Жители на Лондон поставят метални шипове срещу бездомни


Обитателите на жилищен блок в центъра на Лондон поставиха метални шипове на площадка пред входа на сградата, за да не позволят на бездомници да се настанят в нишата. Въпросната кооперация се намира на булевард "Саутуърк Бридж".  

Снимка на приспособлението беше разпространена в Twitter и от няколко дни активно се обсъжда и споделя в социалната мрежа, съобщи "Гардиън".

Потребителите обсъждат, че с монтирането на шиповете бездомните се приравняват на паразити, тъй като...

И баските в Испания поискаха независимост

Човешка верига, в която се включиха близо 100 000 души, според организаторите, подкрепи самоопределението на Страната на баските по образец на подобна демонстрация, събрала стотици хиляди хора през миналата година в Каталуния. По протежение на 123 км по пътищата между градовете Дуранго и Памплона, главния град на провинция Навара в северна Испания, смятана от баските националисти за част от страната на баските, участниците, се хванаха за ръце, образувайки човешка верига.

Още един поданик на кралицата почина в наш хотел

62-годишният Стивън Едуард Калиган от Великобритания е намерен мъртъв в хотел в с. Стойките.

5000 души вече се разписаха за свободен достъп до бургаския порт

Над 5000 души вече са заявили своето „да” в подписката за отваряне на Зоната за обществен достъп за граждани към „Пристанище Бургас”. Това съобщиха от местната гражданска инициатива, чиито доброволци и в момента събират подписи на три пункта в града – до Часовника, до „Бункера” на крайбрежната алея и до „Гъбката” на входа на Морската градина на Бургас.

„Идеята се подкрепя от хора на различна възраст. И млади, и по-възрастни категорично заявяват желанието си гражданите да могат да се разхождат край пристанището и да пътуват до остров Света Анастасия без да бъдат проверявани като терористи. При нас се спират и хора от други градове. Като им обясним, че има готов проект за отделяне на пешеходна зона от търговското пристанище и имаме изградена прекрасна Морска гара те просто не вярват, че всичко това стои под ключ и не се използва”, коментира председателят на Инициативния комитет Даниела Бонева.

„Надяваме се от ръководството на държавното пристанище да проявят разум и да се съобразят с искането на своите съграждани”, казва още Бонева.

Мануел Нойер ще е готов за мача с Португалия, увери Льов


Титулярният вратар на Германия Мануел Нойер ще бъде напълно готов за първия мач на отбора на световното първенство в Бразилия, съобщи селекционерът Йоахим Льов.

Бундестимът ще започне участието си на мондиала срещу Португалия на 16 юни в Салвадор.

Нойер, който в последните три седмици лекува контузия на рамото, направи първа тренировка с топка с треньора на вратарите Андреас Кьопке в първото занимание на състава на бразилска земя.

"В момента не виждам никакъв...

Мъжът ударил 4-месечното бебе и пребил майката, защото детето било от друг

32-годишният Ивайло Кръстев пребил почти до смърт своята съпруга след ожесточен семеен скандал, преди да посегне на 4-месечното бебе. За инцидентът, станал в семейното жилище в кв. "Грамада" в Благоевград, бе съобщено вчера. Ивайло Кръстев обвинил съпругата си, че той не е баща на 4-месечното им бебе, твърди "Вяра". 32-годишният Ивайло Кръстев пребил почти до смърт своята съпруга след ожесточен семеен скандал, преди да посегне на 4-месечното бебе. За инцидентът, станал в семейното жилище в кв. "Грамада" в Благоевград, бе съобщено вчера. Ивайло Кръстев обвинил съпругата си, че той не е баща на 4-месечното им бебе, твърди "Вяра".

Търговията на дребно с ръст от 2,4 на сто през април

Търговията на дребно е нараснала с 2,4 % през изминалия април месец за разлика от същия период на 2013 г. Това показват изчисленията на Националния...

Създадоха робот, койтo разбира човешките чувства

/КРОССЯпонската фирма "Софтбанк" представи робота си Пепър, който разбира човешките чувства благодарение на система, анализираща жестове, изражения и тона на гласа. Хората могат да общуват с Пепър като с „приятелите и роднините си", а той може да изпълнява различни задачи и команди. "Нашата визия бе да направим робот с емоции, сърце и любов", заяви Масайоши Сон - изпълнителен директор на „Софтбанк". "Дали изглеждам като обикновен човек или като знаменитост? Като какъв да изглеждам от двата типа?", провокира пък Пепър. Продажбата на робота ще започне догодина. Цената му ще е 1930 щатски долара. Прототипи на Пепър вече са доставени в два магазина на "Софтбанк" в Токио и клиентите ще имат възможност да общуват с тях. Заради застаряващото население и намаляващата раждаемост в Япония се очаква търсенето на роботи да нараства, а страната и сега е сред най-големите пазари за тях. Според прогнозите в бъдеще ще ги купуват не само предприятията, но и домакинствата, за да се грижат за възрастни хора. "Софтбанк" е разработила Пепър заедно с френската компания "Алдебаран роботикс", чийто мажоритарен съсобственик е от 2012 г.    

И Сърбия прекратява строителството на „Южен поток”

Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода „Южен поток Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода „Южен поток", обяви вицепремиерът Зорана Михайлович, предаде сръбското радио b92. Медията посочва, че изявлението на Михайлович е последвало изявлението на българския премиер Пламен Орешарски, който заяви, че България отменя изграждането на газопровода.

Американците спряха "Южен поток", коментира руската преса

 Американците спряха "Южен поток" в България, пише вестник "Росийская газета".

Руският официоз отбелязва, че българският премиер Пламен Орешарски е обявил преустановяването на работата по проекта за газопровод, докато бъдат отстранени всички забележки от страна на Брюксел, след среща с американски сенатори.


До последния момент българското правителство отбиваше опитите на Еврокомисията да спре "Южен поток" напълно успешно, посочва "Росийская газета". Премиерът и министърът на икономиката и енергетиката непрекъснато уверяваха колко е важно строителството на газопровода за България. "Визитата на тримата американски сенатори Джонсън, Мърфи и Маккейн обаче показа нагледно, че доларът командва европейската политика", коментира руският ежедневник. "Всичко, за което София възнамеряваше да се договори с Брюксел, просто бе отнесено от американците", заключава "Росийская газета".

Главният редактор на руското списание "Русия в глобалната политика" Фьодор Лукянов коментира пред РИА Новости, че въпросът за строителството на "Южен поток" в България не е закрит. "Борбата между страните в конфликта ще продължи", подчертава той.

Според Лукянов Европейската комисия е категорично против "Южен поток", тъй като "той влиза в разрез с линията на съкращаване на зависимостта от Русия". "На България се оказва гигантски натиск от страна на Европейската комисия, която формално не може да спре строителството на (руския газопровод), но предявява много претенции, касаещи конкретни въпроси", обяснява той.

Руският политолог отчита, че "България не е такава страна, която може да се противопоставя сериозно на натиска на Европа", като дава пример с резкия обрат в позицията на премиера. "Борбата ще продължи. За Русия това означава много допълнителни главоболия. Въпросът не е закрит, но той, естествено, силно се усложнява", обобщава Лукянов.

Изправена пред критиките на Запада, България замрази строителството на "Южен поток", пише вестник "Монд".

Френският ежедневник отбелязва, че София е преустановила подготовката за изграждането на руско-италианския газопровод след критики от страна на Вашингтон и Брюксел.

Европейската комисия поиска във вторник от България да преустанови строителството на руския проект за газопровод с аргумента, че не е спазила европейското законодателство. Експерти от Брюксел са очаквани тази седмица в България за разговори с правителството, посочва "Монд".

Вестникът цитира изявлението на американския сенатор Джон Маккейн, направено вчера в София, че Съединените щати подкрепят "усилията на българското правителство да се стреми, с висок приоритет, към енергийна независимост от която и да било страна". Маккейн освен това призова проектът "Южен поток" да бъде осъществен от "организации, независими от Русия".
 

(БТА)


И Сърбия прекратява "Южен поток"

Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода „Южен поток”. Това заяви вицепремиерът Зорана Михайлович, цитирана от сръбското радио b92. Радиото посочва, че изявлението на Михайлович е последвало след изявлението на българския премиер Пламен Орешарски, който заяви, че България отменя изграждането на газопровода. Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода „Южен поток”. Това заяви вицепремиерът Зорана Михайлович, цитирана от сръбското радио b92. Радиото посочва, че изявлението на Михайлович е последвало след изявлението на българския премиер Пламен Орешарски, който заяви, че България отменя изграждането на газопровода.

И Сърбия прекратява строителството на „Южен поток”

/КРОСС/Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода "Южен поток". Това заяви вицепремиерът Зорана Михайлович, предаде сръбското радио b92. Радиото посочва, че изявлението на Михайлович е последвало след изявлението на българския премиер Пламен Орешарски, който заяви, че България отменя изграждането на газопровода. "България е основният център. Ще трябва да чакаме докато продължават разговорите между България и ЕС или докато Русия не промени маршрута. Но резултатът от единия и другия сценарий предвижда отменяне на строителните действия", заявила Михайлович. ""Южен поток" е важен за нас, но е ясно, че Сърбия е само една от страните, през които ще минава газопроводът. Ние сме и единствената държава, с изключение на Русия, която не е член на ЕС и през която трябва да мине тръбата", заяви сръбският министър на енергетиката Александър Антич. Той допълни, че Сърбия ще продължи да следи развитието на ситуацията около проекта. "Сърбиягаз" отговаря за проекта в западната ни съседка по преговорите за заема от "Газопром". В края на юни бе предвидено да се подпишат договорите с изпълнителите. От компанията обявиха пред Blic, че дейностите по "Южен поток" няма да спират, освен ако правителството на реши друго.    

Театър в Поморие: Тони Димитрова в постановката „Диагноза –Едит Пиаф”

TONI

Бургаският театър “Адриана Будевска” ще представи на сцената на читалище “Просвета 1888″ – Поморие постановката „Диагноза –Едит Пиаф” на 25 юни /сряда/, в която ще видим и Тони Димитрова. Постановката е по идея на Борислав Чакринов, който е директор на бургаския театър. В ролята на Едит Пиаф ще видим самата Тони Димитрова, която прави сериозен театрален дебют като актриса.

На сцената ще видим: Христо Симеонов, Стефан Иванов, Даниела Георгиева, Ива Папазова, Деница Денчева, Асен Лозанов, Никола Парашкевов, Димитър Мартинов.

Диагноза: Едит Пиаф! Кой е болен? И от какво? Това не е пиеса за биографията на Едит. Или не само за нея. Защото истината за същността на таланта много често не се крие в биографията му или не само там. Един човек, имал щастието да гледа наживо Едит Пиаф, ни разказа как тази малка жена по време на концерт е изглеждала огромна. Чисто физически. Кой може да пресъздаде на сцената непостижимостта на звездите. Някой луд? Или друга звезда? Звездите, които ни карат да мечтаем.

Днес интернет направи света малък, ние буквално живеем сред звездите, ухаем на техния парфюм, знаем не само цвета на очите, а и на чаршафите им; плачем и се радваме заедно с тях; полудяваме от желание да бъдем като тях. И всичко това е възможно стига някой да ни постави верната диагноза.

Певицата Тони Димитрова ще изненада феновете си с новото си амплоа на актриса. В „Диагноза: Едит Пиаф”, Димитрова не само ще пее, но и ще играе, предизвикателство което е ново за нея.

Срути се част от Моста на изкуствата в Париж

В неделя следобед се срути част от парапета на "Моста на изкуствата" в Париж, обрасъл докрай с хиляди "любовни катинари". Наложи се евакуация. Пострадали няма.

Плевнелиев се среща с българските евродепутати, Станишев не дойде

Започна срещата на президента Росен Плевнелиев с новоизбраните български евродепутати. От избраните 17 представители на България в Европейския парламент на срещата не дойдоха Сергей Станишев от Коалиция за България и Мария Габриел от ГЕРБ. 

Президентът ще обсъди с българските евродепутати приоритетите им в Европейския парламент.
Започна срещата на президента Росен Плевнелиев с новоизбраните български евродепутати. От избраните 17 представители на България в Европейския парламент на срещата не дойдоха Сергей Станишев от Коалиция за България и Мария Габриел от ГЕРБ. Президентът ще обсъди с българските евродепутати приоритетите им в Европейския парламент.

Късметлия от Варна спечели кола от тотото

Късметлия от Варна спечели лек автомобил Ford Fiesta – голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс”. Лекият автомобил беше спечелен в 38-ия тираж на СПОРТ ТОТО, който се проведе на 11 май 2014 г., научи Moreto.net. Печелившият ще получи ключа на автомобила от Светлана Георгиева, и.

Мъжът ударил 4-месечното бебе и майката, защото мислел, че детето е от друг

32-годишният Ивайло Кръстев пребил почти до смърт своята съпруга след ожесточен семеен скандал, преди да посегне на 4-месечното бебе. За инцидентът, станал в семейното жилище в кв. 32-годишният Ивайло Кръстев пребил почти до смърт своята съпруга след ожесточен семеен скандал, преди да посегне на 4-месечното бебе. За инцидентът, станал в семейното жилище в кв. "Грамада" в Благоевград, бе съобщено вчера. Ивайло Кръстев обвинил съпругата си, че той не е баща на 4-месечното им бебе, твърди "Вяра".

Крака, по-дълги от Айфеловата кула


“Невероятна шампионка!”, написа Григор Димитров в туитър след триумфа на Мария Шарапова на турнира “Ролан Гарос”. Красивата руска “кула” на тениса направи традиционната фотосесия с френската гордост - Айфеловата кула. Хубавата Маша благодари на родителите и треньора си: “Има и други специални за мен хора, “Невероятна шампионка!”, написа Григор Димитров в туитър след триумфа на Мария Шарапова на турнира “Ролан Гарос”. Красивата руска “кула” на тениса направи традиционната фотосесия с френската гордост - Айфеловата кула. Хубавата Маша благодари на родителите и треньора си: “Има и други специални за мен хора,

Британец намерен мъртъв в хотел в Стойките

62-годишният британец Едуард Калиган е починал в хотел в с. Стойките, Смолянско, съобщиха от полицията.

Арестуваха крадец в дома на Сандра Бълок

Арестуваха крадец в дома на Сандра Бълок в Лос Анджелис. Актрисата не си е била вкъщи по време на обира, съобщи Асошиейтед прес.
При обира Бълок не е пострадала. Блюстителите на реда се отзовали на телефонно повикване към 6:30 часа местно време. Те арестували на местопрестъплението 39-годишния Джошуа Корбет. Арестуваха крадец в дома на Сандра Бълок в Лос Анджелис. Актрисата не си е била вкъщи по време на обира, съобщи Асошиейтед прес. При обира Бълок не е пострадала. Блюстителите на реда се отзовали на телефонно повикване към 6:30 часа местно време. Те арестували на местопрестъплението 39-годишния Джошуа Корбет.

Гръмотевични бури в Гърция

Въпреки интензитета си метеорологичните явления се очаква да отшумят постепенно и да утихнат до ранните сутрешни часове на вторник.

прочети повече

Арестуваха крадец в дома на Сандра Бълок

Арестуваха крадец в дома на Сандра Бълок в Лос Анджелис. Актрисата не си е била вкъщи по време на обира, съобщи Асошиейтед прес.
При обира Бълок не е пострадала. Блюстителите на реда се отзовали на телефонно повикване към 6:30 часа местно време. Те арестували на местопрестъплението 39-годишния Джошуа Корбет. Арестуваха крадец в дома на Сандра Бълок в Лос Анджелис. Актрисата не си е била вкъщи по време на обира, съобщи Асошиейтед прес. При обира Бълок не е пострадала. Блюстителите на реда се отзовали на телефонно повикване към 6:30 часа местно време. Те арестували на местопрестъплението 39-годишния Джошуа Корбет.

Нови екипи лекари от столични болници ще помагат на Спешна помощ

 Утре ще бъдат формирани новите екипи от лекари от столични болници, които ще помагат на Спешна помощ. Така София ще бъде обслужвана денонощно от около 20 екипа, съобщи пред БНР временно изпълняващият длъжността директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър Златанов. 

 

Така спешните екипи ще станат от 11 - близо 20. 50 свободни работни места за столичната Бърза помощ ще се обявят на сайтовете на Центъра за спешна помощ и Министерството на здравеопазването. Ще се поканят и бивши работещи в системата. 

 

"Едно от нещата, които искам да направя през времето, в което съм директор, е да се почувстват като хора с достойно заплащане", посочи д-р Златанов.

 

"Ентусиазмът на д-р Златанов е похвален, но трябват действителни мерки, които да не залъгват работещите в Спешна помощ, а да ги накарат да повярват, че наистина се решават проблемите. Те разбират отговорността си към живота на хората, но не бива да се злоупотребява с тяхното разбиране”, каза от своя страна д-р Иван Кокалов, председател на Федерация "Здравеопазване" към КНСБ. 

 

"Обявени са 50 свободни места, а това значи, че трудът е неатрактивен и не е добре заплатен", допълва той.



http://novanews.bg/


 

Грешната битка за Европейската комисия

И Европейският съвет, и Парламентът прекалиха. Сагата с избора на следващия шеф на ЕК разкри доста нелепо боричкане за власт между Съвета и Европарламента като и двете страни си извиват взаимно ръцете. Всичко тръгва обаче от прекалено обтекаемата формулировка в Лисабонския договор, която дава въ ...

И Сърбия спира работата по "Южен поток"

Сърбия отлага дейностите по изграждането на газопровода „Южен поток“, съобщи вицепремиерът на западната ни съседка Зорана Михайлович. България е ключова територия за проекта и докато не приключат разговорите между София и Брюксел от една страна, и ЕС и Русия от друга, ние трябва да изчакаме, каза Михайлович пред вестник Blic. Другият сценарий е Русия да промени маршрута на „Южен поток“. Но във всеки случай това означава временно прекратяване на работата по проекта на сръбска територия, уточни вицепремиерът. Сръбският министър на енергетиката също е категоричен, че бъдещето на „Южен поток“ зависи от договореностите между Европейската комисия със страните членки на ЕС и Русия.

Опожариха парк Водопада в Радомир - СНИМКИ

Цитат от коментарите в фейсбук групата на гр. Радомир :

Мисля , че е крайно време хората в града да се обединим срещу тая идиотщина от страна на лумпени и управляващи ?!?!?! Не е нормално да се случват подобни...

Продължава

Станишев не дойде на срещата на Плевнелиев с българските евродепутати

Започна срещата на президента Росен Плевнелиев с новоизбраните български евродепутати. От избраните 17 представители на България в Европейския парламент на срещата не дойдоха Сергей Станишев от Коалиция за България и Мария Габриел от ГЕРБ. 

Президентът ще обсъди с българските евродепутати приоритетите им в Европейския парламент.
Започна срещата на президента Росен Плевнелиев с новоизбраните български евродепутати. От избраните 17 представители на България в Европейския парламент на срещата не дойдоха Сергей Станишев от Коалиция за България и Мария Габриел от ГЕРБ. Президентът ще обсъди с българските евродепутати приоритетите им в Европейския парламент.

ООН: Балканите ще се възстановяват от наводненията до 2018 г.

Възстановяването на щетите от наводненията на Балканите ще продължи до 2018 г. Това заяви Ирена Солорано, координатор на ООН в Сърбия в интервю за сръбския вестник "Блиц", цитирано от БГНЕС.
Солорано изтъква, че на първо място трябва да бъде преодоляно замърсяването на водата, тъй като то може да се превърне в потенциален източник на зарази. Възстановяването на щетите от наводненията на Балканите ще продължи до 2018 г. Това заяви Ирена Солорано, координатор на ООН в Сърбия в интервю за сръбския вестник "Блиц", цитирано от БГНЕС. Солорано изтъква, че на първо място трябва да бъде преодоляно замърсяването на водата, тъй като то може да се превърне в потенциален източник на зарази.

Пиронкова се върна в Топ 40, Димитров слезе до №13 в света

Цветана Пиронкова се изкачи с 5 места до №37 в световната ранглиста, а Григор Димитров слезе с място надолу до №13 след представянето им на Откритото първенство на Франция. Пиронкова отпадна във втория кръг от Мария Шарапова, а Димитров - още в първия от хърватина Иво Карлович. Голямата победителка в Париж – Мария Шарапова от днес е №5 в класацията на WTA. 

ООН: Балканите ще се възстановяват от наводненията до 2018 г.

Възстановяването на щетите от наводненията на Балканите ще продължи до 2018 г. Това заяви Ирена Солорано, координатор на ООН в Сърбия в интервю за сръбския вестник Възстановяването на щетите от наводненията на Балканите ще продължи до 2018 г. Това заяви Ирена Солорано, координатор на ООН в Сърбия в интервю за сръбския вестник "Блиц", цитирано от БГНЕС. Солорано изтъква, че на първо място трябва да бъде преодоляно замърсяването на водата, тъй като то може да се превърне в потенциален източник на зарази.

Aвария спря топлата вода в 10 столични квартала

Поради авария на магистрален топлопровод е прекъснато топлоподаването в 10 столични квартала, съобщиха от "Топлофикация София". Сред тях са "Крива река", "Лагера", "...

Форма на живот

Трескаво очаквах следващото послание на Мелвин. Постоянно ме нападаха неверо­ятни видения: разгромени иракци, експлозии, които разцепват черепа ми, американски войни­ци, които не спира...

Името на Камелия Нейкова замесено в сигнал за побой, който Русенската прокуратура не бърза да разплита

Името на говорителя на ЦИК Камелия Нейкова беше намесено в случай на жалба за побой, подадена до Русенската районна прокуратура. Преди десетина дни Actualno.com ви разказа за жалба до Русенската райо...

Ди Мария: Удоволствие е да играеш с Меси

Полузащитникът на Аржентина Анхел Ди Мария засипа с похвали съотборника си в националния тим Лео Меси. Футболистът на Реал (Мадрид) заяви, че играчът на Барселона е останал земен и скромен човек, въпр...

Асад обяви обща амнистия

Сирийският президент Башар Асад обяви "обща амнистия" за всички извършени до днес престъпления, съобщи държавната телевизия, без да дава повече подробности, предаде БГНЕС. Тя цитира минис...

Потомък стига до шокиращите тайни на предците си

Робинзоновец от XIX век, оцелял 20 години на необитаем остров и превърнал се в световна знаменитост. Мастит писател – носител на Нобелова награда за литература и герой от Втората световна во...

Стачкуващите работници в метрото заплашиха, че няма да работят на 12 юни

В навечерието на световното първенство по футбол в Сао Пауло продължава стачката на работниците в метрото. Те претендират за по-високи заплати и, стачкувайки, буквално парализираха мегаполиса за 5 дни...

Фандъкова заяви, че няма намерение да става премиер

Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече слуховете, че е евентуален кандидат за премиерския пост. Името й за наследник на Пламен Орешарски се завъртя в медийното пространство заедно с това на колег...

Пиронкова се изкачи с 5 позиции до 37-ата, Григор е 13-и

Завършилото Открито първенство на Франция по тенис поразмести световните ранглисти, макар водачите да запазиха позициите си. Отпадането на Григор Димитров още в първия кръг го смъкна с една позиция до 13-ата. Голям прогрес направи латвиецът Ернест Гулбис, който прескочи 7 места и за първи път в кариерата си е в 10-те най-силни тенисисти в света.

Онлайн покупките са с най-голям ръст през април


Онлайн покупките са с най-голям ръст през април в сравнение със същия месец на миналата година, показват данните на НСИ за търговията на дребно през месеца. Поръчаните по "пощата, телефона или интернет" стоки са нараснали с 18 на сто.

Покупките на компютри, телефони и др. подобни са се увеличили с 14.1 на сто през месеца, а търговията с лекарства и медицински стоки - с 4.3 на сто.

През април има спад на покупките на облекло, обувки и кожени изделия с 5.1 на сто, на...

Ако Орешарски подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос, смята Ерменков

 Ние с ДПС винаги сме били в един различен политически спектър. Това, че сме управлявали тази година заедно е въпрос на избор на българските граждани и съотношение в силите в парламента и няма как да живеем в абсолютна хармония, когато едните изповядват социални, а другите - либерални идеи. Така депутатът от „Коалиция за България" Таско Ерменков коментира в "Здравей, България" по Нова телевизия отношенията между двете партии след евроизборите.

На въпрос дали лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставка, той коментира, че това е въпрос, който трябва да се реши вътре в партията. "Въпрос на лично възпитание и вкус е да се обсъжда в публичното пространство нещо, което касае вътрешнопартийни въпроси", заяви Ерменков.

Той обаче е на мнение, че в никакъв случай Пламен Орешарски не трябва да подава оставка. "Надявам се неговите нерви да издържат, защото ако той подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос", на мнение е депутатът.

Според него нови избори трябва да се случат тогава, когато правителството вече не е в състояние да изпълнява неотложните задачи. Той не изключи такива да има както догодина, така и още през септември.

Относно изказването на премиера, че спира проекта "Южен поток", депутатът от „Коалиция за България" коментира, че най-вероятно става въпрос за недоразумение.

"Южен поток" е необходим за България и трябва да се случи с или без Орешарски. Той в момента полага усилия да се въведе ред в този проект", коментира Ерменков.

Източник: NovaNews.bg

"Южен поток" е необратим за Европа

„Ако гледаме на ситуацията стратегически и без емоции – проектът „Южен поток” изглежда по-скоро необратим, което е важното и за Европа, и за...

Сарафов: Има и сериозни сигнали за купуване на гласове, по някои са използвани СРС

/КРОСС/ В сравнение с предишни години от гледна точка на прокуратурата изборите преминаха доста спокойно. Към момента има 19 досъдебни производства, при предишни избори бяха около 200. Имаше множество сигнали, включително от медии - по всеки е направена проверка. Бяха образувани над 500 преписки. Ще ви дам пример за някои от данните в тях: гражданин заявява, че му е предоставена кокошка, и това според него е опит за купуване на гласа му. Друг - че е видял как негов съселянин го черпят с двойка кебапчета, за да гласува за определена партия. Разбира се, има и сериозни сигнали, по някои са използвани специални разузнавателни средства (СРС). По други в рамките само на ден 11 прокурори са разпитвали 65 свидетели. Засега обаче не се потвърждават данните, че има масирано купуване на гласове. Говоря за купуване на гласове във вида, в който сме свикнали да си го представяме. Изводите от изборите за Европейски парламент, проведени на 25 май у нас, посочи в интервю за "24 часа"  заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Сарафов допълни: Не омаловажавам изобретателността на купувачите на гласове, но според мен вече не можем да говорим за купуване на гласове на едро в мащаби, които да променят изборните резултати. Въпреки всичко проявите на купуване и продаване на вот са и ще бъдат преследвани от закона. Сарафов не посочи конкретна тарифа. В образуваните преписки имаме сигнали и за 20, и за 1500 лв., посочи той

Пиян баща наби 4-месечното си бебе

Полицията в Благоевград е задържала мъж, ударил 4-месечно бебе. Детето е в болница със съмнения за комоцио.

Напрежението между БСП и ДПС било заради борби за власт, сигурен Октай

Не се разбрали за разпределението на властовите позиции след евровота

Маджули - най-големият остров в сладководен басейн в света

В най-изолираната част на Индия, в земите между Китай (Тибет) и Мианмар, по поречието на река Брахмапутра, се намира най-големият остров в сладководен басейн в света, наречен с мелодичното име Маджули, пише списание GEO.
Тук рядко идват посетители от чужди земи. Дори индийски туристи не се срещат често. В най-изолираната част на Индия, в земите между Китай (Тибет) и Мианмар, по поречието на река Брахмапутра, се намира най-големият остров в сладководен басейн в света, наречен с мелодичното име Маджули, пише списание GEO. Тук рядко идват посетители от чужди земи. Дори индийски туристи не се срещат често.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване