И ДСП в Смолян поиска Делян Пеевски за евродепутат


Само за седмица неуспелият шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Делян Пеевски се сдоби с две номинации за участие в изборите за евродепутати на 25 май.

Навръх 1 април стана известно, че една от най-силните структури на ДПС - тази в Кърджали, е предложила Пеевски за участник в листата на партията. Днес организацията в Смолян също обяви, цитирана от агенция "Фокус", че предлага депутата за представител на България в европарламента. 

Смолянското ДПС е...

Откриват София Филм Фест – Варна 2014 през месец май

За всички нас е особено важно Варна отново да бъде част от филмовата карта на България. Жителите и гостите на града имат потребност от запознаване с най-високите постижения на съвременното европейско, българско и алтернативно кино и чрез програмата на „София Филм Фест - Варна” това е възможно да бъде постигнато.

Три нови успешни трансплантации за 2014 г.

Три трансплантации са извършени – две бъбречни трансплантации в УМБАЛ "Александровска" на 52-годишен мъж и на 27-годишна жена и чернодробна трансплантация в УБ "Лозенец" на 7-месечно бебе, обявено наскоро за спешен случай. Към момента всички пациенти са под наблюдение, съобщиха от МЗ.

„Гладиатор”, „Карибски пирати”, и „Кръстникът” превземат Операта този петък

Концертът „Цигулката в киното” ще зарадва киноманите с  най-известната филмова музика

Концертът „Цигулката в киното” ще зарадва киноманите в Бургас  с  най-известната филмова музика. Той ще се проведе на  11 април, от 19:00 часа,  в залата на Държавна опера- Бургас.   Любителите на седмото изкуство ще могат да чуят познати мелодии от хитовите ленти:  „Гладиатор”, „Карибски пирати”, „Розовата пантера”, „Кръстникът”, „Мисията невъзможна”, Стар Трек, „Алената буква”, „Усещане за жена”, „Чикаго”, „Маската на Зоро”, „Дами в лилаво” и сериала „Хавай 5-0”. Паралелно с  изпълненията ще се прожектират и трейлърите към филмите, така че публиката да се потопи за момент в историите на Максимус, капитан Джак Спароу, звездния  му колега  Жан-Люк Пикар, ловкия  агент Хънт и  разбира се  вечния Дон Корлеоне.

Произведенията ще бъдат изпълнени от  оркестъра на Държавна опера – Бургас под диригентството на маестро Йордан Дафов. Гост – солист ще е талантливият цигулар и автор на проекта Чавдар Вълков.

На 15 април героите  от киното отстъпват място на „Царицата на чардаша”. Произведението на унгарския композитор  Имре Калман ще покаже, че за истинската любов няма препятствия.  Афишът на Бургаската опера  продължава на 17 април, когато сцената отново ще бъде завладяна от „Службогонци”. Премиерата на мюзикъла, който е под режисурата на директора на Операта Александър Текелиев, се състоя в края на миналата година и спечели овациите на публиката.

На 25 април романтично настроените ще могат да преживеят  ”Една нощ в Париж”, при това без да напускат любимия си Бургас. Балетът  по музика на Малер и Рахманинов  не само ще ни пренесе в атмосферата на френско вариете, но и ще ни припомни някои от  най-известните  песни на врабчето на Париж – Едит Пиаф.

Операта предлага забавление и за на най-малките зрители, които ще могат да пътешестват с „Алиса в страната на чудесата”. Специално заради малчуганите мюзикълът на Александър Йосифов ще се играе на 26 април (събота), от 11:00 часа.  Премиерата на „Алиса в страната на чудесата” миналия месец пожъна голям успех и събра десетки семейства в Операта.

Последният  ден на април e отреден за „Любовен еликсир”. Комичната опера от Гаетано Доницети ще се играе на 30 април, от 19:30 часа.

Цената на билетите  за представленията е съответно:   8, 10, 12, 15 лв., а  за учащи и пенсионери – 6 лв. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакет  „Фамилия”  включва 4 билета на стойност всеки по 6 лева.

ПРОГРАМА

09АПРИЛ- 19,00 Ч – –ЗАЛА ОПЕРА – – „БОХЕМИ” – ОПЕРА ОТ ДЖ.ПУЧИНИ

Гост-солисти – Нона Кръстникова Георгиус Филаделфефс
Диригент – Крис Мак Кракън
Режисьор – Александър Текелиев

11АПРИЛ – 19,00 Ч – –ЗАЛА ОПЕРА – КОНЦЕРТ „ЦИГУЛКАТА В КИНОТО” –/популярни филмови мелодии и трейлъри към тях/
Гост-солист – Чавдар Вълков – цигулка
Диригент – Йордан Дафов

15 АПРИЛ – 19,00 Ч – ЗАЛА ОПЕРА – „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША” – ОПЕРЕТА ОТ ИМРЕ КАЛМАН

Диригент – Найден Тодоров
Режисьор – Марио Николов

17 АПРИЛ – 19,00 Ч. – ЗАЛА ОПЕРА – „СЛУЖБОГОНЦИ”” – МЮЗИКЪЛ ОТ ПАРШКЕВ ХАДЖИЕВ

Диригент – Иван Кожухаров
Режисьор – Александър Текелиев

25 АПРИЛ – 19,00 Ч. – ЗАЛА ОПЕРА – – „ЕДНА НОЩ В ПАРИЖ” – БАЛЕТ ПО МУЗИКА НА МАЛЕР, РАХМАНИНОВ И ФРЕНСКИ ШАНСОНИ

Либрето, хореография и режисура – проф.Хикмет Мехмедов

26 АПРИЛ – 11,00 Ч. – ЗАЛА ОПЕРА – – „АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА” – МЮЗИКЪЛ ЗА ДЕЦА ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ

Режисьор – Дарина Главанакова – Бакърджиева

30 АПРИЛ – 19,30 Ч – ЗАЛА ОПЕРА – „ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР” –КОМИЧНА ОПЕРА ОТ Г. ДОНИЦЕТИ Гост-солисти – Станислава Иванова и Марк Фаулър Диригент – Иван Кожухаров

Режисьор – Нина Найденова

Лекарският съюз с иск срещу държавата за дискриминация

Искът е поради решение на държавата да въведе за няколко определени групи лица по-ниско заплащане на здравноосигурителната вноска

Борисов „инвестирал” 12 хиляди лева в хората на Петното

Лидерът на ГЕРБ не се яви в комисията „Бисеров-Петното"

От 16 до 20 май дават ваучери с отстъпка на земеделците за газьол

От 16 май започва предоставянето на ваучерите за гориво на земеделските производители през 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Отстъпката за литър газьол е 0,31 лв. В края на месец февруари 2014 г. От 16 май започва предоставянето на ваучерите за гориво на земеделските производители през 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Отстъпката за литър газьол е 0,31 лв. В края на месец февруари 2014 г.

БЛС внесе иск срещу държавата за дискриминация срещу учащите и безработните

/КРОСС/ Българският лекарски съюз внесе днес иск срещу държавата в Комисията за защита от дискриминация. Сигналът е за дискриминация срещу осем групи от обществото - тези, чиито здравноосигурителни вноски се плащат от бюджета. Ставките за тях са по-ниски, отколкото за останалите граждани, при това са регламентирани така в бюджета на здравната каса, отбелязват от съсловната организация. Вместо в пълен размер, вноските за тези групи са наполовина, т.е. върху половината от минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се. За тази година ставката, определена по закон, е 8% от месечния доход, но за държавно осигурените тя е 4%. Така са осигурени децата до 18-годишна възраст, учениците, студентите (в редовно обучение до 26 години), и докторантите на редовно обучение по държавна поръчка, също и чуждестранните студенти и докторанти. Освен учащите в тези групи влизат и хората, които получават месечни социалн помощи, задържаните под стража и лишените от свобода, хората, чакащи за статут на бежанец или настанени в убежища, родителите, осиновителите или съпрузите, които полагат грижи за инвалид със загубена работоспособност над 90% и безработни съпруги на военнослужещи. "Считаме, че по този начин държавата дискриминира посочените лица по редица от изброените в чл.4, ал

Край на партийните тролове

/КРОСС/Платформа, разработена от българи, може да обезсмили „труда" на троловете в интернет. Все по-честа практика в цял свят става воденето на черни PR кампании срещу определени компании и личности. Само за САЩ се смята, че стотици милиони се харчат годишно, за да се поддържат платени потребители на форуми, социални мрежи и сайтове. Троловете се превръщат в сериозен проблем, именно защото се опитват да манипулират мнението на хората и защитават чужди интереси. Българското приложение, по което се работи в момента, би могло да се превърне в детектор за тролове. За целта платформата ще анализира съдържанието в интернет и ще може да отсява, когато една и съща информация е пусната от десетки регистрации, които обаче принадлежат на един човек например. Така съответно ще може да се реагира от съответната медия или компания. Това решение обаче е само малка част от опциите, които платформата предлага. Като цяло тя е разработена, за да помага на компаниите да организират по-добре работата си и да взимат възможно най-добрите и информирани решения максимално бързо. Въпреки че е наскоро стартирала компания, финансирана от един от акселераторите у нас, тя вече е успяла да се утвърди и да спечели за клиенти големи компании, както у нас, така и в чужбина. „Идеята се роди, когато работехме за големи международни комапнии в областта на енергийните източници и фармацевтиката. Установихме, че те нямат решение, което да им доставя бързо необходимата информация

Преработващата промишленост издърпа производството към растеж през февруари


Промишленото производство през февруари нараства с 0.7% спрямо януари и с 6.5% спрямо година по-рано, съобщи Националният статистически институт.  Обяснението за големия растеж на годишна база е в ниското му ниво през февруари 2013 г., а на месечна - в увеличението на производството в преработващата промишленост с 3 на сто.  

В същото време намалението в добивната промишленост за месец е с 16.7%, а за година - с 0.2%.

В производството и разпределението на електрическа и...

Европейският съюз сезира СТО за руската забрана върху вноса на свинско месо

Наложената забрана е против правилата на търговската организация, посочи еврокомисарят по въпросите на търговията Карел де Гухт


Печка -духалка уби самотен бургазлия

62-годишен бургазлия загина от задушаване след пожар, предизвикан от печка-духалка, поставена близо до леглото му.

Мъж е с разкъсана артерия след настъпване от кон

45-годишен жител на село край град Якоруда е транспортиран снощи за столична болница с разкъсана артерия, след като бе настъпен от кон, съобщава БГНЕС.
Инцидентът с Халил Х. е станал снощи в село Конарско, община Якоруда. Незнайно как 45-годишният Халил се озовал под копитата на коня. Вследствие на настъпването от тежкото животно, 45-годишен жител на село край град Якоруда е транспортиран снощи за столична болница с разкъсана артерия, след като бе настъпен от кон, съобщава БГНЕС. Инцидентът с Халил Х. е станал снощи в село Конарско, община Якоруда. Незнайно как 45-годишният Халил се озовал под копитата на коня. Вследствие на настъпването от тежкото животно,

Пустините поглъщат въглероден диоксид

Пустините могат да поемат значителна част от натоварването на екосистемата с излишен въглероден диоксид. Това ще се отрази положително на топлинния баланс на планетата, смятат учени

Москва потвърди: Доку Умаров е ликвидиран

Смъртта на ислямисткия лидер е пробив за Владимир Путин


Произвол: Полицай удря млада жена. В РПУ-то късат униформата му и я обвиняват в хулиганство

Предаването „Господари на ефира“ показа снощи една абсурдна история за момиче и момче, които са станали жертви на полицейски произвол, а после самите те са обвинени в насилие над полицаите. Нова телевизия излъчи видеозапис, който показва че доказателствата са били манипулирани от униформените.
Момичето, подало сигнала, обясни, Предаването „Господари на ефира“ показа снощи една абсурдна история за момиче и момче, които са станали жертви на полицейски произвол, а после самите те са обвинени в насилие над полицаите. Нова телевизия излъчи видеозапис, който показва че доказателствата са били манипулирани от униформените. Момичето, подало сигнала, обясни,

Полицейски произвол: Ченге удря млада жена. В РПУ-то късат униформата му и я обвиняват в хулиганство

Предаването „Господари на ефира“ показа снощи една абсурдна история за момиче и момче, които са станали жертви на полицейски произвол, а после самите те са обвинени в насилие над полицаите. Нова телевизия излъчи видеозапис, който показва че доказателствата са били манипулирани от униформените.
Момичето, подало сигнала, обясни, Предаването „Господари на ефира“ показа снощи една абсурдна история за момиче и момче, които са станали жертви на полицейски произвол, а после самите те са обвинени в насилие над полицаите. Нова телевизия излъчи видеозапис, който показва че доказателствата са били манипулирани от униформените. Момичето, подало сигнала, обясни,

Работим 150 пъти по-добре, успокоява шефът на агенцията по храните

Контролът върху безопасността на храните е затегнат на максимум

С нови таланти ще се срещнем в "Големите надежди"

Дамско трио, потомствена балерина и малък рапър са сред претендентите за четвъртфинала в шоуто

Самарас ще изпълни обещанието си да раздаде на гърците пари от бюджетния излишък


По 500 евро на човек и по 833 евро ще получи семейство с две деца в Гърция от т.нар. социален дивидент, който правителството в Атина ще раздава на хора с ниски заплати и пенсии, на много възрастни и на безработни. Средствата ще се заделят в рамките на отчетения първичен бюджетен излишък на страната за 2013 г., съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Вестник "Имерисия" пише, че парите ще бъдат изплатени през май. Право да получат тази помощ ще имат домакинства с доходи до шест...

Лавров сплаши Украйна с гражданска война

Според Москва американски наемници и „Десен сектор" готвят погроми

Лазаров искал да хвърли оставка след Лясковец, но Йовчев не я приел

След като в понеделник едномесечната вътрешна проверка по случая оневини тотално шефовете в МВР и прехвърли отговорността на дежурните „бушони”, днес пред bTV Йовчев обяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е предложил да подаде оставката си веднага след фиаското в Лясковец.

Лекарският съюз внесе иск срещу държавата за дискриминация срещу учащите и безработните


Българският лекарски съюз внесе днес иск срещу държавата в Комисията за защита от дискриминация. Сигналът е за дискриминация срещу осем групи от обществото - тези, чиито здравноосигурителни вноски се плащат от бюджета. Ставките за тях са по-ниски, отколкото за останалите граждани, при това са регламентирани така в бюджета на здравната каса, отбелязват от съсловната организация.  

Вместо в пълен размер, вноските за тези групи са наполовина, т.е. върху половината от минималния...

4 политически партии минават бариерата за евроизборите

/КРОСС/Към момента четири политически партии минават бариерата за евроизборите, която е 5.9% от гласовете -БСП, ГЕРБ, ДПС и „България без цензура". Това показват данните от априлското проучване на социологическата агенция „Медиана", проведено в периода 31 март - 5 април на територията на цялата страна. НФСБ и Реформаторския блок са близо до бариерата, но трудно биха се преборили за мандат в Европейския парламент. Ако изборите за Европейски парламент се проведат сега, за БСП биха гласуваха 21,9 % от избирателите, за ГЕРБ - 19,6 %, ДПС - 8,8 %, за „България без цензура" и ВМРО - 7 %. Подкрепата за НФСБ е 4 %, за Реформаторския блок - 3,8%, АБВ-3,7%, Атака- 2,5%. 25,9 % не биха гласували за никого, а 1,4 % не са решили за кого да дата гласа си, показват още данните на агенцията, представени от Кольо Колев. Събитията в Украйна не са повлияли съществено върху вътрешнополитическите нагласи в обществото. Като цяло, по отношение в страната, българското общество се консолидира около идеята „Западът е виновен като генератор на събитията, но и Русия не е съвсем права!" Доколкото има „по-права страна", предпочитанията на обществото са на руска страна. Българите са преобладаващо против въвличане на страната в ескалация на санкции и натиск срещу Русия

Зам.-министър: Не знам ЕК да замразява „Южен поток“

Днес е английската преса се появи информация, че поради изострената ситуация в Украйна Брюксел подготвя санкции, свързани с газопровода

Сбогом, Windows XP!

Microsoft официално днес прекрати поддръжката на една от най-популярните операционни системи в света - Windows XP.

От днес вече няма да има нови обновявания на софтуера. Microsoft прекратява и поддръжката на XP за защитната програма "Security Essentials".

Windows XP видя бял свят за пръв път през 2001 година. Тогава американската компания Microsoft направи истински бум в технологичните среди с изчистения и опростен вид на системата.

Лесният за боравене Windows бързо привлече милиони потребители.

По данни на "Бизнес Инсайдър" XP e ползван от над 500 млн. потребители през 2013 година.

ЕС и Русия се спречкаха и на търговското поле

Европейският съюз внесе днес в Световната търговска организация (СТО) иск срещу Русия във връзка със забраната за внос на свинско месо от Европа, съобщи европейският комисар по въпросите на търгови...

Герджиков: Акциите в Общинска банка и Столична община бяха рутинни

Реална проверка в Общинска банка не е имало, присъствието на полицията там и в Столична община бе част от рутинни процедури, които са почти ежедневие. Това каза председателят на Столичния общински съв...

Audi Q4 concept ще дебютира в Пекин

Тези скици показват облика на концепцията Q4, която от своя страна загатва за това как ще изглежда бъдещият конкурент на BMW X4. Концептът трябва да дебютира на 20 април, когато се открива Автомобилен...

Великденски поздрав от Хайнд в НДК

Само няколко дни преди Великден почитателите на класическата музика ще могат да се насладят на популярното произведение на Йозеф Хайдн „Последните седем слова на Христос от кръста”...

Албена Михова е българската Дженифър Анистън

Българската Дженифър Анистън – така Павел Владимиров обяви Албена Михова тази сутрин в „Здравей, България”. Най-забавната участничка в Dancing Stars гостуваше тази сутрин...

Бойко Борисов прати сигнал до СЕМ за измислено интервю с него по ТВ7

В предаването на ТВ7 "Оригиналът" с водещ Иван Гарелов на 06.04.2014 г. беше излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен. Това се казва в сигнал, изпратен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов до Съвета за електронни медии (СЕМ), съобщиха от партията във вторник.   Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТВ7, по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии, продължава сигналът.   Считам, че с комбинирането на мои предишни изказвания за други медии като отговори на незададени към мен въпроси, съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформирането им за истинските ми позиции. Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми", продължава Борисов в сигнала до СЕМ.   Той заявява още, че е отказал да участва в предаването "Оригиналът" в ефира на ТВ7, но авторите и водещият не са се съобразили. Те не бяха информирали предварително за това и зрителите.   Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.   С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно с цел да бъда злепоставен като личност и в политическо ми качество на лидер на ПП ГЕРБ, посочва още в сигнала Бойко Борисов.   Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че "това е един коректен монтаж с малко хумор", това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.   "Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно-публицистичен", заявява още той.   Бойко Борисов се обръща към СЕМ за становище с оглед на правомощията по член 33 от ЗРТ, параграф 4 и 9 да се произнася относно спазването на изискванията за търговските съобщения и защита правата на потребителите, каквито в частност са телевизионните зрители.   "Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика", пише още в сигнала Бойко Борисов.

Ръководството на ВАС търси подкрепа от ДПС за реформа


Ръководството на Върховния административен съд (ВАС) търси подкрепа от парламентарно представените партии за задвижване на идеята за създаване на Централен административен съд (ЦАС). С тази цел заместник-председателят на ВАС Боян Магдалинчев е посетил стаята на ДПС в парламента преди две седмици, научи "Дневник".

"Бях там във връзка с проект, който подготвяме и който искаме да раздвижим. Става въпрос за Централизирания административен съд - опитваме се да го раздвижим по някакъв...

Жельо Бойчев: Няма причина за истерия в енергетиката

Решения за лицензите на ЕРП-тата може да вземе само Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Няма причина за създалата се истерия,...

Янко Василев открива изложба в Галерия „Поморие“

На 10.04.2014г./четвъртък/ в Галерия „Поморие“ от 18.00 часа ще бъде открита „Пратката…“ -самостоятелна изложба колаж и скулптура на несебърския художник Янко Василев.

Авторът е роден през 1965г. в град Пловдив. Завършва ССХУИМИ“Цанко Лавренов“ в родния си град, в класа на Маргарита Джарова. Работил е в Родопски Драматичен театър в гр. Смолян, в екипа на Юлия Огнянова. Член е на Дружеството на смолянските художници и на Дружеството на  пловдивските художници. Реализирал е над четиринадесет самостоятелни изложби в страната и чужбина – на Бродуей в Ню Йорк , в Цвикау и Хамбург, Германия. Участвал е и в много международни изложби в Европа и Америка.

Понастоящем Янко Василев е художник на свободна практика. Живее и твори в град Несебър.

Йоветич: Напрежението в Ливърпул е по-голямо

"Ние ще станем шампиони", вярва острието на Манчестър Сити


Гонзо: "Левски" не трябва да участва в Лига Европа

Бъдещият спортен директор на Левски Георги Иванов-Гонзо не смята, че на сините им трябва класиране в Лига Европа през следващия сезон, съобщи TV7. Към този момент това е единствената цел, която те могат да следват за 100-годишнината си.
Бъдещият спортен директор на Левски Георги Иванов-Гонзо не смята, че на сините им трябва класиране в Лига Европа през следващия сезон, съобщи TV7. Към този момент това е единствената цел, която те могат да следват за 100-годишнината си. "Ако трябва да бъда честен, Левски не е добре да участва в Европа, защото няма готов отбор.

И ”Атака” се регистрира за изборите

Парламентарната група на „Атака” също се регистрира в ЦИК за изборите за Европейски парламент.
Председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви, че са внесени 5200 подписа.
По-рано днес за изборите в ЦИК се регистрира и Коалиция за България.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Парламентарната група на „Атака” също се регистрира в ЦИК за изборите за Европейски парламент. Председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви, че са внесени 5200 подписа. По-рано днес за изборите в ЦИК се регистрира и Коалиция за България. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Близък до „Капитал“ давал 1 млн. за щурм на парламента

Бившият премиер Бойко Борисов за пореден път не се яви на изслушване в комисията, разследващата данните за срещу между лидера на ГЕРБ и Бисер Петното.

През февруари се съживява инженерното строителство

През февруари 2014 г. увеличението на строителната продукция се определя от положителния темп при гражданско/инженерното строителство, където...

Peugeot показа Exalt

Моделът засега се задвижва от хибриден агрегат с 340 к.с.


”Атака” също се регистрира за изборите

Парламентарната група на „Атака” също се регистрира в ЦИК за изборите за Европейски парламент.
Председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви, че са внесени 5200 подписа.
По-рано днес за изборите в ЦИК се регистрира и Коалиция за България.
„Атака” не иска ЕС, структуриран по пирамидален начин с директиви отгоре. Парламентарната група на „Атака” също се регистрира в ЦИК за изборите за Европейски парламент. Председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви, че са внесени 5200 подписа. По-рано днес за изборите в ЦИК се регистрира и Коалиция за България. „Атака” не иска ЕС, структуриран по пирамидален начин с директиви отгоре.

НСИ: 5,5% повече строителна продукция

Данните увеличение от 5,5% на строителната продукция през февруари 2014 г. в сравнение със същия месец на 2013 г.

НСИ: 5,5% повече строителната продукция

Данните увеличение от 5,5% на строителната продукция през февруари 2014 г. в сравнение със същия месец на 2013 г.

Най-богатият украинец опитва да потуши напрежението в страната

Ринат Ахметов е предложил да бъде посредник на рускоговорящото население в Украйна пред властите


Пеле представи колекция диаманти, създадени от косата му


Легендата на световния футбол Пеле представи необичайна колекция диаманти, за направата на които са използвани кичури от собствената му коса.

Лимитираната серия включва 1284 диаманта, колкото са головете в кариерата на 73-годишния бивш нападател.

Скъпоценните камъни струват 7500 долара и се продават в позлатена кутия, на която бразилецът е изобразен, докато отбелязва гол на терена.

Колекцията, която беше представена в Сао Пауло, е създадена за предстоящото...

ВВМУ "Н.Й.Вапцаров” ще бъде домакин на обучителен тренинг на тема „Емоционална интелигентност”

На 9 и 10 април 2014г. от 9.00 до 17.30 часа Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще бъде домакин на обучителен тренинг на тема „Емоционална интелигентност”. Форумът ще се проведе в зала 11 на Морско училище. Ще вземат участие студенти, курсанти и преподаватели, както и представители на други образователни институции от Варна, съобщиха от учебното заведения за Moreto.

"Барселона" смята да прави трансфери по време на обжалването


Ръководството "Барселона" се надява, че ще може да заобиколи забраната на ФИФА за купуване и продаване на футболисти покрай предстоящото й обжалване.

Клубът бе наказан да не извършва никакви трансфери до лятото на 2015 г. заради извършени нарушения при привличането на чуждестранни футболисти под 18-годишна възраст.

Вицепрезидентът на "Барселона" Мануел Аройо изрази увереност, че обжалването на санкцията ще позволи на каталунците да картотекират желаните играчи.
...

Първанов чака „двуцифрен“ резултат за АБВ на евровота

„Разбира се, аз очаквам един достоен резултат, който наистина ще покаже, че АБВ е най-перспективната формация. Ако трябва все пак да конкретизирам, очаквам един двуцифрен резултат за АБВ на тези избори, което ще бъде добра отправна точка и за следващите избори.“

Това заяви пред „Фокус“ президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов.

Той съобщи, че основна тема в кампанията на АБВ ще бъдат усилията за преодоляване на демографската криза.

Първанов коментира и ситуацията в Украйна, като заяви, че позицията на страната трябва да отговаря на националните интереси.

„Нека ястребите да не бъдат у нас а да заложим на конструктивното начало. Трябва да потърсим и отстояваме в рамките на ЕС една по-специфична позиция на отношенията с Русия“, подчерта Георги Първанов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване