Как се лови на булдо

Риболовът на булдо с изкуствени мухи е отдавна познат на въдичарите. Но колкото и да е атрактивен, този метод не е сред приоритетните за широката аудитория риболовци. Защото, освен че е сезонен, той има и ограничено приложение. От нашите риби по изкуствените мухи си падат пъстървата, расперът, кефалът и уклеят. Някои ... Риболовът на булдо с изкуствени мухи е отдавна познат на въдичарите. Но колкото и да е атрактивен, този метод не е сред приоритетните за широката аудитория риболовци. Защото, освен че е сезонен, той има и ограничено приложение. От нашите риби по изкуствените мухи си падат пъстървата, расперът, кефалът и уклеят. Някои ...

Сърбия не е взимала решение за спиране на "Южен поток"

Премиерът Вучич опроверга заявеното от вицепремиера Михайлович


Топ 6 на растителните храни, които потискат апетита

Представяме ви шестте на-силни храни от растителен произход, които потискат по естествен начин човешкия апетит. Приемът му снабдява тялото ни с неврохимикали, съдържащи се в екстрактите, които оптимизират мозъчните механизми за понижаване на теглото и наред с това ни карат да бъдем жизнени и енергични. Представяме ви шестте на-силни храни от растителен произход, които потискат по естествен начин човешкия апетит. Приемът му снабдява тялото ни с неврохимикали, съдържащи се в екстрактите, които оптимизират мозъчните механизми за понижаване на теглото и наред с това ни карат да бъдем жизнени и енергични.

БСК иска замразяване на минималните осигурителни прагове догодина

Увеличението им води до закриване на работни места и ниски доходи, смятат от бизнес организацията


Ислямският Лас Вегас

Бивш саудитски министър по въпросите на поклонничеството казва, че ежегодният Хадж е като 20 американски супербоула на един стадион, при което всичките два милиона зрители участват в играта. Затова Мека била в непрекъсната подготовка за това мащабно религиозно събитие - пред самия Хадж, по време на поклонничеството и веднага след него. Бивш саудитски министър по въпросите на поклонничеството казва, че ежегодният Хадж е като 20 американски супербоула на един стадион, при което всичките два милиона зрители участват в играта. Затова Мека била в непрекъсната подготовка за това мащабно религиозно събитие - пред самия Хадж, по време на поклонничеството и веднага след него.

Министър Найденов ще участва в тържествено изпращане на 27-ми контингент от състава на ISAF

/КРОСС/Министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев ще участват утре, 10 юни, в тържествена церемония за изпращането на последния, 27-ми български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). Церемонията ще започне в 10.30 часа на площад „Севастопол" в Казанлък. 27-мият контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) ще изпълнява задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента са включени около 360 военнослужещи. От тях 22 са жени. Национален командир на контингента е полковник Никола Митев от военно формирование 46430 - София. Помощник-национален командир на контингента, той и национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Милен Гегов от военно формирование 22180 - Казанлък. Командир на ротата за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар" е майор Руслан Колев . Сертификацията на контингента за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан се проведе от 3 до 5 юни 2014 г. в гарнизонния учебен център „Тюлбето".  

Трайков: Управляващите лъжат за "Южен поток"

 От една година управляващите лъжат за „Южен поток", каза пред Би Ти Ви бившият енергиен министър от кабинета "Борисов" Трайчо Трайков, който сега е част от Гражданския съвет на Реформаторския блок.Той коментира спирането на действията по проекта от страна на българската страна до разбирателство с Европейската комисия.

"Управляващите излъгаха, че не им е казано от ЕК, че проектът не отговаря на изискванията. После излъгаха, че „Газпром" не пише законодателството, после - че не правят нищо по проекта, а в същото време НЕК обявяваше победител от конкурс в поръчка за 7 милиарда", посочи бившият министър на енергетиката. Той е категоричен, че по време на неговото управление „нищо не се е сформирано или подписвано".

„Процедурата започна тази зима от това правителство, то подписа договора. Оттам нататък почват версиите с обясненията. Аз исках да разбера дали България може да има полза от проекта, а това може да стане по два начина - чрез по-конкурентен пазар на газа (което са изискванията на ЕК) и чрез ползи от транзитните такси. Те подписват договори, а още не се знаят какви са транзитните такси. Искат да раздуят строителството максимално, а през това време да продават на партньорите си в Европа за сметка на транзитните такси", коментира Трайков. 

Целта на проекта е ясна - да няма конкурентен пазар,заяви той. По думите му „Южен поток" е без стратегическа полза за България:

„Той носи газ, който и сега стига до Европа, просто пътят е друг. Единствената полза е за „Газпром" - че може да заобиколи Украйна, тоест те решават проблем, който частично сами са създали. А и няма как 1 км газопровод да струва 7 млн. евро".

Десет квартала в София са без топла вода заради авария


В  десет квартала в София няма топла вода заради авария на магистрален топлопровод, съобщи БНР.

Засегнати са "Красно село", "Гоце Делчев", "Славия", "Бъкстон", "Борово", "Мотописта", "Стрелбище", "Бели брези", "Крива река" и "Лагера".

Работи се за отстраняване на повредата.

Авария остави 10 квартала на София без вода

10 квартала на София останаха без вода, съобщава БНР. Авария на магистрален топлопровод остави без вода голяма част от София. Засегнати са столичните квартали „Красно село“, „Гоце Делчев“, „Славия“, „Борово“, „Бъкстон“, „Стрелбище“, „Крива река“, „Лагера“, „Бели брези“ и „Мотописта“. В момента се работи по отстраняване на повредата, но не е ясно кога ще бъде възстановено водоснабдяването.

Цеца Величкович и Мило Джуканович имали интимна връзка

/КРОСС/Скандалната сръбска фолкпевица Цеца Величкович има връзка с черногорския премиер Мило Джуканович. През последните няколко месеца Величкович с частни самолети често посещава Джуканович в Подгорица. Двамата са изключително близки, съобщава белградскя "Курир". "Цеца и Мило не търсят публичност и са много дискретни. Двамата никога не излизат заедно на публични места, но са изключително близки", се казва още в публикациите в сръбската преса и се подчертава, че "черногорският премиер също често посещава Белград с частен самолет". Неговите полети са изключитено секретни и те дори не се отразяват в официалните данни на белградското летище. Цеца Величкович бе съпруга на най-големия военнопрестъпник Желко Ражнятович, по-известен като Аркан. Тя бе арестувана по време на операцията "Сабя" след убийството на премиера Зоран Джинджич. Различни публикации свързват името на Джуканович с огромна контрабанда на цигари.  

Варненски археолози с отличия за научни резултати

През миналата седмица, двама варненски археолози бяха наградени на Националната конференция по археология на България, която тази година се проведе в гр. Сандански, съобщиха от пресслужбата към РИМ за Moreto.net. По предложение на Националния институт по археология с музей при БАН, Министерството на културата награди д-р Валери Йотов и Александър Минчев от Регионалния исторически музей Варна със специална грамота и плакет.

Авария остави без топла вода 10 квартала в София

В 10 столични квартала няма топла вода заради авария на магистрален топлопровод. Засегнати са "Красно село", "Гоце Делчев", "Славия", "Бъкстон", "Борово", "Мотописта", "Стрелбище" и "Бели брези", "Крива река" и "Лагера".

Бекъм: Името на Рууни на фланелката още стряска противниците

Бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм се изказа доста ласкаво за нападателя на "Трите лъва" Уейн Рууни, който напоследък е често критикуван в родината си. Според Бекъм Рууни още може да дон...

Гришо започва тази вечер с Вавринка на двойки

Григор Димитров започва тенис-турнира Куинс с мач на двойки. Тази вечер българинът заедно с партньора си Станислав Вавринка излизат срещу получилите уайлд кард британци Кен Скупски и Нийл Скупски. Ма...

Пускат билетите за нов концерт на ФОНДАЦИЯТА - на 10 ноември в зала Арена Армеец!

На 10 ноември петима страхотни български музиканти и певци - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от ФОНДАЦИЯТА ще свирят за първи път в зала “Арена Армеец&...

Нощни екипи ще съблюдават реда и спокойствието по крайбрежната алея във Варна

Общината пуска нощни екипи да следят за децибелите от крайбрежните кръчми и спазване на обществения ред по алеята край морето във Варна.Това стана ясно на среща между зам.-кмета по сигурността и контр...

Започна кампанията по изкупуване на липов цвят във Видин

Започна кампанията по изкупуване на липов цвят във Видин, съобщи Николай Ненов, управител на изкупвателни пунктове. Масово берачите предават по 3-4 до 5 кг на ден, добър берач може да събере и 20 кг...

Хитрецът Сколари и старите кучета преобразиха Бразилия

На предишните две световни първенства Бразилия се провали с гръм и трясък и си замина още след 1/4-финалите. В навечерието на Мондиал 2014 обаче селесао отново е в ролята на фаворит №1 на специалистит...

Башар Асад обяви всеобща амнистия

Тя е петата от началото на бунта срещу Асад през март 2011 г.


Видео: Президентите на Израел и Палестина се молиха заедно с папа Франциск във Ватикана



Папа Франциск се включи в опитите за посредничество в израелско-палестинския конфликт по нестандартен начин, като домакинства на безпрецедентна молитва на евреи, християни и мюсюлмани, разказва агенция "Ройтерс". Вчера той се помоли заедно с президентите на Израел Шимон Перес и на Палестинската автономия Махмуд Абас, които посетиха Ватикана по негова покана.

Това беше първата публична среща между двамата държавни глави от повече от година и дойде повече от месец след...

Над 40% от руските граждани смятат Порошенко за представител на интересите на САЩ и ЕС

/КРОСС/ Повече от 40 % от руските граждани смятат, че новият президент на Украйна Петро Порошенко представлява интересите на САЩ, Евросъюза и големия украински бизнес, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на данни на проучване, направено от ВЦИОМ (Всеруски център за изучаване на общественото мнение). Според всеки пети руски гражданин (21%), украинският президент е близък с националистите и бандеровците, а 17 % от анкетираните са убедени, че Порошенко е ръководен изцяло от своите собствени интереси. Част от допитаните, според ВЦИОМ, смятат, че той представлява спецслужбите (12%). „За това, че Порошенко е представител на западните и централни области на Украйна, изказаха своята увереност 65 от анкетираните, и само 25 предполагат, че новият президент отстоява позициите на жителите на югоизточната част на страната. 1 % от руските граждани смята, че той представя интересите на всички украинци”, съобщиха от центъра за проучване на общественото мнение. Според резултатите от допитването, Порошенко предизвиква у руските граждани преди всичко недоверие – това заявиха 29% от анкетираните. Една пета от участващите в проучването (22%) е напълно безразлична към личността на новия украински президент, 19 % изпитват антипатия към него, а 7% от руснаците признаха, че изпитват омраза. Едва 2% се доверяват на новия украински президент, подчертаха още от ВЦИОМ.

Спадът в строителството се забавя, но то остава много под пика от 2008 г.

Спадът в строителството се се забавя в сравнение с най-тежките за строителния бранш 2009, 2010 и 2011 г. Строителната продукция обаче остава с 43% под пиковите равнища, отчетени през 2008 г., сочат изчисления на Investor.bg, направени на базата на данните на Националния статистически институт (НСИ).   Според статистиката през април индексът на строителната продукция се е понижил с 2% на годишна база. За сравнение, през 2009 г. годишният спад беше 9.5%, като през 2010 г. - 18.3%, а през 2011 г. - 22.4%.   През 2012 и 2013 г. обаче общата строителна продукция отчете ръст от съответно 4.6% и 1.5%, подкрепяна основно от ръста на продукцията при гражданското/инженерно строителство, на което основно се разчиташе за възраждане на строителния бранш след кризата.   Още от края на 2012 г. обаче продукцията при гражданското/инженерно строителство тръгна рязко надолу, като най-силният спад беше отчетен през ноември миналата година (13.8% на годишна база).   Тенденцията се обръща – през първите четири месеца на тази година е отчетен силен ръст на продукцията при гражданското/инженерно строителство. Темповете на повишение на строителната продукция в сегмента обаче се забавят от 15.3% през януари до 7.8% през април на годишна база. Ръстовете не са достатъчни, за да компенсират отслабеното сградно строителство. Предстои да се усети и ефектът от спрените пари по оперативните програми "Околна среда“ и "Регионално развитие“, отбелязва Инвестор.бг.   Същевременно сградното строителство е ускорило спада до 9 на сто през април на годишна база.   Общият индекс на строителната продукция през април отчита спад от 1.3% спрямо март, сочат още данните на НСИ.   Сградното строителство отново отчита по-силен спад в сравнение с гражданското/инженерно строителство – пониженията на месечна база са съответно 1.7% и 0.9%.

И Швеция се обяви против Юнкер за шеф на ЕК

Тримата политици ще се срещнат с премиера на Холандия Марк Рюте

Съдът в Бургас оправда Лечков по делото за военните имоти

Бургаският апелативен съд оправда Йордан Лечков по делото за военните имоти. Съдът изцяло отмени присъдата на Ямболския окръжен съд от 2,6 месеца условно.
„Решението на съда е поредното доказателство за това, че българското правосъдие работи. Благодаря на справедливия съд, който взе под внимание фактите и отхвърли неоснователните обвинения, Бургаският апелативен съд оправда Йордан Лечков по делото за военните имоти. Съдът изцяло отмени присъдата на Ямболския окръжен съд от 2,6 месеца условно. „Решението на съда е поредното доказателство за това, че българското правосъдие работи. Благодаря на справедливия съд, който взе под внимание фактите и отхвърли неоснователните обвинения,

Осъдиха на доживотен затвор убийците на журналистката Политковская

 Отговорните за организирането и извършването на поръчковото убийство на руската политическа журналистка Анна Политковская от 2006 г. получиха доживотни присъди, постанови московски съд, а тримата им съучастници в деянието получиха между 12 и 20 години лишаване от свобода, предаде ИТАР ТАСС.

Рустам Махмудов беше признат за виновен, че е стрелял по журналистката на входа на жилищния й блок, а неговият чичо Лом-Али Гайтукаев беше установен като организатор на убийството. Към момента няма официална информация за поръчителят/поръчителите на престъплението.


Наред с това съдът присъди 5 млн. рубли компенсация, които да бъдат изплатени на децата на убитата журналистка.


Анна Политковская беше застреляна пред дома си на 7-и октомври 2006 година. Убийството й получи широк обществен и международен отзвук, тъй като Политковская бе популярна с журналистическите си разследвания за властимащите в Русия и критиките си срещу Кремъл.


"Гардиан" прописа на руски, за да се чува гласът на революцията

От днес британският всекидневник Guardian пуска специално приложение на руски, посветено на „15-те държави, изградени върху руините от СССР“. Възникналото в Украйна напрежение между тези, които искат да задълбочат отношенията си с Европа, и тези, които запазиха предаността си към Москва, доведе до избухването на насилие, чиято кулминация е руската анексия на Крим през март 2014 г. Отново се разгоря и старият спор между Изтока и Запада и последствията от него се усещат на територията на целия регион, пише в уводната рускоезична статия на британското издание. В този критичен момент от своята еволюция "Гардиан" – в сътрудничество с множество регионални експерти - започва проект под название „ Новият Изток “ (Новый восток - The New East), за да разкрива и анализира най-актуалните събития в постсъветското пространство, пише още в редакционната статия. Партньори при изготвянето на съдържанието за „Новый восток“ ще бъдат EurasiaNet, московският Карнеги център, порталът Caucasian Knot, Baltic News Network, информационният портал на беларуската опозиция Charter 97 и др. "20 години диктатура и на една революция разстояние от Европа" В уводната статия с това заглавие "Гардиан" разказва за живота през 20-годишната диктатура на Александър Лукашенко: "Закътан зад огромни, грозновати жилищни блокове и широки пътни артерии, така обичани от съветските специалисти по градоустройство, историческият музей Минск се хвали с най-добрата изложба на лятото в Беларус. "Обратно в БССР" (Белоруската съветска социалистическа република, както някога се казваше тя) е витрина на съветската пропаганда и забележителности и връща посетителите към времето, когато страната бе една от 15-те съветските социалистически републики. "Спомням си го, разбира се. Беше моето време и тая добри чувства. Но сега живеем по-добре. В магазините има стоки. Напълно различно е", споделя Мая Борисовна. А дали е различно? Все още улици носят имената на Маркс и Енгелс, в центъра на града стои статуя на Ленин, а билетът за метрото струва около 20 пенса (около 50 ст.) Пушенето на закрито е позволено. Почти никой не носи татуировки. Изглежда като изостанало с поне една революция, а може и повече. Да не забравяме и лидера. Това лято най-дългогодишният европейски държавник - единственият постсъветски президент на страната, ще закръгли 20 години служба. Откакто Александър Лукашенко идва на власт през 1994 г., парламентът е "кастриран", политически опоненти са пратени в изгнание или изчезнали, а медиите - заглушени. В Беларус КГБ все още се нарича КГБ. Това е и последната европейска държава, запазила смъртното наказание. Миналия месец Лукашенко обяви, че ще връща "крепостничесвтото" - за да научи селяните на по-ефективен труд. Известният като "Батка" (баща на нацията) диктатор е любопитна фигура в пантеона на световните диктатори. Всяка вечер той е водещата новина на телевизията - дори като инспектира трактор. Свободата на словото и критиката към властта не се приемат добре, разказва Наталия Пинчук - съпруга на осъден активист за човешки права. "Ситуацията е като на конвейер - затварят хората, после ги пуска, те критикуват системата, в резултат на което отново ги затварят", казва тя. Добавя, че съпругът й "не се оплаква", но тя е загрижена за психическото и физическото му здраве в трудовия лагер в Бобруйск. "Хората излизат от там без зъби. Това е от липса на витамини. Храната си е направо шега", обяснява жената. Едно е сигурно след идването на Лукашенко на власт: резултатът опт изборите. Любимият му процент изглежда е 80. Според някои проучваният той се радва на широката подкрепа на около 50% от населението. Те биха му осигурили победа, но изглежда недостатъчна за него. На изборите прес 2010 избирателната комисия го обяви за победител още преди края на изборния ден. "Мислите ли, че стоя във властта, само защото й наслаждавам, казва той в скорошно интервю. - Позволете ми да бъда нескромен, но направих нещо за тази страна. Не искам всичко това да се срути за час." Кризата в Украйна не е застрашила реално, но разтърси администрацията на Лукашенко. Много хора попитаха: ако Русия може да вземе Крим, тогава защо не и Беларус? От 10-милионното население на Беларус, 15% са етнически руснаци. Беларус е далеч по-руски от Украйна: езикът и културата са почти идентични. Лукашенко заяви наскоро, че е вижда страната си като "най-проруската провинция" и се съгласи, че Крим е е част от Русия. В същото време се обяви в подкрепа на Киев. Макар да твърди, че руснаците са най-близките приятели на Беларус, той заяви: "Ще се боря с всеки за белоруските земи, дори да е с Путин". Бъдещето на диктатора Лукашенко казва, че би слязъл от власт само ако изгуби вота или способност да управлява. А избори предстоят през 2015-а. “Ние имахме нашия Майдан през 1996 г., 2001 г., 2006 г. и 2010 г., казва опозиционният лидер Андрей Санников. - Въпреки тормоза, хората все още протестират. Тъй като няма други канали Лукашенко да мине в опозицията, отново ще има масови протести и демонстрации преди и след изборите." А междувременно Беларус се готви да отпразнува още една година от управлението на Батка."

Президентът очаква политическите лидери да посочат дата за предсрочни избори

Росен Плевнелиев и евродепутатите са обсъдили процедурата за избор на европейски комисар от България


Бащата на блъснатата от грък на спирка Катя: Осъзнавала е, че костите й са извън краката

Бащата на прегазената на автобусна спирка в Пловдив Катя - Илиян Матеев, проговори. В интервю за в. "Марица" той разкри подробности от драмата, която се стовари върху семейството, и как гръцкият студент Христос Боскос и спортния му "Нисан" са променили живота на потърпевшите.
"Катя си спомня абсолютно всичко от катастрофата. Бащата на прегазената на автобусна спирка в Пловдив Катя - Илиян Матеев, проговори. В интервю за в. "Марица" той разкри подробности от драмата, която се стовари върху семейството, и как гръцкият студент Христос Боскос и спортния му "Нисан" са променили живота на потърпевшите. "Катя си спомня абсолютно всичко от катастрофата.

Съдът в Бургас оправда Лечков по делото за военните имоти

Бургаският апелативен съд оправда Йордан Лечков по делото за военните имоти. Съдът изцяло отмени присъдата на Ямболския окръжен съд от 2,6 месеца условно.
„Решението на съда е поредното доказателство за това, че българското правосъдие работи. Благодаря на справедливия съд, който взе под внимание фактите и отхвърли неоснователните обвинения, Бургаският апелативен съд оправда Йордан Лечков по делото за военните имоти. Съдът изцяло отмени присъдата на Ямболския окръжен съд от 2,6 месеца условно. „Решението на съда е поредното доказателство за това, че българското правосъдие работи. Благодаря на справедливия съд, който взе под внимание фактите и отхвърли неоснователните обвинения,

Доживотна присъда за убиеца на Политковска, поръчителят остава неизвестен

Московски съд постанови доживотен затвор за организатора и за извършителя на убийството на руската журналистка Анна Политковска, а трима техни съучастници ще лежат в затвора между 12 и 20 години, съобщиха световните агенции. Чеченският гражданин Рустам Махмудов беше признат за виновен по обвинение, че е стрелял по журналистката на входа на сградата, в която живеела, а Лом-Али Гайтукаев - чичо на Махмудов - беше осъден като организатор на убийството.   Бившият милиционер Сергей Хаджикурбанов ще прекара 20 години в наказателна колония, а присъдите на Ибрахим и Джабраил Махмудови (братя на извършителя Рустам) са, съответно, 12 и 14 години лишаване от свобода.   Защитата на подсъдимите заяви, че ще обжалва решението.   Следствието взема всички възможни мерки за изобличаване на поръчителя на убийството на Политковская, заяви говорителят на Руския следствен комитет Владимир Маркин. По настоящем се предприемат мерки за установяване на поръчителя на убийството, срещу когото ще бъде възбудено отделно съдопроизводство, каза Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.   По-рано друг от организаторите на престъплението - бившият милиционер Дмитрий Павлюченков - беше осъден на 11 години в трудова колония, след като се призна за виновен и даде показания срещу останалите обвиняеми, припомня руската агенция.

Доживотен затвор за организаторa и извършителя на убийството на Политковска

Московски съд постанови доживотен затвор за организатора и за извършителя на убийството на руската журналистка Анна Политковска, а трима техни съучастници ще лежат в затвора между 12 и 20 години, съобщиха световните агенции. Чеченският гражданин Рустам Махмудов беше признат за виновен по обвинение, че е стрелял по журналистката на входа на сградата, в която живеела, а Лом-Али Гайтукаев - чичо на Махмудов - беше осъден като организатор на убийството.   Бившият милиционер Сергей Хаджикурбанов ще прекара 20 години в наказателна колония, а присъдите на Ибрахим и Джабраил Махмудови (братя на извършителя Рустам) са, съответно, 12 и 14 години лишаване от свобода.   Защитата на подсъдимите заяви, че ще обжалва решението.   Следствието взема всички възможни мерки за изобличаване на поръчителя на убийството на Политковская, заяви говорителят на Руския следствен комитет Владимир Маркин. По настоящем се предприемат мерки за установяване на поръчителя на убийството, срещу когото ще бъде възбудено отделно съдопроизводство, каза Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.   По-рано друг от организаторите на престъплението - бившият милиционер Дмитрий Павлюченков - беше осъден на 11 години в трудова колония, след като се призна за виновен и даде показания срещу останалите обвиняеми, припомня руската агенция.

"Южен поток” е поредното унижение, скочи Борисов

Той поиска да се потърси наказателна отговорност на управляващите


Промишленото производство в страната нараства през април

През април 2014 г. индексът на промишлено производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 1,4% в сравнение с предходния месец. На...

Кои са най-добрите розета от новата реколта


Розето Golden Rhythn, реколта 2013 от каберне совиньон на винарната "Черноморско злато" - Поморие, е победителят в четвъртото издание на националния конкурс за розе, който се проведе този уикенд в Казанлък. Второто място е за Rose De Ja Vu (малбек) на "Домейн Бойар". Бронзът заслужи Aureus Rose (каберне совиньон/каберне фран) на "Винпром Свищов".

Тази година в конкурса участваха рекордните 50 вина, като 15 търговски марки се представиха пред потребителите за първи път. По традиция...

Луис Суарес: Решен съм да играя на световното и ще го направя


Нападателят на Уругвай Луис Суарес изрази увереност, че ще може да играе на световното първенство по футбол в Бразилия.

Голмайсторът на "Ливърпул" претърпя операция на менискуса само три седмици преди първия мач на южноамериканския състав на мондиала.

Вчера той е провел първото си леко занимание с топка. 27-годишният футболист определи положителната си нагласа и силната мотивация като основните му оръжия в битката за навременно възстановяване.

"Емоционално се...

В Тайланд заповядаха на хората да са щастливи

Критици обаче изтъкват, че проектът, целящ да накара хората да се чувстват добре, се осъществява успоредно със съвсем различна кампания, ръководена от хунтата – усилия за задушаване на всякаква съпротива срещу военния преврат на 22 май

Бащата на блъснатата на спирка Катя: Осъзнавала е, че костите й са извън краката

Бащата на прегазената на автобусна спирка в Пловдив Катя - Илиян Матеев, проговори. В интервю за в. Бащата на прегазената на автобусна спирка в Пловдив Катя - Илиян Матеев, проговори. В интервю за в. "Марица" той разкри подробности от драмата, която се стовари върху семейството, и как гръцкият студент Христос Боскос и спортния му "Нисан" са променили живота на потърпевшите. "Катя си спомня абсолютно всичко от катастрофата.

ГЕРБ и БСП водят при букмейкърите

/КРОСС/Политическата интрига около предсрочните парламентарни избори привлече вниманието и на букмейкърите. Сайтът за онлайн залагания на "Евробет" предлага собствена класация с коефициенти за представянето на основните политически сили. 200 лева може да спечели всеки, който е готов да заложи 1 лев и смята, че формацията на Валери Симеонов, НФСБ, ще излезе като победител от изборите. 100 лева би донесъл залог за другата националистическа опция - "Атака". Новата политическа партия "България без цензура", на Николай Бареков, се нарежда на трето място с коефицент 7.00. На водещо място в онлайн класацията, с коефициент 1.20 е ГЕРБ. Залозите поставят левицата на второ място - 3.00 Реформаторският блок и ДПС остават на 4-то и 5-то място. Букмейкърът дава опция и за онази част хората, които са на мнение, че предсрочни парламентарни избори до края на 2014 г. няма да има. Коефициентът, ако сте решили да заложите на нея, е 2.00, т.е. всеки заложен лев би донесъл на позланите по 2 лева.   

Борисов е във Вашингтон и оттам иска оставки заради "Южен поток"

„Винаги съм казвал, че в опитите си да излъжат всички – и Брюксел, и Москва, и Вашингтон Орешарски и компания ще провалят проекта "Южен поток”, от който всъщност и Европа, и Русия, и България имаха нужда", заяви във Вашингтон председателят на ГЕРБ Бойко Борсов.

Pepper e робот, способен на емоции и чувства

 Компанията SoftBank може да се похвали с първия в човешката история функциониращ робот, който според думите на изпълнителния директор Масайоши Сон „има сърце и емоции“. Хуманоидният модел на име Pepper има нещо, наречено „емоционален двигател“ (emotional engine), разположен на мястото, където се намира човешкият мозък.



Роботът е способен да слуша и интерпретира думите на човека срещу себе си, както и да засича емоционалното състояние и да прояви емпатия, ако събеседникът се чувства тъжен. С технология за разпознаване на лица и гласове Pepper има емоционална интелигентност, която му помага да разбира нуждите на хората. Разполага и със собствена база за приложения, позволяваща персонализирането му и превръщането му в асистент, отговарящ на конкретните ви нужди.


Неочаквано цената на Pepper е доста ниска, сравнена с тази на други негови събратя. Към момента той е на базова цена 1930 щатски долара. Подобни на него роботи в бъдеще биха могли изцяло да заменят човешкия труд на места като супермаркети – вълнуваща и едновременно плашеща мисъл.


http://hicomm.bg/

Стани част от емоцията Мондиал Бразилия!

Следете Световното първенство по футбол в Gol.bg


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди промени в четири наредби

/КРОСС/ Утре, 10 юни, от 14 ч. под председателството на вицепремиера Зинаида Златанова в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Социалните партньори ще обсъдят проекта на постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост, както и промени в наредбите за изплащане на парични обезщетения и помощи от ДОО и за отпускане и изплащане на парични обезщетения за безработица. Ще бъдат дискутирани и проекти на закони за изменение и допълнение на Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряване.  

Делото САПАРД не тръгна в Апелативния съд

Делото САПАРД не тръгна днес в Софийския апелативен съд, съобщи БГНЕС. Причината да не се даде ход на делото бе нередовното призоваване на част от подсъдимите и защитниците. Повторен опит за тръгването му, ще бъде направен на 16 юни, като датата е предварително определена. 

През март Върховният касационен съд върна делото САПАРД за повторно разг Делото САПАРД не тръгна днес в Софийския апелативен съд, съобщи БГНЕС. Причината да не се даде ход на делото бе нередовното призоваване на част от подсъдимите и защитниците. Повторен опит за тръгването му, ще бъде направен на 16 юни, като датата е предварително определена. През март Върховният касационен съд върна делото САПАРД за повторно разг

Спете по гръб срещу бръчки

Бръчките са първият признак, че младостта неусетно ни се изплъзва. Можем да отложим издайническите признаци на зрелостта и с на пръв поглед изненадващи начини, които зависят само от нас и не изискват нито големи усилия, нито много средства. Нощем - по гръб Такава поза е полезна не само за цялото тяло, но и за лицето. Прекарваме горе-долу една тре Бръчките са първият признак, че младостта неусетно ни се изплъзва. Можем да отложим издайническите признаци на зрелостта и с на пръв поглед изненадващи начини, които зависят само от нас и не изискват нито големи усилия, нито много средства. Нощем - по гръб Такава поза е полезна не само за цялото тяло, но и за лицето. Прекарваме горе-долу една тре

Делото САПАРД не тръгна в Апелативния съд

Делото САПАРД не тръгна днес в Софийския апелативен съд, съобщи БГНЕС. Причината да не се даде ход на делото бе нередовното призоваване на част от подсъдимите и защитниците. Повторен опит за тръгването му, ще бъде направен на 16 юни, като датата е предварително определена. 

През март Върховният касационен съд върна делото САПАРД за повторно разг Делото САПАРД не тръгна днес в Софийския апелативен съд, съобщи БГНЕС. Причината да не се даде ход на делото бе нередовното призоваване на част от подсъдимите и защитниците. Повторен опит за тръгването му, ще бъде направен на 16 юни, като датата е предварително определена. През март Върховният касационен съд върна делото САПАРД за повторно разг

Георги Стоев: Дефицитът в бюджета е сигнал към МФ за намаляване на харчовете

Докато МФ спазва програмата си и няма актуализация на бюджета, няма причина да очакваме пренасяне на политическия натиск върху финансовите пазари, каза той


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване