Audi изпревари BMW по продажби

Компанията от Инголщат е лидер при премиум марките за първите два месеца на годината

    


Гулбис изхвърли Гришо от Индиън Уелс

Латвиецът спечели след трисетова драма

    


Иванов тласка на открито в края на зимния сезон

Гюлетласкачът Георги Иванов ще приключи зимния атлетически сезон в Португалия. Петият от световното в зала в Сопот ще стартира в края на седмицата в Лейрия. Там на 15 и 16 март е Европейската купа по зимни хвърляния.
Състезанието слага край на зимния сезон, но е на открито. По време на стартовете се очакват температури около 20 градуса. Преди годи Гюлетласкачът Георги Иванов ще приключи зимния атлетически сезон в Португалия. Петият от световното в зала в Сопот ще стартира в края на седмицата в Лейрия. Там на 15 и 16 март е Европейската купа по зимни хвърляния. Състезанието слага край на зимния сезон, но е на открито. По време на стартовете се очакват температури около 20 градуса. Преди годи

ЕС налага санкции на Москва от понеделник

EС ще наложи на Русия санкции от понеделник заради военната и? интервенция в Крим, обяви полският премиер Доналд Туск, предаде Ройтерс.
Британският премиер Дейвид Камерън също заплаши, че на Русия може да бъдат наложени санкции до дни. Вчера в Лондон се събраха представители на ЕС, за да дискутират какви мерки може да бъдат взети. EС ще наложи на Русия санкции от понеделник заради военната и? интервенция в Крим, обяви полският премиер Доналд Туск, предаде Ройтерс. Британският премиер Дейвид Камерън също заплаши, че на Русия може да бъдат наложени санкции до дни. Вчера в Лондон се събраха представители на ЕС, за да дискутират какви мерки може да бъдат взети.

НАТО вдига самолети за въздушно разузнаване

HАТО започва разузнавателни полети със самолети за електронно следене АУАКС във въздушното пространство на Румъния и Полша заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс.
Разрешението е дадено от постоянните представители на страните-членки на НАТО, по препоръка на военния командващ на алианса генерал Филип Брийдлав. HАТО започва разузнавателни полети със самолети за електронно следене АУАКС във въздушното пространство на Румъния и Полша заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс. Разрешението е дадено от постоянните представители на страните-членки на НАТО, по препоръка на военния командващ на алианса генерал Филип Брийдлав.

Ули Хьонес върви към затвора

Президентът на "Байерн" Ули Хьонес върви с бодри крачки към... затвора. Във втория ден от процеса за укриване на данъци в периода 2002-2010 година сумата стана най-малко 27,2 милиона евро. Все още не се знае кога съдията ще се произнесе, а първоначалната прогноза за четвъртък отпадна. В залата дори започнаха да се шегуват: "С всеки ден сумата ще ск Президентът на "Байерн" Ули Хьонес върви с бодри крачки към... затвора. Във втория ден от процеса за укриване на данъци в периода 2002-2010 година сумата стана най-малко 27,2 милиона евро. Все още не се знае кога съдията ще се произнесе, а първоначалната прогноза за четвъртък отпадна. В залата дори започнаха да се шегуват: "С всеки ден сумата ще ск

Турция пусна 3-ма по делото “Ергенекон”


Съд в Истанбул нареди освобождаването на трима видни осъдени по делото срещу ултранационалистическата организация “Ергенекон”, заподозряна за подготовка на преврат срещу правителството на Реджеп Ердоган.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Освободени бяха журналистът Тунджай Йозкан, Съд в Истанбул нареди освобождаването на трима видни осъдени по делото срещу ултранационалистическата организация “Ергенекон”, заподозряна за подготовка на преврат срещу правителството на Реджеп Ердоган. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Освободени бяха журналистът Тунджай Йозкан,

Със спад започна срядата на борсата в Токио

Токийската фондова борса започна сесията в сряда с рязък спад от 1,45% заради покачване на йената на пазар, лишен от други индикатори, пише АФП.

Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс след нов драматичен мач с Гулбис


Българският тенисист Григор Димитров загуби с 6:2, 1:6, 5:7 от Ернестс Гулбис в мач от третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Двамата изиграха третата оспорвана и интересна среща помежду си за последните седмици, като латвиецът спечели за втори път.

Двубоят започна отлично за 15-ия в схемата, който с много стабилна игра спечели първия сет. За наглед убедителното 6:2 Димитров имаше нужда от пълна концентрация при двете си възможности за пробив. Той го постигна и с...

Жекова с бронз за световната купа

В началото на финала българката изостана малко, но успя да навакса преднината на съперничките си. Сани се движеше четвърта и в самия край се възползва от грешка на японката Фуджимори. Изпреварването в последния момент гарантира на българката място на подиума и бронзово отличие.
Купата отиде при олимпийската шампионка Доминик Малте (Кан). В началото на финала българката изостана малко, но успя да навакса преднината на съперничките си. Сани се движеше четвърта и в самия край се възползва от грешка на японката Фуджимори. Изпреварването в последния момент гарантира на българката място на подиума и бронзово отличие. Купата отиде при олимпийската шампионка Доминик Малте (Кан).

Земетресение 6,1 край Папуа-Нова Гвинея

Магнитудът на труса е 6,1. Дълбочината на хипоцентъра е 10 километра. Сеизмолозите отбелязват труса в района на Новогвинейско море в 22:03 часа UTC (3 минути след полунощ, българско време).

Мъри идва да открадне и купата от "Герена"

“Битката е в два мача, но идваме да вземем победата още в първия. Амбицията ни е стигане до финал за купата на България.” Това заяви треньорът на “Ботев” (Пд) Станимир Стоилов преди утрешното си завръщане на “Герена”. Мъри даде заявка, че ще остави любимия си тим и без купа за 100-годишнината.

Тони Здравков включи 4-ма юноши в групата от 18 души “Битката е в два мача, но идваме да вземем победата още в първия. Амбицията ни е стигане до финал за купата на България.” Това заяви треньорът на “Ботев” (Пд) Станимир Стоилов преди утрешното си завръщане на “Герена”. Мъри даде заявка, че ще остави любимия си тим и без купа за 100-годишнината. Тони Здравков включи 4-ма юноши в групата от 18 души

Взрив до израелското посолство в Египет

Предполага се, че мишената е била полицейска кола

Ивайло Иванов пред zaPernik.com: Вината да не се чувстваме добре в Европа е на Меглена Кунева, днес Янакиева е до ГЕРБ!

Кметът на кв. Изток Ивайло Иванов коментира пред zaPernik.com огромния скандал, който гръмна в цяла България с антиевропейското изказване на кмета на Перник Росица Янакиева по адрес на Европа.

В момент в който с Янакиева отново сме на противоположни политически позиции, аз напуснал ГЕРБ, а тя вече в приближената на ГЕРБ формация - АБВ от политическа гледна точка въобще не ми е работа да и адвокатствам, но истината е, че ЕС далеч не е този рай, който мнозина...

Продължава

Ивайло Иванов: Вината да не се чувстваме добре в Европа е на Меглена Кунева, днес Янакиева е до ГЕРБ!

Кметът на кв. Изток Ивайло Иванов коментира пред zaPernik.com огромния скандал, който гръмна в цяла България с антиевропейското изказване на кмета на Перник Росица Янакиева по адрес на Европа.

В момент в който с Янакиева отново сме на противоположни политически позиции, аз напуснал ГЕРБ, а тя вече в приближената на ГЕРБ формация - АБВ от политическа гледна точка въобще не ми е работа да и адвокатствам, но истината е, че ЕС далеч не е този рай, който мнозина...

Продължава

Премиерът на Либия е отстранен

Заради неспособност да се справи с бунтовниците

Риби ще следят за чистотата на водата в София

Сигналите на столичани за проблеми с ВиК мрежата вече постъпват в нов контролен център на “Софийска вода”. Той е ситуиран в пречиствателната станция “Бистрица”, от която се подава вода за над 40% от потребителите в София. Центърът заедно с ремонта на входната камара са част от цялостната програма за обновяване на станцията. Досега в начинанието са Сигналите на столичани за проблеми с ВиК мрежата вече постъпват в нов контролен център на “Софийска вода”. Той е ситуиран в пречиствателната станция “Бистрица”, от която се подава вода за над 40% от потребителите в София. Центърът заедно с ремонта на входната камара са част от цялостната програма за обновяване на станцията. Досега в начинанието са

Всички пенсионери с великденски добавки, за най-бедните – по 40 лв.

Всички пенсионери ще получат еднократна добавка към априлските си пенсии. Това предложение на социалния министър Хасан Адемов бе одобрено вчера от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Днес то трябва да бъде одобрено и от Министерския съвет.
Великденското плащане ще е диференцирано според дохода на пенсионерите. Всички пенсионери ще получат еднократна добавка към априлските си пенсии. Това предложение на социалния министър Хасан Адемов бе одобрено вчера от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Днес то трябва да бъде одобрено и от Министерския съвет. Великденското плащане ще е диференцирано според дохода на пенсионерите.

Втора седмица Общинския съвет не казва работното си време на перничани

Втора седмица общинският съвет на Перник отказва да отговори с какво работно време работят председателя му и заместниците му, казва Вихрен Матев от Активно гражданско общество Перник, който е изпратил официално запитване до Съвета.


„В чл. 2 от "Закон за достъп до обществена информация" се казва така:

"Обществена информация по смисъла на този закон е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща...

Продължава

Сексът с Владимир Путин. Тайните на височайшата постеля


През 2002 г. се роди легендата за Алина Кабаева, великата шампионка по художествена гимнастика.
Спомням си добре кой, кога и при какви обстоятелства за първи път ми разказа за уж разгарящия се роман на Путин с Кабаева. Време на действието: 2002 г., преди повече от десет години. Напомням ви, че гимнастичката шампионка по това време едва бе навършила 19 години, а Владимир Путин - 50 години.
Място на действието: Москва, едно току-що открито „елитно” кафене в центъра на столицата. Източник на информацията е официалният (по това време) помощник на президента Путин, който, трябва да отбележа, по никакъв начин не е свързан с автора на тези редове с приятелски или дори с колегиални връзки.
Обстоятелствата на срещата с източника на информацията са абсолютно случайни - просто се видяхме по някое време в кафенето и седнахме за малко на една маса. Спомням си, че аз поръчах любимия си Ricard, анасонов пастис, който може рязко да ти подобри настроението, особено когато живееш в съвременна Русия. Какво си поръча моят събеседник, не си спомням.
Да, готов съм да повярвам, че Путин има отдавнашен роман с гимнастичката и даже две деца от нея. И защо не? Но! Тук възникват определени условия и поводи за съмнения.
Всеки, който познава поне малко етиката на кремълския двор, знае и разбира, че официалната свита на монарха няма да се впусне да разпространява наляво и надясно (а именно такова „наляво и надясно” бях аз, случайно срещнатият събеседник, нямащ нищо общо с кремълския двор) толкова деликатна информация, ако не чувства - нещо повече, ако не е твърдо убеден, че в подобно изтичане на информация е заинтересуван самият Патрон.
И ето, вече десет години всички само това правят, разказват за неофициалното семейство Путин – Кабаева, без да се смущават, че президентът на Русия, обикновено много потаен относно всякакви лични отношения, може да се разгневи. И да си отмъсти „съвсем не виртуално”, както се изразява съвременната младеж.
За двете общи деца на монарха и гимнастичката ще ви разкажат в редакцията на всяко опозиционно-либерално издание, даже без да слагат предупредително палец пред устата. Според тази тайно-официална версия двете деца живеят в путиновата резиденция „Ново Огарьово”, на 10-ия километър от подмосковското Рубльово-Успенско шосе - точно там, където живеят и действително съществуващите и многократно виждани от множество хора и стотици пъти показвани по телевизията лабрадор Кони и българската овчарка Бъфи.
Даже продавачките в салона за скъпи кожени облекла на „Большая Дмитровка” (улица в центъра на Москва, на десет минути пеша от Кремъл и на пет от Генералната прокуратура на Руската федерация) ще ви кажат, че при тях редовно си купува кожени палта Алина Кабаева, която изобщо не крие, че и преди, и сега редовно и постоянно я „карат при Путин”.
(…)
Но пък споменатата вече Алина Кабаева води живот като на сцена. Тя е депутат в Държавната дума (за втори път), постоянно участва в събиранията на елита и във всевъзможни благотворителни аукциони, снимката й не слиза от кориците на лъскавите списания. Как така потайният и затворен Путин допуска подобно нещо? Защо никой не пресича слуховете, които очевидно очернят президента на такава консервативна страна като Русия, за наличието на паралелно семейство и извънбрачни деца? (А Русия не ви е Франция, където президентът Франсоа Митеран цели 14 години живее в Елисейския дворец не само със законната си съпруга Даниел, но и с извънбрачната си дъщеря Мазарин и нейната майка!)
Изобщо в „историята Путин - Кабаева” има някои основни несъвпадения.
Моите критици ще припомнят историята със спрения през 2008 г. вестник „Московский корреспондент” („Москор”). В близкото минало имаше такъв седмичник, създаден през есента на 2007 ...

ОССЕ няма да признае референдума на Крим

Референдумът бе обявен за незаконен и от и.д. президент

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване