи, жестове и всичко останало, което му придава легитимност. И мен ме е срам, въпреки че не трябва.

Сцената с пеперудите, пуснати като реклама на долнопробно реалити в Народното събрание с разрешението на председателя и депутати е най-откровеното и крещящо лице на този отказ. Сцена, в която търговците са в храма, а собственикът на телевизията притежава парламентаристите, правителството, институциите, бюджета и самата държава. Сцена, в която парламентът е принизен ритуално до лавка. Ритуален отказ от ритуалите и символите на демократичния и правов ред.

Дори БКП 45 години поддържаше фасадата на храма на демокрацията с всичките му прилежащи инструменти и сакрални практики, които придаваха легитимност на тази диктатура – избори, депутати, гласуване, пленарни сесии, костюми, вратовръзки и закони.

Точката е критична заради готовата да гръмне смес от управление, лишено от легитимност, огромната наглост на коалиционните партньори ДПС и БСП, партньорът в сянка Атака и липсващата опозиция, кражбите, корупцията, зависимата прокуратура, липсата на върховенство на закона, липсата на държавници, липсата на държавност, социалният разпад, бедността, риторичните фигури и най-вече заради прииждащата следваща вълна добре познати и полу-познати актьори, които са по-арогантни, по-прости, по-неуки и готови на всичко, за да минат на първа линия, да играят в А отбора и да грабят с пълни шепи години от живота ни.

Хора, за които демокрация, свобода, пазар, Европейски Съюз са някакви маркетингови похвати, които лесно могат да бъдат сменени с всичко друго, което продава – силна ръка, Евразия, различни, свои, наши, свещена война.

И който и демиург да си мисли, че марионетката не може да скъса конците, в момент, в който символът на държавността е обърнат на цирк, а развяването на знаме на чужда държава се е превърнало в норма и хиляди наплашени от Европата са готови да се втурнат към следващия спасител, Тато и брато и към следващата носталгично-популистка идея, в момент на смачкани и обругани символи държавата лесно може да тръгне по другия път. Ако изобщо на демиургът му дреме.

И тогава ще липсват и държавника, и институцията, и целия ѝ авторитет, които да пазят станалите ненужни български граждани.

*Текстът е публикуван първо в блога на автора.

The post За държавника ли ме питате? appeared first on Noresharski.com.

В Каталуня: Тата Мартино напуска "Барса" след края на сезона

Мартино е взел решението да напусне Барселона след края на сезона, тъй като не може да свикне с работата в Европа. Аржентинецът иска да се прибере в родината си.

Херардо Мартино има договор с Барселона до 2015 година, който най-вероятно ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Хосеп Мария Бартомеу преди няколко дни намекна, че смята да предложи Мартино е взел решението да напусне Барселона след края на сезона, тъй като не може да свикне с работата в Европа. Аржентинецът иска да се прибере в родината си. Херардо Мартино има договор с Барселона до 2015 година, който най-вероятно ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Хосеп Мария Бартомеу преди няколко дни намекна, че смята да предложи

Израел прие закон за задължителна военна служба за ултраортодоксалните евреи

Израелският парламент прие днес спорен закон, предвиждащ задължителна военна служба за ултраортодоксалните евреи, предаде Асошиейтед прес. Въпросът е в центъра на културна война за мястото на ултраортодоксалните евреи в израелското общество. Темата беше широко застъпена на изборите миналата година, довели до съставянето на десноцентристко правителство, което подкрепя въвеждането на военна повинност за ултраортодоксалните евреи. Законът беше приет от Кнесета с 67 гласа "за" и един "против". Опозицията бойкотира вота в знак на протест срещу насилническите според нея методи на управляващата коалиция. Ултраортодоксалните евреи от години са освободени от служене в армията. Те настояват, че техните младежи служат на страната чрез молитви и учение, и казват, че задължителната военна служба заплашва тяхната общност. Изключването на ултраортодоксалните евреи от военна повинност предизвиква недоволство сред светски настроените израелци, според които ултраортодоксалните не дават равен принос в служба на страната.

Безсънието е сравнимо с алкохолната интоксикация

/КРОСС/ Безсънието влияе на човешкия мозък по същия начин, като и алкохолът. Това установиха група учени от Нова Зеландия. В допълнение те посочват, че то има пряко влияние върху здравето на целия организъм. Експертите твърдят, че всеки пет часа бодърстване се отразява върху мозъчната дейност по същия начин, както ако човек е изпил една алкохолна напитка. Съответно след 20 часа безсъние мозъкът не може да функционира в пълна степен, както когато човек е злоупотребил с алкохола. Поради липсата на сън в организма се увеличава концентрацията на хормона кортизол, температурата на тялото леко се повишава, координацията се нарушава, а имунитетът престава да работи ефективно.

"Златен век" за Мария Статулова

/КРОСС/Култовата актриса Мария Статулова ще бъде удостоена със "Златен век" - печат на Симеон Велики днес. Най-високото отличие на Министерството на културата и почетната грамота ще й бъдат връчени за нейния голям принос в развитието на българската култура от министър Петър Стоянович на официална церемония е в зала „Колегиум" на Министерството на културата.  Мария Статулова завършва актьорско майсторство в класа на проф. Боян Дановски във ВИТИЗ „Кр. Сарафов". Дебютът й в киното е в "Последната дума" (1973 г.) по сценарий на Бинка Желязкова, която е и режисьор на лентата. Снимала се е във филми като „Авантаж", „Дами канят", „Адаптация", „Маневри на петия етаж", „Да обичаш на инат", „1952: Иван и Александра" и много други кинокласики. Участва и в тв сериали като „Дунав мост", „Стъклен дом", „Седем часа разлика" и др. Играе в театрите в Кърджали и Ямбол, в Сатиричния театър и в Театър „София".  

Евросъюзът върви към своя крах, предупреди Сорос

Най-добрият вариант за излизане от ситуацията е, ако Германия излезе

Правителството одобри великденски надбавки за всички пенсионери


Правителството реши към пенсиите за месец април да бъдат изплатени великденски добавки, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. 

Вчера Надзорният съвет на Националния осигурителен институт одобри плащането да е за всички пенсионери, но диференцирано според размера на пенсията. 

Четиридесет лева допълнително ще получат 327 хил. души, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е до 150 лв. По 30 лв. ще получат 738 хил. души, които имат...

Над 10 души потрошили с павета столичен клуб на БСП

Три витрини на районния клуб на БСП в район Слатина са били счупени снощи. Това каза на брифинг в парламента народният представител от Коалиция за България Георги Свиленски, цитиран от „Фокус”.
Тази нощ, между 21.00 и 23.00 часа, срещу районния клуб на БСП в район Слатина, гр. София, беше извършено вандалско действие, обясни Свиленски. Три витрини на районния клуб на БСП в район Слатина са били счупени снощи. Това каза на брифинг в парламента народният представител от Коалиция за България Георги Свиленски, цитиран от „Фокус”. Тази нощ, между 21.00 и 23.00 часа, срещу районния клуб на БСП в район Слатина, гр. София, беше извършено вандалско действие, обясни Свиленски.

Върховенството на закона - основен принцип на отношенията между участниците в енергийната система

/КРОСС/ „ЕВН България Електроснабдяване" ЕАД изпрати до производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници, присъединени към електроразпределителната мрежа на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД, предложение за уреждане на взаимоотношенията във връзка с Решение № Ц-33/14.09.2012 на ДКЕВР, съобщава в писмо до медиите Българската фотоволтаична асоциация и допълва: „Цената за достъп определена от ДКЕВР беше обявена за незаконосъобразна с десетки решения на Върховния административен съд от м. юни 2013г досега. Събраните от производителите суми са в размер на 195 млн. лева, които вече десети месец не се връщат доброволно на производителите, и по същество не се изпълняват влезлите в сила решения на Върховния административен съд. „ЕВН България Електроразпределение" ЕАД е единственото разпределително предприятие, което предлага уреждане на отношенията с производителите във връзка влезлите в сила решения на Върховния административен съд (ВАС) за отмяна на Решение на ДКЕВР № Ц-33/14.09.2012г. и признава правото на производителите да им бъдат върнати събраните на отпаднало основание - отменен от съда с влязло в сила решение административен акт, суми за „цена за достъп" до електроразпределителната мрежа

Осъден на смърт в САЩ без вина 26 г. чака екзекуцията в затвора

Мъжът бил освободен след получена нова информация

    


Чеци: Разследвали са друг модел телефон, не моя

Състав на Софийски градски съд (СГС) заседава по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, като подсъдим по делото е Николай Русинов - Чеци.
Разпитана беше свидетелката Таня Иванова, за която стана ясно, че е осъждана.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Състав на Софийски градски съд (СГС) заседава по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, като подсъдим по делото е Николай Русинов - Чеци. Разпитана беше свидетелката Таня Иванова, за която стана ясно, че е осъждана. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Арман Бабикян за тв дебат Станишев - Борисов: Време е да се костюмираме за кукленото шоу

Станишев покани Борисов на дебат за европейските избори, а Борисов се притесни, че няма да има арбитър.
Колко лошо за публиката! Хората имат право да видят в пряк двубой лидерите на двете най-големи партии. Едната продължава да твърди, че е лява, а другата - че е дясна. Все по-малко хора вярват в това, но няма значение. Станишев покани Борисов на дебат за европейските избори, а Борисов се притесни, че няма да има арбитър. Колко лошо за публиката! Хората имат право да видят в пряк двубой лидерите на двете най-големи партии. Едната продължава да твърди, че е лява, а другата - че е дясна. Все по-малко хора вярват в това, но няма значение.

Евросметката ни за 7 години напред = €15.7 млрд.

Тези пари страната ни ще получи по оперативните програми

    


Най-търсеният педофил в света ще лежи 25 г. в затвора за снимки на деца

Федералният съд във Вашингтон изпрати в затвора за 25 години американския учител, снимал със скрита камера деца в училищните тоалетни, съобщи "Вашингтон пост". Ерик Тот беше в списъка на десетте най-издирвани престъпници от американските федерални служби.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Федералният съд във Вашингтон изпрати в затвора за 25 години американския учител, снимал със скрита камера деца в училищните тоалетни, съобщи "Вашингтон пост". Ерик Тот беше в списъка на десетте най-издирвани престъпници от американските федерални служби.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Пожар горя в офис във Фестивалния комплекс

Сигнал за пожар в офис във Фестивалния и конгресен център е подаден в 13.50 часа, съобщиха за Moreto.net от полицията. На място веднага са изпратени двe коли на пожарната. Пламъците са потушени. Установено е, че причината за пожара е вентилатор във вентилацията.

Сорос: ЕС отива към своя край

В Европейския съюз се създават и усилват толкова големи финансово-икономически дисбаланси, че ЕС може и да не устои на рисковете и това да доведе до пълното му разпадане.

Зам.-министърът на здравеопазването поема НЗОК

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков е новият председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от правителствената информационна служба.

Плевнелиев отива при английската кралица

Той ще се срещне и с британския вицепремиер Ник Клег

Над 10 души потрошили с павета клуб на БСП в София


Три витрини на районния клуб на БСП в район Слатина са били счупени снощи. Това каза на брифинг в парламента народният представител от Коалиция за България Георги Свиленски, цитиран от „Фокус”.
Тази нощ, между 21.00 и 23.00 часа, срещу районния клуб на БСП в район Слатина, гр. София, беше извършено вандалско действие, обясни Свиленски. Три витрини на районния клуб на БСП в район Слатина са били счупени снощи. Това каза на брифинг в парламента народният представител от Коалиция за България Георги Свиленски, цитиран от „Фокус”. Тази нощ, между 21.00 и 23.00 часа, срещу районния клуб на БСП в район Слатина, гр. София, беше извършено вандалско действие, обясни Свиленски.

„Мистерията Еньовден"

/КРОСС/Най-големият български спектакъл „Мистерията Еньовден" ще направи своя дебют на откритата сцена. Събитието е на 30 май от 21:00 часа в Античен театър Пловдив. "Изключително съм развълнувана от факта, че мащабният ни проект „Мистерията Еньовден" ще бъде видян и от пловдивската публика. Решихме неговото изиграване да се случи именно в началото на лятото и да бъде изигран за първи път под открито небе", коментира Нешка Робева. Преди това спектакълът ще бъде изигран в София на 8, 9 и 10 април в зала 1 на Национален дворец на културата. Представлението връща към традициите чрез изяществото и красотата на танца, допълнени с вълшебните гласове на Деси Добрева и Валерия Момчилова - Мона, хард рок звученето на Звездомир Керемидчиев - Звезди, рап музика, представена от „Хората от гетото" и прекрасното изпълнение на кавал от Костадин Генчев. Мистериозното ще бъде допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов. „Мистерията Еньовден" разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден" е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре

Варненски лекари стачкуват заради забавени заплати

Варна /КРОСС/ Лекари от Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания във Варна преминаха към ефективни стачни действия. Причина за стачката им са неизплатени заплати за месеците ноември, декември и януари. Въпреки че тубдиспансерът е държавен, средства за делегирания бюджет не са преведени. Стана ясно още, че след разговори с министър Таня Андреева, министерството няма да предостави средства за единствения в Североизточна България тубдиспансер.

Какво пречи на вашата производителност

Понякога стресът може да бъде в основата на безпокойството, умората и трудното концентриране

    


Светия синод: Патриарх Неофит е в добро здраве

София /КРОСС/ Патриарх Неофит е в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения. Това съобщиха от Светия Синод по повод появилата се вчера информация, че владиката е припаднал в Истанбул.От Светия синод са категорични, че патриарх Неофит не е припадал в храма. От там уточняват и че той не е служил в храма "Св. Ирина" в Истанбул, както е писало изданието, а в църквата "Св. Георги".Патриарх Неофит не се е подлагал и не му предстоят медицински прегледи, както още се твърдеше в разпространените по-рано информации за влошеното здравословно състояние на Негово Светейшество.

От хранилището "Чирен" вече не се черпи природен газ, а само се нагнетява

Доставките на защитените потребители ще бъдат гарантирани за 45 дни при спиране на доставките от Русия

    


ЕП затяга правилата за борбата срещу прането на пари

Имената на крайните собственици на компании и тръстове ще трябва да бъдат публикувани в публични регистри в страните от ЕС, съгласно приетите от Европейския парламент във вторник правила за борба с прането на пари. Законопроектът изисква от банките, одиторите, адвокатите, работещите в сферата на недвижимите имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни транзакции на техните клиенти.

"Лека нощ" е последното съобщение от изчезналия самолет

"Ами, лека нощ", това е последното радио съобщение, изпратено до контролната кула от самолета Боинг 777, който изчезна в събота, съобщи малайзийският посланик в Пекин на среща с близки на китайските пътници.

Кабинетът въведе нови изисквания за старите асансьори


Правителството одобри изменения и допълнения в Наредбата за безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьори, които се отнасят основно до съоръженията, които са пуснати на пазара преди 2002 г.

С корекциите в документа се изисква през следващите 11 години техните ползватели да осигурят вземането на няколко технически мерки, чрез които ще се повиши безопасността на пътниците, на работниците от поддържащите фирми и на инспекторите по техническия надзор.

Първото...

Каталунско радио: Треньорът на "Барса" Тата Мартино напуска след края на сезона

Мартино е взел решението да напусне Барселона след края на сезона, тъй като не може да свикне с работата в Европа. Аржентинецът иска да се прибере в родината си.

Херардо Мартино има договор с Барселона до 2015 година, който най-вероятно ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Хосеп Мария Бартомеу преди няколко дни намекна, че смята да предложи Мартино е взел решението да напусне Барселона след края на сезона, тъй като не може да свикне с работата в Европа. Аржентинецът иска да се прибере в родината си. Херардо Мартино има договор с Барселона до 2015 година, който най-вероятно ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Хосеп Мария Бартомеу преди няколко дни намекна, че смята да предложи

Светият синод отхвърли слуховете за лошо здраве и припадък на патриарх Неофит

Разпространили се информации за влошено здраве на патриарх Неофит и инцидент в Истанбул по време на служба, на която патриархът припаднал, бяха опровергани от Светия синод в сряда.   Според информациите главата на БПЦ е припаднал в понеделник в олтара на църквата "Св. Ирина" в Истанбул по време на светата литургия, с която се закрил Синаксисът - събранието на предстоятелите на Поместните православни църкви, свикано от Вселенския патриарх Вартоломей.   Дарик радио предаде, че патриарх Неофит се препънал и паднал до светия престол пред дискоса и светата чаша, малко преди главите на поместните църкви да изрекат Символ верую. Това се случило, точно когато първостоящият изрекъл "Христос посреди нас!" и дядо Неофит е трябвало да отвърне "Ести и будеть".   Другите патриарси се притекли на помощ и го сложили да седне, докато пристигне лекарски екип. Не след дълго той се свестил.   "Негово светейшество патриарх Неофит не е служил в храма "Св. Ирина" в Истанбул, а е служил в църквата "Св. Георги". Не е припадал в храма, каквато информация беше публикувана, и не е викан медицински екип, а като се е върнал у нас, не е постъпвал в болница", заяви Александра Карамихалева, началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на Българската православна църква, цитирана от БТА.   "Цялата публикувана информация за патриарх Неофит в Истанбул, в която се твърди за лошото му здравословно състояние, не е вярна. Патриарх Неофит сега е в кабинета си и изпълнява задълженията си", каза още Карамихалева.

НФСБ поставя началото на предизборната битка в Смолян и Кърджали

/КРОСС/ На 14 март, петък, от 12 ч. в конферентната зала на хотел „Кипарис Алфа" в Смолян, Патриотичният фронт, сформиран около НФСБ, ще проведе пресконференция и изнесено заседание на обединените си структури от Смолян и Кърджали. Патриотите продължават предизборната си кампания с изнесени заседания в различни областни градове, като този петък ще се състои седмото заседание, на което практически ще се извърши обединението на местните организации от партиите във Фронта в областите Смолян и Кърджали. На пресконференцията ще бъдат представени новосформираният предизборен щаб и неговият председател. На пресконференцията говорители ще бъдат Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов (съпредседатели на НФСБ), Слави Бинев (НФСБ, депутат в ЕП), Борис Ячев (председател на НИЕ), Георги Манев (председател на СЕК) и Григор Велев (председател на „Целокупна България").  

Разкрит грабеж с чукове проваля обир на пенсии

Обирджия и бивш полицай се събраха в една банда. Невероятно, но прокурорски факт - в комбина са уличени един от най-дръзките грабители на злато Николай Видолов и криминалистът, който го е разследвал.

Двамата са дадени на съд заедно със старите познайници на полицията Илиян Илиев и Юрий Ваклев. Делото обаче на два пъти се препъва на старта... Обирджия и бивш полицай се събраха в една банда. Невероятно, но прокурорски факт - в комбина са уличени един от най-дръзките грабители на злато Николай Видолов и криминалистът, който го е разследвал. Двамата са дадени на съд заедно със старите познайници на полицията Илиян Илиев и Юрий Ваклев. Делото обаче на два пъти се препъва на старта...

Какво важно се случи за 25 години с интернет

Днес - 12 март 2014 г., светът отбелязва 25 години от създаването на Световната глобална мрежа

Дарин Ангелов зашемети журито в Dancing Stars

Пищното откриване на Dancing Stars беше съпроводено с изненада. За първи път в историята на предаването професионалните танцьори бяха придружени на сцената не от своите звездни половинки, а от водещите и част от журито, съобщи Нова телевизия.
В хореографията се включиха Маги Желязкова, Калин Сърменов, Алекс Сърчаджиева, Илиана Раева, Пищното откриване на Dancing Stars беше съпроводено с изненада. За първи път в историята на предаването професионалните танцьори бяха придружени на сцената не от своите звездни половинки, а от водещите и част от журито, съобщи Нова телевизия. В хореографията се включиха Маги Желязкова, Калин Сърменов, Алекс Сърчаджиева, Илиана Раева,

За продаден билет Народният театър ще взима 27 лв. държавни пари

Правителството прие стандарти за финансиране на културните институти

    


Dancing Stars стартира с взрив от емоции (галерия)

Пищното откриване на Dancing Stars беше съпроводено с изненада. За първи път в историята на предаването професионалните танцьори бяха придружени на сцената не от своите звездни половинки, а от водещите и част от журито, съобщи Нова телевизия.
В хореографията се включиха Маги Желязкова, Калин Сърменов, Алекс Сърчаджиева, Илиана Раева, Пищното откриване на Dancing Stars беше съпроводено с изненада. За първи път в историята на предаването професионалните танцьори бяха придружени на сцената не от своите звездни половинки, а от водещите и част от журито, съобщи Нова телевизия. В хореографията се включиха Маги Желязкова, Калин Сърменов, Алекс Сърчаджиева, Илиана Раева,

ЕП: Преговорите на Турция с ЕС трябва да продължат

/КРОСС/ Членовете на Европейския парламент изразиха своята дълбока загриженост във връзка с последните твърдения за корупция по високите етажи на властта в Турция в резолюция, приета в сряда. Депутатите подчертаха, че конституционната реформа трябва да остане основен приоритет на Турция с оглед процесите на модернизация и демократизация в страната. В своята оценка на доклада на Европейската комисия за напредъка на Турция за 2013 г., членовете на Европейския парламент отбелязаха, че преговорите на Турция с ЕС трябва да продължат, за да осигурят ясна рамка за реформи в Турция. В резолюцията си Европейският парламент изразява съжаление за решението на Турция да отстрани прокурори и полицейски служители от разследванията за корупция по високите етажи на властта, подчертавайки, че това е в разрез с основния принцип на независима съдебна система. Безпристрастната и независима съдебна система е от жизненоважно значение за всяка демократична държава, смятат депутатите. „Турция започна реформа в полза на гражданите. Последните промени в сферите на основните свободи, независимостта на съдебната система и свободата на изразяване обаче предизвикват сериозна загриженост. Сега се нуждаем от сериозен конструктивен диалог с Турция по тези теми, като Турция трябва да покаже истинска ангажираност към европейските си стремежи и към ценностите, върху които се основава ЕС", заяви докладчикът Риа Омен-Ройтен (ЕНП, Нидерландия)

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване