С писмо заплашиха водещия Димитър Цонев

Водещият на предаването „Още от деня“ по БНТ Димитър Цонев предаде на главния секретар на МВР писмо, в което едно изречение би могло да се тълкува като заплаха към журналиста.В него пише, че много съжалява, че пише това писмо в момента, в който журналистите протестират заради Шикерова, „но няма да се учудя, ако и на вас ви се случи случка“.

Съдебен иск бави нов търг за "Химко"

/КРОСС/ Държавата запазва интереса си към фалиралия врачански торов завод "Химко"и най-вероятно ще участва на втория търг, заяви синдикът Росица Томова. Съдебни искове обаче пречели засега да се обяви новият търг за активите на предприятието.На първия търг за активите на "Химко" с начална цена от 28,5 млн. лв. не се яви нито един кандидат. Очаква се инвестиционната компания, която беше създадена към БЕХ, да участва на втория търг. Така в ръцете на държавата ще преминат сградите, земята, инфраструктурата и мебелите на торовото дружество. Специалисти обаче смятат, че малко след като държавата закупи отдавна затъналото дружество, то ще бъде предадено в частни ръце.Вторият търг ще бъде обявен едва след като Софийският апелативен съд се произнесе по внесената жалба от акционерите на "Ново Химко", каза още Томова. Те обжалват основно методиката, чрез която е изчислена цената на активите на предприятието, без да се отразява съвкупността и пазарната им стойност.Според експерти обаче връщането на "Химко" на пазара е невъзможно, тъй като предприятието е във фаза на осребряване на имуществото му за покриване на задълженията към кредиторите. Заводът можел да бъде заличен от търговския регистър след като всички негови активи бъдат продадени, защото основните му кредитори едва ли ще опростят задълженията му, пише "24 часа".

Край Варна няма проблеми с шумни заведения

В курортните комплекси край Варна няма проблеми с шумни заведения, които да безпокоят гостите в хотелите. Това каза за вестник „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Той бе помолен да коментира ситуацията по Северното Черноморие заради оплаквания на хотелски босове от Слънчев бряг, които поискаха откритите заведения извън хотелите да затварят по-рано вечер.

"Шеврон" ще започне проучванията за шистов газ в Румъния въпреки протестите

Американската компания "Шеврон" възнамерява да започне проучвания за шистов газ в Румъния "до две или три седмици", заяви днес за агенция " Франс прес" Том Холст, ръководител на компанията за Румъния, по време на посещение в Пунджещ, където ще бъдат извършени проучванията. Той беше посрещнат с освиркване от противници на проекта.

"Шеврон" трябваше неколкократно да прекъсва дейността си по проучване на шистов газ заради протестите на местните жители и на противници на проекта.

Барета за главсека пред Фрог: Оставка се дава на президента, не на министъра

Ако главният секретар на МВР Светлозар Лазаров действително е искал да си подаде оставката, е трябвало да я връчи на президента. Вътрешният министър няма правомощията да го освободи, така коментира пред Фрог нюз бившият шеф на баретите Арлин Антонов твърдението на министър Цветлин Йовчев, че Лазаров е предложил да напусне вътрешното ведомство.

Столичните общинари поискаха по-евтин газ за „Топлофикация”

СОС търси дирите на 400 млн. лв., изплатени през 2008-а на БЕХ

Телеграф: Барозу спира "Южен поток" заради руските агенти в България

Европейският съюз се готви да замрази плановете за струващия 50 милиарда щатски долара международен проект "Южен поток" като първа сериозна санкция срещу руската окупация на Крим, пише британският вестник "Телеграф".

Всекидневникът се позовава на изтекла информация от срещата на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу с български политици - Барозу е предупредил България да не застава на пътя на ЕС по отношение на новата позиция за газопровода "Южен поток" и да не нарушава единната позиция на Съюза относно Украйна.

Публикацията на "Телеграф" съобщава дословно: "Г-н Барозу каза, че "в България има руски агенти" в лицето на управляващата социалистическа партия, които се опитват да сключат двустранно споразумение с Кремъл".

В публикацията на британското издание не става ясно кои български медии са посочили подобно изказване на Барозу, но твърди, че цитира изказване на Барозу, публикувано в българската преса.

Досега Брюксел бе скептичен за статута на проекта "Южен поток", който включва в себе си солидни договори с руски компании за пренос на газ, близки до президента Владимир Путин.

Официалната позиция на ЕС е, че идеята за газопровода е все още действаща. Преди седмица немският концерн "Сименс" дори подписа договор с руската "Газпром" за предоставяне на системи за контрол по "Южен поток", без да повдига въпроса за Крим.

Последвалата среща между главния директор на "Сименс" и руския президент предизвика политическа буря в Германия. Още преди анексирането на Крим германският канцлер Ангела Меркел и други международни лидери отправиха предупреждения към Путин, че ще има болезнени последици за Русия, ако натискът над Украйна продължи.

Междувременно тази сутрин заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айлов заяви, че няма информация за подобна промяна в стратегията на ЕС, предаде агенция "Фокус".

"След като се появиха тези съобщения за замразяване на проекта, говорителката на комисар Йотингер каза, че няма такова нещо, и разговорите продължават между ЕК, в лицето на Йотингер и неговия екип, и Русия. Комисар Йотингер обсъжда с Русия три проблема - за разделяне на доставчика от оператора, за тарифите и за допуска на трета страна. По последния въпрос България е представила протокол от 31 октомври, в който "Газпром" дава съгласие на територията на Европа да има допуск на трети страни", каза той.

Съдът на ЕС: Телекомите не трябва да събират данни за потребителите

Съдът на ЕС (СЕС) излезе със становище, че условията, които задължават мобилните оператори да съхраняват информация за разговорите на потребителите...

Всеки ход към Източна Украйна - сериозна ескалация!

Расмусен зове европейците да увеличат бюджета за отбрана


Светлозар Лазаров: В деня след Лясковец казах на Йовчев, че съм готов с оставка, той ме спря

На следващия ден след трагедията в Лясковец казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той сподели, че обществото се е нагледало на оставки. Каза: "Нека приключи проверката и тогава ще коментираме", обясни Лазаров.

На следващия ден след трагедията в Лясковец казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той сподели, че обществото се е нагледало на оставки. Каза: "Нека приключи проверката и тогава ще коментираме", обясни Лазаров.

Лазаров: Кога жандармерията е била по пътищата?

София /КРОСС/ След случая в Лясковец аз многократно заявявах, че ако имам вина, съм готов да подам оставка. Това каза в студиото на БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.„Операцията беше атакувана от гледна точка нейната законова съобразност. Това е пълна глупост. Имаме искане от наблюдаващия прокурор за обиск, претърсване и изземване. Аз съм изпълнил закона", заяви Светлозар Лазаров. Той отбеляза, че експертите, които по медиите са обяснявали как е трябвало да се действа и какви оперативни методи и способи е трябвало да се приложат всъщност са тези експерти, на които предния главен секретар Калин Георгиев е възложил тази задача.Американските ни колеги и партньори казват, че човек с психически отклонения е по-опасен от терорист. Терористът е предсказуем, има конкретни цели и по конкретни условия с него може да се преговаря, обясни Лазаров.Отрядът е търсил изненада, каза още главният секретар на МВР. Ясно е какво се е случило - Петков е бил сигнализиран. Проблемите от там нататък са заложени назад в годините, посочи той по повод екипировката на баретите. Основни способи не са били тренирани. Не са хвърляни светлинно-звукови гранати в достатъчен обем. Това става с много специфичен боен ред, методика и тактика. За какво говорим, след като този способ е изведен от употреба, попита Светлозар Лазаров.Съгласно закона отрядът за борба с тероризма участва именно в операции, които се провеждат в областната дирекция

77% от газа, добиван през 2035 г., ще е следствие от фракинг, според експерт

Пазарът изисква ново мислене и промяна, твърди сондажният инженер Васко Начев


Правителството в Германия одобри двойното гражданство


Правителството на Германия подписа законопроект, който ще позволи на младите германци с родител-чужденец да получат двойно гражданство, предаде "Ройтерс". Мярката е най-вече в полза турското малцинство в страната.  

Настоящото законодателство задължава децата на имигрантите от страните извън Европейския съюз да избират между немско гражданство и гражданството на родителите си когато навършат 23 годишна възраст.

Проблемът с гражданството отдавна е проблем за трите милиона...

Десислава Николова: Промените в Закона за потребителския кредит крият риск да процъфти лихварството

Промените в закона за кредитите крият риск да процъфти лихварството. Това заяви за предаването "12+3" по "Хоризонт" Десислава Николова от Института за пазарна икономика: Всъщност, с тази промяна най-вероятно една част от пазара за кредити и по-специално пазарът за бързи кредити просто ще изчезне.

Сепаратисти държат заложници в минирана сграда в Луганск

Антитерористичната група към Службата за сигурност

Съдът на ЕС реши, че Орбан е нарушил правото на съюза при уволнение на шеф на агенция


Унгарският премиер Виктор Орбан е нарушил законодателството на Европейския съюз, когато е уволнил шефа на държавната агенция за защита на личните данни, заяви днес в свое решение Съдът на Европейския съюз. Решението вероятно ще поднови напрежението между Брюксел и Будапеща, коментира "Ройтерс".

Орбан, който беше преизбран на поста си в неделя след голяма изборна победа, е ограничил независимостта на агенцията през 2012 г., когато е отстранил шефа ѝ Андраш Йори почти три години преди...

Кметове масово получават неправомерно класифицирана информация

Кметове масово отказват да бъдат проучвани за допуск до класифицирана информация, а в същото време получават нерегламентирано такива данни. Това става ясно от представения днес годишен доклад на Държа...

Петното се цани за евродепутат, чака оферта

Бисер Миланов -Петното проговори - разказа за прословутото рандеву с Бойко Борисов в Банкя и обяви, че е готов да става евродепутат. Той отрече да е взимал пари за радикализиране на протестите и се закле, че никой не можел да го купи.

Главният секретар пак се замеря с костите на загиналите барети

Ние заявихме, че операцията в Лясковец е провалена. Но се пракрадна една тенденция, да се замеряме с костите на загиналите. Ако трябва по това да се измерваме, опазил ни Господ.Резултатите не са от полза за тези, които създаваха мръсотия.Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНТ в опит пак да оправдае трагедията с лудия Петко Савов с минали грешки.

Емоциите, които ви гарантират успех

С тях ще вървите само напред и нагоре


Светлозар Лазаров: Йовчев ме спря с оставката, каза, че трябва да приключи проверката

На следващия ден след трагедията в Лясковец казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката. Това каза в предаването На следващия ден след трагедията в Лясковец казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той сподели, че обществото се е нагледало на оставки. Каза: "Нека приключи проверката и тогава ще коментираме", обясни Лазаров.

Във Виена започна интензивен етап от преговорите за ядрената програма на Иран

Петте държави от Съвета за сигурност на ООН плюс Германия подновиха във Виена дипломатическия маратон с Иран по въпроса за ядрената му програма, предаде Франс прес във вторник. Очаква се тази фаза на преговорите да е много интензивна, тъй като амбицията на шестте велики сили е споразумението с Техеран да е готово до лятото. Според предварителния график работата по писането на текста на споразумението се очаква да започне през май. Дотогава делегациите трябва да постигнат съгласие за пълна отмяна на икономическите санкции, които задушават иранската икономика, а в замяна бъдат дадени твърди и подлежащи на проверка гаранции от страна на Техеран, че няма да се опитва да разработва атомна бомба под прикритието на ядрената си програма за граждански нужди. Двете страни в преговорите обаче продължават да имат сериозни разминавания в позициите, посочва Франс прес. Разногласия има по въпроса за обхвата на иранската ядрена програма занапред, най-вече във връзка с дейностите за обогатяване на уран. Конкретно ще се обсъжда бройките и типовете апаратура, която ще се ползва за тази цел. Дискусии има и за съдбата на реактора за тежка вода в Арак, за който Иран твърди, че му е нужен за медицински изследвания, но западните сили се опасяват, че плутоният, използван в работата на реактора, може да се ползва и за производство на атомна бомба. Предстои да се решат още много въпроси, за да се премине към фазата на писане на текста на споразумение, посочи при откриването на срещата във Виена иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. Западната шесторка се координира от върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън. Това е третата сесия на преговорите в този формат, след като през ноември Техеран се съгласи да замрази част от дейностите по ядрената си програма в замяна на частично облекчаване на международното икономическо ембарго, което задушава икономиката му. Миналата седмица САЩ разрешиха на компаниите "Боинг" и "Дженерал електрик" да доставят резервни части и да ремонтират част от самолетите на Иран, закупени преди ислямската революция през 1979 г.

"Левски" иска в Адриатическата лига

Баскетболният “Левски” е проявил интерес към участие в Адриатическата лига през следващия сезон, съобщиха сръбски медии. В престижната надпревара се освободи една квота след напускането на унгарския “Солнок”. Кандидати за свободната квота са също отбори от Румъния и Ливан.

“Сините” приемат тази вечер “Куманово” във втори четвъртфинал от Балканск Баскетболният “Левски” е проявил интерес към участие в Адриатическата лига през следващия сезон, съобщиха сръбски медии. В престижната надпревара се освободи една квота след напускането на унгарския “Солнок”. Кандидати за свободната квота са също отбори от Румъния и Ливан. “Сините” приемат тази вечер “Куманово” във втори четвъртфинал от Балканск

Варненка на хемодиализа: Нощем лепим, денем продаваме

„По цяла нощ лепим фигурите, хартията е скъпа, на хората и 3 лева са им много.“ Това обяснява варненката Цветелина Петрова, която заедно със сестра си Галина предлага великденски уникати на Червения площад. Момичетата не се оплакват, но така обясняват защо цените на сложните изработки са толкова ниски.

Теди Москов и Филип Трифонов станаха почетни роми на Каварна

Режисьорът Андрей Слабаков връчи вчера на Теди Москов и Филип Трифонов отличията Режисьорът Андрей Слабаков връчи вчера на Теди Москов и Филип Трифонов отличията "Почетен ром на Каварна 2014". Теди Москов побърза да цитира откъс от свое представление: "При нас римляни няма, затова има ромляни, които са от по-старинно и по-важно племе в историята на България". И добави, че ще прави филм за ромите.

ЕЦБ и АЦБ обединяват усилия в подкрепа на пазара на секюритизирани дългове

Двете банки настояват за облекчаване на регулациите за активите, виновни за световната финансова криза, в опит да „отпушат“ кредитните потоци в региона


ЧЕЗ пуска на търг имоти в София и страната

София /КРОСС/ Управителният съвет на „ЧЕЗ Разпределение България" АД обявява публичен търг за продажба на имоти в София и страната.                                                                                                            На основание Наредбата за условията и реда за провеждане на търгове и конкурси, и в изпълнение на Решение от Протокол № 214/03.02.2014 г. на Управителен съвет - „ЧЕЗ Разпределение България" АД   О Б Я В Я В А   На 14.05.2014 г. от 10.00 часа ще се проведе публичен търг с явно наддаване за продажба на апартамент в град в   София, кв .Овча купел, ул. Президент Линкълн, бл.54, ет.6, ап.25.   Административният адрес на имота е: гр. София, кв. Овча купел, ул. Президент Линкълн, бл.54, ет.6, ап.25

МВФ прогнозира 1,6% ръст на българската икономика за годината

/КРОСС/ МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година. За сравнение очакването на институцията за 2013 г. беше 0,9 на сто. Експертното мнение за догодина е дори още по-смело - предвижда растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната икономика, съобщи bTV.Фондът прогнозира още спад на цените на потребителските стоки с 0,4% тази година и повишение с 0,9% догодина. Балансът по текущата сметка за 2014-а е с отрицателен знак -0,4% , а за догодина е - 2,1%. Освен това МВФ предвижда намаляване на безработицата до 12,5% тази година спрямо 13% миналата година и 11,9% през 2015 г.Като цяло възстановяването на бурно развиващите се икономики в Европа ще се забави през тази година. Забавянето се очаква главно заради по-ниския растеж на Турция, която е най-голямата от развиващите се икономики в Европа. Районът включва седем членки на ЕС - България, Хърватия, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Румъния, както и Турция и Сърбия, които не са част от съюза.Нестабилността в еврозоната, вътрешните политики на затягане на коланите, нарастващите колебания на финансовите пазари, както и увеличените геополитически рискове, произтичащи от развитието на ситуацията в Украйна, създават значителни рискове за спад на растежа, посочват още от МВФ.Единствената развиваща се икономика, която ще остане в рецесия тази година, е Хърватия, чиято икономика се очаква да постигне растеж през 2015 г

МВФ увеличи прогнозата си за ръста на българската икономика за 2014 г.

МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година. За сравнение очакването на институцията за 2013 г. беше 0,9 на сто. Експертното мнение за догодина е дори още по-смело - предвижда растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната икономика, съобщи bTV.

МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година. За сравнение очакването на институцията за 2013 г. беше 0,9 на сто. Експертното мнение за догодина е дори още по-смело - предвижда растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната икономика, съобщи bTV.

"Роскосмос": Не планираме санкции срещу НАСА

Космическата агенция на Русия "Роскосмос" не подготвя ответни мерки спрямо НАСА в отговор на въведените от нея санкции и ще продължи...

"Черно море" се възмути от Ристосков, решил мача с "Левски"


"Черно море" обяви, че е възмутен от начина, по който Христо Ристосков е водил мача с "Левски" (0:1). Според варненци съдията е предопределил резултата.

"Поводът е цялостното поведение на рефера, който, въпреки че е видимо извън физическите критерии за ръководещ срещи в елита, тенденциозно и невъзмутимо реши изхода на един оспорван, мъжки и коректен мач, в който двата отбора се опитваха да се надиграят", пише в откритото писмо на "Черно море" до председателя на съдийската комисия...

Възрастен родопчанин сигнализира за незаконна сеч, отмъщават му със съд

Един дребен, но поучителен с абсурда си сюжет се развива с Районния съд в Асеновград. Лесничей съди за клевета възрастен жител на град Лъки, сигнализирал, че на горската територия, в която той работи, текат мащабни незаконни сечи. Делото е насрочено за утре (9 април), а пенсионерът, дръзнал да алармира за своеволието, е заплашен от няколко хиляди лева глоба за клевета.

Как „гражданският дълг“ може да струва скъпо

„При една моя разходка по балканите през лятото на 2012 г. в землище на с. Лъкавица, община Лъки аз се натъкнах на неописуема гледка. Там се извършваше дърводобив. Секачите на този обект не се съобразявят дали дървото е маркирано или не – сечаха каквото им хареса“. Така започва една жалба за незаконна сеч до министъра на земеделието, изпратена миналата година от пенсионера Йордан Назъров от гр. Лъки - бивш дървосекач с 39 години стаж. В писмото си, писано на ръка с трогателна загриженост и правописни грешки, родопчанинът моли министъра да направи проверка на случая.

Въпросният „балкан“, където е сечището, е в територията на местна потребителна кооперация „Победа“ от Лъки, която стопанисва около 22 000 декара гори в района. А конкретният горски парцел - „ревир Батурица“ бил отдаден на концесия на самоковската дърводобивна фирма „Клен лес“.

От негов близък Назъров научил, че кооперацията има годишно отчетно събрание и миналият март отишъл лично, за да алармира кооператорите за незаконните сечи. Според бившия секач, става дума за стотици отсечени дървета извън обозначените в лесоустройствения план.

След въпросното събрание, през май 2013 г. ръководството на кооперацията отговорило на пенсионера с протокол. В документа пише, че сигналът е проверен и не са открити никакви нарушения – маркировката на дърветата е изрядна, сече се само по предписание и т.н. В отговор на упреците на Назъров към лесничея на кооперацията, длъжен да контролира сечта – Юлиан Радев, ръководството пише, че е „безупречен“ и че „многократно е сочен за пример от Районното управление на горите, гр. Пловдив“.

След което, в отговор на сигнала и упреците на възрастния родопчанин, лесничеят завел дело за клевета срещу него.

Незаконна сеч всъщност има. Но и клевета има ...

Половин година по-късно, пак по молба на пенсионера, ръководството на кооперацията пратило нова проверка, която този път установила нарушението. В писмо от ноември 2013 г. до Назъров и до лесничея Радев се казва, че „е констатирано нарушение по дисциплината на сечта“. В резултат на дърводобивната фирма са съставени актове и са отменени позволителните й за сеч. Лесничеят също е глобен (с 500 лева по информация на пенсионера - „малка сума за такова голямо нарушение“, според него; действително, незаконната сеч освен нарушение на Закона за горите е и престъпление по Наказателния кодекс, което се наказва с до 6 години затвор и глоба от 1000 до 20 000 лева). Работата е спряна „до отстраняване на констатираните нарушения“.

Делото за клевета срещу него обаче си продължава. Лесничеят го съди за сумата от 3500 лева за клевета. Този юридически нонсенс родопчанинът си обяснява простичко: „искат да ме сплашат, за общо назидание, да си мълчат хората за такива случаи“.

OFFNews потърси за коментар ръководството на кооперацията в Лъки. „Това е лично дело, не го води кооперацията“, каза неохотно представителят, вдигнал телефона. На въпрос може ли да се представи, мъжът отвърна: „Нямам работа с вас, никой не съм“. И затвори.

"Булгартабак" внесе в бюджета над 712 млн. лв. данъци

Над 712 млн. лева данъци за 2013 година внесе в приход на държавния бюджет "Булгартабак". Компанията продължава да бъде един от най-значимите данъкоплатци в България. Стабилните позиции на група "Булгартабак" на вътрешния пазар гарантират плащанията към бюджета по косвени данъци в размер на 691 млн.

Дадоха рекордни 36 милиона долара за китайска винена купичка

Финият съд, украсен с изображение на петел и кокошка, които докосват клюнове, а направен по времето на император Чънхуа (1465-1487 г.). Продажбата на търга в Хонконг в четвъртък подобри досегашния рекорд от $ 32,58 млн., платени през 2010 г. за вазичка с формата на кратунка, изработена по времето на император Цянлун (1735-1739 г.). Финият съд, украсен с изображение на петел и кокошка, които докосват клюнове, а направен по времето на император Чънхуа (1465-1487 г.). Продажбата на търга в Хонконг в четвъртък подобри досегашния рекорд от $ 32,58 млн., платени през 2010 г. за вазичка с формата на кратунка, изработена по времето на император Цянлун (1735-1739 г.).

Автомобил гори на Предела

Автомобил пламна на пътя Разлог-Симитли в района на Предела, съобщиха от АПИ. Движението там е ограничено.

МВФ прогнозира 1,6% ръст на българската икономика за годината

МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година. За сравнение очакването на институцията за 2013 г. беше 0,9 на сто. Експертното мнение за догодина е дори още по-смело - предвижда растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната икономика, съобщи bTV.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени МВФ прогнозира растеж от 1,6% на българската икономика тази година. За сравнение очакването на институцията за 2013 г. беше 0,9 на сто. Експертното мнение за догодина е дори още по-смело - предвижда растеж от 2,5%, посочва МВФ в свой доклад за перспективите пред световната икономика, съобщи bTV.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Комисията за Бисеров и Петното приключи работа

Комисията се превърна в мегафон за излъчване на слухове, непотвърдени информации, коментираха от ГЕРБ, които бойкотираха работата й

Депутати комунисти и националисти се сбиха в украинския парламент

Председателят на Върховната рада Олександър Турчинов прекъсна днешното й заседание поради сбиване между депутати от комунистическата партия и националистическата партия "Свобода", съобщи ИТАР-ТАСС. Лидерът на комунистите Петро Симоненко разкритикува днешната власт за "бездействието й в Югоизточна Украйна". "Хората отдавна настояват руският да стане втори държавен език. Хората настояват някой да се вслуша в социалните им проблеми. Властта обаче не ги слуша", каза той. Днешната власт нарича сепаратисти протестиращите, окупирали административни сгради в Донецк, Луганск и Харков. А когато бяха превземани областни администрации в Западна Украйна, депутатите от "Свобода" заявяваха, че го правят патриоти, добави комунистическият водач. След тези думи депутати националисти се хвърлиха към трибуната и започнаха да изблъскват Симоненко оттам. Депутати комунисти се притекоха на помощ на своя лидер и започна сбиване. То продължи най-много пет минути. Парламентаристи от други групи успяха да успокоят сбилите се депутати. Върховната рада продължи своята работа, разказва ИТАР-ТАСС.

Любимите туристически дестинации

TripAdvisor представя фаворитите за годината


Съдебен иск бави нов търг за "Химко"

Държавата запазва интереса си към фалиралия врачански торов завод "Химко" и най-вероятно ще участва на втория търг, заяви синдикът Росица Томова, пише "24 часа".

ПАСЕ препоръчва предсрочни избори в Украйна

Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа е подготвила проект за резолюция, в който се съдържа призив към Украйна относно провеждането на предсрочни парламентарни избори, съобщава Обозреватель. &a...

САЩ могат да преразгледат военното си присъствие в Европа

Военните действия на Русия в Крим могат да доведат до преразглеждане на американското военно присъствие в Европа, което непрекъснато намалява след края на Студената война, заяви високопоставен пред...

11-годишен шофьор кара кола с фалшиви номера


Полицаи спипаха четвъртокласник от Лом, подкарал автомобил с фалшиви номера из града.
На 7 април следобед патрул на МВР забелязал из крайдунавския град да се движи "Фолксваген Поло" с контролни знаци на друг автомобил. Униформените спрели колата и с изненада видели, че зад волана седи дете.
Хлапакът се оказал 11-годишният Георги И. Полицаи спипаха четвъртокласник от Лом, подкарал автомобил с фалшиви номера из града. На 7 април следобед патрул на МВР забелязал из крайдунавския град да се движи "Фолксваген Поло" с контролни знаци на друг автомобил. Униформените спрели колата и с изненада видели, че зад волана седи дете. Хлапакът се оказал 11-годишният Георги И.

Легенда в плуването губи ръката си?

/КРОСС/ Легендата на плуването Иън Торп е бил приет в спешното отделение на болницата в Сидни със сериозна инфекция, която може да доведе до това австралиецът да загуби лявата си ръка.Според Network Seven 31-годишният петкратен олимпийски шампион е получил инфекцията след операция в болница в Швейцария, където е постоянният му дом.Сега Торп вече е в интензивното отделение в Сидни и според австралийската медия близките на бившия плувец се опасяват, че той може да загуби лявата си ръка.През февруари Иън Торп вече влезе в болница, за да лекува депресията си.

Видео: Сбиване в парламента в Киев




Бой избухнаха в парламента на Украйна, след като депутатите от Комунистическата партия напуснаха залата при обсъждането на проруски протести в източната част на страната.

Украинския парламент се събра днес, за да обсъди ситуацията в източната част на страната след превземането на ключови държавни сгради в неделя.

Киев заяви, че събитията са повторение на сценария в Крим и обвини Москва в опит да отцепи част от територията на Украйна. По-късно депутати се сбиха...

Столичното парно отново поиска газова отстъпка като най-голям купувач

Тъй като "Топлофикация-София" е най-големият клиент на "Булгаргаз", Столичният общински съвет поиска държавният снабдител да направи отстъпка в цената на природния газ. Това ще позволи на общинското дружество да свали цената на топлоенергията, от там да повиши събираемостта на сметките и да започне да се разплаща по-редовно за доставеното й синьо гориво. Това обясни пред журналисти във вторник общинският съветник от ГЕРБ и председател на стопанската общинска комисия Николай Стойнев. По думите му това искане, както и въвеждането на лихва върху забавените плащания от страна на НЕК към топлофикацията заради изкупена по преференциални цени произведена по комбиниран начин електроенергия, са част от поставени от общината на "Българския енергиен холдинг" пет условия за погасяване на газовия дълг за 555 млн. лв., натрупан от години от парното. Стойнев припомни, че топлофикацията при забавяне на плащанията си към "Булгаргаз", които реално прави два месеца преди да си е взела парите от клиентите, дължи лихви, а на НЕК не се начисляват такива, макар държавната компания да има да дава на общинското дружество сума от порядъка на 90-100 млн. лв. Градският съветник посочи, че "Топлофикация-София" е най-големият клиент на "Булгаргаз" и затова трябва да ползва отстъпка в цената. Това искане през годините неведнъж е било поставяно от общинското дружество, но е било пренебрегвано с мотива, че няма как да се прави отбив в цената за нелоялен клиент, какъвто се явява парното с натрупаните газови дългове. Общината е предложила съставената с икономическото министерство работна група да уточни всички плащания за природен газ, каква част от тях са забавени, има ли отпаднали по давност борчове, както и да проучи възможности за разсрочване на част от плащанията. Николай Стойнев допълни, че общинският съвет настоява да се изясни съдбата на отпуснатите през 2008 г. от тогавашния кабинет на Сергей Станишев с правителствено решение 400 млн. лв. за уреждане на газовия дълг на столичното парно към "Булгаргаз" през "Българския енергиен холдинг" и стабилизирането на общинското дружество. Според общинаря, ако парите са изплатени тогава, не е редно към днешна дата дружеството да има задължения. Смятаме, че след като държавата веднъж от бюджета е отделила 400 милиона за покриване на задълженията, няма как сега софиянци отново да бъдат принуждавани да плащат, смята Николай Стойнев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване