Малайзия изхарчила $8,6 млн. за издирването на изчезналия "Боинг"

Шефът на отдела за гражданска авиация Азхарудин Абдул Рахман

Автомобил лети през лобното място на Паоло

Шофьор кара през пешеходната зона в Стара Загора, където миналата седмица бе блъснат четиригодишния Паоло. Това се вижда от снимки, които се разпространяват във Фейсбук групата „Истината за Стара Загора”.

Жена в депресия се обеси

Млада жена увисна на бесилото в Сандански, след като месеци наред е била в депресия, но никой от близките й не е взел мерки. 35-годишната жена била открита от родителите си в дома им. За психичните й проблеми знаели доста хора от обкръжението й, но никой не е вярвал, че жената ще посегне на живота си. Млада жена увисна на бесилото в Сандански, след като месеци наред е била в депресия, но никой от близките й не е взел мерки. 35-годишната жена била открита от родителите си в дома им. За психичните й проблеми знаели доста хора от обкръжението й, но никой не е вярвал, че жената ще посегне на живота си.

Как се готвят звездите за финал в "Като две капки вода"

Къци на уроци по цигулка при Васко Ешкенази, Стефания се готви в мола за Ицо Хазарта за големия финал в „Като две капки вода” довечера

САЩ е „ЗА” силовата операция в Източна Украйна. Европейски медии са в шок

САЩ са категорично против призивите за разследване на действията на украинската армия в Новорусия и изисква да не се провеждат паралели с действията на опълченците. Това съобщи говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф.

Несебър събра петанкуващите с топки

IMG_2370_-1Под патронажа на председателя на Общинския съвет Благой Филипов в Несебър за четвърти пореден път се проведе международния турнир по петанка. В състезанието,организирано от Дамски клуб-София,чийто президент е Даниела Дикова, освен българските отбори: спортен клуб по петанк „Макаров и приятели”, университетски клуб по петанк-София, пловдивски спортен клуб по петанк, спортен клуб по петанк „Академик”-София, клуб „Дипломат” – София и спортен клуб Бул,петанка, рафа и туризъм „Абритус”-Разград, участваха и състезатели от Словакия, Украйна и Унгария.Те мериха сили през уикенда на терена на северната панорамна алея в новата част на града, като съчетаваха полезното с приятното. Преди това от името на председателя на Общинския съвет Благой Филопов, Румяна Стафанова предостави на Даниела Дикова  специалното издание на английски и руски език „Албум-Несебър 30 години град на Световното наследство”- на издателска къща „Несебър нюз”, което бе връчено на състезателите от чуждестранните отбори. Всеки, присъстващ като зрител на турнира, можеше да се убеди,че всичко,което ти е необходимо,за да играеш петанка /петанкуващ с топки/, е комплект топки, малко заравнено място, добро настроение и готини приятели,с които да споделиш удоволствието от играта. Чудесно средство е за отмора от интензивното напрегнато ежедневие, за лекуване на стреса, неформален повод е и за среща с тайфата и дори за делови разговор с бутилка малка бира в ръка.
Максим МОМЧИЛОВ

Петанк (на френски: Pétanque) е спорт с хвърляне на метални топки. Играе се на площадка с размер 15 на 4 метра. Настилката е различна – пясък, трева и др. В средата има дървена топка наречена кошонет с диаметър 25-30 мм, а металните топки са 70,5—80,0 мм, и тежат — 650—800 г. Целта е при хвърляне металната топка да спре възможно най-близо до дървената или да удари топка на противника, за да я отдалечи.Tопките по-билзки до целта от най-близката напротивника се броят за точки. Играе се до 13 точки. Петанката позволява да се поддържа добра физическа форма без прекалени усилия и дава възможност за общуване с приятни хора в непринудена обстановка. Петанк се играе от всички възрасти – от деца до пенсионери, като и от хората в неравностойно положение, деца освободени от учебни часове по физическо възпитание . По време на състезанията не липсват и куриозни моменти.При аматьорската петанка съществува правило, че ако единият отбор загуби 0:13, играчите на другия си свалят панталоните.Правилото се казва „Фани“,тъй като е въведено от една френска любителка на играта на име Фани.При провеждането на несебърския турнир обаче така и не се стигна до такъв резултат. В България петанка се играе организирано от 2000 г., когато се създава и Българската федерация по петанка.Тя обединява десетина клуба като водещи са Университетския клуб по петанка и Дамски клуб по петанка-София,между които е и основното съперничество по всички турнири.

Конфликтът между Мариана Георгиева и атлетиката се засилва


Напрежението между министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева и федерацията по лека атлетика се засилва без изгледи да намалее. 

Двете страни са в спор от известно време заради намаленото финансиране на клубовете. Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) беше и последната, която подписа договор за финансиране за 2014 г.

Федерацията няма получи нито лев от желаните 1.681 милиона лева за първенството в Самоков, което беше спечелено преди година, потвърди...

Марин льо Пен се разграничи от думи на баща си

Изказване на Жан-Мари льо Пен бе прието като антисемитско


Руски фирми се готвят да заменят долара с юан


Руски фирми се подготвят да сключват договори в китайски юани и други азиатски валутни, съобщи агенция "Интерфакс", позовавайки се на "Файненшъл таймс". Причината за това са притесненията, че санкциите срещу Русия, наложени от Запада, могат да засегнат и доларовите пазари.

"През последните няколко седмици на пазарите се наблюдава засилен интерес към употреба на юани и други азиатски валути и откриване на сметки в Азия от страна на големи руски фирми", заяви изпълнителният директор на...

ГЕРБ ще поиска тази седмица НС да реши за референдум заедно с изборите - на 29 септември

ПП ГЕРБ винаги е отстоявала идеята за задължително гласуване. Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Цачева допълни, че в този дух са били предложенията на п...

Самарас подготвя промени в гръцкото правителство

Гръцкият премиер Андонис Самарас възнамерява да направи промени в правителството, за да даде нов импулс на управляващата коалиция, съобщава AFP, позовавайки се на гръцки медии. Разместванията в кабин...

Товарен влак блъсна бус при с. Куртово Конаре

Товарен влак блъсна лекотоварен бус на ЖП прелеза при с. Куртово Конаре. Бусът е опитал да мине през линията при спуснати бариери, потвърдиха от холдинг БДЖ за програма "Хоризонт". Пострада...

България сред страните с най-лоши потребителски условия в ЕС

Открита приемна на КЗП „отвори врати” в столичен мол

Бата ще има нов парк и повече зелени площи

Община Поморие подписа двустранно споразумение с министъра на инвестиционното проектиране проф. арх Иван Данов във връзка с изпълнение на процедурата за подпомагане на малките населени места по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Проектът на Община Поморие „Централен парк и зелена площ в с. Бата” е одобрен да получи финансова помощ от държавния бюджет на стойност 224 135,87 лв. В откритата процедура, проведена на три етапа, участваха 237 проектни предложения, от които бяха одобрени едва 21.

Основните дейности по проекта включват: Изграждане на алейна мрежа и настилки, фитосанитарна оценка на съществуващата дървесна растителност, озеленяване, изграждане на амфитетатър, изграждане на поливна система и на основни подходи и изходи към обекта. Предвижда се изграждане на симетрично разположени обходни алеи, между които ще се обособят кътове за отдих и наблюдение към всяка от тях. Ще се изгради открит театър с полукръгла форма, предназначен за обществени прояви и концерти. Предвидена е зона за детски игри, чрез две възрастово разделени площадки. Алейната мрежа ще води и до билков кът, изграден с познавателно-възпитателна цел и до кът с хранилки за птици. Предвидено е  парково и специализирано сценично осветление.

Основната цел на проекта е изграждането на по-красива, благоустроена и озеленена среда. Паркът ще допринесе за развитието на културата и спорта и ще превърне Бата в по-привлекателно място за туризъм и отдих.

Предстои Министерството на инвестиционното проектиране на обяви процедура по избор на изпълнител за дейностите по проекта.

Готови ли са компаниите да разкрият размерите на правителствения шпионаж?

Година след разкритията на Едуард Сноудън темата за шпионажа продължава да е актуална


Обрат по делото "Октопод": Амнезия налегна таен свидетел, не помни показанията си

Таен свидетел беше разпитан на поредното заседание по мегаделото "Октопод", основен подсъдим по което е Алексей Петров. За да бъде запазена самоличността на свидетеля, съдът проведе разпита по специална процедура, в която разпитът е задочен, а страните предоставят писмените си въпроси на съда, който ги задава. Таен свидетел беше разпитан на поредното заседание по мегаделото "Октопод", основен подсъдим по което е Алексей Петров. За да бъде запазена самоличността на свидетеля, съдът проведе разпита по специална процедура, в която разпитът е задочен, а страните предоставят писмените си въпроси на съда, който ги задава.

Отнемат имущество за 450 358 лв. на бивш кюстендилски общинар

/КРОСС/ Върховният касационен съд (ВКС) потвърди искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за конфискация на собственост на стойност 450 358 лева от бившия кюстендилски адвокат и бивш общински съветник в града Валери Ненов, съобщава пресслужбата на институцията. Той има влязла в сила присъда за имотна измама. Процедурата срещу него е по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.От Ненов, който е и бивш президент на футболния клуб "Велбъжд" и бивш председател на ВМРО в Кюстендил, и съпругата му и дъщеря му се отнемат в полза на държавата апартамент в Кюстендил, 4 автомобила, средства по банкови сметки, дружествени дялове, както и левовата равностойност на данъчната оценка на недвижим имот към момента на очуждаването му.Ненов е осъден да заплати на КОНПИ разноски по делото за близо 900 лв., както и държавна такса към Кюстендилския окръжен съд от 2460 лв. като процент от уважения размер на мотивираното искане на КОНПИ.

Асад обяви обща амнистия

/КРОСС/ Сирийският президент Башар Асад обяви обща амнистия. Постановлението му се отнася до престъпления, извършени до 9 юни 2014 година. "Президентският декрет за амнистия е подписан в контекста на национално примирие и единство след победата на сирийската армия", каза министърът на правосъдието на Сирия Наджем ал-Ахмад. По думите му указът е издаден с оглед "обществена прошка, призиви за сплотяване на нацията и съвместно съществуване на фона на постигането на редица военни победи от армията".Според експерти общата амнистия се явява важна крачка по пътя към национален диалог, обявен от сирийските власти. Тя бе и един от основните пунктове от предизборната кампания на Асад.

Виж как изгоря автобусът на столичния градски транспорт (видео)

Автобус на софийския градски транспорт изгоря малко преди полунощ в столичния квартал „Младост 1“. Зрители на БНТ успаха да заснемат инцидента и изпратиха видеото в телевизията. Те разказаха, че автобусът е избухнал в пламъци докато е бил на една от спирките на бул. “Александър Малинов”. От столичната община обясниха,

Прокуратурата иска осем години затвор за бившия шеф на БОП във Велико Търново

Велико Търново /КРОСС/ Прокуратурата поиска осем години затвор за бившия шеф на Териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров. Тодоров е обвинен в разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства. Пледоарията на ловешкия обвинител Валентин Вълков продължи повече от 2 часа и половина.Според прокурор Вълков в продължилото година и осем месеца дело е доказано по безспорен начин, че Тодоров е извършил тежки умишлени престъпления. Използвайки служебното си положение, той успял да избегне два акта на Комисията за защита на потребителите и да намали наказателно постановление на Районната служба по пожарна безопасност и спасяване на населението. Тодоров изнесъл информация по общо шест досъдебни производства и контактувал с лица от криминалния контингент, твърди прокурор Вълков. Поисканото наказание не е най- тежкото за посочените провинения на Тодоров.Делото продължава с пледоариите на двамата адвокати на подсъдимия.

"Атака" внесе сигнал в Сметната палата срещу ББЦ

Имало сериозни нарушения при отчитане на дарителите на ББЦ


Фотогалерия: Слонът, моят съотборник


Тайландски ученици организираха футболно шоу със слонове, за да увеличат интереса към предстоящото световно първенство. Другата цел голяма цел е успех в борбата със залаганията на мачове.


Задържаха 20-годишен обрал магазин във Варна

На 7 юни е подаден сигнал от регионален директор на фирма за финансово посредничество за това, че неизвестен извършител е проникнал в магазин за хранителни стоки от голяма верига, намиращ се на ул. "Д-р Басанович", и е извършило кражба на сума пари, винетни стикери, лотарийни билети от пункт на фирмата.

Кремъл без коментар за замразяването на "Южен поток", ЕК приветства решението

Кремъл смята, че е рано да коментира изявлението на властите в България за спиране работите по проекта за газопровода „Южен поток”. Това обяви пред РИА Новости говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков . „Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е”, уточни Песков. Европейската комисия приветства решението на правителството на България за временно преустановяване на строителството на "Южен поток", съобщи пред ИТАР-ТАСС говорителката на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер -  Сабине Бергер . ЕК не очаква очаква ситуацията около реализацията на проекта да бъде обсъждана от Йотингер и енергийните министри на Русия и Украйна на срещата им днес следобед в Брюксел уточни тя.  BBC напомня за подозренията, че Брюксел използва проекта "Южен поток" като санкция срещу Русия заради случващото се в Украйна.

ЕК не планира обсъждане на „Южен поток“ днес

ЕК приветства решението на правителството на България временно да спре строителството на газопровода

Стрелят по улични лампи в Поморие

lampiНа редовната седмична оперативка кметът Иван Алексиев уведоми за подаден сигнал, че едно от осветителните тела по улица „Европа” не работи. Незабавна проверка на отговорното дружество „Електра” ООД установи, че уличната лампа е „простреляна”. Вандалският акт вероятно е извършен с въздушна пушка или бойна прашка, съобщиха от пресцентъра на общината.

Осветлението по улица „Европа”, водеща до реновирания Музей на солта, е монтирано едва през изминалата седмица със средства от бюджета на Община Поморие. Същите средства ще се използват и за ремонтните дейности след вандалската проява.

Служителите от „Електра” обясниха, че случаите на „простреляни” лампи са ежедневие и то не само за Поморие, а за всички населени места от общината. По думите им лампите се целят докато не изгаснат, а за по-ниските осветителни тела се използват ритници. В района на автогарата в Поморие има лампи, които имат над 20 дупки от съчми.

„С основанието, че плащат данъци гражданите възлагат контрола по опазване на общинското имущество на нас, но къде е самоконтролът? Средствата за възстановяване на щетите ще бъдат отново от техните данъци. Гражданското самосъзнание не се гради само върху погасяване на финансовите задълженията към общината, а и върху уважение към изграденото с тях.”, така кметът Алексиев коментира безотговорната постъпка.

Арестант почина в Созопол

Задържали го за шофиране в пияно състояние

Поредният таен свидетел не помогна на обвинението по делото "Октопод"

София /КРОСС/ Втори таен свидетел бе разпитан по време на днешното заседание по мегаделото „Октопод". За да бъде запазена самоличността на свидетеля, съдът проведе разпита по специална процедура, в която разпитът е задочен, а страните предоставят писмените си въпроси на съда, който ги задава. След като защитниците се запознават с отговорите, ако имат допълнителни въпроси, отново ги поставят пред съда. От отговорите на тайни свидетеля стана ясно, че той не си спомня важни моменти от разпита си пред разследващите през февруари 2010-а и през март 2011 година. Тогава мъжът разкрил, че имал срещи с Алексей Петров и е бил запознат с работата на Антон Петров-Хамстера във фирма за таксита. В един от разпитите той разказвал за данъчни престъпления, извършвани във въпросната фирма. От своя страна адвокат Васил Василев заяви, че всичко, което е казал анонимният мъж пред разследващите, е било слух. "Навсякъде той твърди, че някой му бил казал, друг го бил видял. Нито един факт не е възприел лично", подчерта защитникът и поиска съдът да не допуска прочитането на показанията, както изисква държавното обвинение. По повод на показанията му адвокати коментираха, че са били на принципа: "чух, казаха ми" и затова не могат да се ползват като достоверно доказателство, а и твърденията му били по т.нар. "Голям Октопод", който преди време съдът прекрати, защото прокуратурата така и не успя да внесе обвинителен акт след няколкогодишно разследване.

Шведският премиер оспори легитимността на Юнкер за шеф на ЕК

Поставя под въпрос процеса на избор на председател на ЕК


Ето как изгоря автобусът на столичния градски транспорт

Автобус на софийския градски транспорт изгоря малко преди полунощ в столичния квартал „Младост 1“. Зрители на БНТ успаха да заснемат инцидента и изпратиха видеото в телевизията. Те разказаха, че автобусът е избухнал в пламъци докато е бил на една от спирките на бул. “Александър Малинов”. От столичната община обясниха,

Испанската Пепеляшка принцеса Летисия

Бъдещият Фелипе VI се подготвя безупречно за кралската корона. Някогашният скипер в олимпийския ветроходен отбор на Испания от Олимпиадата в Барселона през 1992 г. има висока популярност. В голяма степен я дължи на съпругата си Летисия Ортис. Бившата телевизионна говорителка от скромен произход ще преобърне наопаки кралските традиции. Бъдещият Фелипе VI се подготвя безупречно за кралската корона. Някогашният скипер в олимпийския ветроходен отбор на Испания от Олимпиадата в Барселона през 1992 г. има висока популярност. В голяма степен я дължи на съпругата си Летисия Ортис. Бившата телевизионна говорителка от скромен произход ще преобърне наопаки кралските традиции.

Обрат по делото "Октопод": Таен свидетел каза, че „не помни“ показанията си


Таен свидетел беше разпитан на поредното заседание по мегаделото Таен свидетел беше разпитан на поредното заседание по мегаделото "Октопод", основен подсъдим по което е Алексей Петров. За да бъде запазена самоличността на свидетеля, съдът проведе разпита по специална процедура, в която разпитът е задочен, а страните предоставят писмените си въпроси на съда, който ги задава.

Вучич: Сърбия не е спирала "Южен поток", всичко върви по план

По отношение на строителството на "Южен поток" при нас всичко върви по план. Това каза сръбският министър-председател Александър Вучич и по този начин опроверга вицепремиера Зорана Михайлович.

Статистиката отчита свиване на износа с 8% през първите четири месеца

През първите четири месеца на годината - периода януари - април износът намалява спрямо същия период на миналата година с 8% и достига 12.9 млрд. лв., показват данните на Националния статистически институт (НСИ).   През първото тримесечие спадът беше 6.9%. За четиримесечието той се ускорява до 8%.   През април износът е за 3.4 млрд. лв. и намалява с 11.6 на сто на годишна база.   През първите четири месеца на годината са внесени стоки за 16 млрд. лв. или с 0.1% по-малко спрямо същия период на 2013 г.   През април вносът намалява с 1.4% спрямо същия месец на миналата година и е за 4.3 млрд. лeвa.   Общото външнотърговско салдо за четиримесечието остава отрицателно и е за 3.077 млрд. лв.   Предварителните данни по региони сочат, че износът на България за страни извън ЕС се свива най-много през първите четири месеца - с 18.4 на сто спрямо същия период на 2013 г. и е в размер на 3.3 млрд. лeвa.   Вносът на България от трети страни за първите четири месеца на 2014 г. намалява с 6.8 на сто спрямо същия период на предходната година и е на стойност 6.1 млрд. лeвa.   Данните за търговията със страните - членки на ЕС, са само за първите три месеца и според тях експортът се увеличава с 0.1 на сто на годишна база до 6.2 млрд. лв.   През март износът за ЕС се увеличава с 0.1 на сто спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.2 млрд. лева.   Вносът на България от ЕС за периода януари - март нараства с 6.1 на сто спрямо същия период на предходната година и е на стойност 7.3 млрд. лв.   Предварителните данни по региони сочат, че износът на България за страни извън ЕС се свива през първите четири месеца с 18.4 на сто спрямо същия период на 2013 г. и достига 4.7 млрд. лeвa.   Вносът на България от трети страни за първите четири месеца на 2014 г. намалява с 6.8 на сто спрямо същия период на предната година и е за 6.1 млрд. лeвa.   Данните за търговията със страните членки на ЕС са за първите три месеца и според тях експортът се увеличава с 0.1% на годишна база на 6.2 млрд. лв.   През март износът за ЕС се увеличава с 0.1% на годишна основа и достига 2.2 млрд. лева.   Вносът на България от ЕС за първото тримесечие нараства с 6.1% спрямо същия период на предната година и е за 7.3 млрд. лв.

Фотографии с хомосексуални спортисти откриват седмицата на "София прайд 2014"


С фотографската изложба "Против правилата! Гейовете и лесбийките в спорта" на 19 юни ще бъде открива културната програма по повод ежегодното, седмо поред правозащитно шествие на 21 юни "София Прайд", която ще продължи до 6 юли, съобщиха нейните организатори. 

Фотографиите ще бъдат изложени в пешеходната част на бул. "Витоша" до 26 юни. Целта им е да премахнат табутата, свързани с хомосексуалността в спорта, както и да привлекат внимание към различните форми на дискриминация срещу...

Фотографии с хомосексулани спортисти откриват седмицата на "София прайд 2014"


С фотографската изложба "Против правилата! Гейовете и лесбийките в спорта" на 19 юни ще бъде открива културната програма по повод ежегодното, седмо поред правозащитно шествие на 21 юни "София Прайд", която ще продължи до 6 юли, съобщиха нейните организатори. 

Фотографиите ще бъдат изложени в пешеходната част на бул. "Витоша" до 26 юни. Целта им е да премахнат табутата, свързани с хомосексуалността в спорта, както и да привлекат внимание към различните форми на дискриминация срещу...

Ищар идва в Слънчев бряг

Ищар идва в Слънчев бряг и ще пее пред гости на комплекса. Певицата е поканена за бляскаво парти на 19 юли, по повод три години от откриването на казино "Платинум". Едноименният комплекс е собственост на бизнесмена Сава Чоролеев и в него се настаняват основно израелски групи.
"Ищар потвърди участие. Ищар идва в Слънчев бряг и ще пее пред гости на комплекса. Певицата е поканена за бляскаво парти на 19 юли, по повод три години от откриването на казино "Платинум". Едноименният комплекс е собственост на бизнесмена Сава Чоролеев и в него се настаняват основно израелски групи. "Ищар потвърди участие.

И плъховете страдат

/КРОСС/ Плъховете могат да се изпитват страдание. Това се посочва в статия на американски учени, публикувана в научното списание Nature Neuroscience. Експертите са стигнали до извода след поредица от експерименти, в които са наблюдавали реакцията на мишките, когато последните са получавали награди. По-специално, те са били в състояние да установят, че плъховете, които са получили поредица награди, а след това трябва да изпълнят определено действие, но не биват възнаградени за него, проявяват активност в орбитофронталната кора на мозъка. Според учените, тази дейност е равносилна на чувството за неудовлетвореност, което преди това се считаше за чисто човешко качество, което не се среща при другите живи организми.

Арест за служител на НАП, приел подкуп

Софийска градска прокуратура внесе искане за мярка "Задържане под стража" на служителя на НАП Ивелин Иванов. Иванов е бил задържан при операция на СГП и ДАНС на 6 юни. Служителят - старши публичен изпълнител - е приел подкуп в размер на 1000 лева, за да не продаде чрез търг два имота, върху които е имало възбрана на териториалната дирекция на НАП в София.

Гимназистките не отстъпват на момчетата в дрогата

/КРОСС/Процентът на момичетата в гимназия, опитвали поне веднъж стимуланти, вече е равен с този на момчетата. Това сочат данните на Националния фокусен център по наркотици и наркомании. Страната ни пък е на трето място в Европа по употреба на амфетамини от учениците, съобщи бТВ. „И ми дадоха нещо, което уж било като трева, а то е било хероин. И ми хареса. Уж не можеш да се закачиш, все едно пушиш цигари, обаче се оказа съвсем различно", казва наркоман, който опитва дрогата за първи път през 1995 г. - тогава 16-годишен. Компанията му е от по-големи, а той няма представа колко лесно е да се „закачиш". Следващите години му поднасят живот в мизерия, кражби, арести, накрая и 3-годишна ефективна присъда за грабеж. „Минимум 100 лева ти трябват за хероин. И го смесваш с амфетамин", допълва мъжът. На 35 години, в момента той е на метадонова програма, но казва, че последните 20 години от живота си сам е пуснал в канала. Според експертите през последните години у нас се наблюдава тенденция за повишаване на употребата на амфетамини сред учениците от 9 до 12 клас. „Най-често се употребяват в заведения или преди да се отиде в заведение. Когато зададем въпроса - защо употребявате, учениците най-често казват - от любопитство, от скука... Преди години можеше да се каже, че повече момчетата употребяват, но вече се сближават двете групи и почти на едно ниво са", обяснява Александър Панайотов, ст

Над 40 души са убити при серия атентати в Пакистан

При атентат на летището в най-големия пакистански град Карачи бяха убити 13 души. Нападението започна в неделя вечерта, като през нощта срещу понеделник силите за сигурност водиха престрелки с нападателите. Съобщава се, че в понеделник сутринта армията е поела контрола на летището, като са убити десетима нападатели.

В четвъртък: части от София без вода

Осигурени са водоноски, ако ремонтите продължат над 12 часа


ЕК не очаква ситуацията с "Южен поток" да бъде обсъждана от Йотингер и енергийните министри на Русия и Украйна

/КРОСС/Европейската комисия не очаква ситуацията около реализацията на проекта "Южен поток" да бъде обсъждана от еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и енергийните министри на Русия и Украйна. Тримата ще разговарят днес в Брюксел. Пред ИТАР-ТАСС говорителката на Йотингер Сабине Бергер е обяснила, че не се предвижда и провеждане на заседание на експертната група Русия-Европейски съюз за "Южен поток". Бергер подчертала, че Европейската комисия приветства решението на правителството на България за временно преустановяване на строителството на "Южен поток".

Патентен трол може да получава по 340 млн. долара годишно от Apple


Компанията VirnetX направи още една стъпка към успешното завършване на делото си срещу Apple, съобщава онлайн изданието MacDailyNews. Американското бюро за патенти и търговски марки е отхвърлило жалбата на компанията от Купертино в края на миналата седмица.

През 2012 г. VirnetX успя да убеди съдебно жури, че Apple нарушава четири нейни патента в мобилните си устройства iPhone и iPad. В резултат журито обяви, че Apple трябва да плати компенсация в размер на 368 млн. долара. През март...

Политическите коментари: Ще има ли "Южен поток"?

Ситуацията е унизителна за България, смята бившият премиер Бойко Борисов


Цачева: За да има избори на 29 септември, НС може да бъда разпуснато най-рано на 29 юли

За да има избори на 29 септември, която е последната неделя на септември, Народното събрание може да бъда разпуснато най-рано на 29 юли – два месеца преди изборите. Това каза на пресконферен...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване