Барак Обама подкрепи Украйна, приема Яценюк в Белия дом

Поводът за визитата на Яценюк е подготовката на реферундума в Крим на 16 март, както и евентуалното присъединяване областта към Русия. Визитата на украинския премиер беше обявена от Тони Блинкен, заместник-съветник по националната сигурност на президента на САЩ, в неделя, на фона засилващо се руско военно присъствие на Кримския полуостров. Поводът за визитата на Яценюк е подготовката на реферундума в Крим на 16 март, както и евентуалното присъединяване областта към Русия. Визитата на украинския премиер беше обявена от Тони Блинкен, заместник-съветник по националната сигурност на президента на САЩ, в неделя, на фона засилващо се руско военно присъствие на Кримския полуостров.

Джихадисти заплашват със смърт Франсоа Оланд

На фона на Айфеловата кула ислямистки сайт призова "вълците единаци във Франция" да убият президента и да взривяват бомби като отмъщение за френската намеса в Мали и Централноафриканската република, пише днес в. "Фигаро".

Няма да пострадаме чак толкова от санкции срещу Русия

ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
Според становище на премиера Орешарски, изразено на срещата с медиите в понеделник, България ще бъде сред страните в ЕС, които ще пострадат най-много при санкции на съюза към Русия. Несъмнено ще пострадаме, вероятно значително, но че ще сме сред най-тежко пострадалите и че последствията са еднозначни и неминуеми ИЛИЯН ВАСИЛЕВ Според становище на премиера Орешарски, изразено на срещата с медиите в понеделник, България ще бъде сред страните в ЕС, които ще пострадат най-много при санкции на съюза към Русия. Несъмнено ще пострадаме, вероятно значително, но че ще сме сред най-тежко пострадалите и че последствията са еднозначни и неминуеми

Кандидатстудентска борса отваря врати днес във Варна

23 български висши училища и образователни организации ще вземат участие в Кандидатстудентската борса за 2014 година в град Варна. Борсата ще се проведе на 12 и 13 март в Икономически университет – Варна (бул. "Княз Борис I"№ 77).

Десислава отмаря по бански на Сейшелите

Певицата снима новия си клип на екзотичната дестинация

    


Disney се прицели в продуцента за Youtube Maker Studios

Сделката може да се оцени на до 900 млн. долара и да стане най-скъпата на пазара за видео продукции за YouTube

    


Съпартиец на Бареков: Реформаторският блок е коалиция с цел оцеляване

/КРОСС/ "Нормално е хора от партията на Кунева да преминават към „България без цензура", това беше очаквано". Това заяви за сутрешния блок на ТВ7 Васил Василев от „България без цензура". „Представители на СДС и на ДСБ също ще се присъединят към нас", прогнозира той. "Реформаторският блок не успя да внуши на хората, които им симпатизират, че е коалиция от партии с цел управляване. Стана ясно, че е коалиция с цел оцеляване", каза още той. „Не може да признаеш, че управлението на ГЕРБ беше едно от най-злонамерените и зловредните за България - управление, което нанесе тежки поражения на бизнеса, корупция, милиционерщина, некомпетентна администрация и в следващия момент да правиш коалиция", добави Василев. "Повече от ясно беше казано, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще си партнират", обясни той - това обаче влиза в противоречие с очакванията на техния електорат. Нормално се да се притесняват от „България без цензура": „Ние единствени пращаме ясни послания към хората", категоричен е Васил Василев.  

Експерт: Изчезналият самолет е променил маршрута си, няма да го открият

Изчезналият малайзийски самолет е променил маршрута си. Това заяви пред БНТ българският експерт по сигурността Васил Велков.
Изчезналият малайзийски самолет е променил маршрута си. Това заяви пред БНТ българският експерт по сигурността Васил Велков. "Те не са тръгнали по маршрута, а са тръгнали към Малакския пролив, намалили са височината. Никой не може да каже каква е причината за намаляване на височината", коментира той.

Експерт: Изчезналият самолет едва ли се е взривил във въздуха

/КРОСС/ „Изчезналият самолет на Malaysia Airlines е променил маршрута си. Той е тръгнал северозападно по Малакския пролив, намалили са височината. Никой не може да каже каква е причината за намаляване на височината", каза в студиото на „Денят започва" експертът по сигурността Васил Велков. „Би трябвало час след излитането самолетът вече да е на ешалон и на височина 10-11 хил. метра", поясни той. „Ако се беше взривил във въздуха, частите на самолета, багажите на пътниците, леките материали за изолация между външната обшивка, щяха да се разпилеят на една площ от около 50 - 60 км. Нещо щеше да е останало на повърхността на морето", обясни Велков. Според него едва ли ще намерят самолета или живи пътници. Васил Велков спомена някои от многобройнитео версии за изчезването на самолета - капитанът да е психясал, самолетът да е насочен към голяма дълбочина в океана или на борда да се е качил голям длъжник. "Вторият пилот и друг път е канил пасажери в кабината", коментира експертът.  

Киев нямало да се бие, за да спаси Крим

Украйна няма да предприема военни действия, за да предотврати отделяне на Крим, заяви изпълняващият длъжността президент Александър Турчинов.

Китай е готов да разхлаби още паричната си политика при понижение на растежа

Основната промяна ще дойде чрез намаляване на минималните задължителни резерви на банките

    


Milk Music – безплатното радио на Samsung без реклама! (ВИДЕО)

Samsung стана най-новата компания сред големите, заявила желание за участие в радио бизнеса. Производителят на смартфоните от серията Galaxy се...

Milk Music – безплатното радио на Samsung без реклама! (ВИДЕО)

Samsung стана най-новата компания сред големите, заявила желание за участие в радио бизнеса. Производителят на смартфоните от серията Galaxy се...

Грижата за околната среда е сред основните приоритети на ЧЕЗ

Монтирани са 106 нови метални платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда върху елстълбове

    


Обама демонстрира подкрепа към Украйна, прие Арсений Яценюк в Белия дом

Поводът за визитата на Яценюк е подготовката на реферундума в Крим на 16 март, както и евентуалното присъединяване областта към Русия. Визитата на украинския премиер беше обявена от Тони Блинкен, заместник-съветник по националната сигурност на президента на САЩ, в неделя, на фона засилващо се руско военно присъствие на Кримския полуостров. Поводът за визитата на Яценюк е подготовката на реферундума в Крим на 16 март, както и евентуалното присъединяване областта към Русия. Визитата на украинския премиер беше обявена от Тони Блинкен, заместник-съветник по националната сигурност на президента на САЩ, в неделя, на фона засилващо се руско военно присъствие на Кримския полуостров.

Сидеров стана обвиняем за хулиганство и нападение над полицай

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров получи в сряда дългоочакваното си обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай заради скандалния случай от 6 януари т.г. в самолет, летящ от София за Варна. Тогава националистът нападна словесно френския културен аташе Стефани Дюмортие на борда на самолета, а след това се стигна и до физически сблъсък с друг пасажер, който се възмутил от поведението му. Накрая Сидеров ударил в лицето един от пристигналите на мястото полицаи, установи спешното разследване на прокуратурата. Така главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи на 22 януари имунитета на националиста, като бе съобщено, че той ще бъде съден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице. В сряда на Сидеров е била постановена най-леката мярка за неотклонение "подписка" и не му е наложена забрана да напуска страната. Повече от месец и половина по-късно от "Атака" сами съобщиха преди ден, че лидерът им ще направи изявление пред медиите в двора на столичното следствие, където е призован. На влизане Сидеров отдели близо 20 минути на журналистите, за да обяви за пореден път, че делото е "странно", тъй като всичко се знаело предварително и се оплака от теч на информация към медиите. "Не би трябвало информация да излиза от следствието, не би трябвало също така да излизат показания. Но ние прочетохме показанията на стюардесата на самолета, които ги нямаше в Народното събрание, така че не би могъл депутат да ги изнесе. Това е изключително нередно и смятам, че трябва да бъде разследвано", възмути се лидерът на "Атака". Повтори и обичайната си теза, че потърпевшият полицай всъщност лъже, както бе написано и в контрасигнала на Сидеров, подаден след инцидента във Варненската районна прокуратура. По думите му взетите досега показания по случая били снети в нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс, защото свидетелите по лица с имунитет трябвало да бъдат разпитани от следовател, а не от разследващ полицай. "В момента сме на фаза досъдебно производство, до която не са разпитани още четирима свидетели от моите колеги от "Атака", хора, които бяха свидетели на случката. Затова наричам това производство странно. Ще поискам от следствието да бъдат разпитани, но не знам дали то ще откликне", добави националистът. По време на посещението си в столичното следствие Сидеров традиционно бе придружаван от почти цялата си парламентарна група. От думите му стана ясно, че най-вероятно ще бъде защитаван от съпартиеца си Явор Нотев. По време на изявлението си пред журналистите в сряда лидерът на "Атака" се държа значително по-сдържано от изявите си непосредствено след инцидента в самолета за Варна, когато в продължение на няколко дни той истерично "анатемосваше" медиите, като "хиени, продажници, лешояди, измекяри", обвини милионерът Джордж Сорос за поръчкото дело, образувано срещу него и дори се закани на главния прокурор, призовавайки го: "Хайде да дойде да ме арестува Цацаров, ако толкова му стиска".

Волен Сидеров се яви в следствието, за да получи обвинение

Волен Сидеров се яви в столичното следствие в сряда, за да получи своето обвинение за поведението си на варненското летище и в самолета по линията София –Варна. Той определи разследването срещу него като "странно", тъй като всички знаели предварително, че ще бъде обвинен за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. Националистът за пореден път заяви, че варненският полицай, оплакал се, че е бил ударен от партийния лидер, лъже. Сидеров бе придружен от заместрника си Чуколов и десетина депутати от групата на "Атака". Прокуратурата поиска сваляне на имунитета му заради "демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност”. В самолета София – Варна Сидеров първо се накара на френския културен аташе, а в последствие на летище ”Варна” е успял да нападне и двама души без да бъде провокиран, твърди държавното обвинение. Очаквайте подробности.

Волен Сидеров се явява в следствието, за да получи обвинението си

Волен Сидеров е призован в столичното следствие в сряда, за да получи своето обвинение за поведението си на варненското летище и в самолета по линията София –Варна. От "Атака" съобщиха, че Сидеров ще направи изявление пред Столичното следствие - в 10.45 часа – 15 минути преди срещата на партийния лидер с магистратите. Прокуратурата поиска сваляне на имунитета му заради "демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност”. В самолета София – Варна Сидеров първо се накара на френския културен аташе, а в последствие на летище ”Варна” е успял да нападне и двама души без да бъде провокиран, твърди държавното обвинение.

Предстои повдигане на обвинение срещу Волен Сидеров заради скандала във Варна

Предстои повдигането на обвинение срещу Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" е извикан днес в столичното следствие. Очаква се той да бъде обвинен в хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай. До разследването срещу Сидеров се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна, той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите и с униформен полицай на летището.

ПУСНИ УТРЕ! На 12 март рожден ден имат

Андрей Жеков, волейболист
Анелия Шуманова, оперетна певица
Благой Димитров, бивш депутат
Боян Йорданов, волейболист 
Иво Стефанов, 
юрист, бивш председател 
на Комисията за личните данни
Доц. Мариана Коцева, 
специален съветник в Евростат 
и бивш председател на НСИ
Минчо Вичев, 
зам.-министър на здравеопазването
 в правителството на ГЕР Андрей Жеков, волейболист Анелия Шуманова, оперетна певица Благой Димитров, бивш депутат Боян Йорданов, волейболист Иво Стефанов, юрист, бивш председател на Комисията за личните данни Доц. Мариана Коцева, специален съветник в Евростат и бивш председател на НСИ Минчо Вичев, зам.-министър на здравеопазването в правителството на ГЕР

Протест в СУ в подкрепа на уволнена преподавателка

/КРОСС/ Уволнената служителка на Софийския университет Милена Маринчева ще си търси правата по съдебен ред. Милена подчертава, че не е получила предизвестие. Тя призова ръководството на СУ да отговори защо я е отстранило. В нейна подкрепа е организиран протест пред Алма Матер в 16.00 часа. До сряда сутрин във Фейсбук присъствието си бяха потвърдили около 60 души. Младата жена беше активен участник в антиправителствените протести. От университета твърдят, че трудовото правоотношение е прекратено по ред, предвиден в кодекса на труда, и уволнението е законосъобразно. „Получих доста съобщения от хора, които също са били притеснявани", сподели Милена пред бТВ. Студентите Росица Иванова и Манол Глишев, които участваха в окупацията на СУ, също разказаха за подобни случаи. По думите им случаят не е единичен, но хората си мълчат, защото ги е страх. Според Глишев преподаватели репресирали възпитаниците на ВУЗ-а, които участвали активно в антиправителствените акции, а на останалите налагали своето пропагандно гледище. Снимка: Личен архив  

Нейков: Пенсионер и беден не е равно; пенсионери имат магазини на "Витошка"

Безработицата в момента е над 12 %, оповести по НТВ Иван Нейков и каза, че в момента сме в много тежка ситуация и сега спасението било, че като не стигат парите на НОИ, се бърка в Републиканския бюджет и се дава на НОИ, за да плаща пенсии и осигуровки. Ставало дума за над 50%, поясни той.

Протестират заради уволнената служителка на СУ

Уволнената служителка на Софийския университет Милена Маринчева ще си търси правата по съдебен ред. В нейна подкрепа е организиран протест пред Алма Матер в 16 часа, съобщава БТВ. До сряда сутрин присъствието си бяха потвърдили около 60 души във фейсбук.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Уволнената служителка на Софийския университет Милена Маринчева ще си търси правата по съдебен ред. В нейна подкрепа е организиран протест пред Алма Матер в 16 часа, съобщава БТВ. До сряда сутрин присъствието си бяха потвърдили около 60 души във фейсбук. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Намаляване на бюджета на болниците с 20% не е обсъждано

До 21 март здравният министър трябва да реши проблема с лекарствата за трансплантирани пациенти

    


Пазарът на бизнес имоти в България постепенно се връща към живот

Докато обаче не се подобри достъпността до дългово финансиране и наличието на качествени продукти, инвестиционният оборот ще остане ограничен, според консултант

    


Прекъснаха излъчването на 5 руски канала в Украйна

Новите власти в Украйна спряха 5 руски телевизионни канала във вторник, 11 март, в 21:00 ч. московско време, съобщи ИТАР-ТАСС. Сред забранените канали са излъчващи се в цял свят „Русия 1&quo...

Защо миризмата на пръч не е лоша

"Миришеш на пръч" е голяма обида за хората, но за козите това е повече от желан аромат. Миризмите в животинския свят, както се знае, играят огромна роля не на последно място като средство з...

Долината на розите и тракийските царе разширява обхвата си

Долината на розите и тракийските царе разширява обхвата си като туристическа дистинация. Това показава съвместния проект на общините Казанлък, Карлово, Сопот, Павел баня и Мъглиж, който е в ход и прик...

Десислава снима новия си клип на Сейшелите

Певицата Десислава си подари почивка от една седмица на Сейшелите. Още на третия ден от престоя си, Деси толкова харесала това райско място и звъннала на фотографа Костадин Кръстев – Коко,...

Гард на "Братя Галеви" е убит в Дупница

28-годишният Николай Радев - Отвертката е починал след като е прободен снощи с нож в Дупница, задържани са баща и двамата му сина, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс

Григор Димитров загуби от добре познат противник в лицето на латвиеца Ернестс Гулбис с 1:2 (6:2, 1:6, 5:7) и отпадна от турнира в Индиън Уелс (САЩ). Това е първи турнир от сериите ”Мастърс” за годината. В първия сет Григор Димитров доминираше. Той проби на два пъти своя съперник и вземаше без проблем подаванията си. През втория сет се случи същото, но с играта на Гулбис. В третия сет и двамата показа тенис на високо ниво. Димитров и Гулбис успяваха да спасят някои наглед невъзможни топки. В някои от решаващите моменти обаче и късметът беше с латвийския тенисист. Григор на два пъти стига до брейкбол, но така и не успя да реализира пробив, като всеки път латвиеца се спасяваше с бомбения си сервис. Веднъж и мрежата помогна. Развръзката в мача настъпи при 5:5. Няколко грешки на Григор позволиха на съперника му да стигне до два поредни брейкбола. Първият беше спасен, но при втория Гулбис не сгреши. Той сервира за победата и спечели подаването си без проблеми. Това беше трети сблъсък между двамата от началото на сезона, след като Гулбис победи Димитров  във втория кръг в Ротердам, но българинът успя да вземе реванш две седмици по-късно в Акапулко, където триумфира и с титлата. След победата над българина пътя към полуфинала в Индиън Уелс за Гулбис изглежда разчистен заради отпаданията на фаворитите Рафаел Надал и Томаш Бердих.

Обсъждат повишаване на осигуровките с 2%

Повишаване на осигуровките с 2%, предложено от КНСБ, ще обсъжда на заседание комисията по осигурителни отношения на Националния съвет за тристранно...

ФК “Димитровград” на стадиона в Стамболово

Двубоят между двата клуба „Димитровград“ и „Свиленград“ ще се играе в събота в Стамболово.

Причината е, че синьо-жълтите са наказани от четири домакински мача.

Димитровградчани се готвеха да играят на стадиона в Хасково или Харманли, но според наредбата на БФС наказан от домакинство тим може да изпълни наказанието на стадион, който е на не по-малко от 40 км по посока на гостуващия тим.

В Харманли се оказа, че този уикенд стадионът е зает с тренировки.

Двубоят с „Хеброс“ще се проведе в събота, а в неделя са детски срещи.

 

Хасково Новини

Владимир Данчев - съветският радиоводещ, опълчил се на пропагандата


През последните дни, две водещи от англоезичния руски телевизионен канал "Русия днес" предизвикаха смут като в ефир осъдиха военната намеса на Русия в Украйна. Аби Мартин  заяви, че действията на Москва са "погрешни". Лиз Уол от своя страна каза, че не може да работи  за медия, която "оневинява действията" на руския президент Владимир Путин. Тя подаде оставката си в ефир.

Действията им доста напомнят на странната – и донякъде тъжна – история на Владимир Данчев, говорител по Радио...

Директорът на Фонда за лечение на деца може да се оттегли

Има проблеми в работата на Фонда, коментира здравният министърът

    


Блатер: Трудно европейски отбор ще стане шампион в Бразилия


Президентът на ФИФА Сеп Блатер смята, че много трудно отбор от Европа може да стане световен шампион това лято. Никога досега в историята състав от континента не е успявал да триумфира, когато домакин е била страна от Южна Америка.

"Южноамериканците, естествено, искат да спечелят. Не говоря само за Аржентина и Бразилия, а още за Чили и Уругвай. Колумбия също има изключително силен отбор. Всички те искат да попречат на Европа да спечели за първи път. Ще е много трудно (европейците) да...

Лавров и Кери обсъдиха урегулирането на кризата в Украйна

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери обсъдиха в телефонен разговор предложенията на Русия и САЩ във връзка с урегулирането на кризата в Украйна, съобщи РИА Новости. Разговорът се състоя по инициативата на американската страна, като се обсъдиха различните аспекти относно кризисната ситуация в Украйна и решаването на въпроса за нейното стабилизиране. Лавров и Кери се договориха за продължат и в бъдеще да „провеждат консултации по украинската тема".  

Протестират в подкрепа на служителката, уволнена от СУ

Уволнената служителка на Софийския университет Милена Маринчева ще си търси правата по съдебен ред. В нейна подкрепа е организиран протест пред Алма Матер в 16 часа, съобщава БТВ. До сряда сутрин присъствието си бяха потвърдили около 60 души във фейсбук.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Уволнената служителка на Софийския университет Милена Маринчева ще си търси правата по съдебен ред. В нейна подкрепа е организиран протест пред Алма Матер в 16 часа, съобщава БТВ. До сряда сутрин присъствието си бяха потвърдили около 60 души във фейсбук. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Ученици от Варна стават мениджъри за един ден

Днес - 12 март в 9 ч. община Варна се включва в инициативата на Джуниър Ачийвмънт - България - “Мениджър за един ден”. Кмет на Община Варна за един ден ще бъде Филип Янев – ученик от 10 „д” клас на ПГИ „Д-р Иван Богоров”, съобщиха от пресцентъра на Общината за Moreto.

Преглед на печата, сряда, 12 март

  СТАНДАРТ: Цветан Василев даде на прокурор “Протестна мрежа” Сигнал за набедяване внесе до главния прокурор Сотир Цацаров председателят...

Фирма за бързи кредити изнудва онкоболна жена

Онкоболна жена от Пловдив е заложник на фирма за бързи кредити, съобщи БТВ. Това се случва, след като преди 3 години потърпевшата тегли заем от 3000 лева, а днес е изнудвана със съд да върне сумата от 15 000 лева.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През 2012 г. Онкоболна жена от Пловдив е заложник на фирма за бързи кредити, съобщи БТВ. Това се случва, след като преди 3 години потърпевшата тегли заем от 3000 лева, а днес е изнудвана със съд да върне сумата от 15 000 лева. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През 2012 г.

Сидеров извикан в столичното следствие

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е извикан в столичното следствие днес и най-вероятно ще бъде обвинен за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
До разследването срещу Сидеров се стигна, Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е извикан в столичното следствие днес и най-вероятно ще бъде обвинен за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS До разследването срещу Сидеров се стигна,

Истории от Сърбия дефилират в София

Стефан Китанов разказва за запознанството с Миролюб Вучкович

    


Според Сидеров имало теч от следствието

Той ще бъде разпитан и обвинен във връзка със случая на летище Варна от края на януари

5 руски тв канала вече не се излъчват в Украйна

/КРОСС/ Новите власти в Украйна спряха 5 руски телевизионни канала във вторник 11 март в 21:00 ч. московско време, съобщи ИТАР-ТАСС. Сред забранените канали са излъчващи се в цял свят „Русия 1", „Русия 24, „ОРТ", „РТР Планета" и „НТВ-Мир". Напомняме, че плановете за спирането на руските телевизии на територията на Украйна, бяха заявени във Върховна рада на 27 февруари. Още тогава е зарегистриран законопроект, позволяващ спиране на ретранслиране на чуждестранни телевизионни и радио-канали на територията на Украйна. Мотивите относно спирането на телевизионните канали са „осигуряването на информационната безопасност на Украйна". Въпросният законопроект предлага, да се "спре предаването или препредаването на телевизионни и радио канали на аналогови и цифрови кабелни мрежи, произведени в държави, които не са подписали Европейската конвенция за трансгранична телевизия". На 28 февруари Олег Тягнибок заяви на заседанието във Върховна рада пред депутатски групи и фракции, че „редица руски канали предоставят информация от Украйна в изопачен вид, поради което, трябва да бъде наложена забрана за тяхното излъчване". По думите на лидера на партия „Свобода", тези действия се съчетават със свободата на словото, печата и демократическите ценности, под лозунгите на които, неговите привърженици са завзели властта

Първанов: АБВ няма да бъде партия, но ще бъде голямата изненада на изборите


Партия няма да бъдем, а коалиция. Това обяви предишният президент Георги Първанов в сутрешния блок на "Нова телевизия". Преди дни Румен Петков, който също е част от движението, допусна, че то може и да прерасне в партия.

На парламентарните избори също може да се участва с коалиция. Аз винаги съм кандидатствал с коалиция, подчерта Първанов. На въпрос дали вижда път назад към БСП той обясни, че не смята да разсъждава по темата, защото сега е важно АБВ да има поне 2-3 евродепутати....

Сидеров на разпит в следствието

Той е призован да се яви в 11 ч. в Столичното следствие, където ще бъде разпитан и обвинен по случая от края на януари

Гечев: Искаме да изключим спекулантите от пазара на бързите кредити

/КРОСС/ "Един от проблемите, които вълнуват хората е, че техните задължения, когато вземат бързи кредити, често нарастват неочаквано за тях заради клаузи променящи лихвените им проценти в полза на дадената фирма". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Румен Гечев, депутат от Коалиция за България, който е един от вносителите на промени в закона за бързите кредити. "Ние искаме да променим режима на работа, по който работят фирмите за бързи кредити. Ние ще поискаме тези небанкови фирми да минат към лицензионен режим, съобразен с европейските изисквания за подобни фирми. Ние искаме да изключим по този начин от пазара откровените спекуланти и на него да останат само сериозните играчи, които да отговорят на определени условия. Те ще трябва да представят капитал, който да се движи между 2 и 5 милиона, ще се изисква от тях също така и произхода на техния капитал", каза още той. "Когато човек тегли пари, той трябва да ги връща и няма как да му бъдат опростени дълговете поради някаква давност", добави депутатът. "Лихвите при тези кредити, отпуснати от небанкови институции, е по-висок отколкото в банките и това по принцип е нормално, защото рискът е по-голям. Щом човек отишъл да взима кредит от тях, то това обикновено означава, че банките са му отказали заем

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване