Модни кралици без грим и фотошоп

Селфита разкриват как изглеждат някои от най-известните красавици в ежедневието


ДКЕВР поиска ревизия на дългосрочните договори с американските ТЕЦ-ове

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще предложи на финансовия министър Петър Чобанов да сезира Европейската комисия за преразглеждане...

ДКЕВР поиска ревизия на дългосрочните договори с американските ТЕЦ-ове

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще предложи на финансовия министър Петър Чобанов да сезира Европейската комисия за преразглеждане...

БСП удивена от решението на Орешарски за "Южен поток"

БСП удивена от решението на Орешарски за "Южен поток"

Българската социалистическа партия е удивена от решението за прекратяване реализацията на проекта "Южен поток".

Това каза в интервю за ИТАР-ТАСС заместник-председателят на БСП и председател на Комисията по външна политика в Народното събрание Янаки Стоилов. По думите му обявеното вчера от премиера Пламен Орешарски решение смущава. "По-добре би било да се внесат корекции в проекта едновременно с неговото реализиране. БСП подкрепя еднозначно "Южен поток" при изпълнение на изискванията на Европейския съюз.

Но очевидно този проект стана заложник на геополитическите интереси. От страна на правителството беше необходимо да отстоява по-твърдо националните интереси", коментира социалистът.

"Неуместно е, че решението за спиране на проекта беше обявено след срещата на Орешарски с американски сенатори. Тези въпроси засягат пряко ЕС, България и Русия и именно тези страни са длъжни да обсъждат възникващите проблеми. Още повече, че буквално ден преди това се проведе среща на министри и депутати, на която бяха обсъдени въпросите за строежа на "Южен поток" и възможно прекратяване на проекта дори не беше разисквано", допълни той. Попитан как ще се развие ситуацията, Стоилов заяви:

"Не мога да дам прогноза, тъй като сега под въпрос е самата система на държавно управление и способността на правителството да продължи своята работа. Сега страната навлиза в нов етап на своето развитие и е невъзможно прогнозирането на българската вътрешнополитическа ситуация".

Какво търсят руснаците в България

 Руснаците, накупили жилища в България, са поне 300 000, а парите, които са вложили, са към 18 милиарда евро. При това интересът ни най-малко не спада, а ефектът за българската икономика е благоприятен, казват експертите.

Закупените в България жилища от руски физически лица превишават десет пъти като стойност официално признатите капиталовложения на руски компании в българската икономика. И така по обща сума на направените инвестиции Русия изпреварва със солидна разлика всички задгранични играчи в българската икономика. Интересът на преобладаващата част от руснаците към придобиване на имот е съсредоточен предимно в черноморските градове и туристическите комплекси. През последните години расте и интересът към зимните курорти и селските имоти, отчитат българските брокерски фирми.

Плюсовете на България

Експертът Себастиян Петров от агенция "BgLife" е категоричен, че основните причини за високия интерес към българските имоти са относителната близост до Русия и сравнително ниските цени. Имотите в България са поне 2-3 пъти по-евтини, отколкото в Турция, Гърция или Хърватия. Голямо предимство е и възможността да се купува в брой, вместо чрез обичайната за Европа банкова транзакция. Това е особено голям плюс за държавните служители в Русия, на които им е забранено със закон да придобиват недвижимости извън границите на страната.

"Броят на сделките с руснаци са поне 700 000 или с 200 000 повече от официално обявените. Една от причините за разминаването е, че някои руски чиновници купуват по 3-4 апартамента, които приписват на свои роднини, за да избегнат санкциите на руския закон. При нас подобна сложна транзакция обаче се води като една-единствена сделка", споделя Себастиян Петров, който подчертава и, че в имотните инвестиции на руснаците в България няма нищо лошо.

"Известна част от влаганите пари несъмнено идват от укриването на данъци или от други престъпления. През 2010 г. туристически комплекс в град Бяла на съпругата на бившия московски кмет Лужков /обвинен за огромни присвоявания, корупция и далавери с обществени средства – б.а./ дори спечели архитектурен конкурс. Явно в подобни случаи не се подават декларации за произхода на средствата, но като цяло ефектите от търговията с недвижимости са благоприятни за българската икономика, особено след оттеглянето на инвеститорите от Великобритания и Ирландия “, резюмира икономистът Красен Станчев.

И руснаците са отблъснати от презастрояването на крайбрежието

Когато имиджът е добър

Според експерта по недвижимостите Себастиян Петров, средният бюджет на руските мераклии за втори дом в България е между 45 000 и 60 000 евро, като предпочитанията са към затворени комплекси с добра инфраструктура. "Руските ни клиенти не са така претенциозни или глезени - като англичаните например. Плашат се от непознати дилъри на имоти, за които нямат препоръки. Презстрояването на Черноморието ги отблъсква, но пък споделят, че в България се чувстват по-свободни, отколкото в Русия", споделя впечатленията си Петров.

Надежда Б. от Санкт Петербург, например, от години живее в България и помага на своите сънародници да си намерят жилища изгодно. "Сред тях има доста артисти, художници и въобще хора със свободни професии. Идват в достъпната за портфейлите им и много ценена като природа и климат България, за да летуват заедно и да оставят зад гърба си поне за малко притесненията в родината. Сред обикновените хора в Русия България има имидж на приятелска и близка до тях страна", изтъква Надежда. Думите ѝ се потвърждават от скорошен социологически сондаж в Русия, според който България се нарежда на осмо място по степен на предпочитания от страна на руснаците - така изпреварва дори Сърбия и традиционно предпочитаните дестинации като Германия или Турция.

Търсят се села без цигани

Любопитен източник на информация за България през погледа на чужденците са сайтовете, в които пишат руски граждани, собственици или кандидати за придобиване на недвижим имот в България. От бележките им става ясно, че интересът постепенно се измества от шумното и бетонирано Черноморие към зимните и балнеоложките курорти , а и към селата. Освен любимата гледка на планина с езеро, руските потребители търсят инфраструктура и транспорт, който да не спира през зимата заради непочистените пътища.

Интересът постепенно се насочва и към селата

"Моите съграждани по Черноморието все повече търсят села с обработваема земя, която засега обаче нямат възможност директно да закупят и придобиването и става чрез адвокатски хватки", споделя Надежда Б. "В крайна сметка от покупките на недвижими имоти в България имат полза не само руснаците, а и самата Русия. Защото ако се твърди, че част от парите за ваканционни домове и комплекси идват от незаконни източници, по-добре е те да бъдат влагани в имоти и да създават някаква допълнителна заетост в България, вместо да бъдат реинвестирани в руската престъпност", заключава икономистът Красен Станчев.

 

DW.DE

„Още веднъж, ако позволите...”, "Скъперникът" и "Аз, Сизиф" тази вечер във "Варненско лято"

Днес от 18.30 ч. на сцена „Филиал” на Варненския Драматичен театър гостува спектакълът „Още веднъж, ако позволите” по пиесата на нашумелия канадски автор Мишел Трембле (Драматично-куклен театър - Враца). Постановката ще бъде показана като част от българската селекция на Международния театрален фестивал „Варненско лято”, съобщиха организаторите за Moreto.

Още един труп след убийство от ревност

Зла прокоба сполетя фамилията на Борчо и цялото ни село. Само за няколко дни се разбра, че дъщеря му Нина е убита, зет му е убиецът, а внукът му се удави! Жестоко е! Да пази Господ!" Така говорят и се кръстят с хората в монтанското село Медковец. В деня, в който полицията съобщи, че 25-годишната Нина Борисова е мъртва и за убийството е арестуван мъ Зла прокоба сполетя фамилията на Борчо и цялото ни село. Само за няколко дни се разбра, че дъщеря му Нина е убита, зет му е убиецът, а внукът му се удави! Жестоко е! Да пази Господ!" Така говорят и се кръстят с хората в монтанското село Медковец. В деня, в който полицията съобщи, че 25-годишната Нина Борисова е мъртва и за убийството е арестуван мъ

Огнян Минчев: Орешарски не свети със собствена светлина

"Търси се публичен ефект от съобщаването на новината именно след срещата с американските сенатори. В случая с "Южен поток" решението все пак е свързано с Брюксел, с това, че се нарушава европейското законодателство. Натискът на Брюксел е абсолютно легитимен от гледна точка на това, че България се е съгласила да спазва европейското законодателство, ставайки член на ЕС." Така политологът Огнян Минчев коментира пред БНР новината за спирането на действията на България по "Южен поток" до постигане на разбирателство с ЕК.

Спортният талант Теодор Георгиев със сребро от турнир в Швейцария

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" - Теодор Георгиев бе на пет секунди от златото от международния турнир по таекуондо клас G1 в Лозана, Швейцария. Теди водеше с 2:1 точки във финала на категория до 74 кг. на испанеца Хосе Фернандес Рей, но миг невнимание му костваше победата. Въпреки разочарованието от загубата на първото място, Теди увеличи шансовете си за класиране на първите Европейски олимпийски игри. По пътя си към успеха дупничанинът победи последователно французина Ремуела Тинирау с 6:5, англичанина Джордж Лий с 3:2, а на полуфинала се справи с австралиеца Джак Мартон с 4:2. Престижното шесто място зае друг Спортен талант на българския букмейкър - Митко Ценов. Това стана по време на състезанието в Маракеш, Мароко на 08.06. в дисциплината 3000 метра с препятствия. Българинът финишира с време 8:29.28 мин. Победител е кениецът Клемент Кембой с 8:18.73 мин. Митко ще бяга и на турнира в Уелва (Исп) в четвъртък, където 3000 м стипълчейз е традиционно силно състезание. Държавни шампиони станаха и други двама Спортни таланти - Мирослав Георгиев и Йонко Дончев. Мирослав направи феноменално каране на Държавния отборен шампионат на 1000 метра едноместен каяк и записа 3:26.43 мин. - най-доброто време, регистрирано някога в България. Втори в Пловдив завърши друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Борис Недялков - 3:37.99 мин., с което се нареди на първа позиция при младежите и втори в отборната надпревара

Бургас се кандидатира за Европейска столица на спорта

Община Бургас подава официална кандидатура за Европейска столица на спорта през 2015 година. "За нас ще е привилегия, ако бъдем одобрени. Но, освен това, ще бъде надграждане на усилията ни за р...

Трудно е откраднатите мощи да бъдат пласирани нелегално

Трудно е откраднатите мощи да бъдат пласирани нелегално в канали за трафик на ценности, каза пред Радио "Фокус" Бургас Цветелина Рандева, говорител ОД на МВР-Бургас. По думите й, за да мо...

SOFIA JAZZ PEAK представя музиканти от Сардиния

Италианската певица Мария Джована Керки и нейната група ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала Sofia Jazz Peak. На 12 юни от 20:00 ч. в Sofia Live Club публиката ще чуе уникална музикал...

Вандализъм срещу офис на ДПС в Кърджали

Голяма дупка зее на витринното стъкло на партийния офис на ДПС в Кърджали, лидерите са категорични, че не е вандалски, а политически акт, предаде БГНЕС. Офисът е в непосредствена близост до сградат...

Таен свидетел по делото „Октопод” получи амнезия

На днешното заседание по делото „Октопод” разпитват поредния таен свидетел, предаде репортер на Фрог нюз. Самоличността му остана скрита.

ЦСКА ще играе приятелска среща с "Марек"


ЦСКА избра "Марек" за първи съперник в подготовката си за новия сезон. Червените ще се изправят срещу отбора от Дупница на 21 юни в 11.00 часа.

Срещата ще се играе на стадион "Искър" в Самоков в последния ден от първия лагер на ЦСКА. Воденият от Стойчо Младенов състав ще тренира в Боровец от днес в следващите две седмици.

Червените се събраха за подготовката си в неделя, когато футболистите преминаха медицински изследвания. След Боровец ЦСКА ще замине за лагер в...

И Сърбия спира "Южен поток"

Решението на България e в отговор на искане от страна

БСП изненадана от решението на Орешарски за "Южен поток"

Българската социалистическа партия е изненадана от решението на България да спре изпълнението на руския проект "Южен поток". Това заявява зам.-председателят на БСП, който оглавява комисията по външна политика в парламента Янаки Стоилов пред руската агенция ИТАР-ТАСС. Стоилов декларира, че подкрепата на БСП за проекта е при условие, че се вземат под внимание изискванията на ЕС. Описвайки решението да спре проекта, анонсирано от премиера Пламен Орешарски като "объркващо", Стоилов заявява, че е по-добре проектът да бъде адаптиран към изискванията по време на неговата реализация, пише ИТАР-ТАСС. Проектът очевидно е станал "заложник на геополитически интереси", докато правителството е трябвало да бъде по-твърдо в отстояването на националните интереси, вярва Стоилов. Политикът намира за неприемлив фактът, че решението е било обявено след среща между Орешарски и американски сенатори. Би трябвало въпросът да бъде обсъден от ЕС, България и Русия, каза Стоилов, допълвайки, че този въпрос не е бил на дневен ред само ден по-рано на среща между министри и депутати. Стоилов не се наема да прогнозира какво ще е бъдещето на проекта, тъй като се колебае в способността на правителството да продължи да работи, пише ИТАР-ТАСС. Страната сега "влиза в нов етап на развитие и българските вътрешни работи са непредсказуеми", казва политикът, цитиран от руската агенция.

От днес акциите на Apple са седем пъти повече

Предприетият от компанията сплит може да доведе до включването й в престижния индекс Dow Jones


БСП била удивена за "Южен поток"

"Решението, обявено вчера от премиера Пламен Орешарски, смущава. По-добре би било да се внесат корекции в проекта едновременно с неговото реализиране. БСП подкрепя еднозначно "Южен поток" при изпълнение на изискванията на ЕС", заяви зам.-председателят на БСП

Нов провал по делото САПАРД

Подсъдими и свидетели бойкотират съда

Ради Брадата и негов авер добавиха още една кражба в криминалните им биографии

Пернишки полицаи разкриха кражба на машини и инструменти, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

В края на миналата година било разбито мазе на улица „Тунджа” в областния град и били откраднати два електрожена, три ударни машини, поялник за тръбопровод, винторезна машина, зеге и други инструменти. Полицаите започнали разследване. В хода на работата били проведени множество процесуално-следствени действия при които са установени и задържани...

Продължава

Най-много са неохраняемите плажове в Бургаско

Най-много са неохраняемите плажове в Бургаско

Общо 46 са неохраняемите плажове в Бургаска област това лято, съобщават от МРР. Общо за трите черноморски области Бургас, Варна и Добрич плажовете, които остават без стопанин за този сезон са 83. 15 са в Добричка област и 22 във Варненска.

В Бургаско е най-дългата плажна ивица , която е с дължина над 100км. Най-много неохраняеми плажове има в община Царево 16, в община Бургас са 11, в Созопол и Несебър са 6 и 8 са в Поморие. Сред по-големите и известни плажове, които остават безстопанствени са Обзор-детски лагери, Иракли, Ахелой, къмпинг Европа, плажовете в Сарафово и Крайморие, Атанасовска коса, Отманли, Райски залив, Попския плаж в Царево.

Първанова: НСДВ постави въпроса за задължителното гласуване още през 2005 година

/КРОСС/ „Въпреки резултатите от европейските избори ние останахме верни на практиката си да говорим за истинска европейска политика. Същевременно ние не купуваме гласове. Нашите гласове са чисти. НДСВ продължава напред, защото има желание и енергия в обществото да се слушат политици като нас." Това заяви на пресконференция лидерът на НДСВ Антония Първанова. „Поредният този спектакъл наречен избори демотивира избирателите. Всяко забавяне на предсрочните парламентарни избори е време за сделки, в което задкулисните играчи в политиката ще направят своите оферти. По-лошото от правителството е парламентът. Искаме незабавна оставка", категорично подчерта тя. Антония Първанова припомни, че НСДВ е авторът на въпроса за задължителното гласуване в България. „Още през 2005-та година депутати от НДСВ поставиха въпроса за задължителен вот от парламентарната трибуна, а през 2007-ма година Симеон Сакскобургготски обяви готовността за провеждане на референдум. ГЕРБ ни подкрепи и внесе нашите предложения за обсъждане в Народното събрание.„ „В момента Сергей Станишев изтъква нашите предложения, тъй като ние и с БСП сме обсъдили необходимостта от въвеждането на задължително гласуване. Ние обаче настояваме и за електронно", допълни тя

Израелският и палестинският президент се помолиха за мир във Ватикана

Израелският и палестинският президент се помолиха за мир заедно с папа Франциск по време на безпрецедентна молитвена среща във Ватикана – жест, който дава надежди за създаването на повторна възможност за стартирането на близкоизточния мирен процес, коментират световните агенции.

Обявяват 50 свободни работни места в „Спешна помощ“

Във вторник ще бъдат формирани новите екипи лекари от софийски болници, които ще помагат на „Бърза помощ“, увери новият директор на Центъра

Дъбов: Следващото управление ще е коалиционно

/КРОСС/ Правото да гласуваш или не е въпрос на личен избор и промяната може да се направи едва след като се чуе какво мислят хората. Така Димитър Дъбов от БСП обясни, че задължителното гласуване трябва да мине първо през референдум, а след това, в зависимост от резултатите, през промяна в Конституцията.  В интервю за "24 часа" той отрече то да е насочено срещу ДПС, защото при подобна промяна те също имат ресурс да увеличат подкрепата си, както и останалите партии.  Подкрепата за референдум обаче не означава и допирна точка с ГЕРБ, които също са категорично за допитване. Изборите ще са възможно най-рано, което обаче не значи прибързани действия, посочи Дъбов. Той увери, че партията е готова за предсрочни избори, но посочи, че "те ще изправят на нокти отново всяка една партия". Два големи избора и вероятното провеждане на референдум в рамките на една година си е сериозно изпитание, изтощително е за всички, обясни Димитър Дъбов.  Дъбов потвърди казаното вече от лидера Сергей Станишев, че се провеждат разговори и отхвърли твърденията за война между двете партии, подкрепящи кабинета.  На някои им се иска нещата да изглеждат като война. Не виждам да има такава. Има насложили се по някаква случайност различни обстоятелства, които навеждат анализатори в тази посока, но няма някаква особена, дълбока причина, каза Дъбов

Русия за ситуацията около „Южен поток”: Рано е да се коментира

Кремъл смята за преждевременно да коментира изявлението на властите в България за спиране работите по проекта за газопровода „Южен поток", каза пред РИА Новости говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

„Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е", каза Песков. 




Кремъл смята за преждевременно да коментира изявлението на властите в България за спиране работите по проекта за газопровода „Южен поток", каза пред РИА Новости говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков. „Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е", каза Песков.

Джордж Клуни ще се жени във Венеция

Вилата му в Комо нямало да гарантира уединение на двойката


Русия: Рано е да се коментира ситуацията около „Южен поток”

Кремъл смята за преждевременно да коментира изявлението на властите в България за спиране работите по проекта за газопровода „Южен поток Кремъл смята за преждевременно да коментира изявлението на властите в България за спиране работите по проекта за газопровода „Южен поток", каза пред РИА Новости говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков. „Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е", каза Песков.

"Файненшъл таймс": Руските компании се готвят за плащания в юани

Руските компании се готвят да сключват договори в юани или във валутиш на други азиатски страни на фона на оасенията, че западните санкции срещу Москва могат да стеснят пазара в долари за тях, съобщава Си Ен Би Си.

Заловиха пернишката кримка Ради Брадата, докато краде от мазе

36-годишният Р.Б., Ради-Брадата е заловен в момент на кражба, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

На 7 юни бил подаден сигнал, че на улица „Васил Левски” в Перник, от мазета се извършва кражба. Пристигналите на място автопатрули задържали криминално проявения Р.Б. Мъжът се опитал да изнесе чанта, пълна с инструменти и водопроводни части. Задържан е за 24 часа и работата по случая продължава.

САЩ е „ЗА” силовата операция в Източна Украйна. Европейски медии са в шок

/КРОСС/ САЩ са категорично против призивите за разследване на действията на украинската армия в Новорусия и изисква да не се провеждат паралели с действията на опълченците. Това съобщи говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. От американското външнополитическо ведомство добавиха също, че смятат за правилна и необходима силовата операция в Източна Украйна, като обясниха, че „военната операция, провеждана от украинското правителство в югоизточната част на страната, е предназначена за защита на своите хора и своята територия”. И всичко това, независимо от заявленията на представители на ЕС и ОССЕ срещу бомбардирането на мирни граждани, разстрела на невъоръжени и свои „предатели”, убитите деца и „кървавото клане” в размирните региони на страната. Окуражаващо е, че поне някои от страните в ЕС, в това число Чехия и Италия, в своите медии с почуда и дори шокирано съобщават, че са поразени от отсъствието на информация в западните медии за жестоките престъпления на украинските власти. Те наричат случващото се в Югоизточна Украйна „ужасно клане, устроено от Киев”. Впрочем, нека разглеждаме нещата поред. „Ние нямаме достоверни доказателства, потвърждаващи съобщенията за нарушаването на правата на човека от страна на украинското правителство”, смятат от Държавния департамент

Тригодишно момиченце е с мозъчно сътресение след катастрофа

/КРОСС/Тригодишно момиченце е с мозъчно сътресение след катастрофа. Детето е настанено с отделението по неврохирургия на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен, съобщават от лечебното заведение. 50-годишна жена е направила опит за самоубийство с медикаменти. В момента състоянието й е добро. Настанена е в реанимация. 75-годишен мъж е открит в безпомощно състояние и транспортиран в болница. Първоначално е настанен в реанимация заради мозъчна контузия и травма на гръден кош. По-късно пациентът е преместен в неврохирургия за наблюдение. Състоянието му се подобрява.  

Порошенко иска да сложи край на сраженията до края на седмицата

Новият президент на Украйна Петро Порошенко обяви, че иска да сложи край на сраженията между силите за сигурност и проруските сепаратисти в източната част на страната до края на седмицата. "Трябва да прекратим огъня. За мен всеки ден, когато умират хора, всеки ден, когато Украйна плаща толкова висока цена, е неприемлив", подчерта Порошенко. Той се срещна в неделя с руския посланик в Украйна Михаил Зурабов, украинския посланик в Германия Павло Климкин и представителка на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Хайди Талиавини. Новият украински президент, който положи клетва в събота, посочи, че срещи в такъв формат ще се провеждат всеки ден, докато бъде изготвен план за умиротворяване на Източна Украйна. Над 200 души бяха убити от началото на операцията на украинските сили за сигурност срещу проруските сепаратисти в тази част на страната преди близо два месеца. Порошенко, който обеща разчистване на страната от проруските сепаратисти, въпреки руския натиск за прекратяване на военната операция в Източна Украйна, в събота призова руските сепаратисти да свалят оръжието, като обеща на тези, които не са изцапани с кръв, амнистия. Той заяви, че е готов на диалог с Русия и преди ден се срещна за кратко с президента Владимир Путин. Очаква се следващата седмица Киев и Москва да започнат разговори за край на сраженията между сепаратистите и правителствените сили в Източна Украйна. Сраженията в Източната част на страната продължавата, като няма данни за нови жертви. Русия твърди, че в страната има хуманитарна криза. Москва съобщи, че близо 20 хиляди жени и деца от югоизточна Украйна са преминали за три денонощия през руско-украинската граница при руската Ростовска област. Само в нощта на 8-ми срещу 9-ти юни на територията на областта са влезли 7 335 украински граждани. Русия се готви за негативни сценарии в Украйна Събитията в Украйна карат военно-политическото ръководство на Русия да включва в бойните планове различни варианти за действие, отчитайки фактора непредсказуемост, пише руският в. "Независимая газета". В събота по нареждане на президента Владимир Путин бяха вдигнати под тревога железопътните войски в Централния военен окръг, които не само изграждат мостове в наводнените райони в Сибирския федерален окръг, но и отработват сценарии, свързани с прехвърляне на войски на далечни разстояния. Аналогични внезапни задания, но по-мащабни, ще бъдат възложени на най-големите за годината стратегически учения "Восток-2014", отбелязва всекидневникът. "Независимая газета", цитиран от БТА. Началникът на Главното управление за бойна подготовка на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Иван Бувалцев, че сценарият на маневрите няма да бъде предварително известен на участниците, а мястото, на което ще се проведат, ще даде възможност в тях да участват всички родове войски. Кога и къде ще се състоят ученията не се съобщава, но Бувалцев казва, че те ще бъдат съобразени "с военно-политическата обстановка". Москва може да подсили границата Според руски военен експерт част от силите, мобилизирани в ученията "Восток-2014", може да бъдат използвани в западната част на Русия. Сценарият може да е такъв, че дадени военни части да бъдат предислоцирани от Далечния изток и Сибир в Централна и Югозападна Русия, за да се подсили границата с Украйна, отбелязва той. Възможността за такъв сценарий се потвърждава от думите на Бувалцев, че в ученията ще бъдат включени войски не само от Източния военен окръг, но и въздушно-десантни войски, далечната авиация - всички видове и родове войски, казва експертът. Според него в руското военно министерство са обърнали внимание на речта на новия украински президент Петро Порошенко при встъпването му в длъжност, в която той уверено заяви, че Крим "е бил, е и ще бъде украински". Освен да бъде върнат със сила, по друг начин това не може да стане, което значи, че руската армия трябва да бъде готова за такъв сценарий, допълва експертът.

Я.Стоилов: Решението на Орешарски за "Южен поток" смути БСП

Българската социалистическа партия е удивена от решението за прекратяване реализацията на проекта "Южен поток". Това каза в интервю за ИТАР-ТАСС заместник-председателят на БСП и председател на Комисията по външна политика в Народното събрание Янаки Стоилов.

5-6 партии с шанс за НС при вот сега, коалицията - неизбежна

Социолог: Задължителното гласуване ще вкара популистките партии в парламента


Сърбия отлага изграждането на "Южен поток"

България е възлова и затова, докато не приключат разговорите на България с Брюксел и на ЕС с Русия, и ние спираме. Или докато Русия не промени трасето, заяви сръбски вицепремиер

Покажи си гърдите или ще те арестувам!

Известният пишман екстрасенс Десислав Велков - Деси от Пелово, беше изправен пред Темида по поредното обвинение срещу него. Пред жертвите си той се представял за полицай и заплашвал, че ще ги арестува, ако не си покажат гърдите.

Порошенко - спасителят на Украйна

Шоколадов магнат, министър, опозиционен водач - новият лидер на Украйна Петро Порошенко е присъствал в политическия и икономическия живот на страната в множество различни роли, а в различни периоди е свързван с различни политически движения, включително с партията на сваления при протестите негов предшественик Виктор Янукович, но ролята , която пое, полагайки президентска клетва, е най-сериозната досега: на спасител на Украйна.   Порошенко пое кормилото на властта във вероятно най-критичния момент в 23-годишната история на независима Украйна. Антиправителствените протести принудиха през февруари предишния президент Виктор Янукович да избяга от страната, след това Русия анексира Крим, а сега проруски бунтовници водят сепаратистка борба срещу правителствените сили в Източна Украйна.   В добавка на това той трябва да стабилизира разклатената икономика и да възстанови доверието в ръководството на страната, тъй като много украинци, особено на изток, гледат на правителството с подозрение и дори открита враждебност.   А накрая, но не и по значение - Порошенко трябва някак да установи наново работещи отношения с Русия - съседът колос, с който споделят дълбоки културни, исторически, езикови и икономически връзки.   Имайки предвид тези сериозни предизвикателства, украинците от всички точки на страната, както и голяма част от международната аудитория, слушаше с изострено внимание първата президентска реч на Порошенко.   Тя съдържаше доста пасажи, които се харесаха на поддръжниците на февруарската революция и украинското единство, ако се съди по въодушевлението и одобрението, с които бяха посрещнати.   "Русия окупира Крим, който беше, е и ще бъде украински", беше едно от най-аплодираните му изказвания.   "Това казах и на /руския/ президент /Владимир/ Путин вчера в Нормандия", добави той.   Множеството приветства също предизвикателните думи, които новият президент отправи към проруските сапаратисти, цитирайки евангелието на апостол Матей в леко видоизменен контекст, че "който вади нож, от нож умира".   В крайна сметка обаче Порошенко трябва да убеди не поддръжниците, а опонентите си и онези украинци, които се колебаят чия страна да вземат.   Докато сепаратистите са категорично против Киев да затвърди правомощията си в източната част на страната, големи групи от населението подлежат на убеждаване, че Порошенко ще отстоява на дело интересите им.   Порошенко "подбра правилните думи в опит да очертае стратегическата насока, от която Украйна така отчаяно се нуждае", отбеляза в оценката си анализаторът от Полския институт по международни отношения Евген Воробьов. Още е твърде рано да се каже дали приведените от новия президент аргументи са убедителни. Неговите обещания, изречени не на друг, а на руски език, засегнаха въпроси, които стоят в ядрото на политическата криза в Украйна: повече инвестиции в Източна Украйна, тамошното население да има право "да запази собственото си виждане за историческа памет", с други думи казано - право на по-положително отношение към съветския период, на "свободно ползване на руски език" и на децентрализация. Много жители на Източна Украйна обаче искат още по-самостоятелна форма на управление - не децентрализация, а федерализация. Те настояват също не за по-широко ползване на руски език, а за обявяването му за втори държавен език.   Порошенко казва, че и двете искания нямат перспектива.В добавка той обеща да подпише епохално икономическо споразумение с ЕС "възможно най-скоро", изтъквайки, че крайната цел на Украйна е да стане пълноправен член на Евросъюза.   За много хора в Източна Украйна, които вместо това желаят по-близки икономически и политически връзки с Русия, това може да се окаже истинско проклятие.   Идните дни ще покажат добре или зле са приели украинските сепаратистки области първите жестове на Порошенко. Ще стане по-ясно също каква е реакцията на Москва.   Първата среща между украинския лидер и руския му колега Владимир Путин се състоя по време на честването във Франция на годишнината от десанта в Нормандия на 6 юни. Путин каза, че "приветства позицията на Порошенко", а на другия ден даде нареждания да се засили контрола по руската граница с Украйна, за да се предотврати възможността за незаконното й преминаване.   Предстои да видим дали тези първи стъпки са нещо, на което може да се възлагат надежди и дали Порошенко може да запази страната, която бе избран да оглави в този решаващ момент.   По БТА

Ченгета намериха краден джип в района на язовир "Пчелина"

Краден автомобил е намерен в Ковачевско, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

На 6 юни, при обход на района около язовир „Пчелина”, край село Лобош, полицаи открили изоставен джип "Сузуки Витара”. При направената справка се оказало, че колата е противозаконно отнета на 7 май тази година от град Земен. Не са установени липси и повреди. Автомобилът е иззет на съхранение в полицията. Работата по случая продължава.

И Сърбия се готви да спре "Южен поток"

Сърбия ще трябва да отложи началото на изграждането на "Южен поток", заяви сръбският вицепремиер и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович, цитирана от електронното издание на белградския вестник "Блиц".   Изявлението й идва след вчерашото съобщение на българския премиер Пламен Орешарски, че проектът "Южен поток" ще продължи само след като бъдат отстранени всички забележки на Брюксел и уточнен начинът на неговото изпълнение по-нататък.   "България е възел и затова, докато не приключат разговорите на България с Брюксел и на ЕС с Русия, и ние спираме. Или докато Русия не промени трасето. Но разбира се, резултатът и от едниния, и от другия сценарий означава отлагане на работите и в нашата страна", каза Зорана Михайлович.   "Бъдещето на проекта зависи преди всичко от договора на Европейската комисия с членките на ЕС и Русия. "Южен поток" е важен за нас и като проект за развитие, и като енергиен проект, но е ясно, че Сърбия е само една от държавите, през които газопроводът трябва да премине. При това ние сме единствената държава в този проект, освен Русия, която не е член на ЕС", обяснява министърът на минната промишленост и енергетиката Александър Антич.   Остава да се види дали ще бъде взето официално решение за прекъсване на работата по "Южен поток" в Сърбия, ще продължим да следим ситуацията, каза Антич.   В компанията "Сърбиягаз", която е натоварена с реализирането на проекта в Сърбия са в ход преговори за заем от "Газпром". За края на юни е планирано подписването на договора с изпълнителите. Действията по този проект няма да спрат, освен ако правителството не вземе друго решение, заявиха за "Блиц" от "Сърбияагаз".

Компютър мина теста на Тюринг – излъга, че е човек

Легендарният тест е изпитание дали една машина може да се определи като мислеща

И Сърбия се отказа от "Южен поток"

Сърбия се отказва от проекта "Южен поток" на този етап. Това заяви вицепремиерът на страната Зоран Михайлович. По думите му това е позицията на...

Италия е третият най-голям вносител в България след Германия и Русия

Износът на Италия за България е три пъти по-голям, отколкото на Китай, съобщи в понеделник главният оперативен директор на Уникредит Булбанк Андреа Казини на българо-италиански стопански форума в София.   Италия е третият най-голям търговски партньор на България след Германия и Русия. Износът на италианските компании за страната ни за миналата година е за 1.9 млрд. евро. За сравнение износът на Китай за България е за 648 млн. евро за 2013 г.   Италианският бизнес внася в България най-много текстилни и кожени изделия, различни машини и оборудване, потребителски стоки, метали и строителни материали.   Италия се нарежда и сред най-големите инвеститори в България с близо 2 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции. В банковия и застрахователния сектор вложенията достигат 600 млн. евро, в енергийния и текстилния сектор инвестициите са по 300 млн. евро.   Инфраструктурният сектор е ключов за българската икономика, като очакванията са той да се промени много през следващите години“, коментира Андреа Казини. Той посочи, че голямата ниша за развитие на бизнеса в този сектор се дължи на необходимостта от подобряване на транспортната, комуникационната и енергийна инфраструктура на страната, както и възможността за използване на средства от фондовете на ЕС.   Пред представители на италианския бизнес бяха представени и възможности за инвестиции в България в енергийния сектор и по конкретно в проекти за биомаса, малки ВЕЦ и соларни инсталации.   Пазарът на недвижими имоти в България също представлява интерес за италианските компании. Освен на подобряването на настроенията на инвеститорите, това се дължи и на стабилните равнища на наемите, както и по-ниските цени на имотите и разходите по поддръжка на сградите, каза още оперативният директор на Уникредит Булбанк.

И районът около Зимно кино Тракия остава без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария, без вода ще останат и абонатите в района около зимно кино Тракия. Водоподаването ще бъде възстановен до 17часа, допълват от водоснабдителното дружество. Без вода са и следните райони: - района над лятно кино Тракия до 13 часа; - района на ЖП Гара до 16 часа; - част от кв.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване