Скандал заради отложено гласуване в НС

ГЕРБ обвиниха Мая Манолова, че отлага гласуването на промени в Закона за движение по пътищата заради липса на "подходящо мнозинство" в пленарната зала

Засилват контрола над експлоатацията на асансьорите

По-старите асансьори у нас трябва да бъдат оборудвани с допълнителни устройства и осветление, за да се повиши безопасността им

    


ББС: „Да замениш Великобритания за България"

/КРОСС/ Под заглавие „Да замениш Великобритания за България", телевизията на ББС излъчи филм за британска двойка, установила се да живее в село Комощица. Докато във Великобритания расте загрижеността колко българи и румънци ще пристигнат в страната, някои британци се отправят точно в обратната посока. Екип на ББС е заснел Кейт и Тери Хъмфрис, заселили се в село Комощица миналата година след четиридневно пътуване през Европа с двете им кучета. Въпреки бедността и високата безработица в България, двамата британци са единодушни, че това е тяхното място. На въпрос защо са изминали 2 600 километра, за да живеят тук, те отговарят, че в Комощица могат да правят и да си позволят това, което искат. Което в парично изражение означава, по думите на Кейт, че за цената на една нова семейна кола във Великобритания, в Комощица те имат къща с много спални, стопански постройки, доволно количество земя, овощна градина и други екстри. Въпреки все още оскъдното познаване на българския език и липсата на добре говорещи английски език сред местното население, Тери е много впечатлен от дружелюбността на селяните и не се чувства изолиран „Напротив, вървиш по улиците и всички говорят. По английските улици понякога не можеш да чуеш жива реч", допълва Тери. ББС цитира денни, че около 18 000 британци са се преселили в България, най-вече заради по-евтиния начин на живот.  

Управляващите отлагат за след евровота опитите си да върнат пушенето на закрито


Управляващите отлагат за след евроизборите въпроса дали да отпадне пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Днес изтича тримесечният срок, в който депутатите могат да предложат либерализация, която беше отхвърлена на първо четене от парламента на 12 декември миналата година.

Още в началото на февруари БСП и ДПС заговориха за нов опит през март за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места и лансираха паленето на цигара да бъде разрешено в...

Мъж намерен мъртъв в дома си

Негов близък го намерил в една от стаите

КНСБ и „България без цензура" се срещат в четвъртък

/КРОСС/ Социално-икономическата платформа на партия „България без цензура" и мерките, които партията предлага за справяне с демографската катастрофа, бедността, безработицата и проблемите на малките и средни предприятия ще бъдат представени на срещата между ръководствата на КНСБ и „България без цензура", съобщава пресцентърът на синдиката. Ръководството на КНСБ ще запознае представителите на „България без цензура" с акцентите от своя Манифест „За повече справедливост, солидарност и социални измерения на икономическия растеж" по повод изборите за Европейски парламент през май 2014 г. Срещата ще се проведе на 13 март (четвъртък) в сградата на КНСБ.  

Кръвозагуба е причината за смъртта на Отвертката

Гардът на Галеви - Николай Радев-Отвертката, е докаран в дупнишката болница с кръвно почти 0. Направен е опит да бъде реанимиран, но неуспешен и той е починал, обясни пред Дарик директорът на общинската болница д-р Любомир Таушански.
Най-вероятно при пробождането на корема е засегнат черния дроб и голям кръвоносен съд. Гардът на Галеви - Николай Радев-Отвертката, е докаран в дупнишката болница с кръвно почти 0. Направен е опит да бъде реанимиран, но неуспешен и той е починал, обясни пред Дарик директорът на общинската болница д-р Любомир Таушански. Най-вероятно при пробождането на корема е засегнат черния дроб и голям кръвоносен съд.

Хипопотам-герой спаси живота на антилопа

Закръгления спасител успява да прогони влечугото, а след това започва да побутва антилопата, насочвайкия по безопасен път към брега.

Референдум за членството в ЕС е малко вероятен преди 2020 г., ако лейбъристите са на власт


Бъдещо правителство на лейбъристите ще проведе референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз преди 2020 г., само ако бъдат прехвърлени повече права на Брюксел, заяви лидерът на партията Ед Милибанд, цитиран от "Ройтерс".

Премиерът Дейвид Камерън, под натиска на консерваторите си, обеща да потърси предоговаряне на отношенията на Обединеното кралство с ЕС, преди да проведе референдум за еврочленството през 2017 г., ако партията му спечели изборите през 2015 г.
...

50 танцови и певчески колектива ще участват в Празници на тракийския фолклор

Над 50 танцови и певчески състава ще вземат участие в предстоящите Празници на тракийския фолклор, организирани от Областна администрация -Хасково и Тракийско дружество „Георги Сапунаров”.

Успoредно с тях  ще се проведе още един фестивал на занаятчийското майсторство – „Панаир на тракийските изкуства и занаяти”.

 

 

 

 

Двата фестивала ще се проведат паралелно на 14 и 15 март в читалище „Заря“ . Откриването е в петък от 16 ч., а в събота  културните начинания започват в  14. Входът е свободен.

В предстоящите Празници на тракийския фолклор са включени два фестивала, целящи да представят красотата на тракийските занаяти и богатството на неговия фолклор – музика, танци, обичаи и други изкуства, каза на пресконференцията Зина Тенекеджиева, ръководител на проекта.

Изпълнител на дейността „Арт и културни фестивали“ е Тракийско дружество „Георги Сапунаров“-Хасково. Неговият председател Кирил Сарджев изказа радостта си от огромния интерес на танцовите и певчески състави и майсторите-занаятчии, желаещи да участват във фестивалите.
Между 1200- 1500 души от колективите ще се представят на сцената в читалището. Около 10 различни и традиционни занаяти от региона ще бъдат показани успoредно с танците, обясни Сарджев.

Кирил Сарджев  - председател на Тракийско дружество „Георги Сапунаров“

Кирил Сарджев  – председател на Тракийско дружество „Георги Сапунаров“

Културните начинания се реализират по проект “Съвместни туристически инициативи, насочени към наследството”.

Той се осъществява в партньорство с Областните администрации на Хасково, Смолян и Кърджали, и Регион Източна Македония и Тракия (Гърция) и се реализира с финансовата подкрепа на Европейски фонд за регионално развитие чрез Програмата за Европейско териториално сътрудничество “Гърция – България 2007-2013”.

Проектът цели подобряването на туристическата привлекателност чрез популяризиране на културното богатство, организиране на различни мероприятия за посетителите и инвестиране в нови технологии. Идеята е, чрез реализиране на дейностите от всички партньори по проекта, да се повиши броя на  туристите  в регионите – Регион Източна Македония и Тракия, Смолян, Кърджали и Хасково.

 

Хасково Новини

Управляващи и опозиция пак се скараха - този път заради Закона за движение по пътищата

Промените в Закона за движение по пътищата за пореден път скараха управляващи и опозиция. Основният акцент в предложението на ГЕРБ за промени в закона е за въвеждане на задължителен регистрационен режим в транспортното министерство на автосервизите в страната.

Лекар и двамата му синове в ареста за смъртта на Отвертката

Прокуратурата образува производство за умишлено убийство

    


Анджелина Джоли се подлага на нова операция

/КРОСС/Анджелина Джоли потвърди, че ще се подложи на нова операция след двойната мастектомия, която претърпя миналата година. По този начин актрисата иска да понижи риска от рак, който установи, че е много висок заради изменени гени. Медиите вече писаха, че тя е планирала операция на яйчниците. „Реших да бъда проактивна и да намаля риска колкото мога. Трябва да се подложа на още една операция, на която още не съм", каза 38-годишната актриса в интервю за Entertainment Weekly. Джоли обяви, че е „много радостна", че се е решила да се подложи на операциите. „Имах голям късмет с такива страхотни доктори и огромен късмет да се възстановя леко и да мога веднага да се върна на работа", казва още актрисата. Тя допълва, че е получила много подкрепа и от феновете си.

Самолетът преди да изчезне: Добре, прието!

Последното съобщение, получено преди изчезването на полет MH370 е било: „Добре, прието“.

Концерт на Сергей Светлов в София

      На 13 март в Руския културно-информационен център в София ще се състои концертът на известния руски бард Сергей Светлов. Ето какво сподели той на популярния български бард Милен Тотев след съвместния им концерт в гр. Ловеч.

Милен Тотев: Имал сте концерти в много страни, срещал сте се с много и различни хора. Кой концерт сте запомнил като най-ярък, най-интересен?

Сергей Светланов: Навярно няма да съм много оригинален, но това не е първият, нито последният концерт. Случвали са се куриозни изпълнения, според моето себеотдаване, според взаиморазбирането и взаимоотдаването. Например, концертът в Ловеч. В началото много се вълнувах - програмата, която представям, е съвсем нова. Казва се „Любовни истории". Аз говорех със стиховете на руските поети Пушкин, Фет, Есенин, Гумильов, Роберт Рождественски, Андрей Дементиев. Много се вълнувах как публиката ще приеме новата програма, тъй като тя е доста сложна. Сложна е дори за руснаците. Рецитирам стихове и на Саша Чорни. Подбрал съм интересни песни и ми беше толкова леко на душата от начина, по който слушателите ме приеха. Имах чувството, че не пея пред публика, а пред приятели. Аз ги чувствах, виждах усмивките им. След концерта ми казаха толкова топли думи. Хората говореха, че всичко са разбрали. Всичко това беше много приятно! 

      Концертът на барда Сергей Светлов ще се състои в Голямата зала на РКИЦ. Начало - 18:00 ч. 

Вход свободен! 

Заповядайте!




Липса на стрес-големи пилета

И допълнителните проверки на пилешкото месо не показват наличие на растежни хормони, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните. Според тях бързият растеж на бройлерите се дължи на пълноценно хранене, хармонична околна среда и липса на стрес при отглеждането им.

Радомирци се включват в благотворителен концерт, за да помогнат на 12 - годишно дете, страдащо от тежко заболяване

Радомирци се включват в благотворителен концерт, за да помогнат на 12 - годишно момче да се излекува от тежко заболяване, научи ZaPernik.com.

12 - годишното момче има нужда от финансови средства за операция в чужбина. "Нека града ни да помогне.", апелират организаторите към радомирци.

Благотворителният концерт ще се проведе на 20 март (четвъртък) от 17 часа в салона на местното читалище "Напредък - 1895". Във фоайето на читалището ще се...

Продължава

Повдигнаха обвинение на Сидеров за хулиганство

Волен Сидеров е с обвинение за хулиганство и лека телесна повреда за инцидента на летище "Варна". Той е с мярка "подписка" и няма забрана да напуска страната. Негови адвокати ще бъдат Явор Нотев и Петър Петров.

Девойка блъсната от влак на гара Чирпан

Влак блъсна 19-годишно момиче от Стара Загора на гара Чирпан.
Инцидентът е станал в началото на седмицата, съобщи Дарик. Няма опасност за живота на девойката.
Тя е слязла от влака, в който е пътувала, и е тръгнала да пресича линията. Най-вероятно не е видяла идващия от другата посока влак.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Влак блъсна 19-годишно момиче от Стара Загора на гара Чирпан. Инцидентът е станал в началото на седмицата, съобщи Дарик. Няма опасност за живота на девойката. Тя е слязла от влака, в който е пътувала, и е тръгнала да пресича линията. Най-вероятно не е видяла идващия от другата посока влак. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Повишава се контролът върху експлоатацията на асансьорите

Правителството прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата за безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьори. С промените се изпълнява Препоръка на Комисията за повишаване безопасността на съществуващите асансьори, която съдържа и 10 технически предложения за модернизирането им.

Измененията и допълненията са насочени изцяло към асансьорите, пуснати на пазара в България преди влизането в сила през 2002 г. на Наредбата. С корекциите в документа се изисква през следващите 11 години техните ползватели да осигурят реализирането на няколко технически мероприятия, чрез които ще се повиши безопасността на пътниците, на работниците от поддържащите фирми и на инспекторите по техническия надзор.

Първото изискване е насочено към асансьорите, които нямат устройство за контрол на товара и площта на кабината им е по-голяма от стандартната. Предвидена е алтернатива по отношение на тези асансьори, които са общо около 2000 в страната – в срок до 31 декември 2015 г. на тях да се монтира устройство за контрол на товара, което няма да допуска движение на асансьора, ако е претоварен, или в кабината ще се монтира врата, която да ограничи площта, ползвана от пътниците. Това ще предотврати претоварване и евентуални аварии.

Друго изискване е кабините на асансьорите да бъдат оборудвани с аварийно осветление, което да се включва автоматично при прекъсване на електрическото захранване. Това в значителна степен ще намали дискомфорта на пътниците в такива ситуации.
До 30 юни 2016 г. шахтите на асансьорите трябва да бъдат оборудвани с осветление, а върху покрива на кабината, в шахтата и ролковото им помещение да се монтират устройства за аварийно спиране. Това ще повиши безопасността на поддържащия асансьорите персонал и контролните органи при извършване на техническото обслужване, функционалните проверки, ремонтите и техническите прегледи.

Въвежда се изискване, съобразно което до 31 декември 2016 г. трябва да се осигури аварийна двустранна разговорна връзка между пътниците в кабината на асансьора и фирмата, която го обслужва аварийно. Така ще се осигури максимално бърза реакция от страна на аварийната служба при възникване на инциденти и ще се ограничат случаите, при които пътниците сами напускат кабината на асансьора. Тогава възникват и най-много злополуки.

В срок до 31 декември 2023 г. под кабината на асансьорите в жилищните сгради и до 31 декември 2018 г. под кабината на асансьорите в другите сгради трябва да бъде монтиран предпазен щит. Той ще предпазва гражданите от падане в шахтата, когато напускат кабината при принудително отваряне на шахтната врата след засядане, както и в други ситуации.

Реализацията на предвидените технически мероприятия ще изисква известни финансови разходи от страна на ползвателите на асансьорите. Изготвена е стандартна оценка на въздействието.

Плевнелиев говори с шефовете на „Катар Холдинг“ за инвестиции в България

Катар Холдинг“ има интерес да инвестира в редица сектори на българската икономика и обсъжда реализацията на конкретни проекти с представители на българските институции. Това стана ясно след срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на катарската държавна инвестиционна корпорация Ахмад Мухамад aл Сайед, Катар Холдинг“ има интерес да инвестира в редица сектори на българската икономика и обсъжда реализацията на конкретни проекти с представители на българските институции. Това стана ясно след срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на катарската държавна инвестиционна корпорация Ахмад Мухамад aл Сайед,

Българското пилешко месо "стъпва" в Катар до два месеца

Първите продажби на българско пилешко месо в Катар ще бъдат реализирани в рамките на два месеца. Това стана ясно в последния ден от визитата на Росен Плевнелиев и придружаващата го делегация в Катар.   "Ще видим много скоро първа търговска сделка за продажба на пилешко месо в Катар. Очаква се до два месеца да започнат доставките. Виждаме възможност и за млечни продукти - българско сирене, кашкавал, също така мед и месо. Очакваме и еднократни сделки", заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с главния изпълнителен директор на "Катар Холдинг" Ахмад Мухамад aл Сайед.   "Катар Холдинг" е най-важният инвеститор на емирството в чужбина. Холдингът инвестира в стратегически международни проекти от 2006 година, като най-популярни са инвестициите в британската банка Барклис и луксозния ритейлър Хародс. Миналата година "Катар Холдинг" продаде своя дял в размер на 10 процента от автомобилната компания "Порше", съобщи Дарик радио.   Вестник "Файненшъл таймс" определя "Катар Холдинг" като един от най-агресивните играчи на световния финансов пазар. Амбициите на катарските бизнесмени са практически неограничени - те започват от покупка на модни къщи като Валентино, дял в германския гигант Сименс или френските магазини Прентом.   Българският президент допълни, че освен заявения вече интерес за някои българо-катарски проекти в областта на земеделието, производството на храни, туризъм, недвижими имоти и строителство, е отбелязано и за намерения за инвестиции в минната индустрия: "Специален интерес има в минната индустрия. Може да е мед, може да е злато, може да са други метали, е отрасъл, ориентиран към бъдещето. Катар е стратегически инвеститор, който търси съвместни производства, директни концесии и инвестиции в България".   Ахмад ал Сайед, изпълнителният директор на "Катар Холдинг", с който президентът Плевнелиев се срещна, е познат в международните среди с изказването си от 2009 година: "Ние имаме пари в брой. А парите в брой са кралят". Очаква се той да посети България през май.   "Катар Холдинг" получава между 30 и 40 милиарда годишно от държавата Катар. От една страна това му позволява да преговаря по-изгодни сделки заради големите обеми, но и в същото време да поема рискови ходове, тъй като може да преглътне без проблеми загубите.   На "Катар Холдинг" се разчита най-много за повишаване на икономическите връзки между България и Катар.

Работи се за създаването на Музей на Антон Новак във Варна

Обсъжда се възможността за създаване на музей на Антон Новак във Варна. Това каза в интервю пред Радио „Фокус” – Варна Димитър Новак, правнук на Антон Новак, създател на Морската градина във Варна. Поводът е 40-годишнината от създаването на Дружеството за Българо-Чешко и Словашко приятелство във Варна.

Украинската прокуратура обжалва декларацията за независимост на Крим

/КРОСС/ Генералната прокуратура на Украйна обжалва решението на Върховния съвет на Крим и на Севастополския градски съвет, приели вчера декларация за независимост на Крим и на Севастопол, предаде ИТАР-ТАСС. Прокуратурата подаде иск за анулиране на това решение в Киевския окръжен административен съд.  

Катар иска да строи офис и жилищни сгради до "София тех парк"


Катарската държавна инвестиционна корпорация - "Катар Холдинг", проявява интерес към изграждането на офис и жилищни сгради върху бивши военни поделения в София в съседство с терените, на които е предвидено изграждането на "София тех парк". Това е станало известно на среща между президента Росен Плевнелиев и изпълнителния директор на катарската държавна инвестиционна корпорация Ахмад Мухамад aл Сайед. Плевнелиев е на тридневно посещение в Катар.

Катарската държавна инвестиционна...

Президентът обсъди с шефове на „Катар Холдинг“ възможностите за инвестиции в България

Катар Холдинг“ има интерес да инвестира в редица сектори на българската икономика и обсъжда реализацията на конкретни проекти с представители на българските институции. Това стана ясно след срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на катарската държавна инвестиционна корпорация Ахмад Мухамад aл Сайед, Катар Холдинг“ има интерес да инвестира в редица сектори на българската икономика и обсъжда реализацията на конкретни проекти с представители на българските институции. Това стана ясно след срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на катарската държавна инвестиционна корпорация Ахмад Мухамад aл Сайед,

Влак блъсна 19-годишна на гара Чирпан

Влак блъсна 19-годишно момиче от Стара Загора на гара Чирпан.
Инцидентът е станал в началото на седмицата, съобщи Дарик. Няма опасност за живота на девойката.
Тя е слязла от влака, в който е пътувала, и е тръгнала да пресича линията. Най-вероятно не е видяла идващия от другата посока влак.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Влак блъсна 19-годишно момиче от Стара Загора на гара Чирпан. Инцидентът е станал в началото на седмицата, съобщи Дарик. Няма опасност за живота на девойката. Тя е слязла от влака, в който е пътувала, и е тръгнала да пресича линията. Най-вероятно не е видяла идващия от другата посока влак. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

ИКЕМ: Електромобилността да се обособи като самостоятелен икономически сектор

Електрическата мобилност да се обособи като самостоятелен нов бранш в българската икономика, решиха единодушно участниците в редовното Общо събрание на Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ), съобщиха от БСК.

Ицо Стоте манекенки ще се жени

Бизнесменът планира есенна сватба с любимата си Биляна

    


Москва отказва да влезе в диалог с Киев, твърди украинският президент


Лидерите в Москва отказват всякакви преговори със своите украински колеги, твърди изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов. "За съжаление, засега Русия отхвърля дипломатическо решение на конфликта", коментира той пред агенция "Франс прес".

Турчинов заяви, че Киев няма да изпраща военни части в Крим, въпреки че планираният за тази неделя референдум за отделяне на автономната област е нелигитимен.

"Ние не можем да започнем военна операция в Крим, тъй...

"Лорд ъв дъ денс" - 35 удара с крак в секунда дънят в "Армеец"

“Лорд ъв дъ денс” пристигат само ден преди шоуто си в събота.
 Летящите ирландци ще имат време за две репетиции, преди да покажат за последно пред българската публика великолепния си танцов спектакъл. 
Според сценария, базиран на ирландския фолклор, Малкият дух помага на Повелителя на танца да спаси народа си от игото на Господаря на мрака. Зрите “Лорд ъв дъ денс” пристигат само ден преди шоуто си в събота. Летящите ирландци ще имат време за две репетиции, преди да покажат за последно пред българската публика великолепния си танцов спектакъл. Според сценария, базиран на ирландския фолклор, Малкият дух помага на Повелителя на танца да спаси народа си от игото на Господаря на мрака. Зрите

Безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен

/КРОСС/ От 17 до 21 март в сектора по фтизиатрия на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен ще се проведат Дни на отворените врати. Ще се извършват безплатни прегледи за диагностициране на туберкулоза. Секторът по фтизиатрия на Отделението по пневмология и фтизиатрия се намира до Отделението за лечение на инфекциозни болести. Поводът за инициативата е Световният ден за борба с туберкулозата - 24 март. Той се отбелязва след решение на Световната здравна организация в деня, когато през 1882 г. немският микробиолог Роберт Кох е обявил направеното от него откритие - намерил е причинителите на туберкулозата. В целия свят туберкулозата е водеща причина за смъртта на всеки втори инфекциозно болен човек, като всяка година от нея умират около 3 милиона души в света. Обявеният от Световната здравна организация 24 март за Световен ден за борба с туберкулозата е изключителна възможност за фокусиране вниманието върху голямото предизвикателство за борба с туберкулозата в глобален, национален и регионален мащаб.  

През януари износът ни към Украйна, Русия и Турция се влошава

Най-много изнасяме към Германия, Италия и Румъния

    


Ще напуска ли директорът на фонда за лечение на деца

Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви, че Ива Станкова днес ще подаде оставка. Тази информация обаче бе опровергана по-късно от самата Станкова

Бинев подкрепи идеята за европейска прокуратура

/КРОСС/ Създаването на европейска прокуратура е гарант за еднакво правоприлагане в рамките на ЕС, особено за страни със сериозни проблеми в съдебната власт подлежащи на мониторинг, като България. Това заяви в пленарна зала Слави Бинев, представител на НФСБ в ЕП, на последната сесия на Европейския парламент в Страсбург относно предложението за създаване на европейска прокуратура. „В България прокуратурата е смятана за една от най-корумпираните институции и съм сигурен, че тогава политици, които стрелят по магистралите и се бият или мятат кюфтета по самолетите, ще получат заслуженото си, независимо, колко са нужни на управляващите" - заяви Бинев, като основен проблем открои и политическите назначения на високи държавни постове в държавата. Евродепутатът сподели пред своите европейски колеги порочната практика на настоящото управление в България - ГЕРБ, БСП, ДПС и помагачите им от АТАКА да се възползват от властта, за да правят политически назначения. Според Бинев Европейската прокуратура ще бъде гарант за професионализъм и неподкупност и ще върне вярата на българските граждани в институциите. За първи клиенти на новата европейска институция Бинев посочи управлявалите България през последните 24 години.  

Сидеров обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

Овинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са повдигнати на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летиещ Варна.
След като излезе от сградата на столичното следствие, Сидеров съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната. Наложена му е мярка за неотклонение подписка. Овинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са повдигнати на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летиещ Варна. След като излезе от сградата на столичното следствие, Сидеров съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната. Наложена му е мярка за неотклонение подписка.

Антибиотиците след прекаран грип отключват алергии?

Грипът е едно много сериозно състояние, което може да нанесе значителни вреди на организма и да се стигне до тежки усложнения при хора с вродени заболявания. Въпреки това масово българинът не предприе...

Жириновски: Буквата "ы" да се премахне от руската азбука!

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предложи буквата "ы" да бъде премахната от руската азбука, предаде РИА Новости. „Премахнете тази противна буква, тази азиятщина, заради това не...

Винопроизводството в Сливен тръгва към пазара на Казахстан?

На провела се среща между посланика на Република Казахстан в България Темиртай Избастин и бизнесмени от Сливен бяха обсъдени възможности за съвместно сътрудничество. Сливенските винопроизводители пре...

Борисов: По-лошо от завистлив мъж няма

ДФ "Земеделие" е бомбата, която ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни, каза лидерът на ГЕРБ

Прокурор по "Килърите" почина на 53 г.

Прокурор Валери Мирчев почина на 53-годишна възраст, съобщиха от Окръжна прокуратура – Плевен. Той е работил по редица знакови дела. Не се уточнява причината за смъртта му.

Акцентът в Доха - храни, енергетика, строителство, туризъм

/КРОСС/ „Катар се отваря към целия свят и е в процес на реализация на мащабни инфраструктурни проекти, които променят облика на страната. Това създава много възможности за участие в успешни проекти. Приветстваме проявения интерес към тях и от страна на българските компании", заяви заместник-председателят на Катарската търговско-промишлена палата Мохамед Ал-Куари в присъствието на българския президент Росен Плевнелиев в Доха. До 2017 година Катар предвижда да инвестира 20 млрд. долара в модернизирането на пътната си инфраструктура, а до 2016 г. се очаква да приключи и изграждането на ново пристанище в страната на стойност & 7, 4 млрд. В процес на изграждане е центърът на столицата на Катар "Сърцето на Доха", в който са вложени над 5 млрд. долара. „Подготвяме се да посрещнем и Световното първенство по футбол през 2022 г. и за целта ще бъдат реновирани сегашните 3 и ще бъдат изградени още 9 нови стадиона. Това създава много възможности за чуждестранните инвеститори", подчерта Мохамед Ал-Куари и настойчиво покани българските бизнесмени да участват в този процес. "С привлекателните условия, които предлага на чуждестранните инвеститори, и със стратегическото си разположение, България може да се превърне в отправна точка за реализацията на нови катарски бизнес проекти в Югоизточна и Централна Европа, обяви българският държавен глава пред представители на Асоциацията на катарските бизнесмени

"Байерн" и "Атлетико" (М) продължават напред в Шампионската лига

"Байерн" се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига, след като успя да отстрани "Арсенал". Реваншът в Мюнхен завърши 1:1, което бе достатъчно за баварците. Те спечелиха с 2:0 в Лондон и с общ резултат 3:1 продължават напред. "Артилеристите" не можаха да стигнат до чудото, на което се надяваха и приключват участието си в надпреварата.

Конкурс събира най - добрите домакини на традиционна великденска трапеза от региона в село Извор

Регионален конкурс за традиционна великденска трапеза "Червен, червен Великден" организират от община Радомир и настоятелството на народно читалище "Отец Пайсий - 1927", село Извор, научи ZaPernik.com.

Конкурсът има за цел да съхранява и популяризира богатата традиционна обредност и кулинарните умения на българката, свързани с най - светлия християнски празник Воскресение Христово. Участниците представят традиционни великденски гозби. Всеки от тях...

Продължава

Разбиха бензиностанция на колела край Казичене

Бус бил снабден с брояч, помпа и пистолет за зареждане

    


Анджелина Джоли планира още една превантивна операция заради риск от рак


След като през май 2013 г. обяви, че си е направила двойна мастектомия, Анджелина Джоли сега смята да се подложи на още една превантивна операция, с която да понижи риска от рак. Това става ясно от ново нейно интервю за изданието "Ентъртеймънт уикли", писа Би Би Си.

38-годишната актриса и режисьор премахна и двете си гърди, след като изследвания показаха, че има висок риск от развиване на рак на гърдата. След като тя бе факт, Джоли обяви: "Реших да бъда проактивна и да минимизирам...

Анджелина Джоли ще се подложи на още една превантивна операция


След като през май 2013 г. обяви, че си е направила двойна мастектомия, Анджелина Джоли сега смята да се подложи на още една превантивна операция, с която да понижи риска от рак. Това става ясно от ново нейно интервю за изданието "Ентъртеймънт уикли", писа Би Би Си.

38-годишната актриса и режисьор премахна и двете си гърди, след като изследвания показаха, че има висок риск от развиване на рак на гърдата. След като тя бе факт, Джоли обяви: "Реших да бъда проактивна и да минимизирам...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване