Тасев: Не сме заплашени от санкци заради "Южен поток"

/КРОСС/ „Не можеш да спреш нещо, което реално не е тръгнало. Не сме заплашени от санкции, тъй като той просто е замразил действията по проекта." Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Атанас Тасев на въпрос относно вчерашната новина, че министър-председателят Пламен Орешарски е спрял „Южен поток" след срещата си с американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън. „Ние пропускаме много съществен факт - идването на Маккейн. Когато американците изпращат като свой представител един ястреб като Маккейн, това говори, че политиката на САЩ по отношение на Русия се втвърдява. Внушението е ясно - всеки, който контактува с хора в черния списък, независимо дали има някакъв договор и как е подписан той, ще бъде засегнат", заяви той. "Няма никакви основания за наказания или санкции. Ние изцяло сме спазили Третия енергиен пакет", категоричен бе Тасев.  

Майката на Паоло: Чувствам вина, че съм жива

"Бих искала извършителят да си понесе достойно наказанието"


Чуждите медии за България и „Южен поток“

Изправена пред критиките на Запада, България замрази строителството на „Южен поток“, пише в. „Монд“; руската преса е доста по-крайна: Американците спряха „Южен поток“

Отнемат по бързата процедура удостоверенията на таксиметровие шофьори

/КРОСС/ Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще може да отнема по бърза административна процедура удостоверението за водач на таксиметров шофьор, който не отговаря на някое от изискванията. Това предвиждат промени в наредбата за таксиметровите превози на транспортното министерство. За да получат такова удостоверение, шофьорите трябва да имат валидна шофьорска книжка, да са психологически годни, да не са осъждани и да нямат съдебна забрана да шофират. В момента, ако водачът спре да отговаря на някое от условията, автомобилната администрация може да отнеме удостоверението само по съдебен път. Заради тромавия ред досега почти нямало случай, в който да се вземе удостоверението дори на хора, останали без книжка. Големите таксиметрови компании подкрепят промените, показа допитване на "Труд". В предложенията за промени се предвижда още шофьорите на такси да нямат право да отказват да качват в колите си пътници с увреждания, които са придружени от кучета водачи. Така ще се облекчи достъпът на тези хора до транспортни услуги.  

В сряда става ясна съдбата на кабинета

Едва след заседанието на Националния съвет на БСП във вторник вечерта ще бъдат започнати разговори между БСП и ДПС за оставката на правителството, пише "Стандарт". Двете партии обтегнаха публично отношения в средата на миналата седмица. И поставиха въпроса за предсрочни избори.

11 игри с онлайн залози вече са законни

Законните интернет хазартни игри в България вече са 11, става ясно от “белия” списък на Държавната комисия по хазарта. В същото време в “черния” списък, в който влизат сайтовете без разрешение, вече фигурират над 200 онлайн оператора. Така по-голямата част от бранша остава в сивия сектор въпреки облекчения режим. Законните интернет хазартни игри в България вече са 11, става ясно от “белия” списък на Държавната комисия по хазарта. В същото време в “черния” списък, в който влизат сайтовете без разрешение, вече фигурират над 200 онлайн оператора. Така по-голямата част от бранша остава в сивия сектор въпреки облекчения режим.

Къци, Нети, Стефания Колева и Неве се борят на финала на "Като две капки вода"

Тази вечер от 20,00 ч. четиримата ще влязат в образите на Тодор Колев, Ицо Хазарта, Александра Бърк и Сара Брайтман в последния епизод на имитаторското шоу по Нова тв. Останалите четирима участници - Деян Донков, Иво Танев, Павел Владимиров и Мая Бежанска, също ще пеят в два дуета на сцената. Вотът на зрителите ще определи победителя. Тази вечер от 20,00 ч. четиримата ще влязат в образите на Тодор Колев, Ицо Хазарта, Александра Бърк и Сара Брайтман в последния епизод на имитаторското шоу по Нова тв. Останалите четирима участници - Деян Донков, Иво Танев, Павел Владимиров и Мая Бежанска, също ще пеят в два дуета на сцената. Вотът на зрителите ще определи победителя.

Удвояват екипите на столичната Спешна помощ от утре

Ще бъдат обявени 50 свободни работни места за спешния център в София


След гумените куршуми – отново хаос преди Мондиала

За пореден ден заетите в метрото в бразилския град Сао Пауло излязоха на протест и предизвикаха хаос в движението. Преди дни борещите се за по-високи заплати бяха разпръснати с гумени куршуми и сълзотворен газ. Въпреки задръстванията, местните власти са категорични, че няма да има проблеми в четвъртък, когато е откриването на Мондиал 2014.

Брахими: Сирия се превръща във втора Сомалия

/КРОСС/ Бившият специален посланик на ООН за Сирия Лахдар Брахими заяви, че заради нестихващия военен конфликт в страната тя маже да се превърне в „нова Сомалия", предаде Би Би Си. „Сирия може да се превърне в новата Сомалия. Тя няма да бъде поделена, както много други предсказваха. Тя ще стане несъстояла се държава с полеви командири навсякъде", каза Брахими в интервю за германското списание Der Spiegel на въпрос за бъдещето на Сирия. Същевременно той предупреждава, че ако не бъде намерено политическо решение, може да пламне целият регион. „Конфликтът няма да остане във вътрешността на Сирия", добави дипломатът. Припомняме, че през месец май алжирецът Брахими се оттегли от ангажиментите си като посланик на ООН и представител на Арабската лига в Сирия, след неуспешни опити да убеди враждуващите страни да седнат на масата на преговорите.  

„Газпром” не коментира спирането на "Южен поток" в България

„Газпром” засега не коментира появилата се в българските медии информация за преустановяването на работата в рамките на проекта за строителството на газопровода „Южен поток”, съобщава руското онлайн издание „Нефть России”.  В неделя премиерът на страната Пламен Орешарски е наредил спирането на работата в рамките на проекта за строителството на „Газпром” засега не коментира появилата се в българските медии информация за преустановяването на работата в рамките на проекта за строителството на газопровода „Южен поток”, съобщава руското онлайн издание „Нефть России”. В неделя премиерът на страната Пламен Орешарски е наредил спирането на работата в рамките на проекта за строителството на

Ако премиерът подаде оставка, ще настъпи хаос!

Ерменков: "Южен поток" трябва да се случи със или без Орешарски


„Газпром” без коментар за спирането на "Южен поток" в България

„Газпром” засега не коментира появилата се в българските медии информация за преустановяването на работата в рамките на проекта за строителството на газопровода „Южен поток”, съобщава руското онлайн издание „Нефть России”.  В неделя премиерът на страната Пламен Орешарски е наредил спирането на работата в рамките на проекта за строителството на „Газпром” засега не коментира появилата се в българските медии информация за преустановяването на работата в рамките на проекта за строителството на газопровода „Южен поток”, съобщава руското онлайн издание „Нефть России”. В неделя премиерът на страната Пламен Орешарски е наредил спирането на работата в рамките на проекта за строителството на

Какво означава спадът на вноса за китайската икономика?

Незадоволителните данни за май събудиха опасенията за това дали опитите на правителството за промяна на модела на икономически растеж са успешни


Стоп на такситата по бързата процедура

Автомобилна администрация” ще може да отнема по бърза административна процедура удостоверението за водач на таксиметров шофьор, който не отговаря на някое от изискванията. Това предвиждат промени в наредбата за таксиметровите превози на транспортното министерство.

На тази дата: Приключва Виенският конгрес


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накраткоинтересни събития, които са се случили на тази дата.

На 9 юни 1815 г. приключва продължилият повече от девет месеца Виенски конгрес, поставил основите на новия световен ред за XIX век и поделил сферите на влияние в Европа и света след края на...

ДКЕВР със закрито заседание за цените на тока и парното

/КРОСС/ Днес ще има закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране по повод получените в петък становища на електроразпределителните и топлофикационни дружества за цените на тока и парното от 1 юли. Според експертите от регулатора, от следващия месец, цената на дневната тарифа за тока трябва да бъде намалена средно с под 1 %, а топлинната енергия да поскъпне средно с 10 на сто. Възражения срещу тези предложения изразиха и топлофикациите, и електроразпределителните дружества. Окончателното решение за цените трябва да бъде взето до края на този месец.  

Двойка разстреля полицаи и се самоуби в Лас Вегас

Двама души - мъж и жена, са разстреляли двама полицаи, след което са се самоубили снощи в Лас Вегас, САЩ, пише The Guardian. Стрелците влезли в пицарията, където двамата полицаи тъкмо вечеряли. Преди да открие стрелба, мъжът извика: "Това е началото на революция". Двамата полицаи били улучени смъртоносно, без да могат да реагират. Единият е загинал на място, а другият - по-късно в болницата. След пицарията въоръжената двойка се отправила към близкия супермаркет, където възникнала престрелка с един от клиентите, който също имал оръжие. В крайна сметка двамата стрелци опразнили магазина и се скрили между щандовете, където жената застреляла партньора, а след това и себе си.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 9 юни - понеделник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - кв."Чайка" бл.

Теми и гости в ефира

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Замразяването на „Южен поток" - какви са последствията? Коментар на Илиян Василев и проф. Атанас Тасев Тема: Вотът като право и като задължение - проф. Георги Близнашки Тема: БСП между изборите и пленума - разговор с Жельо Бойчев Тема: Политическото позициониране на ББЦ - Николай Бареков Тема: Европейските граждани и правата им като потребители - еврокомисарят Невен Мимица в студиото на „Денят започва" Тема: В кадър - Лондон, България - филм за най-голямото българско училище зад граница БТВ, „Тази сутрин" Тема: Кой поръчва кафето? ДПС ли държи ключа към следващото управление? Анализ на Осман Октай Тема: На живо: напрежение в Стара Загора. Ще съборят ли ромските къщи, отложени за след изборите? Тема: Задължително гласуване. Започна ли тиха война между БСП и ДПС - Юлий Москов, Яне Янев и Кольо Колев Тема: Георги Първанов за изборните успехи, провали и политическата отговорност Тема: България между Европа и Русия. Кой има интерес от газопровода „Южен Поток" - бившият енергиен министър Трайчо Трайков Тема: Пътят на щастливата жена - любов и секс с Наталия Кобилкина Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Миролюба Бенатова представя - селото на ДПС в Полша

Рангелов: Лудогорец е голям, но не ми е първи вариант

Националът Димитър Рангелов не отхвърли възможността през новия сезон да играе в шампиона Лудогорец. 31-годишният нападател е свободен агент, след като договорът му с швейцарския Люцерн изтече. "...

Вещер помага с мъртва риба на Рууни да бележи

Вещер ще се опита да помогне на Уейн Рууни да бележи редовно на световното първенство. Доктор Дади Гуаранта използва мъртва риба и свещ пред портрет на нападателя. Магията е за да вдигне негативните ...

Домашен ягодов сладолед със сметана

При толкова много ягоди на пазара и време, което става все по-топло, няма как да пропуснем да се насладим на някоя и друга рецепта за домашен сладолед. Най-вкусно е, когато си го направиш у дома и зае...

ЦСКА стартира в Европа без Камбуров

Мартин Камбуров ще пропусне първия мач на ЦСКА в Лига Европа, пише "Тема Спорт". "Червените" стартират участието си в турнира на 17 юли от втория квалификационен кръг. Таранът обач...

Григор започва от II кръг в Лондон

Григор Димитров ще стартира направо от II кръг в турнира на трева в Лондон. Състезанието е с награден фонд от 809 600 евро. През 2012 г. българинът стигна до полуфинал на същия турнир, сега е поставен...

Любовен хороскоп за 9-15 юни 2014 г.

За необвързаните шансът за нова любов е малък, но все пак го има


Правителството със сладникав отчет за управлението си

Сладникав отчет за първата година управление е написало правителството, става ясно от документа - четвърти поред, откакто Пламен Орешарски зае поста министър-председател на 29 май м.г.

Гръцки танкер изчезна край Гана

Агенция Ройтерс съобщи, че танкерът е бил отвлечен от пирати, като се позова на държавни източници от Гана. До момента обаче компанията – собственик не е потвърдила тази информация.

прочети повече

Пазарът на имоти в Кипър продължава да върви надолу

Заради високата безработица очакванията са, че ситуацията ще продължи да се влошава


Леопардът (уникални снимки)

Текст и фотография: Грег дю Тоа
Казват, че човек не може да види леопард, освен ако самият той не му позволи. След три години по следите на диви леопарди в Южна Африка мога само да потвърдя тази истина. Боя се обаче, че невидимостта на леопардите се превръща в заплаха за сами- те тях: никой не би обикнал животно, което не може да види, Текст и фотография: Грег дю Тоа Казват, че човек не може да види леопард, освен ако самият той не му позволи. След три години по следите на диви леопарди в Южна Африка мога само да потвърдя тази истина. Боя се обаче, че невидимостта на леопардите се превръща в заплаха за сами- те тях: никой не би обикнал животно, което не може да види,

Днес до 32°, на места ще превали

Ще остане сравнително топло, с максимални температури между 27° и 32°. Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и в следобедните часове и до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в Източна България - временно умерен от север. Ще остане сравнително топло, с максимални температури между 27° и 32°. Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и в следобедните часове и до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в Източна България - временно умерен от север.

На нещастия могат да ни обрекат обстоятелствата, на любов се обричаме сами

/КРОСС/ Лопе Де Вега, испански бароков писател, поет и драматург: На нещастия могат да ни обрекат обстоятелствата, на любов се обричаме сами

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.От 09.30 часа, СГС, 29 състав, ще заседава по дело НОХД № 5249/2011 - срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов ( по чл. 321, 321а от НК). София.От 10:00 часа, СГС, 4 състав, ще заседава по дело НОХД № 165/2011 - срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров (чл. 123 от НК ). София.От 11:30 часа, СГС, 14 състав, ще заседава по дело ЧНД 2328/2014 - срещу Радослав Павлов (чл. 14 от ЗЕЕЗА - екстрадиция). София.От 10:00 часа в сградата на Палатата, ще се проведе кръгла маса на тема: „Финансиране на иновациите в МСП, НИРД и научните изследвания в научно-образователните институции". София.От 10:00 часа в сградата на БАН, ще бъде открита изложбата: "БАН - наука в полза на обществото и държавата". София.От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Старт на проекта „Създаване на модел на единна информационна среда и архитектура за реализиране и интегриране на електронни административни услуги в НАЦИД". София.От 13:30 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на на роми - делегати от България на Деветия конгрес на Световната ромска организация /IRU/. София.От 11:00 часа, в изложбена зала "Архиви" на ул

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - ОРЕШАРСКИ ПРИЗНА: СПРЯХ „ЮЖЕН ПОТОК"в. 24 часа - България замразява "Южен поток"в. Стандарт - US натиск за Южен потокв. Новинар - Дете се задави с гъсеницав. Дума - Орешарски разпореди спиране на „Южен поток"в. Сега - Раздадените от кабинета милиони на приятелски общини едва се усвояватв. Земя - Орешарски клекна за Южен потокв. България днес - Веско Маринов заби млада богаташкав. Капитал - Орешарски спира Южен потокв. Преса - Зад гърба на Орешаски подписали „Южен поток". Но... вчера той го спря! Водещи заглавия на вътрешните страници Липса на пари може да остави Перперикон незавършен - в. Дума - стр. 2СОЦИАЛИСТИ ПРЕДЛАГАТ ПРЯК ИЗБОР НА РАЙОННИТЕ СЪВЕТИ - в. Дума - стр. 2Избори през есента прогнозира Плевнелиев - в. Дума - стр. 3Президентът в добра комуникация със Станишев, - в. 24 Часа - стр. 4ГЕРБ прати кабинета на психиатър заради отчета - в. 24 Часа - стр. 41/3 от пътищата плачат за ремонт - в. Преса - стр. 2, 3В Родопите чакат асфалт половин век - в. Преса - стр. 2, 3Орешарски: Спрях работата по „Южен поток" - в. Преса - стр. 5Имотните декларации осветлиха възнагражденията в държавните фирми - в. Сега - стр. 2БСП не е въодушевена от идеята на лидера си за задължителен вот - в. Сега - стр. 3Прокуратурата проверява свързан ли е Бисеров с фирмите на сина си - в. Сега - стр. 4София дава 220 хил. лв. за анализ на боклука си - в. Сега - стр

Рождениците днес

/КРОСС/ Люба Ризова, журналистка, бивш директор на „Новини и актуални предавания" на bTV Media Group Десислава Танева, депутат Димитър Димитров-Херо, треньор по футбол Елвира Георгиева, певица Калин Врачански, актьор Роза Георгиева, началник кабинет на омбудсмана на България Светлана Найденова, депутат  

9 юни в историята

/КРОСС/ 68 г. - Римският император Нерон извършва с помощта на секретаря си самоубийство, за да не претърпи унижението от бичуване, което го очаква след загубата на властта.1535 г. - Френският пътешественик Жак Картие става първият европеец, открил реката Сейнт Лорънс в Канада.1815 г. - Подписан е договорът, с който приключва Виенския конгрес, съгласно който Русия анексира Полша, а Швейцария и Холандия получават независимост.1889 г. - В Рим е открит паметник на Джордано Бруно на мястото, където е изгорен на клада като еретик.1904 г. - Лондонският симфоничен оркестър изнася първия си концерт.1909 г. - 22-годишната домакиня Алис Хайлър Рамзи става първата жена, прекосила САЩ с автомобил. Заедно с три нейни приятелки, които не знаели да карат, тя изминала с автомобил "Максуел" разстоянието от Ню Йорк до Сан Франциско (3 800 мили, 6 115 км) за 59 дни.1923 г. - В Царство България е извършен Деветоюнският преврат, чрез който е свалено правителството на Александър Стамболийски.1928 г. - Американците Чарлз Кингсфор-Смит и Чарлз Улм извършват първия полет със самолет над Тихия океан.1934 г. - Доналд Дък дебютира в анимационното филмче The Wise Little Hen.1946 г. - Бумибол Адулядей става крал на Тайланд - най-дълго управляващия в момента монарх в света.1957 г. - Австралийски алпинисти изкачват за първи път връх Броуд Пик (12-ият по големина в света) в Пакистан.1958 г. - Кралица Елизабет II открива официално лондонското летище Гетуик.1967 г

Руските медии: България поддаде на натиска, рискува да остане без газ

"До последния момент българското правителство отблъскваше опитите на ЕК да спре "Южен поток" напълно успешно. От страна на премиера и икономическия министър идваха непрекъснато уверения за важността на строителството на тръбопровода за България. Но визитата на тримата американски сенатори Джносън, Мърфи и Маккейн нагло демонстрира, че доларът командва европейската политика". Това пише в днешния си брой вестникът "Российская газета" по повод вчерашната новина, че България замразява проекта "Южен поток", докато не се договори за изискванията на ЕК. Премиерът Орешарски отстъпи под натиска на САЩ, пише изданието, като подчертава, че досега управляващите на България са успявали да избягват антируското влияние в страната. Вестник "Взгляд" също коментира изненадваща новина около "Южен поток" на страниците си. Изданието намеква, че заради решението си България може да остане без газови доставки. "На фона на конфликта между Москва и Киев, България рискува да остави себе си и останалите страни от Южна Европа без газ", пише "Взгляд". Изданието разглежда въпроса и от руга страна, изтъквайки, че Русия печели от замразяването на проекта. Според вестника Кремъл си спестява сериозни инвестиции, което ще допринесе за финансовата стабилност на страната. Вестник "Коммерсант" пък пише, че САЩ имат интерес в провала на "Южен поток", защото, според източници на изданието, Украйна планира да предаде своите газопроводи под контрола на САЩ.

Руският бизнес изолира долара от международните си договори

Ходът подчертава опитите на Москва да завие изцяло в посока Азия след разрива в отношенията със Запада


Св. Кирил Александрийски

/КРОСС/ Великият църковен учител свети Кирил Александрийски бил роден в град Александрия. Той произхождал от благородни родители християни и по майчина линия бил племенник на известния Теофил, патриарх Александрийски. Кирил получил блестящо за времето си възпитание. Той в съвършенство изучил цялата светска елинска мъдрост, а също така добре изучил и Божествените Писания и християнското вероучение. Чичото на Кирил - патриарх Теофил, виждайки неговите блестящи способности и целомъдрения му начин на живот, ръкоположил младия Кирил за архидякон и го причислил към своя клир. След смъртта на Теофил, блаженият Кирил единодушно бил избран на патриаршеския престол и след като станал патриарх, незабавно отстранил от града еретиците, наричани новациани, които били подобни на фарисеите, тъй като се показвали праведни пред очите на човеците и мислели за себе си, че са чисти и праведни и непричастни на никакъв грях. Новацианите носели бели одежди, като знак за техния непорочен живот, и учели, че не следва да се приема в общение с Църквата човек, който след Кръщението е паднал в някой смъртен грях. "Смъртният грях не може да се прости и трябва да се умие във второ кръщение" - такова било тяхното учение. Основател на тази ерес бил Новациан, който по време на управлението на император Декий бил презвитер в Рим и след мъченическата кончина на папа Фабиан се стремял да заеме папския престол

Пътна обстановка в страната - 9 юни

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Забраняват да караш такси по бърза процедура

Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” ще може да отнема по бърза административна процедура удостоверението за водач на таксиметров шофьор, който не отговаря на някое от изискванията. Това предвиждат промени в наредбата за таксиметровите превози на транспортното министерство.
За да получат такова удостоверение, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” ще може да отнема по бърза административна процедура удостоверението за водач на таксиметров шофьор, който не отговаря на някое от изискванията. Това предвиждат промени в наредбата за таксиметровите превози на транспортното министерство. За да получат такова удостоверение,

До 32° днес, следобед - дъжд и гръмотевици

Ще остане сравнително топло, с максимални температури между 27° и 32°. Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и в следобедните часове и до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в Източна България - временно умерен от север. Ще остане сравнително топло, с максимални температури между 27° и 32°. Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и в следобедните часове и до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в Източна България - временно умерен от север.

Семейство Горанови от Плевен: Загубихме сина си - колко хора още трябва да изпитат този ужас

Най-страшното е да погребеш детето си. В огромната си мъка да му избираш дрехи за последното сбогуване и да пишеш некролог. На никого не го пожелавам! Това изрича със сухи очи Галя Горанова. Синът  Владислав загина зад волана на реното си в жестоката катастрофа до Луковит на 5 май. В смазаната кола издъхна и Николай Менков. Най-страшното е да погребеш детето си. В огромната си мъка да му избираш дрехи за последното сбогуване и да пишеш некролог. На никого не го пожелавам! Това изрича със сухи очи Галя Горанова. Синът Владислав загина зад волана на реното си в жестоката катастрофа до Луковит на 5 май. В смазаната кола издъхна и Николай Менков.

Само Божинов и Мюлдер изпускат първата тренировка на Пепе Мурсия в "Левски"

Валери Божинов и Дъстли Мюлдер са единствените двама левскари, които няма да се явят на първата тренировка за новия сезон днес от 18 часа на “Герена”.
Тя ще е и дебютна за Хосе Мурсия. Малко преди нея Пепе ще подпише договора си за 2 г. и ще бъде представен официално. Божинов и Мюлдер ще тренират от утре. Валери Божинов и Дъстли Мюлдер са единствените двама левскари, които няма да се явят на първата тренировка за новия сезон днес от 18 часа на “Герена”. Тя ще е и дебютна за Хосе Мурсия. Малко преди нея Пепе ще подпише договора си за 2 г. и ще бъде представен официално. Божинов и Мюлдер ще тренират от утре.

Времето полудя! Максимални температури 32 градуса, а гръмотевиците не спират

Времето полудя! Максимални температури 32 градуса, а гръмотевиците не спират

И днес ще остане сравнително топло, с максимални температури между 27° и 32°, предаде НИМХ.

Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и в следобедните часове и до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в Източна България - временно умерен от север.

 

Амосферното налягане слабо ще се повиши още.

В планините ще е сравнително топло, но неустойчиво. До обяд ще бъде предимно слънчево, а след обяд и преди полунощ на много места ще превали и прегърми. Билата частично ще са в облачния слой. Дневната температура на височина 1200 ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°. Вятърът по билата ще е силен от североизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Вятърът ще е до умерен, от север. Максимални температури до 25°-27°. Температурата на морската вода е около 20°, вълнението ще е 2-3 бала.

За лятна забавачка: Пригответе поне 200 лева на месец

Летните занимални за малчуганите вече отвориха врати.

Стачката в метрото на Сао Пауло продължава и през тази седмица

Въпреки предстоящото откриване на световното първенство по футбол

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване