Сергей Станишев внася в ЦИК подписите за регистрация

Лидерът на БСП и водач на листата на Коалиция за България Сергей Станишев ще внесе в 9:30 в Централната избирателна комисия - ЦИК подписите за регистрация. Станишев ще бъде придружаван от млади социалисти, съобщават от пресцентъра на БСП.

Обмисля се извънредно положение в Украйна

Във Върховната Рада е внесено постановление за въвеждане на извънредно положение в Източна Украйна.

Проектопостановлението е публикуван на сайта на украинския парламент в понеделник на 7 април, съобщи РИА Новости.

Документът е дело на независимия депутат на Радата и бивш член на Партията на регионите Николай Рудковски.

В документа се предлага незабавно въвеждане на извънредно положение в Донецка, Луганска и Харковска области.

Също така, депутатът призова „да се намери мирно решение на противопоставянето на протестиращите, което продължава в тези региони вече няколко седмици".

В Донецк, който вчера бе провъзгласен за автономна република, сепаратистите започват разговори за т. нар. „народен мандат“.

В град Харков продължава обсадата на някои административни сгради, докато властите предприеха "антитерористична" операция за освобождаването им.

Екстремно настроените активисти настояват да се проведе референдум за присъединяване към Русия.

Apple се тюхка: Нямаме конкурентен смартфон

Не правим това, което искат клиентите ни, оплаква се производителят


Нов опит за изслушване на Бисеров и Борисов

/КРОСС/Депутатите от парламентарната комисия, която проверява фактите около случая "Христо Бисеров" и твърденията за контакти на Бойко Борисов с Бисер Миланов - Петното ще направят нов опит да изслушат бившият зам. -председател на парламента Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главников. Те трябва да установят обстоятелствата около внезапното оттегляне на Бисеров от високите постове, които заемаше преди обвиненията за финансови злоупотреби срещу него. На днешното заседание са поканени и Цветан Бонев и Марио Генчев. Комисията ще разследва и дали твърденията за среща между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов - Петното отговарят на истината. Въпреки че бяха призовани по-рано, тримата досега не са се явявали пред комисията. След предишното неуспешно заседание Бойко Борисов заяви, че не могат да го накарат да отиде на изслушване. 

62-годишен мъж се задуши при пожар в Бургас

Възрастен мъж почина след възникнал огън в пристройка във Ветрен

62-годишен мъж се е задушил при пожар в Бургас

Възрастен мъж почина след възникнал огън в пристройка във Ветрен


Търговията на дребно с годишен ръст от 9% през февруари

Оборотът нараства за осми пореден месец, като почти всички икономически групи показват растеж


Още един осъден престъпник изчезна безследно

Костадин Тасев, осъден на 12 години затвор за блудство с 2-годишния му син, е изчезнал безследно през декември

Преглед на печата, вторник, 8 април

  СТАНДАРТ: ЧЕЗ готови да се договорят с НЕК "ЧЕЗ Електро България" АД е готово да уреди финансовия спор с Националната електрическа...

Плащане на здравни вноски със задна дата нарушава Конституцията, според лекари

Необходим е консенсус на политическо ниво за проблема с големия брой здравно неосигурени


Повече пчели загиват в северната част на Европа, сочи проучване


Много повече пчели загиват и изчезват в страните от северната част на Европейския съюз начело с Белгия и Великобритания, отколкото в Южна Европа, предаде Франс прес.

Представеното днес в Брюксел проучване Епилобии (Epilobee) е първото, сравняващо здравословното състояние на кошерите в 17 страни от ЕС по хармонизирани критерии, за да се измери нивото на смъртност сред домашните пчели, посочи Жил Салва, директор по въпросите на животинското здраве във Френската агенция за санитарна...

Пролетен салон на изкуствата се откри в НГХНИ-Варна

След проведения на 15.03.2014 г. фестивал на читалищната и училищна самодейност, в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "К. Преславски" продължават събитията, включени в първия Пролетен салон на изкуствата, съобщиха от училището за Moreto.

Срещнаха по шампионски Александър Костадинов

Александър Костадинов бе посрещнат по шампионски на летище София. 
На първенството на континента по борба във Финландия той спечели европейска титла в класическия стил.
Още с излизането от терминала 2 той бе понесен на ръце от свои приятели и почитатели. 

”Виждам само щастливи хора, близки до мен – каза шампионът. -  Много се радвам, че така м Александър Костадинов бе посрещнат по шампионски на летище София. На първенството на континента по борба във Финландия той спечели европейска титла в класическия стил. Още с излизането от терминала 2 той бе понесен на ръце от свои приятели и почитатели. ”Виждам само щастливи хора, близки до мен – каза шампионът. - Много се радвам, че така м

Пеле се фука с диаманти, създадени от косата му

В продажба са пуснати 1283 скъпоценни камъка, всеки един от тях струва по 7500 долара


На път: По стъпките на "Игра на тронове"


Ако се чудите какво ще правите, когато и започналият нов, четвърти сезон на "Игра на тронове" (в българския ефир на HBO от 7 април) приключи, то може да преприемете пътешествие до местата, на които са правени част от снимките на хитовия сериал.

Сайтът за пътешествия GoEuro.co.uk прави обзор на локациите, на които феновете могат да видят със собствените си очи природния "декор" на много от сцените, наситени с кръвосмешение, разграбване и смъртносни бунтове, но имайте предвид, че сред...

Антитерористична операция в Харков

Украинските сили за сигурност предприеха антитерористична операция в центъра на гр. Харков, съобщи министърът на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от руските агенции.

Атанас Мерджанов: Ясно е, че имаме нужда от реформи в службите

Трудно се коментира такъв инцидент, като този в Лясковец. Чест обаче прави на екипа на министър Цветлин Йовчев, че призна за проблемите в системата - нещата не могат да продължават така и министъра ще предприеме необходимите реформи. Загубата на командос ще тежи дълго. Трябва да бъде изследвана цялостната работа на антитерористичния отряд. Вчера министър Йовчев извади факти за отряда, които са притеснителни. Акцията в Лясковец беше провалена, но благодарение на нея бяха спасени десетки животи, категоричен беше Мерджанов. Искането на ГЕРБ за комисия по случая е политическо. Когато по тяхно време имаше такива инциденти, министърът им отсъстваше от Народното събрание. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” Атанас Мерджанов, председател на Комисията по вътрешен ред в парламента. Сега, след инцидента в Лясковец, министър Йовчев се яви веднага пред депутатите, за да даде обяснения. Опозицията се опитва да трупа политически дивиденти, все пак се намираме в предизборна обстановка. Истината е, че трябва много работа, обясни Мерджанов. Мерки в МВР трябва да се вземат, а анализът на акцията трябва да помогне за провеждането и реализирането на реформите. Хубаво е, че вчера министър Йовчев призна, че през 2012 година тогавашния главен секретар на МВР е действал законосъобразно. Ясно е, че имаме нужда от реформи в службите. Законът за МВР е добър, в него са описани много добре задълженията на всички ръководни фактори в министерството

Обмислят въвеждане на извънредно положение в Украйна

/КРОСС/ Във Върховната Рада е внесено постановление за въвеждане на извънредно положение в Източна Украйна. Съответният документ е публикуван на сайта на украинския парламент в понеделник на 7 април, съобщи РИА Новости. Документът е дело на независимият депутат на Радата и бивш член на Партията на регионите Николай Рудковски. В постановлението се предлага незабавно въвеждане на извънредно положение в Източна Украйна, а именно в: Донецка, Луганска и Харковска области. Също така, депутатът призова „да се намери мирно решение на противопоставянето на протестиращите, което продължава в тези региони вече няколко седмици".    

Областната администрация в Харков е освободена, арестувани са 70 "сепаратисти"

Сградата на областната администрация в Харков беше освободена в резултат на специална операция, при която бяха арестувани 70 души, обяви назначеният от киевските власти ръководител на областта Игор Балута, цитиран от осведомителните агенции. "Сградата е взета под охрана от служители на правоохранителните органи и бойци от въоръжените сили на Украйна и изцяло е готова за работа", посочва Балута в съобщение, поместено на сайта на областната администрация. Той отбелязва също, че "антитерористичната операция" в града ще продължи. За началото на операцията обяви по-рано във вторник от украинското МВР. "Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", съобщи и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков. Според съобщение на украинското МВР 70-те задържани са заподозрени за "незаконна дейност, свързана със сепаратизъм, организиране на масови безредици" и нарушаване на други закони, предаде Ройтерс. Вчера група проруски активисти, след като окупираха сградата на областната администрация, обявиха създаването на "Харковска народна република". Познатият сценарий, довел до анексирането на украинския полуостров Крим от Русия, стъпка по стъпка се разиграва и в три области на Източна Украйна от неделя насам..Първоорганизирани, маскирани и въоръжени проруски активисти превзеха административни сгради в областните градове Донецк, Харков и Луганск и се барикадираха там. В понеделник окупаторите на областната управа в Донецк обявиха Донецка народна република, поиската от руския президент да изпрати военен контингет и насрочиха за 11 май референдум за присъединяване към Русия. Часове по-късно в понеделник вечер същото бе направено и в Харков. Руската агенция ИТАР-ТАСС описва събитието като проведено от "група обществени деятели събрание на областната общност", по време на което участниците изразили недоверие на членовете на Харковския областен съвет. Те огласили списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет" и приели решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република". Напрежението остава и в Луганск и Донецк Проруските активисти, които окупират управлението на Службата за сигурност в Луганск, държат 22 души за заложници, сред които има сътрудници на службата за сигурност и мирни граждани. Това съобщи по време на заседание на украинския парламент депутатът Олег Ляшко, цитиран от местното издание "Лига”. Ляшко, който по-рано бе на посещение в града, отбеляза, че сред окупаторите на сградата, освен бивши военнослужещи, има 40 сътрудници на руското Главно разузнавателно управление. Те са завзели контрола над складовете за оръжия в сградата. По този начин в ръцете на активистите са се оказали 1000 автомата, 28 снайперски винтовки, 3 тежи картечници, 200 гранати и 18 гранатомета. "В момента хората в службата за сигурност не са мирни граждани, а терористи, които подриват териториалната цялост на Украйна”, каза депутатът. Във вторникслужителите на областната администрация в града не са се явили на работните си места. Сградата е затворена, тъй като има вероятност от превземането й. Проруските активисти продължават да окупират сградата на Донецката областнаадминистрация, съобщава "Новости Донбасса”, цитирано от "Фокус".Те са заели част от кабинетите на чиновниците в администрацията и Донецкия областен съвет, където са разположили матраци. Активистите дежурят на площада пред сградата. Със сепаратистите като с терористи и престъпници Украинските власти ще постъпват със "сепаратистите", коитосе "въоръжават, окупират сгради, както предвиждат конституциятаи законите - като с терористи и престъпници", заяви временният президент на страната Олександър Турчинов, цитиран отФранс прес. Силите на реда "никога няма да посрещнат с оръжие мирнидемонстранти", изтъкна обаче той пред парламента в Киев. Турчинов посочи, че огнестрелни оръжия и гранати саизползвани срещу силите на реда, получили задачата да опразнятсградата на администрацията в Харков. Има ранени служителина реда, добави той. Вътрешният министър Арсен Аваков съобщи чрез Фейсбук затрима пострадали полицаи в Харков, един от тях е тежко ранен. Турчинов изрази пред парламента надежда, че скоро ще бъдатопразнени сградите на Службата за сигурност в Луганск и наместната администрация в Донецк. Той добави, че властите саосуетили опити за сепаратистки провокации в регионите околоДнепропетровск и Миколаив (Николаев). Според Турчинов положението в Източна Украйна скоро ще сенормализира. Москва: Всяка употреба на сила може да доведе до гражданска война, Русия призова украинските власти да спрат всички приготовления за намеса в проруските източни региони на страната и предупреди, че има риск да избухне гражданска война, предаде Франс прес. "Призоваваме незабавно да бъдат спрени всички военни приготовления, които може да предизвикат гражданска война", заяви в комюнике външното министерство в Москва. Руското външно министерство призова незабавно да бъдатпрекратени всякакви военни приготовления в Украйна, които могатда предизвикат гражданска война, предаде ИТАР-ТАСС. "Има информация, че в югоизточните райони на Украйна,включително в Донецк, се струпват подразделения на вътрешнитевойски и националната гвардия на Украйна с участие на бойци отнезаконното въоръжено формирование "Десен сектор". Особена тревога предизвиква обстоятелството, че в тази операция савключени около150 американски специалисти от частната военнаорганизация "Грейстоун", носещи униформи на бойци отподразделението "Сокол". Поставена им е задача да потушат със сила протестите на жителите на югоизточните райони срещуполитиката на сегашните киевски власти. Организаторите иучастниците в тази провокация поемат огромна отговорност,създавайки заплаха за правата, свободите и живота на мирниграждани на Украйна и за стабилността на украинската държава",гласи съобщението на руското външно министерство, цитирано отИТАР-ТАСС.

Украинската полиция започна антитерористична операция в Харков

Украинското МВР е започнало антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", отбеляза той. През последното денонощия в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи "без оглед на местните нюанси", се посочва в прессъобщение на министерството. Според информация от Фейсбук профила на Арсен Аваков вече са арестувани над 70 души. Вчера група обществени деятели в сградата на областната администрация проведоха събрание на "областната общност", по време на което участниците изразиха недоверие на членовете на Харковския областен съвет, припомня агенцията. Участниците огласиха списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет". Беше прието решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република". Познатият сценарий, довел до анексирането на украинския полуостров Крим от Русия, стъпка по стъпка се разиграва и в три области на Източна Украйна. След като от неделя насам добре организирани, маскирани и въоръжени проруски активисти превзеха административни сгради в областните градове Донецк, Харков и Луганск и се барикадираха там, в понеделник започна прилагането и на следващия етап от сценария. Бе обявено също така, че областите искат да се присъединят към Русия, като за тази цел трябва да се проведе референдум „не по-късно от 11 май“.

Украинското МВР започна антитерористична операция в Харков

Украинското МВР е започнало антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", отбеляза той. През последното денонощия в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи "без оглед на местните нюанси", се посочва в прессъобщение на министерството. Според информация от Фейсбук профила на Арсен Аваков вече са арестувани над 70 души. Вчера група обществени деятели в сградата на областната администрация проведоха събрание на "областната общност", по време на което участниците изразиха недоверие на членовете на Харковския областен съвет, припомня агенцията. Участниците огласиха списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет". Беше прието решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република". Познатият сценарий, довел до анексирането на украинския полуостров Крим от Русия, стъпка по стъпка се разиграва и в три области на Източна Украйна. След като от неделя насам добре организирани, маскирани и въоръжени проруски активисти превзеха административни сгради в областните градове Донецк, Харков и Луганск и се барикадираха там, в понеделник започна прилагането и на следващия етап от сценария. Бе обявено също така, че областите искат да се присъединят към Русия, като за тази цел трябва да се проведе референдум „не по-късно от 11 май“.

Букмейкърите обявиха Пиронкова за фаворитка в мач с чехкиня

Букмейкърите обявиха Цветана Пиронкова за фаворитка в мача срещу чехкинята Андреа Хлавачкова. Коефициентите за победа на българката са 1:1,36, а за противничката й 1:3,00. 

Двубоят е днес от 13 ч в Катовице, а победителката от този надпревара  ще играе  в Турнира на шампионките в София през есента. 

Досега двете са играли само веднъж, а мачът Букмейкърите обявиха Цветана Пиронкова за фаворитка в мача срещу чехкинята Андреа Хлавачкова. Коефициентите за победа на българката са 1:1,36, а за противничката й 1:3,00. Двубоят е днес от 13 ч в Катовице, а победителката от този надпревара ще играе в Турнира на шампионките в София през есента. Досега двете са играли само веднъж, а мачът

Балканска престъпна група разбита при спецакция "Нишава 2014"

При съвместна спецакция на седем балкански държави с кодовото наименование "Нишава 2014" е разбита престъпна група и е задържана голяма сума пари, сканиращи устройства за банкови пост терминали и наркотици, съобщи в сръбския Димитровград на извънредна пресконференция директорът на граничната полиция на Сърбия Ненад Банович, съобщи ТАНЮГ. При съвместна спецакция на седем балкански държави с кодовото наименование "Нишава 2014" е разбита престъпна група и е задържана голяма сума пари, сканиращи устройства за банкови пост терминали и наркотици, съобщи в сръбския Димитровград на извънредна пресконференция директорът на граничната полиция на Сърбия Ненад Банович, съобщи ТАНЮГ.

Къде у нас ще можем да похапваме родни ястия от Средновековието?

Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” съобщи, че ресторантьорите във Велико Търново са подели инициатива и предлагат меню с автентични родни ястия от Средновеко...

Торино следи бижуто на Черноморец

Италианският елитен Торино следи под лупа тарана на Черноморец Милчо Ангелов. Скаути на тима от серия „А" се очаква да пристигнат у нас за някои от следващите мачове на бургазлии от пле...

Изгубени в превода

Болен здрав носи. Битият – бит, другото няма да го довърша. Така приключи разследването на случая „Лясковец”. Сигурно никой не е очаквал, че истинските виновници ще поне...

Леонардо ди Каприо с 21-годишно гадже

Леонардо ди Каприо бил засечен с 21-годишното си гадже Тони Гарм от фоторепортер в магазин за музикални стоки втора ръка в Лос Анджелис, съобщи в. "Дейли мейл". Актьорът вероятно е обяснил ...

Борисов сезира СЕМ за съчинено интервю по ТВ 7

В предаването на ТВ 7 "Оригиналът" с водещ Иван Гарелов на 06.04.2014 г. беше излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен. Въпреки изричния ми отказ да...

Гонзо: Левски няма отбор за Европа

Георги Иванов-Гонзо коментира предстоящото си завръщане в Левски през следващия сезон на „А” група. Бъдещият директор на "сините" е сигурен, че първото нещо, което трябва...

Двама души във Видин се разделиха с автомобилите си

Два автомобила са били задигнати във Видин. "Мицубиши Паджеро" е откраднато във времето от 09:00 часа на 6 април до 11:00 часа на 7 април, съобщил видинчанин, собственик на колата. Автомо...

Кон разкъса артерия на жител на с. Конарско

45-годишен жител на село край град Якоруда е транспортиран снощи за столична болница с разкъсана артерия, след като бе настъпен от кон, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Йовчев: Лазаров предложи оставката си, аз не я приех

Министърът не се съгласи с коментарите на медиите, че отговорността ще понесат само служители на ниски постове; пред Нова ТВ ген. Атанасов каза, че проверката е поръчкова

Йовчев: Не само подчинени са наказани за Лясковец

Министърът не се съгласи с коментарите на медиите, че отговорността ще понесат само служители на ниски постове; пред Нова ТВ ген. Атанасов каза, че проверката е поръчкова

Йовчев: Не само подчинени са наказани за Лясковец

Министърът не се съгласи с коментарите на медиите, че отговорността ще понесат само служители на ниски постове; пред Нова ТВ ген. Атанасов каза, че проверката е поръчкова

Спецакция "Нишава 2014" разби балканска престъпна група

При съвместна спецакция на седем балкански държави с кодовото наименование При съвместна спецакция на седем балкански държави с кодовото наименование "Нишава 2014" е разбита престъпна група и е задържана голяма сума пари, сканиращи устройства за банкови пост терминали и наркотици, съобщи в сръбския Димитровград на извънредна пресконференция директорът на граничната полиция на Сърбия Ненад Банович, съобщи ТАНЮГ.

Жельо Бойчев: Темата с ЕРП-тата преминава към истерия, а не трябва

Законите в тази държава трябва да се спазват. Темата с ЕРП-тата преминава към истерия, а не трябва. Процедурата, която тече в момента е съвсем стандартна. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” депутатът от БСП Жельо Бойчев. Заедно с него гост беше и депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Спорът между НЕК и ЕРП-тата е търговски, този спор не трябва да се решава през ДКЕВР. Политиката на управляващите в енергетиката е виновна за сегашното положение, те ще фалират НЕК и продължават да трупат задължения, категоричен беше Станислав Иванов. На противоположното мнение беше Бойчев, който прехвърли топката в полето на ГЕРБ. Сегашните проблеми в енергетиката и хаоса в системата се дължат изцяло на неадекватните действия на правителството на Бойко Борисов, разкри левия депутатът. Двамата продължиха да спорят по темата кой е виновен за проблемите в енергетиката. В момента управляващите лъжат, че правят нещо за хората. Всичко започва от правителството на тройната коалиция. За проектите "Цанков камък" и АЕЦ "Белене" са дадени милиарди, НЕК е пред фалит, БЕХ има огромни задължения. Проблемите са изключително много. Правителството прави брутална политическа намеса в тази сфера, заяви Иванов. Бойчев от своя страна започна да дава примери с постиженията на правителството на Пламен Орешарски. Свалихме цената на тока, промените в Закона за енергетиката са само за доброто на хората. Не мисля, че трябва да има увеличение на цената на тока

Доходността по 5-годишните ДЦК спадна до тази на британските

МФ пласира книжа за 50 млн. лв. при доходност от 1,89% и презаписване от 2,1 пъти


Служители на НКЖИ излизат на протест

По-късно през деня се очаква служителите от Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) да излязат на мълчалив протест, за да поискат...

Когато 24 май е ден за размисъл

КОНСТАНТИН ВЪЛКОВ ДАРИК РАДИО
ЕДИН Великден през 1929 година легендарният пиар Едуард Бърнайс избрал десет жени и им дал по една цигара. Заръчал им да отидат на Пето авеню, за да влязат по-късно в учебниците по реклама като “факлите на свободата”.
В ония години в Щатите дама да запали цигара на обществено място било като да се разхождаш с КОНСТАНТИН ВЪЛКОВ ДАРИК РАДИО ЕДИН Великден през 1929 година легендарният пиар Едуард Бърнайс избрал десет жени и им дал по една цигара. Заръчал им да отидат на Пето авеню, за да влязат по-късно в учебниците по реклама като “факлите на свободата”. В ония години в Щатите дама да запали цигара на обществено място било като да се разхождаш с

В бюджет 2015 : По 100 милиона повече за заплати, здраве и общини

В бюджета за 2015 г. по 100 млн. лв. повече ще бъдат дадени за заплати, за здраве и на общините. Това предвижда бюджетната прогноза за периода 2015-2017 г., която e подготвена от Министерството на финансите. Предвидените пари за заплати във всички министерства, агенции, общини, съдилища и др.

Холандски регулатор: Биткойните не са пари

Криптовалутата не може да бъде нищо повече от полезна технология за конкретни сделки, посочи заместник-директорът на Dutch Payments Association


Йовчев: Главният секретар предложи оставката си за Лясковец, но това не бе добър ход

Планът за операцията срещу стрелеца Петко Петков в Лясковец не е сработил. Полицаите е трябвало да проникнат от три места, но от третото място не са успели. Това обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев пред bTV.
По закон главният секретар на МВР подписва такива операции, но прякото планиране е под ръководството на областния директор във Велико Планът за операцията срещу стрелеца Петко Петков в Лясковец не е сработил. Полицаите е трябвало да проникнат от три места, но от третото място не са успели. Това обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев пред bTV. По закон главният секретар на МВР подписва такива операции, но прякото планиране е под ръководството на областния директор във Велико

Над 80 изложители се представят на международната борса “Културен туризъм”

От 10 до 13 април 2014 г. във Велико Търново ще се проведе единадесетото издание на Международно изложение „Културен туризъм”. Форумът се организира от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”, Община Велико Търново съвместно с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Борсата е най-мащабният и утвърден форум в България, акцентиращ върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм и тази година в нея ще се включат над 80 изложители.  На единствения специализиран форум  новите туристически продукти, атракции и дестинации търсят своята премиера в дните на борсата. Тази година 65 общини с проекти през последните 2 години, финансирани от ОП „Регионално развитие” ще демонстрират резултатите от своето изпълнение. На борсата ще се представят туроепаротори и турагенти, побратимени на В. Търново градове и посолствата на ЮАР, Полша, Индия, Индонезия, Аржентина, Унгария и тези на Бразилия и Египет, които за първи път ще се включат в МИ „Културен туризъм“

Мебелната компания Neoset на търг

Компанията е преустановила плащанията си от 2012, а окончателното ѝ рухване е предшествано от затварянето на завода през 2013

прочети повече

И внучката на Стойчо вече е акционер в ЦСКА

Дария, тригодишната внучка на Стойчо Младенов, вече е акционер в ЦСКА. Дялът от клуба е подарък от дядо . Така цялото семейство Младенови вече държи част от акциите в ЦСКА. Най-големият пакет логично е на Стойчо - 40 хиляди. Те бяха купени още преди старта на публичната продажба. Освен треньора акционери са синовете му Стойчо-младши и Александър, к Дария, тригодишната внучка на Стойчо Младенов, вече е акционер в ЦСКА. Дялът от клуба е подарък от дядо . Така цялото семейство Младенови вече държи част от акциите в ЦСКА. Най-големият пакет логично е на Стойчо - 40 хиляди. Те бяха купени още преди старта на публичната продажба. Освен треньора акционери са синовете му Стойчо-младши и Александър, к

Спецоперация срещу сепаратистите и в Харков

През последното денонощие в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи „без оглед на местните нюанси“, се посочва в прессъобщение на украинското вътрешно министерство

Русия: Украйна да внимава, рискува гражданска война

През последното денонощие в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи „без оглед на местните нюанси“, се посочва в прессъобщение на украинското вътрешно министерство

Изложиха пистолета от атентата срещу папа Йоан Павел II в музея му

Пистолетът, с който беше извършен атентата срещу папа Йоан Павел II през 1981 г., беше изложен в музей в родния град на светия отец Вадовице.
Организаторите на експозицията вярват, че оръжието е символ на божията закрила към главата на римокатолическата църква, съобщава "Дейли мейл".
Посетители на музея могат да видят още ръкописи на Йоан Павел Пистолетът, с който беше извършен атентата срещу папа Йоан Павел II през 1981 г., беше изложен в музей в родния град на светия отец Вадовице. Организаторите на експозицията вярват, че оръжието е символ на божията закрила към главата на римокатолическата църква, съобщава "Дейли мейл". Посетители на музея могат да видят още ръкописи на Йоан Павел

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване