Япония очаквано не увеличи стимулите за икономиката

Решението дойде след сигналите за подобряване на настроенията сред бизнеса


Състои се погребалната церемония на папа Йоан Павел II

Папа Йоан Павел II е първият римокатолически папа от славянски произход и първият папа след папа Адриан VI (1522 г.), който не е италианец. Служи като папа от 16 октомври 1978 до смъртта си на 2 апри...

МВА25 в София: Най-добрите световни бизнес училища Ви чакат!

MBA25 е специално МВА събитие, на което можете да се срещнете лично с представители на приемните комисии на най-добрите световни бизнес училища – INSEAD, IESE, Cornell Johnson and Rotterdam,...

Атина ще става град за пример

Без зеленина, лятната жега в Атина гори минувачите, обвива ги в прах и бензинови пари, а шумният трафик често е блокиран от всевъзможни протести. Центърът на гръцката столица обаче предстои да получ...

И от Смолян номинираха Пеевски за евродепутат

След като само преди седем дни Делян Пеевски беше номиниран за евродепутат от структурата на ДПС в Кърджали, сега областната структура в Смолян стори същото. Народният представител е един от осемте ...

Канадски самотен мореплавател бе спасен в Тихия океан

Канадски самотен мореплавател бе спасен в Тихия океан след като в продължение на пет дни бедства, опитвайки се да се бори с лошото време, съобщиха от новозеландската брегова охрана /MNZ/
Товарен кораб, плаващ под шведски флаг, измина 370 км. за да го спаси на 2300 км североизточно от Оукланд, каза MNZ.
Морските спасители са получили сигнал за бедстващ съд от 11-метровия едномачтов съд в понеделник сутринта и са изпратили на мястото самолет, който да разузнае. Самолетът открива яхтата и отклонява кораба "Фиделио" да го вземе на борда си. Мореплавателят се опитал да овладее ситуацията и да продължи пътуването си към Канада, но бил принуден да включи сигналния маяк, след като в резултат на силна буря на яхтата се появил теч и тя започнала да потъва. Координаторът на спасителната операция Дейв Уилсън изрази задоволство от успеха и от работата в екип на екипажа на разузнавателния самолет и кораба "Фиделио", които в силна буря и през нощта успяват да спасят бедстващия мореплавател.

Лазаров искал да хвърли оставка след Лясковец, Йовчев отказал

Вътрешният министър сметнал, че това няма да е добър ход

Лазаров искал да хвърли оставката след Лясковец, Йовчев отказал

Вътрешният министър сметнал, че това няма да е добър ход


Бавят решението за енерголицензите

Процедурата по отнемане на лицензите на доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” ще се забави допълнително заради нови доказателства, представени от Националната електрическа компания (НЕК). Това стана ясно по време на откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в понеделник сутринта. На него всеки един от с Процедурата по отнемане на лицензите на доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” ще се забави допълнително заради нови доказателства, представени от Националната електрическа компания (НЕК). Това стана ясно по време на откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в понеделник сутринта. На него всеки един от с

В Гърция днес стачкуват всички медии

24-часова обща стачка е обявена за утре


Прекратяват протеста в Тайван

Сделката с Китай изведе хиляди тайванци по улиците

Стрелецът от Форт Худ - 35 куршума за 8 минути, 3 убити

Извършителят на стрелбата във Форт Худ, Тексас, е стрелял 35 пъти с пистолета си за 8 минути на шест различни места, убивайки трима души и ранявайки други 16, съобщиха разследващите.
Целият инцидент продължава около 8 минути между първото обаждане по телефона за спешни случаи и момента, в който стрелецът се самоубива, каза Крис Грей - говорител на службата за военни разследвания в американската армия. От стрелбата миналата сряда следователите са разговаряли със 1 100 очевидци, намерили са 235 следи на мястото на инцидента и са успели да очертаят действията на 34-годишния извършител ефрейтор Иван Лопес. Всичко е започнало с пререкание заради искане за отпуск. В последвалите две минути Лопес вади полуавтоматичен пистолет 45-ти калибър и започва да стреля . Убива един войник и ранява други 10. Убитият войник и поне един от ранените са участвали в скарването, обяснява Грей. След това Лопес взема колата си и кара бавно към сградата, където е неговата част. По пътя стреля от колата срещу двама войници, които били пред друга сграда, като ранява единия. Стига до своята сграда, където пак стреля и убива един войник, а други двама ранява. След това пак с колата се отправя към сградата на медицинската част, като по пътя отново стреля този път срещу автомобил и ранява двама. Пред медицинската служба, където разследващите не знаят защо е отишъл, той ранява двама войници. После отново се качва в колата и спира на близък паркинг. Там срещу него се появява жена от военната полиция. Двамата говорят. Тя вади своето оръжие и стреля без да го улучи. Тогава Иван Лопес вдига пистолет към слепоочието си и се самоубива.

Влияе ли кризата в Украйна върху световната икономика?

Икономическите последствия от ситуацията в Украйна засега са ограничени, но ескалация на кризата може да подкопае световната икономика, заяви представител на финансовото министерство на САЩ.

Наскоро подобни опасения изрази и директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард. "Нестабилната обстановка в Украйна може да повлия негативно върху макроикономически процеси, тъй като геополитическото напрежение е основен фактор за влошаване на световната икономика".

Световната търговска организация отрича на започващата среща на СТО в Женева да бъде обсъждано възможното влияние на украинската криза върху световната иконимика. "В дневния ред няма въпроси, свързани с украинската криза", заяви пред журналисти Чиеду Осаве, директор на отдела по присъединяване на нови членове.

"Срещата в Женева е площадка за преговори, където всяко решение изисква консенсуса на всички 159 страни-членки и приемането на каквито и да са санкции от страна на самата организация срещу една от тях е невъзможно", заяви пък генералният директор на СТО Роберто Азеведо.

Citigroup ще плати компенсация от $ 1,13 млрд.

Citigroup се съгласи да изплати компенсация в размер на 1,125 млрд. долара на 18-те институционални инвеститори, закупили ипотечни книжа преди избухването на финансовата криза.

Между 2007 и 2008 г. Goldman Sachs други водещи американски банки са били убеждавани да закупят големи пакети с ипотеки. Малко след това, през есента на 2008 г., избухва световната финансово-икономическа криза, а заедно с нея и кризата на ипотечния пазар, и книжата рязко се обезценяват.

"Постигнатото споразумение с институционалните инвеститори е важно както за тях, така и за нас. Радостни сме, че оставяме зад гърба си проблемите, възникнали следствие финансовата криза", се казва в официално изявление на Citigroup. Съглашението сега трябва да бъде одобрено от регулатора, Федералната финансова агенция.

Осемнадесетте институционални инвеститори бяха представени пре преговорите от юридическата кантора от Хюстън Gibbs & Bruns, която по-рано успя да постигне подобно споразумение за изплащането на компенсации и с две други големи банкови институции - JPMorgan Chase and Bank of America.

Торнадо в Северна Каролина, 13 ранени

Торнадо удари американския град Белхейвън, щат Северна Каролина, в резултат на което са пострадали 13 души.

Росен Плевнелиев: Мирът няма алтернатива

Военните конфликти в Европа през ХХ в. доказаха, че мирът няма алтернатива. Помирението и толерантността са в основата на идеята за обединена Европа и този успешен пример трябва да бъде насърчен.

Това е заявил президентът Росен Плевнелиев при срещата си с Негово кралско височество принц Едуард, херцог на Кент, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Принц Едуард е на тридневно посещение в България по покана на президента по повод на отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Херцогът на Кент и братовчед на кралица Елизабет II е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите.

„От регион на конфликти Балканите днес са единни в желанието си да бъдат част от Европейския съюз и България ще продължи да подкрепя усилията на държавите от Западните Балкани в тази насока“, е посочил Плевнелиев.

По-рано принц Едуард положи венец на Паметника на незнайния войн.

В рамките на посещението си принц Едуард ще бъде домакин на прием за британска бизнесделегация и нейните български партньори, на която ще бъдат обсъдени проекти от взаимен интерес.

Обединеното кралство е четвъртият по големина инвеститор в България. През 2012 г. двустранният стокообмен надхвърля 760 млн. евро и според президента Плевнелиев високите технологии, строителството и аутсорсингът на бизнес услуги са сфери, в които има висок потенциал за нови британски инвестиции у нас, посочват от прессекретариата.

Утре държавният глава и принц Едуард ще присъстват на церемония за отдаване на почит към загиналите в Първата световна война – в Софийския централен гробищен парк.

Херцогът на Кент ще проведе среща с министъра на външните работи Кристиан Вигенин, ще посети Боянската църква и Националния исторически музей в столицата.

На 9 април принцът ще присъства на церемония в памет на загиналите през Първата световна война на Военното гробище в Пловдив.

„Радвам се, че Негово кралско височество херцогът на Кент пристига в България по покана на президента. Тази визита, заедно с посещението на българския президент в Лондон и аудиенцията с кралицата, ясно показват дълбокото и трайно приятелство между България и Великобритания. Това е второто кралско посещение в България от миналата година насам“, коментира по повод визитата британският посланик у нас Джонатан Алън, цитиран в съобщение на посолството на Великобритания у нас.

През юни миналата година у нас беше третият син на кралицата – принц Едуард и съпругата му – принцеса Софи.

Херцогът на Кент е роден през 1935 г. Той е син на принц Джордж, четвъртият син на крал Джордж V, и покойната принцеса Марина, дъщеря на принц Николас от Гърция. Херцогът на Кент е братовчед на кралица Елизабет II и на херцога на Единбург. През 1961 г. той се сгодява за мис Катрин Уорсли. Имат три деца – Джордж, граф на Св. Андрюс, лейди Хелън Тейлър, и лорд Николас Уиндзор. Херцогът и херцогинята на Кент изпълняват редица официални ангажименти за кралското семейство. И двамата поддържат тесни връзки с много благотворителни и професионални организации.


Медика отново предлага по 10 ст. дивидент на акция

През миналата година предложението беше същото, но бяха разпределени по 15 ст. на акция


Мачовете по телевизията

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

На 8 април рожден ден имат

Величка Рангелова, икономист

Венцислав Каймаканов, областен управител на Пловдив

Илка Зафирова, актриса

Йоана Буковска, актриса

Йълдъз Ибрахимова, джазпевица

Мария Капон, бивш депутат, председател на Единна народна партия

Надя Кантарева-Барух, директор на издателство Величка Рангелова, икономист Венцислав Каймаканов, областен управител на Пловдив Илка Зафирова, актриса Йоана Буковска, актриса Йълдъз Ибрахимова, джазпевица Мария Капон, бивш депутат, председател на Единна народна партия Надя Кантарева-Барух, директор на издателство "Аз Буки" Д-р Недялко Калъчев, бивш депутат Цветан

НЕК с нови доказателства срещу ЕРП-тата

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предостави вчера на трите електроразпределителни дружества нови доказателства, получени в петък от Националната електрическа компания (НЕК) по процедурите за отнемане на лицензите на ерепетата.„Редно е да им бъде дадено време да се запознаят с тях и евентуално да представят насрещни”, заяви шефът на ДКЕВР Боян Боев. По думите му заседанието от понеделник няма да е последно по тази темаНа 28 април ще има ново заседание, на което евентуално ще се вземе решение дали процедурата да продължи.По информация от НЕК задълженията на трите електроснабдителни дружества са 347,6 млн. лв., от които: ЕВН България Електроснабдяване дължи 216,6 млн. лв.; ЧЕЗ Електро България дължи 67,3 млн. лв. и „Енерго-Про” - продажби дължи 63,7 млн. лв. Трите дружества твърдят, че не дължат тези средства.Според Екатерина Истаткова, изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК) държавната фирма иска трите дружества да престанат да прихващат дължими плащания. „Искам да добавя само, че ЕВН не изпълняваше механизма за методиката още от 2012 г. преди тя да бъде отменена от ВАС”, уточни тя.„От края на ноември и началото на декември „Енерго-Про” започна да извършва прихващания на суми от НЕК, като за мотив се използва отпадналата методика от 2012 г.”, каза още тя. „Считаме, че това неплащане от крайните снабдители към НЕК застрашава сигурността на системата. Лишаването на НЕК от средства заплашва тя да може да се разплаща с производителите”, добави Истаткова.Шефът на НЕК вчера съобщи още, че наистина от третото дружество ЧЕЗ са поискали споразумение за доброволно уреждане на споровете. „На този етап обаче не сме постигнали съгласие по текстовете на спогодбата”, уточни тя.Трите дружества вчера поискаха от ДКЕВР да прекрати процедурата за отнемане на лиценза, защото тя не била по същество.Според експертигенезисът на проблема е бумът на зелените централикойто се случи през април-юни 2012 г. Тогава за три месеца бяха вкарани в експлоатация близо 1000 мегавата ВЕИ. Голямото бързане за вкарване на експлоатация се случи, след като регулаторът тогава даде сигнал, че предстои сериозно намаление на цените за зелените централи след 1 юли 2012 г., а законът закова високите цени само на тези, присъединени преди 1 юли. Както и заради обявените планове да се обявят нулеви години за присъединяване на нови централи към мрежата в страната.Така на финала се оказа, че непланираното огромно производство на ВЕИ централите не е включено в цената на НЕК, а оттам и в крайната цена. Последва промяна на методиката от ДКЕВР, с което ерепетата бяха задължени да плащат произведената зелена енергия на тяхна територия, а после НЕК да им възстановява парите.

Въвеждат лицензи и за ВиК операторите

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага да се въведе лицензионен режим за ВиК операторите. Това съобщи вчера Ивайло Касчиев от регулатора на дискусия за реформите в сектор води. Той обясни, че в момента единственото, което се изисква, е да има изготвен бизнес план от компания, която иска да предоставя услугите. За да се въведе изискването за лиценз, трябва да се направят законодателни промени.Екоминистърът Искра Михайлова коментира, че тази мярка би довела доподобряване на качеството на услугитеОкрупняването на ВиК дружествата до 28 няма да реши проблемите, посочи още експертът от ДКЕВР. Според него то е възможност една компания да има по-добри приходи. В стратегията се казва, че прагът за едно ВиК дружество е минимум 250 - 300 хил. обслужено население, за да има приходи. В доста части на България дори в цяла област няма толкова жители като например в районите на Търговище и Ямбол. За преодоляване на огромното изоставане в реформата на ВиК сектора е необходимо спешното изработване и приемане на нов закон за ВиК. Това заяви Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите (БАВ). Според министър Михайлова не може до безкрайност да се правят промени в закона за водите, който е изменян толкова пъти, че вече е неприложим. По думите й въпросът е коментиран и с Министерството на регионалното развитие.От БАВ настояват и за по-активно участие на операторите в усвояване на евросредствата. В отговор екоминистърът посочи, че към момента те са включени като бенефициент по европрограмата за околна среда в периода 2014-2020 г. Освен това се планира през следващата година по инвестиционната програма на правителството да бъде създадена ос за водни проекти. „Моята идея е да има пакет от проекти за минерални и геотермални води”, обясни Искра Михайлова. И обясни, че те могат да са насочени за сондажа им, за санитарно охранителни зони, за подобряване на управлението на този ресурс. Според нея би било крачка напред, ако се започне с 10 млн. лв. за година. По време на форума бяха изказани мнения, че водата може да поскъпне 4 пъти. В отговор министърът заяви, че не трябва да се спекулира с тази темата. Може наистина да се наложи някакво увеличаване на цената на услугата, но това ще се случи в ограничени територии, където се правят големи инвестиции, посочи тя. Михайлова отказа да посочи конкретни региони, но даде за пример малките общински ВиК, които трябва да направят сериозни инвестиции в нови водопроводи и изграждането на пречиствателни станции за отпадни води.Относно рисковете от воден режим екоминистърът обясни, че язовирите за питейна вода са в нормален режим, но не са пълни догоре. По думите й със сигурност на места, където от години са на режим, пак ще го има.

Киев не успява да овладее подклаждан отвън бунт

Британски и американски печат: Тревога заради следващата стъпка на Русия


Евросъюзът не е готов да приеме Украйна

Европейският съюз не е готов да приеме Украйна, смята председателят на Еврокомисията Жозе Барозу. "Украйна не е подготвена за подобна стъпка, нито ще бъде подготвена в близко бъдеще. Европейски...

Първо посещение на ирландски президент в Англия от 90 години насам

Президентът на Ирландия Майкъл Хигинс започва от днес официално посещение във Великобритания, което е първото от 90 години насам. Визитата ще продължи до 10 април и ще включва среща с кралица Елиза...

Поляците и чехите се завръщат на нашето море

Поляците и чехите се завръщат на нашето море, за предстоящия сезон има голям интерес от Сърбия, Македония и включително от Турция. Това съобщи Димитър Димитров, шеф на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в Добрич за „Монитор”. Туристическият бранш е оптимистично настроен за предстоящия сезон, няма анулирани резервации, а записванията продължават. На този етап се отчита ръст на записвания и от германците и англичаните, уточни той. Румънски туристи пълнят курортите ни по Северното Черноморие за Великден, съобщи още Димитров. Очакванията на туристическия бранш са за празника хотелите да са пълни. Северните ни съседи са резервирали отворените хотели не само в курорта Албена, а и в Балчик, Каварна, Шабла, Дуранкулак. Ще пристигнат около 8000 туристикато 90 на сто от тях са румънци. 2000-3000 ще отседнат в Албена, а останалите в хотели и частни квартири по цялото Северно Черноморие. През последните години, особено след подобряването на пътната инфраструктура, румънските туристи предпочитат да посещават България. 90% от тях идват у нас с автомобили и след ремонта на пътищата до курортите ни посещенията им у нас се увеличиха с 30%, посочи Димитров. Той допълни, че румънците вече посещават не само северното ни Черноморие, а и курортите в южната му частЦените тази година не са промененив сравнение с 2013 година. Уикендите, които могат да са с две или три нощувки, са на цени между 80 и 150 лева. Отделно могат да се поръчат различни екстри, включително и официална вечеря за Великден.Шест хотела ще отворят в курорта Албена за великденските празници, съобщи заместник-директорът „Маркетинг и продажби” Йовка Страшилова. По традиция на празничната трапеза ще има боядисани яйца, шоколадови зайци, а аниматори, облечени като великденски зайчета, ще забавляват гостите. За желаещите да запалят свещ на празника е организирана и екскурзия до храма в с. Оброчище.На 10 април в Добрич ще се организира туристическа борса, на която са поканени над 25 работодатели от цялото Черноморие. И тази година се отчита липса на достатъчно подготвени кадри за туризма, подчерта Димитър Димитров.

Расмусен: Трябват повече средства

Все по-големи инвестиции трябва да правят съюзниците в НАТО, казва в коментар по повод кризата в Украйна генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен.“Никой в НАТО не иска завръщане към Студената война, но ние виждаме, че Кремъл се опитва да върне часовника и да вкара части от Европа в нови сфери на влияние. Трябва да защитим нашите ценности”, подчертава генералният секретар на НАТО. Андерс Фог Расмусен пише, чевсеки от съюзницитев Северноатлантическия пакт трябва да инвестира необходимите ресурси в модерно екипиране и оборудване и в обучение на персонала. “Знаем колко голямо предизвикателство е това при сегашния икономически климат, но климатът в сферата на сигурността го прави жизненоважно”, подчертава Расмусен. В дългосрочен план липсата на сигурност ще струва по-скъпо, отколкото инвестициите сега, предупреждава той.Кризата в Украйна показва, че отбраната на демокрацията е по-важна отвсякога, написа генералният секретар на НАТО. Солидарността в нашия отговор на незаконната агресия на Русия срещу Украйна и продължаващите нарушения на международното право от нейна страна е ясна, пише Расмусен. Той припомня, че съюзниците в алианса са удвоили въздушните патрули над балтийското въздушно пространство, наблюдават небето на Полша и Румъния и са увеличили присъствието си в Черно море. Чешкият президент Милош Земан призова НАТО да реагира изключително твърдо, ако Русия се опита да навлезе в източната част на Украйна и алианса да изпрати войски на украинска територия.„Ако Русия реши да разшири териториалната си експанзия в източната част на Украйна, тос шегите ще бъде свършеноВ този случай бих предложил не само максимално строги санкции от страна на ЕС, но и повишена бойна готовност на частите на НАТО, например въвеждане на войски на украинска територия”, заяви Земан.

Грузия иска бързо в алианса и в ЕС
Интеграцията в ЕС и НАТО "е сред основните приоритети на Грузия". Това заяви Алекси Петриашвили, държавен министър за европейската и евроатлантическата интеграция."Курсът към интеграция в евроатлантическите структури, стремежът за членство в ЕС и НАТО не са присъщи единствено на някоя политическа сила в Грузия ­ такава е волята на огромното мнозинство от населението и обществено-политическите сили на страната", отбеляза Петриашвили на международна конференция "Пътят към НАТО: опитът на страните от Централна и Източна Европа".


Трети Буш се гласи за президент на САЩ

Бившият губернатор на щата Флорида Джеб Буш не изключва възможността да се кандидатира за президентския пост в САЩ през 2016 г. “Окончателното решение по този въпрос ще взема до края на годината”, каза братът на бившия американски президент Джордж Буш в интервю пред Fox №ews.61-годишният политик се радва на голям авторитет в Републиканската партия. Неговите възгледи по някои въпроси, по-специално във връзка с политиката на САЩ в областта на имиграцията, са в противоречие със становището на мнозинството от републиканците. Буш подкрепя облекчаване на имиграционната политика. Според него нелегалните имигранти, идващи в САЩ в отчаяние, не са можели да изхранват семействата си у дома.Джеб Буш беше губернатор на Флорида между 1999 г. и 2007 г. и е един от най-популярните губернатори в историята на щата. Ако той реши да участва в изборите, ще получи шанс да продължи семейната традиция ­ по-големият му брат, Джордж У. Буш, е 43-ти президент на Съединените щати, а баща му, Джордж Буш-старши, е 41-вият държавен глава.В същото време експерти твърдят, че наследството на брат му ще му направи лоша услуга. Джордж У. Буш напусна поста през януари 2009 г. като един от най-непопулярните президенти в историята на САЩ.

Асанж: САЩ анексираха света чрез шпионаж

Всички медии са се концентрирали върху ситуацията около Крим и игнорират факта, че разузнаването на САЩ е анексирало целия свят чрез шпионаж, заяви основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж на конференцията World Hosting Day global, посветена на глобалното наблюдение и въпросите, свързани с неприкосновеността на личния живот.Асанж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон от 2012 г., посочи, че е налице необходимост от независима интернет инфраструктура за някои страни, за да се запази суверенитета им.“Новините са около това как Русия анексира Крим, но реалността е, че службата Five Eyes и по-специално САЩ е анексирала целия свят чрез компютърните системи и комуникационни технологии, които се използват в съвременния свят”, казва Асанж.Той отбеляза още, че изтеклите данни на бившия сътрудник на службите Едуард Сноудън от НСА са предизвикали нова вълна от съпротива срещу контрола на САЩ, пренасочвайки геополитическите сили в Европа.

Пред избори ромите "отиват в рая", след това се връщат в гетата

Колкото пъти замирише на избори, толкова пъти ромите влизат в медиите със своите лидери, граждански права, желание за интеграция. И след като изборите отминат, ромите влизат в гетата, където нямат вода и ток, нямат образование и работа. 
Злоупотребата с малцинствата в България е чудовищна. Напъхани в етнически и религиозни капсули, те са Колкото пъти замирише на избори, толкова пъти ромите влизат в медиите със своите лидери, граждански права, желание за интеграция. И след като изборите отминат, ромите влизат в гетата, където нямат вода и ток, нямат образование и работа. Злоупотребата с малцинствата в България е чудовищна. Напъхани в етнически и религиозни капсули, те са

Религиозен календар за 8 април

Св. апли Иродион, Агав, Руф и др.
 Тези свети мъже били последователи на св. ап. Павел. През целия си живот те  проповядвали учението на Христос в различни области на Римската империя. Св. Иродион бил епископ на град Неопатрида, но последните години проповядвал в Рим, където и умрял. Св. Агав проповядвал в Йерусалим и там се прочул с пророчески да Св. апли Иродион, Агав, Руф и др. Тези свети мъже били последователи на св. ап. Павел. През целия си живот те проповядвали учението на Христос в различни области на Римската империя. Св. Иродион бил епископ на град Неопатрида, но последните години проповядвал в Рим, където и умрял. Св. Агав проповядвал в Йерусалим и там се прочул с пророчески да

ДПС-Смолян номинира Пеевски за евродепутат

Министър Искра Михайлова също е предложена от структурата


Антитерористична операция бе проведена в Харков

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщи, че в резултат на антитерористрична операция на силите на МВР в Харков е напълно защитена окупираната от проруски активисти сграда на ...

Пътната обстановка днес

Информация за състоянието на републиканските пътища и въведени ограничения по данни на агенция „Пътна инфраструктура“. Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия&rd...

Йовчев: Обяснихме всичко за Лясковец. Атанасов: Заметохте под чергата

Не мога да се съглася с тезата "шефовете перфектни, подчинените неадекватни". Изнесохме данни, че областният директор на МВР във Велико Търново е допуснал куп пропуски, които са оказали влия...

Роб Симспън: Внедряването на системи в облака е надежден рентабилен вариант

Клиентите ни днес са изправени пред затруднението къде да инвестират най-ценните си ресурси - пари и хора, твърди мениджърът на SAP


Citigroup ще плати компенсация от $ 1,13 млрд.

Citigroup се съгласи да изплати компенсация в размер на 1,125 млрд. долара на 18-те институционални инвеститори, закупили ипотечни книжа преди избухването на финансовата криза.

М. Шишкова: Казусът с ЕРП-тата разваля инвестиционния климат у нас

Не е редно диалогът между държавата и частния бизнес да се води през медиите, смята членът на УС на БФБЛ


Полски депутат живее като имигрант в Лондон

Иска да разбере защо десетки хиляди поляци заминават за Острова


Разбиха престъпна група с българско участие

При съвместна спецакция на седем балкански държави с кодовото наименование "Нишава 2014" е задържана голяма сума пари, скениращи устройства за банкови пост терминали. Това съобщи в Димитр...

Навици, с които вредим на сърцето

Прекалявате с консумацията на червено месо


Николай Петров: Търговците и доставчиците са равни при преговорите

Понякога една от двете страни има по-силни аргументи, твърди изпълнителният директор на "Билла България"


Откраднаха бельо на Мадона

Изчезнал скъп сутиен, струващ над 3000 долара


Патриархът прие турския посланик

Обсъдили са имотите н БПЦ, бежанците и малцинствата

Ел Макферсън на 50

„Тялото“ отбеляза половин век в завидна форма


Легендата Мики Руни си отиде на 93

Един от последните великани на стария Холивуд - дребничкият харизматик Мики Руни, приключи земния си път на 93 години, съобщиха световните агенции. Руни беше живата история на фабриката за мечти в Калифорния, работил още в ерата на нямото кино. Той става звезда още като дете, а монументалната му кариера обхваща 10 десетилетия. Мики Руни започва Един от последните великани на стария Холивуд - дребничкият харизматик Мики Руни, приключи земния си път на 93 години, съобщиха световните агенции. Руни беше живата история на фабриката за мечти в Калифорния, работил още в ерата на нямото кино. Той става звезда още като дете, а монументалната му кариера обхваща 10 десетилетия. Мики Руни започва

Иродион, Агав, Руф, Асинкрит, Флегонт и Ермий от Седемдесетте апостоли

Свети апостол Иродион, родственик по плът на свети апостол Павел, бил от киликийския град Тарс. Той бил спътник и сътрудник на светите апостоли Петър и Павел и от тях бил поставен за епископ на град П...

Двама служители на ООН са били убити в Сомалия

В Сомалия бяха убити двама служители от Управлението по наркотици и престъпност на ООН, съобщава АФП. Инцидентът е станал на летището в гр. Галакайо. Имената на убитите не се съобщават, но се знае, ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване