Не допуснаха хора с икони в кърджалийския съд

Група граждани, носещи коруби и икони, не бяха допуснати в сградата на съдебната палата в Кърджали, където се гледа делото, заведено от Главно мюфтийство. То има претенции за собственост на сградата на исторически музей в града, Атрактивната група с църковни атрибуди се появи малко преди началото на съдебното заседание.

Медицински център е открит на граничния пункт Капъкуле


На граничния пункт Капъкуле беше открит медицински център. Той ще обслужва пътуващите през турско-българската граница и граничните служители, които са повече от 500 души, уточнява БНР. 

Центърът е разкрит по инициатива и финансиране на Съюза на обществените болници в Одрин. Медицинският център е належаща необходимост заради натоварения трафик на Капъкуле, особено през периода на активните туристически пътувания, каза главният лекар на одринската болница д-р Гюрхан Челикзаяви.

Пламен Орешарски: В лицето на България Виетнам има сериозен приятел в рамките на ЕС

Посещението на българския премиер във Виетнам ще активизира икономическото сътрудничество между двете страни, уверен е президентът Чьонг Тан Шанг   Активизирането на сътрудничеството в областта на икономиката и на законодателната дейност беше акцентът в разговора на министър-председателя Пламен Орешарски и председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Шин Хунг. „С удоволствие очакваме виетнамски инициативи за инвестиции. Общата цел е да работим за благосъстоянието на двете страни“, заяви премиерът Орешарски. „Уверен съм, че Вашето посещение ще активизира нашите двустранни отношения в икономиката и за изграждането на стратегическо сътрудничество“, каза г-н Нгуен Шин Хунг. Министър-председателят изтъкна, че с годините България и Виетнам са се променяли, но въпреки това приятелството между двете страни не се е променило и дори е станало по-ценно, защото е издържало проверката на времето. Председателят на виетнамския парламент от своя страна обърна внимание на новосъздадената група за приятелство с България. „България е много близка за мен“, сподели г-н Нгуен Шин Хунг и изтъкна, че е бил студент у нас. Премиерът от своя страна отбеляза, че е завършил същият университет като председателя на виетнамския парламент и двамата имат сходна професионална биография в сферата на финансите

Станишев: Левицата се бори за доверие

/КРОСС/ Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев внесе в ЦИК документи за регистрация на "Коалиция за България" за участие в европейските избори. /КРОСС/ Внесохме около 100 000 подписа, така че остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат, коментира Станишев. Левицата ще се бори да спечели доверие, така че да бъде първа политическа сила. Справедлива България в социална Европа е това, към което се стремим и което ще направим, каза лидерът на БСП. Досега единствено БСП е заявила платформа за европейските избори. Никой друг няма платформа. Това е толкова смешно - те нямат идеи, нямат визия за Европа, отбеляза Станишев. Нужна е сила и политическа воля, за да се променят бедността, липсата на перспектива, на справедливост и отчаянието, обхванали толкова много хора в България и в Европа. Ние ще водим открита, европейска, смислена кампания, заяви Станишев. Ако хората не искат вече правилата да бъдат определяни само от големите, ако искат България да бъде не периферна, а страна с достойно място в Европа, гаранция за това са социалистите и общият им кандидат за президент на Европейската комисия Мартин Шулц, посочи Станишев.    

Пешеходец блъснат от такси в района на гара Подуяне

Такси блъсна възрастен пешеходец на трамвайната линия на софийския бул. "Мадрид", съобщи Дарик.
Инцидентът е станал около 10:30 часа в района на гара Подуяне.
Мъжът, който е около 70- годишен, е пострадал тежко и е откаран в болница. Движението на трамваите по булеварда е блокирано.
По първоначална информация пострадалият не е пресичал на Такси блъсна възрастен пешеходец на трамвайната линия на софийския бул. "Мадрид", съобщи Дарик. Инцидентът е станал около 10:30 часа в района на гара Подуяне. Мъжът, който е около 70- годишен, е пострадал тежко и е откаран в болница. Движението на трамваите по булеварда е блокирано. По първоначална информация пострадалият не е пресичал на

Да продадеш писмо на Айнщайн

7 безценни неща, които са продадени в eBay


Учени създадоха сензор, който може да се използва за контактни лещи с нощно виждане


Контактните лещи скоро може да са полезни не само за корекция на зрението, но и за виждане в тъмното. Учени от Университета на Мичигън са създали нов сензор, който може да реализира това, съобщава сп. Wired.

Сензорът е изработен от изключително тънък материал, като един слой е с дебелина приблизително колкото един атом. За целта е използван графен, който може да бъде наслагван върху контактните лещи.

Сензорът абсорбира инфрачервени лъчи и ги превръща в електрически сигнал....

Такси блъсна пешеходец около гара Подуяне

Такси блъсна възрастен пешеходец на трамвайната линия на софийския бул. Такси блъсна възрастен пешеходец на трамвайната линия на софийския бул. "Мадрид", съобщи Дарик. Инцидентът е станал около 10:30 часа в района на гара Подуяне. Мъжът, който е около 70- годишен, е пострадал тежко и е откаран в болница. Движението на трамваите по булеварда е блокирано. По първоначална информация пострадалият не е пресичал на

ЧЕЗ повиши квалификацията на над 600 служители

ЧЕЗ финализира успешно проекта „ЧЕЗ Груп в България – инвеститор в знанието на своите служители“, реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в периода 01.04.2013 г. - 30.04.2014 г. В рамките на проекта бяха обучени 629 служители на „ЧЕЗ България“ ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Общата стойност за осъществяването му възлезе на 278 хил. лева, като от тях 149 хил. лева са съфинансиране от Европейския социален фонд.

70 души са задържани след снощните сблъсъци в Харков

В Донецк проруските сепаратисти издигат барикади

Станишев: Искаме справедлива България и социална Европа

В предизборната кампания ще заложим на няколко неща – първо, хората трябва да знаят кой какво предлага и какво иска да направи. Ние искаме справедлива България и социална Европа. До последните месеци нито България е справедлива, нито Европа е социална. Оттам идва и голямото разочарование. Искаме да върнем надеждата на хората, В предизборната кампания ще заложим на няколко неща – първо, хората трябва да знаят кой какво предлага и какво иска да направи. Ние искаме справедлива България и социална Европа. До последните месеци нито България е справедлива, нито Европа е социална. Оттам идва и голямото разочарование. Искаме да върнем надеждата на хората,

Архитекти от цял свят се обявиха против разрушаването на кулата "Шуков" в Москва


Световноизвестни архитекти, сред които Тадао Андо, Рем Колхас, Кенго Кума, Том Мейн и Елизабет Дилър, се обявиха против разрушаването на уникалната кула "Шуков", която се намира в Москва, и се подписаха под отворено писмо до президента на Русия Владимир Путин с настояване да се отмени планът за премахване на кулата, която е занемарена и оставена да се руши.

Искането беше подкрепено и от много други представители на архитектурни организации и известни имена в областта на изкуството и...

Hidden Orchestra катастрофираха тежко в Сърбия

Групата няма да излезе на сцената в НДК на 9 април


Кон разкъса артерия на мъж край Якоруда

45-годишен жител на село край град Якоруда е транспортиран снощи за столична болница с разкъсана артерия, след като бе настъпен от кон, съобщава БГНЕС.
Инцидентът с Халил Х. е станал снощи в село Конарско, община Якоруда. Незнайно как 45-годишният Халил се озовал под копитата на коня. Вследствие на настъпването от тежкото животно, 45-годишен жител на село край град Якоруда е транспортиран снощи за столична болница с разкъсана артерия, след като бе настъпен от кон, съобщава БГНЕС. Инцидентът с Халил Х. е станал снощи в село Конарско, община Якоруда. Незнайно как 45-годишният Халил се озовал под копитата на коня. Вследствие на настъпването от тежкото животно,

Станишев: Залогът е България да бъде третирана справедливо в ЕС, социалистите могат да го осигурят

В предизборната кампания ще заложим на няколко неща – първо, хората трябва да знаят кой какво предлага и какво иска да направи. Ние искаме справедлива България и социална Европа. До последните месеци нито България е справедлива, нито Европа е социална. Оттам идва и голямото разочарование. Искаме да върнем надеждата на хората, В предизборната кампания ще заложим на няколко неща – първо, хората трябва да знаят кой какво предлага и какво иска да направи. Ние искаме справедлива България и социална Европа. До последните месеци нито България е справедлива, нито Европа е социална. Оттам идва и голямото разочарование. Искаме да върнем надеждата на хората,

Mercedes пускат S65 AMG Coupe през юли

Mercedes планира да пусне S65 AMG Coupe през юли. Сегашният седан S65 AMG се задвижва от 6-литров V12 агрегат с карбоново покритие, включващ два турбокомпресора, алуминиев картер, подсилен колянов вал, мулти искрово запалване и старт-стоп система, пише Autobild.bg. Максималната мощност достига 630 к.с., а въртящият момент - 1000 Нм. Най-вероятно купето ще получи същия агрегат. С него седанът ускорява от място до 100 км/ч за 4,3 сек, но купето ще се справя по-бързо.

Временно ще бъде преустановено преминаването през ГКПП Лесово – Хамзабейли

Ограничението се въвежда от 20.00 часа на 8 април /вторник/ до 9.00 часа на 9 април /сряда/

24-часова обща стачка в Гърция в сряда

24-часова национална обща стачка е насрочена в Гърция за сряда, 9 април. Стачката е организирана от двата водещи синдиката в частния и държавния сектор (ГСЕЕ и АДЕДИ) в знак на протест срещу мерките за икономии. Синдикатите протестират срещу масовите уволнения в администрация и държавния сектор и искат по-силна защита на трудовите права.

MasterCard обяви, че към края на декември 2013 г. е увеличила безконтактните си плащания в Европа

MasterCard обяви, че към края на декември 2013 г. компанията е увеличила безконтактните си плащания в Европа, като е разширила броя на държавите, в които се приемат безконтактни карти. В момента те са на разположение в 63 страни по света и в 34 държави в Европа, в т.ч. 7 нови държави - Азербайджан, Финландия, Ирландия, Македония, Молдова, Черна гора и Холандия. Над 220 финансови институции в Европа вече издават безконтактни карти или устройства MasterCard и Maestro. Те могат да се използват в близо 2 милиона търговски обекти по света, което представлява увеличение от над 180% на годишна база. В допълнение на стабилния растеж на местата, където може да се плаща безконтактно с MasterCard и Maestro,броят на безконтактните трансакции в Европа се е увеличил над три пъти, а обемът на средствата, похарчен чрез тях, регистрира четворно увеличение на годишна база.  

Лекарският съюз съди държавата за дискриминация заради здравните вноски

Българският лекарски съюз е внесъл иск срещу държавата в Комисията за защита от дискриминация, съобщиха от съюза във вторник.   Искът се отнася за решението на държавата да въведе за няколко групи лица, на които тя внася здравните осигуровки, по-ниско заплащане на вноската спрямо останалите осигурени граждани.   Диференциацията е регламентирана с разпоредба, която постановява, че за осем групи лица осигурителната вноска се внася в размера, определен в бюджета на Националната здравно-осигурителна каса за съответната година, т.е. върху половината от минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица.   В категориите, осигурени наполовина, попадат лицата до 18-годишна възраст и след навършване на тази възраст, ако учат редовно - до завършване на средно образование; студентите редовно обучение във висши училища до 26-годишна възраст и докторантите на редовно обучение по държавна поръчка; чуждите студенти редовно обучение до 26-годишна възраст и докторантите на редовно обучение; гражданите, които отговарят на условията за получаване на месечни социални помощи, задържаните под стража или лишените от свобода; лицата в производство за предоставяне на статут на бежанец или право на убежище; родителите, осиновителите или съпрузите, които полагат грижи за инвалиди със загубена работоспособност над 90 на сто и лицата с обезщетения по чл.230 и 231 от закона за отбраната.   "Считаме, че по този начин държавата дискриминира посочените лица по редица от изброените в чл.4, ал.1 от Закона за защита от дискриминация категории на дискриминационното отношение към индивида, като предпоставя занижено здравно обслужване, компенсирано единствено и за сметка на изпълнителите на здравна помощ. Тази политика на държавата предполага натрупването на сериозен дефицит в системата на здравното осигуряване и рефлектира върху качеството на здравната помощ", се казва в иска на БЛС.   "Налице е пряка дискриминация по признак "трудово положение" и "социален статус". Този подход на законодателя е в пълно противоречие с чл.6 от конституцията, който предвижда равнопоставеност на всички граждани", се казва в исковата молба на БЛС.   Лекарският съюз иска от антидискриминационната комисия да задължи държавата да внася същите осигурителни вноски и за тези категории граждани, каквито внасят всички останали работещи и работодатели.

Напрежението в югоизточна Украйна нараства

/КРОСС/ Обстановката в югоизточна Украйна остава напрегната, където населението е предимно рускоезично. Недоволни от прозападния военен преврат в Киев, проруските активисти превзеха сградите на областната администрация в най-големите градове с исканията да бъде проведен референдум за предоставяне на регионите на пълномощия в рамките на федерализацията на Украйна. По този начин, те се опитват да запазят своята етническа принадлежност, включително руския език и православното вероизповедание. Но, националистите и десните радикали, дошли на власт в Киев, не желаят дори да чуят техните искания.В нощта срещу 8 април в югоизточна Украйна бяха мобилизирани подразделенията на вътрешните войски и националната гвардия на Украйна, с участието на екстремистите от незаконната въоръжена групировка «Десен сектор». Към тази акция бяха включени и около 150 американски наемника от частната американска армия Greystone, преоблечени в униформи на бойци от специалните части „Сокол". Това се коментира в Министерството на външните работи на Русия. „Организаторите и участниците на тези провокации поемат върху себе си голяма отговорност за създаването на заплахата за правата, свободата и живота на мирните граждани на Украйна, а също и за стабилизирането на страната", предупреждават от МнВР на РФ. Министерството призовава да бъдат предотвратени незабавно всякакви планове за военни действия в Украйна, които могат да доведат до гражданска война

Защо суперхраните може да са вредни

Храни като годжи бери, киноа и къдравото зеле могат да доведат до проблеми с щитовидната жлеза и дори обостряне на артритни състояния, смятат специалисти по хранене и диететика

Сергей Лавров: Русия не е тази, която дестабилизира Украйна

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров изрази безпокойство във връзка с украинската криза в своя статия за британския вестник The Guardian, озаглавена „Русия не е тази, която дестабилизира Украйна”, съобщава "Фокус".

В нея той подчертава: „Никой не е правил повече от Русия за подкрепата на независимата украинска държава – ние в продължение на много години субсидирахме украинската икономика чрез ниските цени на енергоносителите”, се казва в материала. „В самото начало на кризата през ноември миналата година ние подкрепихме идеята на Киев за провеждане на спешни консултации във формат Украйна-Русия-ЕС за обсъждане на възможностите за хармонизация на интеграционния процес. Брюксел категорично отказа”, отбеляза министърът и добави, че „тази позиция отразява неконструктивната и опасна линия на политика, която ЕС и САЩ провеждат отдавна”.

По мнението на Лавров, Вашингтон и Брюксел са се опитали да поставят жителите на Украйна пред „болезнения избор между Запада и Изтока”, което е изострило вътрешните противоречия в страната. 

„Русия се стреми да направи всичко, за да способства по-бързото стабилизиране на ситуацията в Украйна”, подчерта руският дипломат. По мнението му, в Украйна е нужно провеждането на „реална конституционна реформа”, която ще подсигури спазването на легитимните права на всички украински региони и ще отговори на исканията на югоизточния регион за даването на статут на руския език като втори официален език, както и предоставянето на гаранции за извънблоков статут на Украйна и осъществяването на незабавни мерки за преустановяване на дейността на незаконни въоръжени формирования на територията на страната. 

„Трябва да се прекрати необоснованото нагнетяване на напрежението и да се пристъпи към сериозна съвместна работа”, заключи Лавров.

НСИ: Има ръст в преработващата промишленост

През февруари 2014 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.7% в сравнение с януари 2014 година, съобщават от НСИ.

Без Hidden Orchestra на концерта на Tricky

EventEase съобщават, че за огромно съжаление HIDDEN ORCHESTRA няма да излязат на сцената на 9-ти април в Зала 3 на НДК. Групата е претърпяла тежка катастрофа преди 2 дни на сръбската магистрала. За ща...

Русия вече гледа на Южна и Източна Украйна като на области, достойни за "представяне"

Русия е готова да обмисли преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ и ЕС, но рускоговорещите области в югоизточната част на страната трябва да бъдат представени на тях, заяви руският ...

Комисията за Бисеров и Миланов тепърва ще решава да сезира ли прокуратурата

Ако има решение на парламентарната комисия, прокуратурата ще бъде сезирана. Това каза пред журналисти Сияна Фудулова, председател на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов, пре...

Борисов прати сигнал до СЕМ за излъчено несъществуващо интервю с него

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии (СЕМ) за излъчено несъществуващо и съчинено интервю с него, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
В предаването на ТВ 7 „Оригиналът“, с водещ Иван Гарелов, на 06. 04. 2014 г., беше излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен, Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии (СЕМ) за излъчено несъществуващо и съчинено интервю с него, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В предаването на ТВ 7 „Оригиналът“, с водещ Иван Гарелов, на 06. 04. 2014 г., беше излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен,

До всеки овчар - жандармерист

Жандармерията ни вече е добре екипирана. Има си всичко, с което да посрещне предизвикателствата на съвремието - от сблъсъци като на Майдана до тържествени паради. Но няма работа за тях. Протестите ни са далеч от тези в Киев (слава Богу), но и парадите ни са скромни (пак слава Богу). Наскоро на жандармерията бе поверено да премине като рок група из

Новият собственик на "Булгартабак" не разкри пред борсовите акционери сделката


Лихтенщайнското дружество Livero Establishment, което придоби 80% от "Булгартабак холдинг" в края на март, още не е отправило търгово предложение към малките акционери, за което е задължено по закон, информира "Капитал Daily" в днешния си брой. Купувачът не разкри пред борсовите акционери нито сделката, нито свикването на общо събрание, се посочва в публикацията. 

Смисълът на процедурата е да се даде възможност на малките акционери да излязат от инвестицията, ако не са съгласни с...

Работниците от "Ремотекс" искат среща с Драгомир Стойнев

Те се съмняват в поетия ангажимент за назначаването им в „Мини Марица Изток"


БЛС с иск за дискриминация заради здравните осигуровки

От Съюза искат държавата да плаща пълна вноска за деца, студенти, социално слаби


ЧЕЗ повиши квалификацията на над 600 служители

Компанията финализира успешно проекта „ЧЕЗ Груп в България – инвеститор в знанието на своите служители“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ЧЕЗ финализира  успешно проекта „ЧЕЗ Груп в България – инвеститор в знанието на своите служители“, реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в периода 01.04.2013 г. - 30.04.2014 г. В рамките на проекта бяха обучени 629 служители на „ЧЕЗ България“ ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Общата стойност за осъществяването му възлезе на  278 хил. лева, като от тях 149 хил. лева са съфинансиране от Европейския социален фонд. Служителите преминаха обучения в три основни области – английски език, компютърни умения и ключови компетенции (в т.ч. „Мениджърски умения“, „Управление на екип“, „Комуникативни умения“, „Управление на стреса“ и „Работа в екип“). Обученията бяха реализирани в периода от 15.09.2013 г. до 15.03.2014 г. от Център за чужди езици и мениджмънт ООД („Училища Европа“), Адженда трейнинг солюшънс ООД и Ню Харайзънс България. Фирмите партньори бяха избрани чрез процедура с открит избор. От всички служители, включени в проекта, 99,05% завършиха успешно

Борисов изпрати сигнал до СЕМ за излъчено съчинено интервю с него

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии (СЕМ) за излъчено несъществуващо и съчинено интервю с него, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
В предаването на ТВ 7 „Оригиналът“, с водещ Иван Гарелов, на 06. 04. 2014 г., беше излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен, Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии (СЕМ) за излъчено несъществуващо и съчинено интервю с него, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В предаването на ТВ 7 „Оригиналът“, с водещ Иван Гарелов, на 06. 04. 2014 г., беше излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен,

Шефът на Bundesbank: Париж поставя на изпитание фискалните правила на еврозоната


Президентът на германската централна банка Йенс Вайдман предупреди, че френската бюджетна политика застрашава надеждността на бюджетните правила на еврозоната и ги подлага на изпитание, предаде "Ройтерс".

"Жизненоважно е да се придържаме към тези правила, защото надеждността им е в опасност", каза Йенс Вайдман. "Валутният съюз изисква членовете му да поддържат стабилност. Това означава бюджет в изправност и спазване на споразуменията", продължи президентът на Bundesbank, който е и...

БМВ паркира насред нивата край Е-79

БМВ се нацепи насред нива в Благоевградско, а водачът извадил чист късмет, че му няма нищо. Той се оправдал пред пътните полицаи с ремонт на колата скоро.

Лек ръст на оборта в търговията с леки коли и битова техника

През февруари оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 1.0% спрямо предходния месец, съобщават от НСИ.

МФ преотвори емисия левови 5-годишни ДЦК при доходност 1,89%

Министерството на финансите преотвори емисия 5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с номинална стойност 50 млн. лева с падеж 22 януари 2019 година, съобщиха от МФ.

В очакване на нови ограничения за ползването на автомобили продажбите в Китай скочиха с 9%


Продажбите на нови автомобили в Китай са се повишили с 9% през март, като за основен двигател на ръста се считат готвените ограничения за притежаването на коли за лична употреба в големите градове на страната, съобщи "Блумбърг". В момента с административни мерки се спъва регистрацията на превозните средства в Пекин и Шанхай.

До няколко месеца ограничения ще приемат Ханзу и Тианджин. Свои варианти за борба с трафика и замърсяването на въздуха чрез намаляване на броя на новите коли...

80% от читалищата във Варненска област са снабдени с компютри и имат постоянен достъп до Интернет

80% от читалищата във Варненска област са снабдени с компютри и имат постоянен достъп до интернет. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Саша Стоева, старши експерт в Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища" Варна.

Apple и Microsoft имат повече финансови резерви от Германия и Франция

Компаниите по света все още не се са забравили кредитната криза - резултат от глобалната финансова криза, разразила се в годините след 2007 г. По...

Хванаха шофьор с 3,37 промила алкохол

Полицаи от РУП - Дупница заловиха 34-годишен шофьор на лек автомобил "Форд" да шофира поян. Проверката е извърешена тази нощ в Сапарева баня, пише struma.bg. Тестът с дрегер е показал 3,37 промила алкохол.
Започнато е бързо полицейско Полицаи от РУП - Дупница заловиха 34-годишен шофьор на лек автомобил "Форд" да шофира поян. Проверката е извърешена тази нощ в Сапарева баня, пише struma.bg. Тестът с дрегер е показал 3,37 промила алкохол. Започнато е бързо полицейско

Отбелязват Международния ден на авиацията и космонавтиката

На 11 април от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъдат отбелязани две важни дати – 80-годишнината от рождението на първия космонавт Юрий Гагарин и 35 години от полета на СОЮЗ - 33 с космонавтите  Георги Иванов и Николай Рукавишников. Слово за подвига на първите космонавти ще изнесе Любомир Иванов от Академичен клуб „Русофили“. В рамките на вечерта ще бъдат показани архивни кадри и снимки от двата исторически полета. Посетителите на събитието ще могат да видят и изложба от книги за космонавтиката от фонда на Русенската библиотека. Съорганизатори на честването са Академичен клуб „Русофили“ при РУ „Ангел Кънчев“ и РСОСЗР – Русе.

Apple и Microsoft имат повече финансови резерви Германия и Франция

Компаниите по света все още не се са забравили кредитната криза - резултат от глобалната финансова криза, разразила се в годините след 2007 г. По...

Ето я А групата за евровота: ББЦ, БСП, ГЕРБ и ДПС!

В А група за европейските избори влизат БСП, България без цензура, ГЕРБ и ДПС. Четирите политически структури са единствените, които ще прескочат бариерата и ще вкарат депутати в Европарламента. Всички останали партии остават извън борда.

Пийчъс Гелдоф почина на 25 години

Дъщерята на Боб Гелдоф, Пийчъс Гелдоф, е била открита мъртва в дома си в Кент, съобщават британските медии. Само няколко часа по-рано тя е пуснала снимка в Instagram с майка си Пола Йейтс, британска писателка и телевизионна водеща. Самата Пийчъс Гелдоф също работеше в медиите. В началото на кариерата си пише за женското списание Elle, а след това работи за Telegraph и Guardian. В последствие се появява и на малкия екран на Острова.

Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС

Съратник на Петното не съобщи откъде идва предложението

Давали 1 млн. на партия за отряд, който да щурмува НС

Съратник на Петното не съобщи за кого става въпрос


Ан Хатауей сама изпълнява каскадите във филмите си

Холивудската звезда Ан Хатауей сама изпълнява каскадите във филмите, в които участва. 31-годишната актриса, израснала в Ню Джърси заедно с двамата си братя Майкъл и Томас, признава, че още от малка е много активна, а като дете е обожавала да се катери по дърветата и да скача от различни високи места. Холивудската звезда Ан Хатауей сама изпълнява каскадите във филмите, в които участва. 31-годишната актриса, израснала в Ню Джърси заедно с двамата си братя Майкъл и Томас, признава, че още от малка е много активна, а като дете е обожавала да се катери по дърветата и да скача от различни високи места.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване