Станишев: Важно е да не се връща ГЕРБ на власт

Борим се за доверие, не за бройки евродепутати. Събрани са близо 100 000 подписа, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев след като заедно с младежи от партията внесе в ЦИК подписи за регистрация на коалицията за предстоящия евровот.

Парад на лалета в Ботаническата градина в Балчик

Стотици цветя радват посетителите на градината


Полски депутат живее като имигрант в Лондон в опит да разбере сънародниците си

Полският депутат Артур Дебски пристигна в Лондон, където ще живее като имигрант за две седмици, за да се опита да разберез ащо десетки хиляди поляци всяка година имигрират във Великобритания, предаде Франс прес, като цитира в. "Дейли телеграф".   Дебски е депутат от левоцентристката опозиционна партия "Твоето движение" (Twoj Ruch). Експериментът му ще продължи най-много две седмици.   Той търси работа от вчера, но заяви пред ББС, че няма да крие истинската причина за престоя си във Великобритания. Пристигнал е в Лондон с нискотарифен полет и се е настанил временно в дома на своя сънародничка.   Смята да живее със 100 лири стерлинги (120 евро) седмично. Депутатът иска да разбере какво кара толкова много поляци да имигрират във Великобритания, въпреки че полската икономика е във възход.   Той ще състави доклад за резултатите от експеримента си в Лондон.   "Трябва да разкажем на поляците и на нашето правителство кои неща вървят добре във Великобритания и да ги внесем в Полша", казва Дебски пред британския вестник.   През 2011 г. във Великобритания са живели 580 000 поляци, два пъти повече в сравнение с 2004 г., когато Полша се присъедини към Европейския съюз.

Фермерите ще получават ваучери за гориво от 16 май

От 16 май земеделските производители ще получат ваучери за отстъпка за гориво. Намалението, което могат да ползват е 0,31 лв. за литър газьол,...

Антисепаратиска партия спечели изборите в Квебек

Либералната партия, която е против сепаратизма, печели парламентарните избори в канадската провинция Квебек и ще състави правителство на мнозинството. Това сочат прогнозни резултати, съобщени от канадските телевизии и цитирани от БТА.   Лидерът на либералите Филип Куяр ще бъде новият министър-председател, който ще смени на поста водачката на сепаратистката Квебекска партия (КП) Полин Мароа.   44 на сто от шестте милиона избиратели в Квебек са гласували за либералите, а 27 на сто - за Квебекската партия според прогнозните резултати.   Полин Мароа призна поражението си пред привърженици на своята партия, събрани в луксозен хотел в Монреал. КП свика предсрочни избори през март, в опит да дойде на власт и да организира нов референдум за независимост на Квебек.   Победата на либералите означава, че референдум за откъсване на френскоезичната провинция от Канада няма да има.

Венецуелският президент се съгласи да разговаря с опозицията

Президентът на Венецуела Николас Мадуро, изправен от два месеца пред антиправителствени демонстрации, съобщи, че се е съгласил да се срещне днес с делегация на опозицията по инициатива на Съюза на южноамериканските държави (УНАСУР), съобщи Франс прес.   "Имахме обстоен разговор. Министрите от УНАСУР ми предложиха да участвам във вторник в среща с делегация на опозицията и аз приех", каза Мадуро.   Той се срещна с осем външни министри от съюза, които са в Каракас от неделя, за да се опитат да улеснят диалога.

Шведски министър се разгневи на Румъния заради ромите

Шведският министър по европейските въпроси Бригита Олсон изрази днес гнева си по отношение на Румъния, която отхвърли предложението й за външна помощ за попълване на европейските фондове, изхарчени за интегрирането на ромите, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.   "Аз съм гневна, наранена и разочарована. Ние обаче няма да се откажем", каза тя за шведския всекидневник "Дагенс нихетер".   Министърът разкри, че румънското правителство се противопоставя на изпращането на група експерти от Европейския съюз, които да помогнат средствата, предоставени от Брюксел, да отиват ефективно при ромите.   "Смятам, че става въпрос за инерция и политически престиж - те не искат други страни да се месят във вътрешната им политика. Нещо повече, това не е въпрос, благодарение на който румънските депутати печелят избори. Затова съм гневна от липсата им на интерес към този проблем", каза тя.   По данни на социална комисия в общината на Стокхолм, цитирани от вестника, 90 процента от просяците в шведската столица са румънци.

Дисциплинарна комисия проверява служители от агенцията по храните

Нямам съмнения за корупция, а за несвършена работа, заяви Пламен Моллов


Акция "Жълти стотинки" събра 34 800 лева за апаратура на варненска болница

Сумата, която беше събрана, от цялата страна, в благотворителната „Акция Жълти Стотинки – Деца помагат на деца” за 2013 година, достигна 34 800 лева, научи Moreto.net. Голям принос в кампанията по събиране на жълти монети имат и децата на гр.

"Газпром" може да попречи на снабдяването на Украйна с газ от Европа

Европа е в състояние да започне доставки на природен газ за Украйна няколко часа след като е готова инфраструктурата, но за това може да е нужно разрешение на "Газпром", предаде Ройтрес.   След рязкото повишение на цените на руския газ за Украйна, Киев започна преговори с ЕС за възможността да използва газопроводите, предназначени да снабдяват Европа, за противоположна цел – доставки за Украйна.   Словакия е в най-удобно положение да снабдява Украйна, но обръщането на потоците по четири газопровода, доставящи руския газ, нарушава условията на договора с "Газпром", съобщи представител на словашкия оператор на тръбите Eustream.   "За обръщането на потока е необходимо да се преустановят доставките от изток на запад по една от (четирите) магистрали, но за това е нужно разрешение на "Газпром". "Газпром" не е съгласен, така че такъв вариант не се разглежда", заяви той.   Шефът на руския газов монополист Алексей Милер се усъмни в законността на обръщането на газовите потоци от страна на Украйна. "Газпром" може да следи направлението на газа, тъй като за доставките в Украйна Словакия трябва да монтира измервателни уреди. По думите на източник от отрасъла, това, както и необходимите технически промени, ще струват на Словакия 20 млн. евро. Словакия разглежда възможността да доставя на Украйна от порядъка на 10 млрд. куб.м. газ годишно, което е 18% от украинското потребление, заяви представител на Eustream. Заедно с украинската "Укртрансгаз" компанията се стреми да обезпечи началото на доставките към зимата и вече е построила компресорна станция.   Представители на Норвегия и Холандия, които са крупни европейски производители на газ, по-рано съобщиха, че не са в състояние значително да увеличат доставките за Европа или да започнат да снабдяват Украйна в случай на спиране на руския газ. Страните в ЕС вече повече от десетилетие практикуват двустранно използване на газопроводите. Например белгийският оператор на газопроводи и газохранилища Fluxys Belgium е в състояние да обръща потоците на движение на суровината от 1998 г., когато бе открит газопроводът между белгийския град Зеебрюге и Бектън във Великобритания.   Междувременно "Газпром" заяви във вторник, че Украйна не е платила навреме доставения й за март природен газ, но компанията не съобщи възнамерява ли да предприеме действия спрямо Киев. Крайният срок за плащането е изтекъл в понеделник в полунощ. Така общият газов дълг на Киев към Москва е 2.2 млрд. долара.

Подводен робот ще издирва черните кутии на изчезналия малайзийски самолет

Подводният робот "Блуфин-21" ще се включи в издирването на черните кутии на изчезналия малайзийски самолет в дълбините на Индийския океан, съобщи Франс прес.   Трябва да продължим проследяването на сигналите, защото маме нужда от допълнителна информация, за да определим зоната на издирване, заяви координаторът на издирването Ангъс Хюстън.   По-рано бе съобщено, че миниподводницата "Блуфин-21" ще бъде изпратена в дълбините на океана днес, за да установи дали засечените от австралийски кораб звукови сигнали са от черните кутии на самолета.   Очаква се издирването на малайзийски самолет да се окаже най-скъпото в историята на авиацията. В международната издирвателна операция участват 26 държави със самолети, кораби, подводници и сателити.   По данни на Ройтерс продължаващите вече месец издирвателни работи струват поне 44 милиона долара, похарчени за военните кораби и самолети в Индийския океан и Южнокитайско море, пратени от Австралия, Китай, САЩ и Виетнам.   Направените дотук разходи вече достигнаха официално обявените 32 милиона евро (44 млн. долара), похарчени за продължилото с месеци в рамките на двегодишен период издирване на самолета на "Ер Франс", паднал сред Атлантическия океан през 2009 г. Според експерти операцията по издирването на френския самолет днес би струвала три до четири пъти повече от официално огласената сума, а цената на настоящото търсене на изчезналия на 8 март от радарите полет МН379 на малайзийските авиолинии се очаква да достигне няколкостотин милиона долара.   Споменатите 44 млн. долара не включват всички военни средства, използвани от страни като Великобритания, Франция, Нова Зеландия и Южна Корея, нито разходите за граждански полети, настаняването в хотел на стотици хора персонал и заплащането на разузнавателни анализатори от цял свят.

Европейският съд забранява безграничното съхраняване на лични данни

С решението си съдът обяви спорната директива за запазване на данните за невалидна


Търговията на дребно се съживява, оборотите на бензиностанциите намаляват


Търговията на дребно се съживява през февруари, а оборотите на магазините се увеличават както спрямо януари, така и спрямо същия месец на 2013 г. Изключение са бензиностанциите, които отчитат намаление, съобщи Националният статистически институт. 

По предварителни данни през февруари  2014 г.  оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 1.0% спрямо предходния месец и с 9.2% спрямо година по-рано. 
...

Американски ескадрен миноносец ще бъде разположен в Черно море

Американският ескадрен миноносец "Доналд-Кук" плава към Черно море, където се очаква да пристигне до една седмица, за да окаже подкрепа на източноевропейските съюзници на САЩ, обезпокоени от руската интервенция в Крим, съобщи Франс прес.   "Решихме да изпратим кораб в Черно море, който ще пристигне там до една седмица", каза пред журналисти говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън. Той отказа да уточни какъв е корабът поради съображения за сигурност, но представител на министерството на отбраната каза, че корабът е ескадреният миноносец "Доналд-Кук", въоръжен с ракети и противоракетна система "Иджис".   Разположен е бил преди два месеца в испанската база Рота и е част от проекта за противоракетен щит на НАТО. След като влезе в Черно море, американският боен кораб ще участва във военноморски маневри и ще посети пристанища в съюзнически държави. Според полковник Уорън не се предвижда посещение в украинско пристанище.   Американският ескадрен миноносец "Тракстсън" кръстосваше Черно море от началото на кризата между Украйна и Русия, но отплава на 21 март.

„Медиана”, ако изборите за Европарламента бяха днес: БСП - 21,9%, ГЕРБ - 19,6%

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, четири партии биха минали бариерата от 5,9% - това са БСП, ГЕРБ, ДПС и България без цензура. Това показва социологическо проучване на агенция „Медиана", проведено в началото на април сред 1000 пълнолетни лица.
Според резултатите от него близо половината българи са по-скоро разочаровани от Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, четири партии биха минали бариерата от 5,9% - това са БСП, ГЕРБ, ДПС и България без цензура. Това показва социологическо проучване на агенция „Медиана", проведено в началото на април сред 1000 пълнолетни лица. Според резултатите от него близо половината българи са по-скоро разочаровани от

Брюксел ще замразява "Южен поток", в МИЕ не знаят

Към момента няма информация, че Европейският съюз обмисля замразяване на "Южен поток" като санкции срещу Русия. Това каза зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов по повод публикация в британски вестник, според която Барозу предупредил наши политици да не пречат на новия твърд курс на Брюксел към проекта.

От 16 до 20 май дават ваучери с отстъпка на земеделците за газьол

От 16 май започва предоставянето на ваучерите за гориво на земеделските производители през 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Отстъпката за литър газьол е 0,31 лв. В края на месец февруари 2014 г. От 16 май започва предоставянето на ваучерите за гориво на земеделските производители през 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Отстъпката за литър газьол е 0,31 лв. В края на месец февруари 2014 г.

Microsoft прекрати поддръжката на Windows XP

Microsoft официално днес прекрати поддръжката на една от най-популярните операционни системи в света - Windows XP.
От днес вече няма да има нови обновявания на софтуера. Microsoft прекратява и поддръжката на XP за защитната програма "Security Essentials".
Windows XP видя бял свят за пръв път през 2001 година. Microsoft официално днес прекрати поддръжката на една от най-популярните операционни системи в света - Windows XP. От днес вече няма да има нови обновявания на софтуера. Microsoft прекратява и поддръжката на XP за защитната програма "Security Essentials". Windows XP видя бял свят за пръв път през 2001 година.

„Еврофутбол“: Лудогорец ще спре Левски

Лудогорец ще спре серията от три поредни победи на Левски – това определи българският  букмейкър „Еврофутбол“. Шампионите са абсолютни фаворити в сблъсъка, който може да размести първите четири позиции в родната „А“ група. Дербито е на  09.04.2013 г. от 19.15 часа в Разград:  Лудогорец – Левски София: Сингъл, Live „1“ 1.45  „Х“- 3.40  „2“- 4.75 Друг интересен мач от българския шампионат е между втория и четвъртия в класирането: ЦСКА София – Ботев Пловдив: Сингъл, Live „1“- 1.92  „Х“- 2.83  „2“- 3.18 Реал Мадрид, Челси, Барселона и Байерн Мюнхен са фаворити в реваншите от четвъртфиналите на Шампионската лига:  Дортмунд – Реал Мадрид  Сингъл, Live  „1“- 2.95  „Х“- 3.30  „2“- 2.10 За срещата има цели 116 отделни възможности за залог! Челси – Пари Сен Жермен Сингъл, Live  „1“- 1.70  „Х“- 3.25  „2“- 4.30 Тук „Еврофутбол“ предлага 114 опции да залог!  Атлетико Мадрид – Барселона Сингъл, Live  „1“- 3

Псаки: Русия подготви събитията в Източна Украйна

/КРОСС/ Събитията в източните райони на Украйна са предварително подготвени от Москва, заяви говорителят на американския Държавен департамент Дженифър Псаки, съобщи ИТАР-ТАСС.Псаки отбеляза на брифинга по-рано, че държавният секретар на САЩ Джон Кери в телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров е заявил, че според него, събитията в югоизточна Украйна са провоцирани от Москва и „не може да са започнали спонтанно".В понеделник, руското външно министерство излезе с изявление, в което за пореден път поиска прекратяване на безпочвените обвинения по адрес на Москва във връзка със събитията в южната и източната част на Украйна.    

Доклад на ЕК: Има бавен прогрес в ромската интеграция, същинската работа предстои

Има бавен прогрес с малки стъпки по отношение на ромските малцинства в страните членки на ЕС. Това се казва в доклад на Европейската комисия по случай Международния ден на ромите 8 април.   Докладът е първата оценка за изпълнението на приетата през 2011 г. Рамка на ЕС за национални стратегии за интеграция на ромите.   В своя оценка за доклада на ЕК Българският хелзинкски комитет (БХК) коментира, че "докладът дипломатично отбелязва прогрес, макар и бавен, в повечето държави членки. Той също посочва, че е необходимо рамката да се адаптира към ситуацията във всяка страна, но въпреки отправените препоръки (в допълнителен документ), докладът се движи по повърхността като само обобщава основните проблеми в 27-те държави членки".   България е спомената на няколко пъти в основния документ за добри и лоши практики. Като най-сериозни докладът посочва проблемите с достъпа до здравеопазване и жилища в България.   Във връзка с достъп до здравеопазването осигуряването на основно здравно покритие е все още предизвикателство в България, се казва в доклада. Например, 59% от ромските жени в България са заявили, че нямат здравно осигуряване в сравнение с 22% от неромски жени според анализ на Агенцията за основни права (FRA) на ромското изследване по пол (от септември 2013 г.).   Докладът препоръчва "жилищните интервенции да се извършват в рамките на интегриран подход, с участието на местните ромски и неромски общности".   Според доклада на ЕС е необходим системен подход при борбата срещу дискриминацията, ефективни мерки за справяне със словото на омраза и практическото прилагане на Закона за защита от дискриминация.   БХК коментира, че антиромското слово на омраза продължава да е широко разпространено в България, а правораздавателната ни система "често си затваря очите пред флагрантни подстрекателства към омраза, дискриминация и насилие спрямо ромите".   Докладът на ЕС също така приветства България за приемането на задължително предучилищно образование за период от две години (с езиково обучение за нуждаещи се деца), мерки за предотвратяване на ранно отпадане от училище и постепенно въвеждане на целодневно обучение.

„Медиана”: БСП - 21,9%, ГЕРБ - 19,6%, ДПС - 8,8% и „България без цензура” - 7%

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, четири партии биха минали бариерата от 5,9% - това са БСП, ГЕРБ, ДПС и България без цензура. Това показва социологическо проучване на агенция „Медиана Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, четири партии биха минали бариерата от 5,9% - това са БСП, ГЕРБ, ДПС и България без цензура. Това показва социологическо проучване на агенция „Медиана", проведено в началото на април сред 1000 пълнолетни лица. Според резултатите от него близо половината българи са по-скоро разочаровани от

КЗК отмени избора на проектант за ремонта на Двореца на спорта във Варна


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избора на победител в процедурата за проект за ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна. КЗК върна процедурата за повторно разглеждане на документите на кандидатствалите фирми.

Това означава допълнително забавяне на реконструкцията на залата, която би трябвало да домакинства мачове от европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. Преди два месеца правителството отпусна 4.5 милиона лева за извършването на...

КЗК отмени избора на победител за ремонта на ДКС във Варна


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избора на победител за ремонт на Двореца на културата и спорта във Варна. КЗК върна процедурата за повторно разглеждане на документите на кандидатствалите фирми.

Това означава допълнително забавяне на ремонта на залата, която би трябвало да домакинства мачове от европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. 

Преди два месеца правителството отпусна 4.5 милиона лева за извършването на реконструкцията на...

Сбогом, Windows XP

Microsoft официално днес прекрати поддръжката на една от най-популярните операционни системи в света - Windows XP.
От днес вече няма да има нови обновявания на софтуера. Microsoft прекратява и поддръжката на XP за защитната програма Microsoft официално днес прекрати поддръжката на една от най-популярните операционни системи в света - Windows XP. От днес вече няма да има нови обновявания на софтуера. Microsoft прекратява и поддръжката на XP за защитната програма "Security Essentials". Windows XP видя бял свят за пръв път през 2001 година.

И ДПС в Смолян номинира Делян Пеевски за евродепутат

Делян Пеевски е номиниран от областната структура на Движението за права и свободи в Смолян за евродепутат, съобщиха от пресцентъра на ДПС - Смолян.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Народният представител е един от осемте предложения, които смолянската структура направи за евролистата на ДПС. Делян Пеевски е номиниран от областната структура на Движението за права и свободи в Смолян за евродепутат, съобщиха от пресцентъра на ДПС - Смолян. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Народният представител е един от осемте предложения, които смолянската структура направи за евролистата на ДПС.

И ДПС в Смолян номинира Делян Пеевски за евродепутат

Делян Пеевски е номиниран от областната структура на Движението за права и свободи в Смолян за евродепутат, съобщиха от пресцентъра на ДПС - Смолян.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Народният представител е един от осемте предложения, които смолянската структура направи за евролистата на ДПС. Делян Пеевски е номиниран от областната структура на Движението за права и свободи в Смолян за евродепутат, съобщиха от пресцентъра на ДПС - Смолян. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Народният представител е един от осемте предложения, които смолянската структура направи за евролистата на ДПС.

Баба скрила внучето си в ръчен багаж на границата

Едногодишно дете бе намерено от румънски гранични полицаи в ръчния багаж на баба му, българска гражданка

Цветелин Кънчев: Гласовете си продават само мангасарите

Гласовете си продават само мангасарите, истинските цигани не се продават – както се продават ганьовците, не истинските българи. Зад тази позиция застана лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев, който обясни своята гледна точка за разделението сред ромите в България в предаването „Тази сутрин”.

Трима тежко болни, сред които и 7-месечно бебе, бяха спасени от донор в София


Преди три дни (на 5 април) в столичната многопрофилна болница "Пирогов" е била установена мозъчната смърт на 55-годишен мъж. Близките му дали съгласие за донорство на органи и в последствие са били извършени три успешни трансплантации, които са спасили живота на трима тежко болни от списъка на чакащите, съобщи Министерството на здравеопазването. 

Извършени са две бъбречни трансплантации - на 52-годишен мъж и на 27-годишна жена в Александровска болница, както и чернодробна...

Борисов се жалва от "измислено" интервю в предаването на Гарелов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса на TV7, че е излъчила "измислено" интервю с него в предаването "Оригиналът" на Иван Гарелов.

Политикът пусна жалба до Съвета за електронни медии.

На 6 април предаването излъчи материал, сглобен от въпроси, задавани от глас зад кадър, и отговори на Борисов от негови публични прояви. (Може да се види на сайта на телевизията - от 36 мин.)

От отговорите става ясно, че интервюто е в жанра на политическата сатира. На въпрос "Ще успеят ли Вашите евродепутати да отстояват националните интереси в следващия ЕП?" например Борисов "отговаря": "А, те като се научат да се навеждат, след това няма оправяне."

"И все пак, посочете каква политика ще водят Вашите бъдещи евродепутати?", пита "Оригиналът". Каква политика ще водят? Когато някой ти дава пари, естествено, че ще обслужваш неговите интереси", гласи отговорът.

И още: 

TV7: Kaк си представяте изграждането на справедлив, социален, модерен ЕС?

Борисов: Има ли математици тука? Мога да Ви го обясна и математически. Ако извадиш ти 15 лева от джоба си, аз ще ти дам 85. Ако извадиш 30, аз ще ти дам 170 лева, без да ги връщаш.

TV7: Как ще отговорите на обвиненията, че просто ще изпратим едни хора в Брюксел, които ще получават заплата?

Б: Нека взимат пари децата.

TV7: Опишете какво работи един евродепутат.

Борисов: Пият кафе, пушат цигари и чакат следващото включване. Включват се пак, след това си отиват.

"Както видяхте, това е един коректен монтаж с малко хумор", коментира след края на материала водещият Иван Гарелов.

Според Борисов обаче това е подвеждане на аудиторията и интервюто не е било анонсирано достатъчно ясно като хумористично.

„Считам, че с комбинирането на мои предишни изказвания за други медии като отговори на незададени към мен въпроси, съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформирането им за истинските ми позиции. Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, гневен е Бойко Борисов. Той допълва, че е отказал да участва в предаването „Оригиналът“, но авторите и водещият не са се съобразили, а са монтирали това интервю. 

Борисов призовава СЕМ за становище с оглед на правомощията по член 33 от Закона за радиото и телевизията относно "спазването на изискванията за търговските съобщения и защита правата на потребителите, каквито в частност са телевизионните зрители".

Иран започна военноморски учения с Пакистан в Ормузкия проток

Иранската медия IRNA информира, че от пакистанска страна ще вземат

Най-рано 2016 година започва обновлението на язовир "Нейковци"

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева посети строителната площадка на язовир "Нейковци", където стартира техническото обследване за регистриране на изпълненото строителст...

"Да убиеш бащата": Амели Нотомб ни запознава с това, което нарича "съвършения блъф"

Джо Уип живее с майка си и не познава баща си. Единствената му страст са фокусите. Един ден майка му го моли да напусне дома им, за да запази връзката си с поредния си приятел. Джо се пренася в мотел,...

Български изпълнители се присъединяват към Фестивала на цветовете

Част от Фестивал на цветовете, който ще се състои на 21 юни на стадион Академик, ще бъдат едни от най-обичаните млади музикални таланти на България - Весела Бонева, Дивна и Михаела Филева. Те ще се пр...

Съдът на ЕС отмени законите си за съхраняване на личните данни

Съдът на ЕС отмени днес европейското законодателство, свързано със съхраняването на лични данни. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на ЕС. Според Съда законите представляват твърде силно...

Отложиха делото за музея в Кърджали

Делото за собствеността върху Историческия музей в Кърджали по иска на мюсюлманското вероизповедание бе отложено за 14 май, предаде БГНЕС. Заседанието протече при свръхзасилени мерки за сигурност, в...

Един роман за Мимар Синан: Една безразсъдна любов с разтърсващ край...

Той е военен инженер, построил всевъзможни укрепления, пътища, мостове, акведукти. Половин век е главен султански архитект, назначен от Сюлейман Великолепни. Навред се разнася славата му на един от на...

Украйна ще третира окупаторите на административни сгради като терористи

/КРОСС/ Украинският президент Александър Турчинов съобщи, че Киев ще третира руските сепаратисти, които завзеха административни сгради в източната част на страната, като терористи. Той добави, че нарушителите ще понесат пълната тежест на закона, предаде AFP. „Властите ще третират сепаратистите и терористите, които използват автоматични оръжия, които завземат сгради, в съответствие с конституцията и закона - като терористи и престъпници", каза Турчинов на заседание на парламента.

Световната банка: Румъния може да спечели милиони евро, ако интегрира ромите


Румъния може да има по-продуктивна икономика и може да спечели стотици милиони евро на година от данъчни постъпления, ако интегрира своето младо и бедно ромско малцинство, показва проучване на Световната банка, цитирано днес от агенция "Ройтерс".

Проучването на Световната банка е изготвено по поръчка на правителството в Букурещ, за да му помогне да осъществи целите си за намаляване на ромската бедност, договорени с Европейската комисия, която задели евросредства в следващия бюджет на...

Бразилия изостава и с новите летища за Световното по футбол

Ремонтите и разширенията им, които са сред най-сериозните инвестиции в подготовката за първенството, може да затруднят сериозно туристите


Абсурдите на българския национализъм

"Ще сваля правителството, ако то подкрепи налагането на санкции на Русия". Авторът на тази закана би следвало да е някой крайноляв апологет, но не е. Или поне не формално. Предупреждението беше изречено от лидера на българските националисти Волен Сидеров - човек, който съчетава дяснорадикални и ксенофобски изказвания с ярко изразена проруска позиция."Проруската ориентация е важна специфика на българските националисти", каза за Дойче Веле Антоанета Цонева, председателка на УС на Института за изследване на публичната среда. "Това се забелязва най-вече в партията на Волен Сидеров "Атака", която е парламентарно представена и затова действията й са по-откроими в медиите"."Атака", която излъчи двама свои представители в Европейския парламент през 2009 г., се готви за участие и в предстоящите през май избори. Част от кампанията й се очаква да бъде посветена на "изконно руския Крим", който "просто" се е върнал обратно в Русия, както се изрази пред агенция "Пик" Волен Сидеров. "Все пак тъкмо тази партия изпрати най-много наблюдатели на непризнавания от ЕС референдум", напомня Антоанета Цонева.Както Дойче Веле вече писа, България официално обяви, че не признава референдума в Крим, но някои партии и организации все пак изпратиха поне 12 свои наблюдатели. Петима от тях бяха депутати от "Атака". Други двама бяха бивши членове на същата националистическа партия

Отложиха делото за сградата на музея в Кърджали за 14 май

Граждани с икони и кръст искаха да влязат в съда преди заседанието


Русия, САЩ, ЕС и Киев ще преговарят за кризата в Украйна

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери предложи в телефонен разговор с външния министър на Русия Сергей Лавров, да се проведат преговори в близките 10 дни с участието на Русия, Украйна, САЩ и ЕС, съобщи РИА Новости.Основната тема на преговорите ще бъде урегулирането на кризата в Украйна. Срещата ще се състои в един от следващите 10 дни, като детайлите относно предстоящите преговори в момента се доработват и ще бъдат съгласувани между участниците в преговорите в близките няколко дни.

И ДПС в Смолян поиска Делян Пеевски за евродепутат


Само за седмица неуспелият шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Делян Пеевски се сдоби с две номинации за участие в изборите за евродепутати на 25 май.

Навръх 1 април стана известно, че една от най-силните структури на ДПС - тази в Кърджали, е предложила Пеевски за участник в листата на партията. Днес организацията в Смолян също обяви, цитирана от агенция "Фокус", че предлага депутата за представител на България в европарламента. 

Смолянското ДПС е...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване