Топлофикации се обявиха срещу високата цена на парното

Представители на топлофикациите в страната се срещнаха с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в опит да убедят комисарите увеличението на парното от 1 юли да е до 5%. Предл...

Каменни плочи се срутиха в подлез на бул. "Ситняково" в София

Части от каменни плочи са се срутили тази сутрин в подлез на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” в столицата, предаде „Фокус”. Няма пострадали....

Бизнес с перспектива

„Prison Consulting „Prison Consulting" - така се нарича услугата, която се предлага на новопостъпващи за излежаване на присъдата си затворници. В САЩ това е процъфтяващ бизнесмодел, практикуван от бивши затворници, които съветват идващите след тях. Клиентите имат богат избор от профилирани консултанти, пише списание GEO. Още по темата четете в GEO.

Бареков: Плевнелиев да включи ББЦ в консултациите за вота

Бареков: Плевнелиев да включи ББЦ в консултациите за вота

Президентът да разшири формата на консултациите за датата на предсрочния вот, като включи в тях и "България без цензура". Това настоя Николай Бареков на среща на новоизбраните евродепутати с Росен Плевнелиев. На нея държавният глава е изпратил решаването на този въпрос в парламента.

"Политическата ситуация е променена след евровота. Има една загинала партия и две нови формации – коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден и Реформаторския блок", обясни лидерът на ББЦ. Засега Плевнелиев праща консултациите в парламента, като на срещата е маркирал края на септември и началото на октомври като възможни за предсрочни избори. Ако парламентарно представените сили се провалят в консенсуса, Плевнелиев да влезе в ролята си на обединител и да събере всички партии, получили висок вот на евроизборите - те да постигнат съгласие за датата на изборите, за изхода от политическата криза и за избор на еврокомисар, призова Бареков.

За служебното правителство той посочи, че очаква отново да се случи старият сценарий – президентът сам да го нареди. "БСП се опита да пробута Станишев за еврокомисар с ресор Външна политика. За нас това е нелепо и няма как да се случи", категоричен е Бареков. На срещата той е повдигнал въпроса за постоянното отсъствие на Станишев и попита в нелегалност ли е минал.

При президента днес е обсъдено и замразяването на "Южен поток". Той трябва да се строи, но по нови правила, смята Бареков.Сега правилата се определят от няколко проруски партии и единственото, което ги мотивира са комисионните. Всички гледат във фирмите на ДПС, а половината от фирмите са свързани с Борисов. Те взеха поръчки за милиони по негово време и сега се канят да строят "Южен поток" по тези правила с Генадий Тимченко насреща, който има забрана да влиза в САЩ. Неслучайно само Борисов го викат в САЩ да му дърпат ушите", коментира лидерът на ББЦ. "Южен поток" няма да се строи от "Атака" и БСП. Ще го строим аз и Джамбазки", заяви Бареков.

Щети за над милион след пороя в село Долище

Щети за над милион след пороя в село Долище

Щети за над 1 милион лева нанесоха пороите на варненското село Долище, съобщава News7. В него живеят 1500 жители.

От дъждовете на главната улица са се отворили огромни дупки и пътят е почти непроходим.От бедствието много приземни етажи се напълниха с вода, унищожени са електроуреди. Оградата на парка е отнесена и зеленината унищожена. Жителите очакват днес комисия, която да опише щетите. Заради ситуацията селото е почти непроходимо за автомобили.

Реформаторите искат референдум за задължителното гласуване

Реформаторският блок се обяви за провеждане на референдум за задължително гласуване и приемане на график за предсрочни избори.Това обяви на пресконференция говорителят на Блока Радан Кънев.

РБ: Орешарски да каже подписан ли е договор за „Южен поток“

„Независимо от обявеното под американски конвой решение на премиера Орешарски за спиране на проекта „Южен поток“, не става ясно какви ангажименти е поела България“, подчертаха на пресконференция днес от Реформаторския блок. Бившият енергиен министър Трайчо Трайков, който сега е в Гражданския съвет на Блока, коментира, че правителството дължи отговори поне на два въпроса: Подписан ли е договор за строежа на „Южен поток“ и какво съдържа той? Взет ли е заем от „Газпром“? Реформаторите са категорични, че страната ни няма нужда от този проект, защото в този си вод той не гарантира енергийната независимост за България. Говорителят на Блока Радан Кънев изтъкна нуждата БСП и ДПС да изготвят график за оставката на правителството. „Това е единственият изход за излизане от политическата криза. Няма да обсъждаме никакви други мерки, предхождащи тази оставка“, подчерта Кънев. Председателят на СДС Божидар Лукарски пък коментира, че настоящата ситуация създава прдпоставки за БСП и ДПС да преминат от режим на контролирано крадене в безконтролен грабеж.

Уволнения в GM заради мащабната сервизна акция

Вицепрезидент и 15 топ мениджъри са отстранени от постовете си


Бившата на принц Хари с първа роля в киното

/КРОСС/ Бившата приятелка на принц Хари Кресида Бонас получи шанс да се изяви като артистка. Скоро русокосата красавица ще се появи на големия екран, пресъздавайки образа на младата жена на продавач в лентата „Tulip Fever". Ролята на Кресида е малка, но със сигурност ще привлече вниманието на публиката, най-малко на тези, които искат да узнаят повече за талантите на бивша приятелка на британския принц. Като цяло, звездният състав, който ще се снима във филма, е наистина впечатляващ. В „Tulip Fever" ще можем да видим Кара Девлин, Дейн Де Хан, Джуди Денч и Кристоф Валц. Режисьор на лентата е Джъстин Чадуик.      

"Синьо единство" призовава да не се отлага оставката на кабинета

/КРОСС/ Разрушаването на държавността на принципите на демократичното управление и на върховенството на закона се превърнаха в норма през последната една година. Всички опити да се намери политическо решение на кризата в рамките на този парламент се изчерпаха, а всяко отлагане на предсрочните избори рискува да възпроизведе статуквото на следващите избори, гласи позицията на Националното представителство на ПП "Синьо единство". Тъй като е налице съгласие на всички политически сили, представени в Националния парламент, за провеждане на предсрочни избори, ПП СИНЬО ЕДИНСТВО призовава да не се отлага повече оставката на кабинета, а президентът да пристъпи към съставяне на служебен кабинет и насрочване на дата за избори в конституционния срок. Настояваме парламентът да продължи да работи, докато текат консултациите при президента, и да приеме две ключови поправки в изборното законодателство: изчистване на избирателните списъци и въвеждане на електронно и машинно гласуване. Другите сценарии - ремонт на кабинета, търсене на конституционно мнозинство за въвеждане на задължително гласуване, изчакване на приемането на бюджета и т.н

Сао Пауло потъва в транспортен хаос

Дни преди откриването на Световното първенство в града се стигна до задръствания заради стачка на служителите на метрото


Популярен тв водещ загина, парашутът му не се отвори по време на скок

Испански телевизионен водещ загина след като парашутът му не се отвори по време на скок. 42-годишният Дарио Барио се разби в скалиста долина по време на фестивал в Сиера Сегура, съобщават местни медии.
На мястото на трагедията веднага пристигнали парамедици, които обаче можели единствено да констатират смъртта му. Испански телевизионен водещ загина след като парашутът му не се отвори по време на скок. 42-годишният Дарио Барио се разби в скалиста долина по време на фестивал в Сиера Сегура, съобщават местни медии. На мястото на трагедията веднага пристигнали парамедици, които обаче можели единствено да констатират смъртта му.

Еврокомисар Мимица: "Южен поток" е негативен приоритет на ЕС


Проектът "Южен поток" диверсифицира единствено посоките, но не и източниците (бел. ред. на природен газ), което не е приоритет или по-скоро е негативен приоритет за Европейския съюз. Това каза пред БНТ еврокомисарят за защита на потребителите Невен Мимица, който е на посещение в България.

Докато по-рано днес в изявление министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви проекта "Южен поток" за по-скоро необратим и за Европа, и за България, еврокомисар Мимица припомни, че...

Затлъстяването вреди не само на външния вид, но и на здравето!

Какво трябва да знаете за инсулиновата резистентност?


Башар Асад обяви обща амнистия

Телевизионният канал се позова на правосъдния министър

Испански тв водещ загина, парашутът му не се отвори по време на скок (видео)

Испански телевизионен водещ загина след като парашутът му не се отвори по време на скок. 42-годишният Дарио Барио се разби в скалиста долина по време на фестивал в Сиера Сегура, съобщават местни медии.
На мястото на трагедията веднага пристигнали парамедици, които обаче можели единствено да констатират смъртта му. Испански телевизионен водещ загина след като парашутът му не се отвори по време на скок. 42-годишният Дарио Барио се разби в скалиста долина по време на фестивал в Сиера Сегура, съобщават местни медии. На мястото на трагедията веднага пристигнали парамедици, които обаче можели единствено да констатират смъртта му.

Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец


Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.
Заедно с реликвите са откраднати и 70 лева от малки ковчежета. В църквата Св. Никола в Черноморец е било проникнато чрез изкривяване на метални пръчки, представляващи решетка, през отворен прозорец. Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. Заедно с реликвите са откраднати и 70 лева от малки ковчежета. В църквата Св. Никола в Черноморец е било проникнато чрез изкривяване на метални пръчки, представляващи решетка, през отворен прозорец.

Георги Стоев: Дефицитът в бюджета е сигнал към МФ за намаляване на харчовете

Парите от външния заем ще стигнат за поставените цели, смята той


Alitalia съкращава още 2200 работни места

Мярката е едно от условията за влизане в авиокомпанията на арабската Etihad


Автобус и цивилен автомобил на МВР се блъснаха във Варна

Катастрофа между автобус 409 и цивилен полицейски автомобил стана преди час на бул. „Владислав Варненчик”, посока центъра, предаде репортер на Topnovini.bg. Инцидентът се разигра точно до Районния съд на площад „Тракия”, където по протежението на булеварда са паркирани в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата десетки автомобили на служители от Съдебната палата.

Кметът на София: Няма да ставам премиер

/КРОСС/Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече слуховете, че е евентуален кандидат за премиерския пост. Името й за наследник на Пламен Орешарски се завъртя в медийното пространство заедно с това на колегата й от Бургас Димитър Николов Дежурно, каквото и да се коментира, някой се сеща за мен, коментира Фандъкова и увери, че не възнамерява да става премиер. Благодаря много, имам толкова много работа като кмет, че дори нямам време да следя коментарите, каза Фандъкова. Тя припомни, че като кмет на столицата има своите задължения и посочи, че на дневен ред в работата ѝ са ремонтите на Лъвов мост и на Цариградско шосе.  

8 години затвор поиска прокуратурата за антимафиота Орлин Тодоров

8 години лишаване от свобода поиска прокуратурата за бившия директор на звеното за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров за това, че през втората половина на 2010 година разгласявал информация по досъдебни производства, представляващи държавна тайна.

Откраднаха мощите на Св. Никола и Св. Стефан от църквата в Черноморец


Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.
Заедно с реликвите са откраднати и 70 лева от малки ковчежета. В църквата Св. Никола в Черноморец е било проникнато чрез изкривяване на метални пръчки, представляващи решетка, през отворен прозорец. Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. Заедно с реликвите са откраднати и 70 лева от малки ковчежета. В църквата Св. Никола в Черноморец е било проникнато чрез изкривяване на метални пръчки, представляващи решетка, през отворен прозорец.

Нов наплив от имигранти по границата

Нов наплив от имигранти по границата

105 нелегално преминаващи чужденци са задържани само за последните три дни на входа на държавната ни граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

86 от нелегалните чужденци са спипани на българо-турската граница, като 81 от тях са хванати на браздата, а 5 - на контролните пунктове. 19 от нарушителите са заловени на българо-гръцката зелена граница.

В момента текат процедури по връщането на незаконните имигранти в страните, откъдето са дошли. От МВР припомнят, че по границата са командировани техни служители, които подпомагат своите колеги при големия наплив на браздата

Tyson Foods спечели битката за Hillshirе с цената на 7,7 млрд. долара

Другия кандидат за производителя на колбасите Jimmy Dean - Pilgrim’s Pride, e оттеглил своята оферта


Кирил Комаров: Ядрената енергетика обединява света

За нас е голяма чест да приемем всички големи световни компании от атомния отрасъл. В работата на VІ Международен форум "Атомекспо-2014" участват над 1800 делегати от 110 компании, които представляват 31 страни.

Топлофикации се обявиха срещу високата цена на парното

Топлофикации се обявиха срещу високата цена на парното

Представители на топлофикациите в страната се срещнаха с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в опит да убедят комисарите увеличението на парното от 1 юли да е до 5%. Предложеното увеличение в различните градове между 11 и 19 на сто ще откаже 15 на сто от абонатите да ползват услугата, смятат директорите на топлофикационните дружества, цитирани от News7.

Топлофикациите предлагат услугата "Tоплоснабдяване" и произвеждат ток с остатъчната енергия, която не се използва от абонатите. Управителите на топлофикационните предприятия настояват пред енергийния регулатор, че по-благоприятен ефект за дейността им ще има, ако НЕК заплаща повече за произведения ток, а цената на парното не се увеличава драстично.

"Ние вече казахме, че се опасяваме от отлив на клиенти, защото нашата услуга е свързана с цената и това е проверено във времето", заяви Илия Николов от Асоциация на топлофикационните дружества.

От Асоциацията на топлофикациите в страната ще настояват за увеличение до пет на сто при цената на парното. Според експертите това е приемливо за клиентите, но последната дума ще има ДКЕВР.

Президентът и евродепутатите се съгласили, че България трябва отсега да се бори за ресор в еврокомисията


България трябва максимално рано да заяви позиция и отсега да се бори за максимално добър ресор. Технологията с изчакване на последния момент, какъвто коментар имаше от правителството, не е добра и в това отношение имаше консенсус. Това заяви пред журналисти Томислав Дончев, избран за евродепутат от листата на ГЕРБ, след среща на президента Росен Плевнелиев с новоизбраните български представители в европарламента днес.

Според премиера Пламен Орешарски българската кандидатура за...

СГС екстрадира в САЩ обвинен за измами с кредитни карти

Съдът не уважи няколко искания на защитата на Павлов

Кметът на Рио де Жанейро: Трябваше да имаме по-малко градове-домакини на Световното

/КРОСС/Броени дни остават до старта на Световното първенство по футбол. Работата по стадионите, на които ще се играят двубоите, обаче продължава. Поглеждайки назад, кметът на Рио де Жанейро искрено признава, че провеждането на Световното по футбол в 12 града изглежда не е било добра идея. „Мисля, че направихме грешка. Трябваше да имаме по-малко градове-домакини на Световната купа. Това доведе до сегашната ситуация," коментира пред Bloomberg Едуардо Паес. Експертни оценки сочат, че с 4 стадиона, отговарящи на изискванията, Бразилия е можело да спести милиарди долари. Големите разходи около първенството станаха причина за множеството протести. Към нарастващия брой протестиращи се присъединиха и учители, които заявиха публично недоволство си срещу огромните харчове за спортното събитие, вместо парите да бъдат насочени към училища и болници. Освен стадионите, дни преди старта на Световното остава да бъде завършена и част от прилежащата инфраструктура към тях. „Това е огромен удар по нашата репутация - че не всичко е готово навреме. Това е голям проблем. Трябва да направим нещата много добре. Сигурен съм, че ще се справим," коментира още Едуардо Паес. Преди около месец Международният олимпийски комитет нарече подготовката на спортното събитие най-лошата, която някога са виждали.  

Джъстин Бийбър се сближи с Бог

/КРОСС/ Скандалният канадският изпълнител Джъстин Бийбър реши да измие греховете си и да се обърне към Бога. Певецът, който тази година стана на 20 години, е бил кръстен в нюйоркско жилище, съобщи Daily Mail. Церемонията се е състояла в банята в апартамента на един от неговите приятели. Пастор Карл Лентц съобщи пред местни медии, че певецът е отделил една седмица, за да се запознае с Библията и да се подготви за церемонията, която е искал да прекара уединено.    

Три поколения, един тоалет

Може ли дрехата да състари човек?


Спонсорите притискат ФИФА да разследва Катар 2022 (обновена)


Автомобилният производител "Хюндай" стана поредният основен спонсор, който поиска разследване за обвиненията в корупция при избора на Катар за домакин на световното първенство през 2022 г.

През уикенда "Сони", "Адидас" и "Виза" заявиха официално очакванията си проверка на информацията на британския вестник Sundey Times, според която Мохамед бин Хамам е осигурил подкрепа на печелившата кандидатура с подкупи за 5 млн. долара.

"Хюндай" е един от шестте основни спонсора на...

И "Хюндай" поиска разследване на Катар 2022


Автомобилният производител "Хюндай" стана поредният основен спонсор, който поиска разследване за обвиненията в корупция при избора на Катар за домакин на световното първенство през 2022 г.

През уикенда "Сони", "Адидас" и "Виза" заявиха официално очакванията си проверка на информацията на британския вестник Sundey Times, според която Мохамед бин Хамам е осигурил подкрепа на печелившата кандидатура с подкупи за 5 млн. долара.

"Хюндай" е един от шестте основни спонсора на...

Отнемат имущество за 450 358 лева на бившия общински съветник и областен шеф на ВМРО Валери Ненов

Бившият кюстендилски адвокат, накогашен затворник и бивш общински съветник Валери Ненов ще се раздели със собственост за 450 358 лева, стана ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС), което потвърди окончателно искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за конфискация на апартамент, коли и банкови вноски.

Бившият кюстендилски адвокат, накогашен затворник и бивш общински съветник Валери Ненов ще се раздели със собственост за 450 358 лева, стана ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС), което потвърди окончателно искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за конфискация на апартамент, коли и банкови вноски.

Индонезия проучва възможността за износ в ЕС чрез карго терминал в България

Годишният стокообмен между двете страни се увеличава, е отчел посланик Бунян Саптомо


Индонезия проучва възможността за износа в ЕС чрез карго терминал в България

Годишният стокообмен между двете страни се увеличава, е отчел посланик Бунян Саптомо


Президентът и евродепутатите искат бърза процедура за избор на български комисар

Президентът Росен Плевнелиев и новите евродепутати отхвърлиха искането на премиера Пламен Орешарски Бъгария да изчака до последния момент с предложението си за еврокомисар и призоваха правителството максимално бързо да започне борба за добър ресор.   Това стана ясно след срещата на държавния глава с избраните за български представители в Европейския съюз.   Президентът обяви, че държи на "ясна и прозрачна процедура, която трябва да бъде предложена от политическите партии и правителството", а "страната ни трябва да бъде активна в определянето и защитата на българската кандидатурата". Избраният за евродепутат от ГЕРБ Томислав Дончев уточни, че са стигнали до консенсус, че намерението на правителството да изчака да последния момент за българския еврокомисар не е добра.   Илияна Йотова от своя страна призова основните политически формации да се споразумеят за принципите, по които да бъде избран еврокомисар, за да не стават прецеденти като с Румяна Желева.   "Всички смятаме, че трябва да бързаме, да натискаме, да искаме ресора, за да се подбере подходящата кандидатура", каза от своя страна Николай Бареков.   Премиерът Пламен Орешарски вече обясни, че "не трябва да прибързваме" с българския кандидат и трябва да "проследим първо европейския дебат, номинацията на председателя на ЕК и тогава да се ориентираме към окончателен избор с оглед на крайната цел".   "А тя за мен не е коя личност ще бъде еврокомисар, а с каква кандидатура България ще има по-силен портфейл", каза Орешарски пред в. "24 часа".   По време на срещата държавният глава, цитиран от прессекретариата му, е призовал отново политическите лидери да проведат разговори и да постигнат консенсус по предложение за дата за предсрочни парламентарни избори. Според Бареков пък Плевнелиев е заявил, че "датата за изборите е дело на парламентарно представените партии, но все пак спомена нещо като дата: края на септември, началото на октомври".   Станишев избегна среща с Плевнелиев   Лидерът на БСП Сергей Станишев и още двама от избрани за евродепутати - Георги Пирински (Коалиция за България) и Мария Габриел (ГЕРБ), не дойдоха на срещата, но в президентството се представи добилият известност като "Любимец 14" Момчил Неков.   В сградата на президентството влязоха и евродепутатите на "България без цензура" Николай Бареков и Ангел Джамбазки. Дни по-рано те поискаха да бъдат приети от Плевнелиев, но тогава той мълчаливо им отказа.   Илияна Йотова не отговори защо Станишев не присъства, но коментира, че "по принцип той е заявил намерението си относно участието си в ЕП".   Последното изказване на Станишев бе, че ще е депутат само през юни, но все още не е ясно дали това е възможно.   Бареков коментира, че му е крайно неприятно да "ходим на такива големи срещи, каквато е тази в президентството и г-н Станишев отново да отсъства".   "Илияна Йотова се опита елегантно да го пробута за еврокомисар по външната политика, като каза, че според тяхната оценка външната политика на ЕС била крайно неуспешна през последните години – липса на позиция за Украйна, което е факт. Но аз така го разчетох, че едва ли не му се подготвя почвата на г-н Станишев за еврокомисар с ресор външна политика нещо, което от наша гледна точка няма как да се случи”, добави новият политик.   Евродепутатите ще пазят българите от лошо отношение в ЕС   По време на срещата президентът и евродепутатите се обединиха около   16 водещи   за България приоритети, по които е необходимо както вътрешнополитическо съгласие, така и единодействие на българските членове на ЕП от всички политически семейства, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Ключово е преодоляването на трудностите при усвояването на средствата от оперативните програми в последните месеци от настоящия програмен период 2007-2013 г., подготовката на качествени проекти по европейските инструменти от следващия период до 2020 г., както и работата по приетата с консенсус дългосрочна програма за развитие "България‘2020“.   Евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев каза от своя страна, че "голямата тема е, че всички трябва да се стремим и да работим Европа да е силна в енергетиката, в сигурността, във външната политика, а не да се фокусираме върху това в какви бутилки да бъде наливан зехтинът". Защитата на правата на българските граждани в Европейския съюз е друг приоритет, който ще бъде основен в работата на българските евродепутати.   "Българите не бива да бъдат използвани при решаването на вътрешнополитически проблеми в никоя друга държава членка", коментира държавният глава. Според него е важен гласът на българските представители в ЕП в случаите, в които българските граждани са обект на неравноправно отношение в други държави от ЕС. Евродепутатите ще отстояват активната българска позиция по отношение на политиката на разширяване на ЕС и съседство.   "Който говори за интеграция, трябва да работи за нея и по отношение на интеграцията на страните от Западните Балкани българите в Европейския парламент постигнаха много“, каза президентът Росен Плевнелиев. "Българските евродепутати изразиха готовност да работят заедно за по-добрата репутация на България в ЕС и за повече доверие, както и да бъдат активни по отношение на защитата на интересите на българските общности зад граница", съобщиха от "Дондуков" 2.   Други приоритети са присъединяването към Шенген. Освен това и преходният валутен механизъм ERM II и последващо членство в зоната на единната европейска валута да бъде изведено като национален приоритет.   "Надявам се, че силният глас и подкрепата на българите за вас ще ви помогне да постигате по-добри и по-видими резултати за хората“, обърна се държавният глава българските членове на Европейския парламент.   Президентът и евродепутатите се договориха да разговарят на среща в същия формат поне веднъж годишно.

Станишев не се появи на срещата на евродепутатите с президента

Лидерът на БСП Сергей Станишев и още двама от избрани за евродепутати - Георги Пирински (Коалиция за България) и Мария Габриел (ГЕРБ), не дойдоха на срещата с държавния глава Росен Плевнелиев в понеделник.   В сградата на президентството обаче влязоха евродепутатите на "България без цензура" Николай Бареков и Ангел Джамбазки. Преди това те поискаха да бъдат приети от Плевнелиев, но той мълчаливо им отказа.   След срещата Томислав Дончев от ГЕРБ каза, че евродепутатите не са обсъждали с държавния глава "Южен поток".   "Имаме консенсус за това, че България максимално бързо трябва да заяви позиция и отсега да се бори за максимално добър ресор (за еврокомисар - бел. ред.). Технологията да се изчаква до последния момент, какъвто е коментарът на правителството, не е примамлив за всички. По отношение на тази тема имаше консенсус", каза Дончев.   Други теми са били достъпът на България до европейските ресурси, Шенген и членството в еврозоната в дългосрочен план.   "Това бяха сред темите, по отношение на които нямаме какъвто и да било спор и, разбира се, голямата тема, че всички трябва да се стремим и да работим Европа да е силна в енергетиката, в сигурността, във външната политика, а не да се фокусираме върху това в какви бутилки да бъде наливан зехтинът”, заяви Дончев.   Очаквайте подробности.

Лято в града


В градската мода, също както в градския пейзаж на Лисабон, се вплитат свежи цветове, смели комбинации, класическа симетрия, екзотични акценти.
Лисабон е пленителен. Ако веднъж си бил в него, винаги искаш да се върнеш там. Слънце, фадо, музика, мирисът на прясно кафе, на прясно изпечен хляб, хубаво вино, прелестните улички на града, залезите, В градската мода, също както в градския пейзаж на Лисабон, се вплитат свежи цветове, смели комбинации, класическа симетрия, екзотични акценти. Лисабон е пленителен. Ако веднъж си бил в него, винаги искаш да се върнеш там. Слънце, фадо, музика, мирисът на прясно кафе, на прясно изпечен хляб, хубаво вино, прелестните улички на града, залезите,

Кофас Селект дава незабавен онлайн достъп до информация за фирми в цяла Европа

/КРОСС/Кофас, световен лидер в областта на кредитното застраховане и кредитната информация за Централна и Източна Европа, пуска на пазара продукта Кофас селект, иновативен онлайн продукт, който позволява на компаниите да избират потенциални бизнес партньори и да следят настоящите си клиенти непрекъснато. Достъпът до базата данни е денонощен и стандартизираните доклади за компаниите от 21 страни ще могат да бъдат сваляни веднага. Докладите за страните от Западна и Централна Европа включват извлечение от важната и нужна информация с детайли за компанията, бизнес дейностите, финансовите данни (изразени в евро за всички страни). Иновативният инструмент „Бърз рейтинг" показва кредитоспособността и се изразява чрез „система-светофар". Лесният и бърз инструмент намалява времето за взимане на ефикасни решения. Кофас Селект е особено полезен за вносителите и износителите при избор на потенциални бизнес партньори и мониторинг на съществуващите клиенти. „Нашите незабавни доклади със своя „Бърз рейтинг" различават Кофас Селект от другите информационни решения. За износителите това е отличен инструмент за точно проучване. Продуктът може да помогне на компаниите да се намерят интересен партньор в чужбина и да развиват своя бизнес

МЗХ организира във Варна международен семинар по подхода ЛИДЕР

От днес до 12 юни 2014 г. в Гранд хотел Варна ще се проведе международен семинар по подхода ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от Министерството на земеделието и храните за Moreto.net. В събитието ще вземат участие представители на управляващите органи на ПРСР, членове на Местни инициативни групи и ръководители на ЛИДЕР от България, Франция, Румъния, Унгария, Италия и Гърция.

Катастрофирал пиян шофьор издъхва на път за болницата след няколко часа в ареста

39-годишен мъж от созополското село Равадиново издъхна на път за болницата часове след като е бил задържан заради причиняване на катастрофа в пияно състояние.
Въпреки че Драгомир Н. е бил прегледан на два пъти от екип на Спешна помощ в Сзопол, който заявил, че няма нищо тревожно в състоянието му, се оказало, че катастрофиралия 39-годишен мъж от созополското село Равадиново издъхна на път за болницата часове след като е бил задържан заради причиняване на катастрофа в пияно състояние. Въпреки че Драгомир Н. е бил прегледан на два пъти от екип на Спешна помощ в Сзопол, който заявил, че няма нищо тревожно в състоянието му, се оказало, че катастрофиралия

Sony изпревари Nintendo при конзолите

/КРОСС/ За първи път от 8 години насам Sony изпревари конкурента при геймърските конзоли Nintendo. През финансовата 2013 година Sony е продала 18,7 милиона конзоли, спрямо 16,3 милиона за Nintendo, на фона на спад от 27% на целия пазар, предаде Nikkei.Неблагоприятната тенденция принуди Nintendo да намали прогнозата си за продажби на Wii U от 9 милиона на 2,8 милиона броя през настоящата година. Sony, същевременно, се приближава с PS4 до Microsoft и нейната топ конзола Xbox One. Въпреки прогреса при гейм конзолите обаче Sony отечете загуба от 1,25 милиарда долара за последната година, заради спад в РС бизнеса.Nintendo, от своя страна, регистрира загуба в размер на 229 милиона долара през финансовата 2013 година. Докато обаче Sony и Microsoft се изправят лице в лице и разширяват пазарите си, липсата на интерес към Nintendo може да се отрази фатално на бъдещето на компанията, пише technews.bg.

Британци слагат метални шипове срещу бездомници

Властите в Лондон са започнали разследване, защото жители на луксозен блок в британската столица са решили да поставят метални шипове около домовете си, за да попречат на бездомниците да лягат там. „Иновативната“ идея срещу хората без покрив над главата е реализирана в край луксозен жилищен блок на улица Southwark Bridge Road. Той е опасан с остри метални шипове, високи около 3 см. Целта им е да попречат на бездомниците, които евентуално биха решили да нощуват в района. Блокът е разположен срещу общежитие за бездомни хора с психически проблеми. За шиповете са подали сигнал местни благотворителни организации. От събота тече подписка срещу съоръжението, в която до момента са се включили над 1000 души. Местните власти коментират, че ако шиповете не са поставени в разрез с изискванията на градското планира, няма да може да бъдат премахнати, тъй като са на територията на частен парцел.

Над 20 хил. бежанци от Източна Украйна преминаха границата с Русия в Ростовска област

/КРОСС/ За три дни над 20 хиляди жени и деца от югоизточните градове в Украйна пресякоха руско-украинската граница в Ростовска област. Само за изминалото денонощие на територията на областта границата са преминали 7335 украински гражданина, съобщи ИТАР-ТАСС. Украинските граждани напускат градовете в Югоизточна Украйна, които попадат в зоната на военните действия и сблъсъците между украинските военни и проруското опълчение в регионите. В 15 общини в областта са настанени повече от 2 хиляди души, като почти половината от тях са деца. Семейства в Ростов на Дон приеха 1070 човека, в това число 431 деца. Десетки бежанци са настанени във временни палатки. На много от тях е оказана психологична помощ. За част от бежанците властите в областта организира по тяхна молба транспорт до Воронежка и Московска области.

5 детски градини в Смолян ще бъдат ремонтирани през лятото

В пет детски градини в Смолян ще се извършват ремонти през лятото. Това каза Венера Аръчкова – главен финансист на община Смолян. Тя припомни, че от 2012 г. детските градини са към общинат...

Сър Боби Чарлтън: Не вярвам в титла за Англия или Бразилия

Сър Боби Чарлтън - култовият английски футболист, световен шампион от 1966 г. и притежател на Златната топка през 1966 г., сподели своите очаквания за предстоящия турнир в Бразилия. Какъв е най-прекр...

Износът на България за ЕС е в размер на 6,2 млрд. лева

През периода януари - март 2014 г. износът на България за ЕС се увеличава с 0.1% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 6.2 млрд....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване