Жепейци заплашиха със стачка, ако не им вдигнат заплатите

С ефективна стачка заплашиха служители на НКЖИ, ако не бъдат вдигнати заплатите им, които, по техни твърдения, били замразени през последните 5 г. Недоволни от заплащането си са около 80% от 12 500 работещи в Национална компания “Железопътна инфраструктура” .

МВФ прогнозира 1,6% ръст на българската икономика за годината

МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година. За сравнение очакването на институцията за 2013 г. беше 0,9 на сто. Експертното мнение за догодина е дори още по-смело – предвижда растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната икономика.

В Украйна е приет закон за "лустрация на съдиите"


Върховната Рада на Украйна одобри "лустрация на съдиите" със Закона за възстановяване на доверието към съдебната система. Той предвижда създаване на Временна специална комисия, която ще провери законността на произнесените присъди от съдилищата с изключение на тези със специален режим.

При регистрирани 247 депутати "за" гласуваха 234, като това стана едва на втория опит за одобряване при второ четене на закона.

Предвижда се законът да действа като временна мярка - в...

Най-после кандидати за хотел "Родина"

Почти една година след като съдебен изпълнител пусна на търг най-големия столичен хотел “Родина”, за обекта най-после са намериха купувачи. “В четвъртия поред търг са подадени две оферти, отворени са и подателят на едната печели наддаването”, каза пред “Труд” частният съдебен изпълнител Георги Дичев. Почти една година след като съдебен изпълнител пусна на търг най-големия столичен хотел “Родина”, за обекта най-после са намериха купувачи. “В четвъртия поред търг са подадени две оферти, отворени са и подателят на едната печели наддаването”, каза пред “Труд” частният съдебен изпълнител Георги Дичев.

Какво може да се случи, ако спрете да правите секс редовно

Липсата на секс в една връзка увеличава шансовете за изневяра


Търсят тялото на Доку Умаров

Тялото на Доку Умаров се издирва в планинско-гористите райони

Грешка - окупират операта в Харков вместо кметството (обзор)

Украинската милиция отцепи вчера завзетите от проруски активисти здания в източните градове Донецк и Луганск, като им предложи да сложат оръжие и да се предадат, съобщиха украинските власти. Протестиращите пък са укрепили барикадите около зданията в очакване на щурм.
Сутринта в Харков бе проведена спецоперация за освобождаване на зданието на Украинската милиция отцепи вчера завзетите от проруски активисти здания в източните градове Донецк и Луганск, като им предложи да сложат оръжие и да се предадат, съобщиха украинските власти. Протестиращите пък са укрепили барикадите около зданията в очакване на щурм. Сутринта в Харков бе проведена спецоперация за освобождаване на зданието на

Янев осъди Сидеров за репликата "презерватив на Бойко"

Волен Сидеров е осъден от Софийския градски съд да заплати на Яне Янев 54 500 лева, като обезщетение за разпространени в медиите обидни и клеветнически изрази, съобщават от пресцентъра на РЗС.

Председателят на състав на Софийския градски съд Петя Георгиева е признала Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 година пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона.... Презервативите на Бойко - Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака".

Решението на съда подлежи на обжалване.

Правният отдел на РЗС информира също така, че "има заведени подобни дела и срещу други лица, включително собственици на медии, които са си позволявали обидни и клеветнически изрази по отношение на лидера на РЗС".

Партията на Яне Янев предупреждава, че "и за бъдеще внимателно ще следи информационния поток и незабавно ще образува съответни съдебни дела срещу всеки, който клевети и обижда".

Спор за нова дата на вечното дерби

Вечните съперници “Левски“ и ЦСКА се обединиха в идеята за пренасрочване на вечното дерби. Клубовете депозираха съвместна молба дербито да се играе на 17 април вместо на 21-ви. 
“Основнитя ни мотив е, че 21-ви е празничен ден, доста хора ще пътуват извън столицата, което автоматично лишава стадиона от зрители”, сподели изпълнителният директор на “ Вечните съперници “Левски“ и ЦСКА се обединиха в идеята за пренасрочване на вечното дерби. Клубовете депозираха съвместна молба дербито да се играе на 17 април вместо на 21-ви. “Основнитя ни мотив е, че 21-ви е празничен ден, доста хора ще пътуват извън столицата, което автоматично лишава стадиона от зрители”, сподели изпълнителният директор на “

Швеция ще експериментира с по-кратко работно време за по-голяма ефективност


Швеция обмисля въвеждане на шестчасов работен ден, съобщи шведският уебсайт "TheLocal". Мярката ще бъде изпробвана в общинската администрация в Гoтенбург. Служителите ѝ ще работят по шест часа на ден и ще получават пълна заплата.

Замисълът на мярката е да се намалят отпуските по болест и да се подобри ефективността на работа. "Смятаме, че в Швеция това е напълно възможно", съобщи кметът на Готенбург Матс Пилхелм.

Той обясни, че общинският съвет ще бъде разделен на две –...

Предстоящи събития в страната за утре, 9 април

***София /КРОСС/ От 09:00 часа ще се проведе заседание Народното събрание. ***София /КРОСС/ Церемония по повод приключване на една от кампаниите на Инициативата „Направи добро" на ОЕБ „Шалом", Фондация „Американ Джоинт - България" и УМБАЛ „Александровска" ще се състои в Народното събрание от 13.30 часа. ***София /КРОСС/ В Народното събрание ще бъде представена книгата „Създаване на Търновската конституция" на проф. Мария Манолова. Второто, допълнено и преработено издание е посветено на 135-ата годишнина от създаването на първата българска Конституция - Търновската. Книгата ще бъде представена от видния български юрист проф. Васил Мръчков от 11.00 часа в Клуба на народния представител. Ще присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков и авторът на книгата - проф. Манолова. ***София /КРОСС/ Фотоизложбата „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа" ще бъде представена в Народното събрание. Експозицията ще открият председателят на парламента Михаил Миков и посланикът на Китайската народна република Вей Дзинхуа в 11.00 часа, в източния кулоар на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет. ***София /КРОСС/ От 10:00 часа бизнесът се среща с образованието в ТУ- София на „Стажове 2014". ***София /КРОСС/ От 11:00 часа, инж

До седмица USS Donald Cook навлиза в Черно море

UNITAS GoldАмериканският ескадрен миноносец “Доналд-Кук” (USS Donald Cook (DDG-75) плава към Черно море, където се очаква да пристигне до една седмица. Интервенцията е за да се окаже подкрепа на източноевропейските съюзници на САЩ, обезпокоени от руската интервенция в Крим, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Млада майка остана без децата си - нямала условия да ги гледа

/КРОСС/ Млада майка от Кнежа беше лишена от двете си деца, защото нямала условия да ги гледа. 23-годишната Тереза Коцева живее без съпруг, а родителите й са починали. Не може да плаща сметките за вода и електричество и затова от Социалните служби преценили, че децата й трябва да се настанят в приемно семейство. Социалните работници дошли в болницата в Кнежа часове, след като Тереза родила второто си дете. Свидетел на това е мъж, чиято жена е приета да ражда по същото време.„Заедно със социалните дойдоха и две приемни семейства. Не е ли имало вариант, в който да ги настанят в дом заедно с децата? Така и не можах да разбера защо държавата може да дава пари на други семейства да гледат тези деца, а не може да даде на родител", разказа пред NEWS7 свидетелят Сивил Киниджийски. По време на отнемането на децата голямото е плакало много и е крещяло, че иска при мама. Тереза беше открита в общинско жилище, където живее на тъмно и без двете си деца - Кристиян и Калоян. Жената живее сама, без съпруг и родители. Тя разказа мрачната си история, която я е принудила сама да се откаже от децата си. Тя сама е подписала протокола и е предала доброволно децата си. Въпреки че страда за тях, Тереза не обвинява служителите от социални грижи. „От януари месец миналата година до декември бях на работа по програма. Обаче програмата свършиНе разбира обаче защо държавата ще плаща по 500 лв

"България без цензура" с първи общински кмет

"България без цензура" вече има първия си общински кмет, съобщиха от партията. Градоначалникът на Криводол Петър Данчев стана член на партията и неин общински лидер. Петър Данчев е кмет на града от 2011 г. На местните избори тогава той се явява като независим кандидат, издигнат от коалиция "Ново начало за Криводол". "България без цензура" вече има първия си общински кмет, съобщиха от партията. Градоначалникът на Криводол Петър Данчев стана член на партията и неин общински лидер. Петър Данчев е кмет на града от 2011 г. На местните избори тогава той се явява като независим кандидат, издигнат от коалиция "Ново начало за Криводол".

Лавров и Аштън обсъдиха стъпките по урегулиране на украинската криза

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън са обсъдили стъпките на съдействие по урегулиране на украинската криза, предаде РИА "Новости".„В хода на разговора подробно е обсъдена украинската криза в контекста на възможните стъпки по нейното урегулиране. От руска страна са били потвърдени предложенията за организиране на общоукраински диалог с участието на всички политически сили и региони на страната с цел изработването на общоприемливи подходи към конституционна реформа", се посочва в съобщение на руското министерство на външните работи.

"България без цензура" с първи общински кмет


"България без цензура" вече има първия си общински кмет, съобщиха от партията. Градоначалникът на Криводол Петър Данчев стана член на партията и неин общински лидер. Петър Данчев е кмет на града от 2011 г. На местните избори тогава той се явява като независим кандидат, издигнат от коалиция "Ново начало за Криводол".

Изводите след Лясковец – разговор със Светлозар Лазаров

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че ако има вина за случая Лясковец, е готов да си подаде оставката. Имаме искане от наблюдаващия прокурор, което е взето ден преди операцията, за обиск, претърсване и изземване, имаме постановление на прокуратурата за оказване на съдействие.

НАТО: Русия да не прави "историческа грешка", като нахлуе в Украйна (ОБЗОР)

След сепаратисткия изблик в Източна Украйна започна да се говори за политически преговори във формат САЩ, ЕС, Русия и Украйна. НАТО остро предупреди Москва да не прави “историческа грешка”, като нахлуе в Източна Украйна.
Русия отвърна, че употреба на сила срещу сепаратистите заплашва съседката  с гражданска война. След сепаратисткия изблик в Източна Украйна започна да се говори за политически преговори във формат САЩ, ЕС, Русия и Украйна. НАТО остро предупреди Москва да не прави “историческа грешка”, като нахлуе в Източна Украйна. Русия отвърна, че употреба на сила срещу сепаратистите заплашва съседката с гражданска война.

Зависим напълно от Русия за доставките на газ

Страната ни няма алтернативна връзка с Русия и в това отношение сме в пълна зависимост.Това обясни в ефира на News7 депутатът от БСП и член на...

Почина бившият кмет на Варна Атанас Николов

Варна /КРОСС/ На 90 години почина Атанас Николов - почетен гражданин на Варна и бивш кмет на морската столица през периода 1966 - 1971 г., съобщиха от Община Варна.С името му се свързва изграждането на една от емблемите на Варна - Двореца на културата и спорта, с разширяването и преустройството на основните пътни артерии на града - булевардите „Княз Борис I", „Христо Ботев" и „Васил Левски".След приключването на кметския си мандат, Атанас Николов е генерален консул на България в Братислава, Словакия.Поклонението ще бъдe утре, 9 април, от 14 часа, в Централния гробищен парк.

Европейският съд ограничава събирането на лични данни

Съдът обяви спорната директива за запазване на данните за невалидна


ПАСЕ ще препоръча на Украйна предсрочни парламентарни изброи


Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е подготвила проект за резолюция, в която се отправя призив към новата власт в Украйна да изтегли напред редовните парламентарни избори, които трябва да се проведат чак през есента на 2017г., съобщи агенция УНИАН.

Кореспондент на агенцията в Страсбург допълва, че текстът ще бъде подложен на гласуване в сряда, 9 април.

"За да се гарантира максимално представителство на Върховната Рада, което да доведе до по-голямо единство и...

Предупредиха Митко Цонев, че "ще му се случи случка"

София /КРОСС/ Телевизионният водещ Димитър Цонев предаде на главния секретар на МВР писмо, в което едно изречение би могло да се тълкува като заплаха към журналиста. В писмото към Цонев зрител пишел, че много съжалява, че пише това писмо в момента, в който журналистите протестират заради Шикерова, „но няма да се учудя, ако и на вас ви се случи случка". „Аз трябва ли да се плаша?", попита Цонев главния секретар и му предаде листа с писмото.Лазаров му обясни, че той трябва да даде показания, да обясни дали има притеснения, дали е получавал заплахи, а разследващите да достигнат до някакъв резултат. „Не ми се е обаждал по телефона", обясни Цонев. Във въпросното писмо зрителят споделял, че изпитвал разочарование от негови интервюта в предаването и смятал, че те са пристрастни. „Не знам дали да съм уплашен. Какво да правя и аз не знам", каза водещият. „Това е все пак един обикновен мейл, но може ли да знае човек какво може да му се случи?"    

Общинският съвет ще спасява ремонта на Двореца във Варна

Комисията “Собственост и стопанство” към Общинския съвет във Варна се събира спешно в четвъртък, за да спасява ремонта на Двореца на културата и спорта (ДКС) в града. Миналата седмица Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избора на проектант , заради нарушения от страна на възложителя ДКС ЕАД. Едва след избор на проектант обаче може да Комисията “Собственост и стопанство” към Общинския съвет във Варна се събира спешно в четвъртък, за да спасява ремонта на Двореца на културата и спорта (ДКС) в града. Миналата седмица Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избора на проектант , заради нарушения от страна на възложителя ДКС ЕАД. Едва след избор на проектант обаче може да

Литва и Латвия заглушиха руските телевизии

Целта е предотвратяването на сепаратистки настроения

Тома Белев: Бавенето при картирането на Черноморието позволява казуси като Карадере


Общините масово не одобряват картите на дюните и могат да спрат процеса по изготвяне на специализираните карти на черноморското крайбрежие. За това са се оплакали от Агенцията по геодезия, картография и кадастър пред парламентарната комисия по регионално развитие, съобщава БНР.

Според природозащитниците този отпор от страна на общините не би трябвало да е пречка за картирането на Черноморието и едва ли може да доведе до неправилно отразяване на реалностите в картите. Забавянето с...

Бизнесът прогнозира по-скъпи храни заради новите регулации в търговията

Предлаганите от група депутати промени в Закона за защита на конкуренцията, въвеждащи нови регулации за търговията на дребно няма да защитят българските производители, ще влошат бизнес средата и конкуренцията и като цяло ще доведат до повишаване на цените на стоките и най-вече на храните, което ще е удар за социално слабите българи. Това се посочва в позиция на Сдруженията за модерна търговия, в което членуват големите търговски вериги,  подкрепено от най-големите бизнес организации като КРИБ, БТПП, БСК, както и от браншовите Българска петролна и газова асоциация и Българска асоциация на търговците на едро с лекарства. Според становището, изпратено и до депутатите, предложеният законопроект няма да реши нито един от реалните проблеми на българските производители. В също време той ще им нанесе вреди, особено на по-малките. Най-силно ще пострадат българските потребители, които ще получат по-малък избор на стоки на по-високи цени. Според организациите промените са предложени без оценка за въздействието им, анализираща ползите и разходите от предложените регулации за търговците, производителите и потребителите. Конкурентното законодателство в България и сега е сред най-строгите в ЕС. По-стриктните регулации вместо за защитят, ще намалят сегашната силна конкуренция между българските компании, пише в становището. Според него предложението корекции изместват фокуса от реалните проблеми на българския производител, които са цените на енергията, лихвите, субсидиите, сивият сектор и бюрокрацията, към несъществуващи или незначителни проблеми, които могат да се решат безболезнено със саморегулации. Законопроектът дискриминира големите компании спрямо малките и търговците спрямо техните доставчици и останалите бизнеси. Така на практика законопроектът дискриминира чуждестранните инвеститори, особено международните търговски вериги, посочва сдружението. Свръхрегулациите ще стимулират вноса на стоки за сметка на продажбите на българските доставчици, както и договаряне на търговските вериги с големите производители за сметка на по-малките. А консолидирането на доставчиците ще намали асортимента, което ще навреди на потребителите, като ограничи избора им, смята още организацията. Тя разглежда и как предлаганите промени биха могли да доведат до увеличение на крайните цени на стоките. Според дадения в становището пример, ако даден продукт е 10 лв. в ценовата листа на доставчика, с исканите от търговеца такси, бонуси и всякакви други възнаграждения на обща стойност например 40%, което е 4 лв., стоката реално е взета от търговеца за 6 лв. При марж за него от примерно 20 процента това прави 1.20 лв. и цената за крайния потребител става 7.20 лв. Ако новата регулация постигне целта си и поради забраната на различните търговски услуги и ограничаването на размера на таксите отстъпката падне на 20%, тогава за същия продукт доставчикът ще вземе 8 лв. или с 2 лв. повече от сега. Върху тази цена обаче търговецът като си сложи същия марж от 20 процента това ще е двойно повече от преди и цената за клиентите ще стане 9.60 лв. Възможно е обаче заради повишения риск от новите регулации веригите да решат да си вдигнат надценката на 25 процента и тогава вече оскъпяването на продукта ще е 39 на сто. "Привърженици на законопроекта казват - ако премахнем многото такси, бонуси и отстъпки, цената логично ще падне. Но този аргумент не отчита факта, че голяма част от тези "възнаграждения" за търговеца, както се вижда и от горния пример, всъщност се отразяват в намаляване на крайната цена на стоката за потребителя. По друг начин казано, търговецът не взима всички тези "възнаграждения", а начислява своя марж върху реалната цена, която плаща за продукта. В примера търговецът получава 1.20, а не 4 лв. Останалите 2.80 лв. са намаление на цената за потребителите", пише в становището. В него се посочва, че България има шанса да се поучи от опита във Франция, Чехия, Полша, Словакия и Румъния, където подобни регулации се провалили. "Още повече, скоро Европейската комисия ще публикува своите анализи за националните регулации срещу нелоялните търговки практики и на тази основа ще предложи общо решение на ниво ЕС", допълва се в съобщението. В него изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев предупреждава, че съществува сериозен риск срещу страната ни да бъде повдигната и наказателна процедура от Европейската комисия. Според него предложените сръхрегулации противоречат на европейското право, водят до нарушаване свободата на установяване и дават неограничени права на администрацията за недопустима намеса в пазарните отношения без реална възможност за контрол. Той отбеляза, че в своята "Зелена книга” Европейската комисия изрично подчертава, че националните регулации не работят добре, както и че има риск да ограничат конкуренцията в ЕС и да навредят най-силно на малките предприятия. По думите на Матеев в инициатива за саморегулация вече са регистрирани 18 български компании, 4 от които са членове на СМТ, а други 3 вериги от сдружението са в процедура по регистрация. Според него това е пътят на развитие, който България, като част от ЕС, трябва да следва.

Ташева: ЕРП-тата са енергийни вампири , превърнали са ДКВР в посмешище

На трите електроразпределителни дружества лицензията е дадена за 39 години напред. ЕРП-тата се държат като енергийни вампири. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

2 млн. лв. за деца с таланти

Талантливите деца ще бъдат насърчавани с близо 2 млн. лв. Правителството е приело Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2014 г....

Калоян Илиев-Кокимото излезе с позиция за изложбата си във Варна

Калоян Илиев-Кокимото излезе с позиция за изложбата си във Варна. Moreto.net публикува пълния текст на писмото: "На 28.02.2014 г. подписах договор за провеждане на временни изложби с Градска галерия – Варна, ЕИК 103735216, за периода 01.

Железничарите готвят ефективна стачка, ако не вдигнат заплатите им

Служителите в Железопътната инфраструктура (НКЖИ) готвят ефективна стачка, ако заплатите им не бъдат увеличени, съобщава bTV.
От години Михаил Фурнаджиев е единственият служител в карловската гара „Христо Даново”. Месечното му възнаграждение е 500 лева.
„Ние сме 4-членно семейство и с моята заплата е много трудно. Служителите в Железопътната инфраструктура (НКЖИ) готвят ефективна стачка, ако заплатите им не бъдат увеличени, съобщава bTV. От години Михаил Фурнаджиев е единственият служител в карловската гара „Христо Даново”. Месечното му възнаграждение е 500 лева. „Ние сме 4-членно семейство и с моята заплата е много трудно.

Съдът на ЕС отмени директивата за запазване на трафични данни на потребителите


Съдът на Европейския съюз в Люксембург отмени директивата за запазване на лични данни на потребителите на телекомуникационни услуги, съобщиха от пресцентъра на институцията. Аргументът на съда е, че чрез нея се нарушават основните права на гражданите за зачитане на личния живот и за защита на личните данни.

Според съда директивата е твърде агресивна, макар и полезна в борбата срещу организираната престъпност и тероризма. Като позволява на европейските правителства достъп до данни,...

Съдът на ЕС отмени директивата за запазване на данни на потребителите на мобилни услуги


Съдът на Европейския съюз в Люксембург отмени директивата за запазване на лични данни на потребителите на телекомуникационни услуги, съобщиха от пресцентъра на институцията. Аргументът на съда е, че чрез нея се нарушават основните права на гражданите за зачитане на личния живот и за защита на личните данни.

Според съда директивата е твърде агресивна, макар и полезна в борбата срещу организираната престъпност и тероризма. Като позволява на европейските правителства достъп до данни,...

"България без цензура" вече има общински кмет

"България без цензура" вече има първия си общински кмет. Градоначалникът на Криводол Петър Данчев стана член на партията и неин общински лидер.

Италия ще финансира съкращенията на данъците с икономии и приходи от ДДС

Правителството занижава очакванията си за икономическия растеж до 0,8% и леко повишава прогнозата си за дефицита


Георги Пирински се среща с поморийци в петък

Общински съвет на БСП – Поморие кани жителите на Община Поморие на 11-ти април /петък/, от 14.00 ч. в здравница “Санмарина” (бившия Център “Св. Георги”) на среща-разговор с Георги Пирински – кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България.

Няма планове за промяна в трасето на морската част от "Южен поток"

София /КРОСС/ Няма планове за промяна в трасето на морската част от газопровода "Южен поток", нито са правени проучвания в тази връзка, съобщиха от „Южен поток транспорт". Трасето на морския газопровод на „Южен поток транспорт" започва от Анапа в Русия, преминава през турската изключителна икономическа зона, стига до варненското крайбрежие и е избрано след геологически и геофизически проучвания, провеждани няколко години поред. Проучени са над 16000 километра, включително и с дълбоководни проучвания с дистанционно управляеми уреди. Правени са многобройни проучвания на сушата и в двата сухоземни участъка на газопровода. Оценките за въздействие върху околната среда в Русия, Турция и България са изготвени въз основа резултатите от тези проучвания и настоящото трасе. Промяната му не може да бъде направена за една нощ и е дълъг и сложен процес.Договорите за доставката на тръби вече са подписани за първите две линии. Освен това, "Южен поток транспорт" подписа договор със "Сайпем" за строителството на микротунелите и на четирите тръбопровода.

Ще ти се случи случка, пише зрител до Димитър Цонев, той се жалва на Светлозар Лазаров

Писмо със зле прикрита заплаха предаде водещият на предаването „Още от деня" по БНТ Димитър Цонев на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който беше в студиото да коментира темата „Лясковец", както и други актуално въпроси, сред които и палежа на колата на Генка Шикерова.

В писмото към Цонев зрител пишел, че много съжалява, че пише това пи Писмо със зле прикрита заплаха предаде водещият на предаването „Още от деня" по БНТ Димитър Цонев на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който беше в студиото да коментира темата „Лясковец", както и други актуално въпроси, сред които и палежа на колата на Генка Шикерова. В писмото към Цонев зрител пишел, че много съжалява, че пише това пи

Причините, които водят двойките до развод

"Започнахме да си лягаме в леглото по различно време"


Железничари готвят стачка за по-високи заплати

Служителите в Железопътната инфраструктура (НКЖИ) готвят ефективна стачка, ако заплатите им не бъдат увеличени, съобщава bTV.
От години Михаил Фурнаджиев е единственият служител в карловската гара „Христо Даново”. Месечното му възнаграждение е 500 лева.
„Ние сме 4-членно семейство и с моята заплата е много трудно. Служителите в Железопътната инфраструктура (НКЖИ) готвят ефективна стачка, ако заплатите им не бъдат увеличени, съобщава bTV. От години Михаил Фурнаджиев е единственият служител в карловската гара „Христо Даново”. Месечното му възнаграждение е 500 лева. „Ние сме 4-членно семейство и с моята заплата е много трудно.

Лазаров обвини бивши шефове в МВР - създали такава атмосфера, че "да се замерваме с костите на колегите"


На следващия ден след трагедията в Лясковец казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката. Това потвърди в предаването "Още от деня" по БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Получил отговор, че обществото се е нагледало на оставки и "когато приключи проверката и тогава ще коментираме", обясни той. 

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че Лазаров е бил готов с оставката си, но той го спрял. "Пазя и ще браня всеки,...

Миниван с китайци изгоря в движение в прохода Предел

Миниван, в който пътуват петима чужденци, се запали и изгоря напълно в прохода Предел. Пътниците са невредими, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград. Сигналът за инцидента е подаден около 17.30 часа днес в пожарната в Разлог.

Марс, Земята и Слънцето се подреждат в една линия тази вечер

Тази вечер Слънцето, Земята и Марс ще се наредят в една линия, съобщи американското сп. "Astronomy". Тази конфигурация се повтаря през две години, уточняват астрономите. Това означава, че Марс се появява малко преди залез слънце и ще може да бъде наблюдаван почти през цялата нощ по време на движението си по небето.

Nokia запазва патентите си и след продажбата на Microsoft

Nokia спечели правото да запази технологичните си патенти, въпреки продажбата на компанията на Microsoft Corp. Това определиха китайските регулаторни...

Кметове получават класифицирана информация неправомерно

София /КРОСС/ Кметове масово отказват да бъдат проучвани за допуск до класифицирана информация, а в същото време получават нерегламентирано такива данни. Това става ясно от представения днес годишен доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията. Кметове делегирали права на свои служители с допуск и после подписвали документите, което е нарушение. От комисията обаче определиха тези случаи като маловажни.Според данните в доклада са установени 26 случая на нерегламентиран достъп до секретна информация, в 30 е констатиран незаконен достъп до поверителни данни, хора с изтекъл или отнет допуск са имали достъп до секретни документи.

Зрител заплашва Димитър Цонев, той предава мейла на Светлозар Лазаров

Писмо със зле прикрита заплаха предаде водещият на предаването „Още от деня Писмо със зле прикрита заплаха предаде водещият на предаването „Още от деня" по БНТ Димитър Цонев на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който беше в студиото да коментира темата „Лясковец", както и други актуално въпроси, сред които и палежа на колата на Генка Шикерова. В писмото към Цонев зрител пишел, че много съжалява, че пише това пи

НСИ: Лек ръст в промишленото производство и в строителството през февруари

Промишленото производство нараства с 0.7% през февруари спрямо предния месец, сочат предварителните данни на НСИ, публикувани във вторник.   През февруари календарният индекс на промишленото производство регистрира ръст от 6.5 на сто спрямо съответния месец на 2013 г. (който се дължи на ниския ръст на производството през февруари 2013 г.).   Увеличение спрямо предния месец е регистрирано в преработващата промишленост - с 3 на сто, а намаление е отчетено в добивната промишленост - с 16.7 на сто, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 8.1 на сто.   По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на напитки - с 10.2 на сто, производството на химични продукти - с 9.1 на сто, производството на изделия от други неметални минерални суровини - със 7.9 на сто, производството на тютюневи изделия - с 6.4 на сто, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 5.1 на сто. Спад е регистриран при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 9.7 на сто, производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение - с 4.5 на сто, производството на лекарствени вещества и продукти - с 4.1 на сто.   На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарните данни, е отчетен в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 8 на сто, и в преработващата промишленост - със 7.2 на сто, докато в добивната промишленост е регистриран спад от 0.2 на сто.   По-значително увеличение спрямо предходната година в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 45.8 на сто, производството на основни метали - с 20.9 на сто, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 18.9 на сто.   Намаление е отчетено при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 13.4 на сто, производството на превозни средства, без автомобили - с 6.6 на сто, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 2.9 на сто.   През февруари индексът на продукцията в строителния сектор, изчислен въз основа на сезони данни, е с 0.5 на сто над равнището от предходния месец. Календарните данни показват увеличение 5.5 на сто на строителната продукция през февруари в сравнение със същия месец на 2013 година.   През февруари индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонни данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското (инженерното) строителство нараства с 1.1 на сто, докато при сградното строителство се наблюдава намаление с 0.1 на сто.   На годишна база увеличението на строителната продукция през февруари, изчислено от календарните данни, се определя от положителния темп при гражданското/инженерното строителство, където нарастването е с 15.4 на сто, докато при сградното строителство е регистриран спад 1.3 на сто.

Първанов продължи с двойните удари по ГЕРБ и БСП

Според него позицията ни за Украйна е най-антируската в цялата ни история

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване