Терзиева: Обръщаме поглед към второкласната и третокласна пътна мрежа

Продължаваме да градим магистрали, но обръщаме поглед и към второкласната и третокласна пътна мрежа. Това заяви министърът на регионалното...

Първата жена шофьор в Пловдив от 1960 г. подкарала мерцедес

Мерцедесът не излиза от главата на 84-годишната Мария Костова. Това е колата, която подкарва през 1960 г., току-що взела книжка от раз. В Пловдив тя е първата жена шофьор.

Мъжете, които тогава карали москвичи, не вярвали на очите си. Мерцедесът не излиза от главата на 84-годишната Мария Костова. Това е колата, която подкарва през 1960 г., току-що взела книжка от раз. В Пловдив тя е първата жена шофьор. Мъжете, които тогава карали москвичи, не вярвали на очите си. "Масово ми бибипкаха, отваряха прозорците и се провикваха: "Здравей, колежке!" Един път 4-годишната ми дъщеря

Естонска фигуристка лишена от стипендия заради желание да представя Русия

/КРОСС/ Естонската състезателка по фигурно пързаляне Наталия Забияко, която прояви желание да се състезава за Русия, ще бъде лишена от спортна стипендия в размер на 840 евро за половин година, съобщи РИА Новости. Самата Забияко не е изненадана от решението на естонския Съюз по фигурно пързаляне. „ Тази стипендия не е достатъчна, но подобна реакция от страна на Федерацията по фигурно пързаляне е очаквана. Отчитайки реакцията им по повод моето решение да представя Русия, тази инициатива не е изненадваща”, заяви фигуристката. Забияко обясни решението си да представи Русия на състезанието със стремеж да премине на по-високо ниво. Предложението фигуристката е получила по време на световния Шампионат в Япония. Тя има намерение също така да получи руско гражданство. Партньор на Забияко в последно време е руският фигурист Александър Забоев, на когото бе отказано естонско гражданство, поради което двойката не прие участие в Олимпиадата в Сочи. На Световния шампионат през 2014 г. Забияко и Забоев заеха 19-то място, а на Европейския – 10-то.

Георги Лозанов пред Фрог: ТВ 7 заблуждава с интервюто за Борисов

СЕМ разгледа сигнала, подаден от Бойко Борисов по отношение на ТВ7, на редовното си заседание. Това, което попада под пряка санкция, е автоанонсът на предаването. Анонсът, че Борисов ще бъде в оригинала, вървеше от 3 дни и тъй като анонсите са форма на самореклама, носят всички изисквания за нея. Това е типичен пример за заблуждаваща и подвеждаща реклама, коментира пред Фрог нюз председателят на СЕМ Георги Лозанов сигнала, подаден от лидера на ГЕРБ за ТВ7 за проявена некоректност на ТВ7 към него.

Онлайн услугата за резервация на билети Ticketstream.bg спира работа от 1 май


Сайтът за онлайн поръчка на билети за различни мероприятия Ticketstream.bg прекратява дейността си от 1 май т.г., съобщава радио "Тангра".

Фирмата е изпратила съобщение до партньорите си за решението си, но не дава мотиви за неговото взимане. Посочва се единствено датата.

Ticketstream.bg е част от едноименната чешка платформа, която продължава работа в другите си пазари.

"Дневник" потърси за коментар представители на българското подразделение, както и на...

Кметът на Банско иска в Брюксел подкрепа за планинските общини

На провелата се в Европейския парламент в Брюксел конференция за състоянието и предизвикателствата пред планинските региони, Георги Икономов - кмет на oбщина Банско и председател на Асоциацията на планинските общини в България, се обяви за необходимостта от специфична подкрепа на планинските общини в България. На провелата се в Европейския парламент в Брюксел конференция за състоянието и предизвикателствата пред планинските региони, Георги Икономов - кмет на oбщина Банско и председател на Асоциацията на планинските общини в България, се обяви за необходимостта от специфична подкрепа на планинските общини в България.

Москва и Киев – готови за преговори

Това заяви външният министър Сергей Лавров, но добави, че Кремъл има своите резерви

Москва и Киев – готови за преговори Русия-САЩ-ЕС-Украйна

Това заяви външният министър Сергей Лавров, но добави, че Кремъл има своите резерви

Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС-Украйна

Това заяви външният министър Сергей Лавров, но добави, че Кремъл има своите резерви

Уволняват седем шефове в БАБХ

София /КРОСС/ Седем служители на агенцията на храните, заемащи ръководни позиции, са отстранени заради констатирани неефективен контрол и нарушения в работата им. Това съобщи по време на пресконференция днес изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов.Те ще бъдат предадени на Дисциплинарна комисия, която ще ги разследва и ще се произнесе за вината им.150 пъти е повишила ефективността си агенцията вследствие на въведените преди около месец нови мерки за контрол на храните и дейността на скритите инспектори, в складове и търговски обекти, каза още проф. Моллов. С новите практики са извършени 354 проверки със 176 акта само за месец.Нарушенията са съществени - като липса на проследимост, неясен произход, изтекъл срок на годност, отсъстващи записи в системата за контрол, лоши температурни условия за съхранение и др. Всички те носят голям риск за потребителите, посочи Моллов.Той уточни, че резултатите са постигнати с 24 ключови инспектори. Моллов потвърди тезата си, че досегашните "много и безмислени проверки, правени досега" са доказали неефективността си. Моллов заяви, че агенцията ще работи по този нов модел и за в бъдеще. За целтаса създадени чек-листи, за стриктно спазване на контрол без импровизации.От думите на Моллов стана ясно още, че за Великден се следят боите за яйца и досега няма неразрешени оцветители.Козунаците не са с яйца, а с яйчна смес и от гледна точка на безопасността това е по-добре, коментира Моллов

Катастрофа отменя концерта на Hidden Orchestra в София

Инцидентът е станал в Сърбия, музикантите имат сериозни наранявания

1000 лв. глоба за майка, оставила без надзор децата си

Майка, оставила година и половина без надзор четири малолетни деца, ще трябва да плати 1000 лв. глоба, постанови районният съд в Благоевград. Ромката Вишна Г. бе обвинена от прокуратурата, че е оставила без надзор от юни 2011 до септември 2012 г. 4 от малолетните си деца, не е полагала грижи за тях и е създала опасност за тяхното развитие. Майка, оставила година и половина без надзор четири малолетни деца, ще трябва да плати 1000 лв. глоба, постанови районният съд в Благоевград. Ромката Вишна Г. бе обвинена от прокуратурата, че е оставила без надзор от юни 2011 до септември 2012 г. 4 от малолетните си деца, не е полагала грижи за тях и е създала опасност за тяхното развитие.

Археолози откриха гроб на тракийска принцеса-войн

Откритието е направено при разкопки край русенско село

Градушка наводни Карлово и потроши покриви

Изсипал се в понеделник привечер в Карлово половинчасов порой с градушка колкото бобено зърно наводни централната част на града, потроши покривите на редица сгради, най-пострадалата от които е детска градина, и нанесе щети на уличната настилка.   Потопът, започнал около 17 часа, наводни  над 30 обекта, улиците се превърнаха в реки, а от градушката градинките побеляха. Много коли закъсаха на околовръстния път, които бяха изтеглени с влекачи, осигурени от 61-ва Стрямска бригада, предаде Дарик радио. Огромно количество пясък и камъни задръстиха  улиците в ниската част на града, свлечени от пороя. От рано сутринта във вторник над 60 души от общинското звено „Чистота“ и частна фирма започнаха да разчистват последиците с фадрома и на ръка. Поправят се и пропадналите шахти, задръстени с пясък. Най-силно пострадала от пороя и градушката в града е целодневната детска градина "Гина Кунчева“. В нея са е събрала 40 сантиметра вода, която от понеделник вечерта служители на пожарната и на общината изпомпват. Заради обилната влага част от мазилката е започнала да се напуква и да пада. Въпреки това детската градина не е затворила врати и във вторник там са приемани деца. След изпомпването на водата започваме спешен ремонт на покривната конструкция на детската градина. Пари за това ще се търсят от междуведомствената комисия за бедствия и аварии, съобщи заместник-кметът на община Карлово Данка Люртова. До късно през нощта аварийни екипи от Карлово и Пловдив са отводнявали мазета и приземни етажи, включително и един магазин. Водната стихия е нанесла поражения и по няколко улици, допълни Люртова и уточни, че настилките ще бъдат възстановени със средства на общината. Комисия, съставена от специалисти от община Карлово обикаля всички адреси, за които има подадени сигнали за щети от снощния порой. До края на деня очаквам да сме готови с количествено-стойностната сметка, каза пред Дарик кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Ситуацията в града вече е нормализирана.

Министър Греков се срещна с виетнамския си колега

В рамките на официалната визита на премиера г-н Пламен Орешарски във Виетнам, министър Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието и селското развитие на Социалистическа република Виетнам. По време на разговорите двамата министри обсъдиха учредяването на Работна група по селско стопанство, която да проведе първото си заседание през месец юни т.

Нов китайски хечбек идва в Европа

Моделът BenBen е дело на компанията Changan


Дело за смъртта на убитата със сатър ямболска адвокатка на 7 май

15 години и 4 месеца след убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева делото за смъртта влиза в Софийския апелативен съд.
То е образувано по протест на прокуратурата и жалби на роднините на жертвата срещу оправдателните присъди на тримата подсъдими - ямболският бизнесмен Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и бившата му жена Димитринка... 15 години и 4 месеца след убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева делото за смъртта влиза в Софийския апелативен съд. То е образувано по протест на прокуратурата и жалби на роднините на жертвата срещу оправдателните присъди на тримата подсъдими - ямболският бизнесмен Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и бившата му жена Димитринка...

Тъмната и светлата страна на ултрасите

КИРИЛ ГАНЧЕВ, МАРИНА КОЛЕВА
Рано сутринта в събота фенове на “Левски” пребиха журналиста Явор Русев, след като им казал, че е работил с Крум Савов. “Долна гад, ще те убием, поръчки на Батков ли изпълняваш, к**во на Крум?”, викали петимата левскари, докато го ритали.
Чупенето на стъкла на автобуси на градския транспорт и боевете между агитките са КИРИЛ ГАНЧЕВ, МАРИНА КОЛЕВА Рано сутринта в събота фенове на “Левски” пребиха журналиста Явор Русев, след като им казал, че е работил с Крум Савов. “Долна гад, ще те убием, поръчки на Батков ли изпълняваш, к**во на Крум?”, викали петимата левскари, докато го ритали. Чупенето на стъкла на автобуси на градския транспорт и боевете между агитките са

Годишно събрание на Тракийско дружество “Одринска епопея” Поморие

Управителният съвет на Тракийско дружество “Одринска епопея” – Поморие организира отчетно годишно събрание на Тракийската организация за периода 2013 година.

Съгласно чл. 4, ал.1 от устава на Тракийската организация, събранието ще протече при следния дневен ред:

1. Отчетен доклад за времето 2013г.
Докладва Елена Мурджева

2. Доклад на Контролно-ревизионната комисия.
Докладва Пенка Вакрилова

3. Приемане на насоки за работа през 2014г.
Докладва Анна Карастоянова

Събранието ще се проведе на 14 април /понеделник/ от 16.00 часа в клуба на Тракийската организация на ул. “Цар Симеон” 26.

Управилният съвет кани всички членове и симпатизанти да вземат участие в събранието.

Възстановяват щетите след пороя в Карлово

Карлово /КРОСС/ Ситуацията в Карлово след вчерашния порой вече е нормализирана. Продължава разчистването на улиците от свлечените от водната стихия пясък и пръст. Най-сериозно от природното бедствие е пострадал покривът на детска градина „Гина Кунчева".Заместник-кметът на Карлово Данка Люртова заяви, че пораженията по покрива на детската градина са сериозни, защото се е събрала много вода. На места е започнала да пада и мазилка от сградата, но няма опасност за помещенията вътре. Градината днес работи и въпреки щетите няма да се наложи да бъде затваряна.За ремонта на покрива на детското заведение общината ще кандидатства за отпускане на средства от междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Данка Люртова подчерта също, че след продължилия вчера близо половин час пороен дъжд, преминал в градушка, са били наводнени сгради основно в ниската част на града. Около 30 са били сигналите, получени на дежурните телефони на пожарната. До късно снощи аварийни екипи от Карлово и Пловдив са отводнявали мазета и приземни етажи, включително и един магазин. Водната стихия е нанесла поражения и по няколко улици, допълни заместник-кметът и уточни, че настилките ще бъдат възстановени със средства на общината, съобщи БНР.

Кмет гони изнасилвачи на самотна жена, не успява да я спаси от поругаване

Кметът на панагюрското село Оборище Милко Ангелов  подгони изнасилвачите на самотно жена, но не успя да я спаси от поругаване. Малко след полунощ, миналия ден, жители на селото звъннали на кмета, че се чуват писъци от къщата на 60-годишната им съседка. Ангелов и приятеля му Никола Пелтеков веднага тръгват към къщата на сомотницата. Кметът на панагюрското село Оборище Милко Ангелов подгони изнасилвачите на самотно жена, но не успя да я спаси от поругаване. Малко след полунощ, миналия ден, жители на селото звъннали на кмета, че се чуват писъци от къщата на 60-годишната им съседка. Ангелов и приятеля му Никола Пелтеков веднага тръгват към къщата на сомотницата.

Eкстремна диета убила Пийчис Гелдоф?

Дали 25-годишната Пийчис Гелдоф не е станала жертва на болезненото си желание да бъде слаба, пита германският в. "Билд".
Младата жена, майка на две момчета, бе намерена мъртва в понеделник по обяд в къщата си в графство Кент, Великобритания. Пристигналите медици само установили смъртта на дъщерята на известния музикант Боб Гелдоф (на 62 г.). Дали 25-годишната Пийчис Гелдоф не е станала жертва на болезненото си желание да бъде слаба, пита германският в. "Билд". Младата жена, майка на две момчета, бе намерена мъртва в понеделник по обяд в къщата си в графство Кент, Великобритания. Пристигналите медици само установили смъртта на дъщерята на известния музикант Боб Гелдоф (на 62 г.).

РУП-Средец с нов шеф

Бургас /КРОСС/ Новият началник на Районно управление „Полиция" - Средец - главен инспектор Иван Новаков, бе представен пред личния състав на управлението от директора на ОДМВР - Бургас - комисар Милен Димитров. Досегашният началник - главен инспектор Георги Иванов се пенсионира.На представянето присъства и кметът на Община Средец - Иван Жабов, който пожела на новия ръководител на полицейската структура търпение и професионализъм при постигане на резултатите, като гарантира съпричастност от страна на Община Средец към проблемите от полицейско естество, касаещи местното население.Директорът на ОДМВР - Бургас - комисар Милен Димитров, запозна служителите от Районно управление „Полиция" - Средец с досегашната работа на новият им началник - Иван Новаков, като подчерта че дейността му, като началник на „Охранителна полиция" в ключовото градско управление за Община Бургас - Първо Районно управление, е била повече от отлична. Комисар Димитров изрази надежда този резултат да се пренесе и на новото поприще на главен инспектор Иван Новаков, като му пожела здраве, късмет и единен колектив, с който да се реализират все по-успешни полицейски задачи

Бразилец от Локо (Пловдив) получи българско гражданство

Бразилският футболист на Локомотив (Пд) Диего Фераресо най-после получи българско гражданство, съобщиха от клуба. Това стана с указ №40 от 27 март 2014 година на вицепрезидента на Република България М...

МВФ очаква 1,6% растеж на икономиката ни

МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година спрямо 0,9% през 2013 г. Очакванията за догодина са за растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната ...

Черно море: Възмутени сме от Ристосков, подкрепяше тенденциозно Левски

Черно море излезе с декларация по повод съдийството на Христо Ристосков в мача с Левски. Реферът не отсъди дузпа за "моряците" през първото полувреме на двубоя за нарушение на Горан Блажевич...

Лов по време на махмурлук в Къртицата

Тази вечер в Къртицата 2, ловната дружинка ще бъде сформирана след старателен анализ, кой в Базата е най-трезвен. Пиянският запой за рожденния ден на Костя остави супергероите в безпомощно състояние, ...

Историческo посещение на ирландския президент в Англия

Преди визитата си Хигинс обяви, че англо-ирландските

Паркирана кола тръгна сама, удари 5-годишно момченце

Паркирано по наклон пежо тръгна на собствен ход и удари 5-годишно момченце в Св.Влас в понеделник вечерта.
Нелепият инцидент станал около 18,20 ч. на регулирано кръстовище по ул. Паркирано по наклон пежо тръгна на собствен ход и удари 5-годишно момченце в Св.Влас в понеделник вечерта. Нелепият инцидент станал около 18,20 ч. на регулирано кръстовище по ул. "Цар Симеон" и "Чайка".52-годишната шофьорка Мария А. забравила да дръпне ръчната спирачка на пежото, след като наместила автомобила.

Американци мислят, че Украйна е в САЩ и пак искат военна намеса

Анкета на американския всекидневник Washington Post показа, че колкото по-малко американците знаят къде е Украйна на картата, толкова повече искат тяхното правителство да се намеси в делата на източноевропейската държава.

Картата, която виждате по-горе, е част от запитване, проведено сред 2066 американци. Те са попълнили анкета с въпрос "Какви действия трябва да предприеме САЩ в Украйна", като освен нея е трябвало да обозначат с точка върху карта на света къде според тях се намира Украйна.

Едва 16% (един от шест) от запитаните са посочили коректно местоположението на страната.

Според много от анкетираните Украйна се намира в Африка, а някои смятат, че е в Австралия, Южна Америка и дори... в САЩ. 

Изследването сочи, че младите американци са по-запознати със ситуацията и локацията на Украйна. При анкетираните над 65-годишна възраст процентът на правилен отговор пада под средното - 14%.

Според Washington Post колкото по-далеч запитаните са посочили, че се намира Украйна, толкова повече те искат военна намеса там.

Обвиняемият Сидеров още носи пистолет

Волен Сидеров все още не е предал оръжието си в МВР, въпреки че е подведен под съдебна отговорност.

Според действащото законодателство разрешителното за оръжие се отнема на лица, срещу които има повдигнати обвинения за умишлено престъпление от общ характер.

От МВР обясниха пред OFFNews, че има срок, в който, след отправена покана, Сидеров трябва да върне оръжието си доброволно. Това до момента обаче не се е случило, тъй като не е ясно дали депутатът е получил поканата за доброволно предаване.

Демонстративното поведение на Сидеров в парламента по време на протестите от миналата година, беше причина да попитаме МВР кога и кой е издал разрешителното за оръжие на Сидеров. Бдителни фотографи заснеха лидера на „Атака“, който отива на работа с пистолет под сакото си.

На въпросите: "Има ли г-н Сидеров издадено разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси и кога е издадено" и "От коя институция е издадено медицинското свидетелство, удостоверяващо, че лицето не страда от психически разстройства и от кой лекар е подписано", МВР отговори, че информацията не може да бъде предоставена заради наличието на лични данни и това, че касаят поведението на депутатите извън дейността им в парламента, което не касае МВР.

Съдът вече задължи МВР да отговори на поставените въпроси. Със свое решение от 15 януари 2014 година Административният съд в София задължи МВР да предостави информация за това има ли лидерът на "Атака" разрешително за оръжие и ако да, кой е разписал необходимото за това медицинско свидетелство.

Според мотивите на съда, исканата информация има характер на обществена и има пряко отношение към работата на МВР като оправомощен орган при осъществяване на правомощията му по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВП). С други думи, исканата информация може да бъде дадена единствено от МВР, тъй като тя се съхранява именно там. По същия начин стои и въпросът с медицинското свидетелство, от коя институция е издадено то и кой го е подписал. Тази информация би следвало да е събрана във връзка с разрешението и по тази причина – да се съхранява от МВР.

Проблемът с издаването на разрешителните за оръжие „на конвейер“ беше повдигнат отново покрай инцидента в Лясковец, при който мъж застреля барета от екипа на Специализирания отряд за борба с организираната престъпност (СОБТ). Въпреки че разрешителното за оръжие на Петко Петков е изтекло още през 2012 година, то не е било прибрано от МВР. Именно това беше и причината настоящото ръководство на ведомството да предприеме спецоперацията в Лясковец.

След инцидента стана ясно също, че съдът е издал нареждане Петков да бъде настанен в болнично заведение, за да му бъде направена психиатрична експертиза.

Към момента не е ясно колко души в страната притежават оръжие с изтекло разрешително. Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка за пълна ревизия на разрешителните, издадени от служба КОС при МВР, резултатите от която трябва да бъдат ясни до края на месеца.

Денят в снимки

Борба на тепих от домати и манекенка с питон


ЕС не обмисля замразяване на "Южен поток"

Няма информация, че Европейският съюз обмисля замразяване на "Южен поток", като санкции срещу Русия. Това не е в интерес на Европа, тъй като в проекта участват сериозни европейски капитали.

Графика на деня: Социалните мрежи мислят основно за мобилното си присъствие

Все повече социални мрежи направо напускат работните станции и минават в мобилния сегмент


Инвестират 6,5 млн. от публичната програма на правителството в област Габрово

Габрово /КРОСС/ Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира превантивния ремонт на близо 15 километра от третокласния път Трявна - Габрово. Пътят не е ремонтиран от 40 години, а в същото време е основна връзка между двете населени места и десетки селища. Ремонтът се извършва с 3,5 млн.лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, като целта е трайно подобряване на състоянието на трасето. „Този обект е поредното доказателство за прилагането на практика на новата политика в пътния сектор, а именно, осигуряване на инвестиции за „малките пътища", каза министърът на регионалното развитие. „Продължаваме да градим магистрали, но обръщаме поглед и към второкласната и третокласна пътна мрежа", подчерта Десислава Терзиева. „Пожелавам на строителите да изпълнят обекта качествено и в срок, за да може да се пътува безопасно и удобно още през този туристически сезон", заяви министърът.На пресконференция в Областна администрация - Габрово, министър Десислава Терзиева информира, че до края на годината в областта от Публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат инвестирани близо 6,5 млн.лв., като близо 1,5 млн.лв. се разпределят за мерки за подобряване на водоснабдяването в Габрово, Севлиево и 11 селища в региона, а над 1,2 млн.лв. се насочват за общински проекти.Отделно 380 хил.лв

Инвестират 6,5 млн. от публичната инвестиционна програма на правителството в област Габрово

Габрово /КРОСС/ Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира превантивния ремонт на близо 15 километра от третокласния път Трявна - Габрово. Пътят не е ремонтиран от 40 години, а в същото време е основна връзка между двете населени места и десетки селища. Ремонтът се извършва с 3,5 млн.лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, като целта е трайно подобряване на състоянието на трасето. „Този обект е поредното доказателство за прилагането на практика на новата политика в пътния сектор, а именно, осигуряване на инвестиции за „малките пътища", каза министърът на регионалното развитие. „Продължаваме да градим магистрали, но обръщаме поглед и към второкласната и третокласна пътна мрежа", подчерта Десислава Терзиева. „Пожелавам на строителите да изпълнят обекта качествено и в срок, за да може да се пътува безопасно и удобно още през този туристически сезон", заяви министърът.На пресконференция в Областна администрация - Габрово, министър Десислава Терзиева информира, че до края на годината в областта от Публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат инвестирани близо 6,5 млн.лв., като близо 1,5 млн.лв. се разпределят за мерки за подобряване на водоснабдяването в Габрово, Севлиево и 11 селища в региона, а над 1,2 млн.лв. се насочват за общински проекти.Отделно 380 хил.лв

Задържаха 20-годишен варненец, ударил полицай по време на баскетболния мач в неделя

На 6 април около 18:10 часа, в "Дворец на културата и спорта" - зала "Конгресна", при провеждане на баскетболна среща, С.И. на 20 г. от гр. Варна, неосъждан, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха от полицията за Moreto.

Обсъжда се основното образование да се завършва в 9 клас


Министерството на образованието обсъжда предложението основното образование да завършва не както сега в 8, а в 9 клас. Това каза зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева, цитирана от БНТ. Тя допълни, че министерството ще тръгне към тази стъпка само ако има подкрепата на професионалната общност.

В този случай гимназиалният етап няма да се дели на две, както в досегашните проекти на Закона за училищното образование, а ще бъде един – от 10 до 12 клас, отбеляза Танева. В...

До 2022 г. ще има влак между България и Македония

От 2022 г. може да започне движението на влак между България и Македония, заяви македонският транспортен министър Миле Янакиески.

Ердоган: Забраната за Twitter трябва да бъде върната

Турският премиер Тайип Ердоган смята, че решението на Конституционния съд за вдигане на забраната за достъп до социалната мрежа Twitter е било грешно...

Уволниха барманката на хижа "Славей" заради протеста на младежите срещу изсичането на горите

Перничанката Радмила Димитрова е била уволнена от работа, след втория протест на младежите срещу изсичането на гората на Голо Бърдо, разказа тя пред репортер на zaPernik.com.

Радмила е работила като барманка на хижа „Славей”. Договорът й е бил за шест месеца, но тя е преждевременно освободена от работа. Доводът на шефа й – директора на общинското предприятие „Спортни имоти” Анастас Миладинов бил, че уволнението й е заради протестиращите...

Продължава

НАТО призова Русия да не се намесва в Източна Украйна

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Руската Федерация да не се намесва в настоящата ситуация в Източна Украйна. „Събитията в Източна Украйна предизвикват сериозно безпокойство. Призовавам Русия да не се намесва и да се оттегли", - заяви днес на семинара по трансформацията на Алианса в Париж Андрес Фог Расмусен.„Всяко развитие в Източна Украйна ще представлява сериозна ескалация на обстановката, а не намаляване на напрежението, към което всички се стремим", - заяви Расмусен.  

Възрастен мъж загина в пожар

83-годишен мъж от пазарджишкото градче Ветрен е загинал при пожар, съобщиха от полицията.
Тялото на Петраки Н. било открито от дъщеря му, която отишла да посети самотния си баща. Още с наближаването на дома жената видяла от него да се вият облаци от дим. В една от стаите сред пушека тя открила трупа на родителя си. 83-годишен мъж от пазарджишкото градче Ветрен е загинал при пожар, съобщиха от полицията. Тялото на Петраки Н. било открито от дъщеря му, която отишла да посети самотния си баща. Още с наближаването на дома жената видяла от него да се вият облаци от дим. В една от стаите сред пушека тя открила трупа на родителя си.

Лидерът на основната опозиционна партия в Турция бе нападнат в парламента

Лидерът на основната опозиционна партия в Турция Кемал Киличдароглу днес е бил нападнат в парламента, предаде АФП. Председателят на Републиканската народна партия е бил ударен с юмрук в лицето от неизвестен нападател.
Извършителят е задържан и отведен за разпит. Засега не се знае какви са мотивите за нападението. Лидерът на основната опозиционна партия в Турция Кемал Киличдароглу днес е бил нападнат в парламента, предаде АФП. Председателят на Републиканската народна партия е бил ударен с юмрук в лицето от неизвестен нападател. Извършителят е задържан и отведен за разпит. Засега не се знае какви са мотивите за нападението.

Топузаков: "Левски" ще търси победа над "Лудогорец" с атакуващ футбол (видео)


Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков заяви, че неговият отбор ще заложи на атакуващ футбол в опит да победи шампиона и лидер в класирането "Лудогорец". Двата отбора ще се срещнат в сряда от 19.15 часа в Разград в двубой от 32-ия кръг на А група.

"Лудогорец", който преследва трета поредна титла, е убедителен лидер с 66 точки и преднина от осем пред ЦСКА и "Литекс". "Левски" записа три поредни победи и вече е пети с 53 точки, като изостава с пет от местата, даващи право на...

Четири партии ще имат евродепутати, сочи проучване

БСП, ГЕРБ, ДПС и "България без цензура" минават бариерата на евроизборите, според агенция "Медиана"


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от обедната емисия:

- Русия призова днес украинските власти да спрат всички приготовления за намеса в проруските източни региони на страната и предупреди, че има риск да избухне гражданска война. 

- Украинските власти са си върнали изцяло контрола върху сградата на областната администрация в Харков. 

- Над 3 хиляди...

Елен Герджиков: Общинска банка е на печалба за разлика от други банки

Общинска банка има нетна печалба от 6 049 000 лева за 2013 година, което е нарастване с 0,4 % спрямо 2012 година.

Това отчете днес председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков от ГЕРБ.

Печалбата е факт в условията на неблагоприятна икономическа среда, в която седем банки, между които и международни, регистрират загуби.

Герджиков се похвали още, че стойността на активите на Общинска банка е достигнала 1 155 000 лева, като това е нарастване с 13,6 %, спрямо миналата година.

Когато през 2012 г. общината си върна банката 149 % от кредитите бяха на свързани с нея лица при 25 % разрешени по закон. В момента тези кредити са сведени до законовите рамки и имат обезпечаване над 100 %, отчете още председателят на СОС. 

В края на 2011 г., след близо 7 години години опити, София успя да си върне управлението върху банката с помощта на БНБ.

Преди това фирми, свързани с Христо Ковачки, можеха да блокират всяко предложение на общината, въпреки че тя беше мажоритарен собственик с 67.51%. Причината беше, че решенията в общото събрание се взимаха с мнозинство три четвърти.

В края на февруари тази година полицията претърси Общинска банка. Това се случи, следа като бяха претърсени дома, автокъщата и заведение на председателя на общинската стопанска комисия Орлин Алексиев (ГЕРБ) във връзка с открити във Франция 1400 кг. кокаин, пренасян брез колите за Формула 1.

"Аз върнах Общинска банка на общината и ако вляза затвора, Общинска банка ще бъде отнета на общината", обяви Алексиев по повод акциите.

Отново в дъното: На предпоследно място сме в Евросъюза по разходи за образование


България е на предпоследно място в ЕС по разходи за образование като съотношение към БВП, изпреварвайки само съседна Руминия. Това сочат данни на европейската статистическа служба „Евростат“ за за 2012 г.
Така страната ни попадна в дъното на поредната класация, след като в края на миналата година стана ясни, България е на предпоследно място в ЕС по разходи за образование като съотношение към БВП, изпреварвайки само съседна Руминия. Това сочат данни на европейската статистическа служба „Евростат“ за за 2012 г. Така страната ни попадна в дъното на поредната класация, след като в края на миналата година стана ясни,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване