Цветелин Кънчев призова: Всички ромски лидери да кажат откъде са им парите

Лидерът на Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев скочи на ромското обединение в Боровец под шапката на депутата от ДПС Александър Методиев-Сали. Той обясни, че партията му няма място на подобни събирания на граждански организации и отговори на излезлите оттам обвинения, че е българин. Преди 10 години най-учтиво подканих част от събралите се в Боровец да

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Лек спад в цената на златото

Златото с незабавна доставка поевтиня с 0,3% и се търгуваше за 1 299,68 долара за тройунция в 9:01 ч. на борсата в Лондон. Златото с доставка...

Нов рекорден месец за Audi

Германската компания е доставила 170 450 коли през март, като това е 51-ви пореден месец на ръст


Microsoft прекратява от днес поддръжката и обслужването на операционната система Windows XP

/КРОСС/Софтуерният гигант Microsoft прекратява от днес поддръжката и обслужването на операционната система Windows XP, съобщиха от компанията. Това означава, че от компанията повече няма да пускат софтуерни обновления за Windows XP, независимо от версията му или сериозността на открития проблем. Изключение се прави само за корпорациите и правителствата, които все още не са преминали към по-нова версия на Windows. Те ще имат възможността да получават допълнителна поддръжка и софтуерни обновления за сигурността на платформата, ако си платят. От Microsoft призовават всички, които все още използват Windows XP, да се насочат към по-нови версии на операционната система. Въпреки това ако потребител или компания все пак реши да остане на Windows XP, ще трябва да знае, че преинсталациите отново ще изискват активация както досега. Microsoft ще остави налични и всички софтуерни обновления и Service Pack-ове, които ще могат да се изтеглят през Windows Update. Операционната система Windows XP е пусната на 25 октомври 2001 г. Името й XP идва от съкращението на английската дума за опит, преживяване (experience). Платформата действително впечатли потребителите, оставайки най-използваната ОС до август 2012 г.  

7 безценни неща, които са продадени в eBay

Или как можеш лесно да се сдобиеш с писмо на Айнщайн или с цял град, докато разглеждаш обявите в интернет


Автобусни превозвачи: Пътниците на незаконните копърки по линията София - Перник също да бъдат глобявани

Незаконните превозвачи обират пътниците от Перник и Елин Пелин към София.

Да се глобяват и клиентите на нелегалните маршрутки, предлагат от Националното сдружение на автобусните превозвачи. В момента санкцията за водачите на този тип превоз стига до 1500 лв, а колата се конфискува.

Емблематични в тези превози са нелегалните превози, които свързват градовете Перник и Елин Пелин със столицата. Обичайно те минават няколко минути преди легалните автобуси и обират хората от спирките. От сдружението на превозвачите са категорични, че хората се...

Продължава

Армен Назарян: Вече трябва да мислим само за златните медали


Националният треньор на отбора по класическа борба Армен Назарян заяви, че е доволен от представянето на своите състезатели на Европейското първенство.

Българските борци си тръгнаха от шампионата във Финландия с общо две титли – на Станка Златева и Александър Костадинов, сребро на Любомир Димитров и бронзови отличия на Тайбе Юсеин, Джанан Манолова, Мими Христова, Виктория Бобева, Борислав Новачков и Мирослав Киров.

"Трябва да сме максималисти. Разбира се, че съм доволен....

ген. Атанас Атанасов: Публична тайна е, че служители от СОБТ работят като охрана на „добре облечени бизнесмени”

Няма да мине много време и ще бъдат проверявани проверяващите по „Лясковец”. Наближават европейски избори. В модерния Запад, ако се случи такъв тежък провал, отговорните лица си подават оставките и поемат професионалната си вина. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” бившият директор на НСС ген. Атанас Атанасов. Според него проверката „Лясковец” не е отговорила на основния въпрос – трябвало ли е да бъде използван специализиран отряд при тази операция? Атанасов смята, че отговорът в случая е отрицателен. При тази обстановка според мен оставка трябваше да подаде самият министър, а не да наказва подчинените си, защото с тези „козметични мерки” той прикрива некадърността на много хора, допълни бившият шеф на НСС. Според него в Лясковец е можело да се разиграе „сцена” и така да бъде заловен човекът, заплашвал ученици и съседи. Елементарното нещо е – спира се токът в сградата и хора, облечени в дрехи на ЧЕЗ минават „да проверят къде е проблемът”. Това е само един вариант, отбеляза ген. Атанасов. Той каза още, че е публична тайна, че служители от СОБТ работят редовно като охрана на „добре облечени бизнесмени”. Затова, ако бях на мястото на ръководството, щях веднага да им увелича двойно заплатите. За да ги предпазя от изкушение

Въвеждат временна организация на движението заради посещението на Принц Едуард

Във връзка с официалното посещение на Негово Кралско Височество Принц Едуард, херцог на Кент от Столична община съобщават, че ще  се въведе временна организация на пътното движение и паркирането. На бул. „Васил Левски” между ул. „6-ти септември” и ул. „Данте” се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, от 08.00 часа до приключване на мероприятието. Забранява се и паркирането на паркинга пред Националния исторически музей от 08:00 часа до приключване на мероприятието. Забранено е и паркирането на площада пред Боянската църква от 08.00 часа до приключване на мероприятието. Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

Главният секретар на МВР "предложил" оставката си след провала в Лясковец

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е предложил да подаде оставката си веднага след приключалата с провал операция в Лясковец, при която загина един, а трима служители на реда бяха ранени. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред бТВ във вторник. Министърът обаче казал на Лазаров, че това няма да е добър ход. "Пазя и ще браня всеки, който си изпълнява задълженията в МВР. Най-лесното е един човек да си измие ръцете с друг", обясни позицията си по казуса Йовчев и допълни, че е можел да разиграе такъв сценарий, при който "министърът е целият в бяло". Аз съм гърбът на главния секретар и това ще е така докато той си изпълнява съвестно задълженията и си и спазва конституцията и закона, коментира още Йовчев. Той още веднъж потвърди тезата си за виновновността за провала на операцията на двамата регионални служители, за които в понеделник беше обявено, че ще бъдат наказани. "По-неадекватно поведение на оперативни работници не знам", посочи Йовчев. На въпрос защо за провала на акция тогава се дават леки наказания, министърът обясни, че не може с лека ръка да се решават съдби, "курбан да е наякой само и само да затворим един случай". Заради акцията в Лясковец на бившия шеф на полицията във Велико Търново Живко Коцев ще бъде отнета възможността да участва в конкурси за повишение, а настоящият - Христо Христов ще бъде понижен. "Планът за операцията срещу стрелеца Петко Петков в Лясковец не е сработил. Полицаите е трябвало да проникнат от три места, но от третото място не са успели", обясни Йовчев. Обяснявайки законовото положение той отново оневини главния секретар на МВР. "По закон главният секретар на МВР подписва такива операции, но прякото планиране е под ръководството на областния директор във Велико Търново. Двамата директори от Велико Търново носят отговорност за това, което се е случило. Областният директор носи пряка отговорност за планирането и провеждането на тази операция, както и за това, че преди това не е предприето нищо чрез оперативни средства да се разреши този проблем в Лясковец. Изводите, които са направени, че в дома на Петко Петков има риск, са правилни, но това не значи, че няма да се влиза", посочи още министърът. Той за пореден път обясни, че операцията се е наложила, тъй като Петков е можело да започне да стреля по деца.

Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме


Здравите зъби помагат на успеха в спорта

Стоматолози твърдят, че елитните спортисти имат по-голям шанс за успех в спорта и печеленето на златен медал, ако се грижат добре за зъбите си.

Казанджиев: ДКЕВР се използва като инструмент за лъскане на имиджа на БСП преди изборите

Христо Казанджиев от Българския енергиен форум коментира пред БНР вчерашното решение на ДКЕВР, според което се отложи отнемането на лиценза на ЕРП-тата.
По думите му такова отлагане се е очаквало поради факта, че действията на комисията са в нарушение на Закона, а действията от вчера определи като безпрецедентни: Такова погазване на изискванията Христо Казанджиев от Българския енергиен форум коментира пред БНР вчерашното решение на ДКЕВР, според което се отложи отнемането на лиценза на ЕРП-тата. По думите му такова отлагане се е очаквало поради факта, че действията на комисията са в нарушение на Закона, а действията от вчера определи като безпрецедентни: Такова погазване на изискванията

Петима пострадали при 24 катастрофи във Варна

Петима души са пострадали при две тежки катастрофи през изминалото денонощие във Варна, съобщиха за Днес+ от полицията. Ранените са с различни контузии, за живота им няма опасност. За последните 24 часа на територията на Варна са регистрирани 24 катастрофи.

Нов протест против изсичането на горите в Голо бърдо ще се заформи днес до общината

Протестът е насрочен за днес от 14 часа, пред паметника "Кракра Пернишки".

За пореден път протестиращи в Перник ще излязат на улицата в акция срещу незаконното изсичане на гората в местността Голо бърдо, стана ясно от репортаж на TV7.
 

Организаторите на протеста са категорични, че става дума за незаконна сеч, защото като са отишли на място и попитали секачите какво правят, те са си събрали техниката и са се махнали. Шефът на фирмата не си вдига телефона ,след като разбра, че се интересуваме защо се сече гората, казаха хората....

Продължава

Антитерористична операция започна в Харков

/КРОСС/ Украинското МВР днес започна антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, предаде ИТАР-ТАСС. По негова информация, след снощните сблъсъци са арестувани над 70 протестиращи. Детайлите около спецоперациите са неизвестни, но от украинското министерство уверяват, че не са използвали огнестрелно оръжие. Аваков отбеляза, че центърът на града е отцепен, както и станциите на метрото. Той призова гражданите да запазят спокойствие.  Жителите на Харков не оставиха провокацията без отговор и сблъсъците продължиха около час. Активистите проникнаха в сградата на областната администрация и от прозореца бе развято руското знаме. Няколко часа по-рано жителите на Харков приеха декларация за провъзгласяването на Харковска народна република. „Защитниците на Харков" се договориха да насрочат дата за провеждането на референдум.Жители на града заявиха, че не могат да търпят повече. Те обявиха исканията си за федерализация и защита от провокациите на радикалите, но киевската власт не се вслуша в техните искания. Тази нощ активисти превзеха и сградата на местната харковска телевизия, изразявайки недоволството си от начина, по който биват отразявани събитията в града. 

Каракачанов: Плевнелиев е комсомолче, да не ме учи на морал

/КРОСС/Да се оттеглят хората от прехода и да погледнем по нов начин на нещата. Главното, което ни събира, искам да е и промяната в Земеделския съюз. Това заяви в ифира на ТВ7 почетният председател на „Движение Гергьовден“ Любен Дилов-син, който вчера заедно с ВМРО, „България без цензура“ и Земеделския народен съюза се регистрираха под формата на коалиция в ЦИК за предстоящите евроизбори, внасяйки 9999 подписа.  Изборната бюлетина е направена с цел да обърка българина, тъй като на нея няма нито едно име, само цифри. Като че ли Мая Манолова не знае какво е нивото на българина, допълни още той. Като „куха патетика“ определи Дилов ситуацията в България. В някаква детска градина живеем всички, смята той. На въпрос защо са били внесени точно 9999 подписа Красимир Каракачанов отговори: „Защото толкова са графите, подадени в бланката. Разбира се, имаше още около 10 000 подписа, които решихме, че няма смисъл да внасяме“. Ще се явим с името, което се регистрирахме вчера - Коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, обясни Каракачанов. Тези избори могат да бъдат тласък за една промяна, за един голям политически трус, по думите му. БСП няма да вземе лицензите на ЕРП-тата, каза още Каракачанов. „Това е една тяхна предизборна кампания. Една кауза, за която ние се борим години наред, те се опитват да я откраднат политически", ядоса се войводата

Калфин: България е пасивна и незабележима

Има разлика между районите в Украйна, където има основно рускоговорящо население и руснаци. В районите, които искат автономия, са съсредоточени природните ресурси на Украйна. Трета световна война няма да се случи, но е много важно как Крим ще реагира на ситуацията. Аз не вярвам чужди войски да пресекат границата.

Трицифрен ръст на продажбите на е-книги в България

През 2013 г. са били продадени с 231% повече електронни книги спрямо 2012 г.


Калфин: България отива в миниманса на ЕС и като въздействие

България не оказва никакво влияние върху позициите на Европейския съюз във външен план. Това каза лидерът на листата на АБВ за евроизборите Ивайло Калфин. Според Калфин кабинетът ни няма никаква ясна...

Костадин, осъден за блудство с 2-годишния си син, изчезна безследно

На 16 декември 2013 година Костадин Тасев от Сандански бе осъден а 12 години затвор за блудство с 2-годишния си син. След присъдата той изчезва безследно. Тасев е обявен за общодържавно издирване от ...

Нафтогаз Украйна не е платила за доставките през март

Нафтогаз Украйна не е платила нищо за доставените количества газ през месец март, заявиха от Газпром. Срокът за изплащането на сумите изтече на 7 Април, предаде Стандарт нюз. По-рано от Газпром обяви...

И медиите в Гърция на стачка, на 9-ти април животът в страната замира

Гърция отново влиза в поредица от стачки. Днес по улиците излизат журналисти от всички медии, както и служителите на пристанищата. Кулминацията на протестната вълна ще е утре, 9 април, когато ще се...

От Лудогорец: Взимаме Моуриньо или Венгер

Стойчо Стоев остава треньор на Лудогорец, обяви изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев. Атаките срещу спеца зачестиха и според мнозина той е пътник. "Има кампания срещу нас. Не се у...

Космонавтът Георги Иванов с пресконференция днес

От 16:45 часа в Камерната зала на Ловчанското читалище легендарният ни космонавт ще има пресконференция. Ще бъде представена книгата на радиожурналистката Божана Димитрова „Разговор с първ...

Мария Илиева представя новата си група в Bedroom Premium

Този четвъртък (10-ти април) Мария Илиева ще представи официално новата си група в Bedroom Premium club, София. Заедно с певицата на сцената ще излязат Георги Янев (китара), Мартин Ташев (тромпет и ...

Нов рекорден месец за Audi

Германската компания е доставила 170 450 коли през март, това е 51-ви пореден месец на ръст


Пеевски е номиниран от ДПС – Смолян за евродепутат

Делян Пеевски е номиниран от областната структура на Движението за права и свободи в Смолян за евродепутат, това оповестиха от местната структура на ДПС в Смолян. Пеевски е един от осемте предложения, които структурата на ДПС-Смолян направи за евролистата на ДПС. Сред номинираните са: Искра Михайлова, Илхан Кючук (председател на младежката организация на движението), настоящия евродепутат проф. Владко Панайотов, Емине Гюлестан, която е съветник във Външно министерство, Севим Мусак, юристка от Мадан, Емилия Торманова – Сечкова от златоградското село Старцево, по професия счетоводител и Велин Велев – икономист от община Доспат. Номинациите са били излъчени на разширено заседание на областно събрание на ДПС – Смолян.         

Заради стар софтуер банкоматите по света са в риск от атаки

Заради остарял софтуер банкоматите по света от вторник може да са изложени на по-голям риск от хакерски атаки и злонамерен пробив. От компанията Майкрософт спират поддръжката на Windows XP, което разбуни духовете в компютърните среди. 95% от банкоматите по света използват остарялата операционна система. От 8 април софтуерът няма да бъде обновяван, няма да се разработват и подобрения по сигурността. Експерти обаче не бързат с катастрофалните прогнози. „Това са контролирани мрежи. Банките не искат външни хора по системата си, това я прави много защитена. Но ако една система бъде пробита, тогава конкретната банка ще има голям проблем”, обяснява Стивън Беловин - експерт по интернет сигурност. Оказа се, че много световни банки са договорили с Майкрософт удължен срок за поддръжка на системите им. Всичко обаче е временно, тъй като цялата система трябва да бъде осъвременена с новите версии на Windows - 7 или 8.

Силен старт за Outlander PHEV в Европа

Хибридният SUV на Mitsubishi записа над 19 100 поръчки


Главният секретар на МВР си предложил оставката веднага след операцията в Лясковец


Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е предложил да подаде оставката си веднага след приключилата с провал операция в Лясковец, при която загина един, а трима служители на реда бяха ранени. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Министърът обаче казал на Лазаров, че това няма да е добър ход. "Пазя и ще браня всеки, който си изпълнява задълженията в МВР. Най-лесното е един човек да си измие ръцете с друг", обясни позицията си по...

Възрастен мъж, пострадал на ескалатор, ще съди "Метрополитен"

Възрастен мъж ще съди "Метрополитен", тъй като пострада тежко при падане от ескалатор в метростанция "Младост 1".

5,8 по Рихтер край бреговете на Чили

/КРОСС/ Ново земетресение със сила 5,8 бала разтресе Чили. Новите трусове били регистрирани в понеделник на 7 април на тихоокеанското крайбрежие в Чили, съобщава се на сайта на Геоложката служба на САЩ.Огнището на земетресението е било на дълбочина 10 километра, а епицентърът му - на 70 километра от град Икике. Данни за жертви и разрушения засега няма. Не е обявена и опасността от цунами. Сеизмологичната активност в района на Чили остава висока, след като миналата седмица на крайбрежието в страната бе регистрирано земетресение със сила 8,2, а в сряда - второ със сила 7,6.    

Диалектика за банкомата

Българи станаха известни по света като умели майстори на скиминга - източване на банкови карти чрез специално записващо устройство, което копира данните от магнитната лента на картата.
За тази работа се иска талант, но уви, той се използва за измами и кражби.
Но ето че хайтек мошеничеството роди своята антитеза - пак с талант и умения четирима Българи станаха известни по света като умели майстори на скиминга - източване на банкови карти чрез специално записващо устройство, което копира данните от магнитната лента на картата. За тази работа се иска талант, но уви, той се използва за измами и кражби. Но ето че хайтек мошеничеството роди своята антитеза - пак с талант и умения четирима

Реформаторският блок в последна битка за оцеляване

Реформаторският блок (РБ) е единствената политическа формация, чието съществуване е заложено на карта от представянето на евровота. Ако петте партии на блока вече и заедно не успеят да осигурят политическо представителство на осиротелите десни избиратели и не спечелят поне един евродепутат, РБ или ще изчезне, или тепърва трябва да се учредява Реформаторският блок (РБ) е единствената политическа формация, чието съществуване е заложено на карта от представянето на евровота. Ако петте партии на блока вече и заедно не успеят да осигурят политическо представителство на осиротелите десни избиратели и не спечелят поне един евродепутат, РБ или ще изчезне, или тепърва трябва да се учредява

След забраните за пушене в САЩ и Европа децата с дихателни проблеми намаляват

Случаите на преждевременно раждане и на деца с остри дихателни проблеми са спаднали рязко само година след въвеждането на ограничения за тютюнопушенето на обществени места. Това е валидно както за Северна Америка, така и за страните в Европа, където забраните са вече факт. Такива са изводите от първия систематичен мета-анализ, проверяващ ефектите от забраните за пушене, публикуван в медицинския журнал The Lancet. Анализът включва 11 различни проучвания, проведени в САЩ и Европа, които заедно обхващат наблюдения върху 2.5 милиона новородени и 250 хиляди деца с астма, съобщава „Дневни“. Във фокуса на мета-анализа са съответно броят на преждевременно родените и честотата, с която децата с респираторни проблеми посещават болница по спешност. Най-отчетливата тенденция според изследователите е, че за една година след като забраните влизат в сила, пристъпите при децата с астма намаляват с 10%, или поне тези, заради които се налага спешна лекарска помощ. Видимо се е намалил и броят на преждевременно родените бебета, а с 5% по-малко са и случаите, при които бебето се ражда под нормалното тегло, дори да е в термина си.

След масовите забрани за пушене в САЩ и Европа децата с дихателни проблеми намаляват

Случаите на преждевременно раждане и на деца с остри дихателни проблеми са спаднали рязко само година след въвеждането на ограничения за тютюнопушенето на обществени места. Това е валидно както за Северна Америка, така и за страните в Европа, където забраните са вече факт. Такива са изводите от първия систематичен мета-анализ, проверяващ ефектите от забраните за пушене, публикуван в медицинския журнал The Lancet. Анализът включва 11 различни проучвания, проведени в САЩ и Европа, които заедно обхващат наблюдения върху 2.5 милиона новородени и 250 хиляди деца с астма, съобщава „Дневни“. Във фокуса на мета-анализа са съответно броят на преждевременно родените и честотата, с която децата с респираторни проблеми посещават болница по спешност. Най-отчетливата тенденция според изследователите е, че за една година след като забраните влизат в сила, пристъпите при децата с астма намаляват с 10%, или поне тези, заради които се налага спешна лекарска помощ. Видимо се е намалил и броят на преждевременно родените бебета, а с 5% по-малко са и случаите, при които бебето се ражда под нормалното тегло, дори да е в термина си.

Шардоне и каберне - най-успешните и предпочитани български вина на „Винария 2014“

Български вина, направени от сортовете „Шардоне“ и „Каберне совиньон“, се оказаха най-успешни според експертите и най-предпочитани от потребителите. Това показаха три конкурса в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014“, която приключи на 5 април в Международен панаир Пловдив. Бяло шардоне, червено и розе каберне совиньон, произведени от различни български изби, грабнаха най-много отличия в Международния конкурс за вина и спиртни напитки, определящ наградите на „Винария“. Сред удостоените със златен медал лидери са двата сорта, като приза взеха 10 напитки от шардоне и 17 от каберне совиньон сред общо 78 наградени. Успехът е особено показателен за достойнствата им, тъй като конкуренцията беше много силна - за първи път чуждестранните участници бяха повече от българските, а в журито превес имаха експертите от чужбина. Шардоне и каберне совиньон са фаворити и в Националните дегустации, които се организират заедно с международния конкурс. В раздела за бели вина от пет, отличени с Голям почетен диплом, 3 са шардоне. В групата на червените половината от шестте отличници са каберне совиньон. Международният конкурс и Националните дегустации се организират от Националната лозаро-винарска камара и са най-престижните състезания във винения бранш у нас

Мълчалив протест на железничарите

/КРОСС/Очаква се днес служители от Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) да излязат на мълчалив протест. Те настояват за по-високи заплати, протестът е и в да подкрепа колегите си, които преговарят за нов колективен трудов договор. Железопътна инфраструктура, заедно с БДЖ, от години е в затруднено положение и не се издържа сама, а разчита основно на субсидия от държавата.

Шесто място за щангистите на Евро 2014

Диан Минчев завърши шести в как. до 69 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в Тел Авив (Израел). 

Българинът завърши с 300 кг в двубоя (133 кг в изхвърлянето и 167 кг в изтласкването).
Той направи шест успешни опита и зае шесто място и в двете движения.

С европейската титла триумфира руснакът Олег Чен, който събра в двубоя  32 Диан Минчев завърши шести в как. до 69 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в Тел Авив (Израел). Българинът завърши с 300 кг в двубоя (133 кг в изхвърлянето и 167 кг в изтласкването). Той направи шест успешни опита и зае шесто място и в двете движения. С европейската титла триумфира руснакът Олег Чен, който събра в двубоя 32

Кърджали осъмна под полицейска блокада


Кърджали осъмна под полицейска блокада тази сутрин заради насроченото за 11 часа заседание по делото, заведено от Главно мюфтийство, което има претенции за собственост над сградата на историческия музей в града.
Службите на реда се опасяват от протести на футболни фенове. Засилено присъствие на полиция и жандармерия може да се види в центъра на Кърджали осъмна под полицейска блокада тази сутрин заради насроченото за 11 часа заседание по делото, заведено от Главно мюфтийство, което има претенции за собственост над сградата на историческия музей в града. Службите на реда се опасяват от протести на футболни фенове. Засилено присъствие на полиция и жандармерия може да се види в центъра на

Вузът на италианския елит набира български студенти

Един от най-реномираните италиански университети Università Cattolica del Sacro Cuore ще проведе свои представяния от 8-9 април в София и Варна.
UCSC е най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона и Кампобасо. Елитната школа заема челната позиция за Един от най-реномираните италиански университети Università Cattolica del Sacro Cuore ще проведе свои представяния от 8-9 април в София и Варна. UCSC е най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона и Кампобасо. Елитната школа заема челната позиция за

Клиентите сами избират условията по новия жилищен кредит „Право на избор” от Fibank

Кредитът се предлага с 0% лихва за първата година
Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага жилищен кредит „Право на избор", при който клиентите сами избират условията.
Предложението е с 0% лихва за първата година и с ниска фиксирана лихва за втората и третата година - от 6.5%.
Жилищен кредит „Право на избор" от Fibank дава пълна свобода Кредитът се предлага с 0% лихва за първата година Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага жилищен кредит „Право на избор", при който клиентите сами избират условията. Предложението е с 0% лихва за първата година и с ниска фиксирана лихва за втората и третата година - от 6.5%. Жилищен кредит „Право на избор" от Fibank дава пълна свобода

Каракачанов: Плевнелиев е комсомолче, да не ме учи на морал

Да се оттеглят хората от прехода и да погледнем по нов начин на нещата. Главното, което ни събира, искам да е и промяната в Земеделския съюз.

Ситуацията в Украйна остава напрегната, и в Харков обявиха република

Ситуацията в Източна Украйна продължава да бъде напрегната. След като в понеделник проруски активисти обявиха създаването на Донецка народна република и поискаха референдум за независимост от Киев, в Харков също беше обявена независима република.

Водят се преговори по преференциалните цени за електричество

БЕХ изготвя предложения към ВЕИ производителите и американските централи, обясни зам.-министър Айолов


Молдова и Приднестровието трябва да се разберат цивилизовано

/КРОСС/ Молдова и Приднестровието трябва „цивилизовано да се разделят", защото Приднестровието мечтае за присъединяването към Русия и да процъфтява именно с тази държава, заяви лидерът на непризнатата република Евгений Шевчук в изявление към народа си, на фона на изострената ситуация в Украйна.„Ръководството на Молдова може да реши да тръгне по свой път - в ЕС, НАТО или Румъния", - уточни Шевчук.Според него от това решение ще спечелят всички, в това число и жителите на Приднестровието, които са „натрупали дългогодишна умора от борбата за оцеляването".    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване