За какво се карат най-често булка и шаферки

Най-често срещаната причина за неразбирателството между булката и шаферките е относно роклите, прическите и моминското парти

10 от най-скъпите процедури за красота на звездите

"Трай, бабо, за хубост!“ – е казал народът. Богатите и известните не само траят, но и плащат прескъпо за своята красота. Сигурни сме, че този факт ви...

София: Струпване на линейки на летището заради учение

Няма реална извънредна ситуация, подчертават от МВР

София: Струпване на линейки на летището в заради учение

Няма реална извънредна ситуация, подчертават от МВР

Организират семинар за доброволци в спорта

За първи път в България ще се проведе семинар на доброволците в спорта. Събитието е организирано от „Асоциация за развитие на българския спорт” (АРБС) и ще бъде в рамките на пет дни от 22 до 26 април в София. В срещата ще се включат 50 души от цялата страна на възраст от 18 до 30 години, като организаторите ще им покрият разходите за изхранване, настаняване и транспорт, като мероприятието е финансирано по програма „Младежта в действие” на Европейската комисия. Участниците ще имат възможност да присъстват на лекции на представители на националната и местна власт, народни представители, спортни ръководители, експерти  и предподаватели в НСА, както и да се запознаят с практическата част от подготовката и организацията на спортно състезание. „Сред участниците имаме представители на много спортни и неспортни организации, настоящи и бъдещи доброволци, млади предприемачи в сферата на спорта, учители, студенти. В това многообразие няма да е лесно да постигнем задачите, които сме си поставили, но пък ще изградим у младежите мрежа из цялата страна за разпространение на доброволческата идея.”, каза Йоанна Дочевска от АРБС   Младежите ще участват активно с дискусии и ще имат възможност да дадат идеи и предложения за промени в нормативната уредба и съществуващите практики в доброволческата дейност.

Заловиха водач с 3,37 промила в кръвта

Полицаи от РУП - Дупница заловиха 34-годишен шофьор на лек автомобил Полицаи от РУП - Дупница заловиха 34-годишен шофьор на лек автомобил "Форд" да шофира поян. Проверката е извърешена тази нощ в Сапарева баня, пише struma.bg. Тестът с дрегер е показал 3,37 промила алкохол. Започнато е бързо полицейско

Пеевски номиниран за евродепутат и от ДПС-Смолян

Делян Пеевски е номиниран от областната структура на Движението за права и свободи в Смолян за евродепутат, оповестиха от местната структура на ДПС в Смолян. Пеевски е един от осемте предложения, които структурата на ДПС-Смолян направи за евролистата на ДПС.

Ан Хатауей: Oбичам сама да правя филмовите си каскади

Холивудската звезда Ан Хатауей сама изпълнява каскадите във филмите, в които участва. 31-годишната актриса, израснала в Ню Джърси заедно с двамата си братя Майкъл и Томас, признава, че още от малка е много активна, а като дете е обожавала да се катери по дърветата и да скача от различни високи места. Холивудската звезда Ан Хатауей сама изпълнява каскадите във филмите, в които участва. 31-годишната актриса, израснала в Ню Джърси заедно с двамата си братя Майкъл и Томас, признава, че още от малка е много активна, а като дете е обожавала да се катери по дърветата и да скача от различни високи места.

Такси претрепа човек на бул "Мадрид"

На столичния булевард "Мадрид" такси прегази човек, който е транспортиран да болница в много тежко състояние.Произшествието е станало малко след театър "София".

Мобилните телефони ще четат BG баркодове

"БГ Баркод" ще работи и с апарати от нисък клас


Катето Евро напира да става баба

Актрисата е доволна, че вече е в сянката на сина си Сашко - също артист и TV-водещ
Всяка среща с Катето Евро е приятна, защото събеседничката ми е непринудена, весела и усмихната. Нахлувам в гримьорната й минути след поредното излъчване на предаването Актрисата е доволна, че вече е в сянката на сина си Сашко - също артист и TV-водещ Всяка среща с Катето Евро е приятна, защото събеседничката ми е непринудена, весела и усмихната. Нахлувам в гримьорната й минути след поредното излъчване на предаването "Усещане за жена" и както обикновено около нея е суматоха - току що е нахлузила панталона,

От 16 май стартира предоставянето на ваучерите за гориво на земеделските производители

В края на месец февруари 2014 г. приключи приема на декларации за предоставяне на държавна помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство чрез предоставяне на ваучери за гориво”. 18 234 са подадените декларации за общо прогнозно количество от 270 млн.

Пламен Димитров: Ако се промени Кодексът на труда, заплати могат да се вдигнат с 20%


С ПРЕЗИДЕНТА НА КНСБ ПЛАМЕН ДИМИТРОВ РАЗГОВАРЯ ВИКТОР ИВАНОВ

- Г-н Димитров, от известно време КНСБ говори, че е нужно да се въведе законов ред при определяне на работните заплати. Какво разбирате под ред и какво не ви харесва в сегашния?
- В момента в Кодекса на труда има само няколко общи записа за формирането на заплатите. С ПРЕЗИДЕНТА НА КНСБ ПЛАМЕН ДИМИТРОВ РАЗГОВАРЯ ВИКТОР ИВАНОВ - Г-н Димитров, от известно време КНСБ говори, че е нужно да се въведе законов ред при определяне на работните заплати. Какво разбирате под ред и какво не ви харесва в сегашния? - В момента в Кодекса на труда има само няколко общи записа за формирането на заплатите.

Дърво падна и премаза преминаваща кола

Дърво падна върху преминаваща кола и я премаза. Като по чудо шофьорът и спътникът му оцеляха, съобщи Нова телевизия.
„На 5-и април в 11 ч. тръгнахме към Широка Лъка и около вилно селище Малина в комплекс Пампорово се случи инцидентът. Двама души стояхме отпред, ако отзад имаше някой, нямаше да оцелее. Дърво падна върху преминаваща кола и я премаза. Като по чудо шофьорът и спътникът му оцеляха, съобщи Нова телевизия. „На 5-и април в 11 ч. тръгнахме към Широка Лъка и около вилно селище Малина в комплекс Пампорово се случи инцидентът. Двама души стояхме отпред, ако отзад имаше някой, нямаше да оцелее.

Паднало дърво премаза кола, шофьорът оцеля по чудо

Дърво падна върху преминаваща кола и я премаза. Като по чудо шофьорът и спътникът му оцеляха, съобщи Нова телевизия.
„На 5-и април в 11 ч. тръгнахме към Широка Лъка и около вилно селище Малина в комплекс Пампорово се случи инцидентът. Двама души стояхме отпред, ако отзад имаше някой, нямаше да оцелее. Дърво падна върху преминаваща кола и я премаза. Като по чудо шофьорът и спътникът му оцеляха, съобщи Нова телевизия. „На 5-и април в 11 ч. тръгнахме към Широка Лъка и около вилно селище Малина в комплекс Пампорово се случи инцидентът. Двама души стояхме отпред, ако отзад имаше някой, нямаше да оцелее.

Учение за аварийна ситуация се провежда на Летище София


Учение се провежда на Летище София съобщават за БНР от МВР. Учението включва реакция при аварийна ситуация със самолет.
В района на Терминал 1 има струпване на пожарни автомобили и линейки. Няма реална извънредна ситуация със самолет, подчертаха от вътрешното Учение се провежда на Летище София съобщават за БНР от МВР. Учението включва реакция при аварийна ситуация със самолет. В района на Терминал 1 има струпване на пожарни автомобили и линейки. Няма реална извънредна ситуация със самолет, подчертаха от вътрешното

Катето Евро напира да става баба

Актрисата е доволна, че вече е в сянката на сина си Сашко - също артист и TV-водещ
Всяка среща с Катето Евро е приятна, защото събеседничката ми е непринудена, весела и усмихната. Нахлувам в гримьорната й минути след поредното излъчване на предаването "Усещане за жена" и както обикновено около нея е суматоха - току що е нахлузила панталона, Актрисата е доволна, че вече е в сянката на сина си Сашко - също артист и TV-водещ Всяка среща с Катето Евро е приятна, защото събеседничката ми е непринудена, весела и усмихната. Нахлувам в гримьорната й минути след поредното излъчване на предаването "Усещане за жена" и както обикновено около нея е суматоха - току що е нахлузила панталона,

Полски депутат живее като имигрант в Лондон, за да разбере защо младите поляци емигрират


Полският депутат Артур Дебски пристигна в Лондон, където ще живее като имигрант за две седмици, за да се опита да разбере защо десетки хиляди поляци всяка година имигрират във Великобритания, съобщи Би Би Си.

Дебски е депутат от левоцентристката опозиционна партия "Твоето движение" (Twoj Ruch). Експериментът му ще продължи най-много две седмици. Той търси работа от вчера, но заяви, че няма да крие истинската причина за престоя си във Великобритания.

Пристигнал е в Лондон с...

"Как се запознах с майка ви" с нов финал през есента

Ако сте разочаровани от финалния епизод на "Как се запознах с майка ви", не берете грижа - продуцентите и режисьорите ще покажат на бял свят нов, алтернативен край на нашумелия сериал тази есен.

Новината съобщи един от създателите на сериала Картър Бейс в официалния си Twitter профил.

Новият алтернативен край ще бъде включен в колекционерското издание ДВД с всички девет сезона.

"Преди 16 дни бяхме в студиото на "Как се запознах с майка ви" и се опитвахме да решим между два напълно различни финални епизода на сезона. Решихме да снимаме само един - този, който бе излъчен", каза Бейс.

Алтернативният финал ще види бял свят през есента, когато ще излезе и "Barney's Playbook".

Излъченият преди седмица финален епизод на "Как се запознах с майка ви" предизвика множество негативни коментари и вълни от недоволство в социалните мрежи. Натискът на феновете е и вероятната причина на създателите на Тед Мозби и компания да създадат нов завършек на тв поредицата.

Учение за аварийна ситуация се провежда на Летище София


Учение се провежда на Летище София съобщават за БНР от МВР. Учението включва реакция при аварийна ситуация със самолет.
В района на Терминал 1 има струпване на пожарни автомобили и линейки. Няма реална извънредна ситуация със самолет, подчертаха от вътрешното Учение се провежда на Летище София съобщават за БНР от МВР. Учението включва реакция при аварийна ситуация със самолет. В района на Терминал 1 има струпване на пожарни автомобили и линейки. Няма реална извънредна ситуация със самолет, подчертаха от вътрешното

АББА отбелязаха 40 години от пробива си на сцената

Бьорн Улвеус каза, че се чувства "изключително горд и смирен" от продължилия им десетилетия успех, след като освен с хитовете могат да се похвалят с мюзикъла "Mamma Mia" и музей в Стокхолм

Дюшеци, мебели и покъщнина изгоряха в дом на улица "Оборище", поради небрежност

Мебели и домашно имущество са унищожени при пожар в къща, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

Пламъците лумнали вчера, около обяд на улица „Оборище” в град Перник. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са дюшеци, мебели и покъщнина. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Албания с най-нисък растеж от 16 години

Албанската икономика регистрира най-ниския растеж през последните 16 години.

Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка


"Червени" индекси с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (8 април) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха със спадове. SOFIX отбеляза...

Бизнес организации: Промените в ЗЗК ще навредят на производителите

Големите български бизнес организации подкрепят позицията на Сдружението за модерна търговия (СМТ) относно потенциалните негативни ефекти от предлаганите от група депутати промени в Закона за защита н...

Атинският кмет против референдум за първата гръцка джамия

Гърция има международна задача да построи джамия в столицата, каза кметът на Атина Георгиос Каминис. Той разкритикува предложението на неговия най-сериозен опонент на местните избори, който иска орг...

САЩ: Обезценяването на юана може да провокира сериозни опасения за пазарите

Необходимо е да се направи повече за подкрепа на растежа в Европа, посочи представител на американското финансово министерство


Станишев: Борим се за доверие на евровота, не за бройки


Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, придружен от млади социалисти, внесе документи в ЦИК за регистрация на "Коалиция за България" за участие в европейските избори.

Внесохме около 100 000 подписа, така че остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат, коментира Станишев, цитиран от БТА.

Ние се борим за доверие, не за бройки, заяви той. На въпрос за колко места в Европейския парламент...

Има 145 вида почерци

/КРОСС/Графологията е много стара наука. В днешно време намира приложение в медицината, в съдебната практика, когато се решава истинността на документите. Документната престъпност се превърна в печеливш бизнес в България. Това обясни експерт криминалистът и графолог инж. Ангел Биков в интервю за БНР. Инж. Биков заяви, че подписът на човек е съществен елемент от живота му и има решаващо значение: В България заради небрежност се стига до доста дела. Има много фалшиви записи, заповеди, договори и затова трябва да сме много внимателни, защото истинността на подписа решава съдбата на хората. За да бъде улеснена работата на експерта, който ще доказва истинността на подписа и за да бъде гарантирана тя ние трябва под подписа да изписваме и двете си имена. Тогава има повече графичен материал, на който може да стъпи експерта, да обоснове тезата си, а същевременно да затрудним и фалшификатора. По думите му има 145 вида почерци: По форма са ъгловата, заоблена, калиграфска, издължена и т.н. Ъгловатите почерци например говорят за решителност у човека: Същинската черта на характера се получава в резултат на комбинация на няколко вида. Например дребния почерк дава тенденция към пестене на усилията. Но ако е хармоничен дребния почерк насочва към внимание и концентрираност, което е различно. Ако е дисхармоничен почеркът говори за дребнавост в личността. Инж

21-годишен радомирец без криминално минало счупи стъклата на автомобил

Радомирски полицаи установиха мъж, счупил стъклата на автомобил, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

Инцидентът е станал на 5 април, когато неизвестен счупил задното панорамно стъкло на лек автомобил „Форд Фиеста”, паркиран в центъра на град Радомир. Служителите на полицията започнали разследване. След проведени редица процесуално-следствени действия е установен извършителя, местния жител П.Т./21 г./. Младежът не е криминално проявен. Мотивите са в...

Продължава

От 16 май фермерите ще получават ваучери за гориво


От 16 май до 20 юни земеделските производители ще получат ваучери за отстъпка от 0.31 лева за литър гориво, съобщиха от министерството на земеделието.

До края на февруари са подадени 18 234 декларации за общо прогнозно количество от 270 милиона литра газьол. Помощта е в размер на 84 милиона лева, а намаленият акциз от страна на държавата е 50%.

В общинските служби "Земеделие" фермерите трябва да представят документ за самоличност и талон за регистрация по Наредба №3 за...

От 16 май стартира предоставянето на ваучерите за гориво на земеделските производители през 2014 г.

В края на месец февруари 2014 г. приключи приема на декларации за предоставяне на държавна помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство чрез предоставяне на ваучери за гориво”. 18 234 са подадените декларации за общо прогнозно количество от 270 млн. литра газьол. Помощта е в размер на 84 млн. лв., а отстъпката за литър гориво ще бъде 0,31 лв. По този начин земеделските производители ще получат 50% намален акциз от страна на държавата.   В момента тече процедурата по отпечатването на ваучерите. От 16 май 2014 г. стартира предоставянето им на земеделските производители в общинските служби „Земеделие” в цялата страна. Стопаните представят  документ за самоличност и талон за регистрация по Наредба № 3 за стопанската 2013/2014 г. На този етап фермерите получават 60% от заявеното прогнозно количество гориво, използвано за земеделски нужди. Остатъкът от помощта до 40% ще бъде даден в началото на 2015 г.   Ваучерите ще се предоставят до 20 юни т.г. Те се използват само и единствено за получаване на газьол и не се разменят срещу пари. С тях земеделските стопани могат да закупят гориво от бензиностанциите. Припомняме, че от началото на 2014 г

За месец бракували 100 т съмнително месо и млечни продукти

Най-често липсват указания за произхода на месото, сирената и кашкавалите


Искра Хотнишка: Лошото и грозно българско дете

Между безпаричието, което трайно се настани в българския дом и последвалата социална изолация, българинът забрави как да възпитава детето си

Петима се борят за шеф на общинската дирекция по сигурността във Варна

Петима души са допуснати до участие в конкурса за длъжност директор на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в Община Варна, научи Moreto.net. Това са Тодор Проданов, Николай Няголов, Димитър Димитров, Валерий Радев и Евгения Михайлова.

Положението в Източна Украйна скоро ще се нормализира!

Турчинов: Със сепаратистите – като с терористи и престъпници


Говорител на ЦИК: Изборният кодекс осигурява добри правила срещу фалшификации на изборните резултати

Александър Андреев, говорител на ЦИК, заяви, че изборният кодекс въвежда добри правила срещу фалшификации на изборни резултати. Това посочи той в коментар на появилите се сред политически анализатори съмнения, че е възможна фалшификация на резултатите в предстоящите избори за ЕП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Александър Андреев, говорител на ЦИК, заяви, че изборният кодекс въвежда добри правила срещу фалшификации на изборни резултати. Това посочи той в коментар на появилите се сред политически анализатори съмнения, че е възможна фалшификация на резултатите в предстоящите избори за ЕП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Моделите на "Опел" ще се предлагат в България с петгодишна гаранция


Моделите на "Опел" от тази пролет ще се предлагат на българския пазар с удължена петгодишна европейска гаранция или до 150 000 километра пробег, съобщиха от компанията. Трите допълнителни години гаранция няма да се отразят в повишаване на цените на автомобилите, които за някои модели дори ще са по-ниски от тези през 2013 година. Освен с удължената гаранция "Опел" ще привлича нови собственици в България със специални цени за моделите "Корса" (18 500 лева с включен ДДС) и "Зафира" (25 990 лева...

Microsoft получи зелена светлина от Китай за сделката за Nokia

Сделката може да приключи още този месец, твърди производителят на телефони


Как да се накаже Русия? И за какво?

/КРОСС/Това е горещият въпрос, над който се трудят тия дни политици и експерти в Европа и Америка, а заедно с тях и в България, и все още не могат да измислят най-ефикасните санкции. На мнозина се иска те да бъдат такива, че да принудят Русия да падне на колене, да се откаже от Крим и Севастопол, да поиска едва ли не прошка от Запада. Вещаят катастрофални последици: пълна и дълготрайна международна изолация, икономическа катастрофа, нова Студена война, нова надпревара във въоръжаването и какво ли не още. Не за първи път сме свидетели на такава антируска истерия. Преди шест години, по време на петдневната война между Грузия и Русия, Западът изпадна в подобна ситуация. Може би ще е от полза да припомним някои от неговите заплахи от онова време. В списъка на евентуални заплахи на Вашингтон, огласени и по дипломатически канали, фигурираха: блокиране на членството на Русия в Световната търговска организация, изключване от Г-8, бойкот на Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г., отказ от сътрудничество в ядрената енергетика за мирни цели, замразяване на сътрудничеството по усвояването на Космоса, създаване на някакъв енергетически "северноатлантически алианс", за да се съкрати зависимостта от руските ресурси. Към американския списък европейците прибавиха отсрочване на преговорите по договора Русия-Европейски съюз. Външният министър на Великобритания Дейвид Милибенд предложи да се съкратят покупките на руски петрол и газ, с което да се подкопае руският бюджет

Министерството на финансите преотвори емисия 5-годишни левови ДЦК

Министерството на финансите преотвори емисия 5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с номинална стойност 50 млн. лева с падеж 22 януари 2019 година. На проведения на 7 април 2014  г. аукцион беше постигната среднопретеглена годишна доходност от 1,89 процента. Това е най-ниската стойност в този матуритетен сегмент от януари 2013 г. насам. От страна на участниците беше отчетен висок интерес, като общият размер на подадените поръчки достигна 107,22 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 2,14. Най-голямо количество ДЦК на аукциона придобиха банките – 55,46%, следвани от гаранционни и доверителни фондове – 31,00%, пенсионните фондове – 7,60%, застрахователни дружества – 5,40%  и други институционални инвеститори – 0,54 на сто. Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е в размер на 129 базисни пункта. Постигнатата доходност е под тази на деноминирани в национална валута облигации на редица държави от ЕС и региона: Словения (2,00%), Португалия (2,61%), Полша (3,54%), Хърватия (4,14%) Румъния (4,52%) и Унгария (4,70%) и е идентична с тази на Обединеното кралство (1,89%). 

БСП и АБВ се регистрираха за евровота

„Коалиция за България“ внесе близо 100 000 подписа при регистрацията си в ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент. Малко документи в ЦИК внесоха и от алтернативата на столетницата - АБВ.

Документите на левицата бяха внесени от лидера й Сергей Станишев, който пристигна в компанията на социалисти от младежкото БСП.

„Остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат“, каза Станишев.

Той уточни, че социалистите се борят не за бройка, а за доверие.

„Това, към което се стремим и което ще направим, е да имаме справедлива България в социална Европа“, каза Станишев.

Малко по-късно Румен Петков внесе документите на АБВ. Заедно с него бяха представители и на коалиционните партньори на Първанов - политическо движение "Социалдемократи", ПП "Обединена социалдемокрация", Българска партия "Либерали" и "Обединен блок на труда". Всички те внесоха 5201 подписа за регистрация на коалицията.

От пресцентъра обаче посочиха, че събраните до момента подписи надхвърлят 25 000.

"С регистрацията на листата на АБВ даваме възможност истински експерти и професионалисти да работят за националния интерес в Европейския парламент. Получихме широка гражданска подкрепа и ще я използваме, за да осигурим за страната ни истинска политика и държавност, необременени от корупцията и задкулисието", каза след регистрацията Румен Петков.

Британски медии: Европа се готви да замрази "Южен поток"

Европа се готви да замрази дълбоко завършването на газопровода „Южен поток“. Целта е да се затегне примката на санкциите срещу Русия. Стойността...

Електрони очи пазят от вандали в Монтана


Община Монтана започна монтирането на видеокамери за наблюдение на ключови места в града. Това се налага заради зачестилите вандалски прояви, заяви на брифинг вчера кметът на Монтана Златко Живков.
Видеокамери Община Монтана започна монтирането на видеокамери за наблюдение на ключови места в града. Това се налага заради зачестилите вандалски прояви, заяви на брифинг вчера кметът на Монтана Златко Живков. Видеокамери "ще пазят" вече парка "Монтанезиум" в центъра на областния град. До няколко дни там започва подмяна на пейките и наблюдението е необходимо,

БСП се регистрира за евроизборите

Коалиция за България внесе близо 100 000 подписа за регистрация за участие в изборите за Европейски парламент.
"Остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат. Ние се борим за доверие, а не за бройки – да спечелим доверие, така че да бъдем първа политическа сила. Коалиция за България внесе близо 100 000 подписа за регистрация за участие в изборите за Европейски парламент. "Остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат. Ние се борим за доверие, а не за бройки – да спечелим доверие, така че да бъдем първа политическа сила.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване