Диего Коща е в състава за мача с "Барселона", Туран отпадна


Голмайсторът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Коща е в състава на "дюшекчиите" за реванша срещу "Барселона" от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Турският полузащитник Арда Туран обаче няма да играе срещу каталунците, обявиха от клуба. Той има разтежение и не тренира.

Коща е участвал в заниманията, като е играл и с топка, пише "Ас". Нападателят пропусна няколко мача заради мускулна травма.

Той не е напълно възстановен и е възможно титуляр да бъде Адриан. "Вярвам в...

Новият френски кабинет получи вот на доверие в парламента

Новото френско правителство получи вот на доверие от френския парламент, съобщи "Паризиен".

Министър-председателят му Манюел Валс получи подкрепата на депутатите от френския парламент, след като 306 от тях гласуваха „за", а 239 „против" при необходими 273 гласа „за" за абсолютно мнозинство.




Новото френско правителство получи вот на доверие от френския парламент, съобщи "Паризиен". Министър-председателят му Манюел Валс получи подкрепата на депутатите от френския парламент, след като 306 от тях гласуваха „за", а 239 „против" при необходими 273 гласа „за" за абсолютно мнозинство.

Отнеха децата на майка заради неплатени сметки

23-годишната Тереза Коцева бе лишена от двете си деца, защото нямала условия да ги гледа. Младата майка от Кнежа живее без съпруг, а родителите й са починали. Не може да плаща сметките за вода и електричество и затова от Социалните служби преценили, че децата й трябва да се настанят в приемно семейство. 23-годишната Тереза Коцева бе лишена от двете си деца, защото нямала условия да ги гледа. Младата майка от Кнежа живее без съпруг, а родителите й са починали. Не може да плаща сметките за вода и електричество и затова от Социалните служби преценили, че децата й трябва да се настанят в приемно семейство.

Магистрати търсят връзки за съдебната палата

Варненските магистрати ще поканят председателя на Народното събрание Михаил Миков да лобира за по-бързото решаване на проблема със зациклилото изграждане на съдебната палата. На 11 април във Варна парламентарният шеф ще е гост на тържествена сесия, посветена на 135-годишнината на Търновската конституция. 
“Ще му покажем постиженията си, но ще изло Варненските магистрати ще поканят председателя на Народното събрание Михаил Миков да лобира за по-бързото решаване на проблема със зациклилото изграждане на съдебната палата. На 11 април във Варна парламентарният шеф ще е гост на тържествена сесия, посветена на 135-годишнината на Търновската конституция. “Ще му покажем постиженията си, но ще изло

Новият кабинет на Валс получи вот на доверие от френския парламент

Новото френско правителство получи вот на доверие от френския парламент, съобщи Новото френско правителство получи вот на доверие от френския парламент, съобщи "Паризиен". Министър-председателят му Манюел Валс получи подкрепата на депутатите от френския парламент, след като 306 от тях гласуваха „за", а 239 „против" при необходими 273 гласа „за" за абсолютно мнозинство.

Олигархът Ковачки пак в битка за Общинска банка

Битката на Столична община за Общинска банка не е приключила. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. Делото, заведено от акционери, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, се връща на първа инстанция.

САЩ: Руски агенти провокират напрежение в Украйна

Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен

ОССЕ: Украйна мачка свободното слово като спира руски журналисти

Представителят на ОССЕ по въпросите на свободата на медиите Дуня Миятович изрази загриженост във връзка с отказа на украинските власти да приемат руските журналисти на територията на Украйна.

Кейт си купи бижута в Уелингтън

Херцогинята на Кеймбридж си купи бижута в столицата на Нова Зеландия, където пристигна на визита с принц Уилям и сина им Джордж.
Кейт си харесала три чифта обеци с перли и диаманти с обков от бяло злато и огърлица, съобщи в. “Дейли Мирър”.
Собственичките на малкия бутик в Уелингтън останали очаровани и приятно изненадани. Херцогинята на Кеймбридж си купи бижута в столицата на Нова Зеландия, където пристигна на визита с принц Уилям и сина им Джордж. Кейт си харесала три чифта обеци с перли и диаманти с обков от бяло злато и огърлица, съобщи в. “Дейли Мирър”. Собственичките на малкия бутик в Уелингтън останали очаровани и приятно изненадани.

Валентин Цоновски: Доближаваме се до похитителите на Лара


 Колегите има на какво да стъпят, за да приключат успешно случая с отвличането на Лара Банева. Това казва в интервю за  Колегите има на какво да стъпят, за да приключат успешно случая с отвличането на Лара Банева. Това казва в интервю за "24 часа" Валентин Цоновски, дългогодишен шеф на отдел "Контратерор" на ГДБОП, пенсиониран през февруари. Според него няма връзка между този случай и "Наглите". Той смята, че са събрани достатъчно доказателства срещу групата за

Казваме на общината, че напускаме България

Всеки българин, който емигрира от страната, ще трябва да съобщава в общината, в която е постоянният му адрес, къде отива.
Това предвижда промяна в Закона за гражданската регистрация, предложена за обществено обсъждане от правителството.
Пред общината ще се декларира единствено държавата, в която отива да живее гражданинът, Всеки българин, който емигрира от страната, ще трябва да съобщава в общината, в която е постоянният му адрес, къде отива. Това предвижда промяна в Закона за гражданската регистрация, предложена за обществено обсъждане от правителството. Пред общината ще се декларира единствено държавата, в която отива да живее гражданинът,

Поредното харакири на Мадам YES

Бруталното плагиатство от клип за насърчаване на активността на гласуване в САЩ в предизборното видео на Реформаторския блок идва тъкмо навреме, за да покаже какви самозванци имат претенциите да представляват автентичната десница.

Гери Турийска срещна Ема Томпсън в Лондон

Гери Турийска (най-вляво), която пише текстовете за песни на много от българските изпълнители, наскоро се върна от Лондон, където беше на късометражен кинофестивал. Там успя да се запознае и да се снима с актрисата Ема Томпсън (в средата). 
“Когато Томпсън излезе да получи награда, се шегуваше много със съпруга си, с когото са повече от 20 г. заед Гери Турийска (най-вляво), която пише текстовете за песни на много от българските изпълнители, наскоро се върна от Лондон, където беше на късометражен кинофестивал. Там успя да се запознае и да се снима с актрисата Ема Томпсън (в средата). “Когато Томпсън излезе да получи награда, се шегуваше много със съпруга си, с когото са повече от 20 г. заед

Шеф на "Титан" на съд през май заради щерката на Фатик

Бившият собственик на ЦСКА и съдружник в сметопочистващата фирма “Титан” Димитър Борисов отива на съд след месец, научи “Труд”.
Първото заседание на делото срещу него е насрочено за 14 май в Софийския районен съд и ще се гледа от съдия Силвия Цепова.
Борисов ще отговаря по обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на... Бившият собственик на ЦСКА и съдружник в сметопочистващата фирма “Титан” Димитър Борисов отива на съд след месец, научи “Труд”. Първото заседание на делото срещу него е насрочено за 14 май в Софийския районен съд и ще се гледа от съдия Силвия Цепова. Борисов ще отговаря по обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на...

Зрител заплашил с писмо Димитър Цонев

Телевизионният водещ Димитър Цонев е бил заплашван заради работата си, оплака се самият той на главния секретар на МВР по време на интервю.

България дава базови условия за живот, но не и избор как да живееш, сочи индекс


България заема 44-то място сред 132 държави по степен обществено развитие в класация, подпомогната от известната компания "Делойт". Това е направено чрез Индекс за обществен напредък (Social Progress Index), опитващ се да очертае рамка, в която да може да се измерва доколко всяка държава помага за благосъстоянието на населението си и кои са факторите то да се подобри. 

Авторите са включили три подробни категории: "Основни човешки нужди", "основи за благосъстояние" и "възможности". За...

Яне Янев осъди Сидеров за клевета - не бил "презерватив на Бойко"


Лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) Яне Янев е осъдил лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров на над 50 хил. лв. по дело за обида и клевета, съобщиха от партията.

Софийският градски съд е признал Сидеров за виновен в това, че през юни м.г. пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на...

Диета може да е убила дъщерята на Боб Гелдоф

25-годишната дъщеря на легендарния рокмузикант Боб Гелдоф, умря мистериозно в дома си в графство Кент близо до Лондон, съобщи Би Би Си. “Не можем да опишем болката си. Тя беше най-активната, смешната, умната, находчивата и щурата от нас”, заяви сринатият баща.
Полицията първо съобщи, че смъртта на Пийчис Гелдоф - журналистка и модел, 25-годишната дъщеря на легендарния рокмузикант Боб Гелдоф, умря мистериозно в дома си в графство Кент близо до Лондон, съобщи Би Би Си. “Не можем да опишем болката си. Тя беше най-активната, смешната, умната, находчивата и щурата от нас”, заяви сринатият баща. Полицията първо съобщи, че смъртта на Пийчис Гелдоф - журналистка и модел,

И Гала влиза в "Големите надежди"

Гала, но не водещата на “На кафе”, а нейна адашка само на 9 г. ще се включи в “Големите надежди” в сряда вечер. Момичето е сред поредната порция млади таланти в шоуто на Нова тв, съобщиха от екипа на предаването. 
Майката на малката Гала била страшна фенка на блондинката от Нова тв и заради това избрала да я кръсти с нейното име. Дъщеря  пък Гала, но не водещата на “На кафе”, а нейна адашка само на 9 г. ще се включи в “Големите надежди” в сряда вечер. Момичето е сред поредната порция млади таланти в шоуто на Нова тв, съобщиха от екипа на предаването. Майката на малката Гала била страшна фенка на блондинката от Нова тв и заради това избрала да я кръсти с нейното име. Дъщеря пък

Дават музикална награда с името на Ана Мария Тонкова

В началото на май БГ радио ще раздаде за пореден път своите музикални награди. Тази година в памет на Ана Мария Тонкова ще бъде връчен приз с нейното име на изпълнител, обявен за БГ вдъхновение. Артистът, който ще я получи, трябва да е с огромен принос към българската музика, уточняват от медията. Победителите в традиционните категории ще бъдат опр В началото на май БГ радио ще раздаде за пореден път своите музикални награди. Тази година в памет на Ана Мария Тонкова ще бъде връчен приз с нейното име на изпълнител, обявен за БГ вдъхновение. Артистът, който ще я получи, трябва да е с огромен принос към българската музика, уточняват от медията. Победителите в традиционните категории ще бъдат опр

Черчесов изостави "българския" "Амкар"

Българите Захари Сираков, Георги Пеев, Благо Георгиев и Петър Занев вече няма да играят в руския Българите Захари Сираков, Георги Пеев, Благо Георгиев и Петър Занев вече няма да играят в руския "Амкар" под ръководството на Станислав Черчесов. Московският "Динамо" се е разбрал с тима от Перм специалистът веднага да се премести в столицата. Черчесов ще замени уволнения след загубата с 0:3 от "Анжи" румънец Дан Петреску. Миналия месец

Рекордно количество суровина за амфетамин задържаха митничари от Свиленград


Рекордно количество суровина за производство на амфетамин задържаха митничари в Свиленград.

С контрабандните 940 килограма прекурсор на стойност 100 000 лева могат да се произведат 150 милиона таблетки амфетамин.

Стоката е превозвана в български камион, влизащ в страната ни от Турция. По документи камионът е превозвал водоразтворими багрила. При проверката се установява, че има необозначени бидони, пълни с прахообразно вещество. От пробата е станало ясно, че това е...

Сенатът на САЩ ратифицира договора с Русия за покупката на Аляска

Продажбата на Аляска или Покупката на Аляска (в зависимост от гледната точка) е сделка за покупко-продажба на Аляска между правителствата на Руската империя и САЩ от 1867 г. за цена от 7,2 милиона щат...

Клипът на реформаторите за вота се оказа плагиатство

Клипът на Реформаторския блок, в който се призовава към активност на изборите на 25 май, се оказа плагиатство. Видеото, от което редица български актьори агитират в подкрепа на дясната формация, наподобява лента от 2008 г. със сходна тематика, чиито главни герои са звезди от Холивуд. 


Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Александрина Пендачанска, Клипът на Реформаторския блок, в който се призовава към активност на изборите на 25 май, се оказа плагиатство. Видеото, от което редица български актьори агитират в подкрепа на дясната формация, наподобява лента от 2008 г. със сходна тематика, чиито главни герои са звезди от Холивуд. Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Александрина Пендачанска,

Откриха 100 т. негодни храни в софийски складове

100 тона негодни храни са открили инспекторите на Агенцията по безопасност на храните в софийски складове. Продуктите са основно меса и млечни продукти с изтекъл срок на годност или неясен произход.

Част от “Южен поток” може да тръгне от Крим

Три от тръбите на "Южен поток" могат да преминат през територията на Крим и от там да тръгнат по дъното на Черно море. Това стана ясно от изказване на зам.-министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов, цитиран от Investor.bg. Той уточни, че това все още не е официално обсъдено с партньорите по проекта, нито в Брюксел.

Как пропада идеята да получим диплома за хобито си

Идеята да получаваме сертификати и за умения, които сме придобили чрез хобито си или работа по различна специалност, от тази за която сме учили, е на път да пропадне.

За реализирането й има проект на Министерството на образованието, финансиран с 5.8 млн. лева безвъзмездна финансова помощ от Европа. Проектът е за изграждане на работеща система за издаване на сертификатите. В края му 1200 души трябва да получат такива дипломи. Бройката не е важна - въпросът е да се създаде алгоритъма.

От 2 години насам обаче системата не може да заработи. В нея липсва най-важното - няма закон, който да разреши издаването на такива сертификати. В същото време проектът приключва само след няколко месеца - през октомври 2014 г., а неизпълнението му означава, че България може да загуби както парите, така и възможността за такава система.

Проектът "Нова възможност за моето бъдеще" е иницииран по времето на ГЕРБ, а идеологът му е ресорният за средно образование зам.-министър Милена Дамянова. Официално проектът стартира през ноември 2012 г.

Идеята му е всеки, който е придобил допълнителни знания и умения в практиката, а не чрез системата на училищно или университетско образование, да може да получи официален документ за това след изпит. За реализирането й са необходими основно две неща - законово основание, което да официализира валидирането на тези знания и умения, и система за идентифициране и признаване на неформално придобити знания, умения и компетентности.

Опитите да бъде прокаран такъв законопроект започват още от 2012 г. През март 2013 г. обаче правителството на ГЕРБ пада, а с него си отива и 41-то Народно събрание, преди да успее да приеме законопроекта. Законопроектът е изтупан от прахта и внесен наново по време на 42-то НС, този път от депутати от Коалиция за България.

До март тази година той успява да мине само на първо четене в пленарна зала, а разглеждането му за второ четене дори не е започнало в ресорната комисия. Чак след приемането му в комисиите, проектът ще бъде гласуван на второ четене в пленарна зала и ако бъде приет, ще се обнародва. Едва след това, ако сроковете за изпълнение на проекта не са изтекли, ще може законно да бъде сертифициран първият кандидат.

За да бъде изпълнен проектът обаче трябва да бъдат консултирани поне 10 000 души и сертифицирани минимум 1200. За целта преди изпитите трябва да са създадени 42 програми за обучение, 40 мултипликатори, 100 консултанти и 28 консултант-оценители да са обучени, да са готови изпитните материали по професиите и цялата документация с изискванията за сертифицирането.

Според зам.-министъра на образованието Атанаска Тенева проектът ще бъде изпълнен в срок. Вече има законопроект за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение, каза тя днес на пресконференция за проекта. Тя обаче не се ангажира със срок, в който той би могъл да бъде приет от Народното събрание.

"Левски" отписа Генков

“Левски” явно окончателно отписа най-скъпоплатения си футболист Цветан Генков. Централният нападател, който няма гол през годината, отпадна за ключовия мач с “Лудогорец” в Разград. Очаква се раздяла с деветката след сезона.
Дъстли Мюлдер се завърна в групата след контузия. В състава е и Владимир Гаджев, който страда от травма“Левски” явно окончате “Левски” явно окончателно отписа най-скъпоплатения си футболист Цветан Генков. Централният нападател, който няма гол през годината, отпадна за ключовия мач с “Лудогорец” в Разград. Очаква се раздяла с деветката след сезона. Дъстли Мюлдер се завърна в групата след контузия. В състава е и Владимир Гаджев, който страда от травма“Левски” явно окончате

Запазването на разпечатки от GSM е незаконно

Европейската директива за запазване на трафични данни на гражданите, които биха могли да се използват при разследване на тежки престъпления, е незаконна.
Това постанови вчера Съдът на Европейския съюз в Люксембург. С решението трябва да се съобразят всички държави членки, включително и България.    

Европейската директива за запазване на трафични данни на гражданите, които биха могли да се използват при разследване на тежки престъпления, е незаконна. Това постанови вчера Съдът на Европейския съюз в Люксембург. С решението трябва да се съобразят всички държави членки, включително и България.

МВФ прогнозира 1,6% растеж за България

Потребителските цени в България ще намалеят с 0.4%, което означава, че през 2014 г. в страната ще има дефлация, обяви МВФ в пролетната корекция на прогнозата си за световната икономика.

Ути Бъчваров прекъсна участието си в "Денсинг старс"

Ути Бъчваров излезе от болница, само за да се сбогува със зрителите. Тази вечер чаровният водещ трябваше да е Шрек

Фирмите няма да раздават бонуси за Великден

Повечето фирми няма да раздават бонуси на персонала си за Великден. Това стана ясно от проучване на Българската търговско-промишлена палата, изготвено по поръчка на Нова ТВ. Основната причина е, че работодателите просто не могат да си го позволят.

18,5 на сто ръст на оборотите на онлайн търговците

Българите все по-масово пазаруват по интернет, показват последните данни на Националния статистически институт (НСИ). С 18,5% е скочил оборотът на търговците на дребно, които предлагат стоките си онлайн или чрез поръчки по пощата или по телефона. Данните са за февруари спрямо същия месец на миналата година. Българите все по-масово пазаруват по интернет, показват последните данни на Националния статистически институт (НСИ). С 18,5% е скочил оборотът на търговците на дребно, които предлагат стоките си онлайн или чрез поръчки по пощата или по телефона. Данните са за февруари спрямо същия месец на миналата година.

Шумахер ще се учи да гълта, говори и пише при събуждане

Михаел Шумахер ще трябва наново да учи основни неща в живота след събуждането си от кома, пише Михаел Шумахер ще трябва наново да учи основни неща в живота след събуждането си от кома, пише "Билд". 7-кратният световен шампион във Формула 1 пострада тежко при каране на ски във Франция на 29 декември. Миналата седмица от клиниката в Гренобъл, където е настанен германецът, обявиха, че състоянието му се подобриява и той вече има моменти

Борусия (Д) се размина с чудото, Реал (М) е на 1/2-финал в Шампионската лига

Борусия (Д) се размина с чудото на 1/4-финала в Шампионската лига. Германците спечелиха реванша срещу Реал (М) с 2:0, но след загубата с 0:3 на "Сантяго Бернабеу" в испанската столица, прикл...

Бракониер остана без пушки и патрони

Повече от 200 патрона от различен калибър и две пушки били иззети от вила край шуменското село Иваново.
Постройката била ползвана от 60-годишния Н. Н. от село Осмар, съобщи полицията. Униформени атакували вилата заради информация, че мъжът притежава оръжие, а няма разрешително за него. Предполага се, че ловните пушки били използвани за... Повече от 200 патрона от различен калибър и две пушки били иззети от вила край шуменското село Иваново. Постройката била ползвана от 60-годишния Н. Н. от село Осмар, съобщи полицията. Униформени атакували вилата заради информация, че мъжът притежава оръжие, а няма разрешително за него. Предполага се, че ловните пушки били използвани за...

Вампири в земята и на Асеновград

17 вампира са изровили археолози в района на Асеновград. Находките от зловещото ритуално трупоувреждане са засечени при две археологически експедиции над Асеновград, пише "Марица".

Варна забрани скандалната изложба

Варна забрани скандалната изложба на Калоян Илиев-Кокимото „Еротична нотка в колелата на християнската машина".

Решението е на Председателския съвет към Общинския съвет в града. В него се казва, че съветът „подкрепя младите творци в свободната им творческа изява“, но по отношение на експозицията на Кокимото е на мнение, че провеждането й в навечерието на „най-светлия християнски празник – Великден“ е недопустимо.

Според съвета, свикан от председателя на Общинския съвет Иван Луков, изложбата може да се представи след празника, но на друго място, а не в Градската художествена галерия – Варна.

От Обществения съвет по култура към община Варна пък посочват, че „Еротична нотка в колелата на християнската машина" противоречи на Правилника за устройството и дейността на Художествена галерия – Варна, защото:1)„Галерията е културна и научна организация, която участва в осъществяването на държавната политика по опазване на културните ценности и музейното дело с познавателна, образователна и естетическа цел на територията на община Варна; 2)  „Галерията участва в държавната политика по опазване на културното наследство във взаимодействие със съответните компетентни държавни и общински органи, Светия синод към Българската православна църква, със съдействието на неправителствени организации и гражданското общество“.

Другият мотив е, че „изложбата е срещу българското достойнство, християнски ценности и морал“.

„Запознах се с тази позиция, както и със становището на председателския съвет към ОбС и ще се съобразя с тях. Защото Варна не е всеядна“, каза кметът на града Иван Портних.

Калоян Илиев обаче не остана безучастен спрямо решението на общината и изпрати своя позиция, в която се посочва, че по времето на подписване на договора с галерията за периода 01.04.2014 г. до 05.05.2014 г. името на изложбата е било известно и никой не е възразил против него.

Кокимото е заплатил наемното възнаграждение за използването на зала № 15, има и издадена фактура.

Във връзка с това той пита как правно опълномощени лица подписват договор, който само един месец след това бива нарушен с мотиви, които са извън облигационното правоотношение в него.

Художникът смята, че нито заповедта на директора на галерията, нито становището на Обществения съвет по културата към Община Варна биха могли да породят правни последици по отношение на възникналото наемно правоотношение. Единствената задача на тези две неща е „нанасяне на обида на моята личност като гражданин на Република България, както и ме превръща в лице, което работи срещу „българското достойнство, християнски ценности и морал“.

„Работата ми на млад модерен артист бе заклеймена като богохулство, а аз - като еретик и най-големия провокатор по отношение на християнската вяра. Това е недопостимо и анормално действие от страна на обществени институции в XXI в., още повече провеждани в град, кандидат за европейска културна столица. Излаганите от мен експонати нямат съдържание, противоречащо на морала и добрите нрави. Различни лица, в това число експертите, присъствали на Обществения съвет по култура към Община Варна, се изказаха, без обаче да са видяли реално творбите ми. Не се съобрази и факта, че изложбата ще бъде показана в закрито пространство, без да бъде натрапвана на лица, чийто вкус не задоволява“, добави още той.

Кокимото също така запитва саркастично „какво яде Варна?“ по повод изказването на кмета на града Иван Портних. Той още задава реторичните въпроси "дали евангелистката църква, непристойните рекламни билбордове из морската столица и разхождащите се из нея представители на различни секти и нерегистрирани вероизповедания са по-угодни за обществото и за Община Варна".

Накрая артистът сравнява наложената му цензура с лова на вещици през Средновековието.

Следят касоразбивачи заради грабеж на 40 млн. лв., хващат ги при обир на бизнесмен

Мароан Ел Масри, Илиян Манолов - Дългия, и бандата им касоразбивачи са участвали в извършването на най-големия обир у нас на банковия трезор на бул. “Евлоги Георгиев”, а от една от касетките там групата прибрала над 50 килограма много чист кокаин, научи “24 часа”.
Това е оперативната информация на МВР, по която е започнало разследването на бандата Мароан Ел Масри, Илиян Манолов - Дългия, и бандата им касоразбивачи са участвали в извършването на най-големия обир у нас на банковия трезор на бул. “Евлоги Георгиев”, а от една от касетките там групата прибрала над 50 килограма много чист кокаин, научи “24 часа”. Това е оперативната информация на МВР, по която е започнало разследването на бандата

Номерът с пагона

По някои причини хората у нас не уважават полицаите. Затова им се съпротивляват, ругаят ги, псуват ги, бият ги даже.
Пък полицаите държат да бъдат уважавани. А още повече държат неуважението към тях най-строго да се наказва (виж стр. 7).      
За непристойни действия срещу орган на властта се полага затвор, ако те се отличават с “изключителен цин По някои причини хората у нас не уважават полицаите. Затова им се съпротивляват, ругаят ги, псуват ги, бият ги даже. Пък полицаите държат да бъдат уважавани. А още повече държат неуважението към тях най-строго да се наказва (виж стр. 7). За непристойни действия срещу орган на властта се полага затвор, ако те се отличават с “изключителен цин

Видео: Проруски активисти потрошиха полицейски автобус в Харков




Агресивно настроени мъже и жени, закичени с георгиевски лентички (знак на руската бойна слава, с който се обозначават напоследък проруските активисти в Украйна - бел.ред.) потрошиха в източния украински град Харков малък автобис с полицаи.

Хората скандираха "фашисти" и "позор", докато замеряха автобуса с камъни и тухли и трошаха стъклата с дървета и полицейски щитове.

Очевидци казват, че в автобуса са пътували курсанти от украинските вътрешни войски. Преди тях...

Кеворк Кеворкян: Защо плаче Калин Терзийски!

Водещият на предаването "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян отговори на писателя Калин Терзийски за сценката, която се е разиграла в телевизията онзи ден. Ето какво е написал водещият в писмо, изпратено до сайта "Блиц".


КЕВОРК КЕВОРКЯН: Защо плаче Калин Терзийски!


Обади се директорката на продукция на „Всяка неделя“ и ми каза, че Калин Терзийски бил написал нещо във Фейсбук и „мрежата била пламнала“. „Е, и? – рекох. – Тя, тази мрежа си пламва от всеки идиот и идиотизъм, това е известно“.

Но понеже Калин не е известно да е такъв, казах й все пак да ми препрати текста.

И сега трябва да се поправя: не знам какъв е Калин, но че е лъжец е вън от съмнение. И фантазьор. И се държи като сополанко.

Единственото вярно нещо в текста му – извън желанието му да направи поредното си разказче, в което намесва и жена си, която била вдигнала високо кръвно налягане, но далеч преди приключението на Калин – е, че го поканих да коментира интервюто с майката на идиота от Лясковец, който е на път да стане герой. И той.

Калин дори не бе обявен в предаването, понеже му се обадих в последния момент. Това – поканата – е единственото вярно нещо в текста му, но е опаковано в купища преувеличения и лъжи.

Ясно е, че днес момчетата като Калин, а и всички останали спецове от Фейсбук, разбират най-много и от телевизия. Толкова я разбират, че не могат да схванат нещо пределно просто: едно живо предаване има своя драматургия, ако не е бъбриво и гламаво като обичайния ширпотреб, вътрешните й пластове искат поне малко разум, за да бъдат схванати - дори да си автор от Фейсбук. Примерно: почваш с един циганин, който знае сто столици, но дори не е чувал за Левски – а сетне стигаш до Любен Дилов-син, който пък вече пише книгите си във Фейсбук, при това добре. И така моделираш - колкото можеш. Но накрая не стигна времето за майката на убиеца от Лясковец, а покрай нея и за Калин. Ако той научи, колко по-знаменити българи, а и световни звезди, са ставали жертва във „Всяка неделя“ на този недостиг от време, направо ще се изчерви.

Изпратих последния си гост, намерих Калин във фоайето пред студиото, извиних му се, макар че той би трябвало да съзнава проблема, нали се мота по разни предавания и – внимавайте – уточнихме участието му за 13 април, в колко часа да дойде, колко минути ще има, казах му, че ще говорим и за книгата му и пр. Толкова. Не видях Калин да е съкрушен от нещо или да преживява някаква драма. А пътьом му казах и да се видим, за да пием по едно питие - макар че аз не пия, но пък нали той е автор на книга, озаглавена „Алкохол“, какво да пиеш с такъв човек, лимонада ли.

Ей това е всичко, нищо и никаква история, която обаче отключва някаква стихия у Калин – каква точно, сам да си каже, нали е психиатър. Обаче той отваря вратата - и тръгват едни обобщения, едни сълзи и сополи - за какво бре, драги? Голяма работа се случила – отложили участието на Калин!

Друго обаче е далеч по-важно: ето по този начин се надуват балоните в наше време, от Нищо се опитват да правят Нещо, пък и все се намират хора – недоебани, както казвам аз – за едно или за друго, които се включват в надуването на балона.

Не мога да разбера и още нещо – какви недоимъци имат в себе си някои хора, та все гледат да се изкарат страдалци, а сетне и активни борци. Само един тъпанар няма да схване, че за никакво неуважение и дума не може да става, за гавра пък съвсем .

Някои обаче умират да се гаврят сами със себе си, сополанковската поза, всесиромахомилството е най-прочутият израз на този комплекс.

Не си хранете комплексите, не се правете на герои или страдалци, дръжте се нормално. За Калин не останало време във „Всяка неделя“ – и все едно, че настъпил краят на света.

Малко се смутих от признанието на Калин, че се има за дете и глупак – той го казва. Обаче от жалейката му става ясно съвсем друго: че доста е пораснал и е порядъчно пресметлив човек, който прави от мухата слон. Ако не го разбира, трябва да се самопровери по някакъв начин. А също и да проучи, защо си въобразява, че само той се интересува от слабите и болните - та нали тъкмо във „Всяка неделя“ щях да му дам на тепсия случая със слаб и болен човек. Само че, Калин си мисли, че това е идиотът от Лясковец - а пък за мен слабият и болният е Държавата, писал съм го сто пъти. Впрочем, аз никак не се церемоня да кажа, кой точно е въпросната Държава, текстовете ми са разположение в сайтовете на „Преса“, „Стандарт“, „Труд“ – те са стотици и от тях човек лесно може да схване, каква е моята лична война.

И тя съвсем не е с някакъв подранил или закъснял участник във „Всяка неделя“.

Давайте го по-скромно, копелета.

Не съм те извикал, Калине, да помагаш на „Всяка неделя“ – „Всяка неделя“ помага – и го прави от 35 години, и е цялата в рани от това. Хич не ми се правете на късни герои, това не е прилично да се казва дори във Фейсбук. /А пък, между другото, дали „Всяка неделя“ не се интересува от книги – това е толкова тъпо, че сякаш някой дървосекач го е казал./

Калин изглежда наистина е измъчван от някакъв тежък комплекс, не знам защо иначе ще напише следното: „Почувствах се като циганин, който е чакал пред дома на богат човек да му подхвърлят стари дрехи, но накрая богатият излязъл и му казал: „Звънни тия дни – да те почерпя“. Това е лудост, абсолютно. Това е преиграване, фалш и измама!

С това ли се храните бре, храбреци!

„Всяка неделя“ не подхвърля стари дрехи, никога не го е правила, тя се опитва да те покаже такъв, какъвто дори сам не се подозираш. И това пак се случи: от едно отложено гостуване, толкова комплекси се очертаха.

Кеворк КЕВОРКЯН

Сепартисти държат 60 души в плен в украинския Луганск

Украинската служба за сигурност (СБУ) съобщи, че въоръжени проруски сепаратисти са заложили експлозиви в окупирана от тях сграда в източния град Луганск и държат около 60 души в плен, предаде Ройтерс."Отделът за борба с тероризма на СБУ установи, че престъпниците са минирали сградата и са задържали около 60 души, като ги заплашват с оръжия и експлозиви. Те прилагат терористични похвати", се казва в изявление на СБУ.

Не се привличат туристи с руини в бурени!

Има много паметници от културно-историческото наследство в България и почти всички се нуждаят от реставрация и консервация. На международен форум се обсъжда дали отчасти или изцяло да бъдат възстановявани крепости, църкви и манастири.

"Черноморец" се притесни от съдията Тасков, имал близки отношения с други клубове


"Черноморец" изрази притесненията си от назначаването на Таско Тасков за главен съдия на мача с "Локомотив" (София). Бургазлии твърдят, че той е в близки отношения с представители на други клубове.

"Персоналните назначения на определени съдии дават възможност на субективния фактор да повлияе на резултата в срещите поради личните отношения на реферите с членове или служители на клубовете", пише в декларацията на клуба от Бургас.

"Без да оспорваме професионалните качества на...

Фирмите: Без бонуси за Великден

А експертите са категорични - от надбавките бизнесът ще спечели повече

Проверяват полицай сам ли си къса пагона (ОБЗОР)

Полицаят Кристиян С. от Първо столично РПУ отново ще бъде проверяван по случай със скъсан пагон, научи “Труд” от МВР.
Една вътрешна проверка вече е имало по случая през есента на миналата година. Тя е установила, че униформата на служителя на реда е повредена от момиче, задържано в районното. В понеделник обаче в предаването “Господари на ефира” Полицаят Кристиян С. от Първо столично РПУ отново ще бъде проверяван по случай със скъсан пагон, научи “Труд” от МВР. Една вътрешна проверка вече е имало по случая през есента на миналата година. Тя е установила, че униформата на служителя на реда е повредена от момиче, задържано в районното. В понеделник обаче в предаването “Господари на ефира”

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване