Отново протести в Турция

Нови протести избухнаха в Турция. Това се случи ,след като във вторник (11 март) стана ясно,че почина 15-годишното  момчето, ударено с туба...

Учебници спорят с правописния речник

Учебници, които взаимно си противоречат, а някои от тях влизат в спор и с най-новия правописен речник. Между това трябва да избират учителите по български език и литература тази година. Тъй като са изтекли 3 г. от използването на старите учебници, изискването на просветното министерство (МОН) е всички училища в България да закупят нови помагала за трети и седми клас.

Американският крайцер "Тръкстън", "Дръзки" и три румънски кораба започнаха маневри в Черно море


Съвместните учения с участието на кораби от военноморските сили на България, Румъния и САЩ започнаха в западната част на Черно море, предаде "Ройтерс".

В тях участват българската фрегата "Дръзки", три кораба на румънските ВМС и американският ескадрен миноносец "Тръкстън". Маневрите бяха насрочени за вчера, но бяха отложени заради неблагоприятни метеорологични условия.

Те са предвидени от 2013 г. и са част от съвместната подготовка на военноморските сили на трите...

Първата по рода си Pay Per Click конференция идва на 21 март

/КРОСС/ На 21 март 2014 година в Интер Експо Център София ще се проведе първата по рода си Pay Per Click конференция, организирана от Social Me. Ще бъдат представени всички новини, тенденции и успешни практики от България и Европа. Местата за конференцията са ограничени. В рамките на деня ще бъдат засегнати следните теми: -Актуални новини и тенденции при рекламата на клик -Създаване и управление на кампании и реклами -Успешни практики и примери -Български и международни PPC системи-Практически съвети от чуждестранни и български експерти PPC рекламата набира популярност в България като най-изгодния начин за рекламиране. Нейното предимство е, че рекламодателят заплаща само когато някой кликне на неговатa реклама, което води до посещение на неговия сайт. Успехът на PPC се дължи на огромния таргетиран трафик, който осигурява на уеб сайтовете, както и на максималната възвръщаемост на вложените средства. Ако искате да създадете ефективна реклама с минимален бюджет, това трябва да бъде вашият следващ инструмент за популяризиране. Всичко това ще бъде споделено, разяснено и обсъжданo заедно с гост - лекторите, които притежават знания и дългогодишен опит в сферата на Pay Per Click рекламата. Ето и малко повече за тях:Martin Horvath - Marketing Manager, ETARGET Мартин се присъединява към ETARGET в началото на 2013г. ETARGET e компания основана в Словакия през 2002г., която управлява една от най-големите рекламни мрежи в 9 държави от Централна и Източна Европа

Барозу: Русия да прекрати всички усилия за анексиране на Крим

/КРОСС/ Европейският съюз и Г-7 днес ще излязат с ново изявление за отношенията с Русия. С него те няма да оставят място за съмнение за решимостта си да запазят териториалната цялост на Украйна и да намерят мирно решение на кризата. Това съобщи преди малко пред Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жозе Барозу. Призоваваме Руската федерация да прекрати всички усилия за анексиране на украинската автономна република Крим. Всеки опит да се легитимира предстоящия в неделя референдум противоречи на украинската конституция и международното право и е незаконен, заяви Барозу. Той подчерта пред евродепутатите, че на този етап Москва отказва да се ангажира с предложенията на Евросъюза за контактна група, която да посредничи за изход от кризата.

Нели Атанасова: Синът ми знае всичко за баща си - Иво Карамански

Докато половинката ѝ Александър Сано се състезава в „Къртицата 2“, тв водещата Нели Атанасова ще бъде една от звездите в танцувалното риалити шоу „Денсинг старс“.

Община инициира профилактични прегледи за ученици

„Децата на Димитровград – здрави и щастливи“, под това мото ще община Димитровград стартира кампания за профилактични прегледи. В нея ще бъдат обхванати всички 1 283 ученици от І до ІІІ клас от димитровградско, информира кметът Иво Димов.

Старт на кампанията ще бъде дадена на 7 април. По график тя ще приключи на 17, същия месец. Прегледите ще се извършват в часовете по физическо възпитание и спорт.

Първокласниците ще минават прегледи при очен лекар. Учениците от вторите класове при специалист-кинезитерапевт, който ще провери за проблеми с опорно-двигателната система. Стоматолог ще преглежда третокласниците.

Идеята на общинското ръководство е прегледите да се извършват всяка година. При констатиран проблем специалистите ще го вписват в талон, който ще бъде предаден на личния лекар на децата, а родителите ще избират при кой специалист да посетят, коментира градоначалникът.

Той е провел среща с всички директори на училища в общината. Предложението от тяхна страна е от догодина към екипа от лекари да се присъедини и логопед. Прегледите ще се извърщват от офтамологът д-р Атанаска Янчева, кинезитерапевт Недим Шабан и стоматологът д-р Доника Пашова. Предстои със специалистите да бъдат сключени договори.  Прегледите ще бъдат изцяло финансирани от общината.

„Инициативата е много добра. От 1984 г. до 2000-та всички ученици минаваха през такива медицински прегледи, след което тази практика прекъсна”, сподели офтамологът д-р Атанаска Янчева. Децата развалят зрението си с прекомерното стояне пред компютъра и телевизора, коментира специалистът.

Ученическата чанта е сред най-честите причини за гръбначни изкривявания при децата от началните класове, коментира кинезитерапевтът Недим Шабан.

Димитър Димитров

Обвиниха Сидеров, той отказа разпит

Волен Сидеров се е възползвал от правото си да не дава показания днес, докато не бъдат разпитани четиримата му депутатите – Димитър Димов, Калина Балабанова, Николай Александров и Димитър Димитров. Те ще дадат показания в петък и след това примерът им ще последва и Сидеров.

Калин Вельов и Диана: Заченахме дъщеря си някъде по пътя

„Връзката ни с Диана започна малко преди да снимаме клипа на „Отново е лято „Връзката ни с Диана започна малко преди да снимаме клипа на „Отново е лято". Само малко бяхме консумирали любовта си, но после нещата се задълбочиха", обясни музикантът перкусионистът Калин Вельов, който заедно с половинката си бяха специални гости на Катето Евро в „Усещане за жена" по TV7. Те разказаха в ефир как са започнали връзката си, как се

Последните думи на пилота на изчезналия самолет: „Добре, лека нощ”

„Добре, лека нощ”. Това са били последните думи на пилота на изчезналия малайзийския самолет, пише Telegraph.co.uk. Последната радиовръзка с пилотската кабина на самолета бе огласена днес от посланика на Пекин в Куала Лумпур на среща с близките на пътниците, возещи се на борда на машината. Повечето от тях са китайци (153 от общо 239 души на борда). „Добре, лека нощ”. Това са били последните думи на пилота на изчезналия малайзийския самолет, пише Telegraph.co.uk. Последната радиовръзка с пилотската кабина на самолета бе огласена днес от посланика на Пекин в Куала Лумпур на среща с близките на пътниците, возещи се на борда на машината. Повечето от тях са китайци (153 от общо 239 души на борда).

Сидеров прекара над час в столичното следствие


Лидерът на Лидерът на "Атака" Волен Сидеров излезе от сградата на столичното следствие. Пред журналисти, Сидеров заяви, че си запазва правото да даде показания, след като бъдат разпитани другите четирима от "Атака", които не били разпитвани за инцидента на летище Варна. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Волфганг Шойбле: Ултимативният тон на Европарламента е неприемлив

"Часовникът тиктака", написа на 10 март в Twitter евродепутатката от Холандия (ЕНП) Corien Wortmann-Kool по повод предстоящия нов кръг преговори в триалога между ЕК, ЕП и Съвета по втория стълб на банковия съюз - единния механизъм за банково оздравяване (ЕМО). Проблемът е, че този, който бърза н ...

Опит за рекорд на Гинес за скок с автомобил

/КРОСС/ В края на тази седмица, пилотът на Team Toyo® Dakar Герлен Шишерит ще се опита да постави нов рекорд на Гинес за Най-дълъг скок с автомобил от рампа. С помощта на своето състезателно и специално доработено за изпитанието MINI, пилотът планира да прелети 110 метра. В момента, най-доброто постижение, регистрирано от Танер Фауст през 2011-та година, е 101.19 метра, пише Auto-club. През февруари миналата година, зад волана на своето "бойно" MINI, Герлен Шишерит направи това: video:http://www.youtube.com/watch?v=Ry-ofJHatGs  

Страховитите медицински практики в миналото

Вижте как са се справяли лекарите в миналото

    


Украинските служби заловиха руски разузнавателен патрул

ОССЕ: Руската армия играе роля в пътните блокади в Крим

    


Горя фургон край Варна

Един е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие на територията на област Варна, съобщиха от пожарната за Moreto.net. На 11 март, около 14:10 часа, е получен сигнал за пожар в метален фургон и суха трева в местност “Сълзица”.

Националната библиотека ще изгради книгохранилище в бивши военни имоти

С друго решение правителството разреши на „Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД да продаде на търг имоти в Горна баня

    


Вигенин подчерта българската подкрепа за влизането на Албания в ЕС

/КРОСС/ Министър Кристиан Вигенин се срещна днес в МВнР с Арта Даде, председател на Комисията по външна политика в парламента на Албания и членове на Комисията, които са на посещение в София по покана на председателя на Комисията по външна политика на Народното събрание Янаки Стоилов. България и Албания развиват отлични приятелски отношения на сътрудничеството и партньорство, заяви министър Вигенин. По думите му, двете страни трябва да положат допълнителни усилия за интензифицирането не само на политическия диалог на всички равнища, но за задълбочаване и разширяване на прагматични двустранни отношения в сферата на икономиката, търговията, културата и др. Външният министър отново заяви българската позиция в подкрепа на европейската интеграция на Албания и изрази увереност в мотивираността на властите в Тирана да продължат работата по европейския дневен ред. Той отбеляза със задоволство, че работата по подготовката на Меморандум за сътрудничество в областта на европейската интеграция е на напреднал етап и той може да бъде подписан при визитата на албанския му колега по-късно тази година. На свой ред, г-жа Арта Даде благодари за принципната подкрепа на България за политиката на разширяване на ЕС. В тази връзка двамата обсъдиха още предстоящите европейски избори и споделиха надеждата следващите ЕП и ЕК да дадат нов импулс на процеса. Акцент в темите на разговора беше и регионалното сътрудничество

Родните ни земеделци се надяват на по-адекватна субсидия

Малките зеленчукопроизводители в русенско очакват да получат субсидии от държавата, за да преборят конкурентите си от чужбина. До сега стопаните,...

Заместник-кметът на Димитровград Росен Кузев напуска общината

Заместник-кметът на Димитровград Росен Кузев напуска общината, обяви на пресконференция днес кметът Иво Димов, който е приел този понеделник депозираната от заместникът му оставка.

“Посочените причини са лични и нямаше как да не уважа искането на Кузев. От идната седмица той ще оваканти поста, като ще се налага да търсим достоен заместник”, коментира градоначалникът.

“Причините ми са лични, искам да си почина и да насоча усилията си към консултантската дейност при разработването на проекти. В момента е време, в което няма предстоящи проекти, тъй като новия програмен период не е отворен. Няма да се откъсвам напълно от общината, ще помагам при всеки удобен момент”, сподели зам. кметът.

Негов ресор бяха европейските проекти, по които общината работи. Кузев бе зам. кмет на в продължение на 8 години. Работил е и на поста зам. областен управител на Хасково, оглавявал е и Бюрото по труда в Димитровград.

Димитър Димитров

 

Високата цена не спира клиентите на BMW i8

Производството на електрическата спортна кола започва през април

    


Светият Синод: Неофит се намира в добро здраве

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се намира в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения.
Това съобщиха от "Връзки с обществеността" на Светия Синод на Българската православна църква във връзка с новината за влошено здравословно състояние на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се намира в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения. Това съобщиха от "Връзки с обществеността" на Светия Синод на Българската православна църква във връзка с новината за влошено здравословно състояние на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Над 3700 са гласували за "Спортен талант на публиката" в сайта на Еврофутбол

/КРОСС/ Над 3700 са участниците в анкетата за „Спортен талант на публиката" на „Еврофутбол", която стартира на 07.03.2014 г. и ще продължи до 23.03.2014 г. Това означава, че само за петте дни от началото на допитването са постъпвали по 31 гласа на всеки час. Огромният интерес е предизвикан и от оспорваната конкуренция между първите двама - танцовата двойка в спортните танци Петер Спасов - Екатерина Маркелова от Пловдив и миналогодишния победител и избор на участниците в сайта - културиста Веско Мънков от Велико Търново. Пловдивчани водят с 391 гласа, а Мънков е с 323. Кандидатът, получил най-много гласове, ще получи финансиране за своя проект от „Еврофутбол". В оставащите 12 дни до края на анкетата поне още петтима имат шансове „да дръпнат" до челната позиция - Любомир Миланов с канадска борба е с 285 точки, следван от Никол Стамболийска - лека атлетика, с точка по-малко, Галина Николова - отново лека атлетика, с 265 гласа и Георги Георгиев - фехтовка, с четирима гласували по-малко. Антония Щерева от Карнобат, лека атлетика, засега заема седмото място с 246 точки. Леката атлетика и нейните различни дисциплини отново защитават прозвището си „Царица на спортовете", като излъчват общо 25-ма от спортистите в допитването с 1489 гласа. Един от най-атрактивните и нови спортове е кик бокс/муай тай, чийто представител Асен Асенов пък вече е събрал подкрепата на 112 души

„Добре, лека нощ” - последните думи на пилота на изчезналия самолет

„Добре, лека нощ”. Това са били последните думи на пилота на изчезналия малайзийския самолет, пише Telegraph.co.uk.
Последната радиовръзка с пилотската кабина на самолета бе огласена днес от посланика на Пекин в Куала Лумпур на среща с близките на пътниците, возещи се на борда на машината. Повечето от тях са китайци (153 от общо 239 души на борда). „Добре, лека нощ”. Това са били последните думи на пилота на изчезналия малайзийския самолет, пише Telegraph.co.uk. Последната радиовръзка с пилотската кабина на самолета бе огласена днес от посланика на Пекин в Куала Лумпур на среща с близките на пътниците, возещи се на борда на машината. Повечето от тях са китайци (153 от общо 239 души на борда).

Добрич трети ден на сухо

Причината е авария на централен водопровод

Нова система за паркиране на летището

От няколко дни летището в Бургас има нова система за пракиране и плащане на паркинга. Поставени са 4 разплащателни автомата, които имат за цел да улеснят  трафика при изхода. Единият автомат е монтиран непосредствено преди да се излезе от летището, а до него има кабина със служител, който да разяснява и помага за организацията на трафика, пише Gramofona.com.

Другите 3 разплащателни автомата са монтирани на самия паркинг. Летището изготвя проект за опознавателни и указателни табели на няколко езика. Те ще важат за целия паркинг и целта им е да регулират движението на пристигащите автомобили.

Четирите автомата ще са достатъчни да поемат трафика през лятото, когато на ден кацат стотици самолети в Бургас, тъй като 80%  от пътниците се поемат от автобуси.

Заради силния дъжд в понеделник се е наложило автомобилите да се обслужват от служител на летището. Новата паркингова и разплащателна система работи от 3 дни и все още е в пробен период, уточниха от аеропорта.

От летището се ангажираха с официално изявление до медиите, което ще излезе до няколко дни. То ще бъде с цел популяризиране и  опознаване на новата система.

МнВР на Русия: финансирането на незаконните власти в Украйна от САЩ е незаконно

/КРОСС/ В руското дипломатическо ведомство подкрепят президента на Украйна Виктор Янукович за мнението му, че предоставянето на финансовата помощ на незаконните власти на Украйна от САЩ противоречи на американското законодателство, съобщи ИТАР-ТАСС. В руското ведомство са обърнали внимание на думите на президента на Украйна Виктор Янукович в хода на изявлението му на 11 март в Ростов на Дон, където той заяви, че плановете не САЩ да отделят 1 милиард долара на настоящите власти в Киев, са в разрез с действащото американско законодателство. В действителност, според поправките внесени преди няколко години в Закона от 1961 г., за оказването на съдействие, се забранява „да се предоставя финансова помощ на правителство на каквато и да било държава, ако законният й президент е бил сменен чрез военен преврат или с незаконно решение", поясниха от МнВР на Русия. - Тази норма фигурира и в раздел 22 на параграф 8422 в законодателството на САЩ".

Нов бранш в България – „Електрическа мобилност“

/КРОСС/ Електрическата мобилност да се обособи като самостоятелен нов бранш в българската икономика, решиха единодушно участниците в редовното Общо събрание на Индустриален клъстер „Електромобили" (ИКЕМ). ИКЕМ е инициатор на създаването на „Съвет за координация" към Министъра на икономиката и енергетиката, който да координира ускореното разработване и изпълнението на програмата за държавна подкрепа в областта на електрическата мобилност - "Национална програма за електрическа мобилност - България 2025". Сдружението е партньор на Столична община в процеса на реализиране на общинската политика за развитие на електрическата мобилност на територията на гр. София, чрез която да се осигури използването на електрически автобуси и електромобили като транспортни средства. Партньорската инициатива включва и изграждането на градска система от зарядни колонки за електромобили. В рамките на това партньорство предстои и стартирането на пилотен модел с електрически автобус в гр. София със супер кондензатори. Електрическата мобилност се очаква да бъде една от ключовите технологии за осигуряване на заетост и растеж през следващите десетилетия. България е една от деветте държави, членки на ЕС, които се присъединиха към Съвместната декларация за електрическа мобилност в Европа и поставиха електромобилите в центъра на вниманието и перспективите на този процес

Започва ремонтът на моста на 4-ти километър в София

До края на месеца започва ремонтът на моста на 4-ти километър. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти при извършената от нея проверка на ремонта на подлеза на Орлов мо...

Стажантите - до 29 години, със средно или висше образование и без трудов стаж

  Вече окончателно беше прието изменение на Кодекса на труда, касаещо статута на стажантите в България. Съгласно него стажант може да е лице под 30-годишна възраст, което има задължително за...

Правителството развърза кесията за пенсионерите

Правителството одобри отпускането на еднократни великденски надбавки за пенсионерите. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет. 40 лева ще получат пенсионерите, чиято пенсия или ...

Д-р Бойко Пенков е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков е председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от правителствената пресслужба. Досегашният председател &a...

Светият Синод: Неофит се намира в добро здраве и изпълнява задълженията си


Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се намира в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения.
Това съобщиха от Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се намира в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения. Това съобщиха от "Връзки с обществеността" на Светия Синод на Българската православна църква във връзка с новината за влошено здравословно състояние на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Идея: Държавата ще контролира и как ни ремонтират колите

Всички автосервизи в страната да се регистрират в транспортното министерство, за да могат да извършват дейността си, обсъждат в парламента.

Улично поведение в парламента заради отлагане на гласуване

Депутати от ГЕРБ прекъснаха днешното заседание на Народното събрание. Поводът за проявата им бе фактът, че зам.-председателят на парламента Мая Манолова отказа да им даде думата.

Депутатите отхвърлиха предложение за анкетна комисия за оградата по границата с Турция

Депутатите отхвърлиха предложение за обсъждане на създаване на анкетна комисия във връзка с изграждането на съоръжението по границата с Турция. Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев направи това предложение, като каза: „След съмненията на премиера по проекта на 25 февруари вицепремиерът каза, че те нямат касателство с проекта и цената, която е определена, няма нищо общо с МВР.

102 години Ботев Пловдив

/КРОСС/ Ботев Пловдив отблезва днес 102-ата годишнина от създаването на клуба. В официалния сайт на "канарчетата" бе публикувано поздравление по случай рождения ден. Ето и пълния текст на съобщението: "Скъпи ботевисти, днес, 12 март, любимият ни „Ботев" Пловдив затваря още една страница от своята дълга и богата на силни емоции история. Най-старият съществуващ футболен клуб в страната бележи 102 години от своето основаване. Достолепна възраст, пропита с богата на емоции история. История, която отдавна се е превърнала в начин на живот за хиляди хора. История, която от всички нас зависи как ще продължи. Безспорно събитието на отминалата година, а и не само в нея, е откриването на прекрасната ни тренировъчна база. Тя е инвестиция не само в бъдещето на нашия клуб, а и в бъдещето на децата, които ще бъдат възпитавани в нея. Този футболен комплекс заедно с новия стадион, на който търпеливо очакваме да стъпим, са ключов момент в живота на любимия ни клуб. Момент, който със сигурност ще получи своето отчетливо място в клубната история и ще изстреля Ботев в нова орбита. Поздравяваме всички Ботевисти с днешния празник и пожелаваме на всички нас да се развиваме като клуб, общност и манталитет. Защото името „Ботев" и стореното от нашите предшественици ни задължава да продължим да се развиваме, да бъдем почтени и да служим за пример

Сидеров поиска бърз съд за инцидента във Варна

Той отново отрече да е удрял полицай Колев и го обвини в лъжесвидетелство

Синодът: Патриархът е в добро здраве!

Българският патриарх се намира в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения. Това съобщиха от Светия синод във връзка с информациите, че в Истанбул патриах Неофит припаднал.

Високата цена не спира клиентите на BMW i8

Производството на електрическата спортна кола започва през април

    


Иван Панайотов от “Столичаните” се снима в клип на италианска певица

Иван Панайотов - актьорът, който стана популярен като Димчо от “Столичаните”, се снима в клип на италианската певица Алесия Дандреа. Той е спечелил кастинг, за да участва във видеото към песента “Сини очи”. Според сценария двамата имат романтична връзка. Клипът е заснет у нас от режисьора Васил Стефанов, който преди 4 години пак е работил с Дандр Иван Панайотов - актьорът, който стана популярен като Димчо от “Столичаните”, се снима в клип на италианската певица Алесия Дандреа. Той е спечелил кастинг, за да участва във видеото към песента “Сини очи”. Според сценария двамата имат романтична връзка. Клипът е заснет у нас от режисьора Васил Стефанов, който преди 4 години пак е работил с Дандр

Десетима счупиха витрини на столичен клуб на БСП

Това е провокация, възмутиха се от партията

    


Панайотова защити правата на българските студенти във Великобритания

/КРОСС/ Евродепутатът Моника Панайотова от Групата на ЕНП(ГЕРБ) участва в парламентарен дебат в Страсбург за свободното движение и правата на работниците от ЕС. Тя изрази притеснение от все по-честото нарушаване на една от четирите свободи на ЕС и негативните кампании спрямо законно пребиваващи български и румънски граждани в някои от държавите- членки, особено във Великобритания. В тази връзка г-жа Панайотова приветства създаването на обща рамка на ниво ЕС за по-добро прилагане на правото на свободно движение на работниците и членовете на техните семейства. Предложението за директива, гарантираща правата и свободното движение на работници в ЕС, ще допринесе за спазване принципа на недискриминация въз основа на гражданството по въпросите за достъпа до заетост, обучение, условия на труд, социални права и др. "Отпадането на ограниченията за достъп до пазара на труда за българи и румънци във Великобритания от 1 януари 2014 г. не оправда опасенията от "имигрантска вълна". Въпреки това, обаче анти-имиграционната риторика продължава и засяга в значителна степен и студентите от България и Румъния, учещи в Обединеното кралство", отбеляза Моника Панайотова. През ноември миналата година британското правителство преустанови отпускането за българи и румънци на студентски заеми за издръжка и обвърза възстановяването им с доказване на законен престой от най-малко три години на територията на Острова

Андреева: Пациентите няма да останат без лекарства

От петък миналата седмица има решение на въпроса, то е ясно от понеделник. Затова вчера бях изненадана, че Пациентският форум поставя по този начин въпроса. Медикаментите, за които те говореха, са в достатъчно налични количества и няма опасност пациентите да останат без лекарства.

Обвиниха Сидеров в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда (обновена)

/КРОСС/ Обвинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са повдигнати на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна. На 6 януари на летище Варна възникна скандал с френски дипломат. Скандалът продължил с друг пътник в самолета и полицай. Версията на Волен Сидеров е, че е невинен и е набеден, а делото срещу него - поръчка. Сидеров беше призован да се яви в Столичното следствие, за да бъде разпитан и за да му бъде повдигнато обвинение. Той пък призова медиите да се явят пред Следствието, за да запишат неговата версия за случващото се. След като излезе от сградата на столичното следствие, Сидеров съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната. Наложена му е мярка за неотклонение подписка. Сидеров каза, че си запазва правото да даде показания, след като бъдат изслушани четиримата представители на „Атака", а те ще бъдат разпитани в петък. Той отново припомни, че има теч на информация от следствието. Около 10.45 ч. сутринта лидерът на „Атака" пристигна пред сградата на следствието, придружен от свои колеги, депутати и адвокатите Явор Нотев и Петър Петров, и заяви, че идва във връзка с призовка, на която пише, че ще бъде обвинен. Той обясни, че близо два месеца и до този момент не е бил призован от обвинението за случая на летище Варна

GT-R-ът на Infiniti е вече официален проект

Компанията е на път да пусне серийна версия на Q50 Eau Rouge

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване