И социалистите се регистрираха в ЦИК

Коалиция за България внесе близо 100 000 подписа за регистрация за участие в изборите за Европейски парламент, предаде „Фокус”. "Остава всеки един, който се е подписал, да уб...

Обявиха какви са новите доказателства на НЕК срещу ЕРП-тата

След като вчера стана ясно, че НЕК има нови доказателства срещу ЕРП-тата, днес бе обявено какви точно са те. Става въпрос за описаните фактури и начините, по които са направени прихващания в периода, ...

БТК удари по ЦСКА, пусна на търг два имота на клуба в Карадере

Българската телекомуникационна компания (БТК) е обявила за продан два имота в Карадере, които са собственост на ПФК ЦСКА ЕАД и които са използвани като гаранция от клуба по дълговете на армейците. Пъ...

Лудогорец продава една от звездите си през лятото

Лудогорец е на път да реализира първи сериозен изходящ трансфер. Шампионите сериозно обмислят възможността да се разделят с една от звездите си през лятото. Най-голям е интересът към Роман Безяк, Върд...

Преглед на варненския печат - 8 април

“Здравни инспектори излязоха отново на протест”, съобщава вестник “Черно море”. Служителите от Регионалната здравна инспекция са поискали увеличение на заплатите с 30% и възстановяване на клас прослужено време. Според “Народно дело”, протестиращите са били едва 30, което било доста по-малко от очакваното.

„Амнести“: 10-12 милиона роми все по-често са жертви на насилие в Европа


Ромите все по-често стават жертви на насилие в Европа, но държавите не признават сериозността на проблема, твърди Ромите все по-често стават жертви на насилие в Европа, но държавите не признават сериозността на проблема, твърди "Амнести интернешънъл" в доклад по повод днешния Международен ден на ромите. Ромите в Европа са между 10 и 12 милиона, като голяма част от тях са изложени на растяща опасност от расистко насилие,

Спират парното чак след Великден

Топлофикациите все още нямат намерение да спират парното въпреки високите дневни температури, съобщава днешната преса.

По неофициална информация парното ще бъде спряно чак след Великден, което е почти краят на април.

Топлофикационните дружества оправдават подаването на топлинна енергия с ниските сутрешни температури и временните захлаждания през деня.

Според прогноза на метеоролозите от БАН максималните температури от днес до неделя ще се движат в рамките на 20-22 градуса, а минималните ще са 8-9 градуса. Във вторник и сряда ще захладнее леко с 2-3 градуса, а в четвъртък градусите отново ще тръгнат нагоре.

От „Топлофикация София” твърдят, че ежедневно следят прогнозите за времето и имат готовност да започнат поетапното спиране на топлоподаването, стига да бъдат изпълнени изискванията по наредбата.

Оттам припомниха, че с решение на общото събрание на етажната собственост парното може да бъде спряно предсрочно.

Ако времето застудее неочаквано след празниците, което към момента е малко вероятно, топлофикациите ще продължат да работят.

За щастие според наредбата за топлоснабдяването отоплителният сезон при всички положения приключва на 30 април.

Днес да почерпят

Д-р Величка Рангелова, макроикономист.

Венцислав Каймаканов, областен управител на Пловдив, 45 г.

Зорница Латева, репортер в отдел "Бизнес, икономика" на в. "Труд".

Иван Донов, зав. отдел "Фоторепортери" във в. "Труд", 64 г.

Илка Зафирова, актриса.

Йоана Буковска, актриса.

Йълдъз Ибрахимова, джаз певица.

Мария Капон, председат Д-р Величка Рангелова, макроикономист. Венцислав Каймаканов, областен управител на Пловдив, 45 г. Зорница Латева, репортер в отдел "Бизнес, икономика" на в. "Труд". Иван Донов, зав. отдел "Фоторепортери" във в. "Труд", 64 г. Илка Зафирова, актриса. Йоана Буковска, актриса. Йълдъз Ибрахимова, джаз певица. Мария Капон, председат

Microsoft спира поддръжката на Windows XP (видео)


Днес официално приключва ерата на Windows XP. Една от най-популярните версии на операционната система вече няма да получава софтуерни обновления от Microsoft.

Името на Windows XP е вдъхновено от английската дума "Experience" (опит, преживяване). Платформата е представена официално на 25 октомври 2001 г., като получава положителни отзиви и за по-малко от пет години намира място в над 400 млн. компютъра по света. По данни на компанията Net Applications Windows XP остава най-широко...

910 000 къса контрабандни цигари откриха на ГКПП-Кулата

Предотвратената щета за бюджета от неплатен акциз е 170 379 лв.


Колебливо представяне на борсите в Азия след разпродажбите на Wall Street

Капитализацията на Samsung ce сви минимално след поредното забавяне в растежа на продажбите


На тази дата: Умира Пабло Пикасо


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 8 април 1973 г. на 91-годишна възраст умира световноизвестният художник модернист и един от основателите на кубизма Пабло Пикасо. Той е роден на 25 октомври 1881 г. в Малага. На млади години...

Рафи се шегува, че не го пускат на въртележка

Рафи Бохосян е застанал пред голяма дъска, която показва колко е висок човек и дали може да се качи на увеселителна въртележка. И леко е приклекнал, за да изглежда по-нисък от необходимото за качване на нея. Такава снимка пусна певецът във фейсбук, като написа към нея: Рафи Бохосян е застанал пред голяма дъска, която показва колко е висок човек и дали може да се качи на увеселителна въртележка. И леко е приклекнал, за да изглежда по-нисък от необходимото за качване на нея. Такава снимка пусна певецът във фейсбук, като написа към нея: "Не ме пускат на въртележката" Sad Story (от англ. - тъжна история)

САЩ поиска Русия да се разграничи от сепаратистите в Украйна

В телефонен разговор с външния министър на Русия Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери поиска страната да се разграничи от проруските сепаратистки движения, които заплашват териториалната цялост на Украйна.

Всяка стъпка от страна на Москва за дестабилизация на Украйна ще се води на сметката на Русия, е предупредил Джон Кери, цитиран от Reuters.

Според официалното изявление на властите в САЩ Кери и Лавров са обсъдили мерки за подпомагане на Киев.

Руският външен министър е заявил желание в Украйна да се осъществи конституционна реформа, която да превърне страната във федерация. Лавров заявил твърдата позиция на Русия, която настоява Киев да остане извън всякакви военно-политически блокове.

Не е ясно какво е отговорил на тези искания Джон Кери, пише Reuters.

Междувременно напрежението в Източна Украйна расте. В Донец, който вчера бе провъзгласен за автономна република, сепаратистите започват разговори за т. нар. „народен мандат“.

В град Харков продължава обсадата на някои административни сгради.

Екстремно настроените активисти настояват да се проведе референдум за присъединяване към Русия.

Фед даде на банките още 2 години да изпълнят Правилото "Волкър"

През това време кредиторите трябва да освободят балансите си от определен вид пакетирани заеми, обезпечени с активи


Преглед на печата - 8 април

„Стандарт": ЧЕЗ готови да се договорят с НЕК "ЧЕЗ Електро България" АД е готово да уреди финансовия спор с Националната електрическа компания. В НЕК е получено писмо от електроразпределителното дружество, в което то изразява желание за започване на преговори за уреждане на спора по задържаните и неизплатени суми, съобщиха от компанията вчера.

Веселин Топалов: Трябва да преценя дали още да се боря за световната титла


Най-добрият български шахматист Веселин Топалов завърши последен в един от най-важните си турнири в последно време - този на претендентите за световната титла по шахмат в Ханти-Мансийск. Въпреки че направи някои впечатляващи партии, като например победата над Владимир Крамник, допусна и множество грешки. "Дневник" потърси бившия световен шампион, за да разбере какво се случва с него и как вижда бъдещето си.

Каква е оценката ви за турнира на претендентите?

- Като цяло...

Година след забраните за пушене в САЩ и Европа дихателните усложнения при деца са с 10% по-малко


Случаите на преждевременно раждане и на деца с остри дихателни проблеми са спаднали рязко само година след въвеждането на ограничения за тютюнопушенето на обществени места. Това е валидно както за Северна Америка, така и за страните в Европа, където забраните са вече факт.

Такива са изводите от първия систематичен мета-анализ, проверяващ ефектите от забраните за пушене, публикуван в медицинския журнал The Lancet. Анализът включва 11 различни проучвания, проведени в САЩ и Европа,...

Правителството отпуска кесията за Гергьовден

За първи път от 5 г. родни изтребители ще летят над София за Гергьовден. Очаква се над центъра на столицата да се появят МиГ-29 и МиГ-21, както и хеликоптери "Кугър", Ми-17 и Бел-206.

Сергей Лавров: Външни сили трябва да помогнат на Украйна

Никой не е направил повече от Русия в подкрепа на независимата украинска държава, твърди руският външен министър в статия, публикувана в британския в. „Гардиън“

Първо учим децата да говорят, после да мълчат

До три години учим децата да говорят, а в началното училище, заради дисциплината, да мълчат. Това обезличава децата и ги обрича на несвобода. Те трябва да бъдат поощрявани да развиват талантите си, е единодушното мнение на професионалисти, които настояват за промени в образованието.

Българските предприемачи са достатъчно гъвкави

Ако успеем да привлечем инвеститори, можем да сме пример за успешно приложени реформи


Крисия Тодорова от "Шоуто на Слави" прави шпагат

Деветгодишното талантливо дете може да прави шпагат и показа това в официалната си страница във фейсбук. Крисия Тодорова от Разград, която спечели конкурса на Деветгодишното талантливо дете може да прави шпагат и показа това в официалната си страница във фейсбук. Крисия Тодорова от Разград, която спечели конкурса на "Шоуто на Слави" за екранна партньорка на г-н Андреев, тренира балет от няколко години. Оттам идват и уменията за шпагата. Снимката е харесана от повече от 5000 приятели на момичето в

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 8 април - втроник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 15:00 ч. - гр.Варна - кметство ”Одесос” - карето от бул.

ЕС обмисля да замрази "Южен поток"

Европейският съюз се готви да замрази плановете за завършване на газопровода "Южен поток" през Черно море от Русия на стойност 50 милиарда долара - първото сериозно действие, с което ЕС да н...

Две тежки катастрофи във Варна през изминалото денонощие

Петима думи са пострадали в два тежки пътни инцидента в морската ни столица. Те са получили различни контузии, опасност за живота им няма. Четирима от ранените са били приети в болница след сблъсък ...

Асаф Авидан: Исках да съм аниматор

На 1 юли 2014 г, в зала 3 на НДК за първи път ще имаме възможността да чуем и видим на живо най-успешния израелски изпълнител за последното десетилетие Асаф Авидан. Асаф сдобива световна популярност, ...

Наско Сираков става директор в Ботев (Пд)

Ръководството на Ботев (Пловдив) има за цел отново да събере Наско Сираков и Станимир Стоилов в един отбор. След освобождаването на Александър Александров, мястото на спортния директор в Ботев е свобо...

Къде хората в Сливен остават без вода днес?

През днешния ден част от квартал „Клуцохор” в Сливен ще е без вода. Причината за спирането на водоподаването е изграждането на нови връзки по проекта за водния цикъл на Сливен. О...

Христо Йовов се заяде с феновете на Лудогорец

Христо Йовов коментира възхода на Лудогорец като не пропусна да атакува феновете на отбора. "На мачовете от Лига Европа те имаха на стадиона 45 000 зрители, а Левски или ЦСКА щяха да имат 45 000 ...

Световни компании се изтеглят от Крим

Компанията MTI затвори пет свои магазина от веригата „Интертоп” на Кримския полуостров, предаде Униан. Не се знае дали магазините ще бъдат отворени отново. Освен това в Симферопол...

Три от тръбите на "Южен поток" може да минат през територията на Крим

Без официални планове не може да се прецени дали проектът ще заобиколи България


Киев припомня термина „Трета световна война” и се закани: Русия може да получи твърд отпор

Ако Русия опита да вкара войската си в континенталната част на Украйна, ще съжалява за това. Това каза в ефира на телевизия "Украина" заместник-председателят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Виктория Сюмар, цитиран от Gazeta.ua.
„Терминът „Трета световна война” не е измислен от мен. Ако Русия опита да вкара войската си в континенталната част на Украйна, ще съжалява за това. Това каза в ефира на телевизия "Украина" заместник-председателят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Виктория Сюмар, цитиран от Gazeta.ua. „Терминът „Трета световна война” не е измислен от мен.

Ромите са дискриминирани, заяви Амнести Интернешънъл

Ромите все по-често стават жертви на насилие в Европа, но държавите не признават сериозността на проблема, съобщава Амнести Интернешънъл в доклад, публикуван днес по повод на Международния ден на ромите.

Киев припомня термина „Трета световна война”: Русия може да получи твърд отпор (снимки)


Ако Русия опита да вкара войската си в континенталната част на Украйна, ще съжалява за това. Това каза в ефира на телевизия Ако Русия опита да вкара войската си в континенталната част на Украйна, ще съжалява за това. Това каза в ефира на телевизия "Украина" заместник-председателят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Виктория Сюмар, цитиран от Gazeta.ua. „Терминът „Трета световна война” не е измислен от мен.

Американски военен кораб вече плава към Черно море

„Доналд Кук“ ще участва във военноморски маневри и ще посети пристанища в съюзнически държави

Лейди Гага: Малката ми сестра също е талантлива

Поп звездата разкрива, че не само тя от семейството има творчески заложби


Пътна обстановка в страната - 8 април

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Новият френски кабинет очаква тежката дума на парламента


Днес френският парламент трябва да гласува новото правителство, като преди това премиерът Манюел Валс ще представи пред депутатите визията на своя екип за управлението на страната. Тежкото поражение, което управляващата Социалистическа партия понесе на местните избори в края на март, беше последвано от спешен ремонт на кабинета. Разногласията в левицата и отказът на коалиционния й партньор – Зелените, да участва в правителство под ръководството на Валс обаче поставят парламентарното мнозинство...

Пети конгрес за екологични и енергийни основи

Петият международен конгрес "Екологични и енергийни основи на устойчивото развитие" ще се състои днес в хотел "Шератон" в София.

Бременната Яна Димитрова на конната база в Божурище

Бременната Яна Димитрова се снима в конната база в Божурище с Руди - това е конят на съпруга Петко Димитров. Конят е расов, а цялото му име е Рудолф Вон Марш Хорс. Той е участвал в няколко холивудски продукции, снимани у нас, дори и в Бременната Яна Димитрова се снима в конната база в Божурище с Руди - това е конят на съпруга Петко Димитров. Конят е расов, а цялото му име е Рудолф Вон Марш Хорс. Той е участвал в няколко холивудски продукции, снимани у нас, дори и в "Конан Варварина". Сега Димитрова очаква първото си дете от бизнесмена. Терминът й е определен за следващия месец

Експерти обсъждат балансиращият пазар на електроенергия

Национален дискусионен форум на тема "Балансиращият пазар на електроенергия" ще се състои днес в хотел "Шератон".

Денис Гартман излезе от акциите

Инвеститорът ще се придържа към кеша и златото, докато премине пазарната корекция, която нарече „дългоочаквана и много необходима“


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които днес ще следи обществената телевизия:

В парламента чакат за изслушване Христо Бисеров

Христо Бисеров е поканен за изслушване във временната анкетна комисия, която проучва обстоятелствата около внезапното му оттегляне от политиката.

Бисеров трябва да се яви, за да обясни дали е имал оперативна информация, че е разследван, преди случаят да бъде оповестен официално.

Най-вероятно бившият зам.-председател на парламента няма да уважи поканата на комисията.

Освен Христо Бисеров, комисията се занимава и с връзките между експремиера Борисов и Бисер Миланов, по-известен с прякора си – Петното.

На днешното заседание на изслушване са поканени още Цветан Бонев, Марио Генчев, Ивайло Главников.

В комисията е привикан и Бойко Борисов, който обаче едва ли ще се яви.

Единственият вариант пред "Химко" е разпродаване на активите му

Банков: Предприятие, което 10 години е извън пазара, трудно може да бъде вигнато на крака


Хлебна война пламна в Хасковско

Ударна наказателна бригада е на път да разпали истинска хлебна война в Хасковско. Това прогнозират полицаи, след като трима доставчици от Пловдив бяха нападнати и заплашвани в края на миналата седмица в региона.
В петък 29-годишен жител на Пазарджик е подал сигнал за грабеж. Той заявил, че е бил нападнат в село Ябълково. Четирима типове го заплаши Ударна наказателна бригада е на път да разпали истинска хлебна война в Хасковско. Това прогнозират полицаи, след като трима доставчици от Пловдив бяха нападнати и заплашвани в края на миналата седмица в региона. В петък 29-годишен жител на Пазарджик е подал сигнал за грабеж. Той заявил, че е бил нападнат в село Ябълково. Четирима типове го заплаши

8 април в историята

Събития 217 г. — Римският император Каракала е убит от преторианския префект Макрин, който го наследява на трона. 1195 г. — Византийският император Исак II Ангел е ослепен и хвърлен в затвора. 1378 г. — Урбан VI е избран за римски папа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване