Пътят между Бачково и Смолян е блокиран от свличане

Единственият заобиколен маршрут е през Девин

    


Концептуален iPhone, който и Стив Джобс би оценил (ВИДЕО)

Няма съмнение, че изкуството на създаване на концептуални видеоклипове, посветени на бъдещите смартфони от серията iPhone, през годините се е...

Отложиха делото за детски градини

Административен съд  - Хасково насрочи второ заседание по делото за таксите в детските градини за 23 април.

 

Да бъде направена съдебно- счетоводна експертиза, която да определи направените от местната администрация разходи за издръжка на забавачките, поиска адвокатът и председател на ОбС  Иван Иванов на съдебния процес днес.

Освен това ще е необходимо да се провери и процентното съотношение на разходите между държавата и общината за детските заведения.

Юристът припомни, че таксите не са били увеличавани от 2006 година.

Адвокат Жекова заяви, че всяка година държавната субсидия за забавачките се увеличавала. Тя не уважи мотива на общината да вдигне таксите, въпреки аргумента, че през годините са се натрупали невзети суми от родители .

Съдия Байнова прие искането за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза, като на вещото лице трябва да се заплати 250 лева.

Според Иванов жалбата не е основателна, тъй като в градините за 5 и 6-годишните не се събира такса. Той подчерта,че родителите плащат само за храната, но не и за обучението.

Съдът реши до изготвянето на експертизата делото да бъде отложено за 23 април.

Хасково Новини

Локо тушира напрежението с 3:0 над Добруджа

  Локомотив (Пловдив) е с единия крак на 1/2-финалите в турнира за купата на България. Пловдивчани спечелиха с комфортното 3:0   гостуването си на втородивизионния Добруджа.&nbs...

Една "Безумна любов"

"Когато намериш истинската любов, не я изпускай!" – поговорка, която всички сме чували, но в която много малко наистина биха повярвали. А колко хора вярват в любовта, че и в истинс...

10 души с павета разбили столичен районен клуб на БСП

Три витрини на районния клуб на БСП в район Слатина са били счупени снощи. Това каза на брифинг в парламента народният представител от Коалиция за България Георги Свиленски. Тази нощ, между 21.00 и ...

"Васил Левски" отваря в 17,30 за Лудогорец - Валенсия

  Националният стадион "Васил Левски" ще бъде отворен утре в 17.30 ч. за зрителите на мача от 1/8-финалите от турнира Лига Европа между ПФК Лудогорец и КФ Валенсия. Организаторите...

Две оперативни програми получават повече средства за сметка на ОП "Добро управление"

90 млн. лева отиват по Оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж" през следващите седем години (2014-2020). Средствата се ...

Стажантите вече ще работят задължително на трудов договор

/КРОСС/Стажантите вече ще работят задължително на трудов договор. Това решиха депутатите, като приеха окончателно промени в Кодекса на труда. Те регламентират стажовете след завършено висше или средно образование за младежи до 29-годишна възраст без професионален опит по придобитата професия или специалност. Измененията бяха внесени от Министерския съвет и са в изпълнение на препоръката на Съвета на ЕС за създаване на "Младежка гаранция". Със законопроекта се регламентира договорът за стажуване като самостоятелен вид трудов договор. Такъв ще може да се сключва с един и същи човек само веднъж. Младежите ще се наемат за стажуване на длъжности, които съответстват на придобитата от тях квалификация или специалност, за срок от 6 до 12 месеца. Продължителността на стажа и възнаграждението ще се договарят между страните по договора. Стажуването ще е под наставничеството на работодателя или на определено от него лице - наставник, с цел усвояване на практически умения по придобитата професия или специалност. В 14-дневен срок след края на стажа работодателят ще издава препоръка, с която младежът да удостовери придобитите умения пред бъдещи работодатели. Работодателите ще отчитат пред Инспекцията по труда положеният извънреден труд веднъж годишно, а не както досега - всяко полугодие. Депутатите отхвърлиха предлаганите промени в Кодекса на труда, внесен от ГЕРБ

Иржи Менцел: Връщам се в България заради актьорите ви

Чешкият режисьор си припомни как се прави кино напук

    


Агенцията за приватизация продаде имот на "Слънчев бряг"

София /КРОСС/ Агенцията за приватизация продаде за 1 200 000 лева (без ДДС) на търг с явно наддаване недвижим имот на "Слънчев бряг" АД - Несебър.  Имотът е с площ 12 112 кв. м. и се намира в урбанизираната територия на курорта, с изградена инфраструктура. Към него са включени и 12 сгради с производствени и други поддържащи функции.Купувач на имота е фирмата "ВВМД" ООД - София. Средствата от продажбата ще бъдат преведени по сметка на "Слънчен бряг" АД.Сделката подлежи на одобрение от Надзорния съвет на АПСК.

Морето заля крайбрежната алея във Варна

Бурното море направи крайбрежната алея на Варна изключително трудно проходима. Участъкът, започващ малко след втора буна и завършващ на 200 метра преди баира към „Почивка“, е наводнен. Вълните продължават да заливат тази част и за да бъде премината от пешеходец, той трябва да сложи плавници или галоши, в противен случай краката му ще се намокрят.

Окончателно: Осъдиха две лекарки за смъртта на 4-годишната Никол


Две лекарки получиха присъди от Върховния касационен съд за смъртта на 4-годишната Никол. Единствено дете на Николай Сурчев и Мая Илиева, момиченцето почина на 20 септември 2009 г. от бързо развиващ се сепсис след варицела.
Според близките то издъхнало в страшни мъки след три часа престой в болницата. Две лекарки получиха присъди от Върховния касационен съд за смъртта на 4-годишната Никол. Единствено дете на Николай Сурчев и Мая Илиева, момиченцето почина на 20 септември 2009 г. от бързо развиващ се сепсис след варицела. Според близките то издъхнало в страшни мъки след три часа престой в болницата.

Cars.com се продава за 3 млрд. долара

Сайтът генерира приходи в размер на 400-500 млн. долара годишно

    


Затворничка пак намеси Трифонов с убийството на Яна

Свидетелски показания на затворничка може да върнат Пламен Трифонов на подсъдимата скамейка за убийството на Яна Кръстева.

18-годишно момиче е с опасност за живота след катастрофа

В колата пътували пет тийнейджърки, отивали училище в Пазарджик

    


ЕП подобри защитата на туристите, избрали пакетна почивка

Туристите, които сами избират отделните услуги от пакетните почивки, продавани в интернет или другаде, се нуждаят от допълнителна защита, поради факта, че е малко вероятно при сега действащите правила те да получат същите компенсации като тези, които са закупили своята почивка от традиционните туристически агенции, смятат членовете на Европейския Туристите, които сами избират отделните услуги от пакетните почивки, продавани в интернет или другаде, се нуждаят от допълнителна защита, поради факта, че е малко вероятно при сега действащите правила те да получат същите компенсации като тези, които са закупили своята почивка от традиционните туристически агенции, смятат членовете на Европейския

Баскетболистките на Хасково връчват сребърната купа на градоначалника

 

Сребърната купа, която баскетболен клуб „Хасково 2012” спечели във Велико Търново ще бъде връчена на кмета Георги Иванов. Тя ще бъде предадена официално  на градоначалника преди мача с „Нефтохимик 2010” , който ще се проведе в неделя, заяви спортният директор Станислава Станкова. 

„Искам да поздравя целия екип на нашия отбор. Ние сме изключително щастливи, защото за една година и половина имаме изключително голямо постижение, спечелвайки купата. Искам да изразя и уважение и признателност към градоначалника Георги Иванов. В знак на това с ръководството решихме да му връчим купата.” добави още спортният директор.

От отбора бяха насочили всичките си усилия в срещите за Купа България.  На финала хасковлийки играха с „Монтана 2003”, които станаха носител на Купа България 2014.

„Бяха много трудни мачове и четвъртфинала, и финала с “Монтана 2003″. Изключително много сме щастливи и от победата в двубоя с „Левски”„ , сподели Станкова.

Мачът с „Нефтохимимик 2010”  Бургас  ще се играе от 17 :30  в зала „Дружба”.

 Анжелина Янева

До 19 октомври тържества ще отбелязват 85-годишнината от обявяването на Перник за град

Демонстрация на средновековни бойни изкуства, приготвяне и дегустация на средновековната храна на българите, много конкурси и концерти на звезди на поп и класическата музика – това са само част от проявите в рамките на тържествата по случай 85-та годишнина от обявяването на Перник за град, които ще продължат до празника на града.

На първа работна среща общинската администрация покани представители на местните културни и образователни институции, изявени...

Продължава

Беноа Кьоре: Дефлацията в еврозоната е възможна

Трябва да бъдем готови да действаме срещу риска, ако той се материализира, коментира членът на ръководството на ЕЦБ

    


Европейският парламент засили защитата на личните данните в ЕС

/КРОСС/ Европейските депутати засилиха гаранциите за защита при трансфер на лични данни на граждани на ЕС към трети страни, приемайки в сряда сериозни промени в сега действащото законодателство за защита на личните данни. Новите правила имат за цел да позволят на гражданите на ЕС сами да контролират защитата на лични си данни, но в същото време улесняват трансфера на данни между компаниите в Европа, гарантирайки че едни и същи правила ще се прилагат във всички страни членки. Депутатите увеличиха и глобите, които ще се налагат на компаниите, нарушаващи правилата до 100 милиона евро или до 5% от техния годишен оборот в световен план. Новите правила актуализират съществуващите от 19 години закони за защита на данните, за да отговарят на предизвикателствата, свързани с новите информационни технологии, глобализацията и нарастващата тенденция за използване на лични данни за целите на правоприлагането. „Моето ясно послание към Съвета е: всяко по-нататъшно отлагане би било безотговорно. Гражданите на Европа очакват от нас да приемем ЕС регламент за защита на данните. Ако все още има страни членки, които не искат да приключим този процес след две години на преговори, мнозинството трябва да продължи напред без тях", заяви докладчикът за общия регламент за защита на личните данни Ян Филип Албрехт (Зелените/ЕФА, Германия)

Джеки Чан продуцира бой банда

/КРОСС/ Китайският актьор и режисьор Джеки Чан реши да продуцира южнокорейска момчешка банда, съобщава The Guardian. Чан е отделил няколко години на работата по концепцията на кей-поп бандата JJCC, чието название е съставено от буквите на името му. Дебютният албум на петорката, чието име все още е неизвестно, ще излезе на 24 май. 59-годишният Джеки Чан е завършил Пекинската оперна школа и има 25 албума зад гърба си. Част от парчетата влизат в саундтраците към неговите филми.

10-ма нападатели потрошиха столичен клуб на БСП

Атаката била груба провокация срещу цялата демократична общност

Ремонтът на моста на "4-ти км" започва до края на март

До края на март ще започнат ремонтните дейности на моста на "4-ти км" в София. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че...

Тайланд – там, където търговията с фалшиви документи процъфтява

През последните 4-5 г. в страната са били откраднати над 100 000 паспорта

    


Следвайки тактиката на Путин

Определянето на инвазията на Владимир Путин в Крим като някакво "поведение от 19 век" подценява огромното значение на последните събития. Той не е сгрешил, а пренаписва дефиницията за войната през 21 век. Преди да нахлуе в Грузия през август 2008 г., той месеци наред разполагаше елементите на традиционната военна машина. Ремонтираше шосета и жп линии, за да придвижи танкове и хиляди войници. Заплашително изпращаше бойни самолети да прелитат над грузинска територия. Използваше и държавна пропаганда, за да замъгли истината за това кой е започнал войната. Но Путин вече не се чувства обвързан с ограниченията на войната, водена от национална държава. Годините на конфронтации със сепаратисти, екстремисти, терористи и играчи без определено гражданство повлияха на мисленето му. В Крим Путин изпробва тактиката на изненадващо изникващата война (pop-up war, всплывающая война) - бърза и завуалирана, която вероятно ще бъде моделът на бъдещето. Първо, сякаш отникъде се появи скритата армия. Войниците без обозначителни знаци бяха добре подготвени за предизвикване на размирици и водене на улични боеве. Тези войници, които Путин отрича да са негови, също така бяха явно неограничавани от закони, правила и конвенции, регламентиращи воденето на война -най-голямото досега пренебрегване на международния ред от страна на Путин. Те са путински хибрид между войници и терористи - скрити лица, скрито командване и контрол, скрити заповеди, но несъмнено задействани за постигането на държавни цели. Липсата на идентифициран лидер връзва ръцете на международната общност за отговор. Няма генерал, с когото да се преговаря за прекратяване на огъня или капитулация, ако избухне насилие, няма потенциален начин да бъде прекратено, освен да бъде спряно всяко отделно въоръжено лице. Тези нередовни сили са и психологическа заплаха за местното население и за украинците в цялата страна, които не знаят къде още дебне скритата армия. Вторият компонент на Путиновата война на 21 век е кибернетичният. Определянето й като пропаганда омаловажава коварния отровен характер на тази информационна битка. Кибертактиката е пригодена към най-новата цел на Путин - да прекъсне комуникациите на парламентаристи и управляващи, докато потокът от рускоезична дезинформация, провъзгласяваща новата война срещу "фашистите", продължава да тече. Путин изфабрикува версия на действителността, за да прокара пропагандата, от която се нуждае, за да дестабилизира Украйна. Реши, че е необходимо етно-езиково разделение, за да постигне целите си, и после разпредели ролите. Сега версията се разиграва на стотици фронтове и се поства в социалните медии - виртуален лайфстрийм от одобрение на аргумента на Путин, че репресии и страх царят в рускоезична Украйна. Реалността няма връзка с всичко това. ИТАР-ТАСС миналия уикенд разпространи материал, впоследствие тиражиран от "Форбс" и други медии, че 675 000 украинци напоследък са потърсили политическо убежище в Русия. Спомнете си как през август 2008 г. Москва твърдеше, че 2000 цивилни са били убити в Южна Осетия, област в Грузия, където тя изпрати и все още държи войски. Разследващи от "Хюман райтс уоч" по-късно установиха, че са загинали само 44 цивилни. Но западните информационни агенции отразяват фалшивите новини на Путин, сякаш заслужават внимание. Неговото изопачаване на действителността и произтичащото от това сплашване забавят отговора на действията му и разколебават решимостта на онези, които биха се изправили срещу него. Трето, Путин използва финансовите пазари като инструмент за полемика. Притежаващ лично състояние, за което се говори, че се измерва в десетки милиарди, той разбира финансовата мощ. Богатството на Русия й позволи да изкове "партньорства", основани на взаимен финансов интерес, и Путин разчита на тази паяжина от връзки. Той отдавна познава тази тактика - през 2007 г. кибератака парализира за няколко дни естонските финансови пазари след спор с Русия. Миналата седмица, след като руските борси се сринаха с над 10 процента заради страха от война, Путин даде пресконференция, предназначена да успокои инвеститорите. Помислете колко много пари може би е загубил и пак е спечелил от понеделник до сряда. След като усъвършенства умението си да манипулира пазарите, Путин може да увеличи личното си богатство и да разшири още своята паяжина от пари, за която вярва, че го прави недосегаем. Това е саморазрастващо се, невидимо оръжие. В крайна сметка тази тактика създава хаос, който той контролира, статукво, което му позволява да влияе на външната и вътрешната политика на Украйна. Путин навлезе в Крим отчасти защото това бе нискорисков начин да изпробва новата си тактика за водене на война. База на значителни руски военни активи и дом на донякъде симпатизиращо население, Крим географски е изолиран от останалата част на Украйна. Путин може с увереност да предвиди, че няма да има физически отговор на неговата инвазия от глобално изтощения Запад. От години Путин залагаше на тежкия чук в съветски стил. Последните му действия сочат, че той усеща, че традиционната армия и разузнаване вече не са средствата, с които трябва да води война. Докато Западът се фокусира върху най-добрия отговор на последните му ходове, Путин най-вероятно вече е на следващите етапи: решаването кои (ако изобщо има такива) международни протоколи са валидни за действията му и как тактиката му може да бъде използвана другаде. Време е да се зареже декадентската заблуда, че континенталните войни са свършили. Занапред правилата, по които играе светът, Путин, и това е реалност, която всички трябва да приемем и на която трябва да намерим ефикасен отговор. --------------------- Авторите са независими консултанти, които съветват правителства, фондации и международни организации по външна политика и стратегически комуникации. Те са работили за бившия грузински президент Михаил Саакашвили и за неговия съветник по националната сигурност по време на и след войната с Русия през 2008 г. - Маккю от 2008 до 2013 година и Маниатис от 2006 до 2013 година.  По БТА

Работим със САЩ за превенцията на тероризма

/КРОСС/ Министерският съвет одобри проекта на междуправителствено споразумение на България и САЩ за обмен на информация за целево наблюдение на тероризма. Документът създава правна рамка за двустранен обмен на информация с оглед превенция на тероризма. Сключването на споразумението е елемент от подготовката за включване на България в Програмата на САЩ за безвизово пътуване. Обменът на информация между компетентните органи на двете страни ще се извършва съобразно клаузите на споразумението и в съответствие с националните законодателства на двете държави.  

Етика в туризма? Съчетайте я с екзотиката на 10 дестинации

Събрали сте най-после пари за воаяж. Помислете къде ще бъдете етични към природата и обществото? На Бахамите или в Доминика? Решете сами като прегледате списъка на 10-те най-добри места за етичен туризъм през 2014-а.

Том и Джери, Бъгс Бъни и Скуби-Ду се завръщат

Вечната война между котката и мишката Том и Джери, палавият заек Бъгс Бъни и приключенията на Скуби-Ду се завръщат на екран. Историята за котката и мишката ще запази оригиналната си идея, но картината ще е с по-висока резолюция и по-ярки цветове, като продължителността на сериала ще е 20 минути, съобщиха от „Картуун Нетуърк Студиос".

Зам.-министър стана председател на Надзорния съвет на НЗОК

/КРОСС/ Правителството определи заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Досегашният председател - заместник-министърът на финансите Людмила Петкова, ще продължи да участва като представител на държавата. Решението има за цел да оптимизира персоналния състав на Надзорния съвет на НЗОК.  

Зам.-министърът на здравеопазването стана председател на Надзорния съвет на НЗОК

/КРОСС/ Правителството определи заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Досегашният председател - заместник-министърът на финансите Людмила Петкова, ще продължи да участва като представител на държавата. Решението има за цел да оптимизира персоналния състав на Надзорния съвет на НЗОК.  

В "Къртицата": Любов ли е, да я опишеш?

Гергана, Ивайла Бакалова и Бориса са "мишените"

    


Барозу заплаши Русия с още мерки и нежелани последици

Председателят на ЕК призова Москва да прекрати всякакви усилия за анексирането на Крим

Българка е новата любимка на Хю Хефнър (снимки)

Нашенката не се имала за знаменитост и дори допълвала бюджета си като сервитьорка в спортен пъб.

Промишленото производство в еврозоната намалява през януари


Промишленото производство в еврозоната изненадващо се е свило през януари с 0.2% главно заради силния спад в енергопроизводството, сочат обявените днес данни на Евростат, цитирани от ДПА.

Производството в страните от валутния съюз се понижава за втори пореден месец след отчетеното намаление от 0.4 на сто през декември 2013, припомня Европейската статистическа служба.

Анализаторите очакваха възстановяване на промишленото производство и растеж от 0.5 на сто.
Най-голям е...

Реал иска босненския вратар на Стоук Сити

/КОРСС/ Испанският гранд Реал Мадрид е готов да предложи 15 милиона паунда за босненския вратар на Стоук Сити Асмир Бегович, съобщава Daily Telegraph. Карло Анчелоти се опита да купи стража по време на престоя си в Челси. В момента на разположение в италианския специалист са Икер Касияс и Диего Лопес. Последният, обаче през лятото може да премине в Милан.        

Плевнелиев се похвали: Ще изнасяме пилешко за Катар

До два месеца очакваме да започнат доставките по първата търговска сделка за продажба на пилешко месо в Катар. Виждаме възможност и за млечни продукти - българско сирене, кашкавал, също така мед и месо. Очакваме и еднократни сделки.

Повишава се контролът върху експлоатацията на асансьорите

/КРОСС/ Правителството прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата за безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьори. С промените се изпълнява Препоръка на Комисията за повишаване безопасността на съществуващите асансьори, която съдържа и 10 технически предложения за модернизирането им. Измененията и допълненията са насочени изцяло към асансьорите, пуснати на пазара в България преди влизането в сила през 2002 г. на Наредбата. С корекциите в документа се изисква през следващите 11 години техните ползватели да осигурят реализирането на няколко технически мероприятия, чрез които ще се повиши безопасността на пътниците, на работниците от поддържащите фирми и на инспекторите по техническия надзор. Първото изискване е насочено към асансьорите, които нямат устройство за контрол на товара и площта на кабината им е по-голяма от стандартната. Предвидена е алтернатива по отношение на тези асансьори, които са общо около 2000 в страната - в срок до 31 декември 2015 г. на тях да се монтира устройство за контрол на товара, което няма да допуска движение на асансьора, ако е претоварен, или в кабината ще се монтира врата, която да ограничи площта, ползвана от пътниците. Това ще предотврати претоварване и евентуални аварии. Друго изискване е кабините на асансьорите да бъдат оборудвани с аварийно осветление, което да се включва автоматично при прекъсване на електрическото захранване. Това в значителна степен ще намали дискомфорта на пътниците в такива ситуации

"Синьо единство" искат незабавно оставката на Янакиева

Политическа партия "Синьор Единство" - Перник настоява за незабавна оставка на кмета на града Росица Янкиева.

Гласуваш за Калфин, получаваш Путин. Или поне такъв е ясният извод от две независими едно от друго изказвания на активисти на „реформаторите-социалисти“ АБВ. Първо вездесъщият кмет на Перник Росица Янакиева обясни пред руска официозна телевизия надълго и нашироко колко зле е в България като следствие от влизането ни в...

Продължава

ЕП: Борбата срещу тероризма не може да оправдае масовото наблюдение

/КРОСС/ Одобрението на Европейския парламент за трансатлантическото споразумение в областта на търговията и инвестициите може да бъде поставено под въпрос, ако не бъде прекратено общото масово наблюдение от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ. Това се казва в приетата в сряда от ЕП резолюция, която слага край на 6-месечното проучване на програмата за наблюдение на САЩ. Европейският парламент смята, че ЕС трябва да спре действието на споразумението за обмен на банкови данни със САЩ, както и предаването на лични данни от ЕС към дружества, установени в САЩ, които се придържат към принципите за сфера на неприкосновеност на личния живот. Според депутатите борбата срещу тероризма не може да оправдае тайното и незаконно масово наблюдение. Резолюцията, с която членовете на Европейския парламент отправиха своите констатации и препоръки за повишаване на неприкосновеността на личния живот на гражданите на ЕС, бе подкрепена с 544 гласа. 78 гласуваха „против", а 60 се въздържаха. „Разкритията на Сноудън ни дадоха възможност да реагираме. Надявам се, че ще успеем да превърнем тази реакция в нещо положително, което да продължи и в мандата на следващия Парламент - законодателство за защита на данните, с коeто всички да се гордеем", заяви докладчикът Клод Морайс (С&Д,Великобритания). „Това е единственото международно разследване на масово наблюдение. (...) Дори и в Конгреса в САЩ не е имало подобно разследване", добави той

Руски разузнавателен патрул слухти в Херсонска област, залавят го

Според украинските служби групата е влязла в Херсонска област, като е заобиколила контролните пунктове по административната граница между Крим и останалата територия на Украйна.


Ръководителят на групата е офицер, родом от руската Рязанска област, но използващ украински паспорт
Новината бе обявена на фона на засиленото напрежение между Според украинските служби групата е влязла в Херсонска област, като е заобиколила контролните пунктове по административната граница между Крим и останалата територия на Украйна. Ръководителят на групата е офицер, родом от руската Рязанска област, но използващ украински паспорт Новината бе обявена на фона на засиленото напрежение между

Плевнелиев ще се срещне с Елизабет II

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение във Великобритания от 17 до 19 март, съобщиха от посолството на Великобритания у нас. Като част от програмата президентът Плевнелиев ще бъде приет от Нейно Кралско Величество Елизабет II.   Негово Кралско Височество принц Едуард ще приветства президента в Бъкингамския дворец преди срещата с кралицата.   Президентът Плевнелиев ще бъде придружен от бизнес делегация, чийто представители ще имат възможност да се запознаят с търговските и бизнес възможности на свои британски колеги. Ще се състои бизнес форум, организиран от британския правителствен отдел по търговия и инвестиции, като целта е представяне на българския и британския бизнес.   На 18 март британският външен министър Уилям Хейг ще бъде домакин на прием за изтъкнати българи във Великобритания и британски граждани, свързани с България. Списъкът с гости включва и майката на Пламен Петков, който наскоро беше посмъртно награден с Орден за храброст от кралица Елизабер II, посочват от посолството.   На 19 март президентът Плевнелиев ще изнесе реч в Кралския институт за международни отношения "Чатъм Хаус" за процеса на европейска и евроатлантическа интеграция в Югоизточна Европа.   В рамките на визитата българският държавен глава ще се срещне с британски политически лидери, сред които заместник министър-председателя Ник Клег, външния министър Уилям Хейг, говорителя на парламента Джон Беркоу.   Посланикът на Великобритания в София Джонатан Алън коментира, цитиран в съобщението, че посещението на българския президент Росен Плевнелиев във Великобритания показва важността на взаимоотношенията между двете държави и народи, и нарастващите търговски връзки. Визитата е великолепна възможност да продължим да развиваме тези отношения, посочва още посланикът.

Крика пред BLife: Не съм гей, ще съдя наред!

Митьо Крика се готви да се обърне към съда заради писанията, че е гей.

Страх от нов газов взрив в Севлиево

Страх от нови взривове е сковал хората в Севлиево.
“Живеем в постоянна паника - целият град е газифициран и не се знае какво ще стане”, кръсти се млада жена. Мъжът до нея добавя: “Едва ли някой в тая сбъркана държава се е погрижил за сигурността.” 
Вълненията са след трагедията, която се разигра в събота малко след в 22,30 часа в града. Взрив Страх от нови взривове е сковал хората в Севлиево. “Живеем в постоянна паника - целият град е газифициран и не се знае какво ще стане”, кръсти се млада жена. Мъжът до нея добавя: “Едва ли някой в тая сбъркана държава се е погрижил за сигурността.” Вълненията са след трагедията, която се разигра в събота малко след в 22,30 часа в града. Взрив

Хондурас открива консулство в България

/КРОСС/ Правителството даде съгласието си Хондурас да открие свое консулство в София. То ще бъде ръководено от почетно консулско длъжностно лице с консулски окръг, обхващащ територията на България. За свой почетен консул Хондурас е предложил българския гражданин Спас Ташев. Очаква се откриването на консулство у нас да улесни поддържането на контакти с Хондурас и да допринесе за развитието на двустранните отношения в различни области от взаимен интерес.    

ЕС опростява визовия режим с Азербайджан

/КРОСС/ Европейският парламент гласува с мнозинство докладите на Мария Габриел (ЕНП/ГЕРБ) относно предложенията за сключване на визови споразумения между ЕС и Азербайджан. Единият доклад разглежда улесняването на издаването на визи, а другият - реадмисията на незаконно пребиваващи лица.  „Новите визови споразумения между ЕС и Азербайджан ще допринесат значително не само за процеса на сътрудничество в областта на мобилността, но са и крачка напред към сближаване в рамките на Източното партньорство. Целта е създаване на условия за задълбочаване на отношенията и за икономическа интеграция, а улесняването на визовия режим и мобилността на гражданите са неразделна част от това партньорство. С подписването на двете споразумения с Азербайджан, ЕС изпраща важен политически сигнал и към другите членове на партньорството", отбеяза Мария Габриел след гласуването. Новите правила, залегнали в споразуменията, правят процедурите за реадмисия и за издаване на визи по-бързи и по-лесни. Визовото споразумение намалява срока за издаване на визи на десет дни и фиксира такса от 35 евро за административните разходи по процедурата. Списъкът от необходими документи за представяне при процедурата също е намален. По отношение на Споразумението за реадмисия е отбелязано, че то се основава на тотална реципрочност и гарантира спазването на основните човешки права

Осем кътчета от света, които спират дъха

Ако не можем да пътуваме, поне можем да се полюбуваме на красиви снимки от мистични места, за които иначе може би не бихме повярвали, че съществуват

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване