НСИ: Строителната продукция през април 2014 г. намалява с 2.0%

По предварителни данни през април 2014 г. индексът на продукцията в сектор "Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 1.3% под равнището от предходния месец, съобщиха от НСИ. Календарно изгладените данни показват намаление от 2.

Боен самолет се разби до военна база в Севиля

Боен самолет Eurofighter се разби при приземяването в базата Морон, близо до Севиля, Южна Испания, съобщи испанското министерство на отбраната, предаде БГНЕС. "Самолет се разби при приземяване...

Намериха виновен за празния магазин в Бобов дол - фирмата-доставчик

Фирмата-доставчик се оказа виновна за празните щандове в магазина на Христо Ковачки, от които пазаруват миньорите в Бобов дол, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на заключението от официално извъ...

Китай: Пазете се от западната демокрация и площадни революции

Китай трябва да се пази от капана на демокрацията по западен модел. Това пише днес  най-влиятелният китайски всекидневник  "Женмин жибао" ("Народен вестник") - аналогът на "Правда" от времената на СССР и "Работническо дело" - от времената на НРБ. Политиката на улични демонстрации води до граждански вълнения и дори до гражданска война, предупреждава официозът в коментар, подписан от старшия редактор Ми Бохуа. От Западна Азия и Северна Африка към Украйна и Тайланд всяка страна без изключение е измамена по пътя на демокрацията по западен модел и площадната политика ескалира от митинги и демонстрации до въоръжен конфликт, пише "Женмин жибао". Китайското издание е категорично, че зад по-голямата част от протестите в наши дни, независимо дали открито или задкулисно, стои намесата на американските и западните сили. Обръщайки поглед към "цветните революции", на които станахме свидетели през последните години, как да не кажем развълнувано: Ликувайте, че защитихме решително социализма с китайски характеристики. В противен случай, щеше ли да има мир в Китай? - пише официозът. Изданието критикува и британския парламент, като обяснява, че в него все още влизат благородници, които заемат постовете си по наследство. Според вестникът подобно нещо е немислимо за китайския народ. Статията във вестник "Женмин жибао" е публикувана по-малко от седмица след 25-ата годишнина от кървавото потушаване на протестите на централния площад в Пекин "Тянанмън", отбелязва АФП. Стотици хора загиват, след като Комунистическата партия изпраща танкове да потушат демонстрациите в сърцето на Пекин. В Китай е забранена всякаква форма на публична дискусия за Тянанмън, а всички позовавания на инцидента са бързо цензурирани от популярните социални мрежи в страната.

Порошенко готви нов екип, за да се справи с Путин

Новият президент на Украйна засилва връзките със Запада


Нон-стоп окупация: Орешарски да си ходи, не щем и Бойко!

Мащабна окупация и общонационален протест планират гневните българи за ЧРД на протеста на 14 юни, показа проверка на BNews. В социалната мрежа вече вървят планове за нон-стоп окупация на Народното събрание, докато властта не хвърли оставка. "Орешарски да си ходи, не щем и Бойко", са част от посланията във Фейсбук.

ЧЕЛО УТРЕ СУТРИН - Българин обикаля света със соцавтомобил

Валентин Дойчинов от Сливен и чехът с български корени Иван Монев тръгват на околосветско пътешествие с автомобил "Шкода 136 Рапид", модел от 1987 г. Двамата отдавна са приятели, свързва ги страстта към старите автомобили. Дойчинов е бивш преподавател и притежава уникална колекция от 15-ина ретро автомобила, всичките в движение. Обиколката на Валентин Дойчинов от Сливен и чехът с български корени Иван Монев тръгват на околосветско пътешествие с автомобил "Шкода 136 Рапид", модел от 1987 г. Двамата отдавна са приятели, свързва ги страстта към старите автомобили. Дойчинов е бивш преподавател и притежава уникална колекция от 15-ина ретро автомобила, всичките в движение. Обиколката на

18-годишен е причинил пожара в психото в Бургас

18-годишният Джеко Янчев от село Бата, приет в Психото в Бургас за лечение с диагноза "умерена умствена изостаналост и поредна декомпенсация с агресивно поведение", е подпалвачът на сградата в петък.
Тогава пациентите на Центъра за психично здраве в Бургас бяха спешно евакуирани заради задимяване в болницата. 18-годишният Джеко Янчев от село Бата, приет в Психото в Бургас за лечение с диагноза "умерена умствена изостаналост и поредна декомпенсация с агресивно поведение", е подпалвачът на сградата в петък. Тогава пациентите на Центъра за психично здраве в Бургас бяха спешно евакуирани заради задимяване в болницата.

Прокуратурата поиска шофьорът, прегазил малкия Паоло, да лежи в ареста

Окръжна прокуратура – Стара Загора протестира пред Апелативен съд - Пловдив мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев „домашен арест”.
Георги Сапунджиев е обвиняем за смъртта на 4-годишния Паоло Иванов.
С протеста си прокуратурата поиска най-тежката мярка – „задържане под стража” на обвиняемия.

Очаквайте подробности! Окръжна прокуратура – Стара Загора протестира пред Апелативен съд - Пловдив мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев „домашен арест”. Георги Сапунджиев е обвиняем за смъртта на 4-годишния Паоло Иванов. С протеста си прокуратурата поиска най-тежката мярка – „задържане под стража” на обвиняемия. Очаквайте подробности!

Москва ни разкритикува заради "Южен поток"

Москва ни разкритикува заради "Южен поток"

Руският посланик в ЕС Владимир Чижов разкритикува решението на България да преустанови работата по подкрепяния от Москва газопровод „Южен поток” под натиска на Брюксел, предаде AFP.

Чижов определи спирането на проекта като „пълзящ преход към икономическите санкции срещу Русия”.

„Има ясни признаци, че действията на Европейската комисия по отношение на „Южен поток” са пряко свързани с кризата в Украйна”, посочи дипломатът.

Труп хвърли в ужас пиячи на варненския плаж

Тяло е изплавало край "Кубо". Предполага се, че то е на момичето, което се удави миналия четвъртък. Възможно е тялото на удавеното момиче от Рибарския плаж да е изплавал пред заведението "Кубо", съобщи варненският сайт Петел. бг.

Около 300 млн. евро са нужни за ремонт на един енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“

Около 300 милиона евро би струвало продължаването на живота на един енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“. Това заяви Станислав Антипов, заместник-генерален...

18-годишен умствено изостанал подпалил пожара в психото в Бургас

Тони Стоянова
18-годишен пациент с умствена изостаналост е причинил пожара в Центъра за психично здраве на 5 юни, заради който цялата болница - персонал и болни, бяха спешно евакуирани, а на място пристигнаха няколко екипа от пожарната.
Разследване е установило, че Джако Я.е подпалил дюшека на леглото си с цигара. Тони Стоянова 18-годишен пациент с умствена изостаналост е причинил пожара в Центъра за психично здраве на 5 юни, заради който цялата болница - персонал и болни, бяха спешно евакуирани, а на място пристигнаха няколко екипа от пожарната. Разследване е установило, че Джако Я.е подпалил дюшека на леглото си с цигара.

Прокуратурата поиска задържане под стража за убиеца на Паоло

Окръжна прокуратура – Стара Загора протестира пред Апелативен съд - Пловдив мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев „домашен арест”.
Георги Сапунджиев е обвиняем за смъртта на 4-годишния Паоло Иванов.
С протеста си прокуратурата поиска най-тежката мярка – „задържане под стража” на обвиняемия.

Очаквайте подробности! Окръжна прокуратура – Стара Загора протестира пред Апелативен съд - Пловдив мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев „домашен арест”. Георги Сапунджиев е обвиняем за смъртта на 4-годишния Паоло Иванов. С протеста си прокуратурата поиска най-тежката мярка – „задържане под стража” на обвиняемия. Очаквайте подробности!

Джеймс Уорд ще бъде първият съперник на Григор Димитров в "Куинс"


Британският тенисист Джеймс Уорд ще бъде първият съперник на Григор Димитров в турнира на тревни кортове "Куинс" в Лондон.

27-годишният представител на домакините, който участва с "уайлд кард", преодоля първия кръг след победа със 7:6, 6:4 срещу словенеца Блаз Рола.

Уорд и Димитров ще изиграят двубоя си от втория кръг във вторник или сряда. Програмата ще стане ясна след изиграването на останалите срещи от първия кръг, в който 23-годишният българин почива като поставен под...

Пробация за рускиня, причинила леки телесни повреди на две ученички от Варна

Наказание „пробация“ наложи Районният съд във Варна на пребиваваща у нас руска гражданка, причинила леки телесни повреди по хулигански подбуди на две ученички. 29-годишната А. Г. в продължение на 6 месеца ще трябва да провежда срещи с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично, съобщиха от съда за Moreto.

Симптомите през бременността – защо не трябва да се пренебрегват?

Разказва д-р Даниела Савова по време на форума за бременност и раждане, организиран от Puls.bg


ГЕРБ е „за” задължително гласуване след провеждането на референдум заедно с предсрочните избори

София /КРОСС/ Ние сме за избори през месец септември. Това обяви по време на пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя добави, че от партията винаги са отстоявали идеята за задължително гласуване. „В малкото дни, оставащи на 42-то Народно събрание, е невъзможно да бъде развита процедурата по Конституция и за промяната й, и промяната на Изборния кодекс относно задължителното гласуване", посочи Цачвеа. По думите й, ГЕРБ е „за" задължително гласуване след провеждането на референдум едновременно с предсрочните парламентарни избори. Според нея най-удачно е те да се проведат през последната седмица на септември.„Тази наша категоричност трябва да се разглежда едновременно с друга наша категорично отстоявана позиция за въвеждане на електронно гласуване", каза още Цачева. По думите й, в противен случай се обезсмисля задължителното гласуване сред българите зад граница. „ПП ГЕРБ ще настоява в програмата за тази пленарна седмица да бъде включено приемането на решение за произвеждането на национален референдум за трите въпроса, поставени от президента и трите въпроса, по които ние събрахме чрез подписката на инициативния комитет повече от 560 хиляди гласа", заяви Цецка Цачева. Тя добави, че позицията на ГЕРБ е категорична и са несъстоятелни опитите на други политически сили за спекулиране, че има отстъпление в позициите на ПП ГЕРБ.

Задържан е извършител на грабеж на автомобил на куриерска фирма в София


Има задържан за грабежа на автомобил на куриерска фирма, извършен в София на 4 юни, съобщиха от МВР. 28-годишният мъж е с постоянна мярка "Задържане под стража", която е в сила от вчера.

На 4 юни около 9 часа в кв. "Орландовци" микробус, в който пътували трима мъже ударил челно автомобил на фирма "Лео експрес". От буса изкочили маскирани и въоръжени с ножове нападатели, които атакували пътуващите в куриерския автомобила две жени и мъж.

При грабежа жена на 50 години беше...

Нановлакна, създадени от учени от БАН, могат да свържат Земята с Луната

Само 3 грама от нановлакната, разработени от учените в Лаборатория "Биоактивни полимери" към БАН, са достатъчни, за да свържат Земята с Луната, разстоянието между които е около 384 хил. км., съобщиха от академията.
Иновативните материали от природни и синтетични полимери, получени от тези свръхтънки влакна чрез авангардната нанотехнология Само 3 грама от нановлакната, разработени от учените в Лаборатория "Биоактивни полимери" към БАН, са достатъчни, за да свържат Земята с Луната, разстоянието между които е около 384 хил. км., съобщиха от академията. Иновативните материали от природни и синтетични полимери, получени от тези свръхтънки влакна чрез авангардната нанотехнология

„Атака“ иска Сметната палата да провери дарители на ББЦ

Според атакистите 168 души, посочени в отчета на ББЦ като дарители, не са представили исканата по закон декларация за произход на средствата

Младежи намушкаха дете във Враца

Дете на 11 години беше намушкано в гърдите преди малко близо до болница „Христо Ботев“ във Враца. Момчето било на тротоара срещу хотел „Зора“ на булевард „Втори юни“. Нападателите са момчета на 16 и 17 години.

Счетоводните програми на Микроинвест стават безплатни

Софтуерните счетоводни програми на Microinvest стават безплатни за потребителите, съобщиха от компанията.   От 10 юни 2014 г. разпространените системи като Microinvest Делта, Microinvest ТРЗ и Microinvest Склад няма да изискват код за лицензиране и ще бъдат достъпни за свободно изтегляне от сайта на разработчика.   Като причина за тази стъпка от Microinvest посочват плана на компанията да се фокусира върху развитието на по-съвременни версии счетоводен софтуер под различни платформи - Linux, Android, Windows Phone   "Практиката показва, че голяма част от потребителите все още не могат да се разделят напълно с по-старите системи и с досегашния си начин на работа. Затова решението на софтуерната компания е да предостави традиционните продукти свободни за използване. Безплатна ще бъде актуализацията на тези продукти, без разработчикът да се ангажира със срокове на тяхното обявяване. Така системите ще бъдат общодостъпни и професионално поддържани, но няма да са с приоритет в стратегията за развитие на компанията", съобщават още от компанията.

Столичната полиция е задържала заподозрян за обира в кв. "Орландовци"

Задържан е един заподозрян за дръзкия обир на куриерски автомобил в столичния кв. "Орландовци" отпреди няколко дни, когато трима маскирани задигнаха чанта с над 20 000 лева, след като удариха челно колата, в която бяха превозвани, съобщава БНР.   Основната версия, по която работи столичната полиция е, че обирът е извършен след изтичане на вътрешна информация за маршрута на куриерската кола. При инцидента пострада леко една жена.   Преди малко повече от година въоръжени мъже ограбиха оборота на спедиторска фирма в "Орландовци". Те препречиха автомобила, в която е пътувала касиерката на фирмата, и отмъкнаха голяма сума пари.

Тяло на удавница изплува на варненския плаж

Тяло на жена изплува в понеделник около 15,40 ч на централния варненски плаж. Зловещата находка първи видели двама клиенти на бар "Кубо", които се готвели да поплуват. Те викнали плажните спасители, които извадили трупа на брега. До късно следобед тялото остана покрито с оранжево платнище на пясъка. Според съдебните медици, направили първи оглед, Тяло на жена изплува в понеделник около 15,40 ч на централния варненски плаж. Зловещата находка първи видели двама клиенти на бар "Кубо", които се готвели да поплуват. Те викнали плажните спасители, които извадили трупа на брега. До късно следобед тялото остана покрито с оранжево платнище на пясъка. Според съдебните медици, направили първи оглед,

Млад Ромео на съд за секс с 13-годишна

Млад Ромео на съд за секс с 13-годишна

19-годишен Ромео от Пловдив отива на съд заради секс с 13-годишно дете. Любовната авантюра между малката Йовка Балева и с 6 години по-големия от нея Роман Енчев стигнала до властите чак когато момичето избягало от вкъщи, пише "Монитор".

Обвинителният акт срещу младежа е внесен от районната прокуратура в съда, откъдето пък трябва да насрочат дата на процеса, уточниха от държавното обвинение.

Сагата между малолетното момиче и баткото се развила през 2012 г. Оказало се, че Роман далеч не е първото гадже на палавата Йовка, чийто първи сексуален контакт тя осъществила, когато била едва на 12 години. В края на лятото преди 2 години тя се запознала с Роман и много го харесала. На 14 януари 2013 г. двамата решили да станат интимни приятели, въпреки че младежът бил наясно с възрастта на невръстната си приятелка. Месец по-късно замисленото станало факт.

Двамата продължили да се виждат и правели секс, въпреки че майката на Йовка не одобрявала ранната й връзка. Майка и дъщеря често се карали, което довело до поредния конфликт на 26 февруари 2013 г. Тогава момичето избягало от вкъщи и пренощувало в студа пред блока на любимия.

Междувременно родителите на Йовка подали сигнал за изчезването на детето си, а на сутринта съседи пуснали девойчето във входа на Роман. Той пък се обадил в полицията, за да съобщи за намирането на Йовка и завел лично гаджето си в управлението.

Задръстване от 250 км? Може - в Сао Пауло

Стачка на служителите на метрото доведе до невиждани задръствания в града


Учени от БАН разработиха нановлакна, способни да свържат Земята с Луната

Само 3 грама от нановлакната, разработени от учените в Лаборатория Само 3 грама от нановлакната, разработени от учените в Лаборатория "Биоактивни полимери" към БАН, са достатъчни, за да свържат Земята с Луната, разстоянието между които е около 384 хил. км., съобщиха от академията. Иновативните материали от природни и синтетични полимери, получени от тези свръхтънки влакна чрез авангардната нанотехнология

Крем или спрей за идеален слънчев загар

Идва време за плаж и за отговор на въпроса как да се защитим от слънцето. Дрогериите и аптеките са пълни със слънцезащитна козметика, но инвестицията съвсем не е малка. Качествена алтернатива на скъпата козметика е серията Cien sun на Lidl, която предлага варианти както за възрастни, така и за деца. Идва време за плаж и за отговор на въпроса как да се защитим от слънцето. Дрогериите и аптеките са пълни със слънцезащитна козметика, но инвестицията съвсем не е малка. Качествена алтернатива на скъпата козметика е серията Cien sun на Lidl, която предлага варианти както за възрастни, така и за деца.

Извадиха от морето удавената на Рибарския плаж

Извадиха от морето край Централния плаж във Варна вероятно удавеното момиче, което бе издирвано от 5 юни.

Плевнелиев отива в архива за досиетата на ДС

Плевнелиев отива в архива за досиетата на ДС

Президентът Росен Плевнелиев ще посети утре от 14.00 часа Централизирания архив в Банкя на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът ще разгледа съхраняваните във фонда архивни масиви и ще се запознае с начина на дигитализация на документите.

Държавният глава ще разговаря с членовете на комисията, след което ще направи изявление задно с нейния председател – Евтим Костадинов.

Пипо Индзаги официално поема Милан

Пипо Индзаги е новият треньор на Милан.

Неизвестен наръга 11-годишно момче посред бял ден

/КРОСС/ Неизвестен наръга с нож 11-годишно момче. Инцидентът е станал малко след 15 часа днес до болницата във Враца.Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него. Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнато в гръб и едното било намушкано. Нападателят е избягал. В момента на мястото на инцидента са органите на реда и водят разследване по случая, съобщи „Конкурент".

Изравни се процентът на момичетата и момчетата, опитвали дрога

Процентът на момичетата в гимназия, опитвали поне веднъж стимуланти, вече е равен с този на момчетата. Това сочат данните на Националния фокусен център по наркотици и наркомании. Страната ни пък е на трето място в Европа по употреба на амфетамини от учениците.

Булард: Все по-близо сме до постигането на макроикономическите ни цели

Слабият пазар на труда и ниската инфлация задържат за момента гъвкавата монетарна политика, посочи председателят на Фед в Сейнт Луис


ГЕРБ иска избори на 29 септември

Подкрепяме идеята след провеждане на референдум да се въведе задължителното гласуване. Ние сме за избори през месец септември. Настояваме идеята за задължително гласуване да бъде реализирана паралелно с въвеждането на електронно гласуване, което е много важно за българите, живеещи в чужбина, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

Шофьор блъсна дете на паркинг във Варна

Шофьор блъсна дете на паркинг във Варна

Дете е ранено при катастрофа на паркинг в центъра на Варна, съобщават от полицията, съобщи "Дарик".

Инцидентът е станал вчера около 11:30 часа, близо до бул. „Владислав Варненчик“.

22-годишен шофьор на лек автомобил „Хонда“ блъснал детето при движение на заден ход. То е получило контузии на главата и десния крак.

Прегледано е и изписано от болница, без опасност за живота.

Цачева: Този парламент трябва да работи до 29 юли

За да има избори на 29 септември, която е последната неделя на септември, Народното събрание може да бъда разпуснато най-рано на 29 юли – два месеца преди изборите. Това обяви зам.-председателката на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. „Ако не искаме избори през август, то трябва да съществува до тогава”, уточни тя. На въпрос дали ГЕРБ ще продължава да присъства в Народното събрание, Цачева отговори: „Ние ще бъдем там, защото очакваме да бъдат прокарани текстове, които са в ущърб на страната. ГЕРБ ще се държи отговорно като опозиция и ще бъде коректив на това, което се случва”. По думите на Цачева не било вярно, че ГЕРБ си е сменила позицията за задължителното гласуване ( в петък сутрента лидерът на партията Бойко Борисов каза, че подкрепя предложението на БСП за задължително гласуване, а по-късно от политическата формация съобщиха, че няма да гласуват "за" това предложение , а искат референдум заедно с предстоящите избори ). Цачева обяви, че ГЕРБ ще поиска в програмата на Народното събрание тази седмица да бъде включено насрочването на референдум с въпросите на Росен Плевнелиев , за който инициативния комитет на проф. Георги Близнашки събра подписи.

Първанова: Чакаме Бареков да си подаде заявлението за членство в НДСВ

София /КРОСС/ Чакаме г-н Бареков да си подаде заявлението за членство в НДСВ . Той има и други основания, тъй като привлече някои експерти на НДСВ и очевидно черпи от тях и взаимства идеи, но първо би било добре да успее да намери червената нишка между Народна република и монархия. Така лидерът на НДСВ д-р Антония Първанова отговори на въпрос какво е отношението на партията към предложението на Николай Бареков Н.В. Симеон Втори да бъде предложен за български еврокомисар, както и да се проведе референдум за монархия.„Ние сме отворени за преговори... И още нещо. То е директно обръщение към г-н Бареков. Приветствам силно неговата инициатива за „Чисти ръце", това е нещо, от което България има належаща нужда. Но започвайки тази операция „Чисти ръце" в държавата е хубаво да направи една малка чистка в собсвените си редици или най-малко да почисти лабораториите на политиките, които прави. Към част от хората от НДСВ, които минаха при него имаме сериозни претенции за финансови злоупотреби и непочтенност, докато са били в НДСВ. Това, че бързо се преорентираха след като не можаха да намерят реализация на тези свои нечисти практики поради смяната на ръководството не означава, че нашите претенции към тях отпадат. Хубаво е г-н Бареков е да почисти редиците си от нечистотиите, които прие от НДСВ", призова чрез медиите д-р Първанова .

Чижов: Действията срещу "Южен поток" могат да се разглеждат като преход към санкциите

/КРОСС/ Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви, че блокирането на "Южен поток" в България е предприето с политически цели. Действията на ЕС срещу проекта "Южен поток" могат да се разглеждат като „пълзящ преход към икономически санкции срещу Русия", заяви Чижов пред ИТАР-ТАСС. "Трудно е да се отърсиш от усещането, че блокираното от Еврокомисията начало на работата по строителството на българския участък на "Южен поток" е предприето по политически причини", подчерта той.Той отбеляза, че българските власти са взели решение да преустановят строителството на тръбата на своя територия след разговори с група американски сенатори, по-специално със сенатора Джон Макейн, който е известен с отрицателното си отношение към Русия."Последвалото изявление на посланичката на САЩ в София свидетелства, че онези, които обвиняват Русия в използването на енергетиката като средство за натиск, трябва първо да се погледнат в огледалото", отбеляза той.

BG кабинетът под суров натиск от ЕК за "Южен поток"

Чижов: Блокирането на проекта - сигнал за бъдещите страни в ЕС

BG кабинет подложен на суров натиск от ЕК за "Южен поток"

Чижов: Блокирането на проекта - сигнал за бъдещите страни в ЕС


Неизвестен наръга 11-годишно момче

11-годишно дете е било наръгано с нож близо до болницата във Враца. Инцидентът е станал около 16 часа, а до момента извършителят е неизвестен. Детето, което е от ромски произход, било заедно със свой приятел, по-малък от него, съобщава в. „Конкурент“. Момчетата били тръгнали към близкия хранителен магазин, за да развалят пари, когато били нападнати в гръб и едното било намушкано с нож в ребрата. Нападателят избягал. Раненото момче извървяло около 50 метра и паднало.  Веднага била повикана линейка и детето било прието в болница. В момента на мястото на инцидента са органите на реда и водят разследване по случая.

Това е новото BMW X6 M Sport

Преди дни баварската компания представи новото поколение на X6, а ден по-късно – разпространиха е снимки на модела, накичен с M Sport пакет. Естествено, М Sport пакетът залага на преработен ...

Джаред Лето кани на "Клубът на купувачите от Далас"

В специално видео послание, публикувано от организаторите на “София Прайд Филм Фест” на facebook.com/SofiaPrideFilmFest, актьорът и музикант Джаред Лето лично кани своите български...

Цецка Цачева: НС трябва да бъде разпуснато на 29 юли

Цецка Цачева: НС трябва да бъде разпуснато на 29 юли

За да има избори на 29 септември, която е последната неделя на септември, Народното събрание може да бъда разпуснато най-рано на 29 юли – два месеца преди изборите. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Ако не искаме избори през август, то трябва да съществува до тогава”, каза още тя и допълни, че дали то ще работи не зависи от опозицията, а от партии, които осигуряват неговия кворум. На въпрос дали ГЕРБ ще продължава да присъства в Народното събрание, Цачева отговори: „Ние ще бъдем там, защото очакваме да бъдат прокарани текстове, които са в ущърб на страната”. По думите й, именно в този период ГЕРБ очаква да бъде прокаран законът за Сметната палата. „ГЕРБ ще се държи отговорно като опозиция и ще бъде коректив на това, което се случва”, заяви Цецка Цачева.

Русия: ЕС стартира санкциите срещу нас с действията си срещу "Южен поток"

Действията на ЕС срещу реализирането на проекта "Южен поток" може да се разглеждат като пълзящ преход към икономически санкции срещу Русия, заяви пред ИТАР-ТАСС постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

"Трудно е да се отърсиш от усещането, че блокираното от Еврокомисията начало на работата по строителството на българския участък на Действията на ЕС срещу реализирането на проекта "Южен поток" може да се разглеждат като пълзящ преход към икономически санкции срещу Русия, заяви пред ИТАР-ТАСС постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов. "Трудно е да се отърсиш от усещането, че блокираното от Еврокомисията начало на работата по строителството на българския участък на

Виж как млад фен прекъсна тренировката на бразилците (видео)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

"Атака" продължава със сигналите срещу Бареков

София /КРОСС/ "Атака" внесе сигнал до главния прокурор за серията закононарушения на България без цензура, видни от публикувания отчет за дарителите за предизборната кампания. Видно от публичния регистър, воден от Сметната палата коалицията е извършила редица сериозни закононарушения, като за голяма част от даренията, надхвърлящи минималната работна заплата, няма представени декларациии по образец.Всички приходи и разходи, свързани с предизборната кампания над 1000 лв се извършват по банков път. Видно от публичния регистър към Сметната палата, за даренията на ББЦ липсват извлечения от банкови сметки, както и по никакъв начин не е видно, че сумите, надхвърлящи 1000 лева, са преведени по банков път. От описаните по-горе 168 дарения с неясен произход на средствата 96 от тях са за суми, надхвърлящи 1000 лева. Въз основа на изнесените данни от журналистически материали и данни от Сметната палата има основание да се смята, че описаната по-горе коалиция е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания.От приложените журналистически разследвания, интервюта и репортажи се установява, че визираната коалиция е купувала гласове чрез посредници в Пловдив и други големи градове в България. БТВ - 05.06 - Тази сутрин"Търговец на гласове - репортаж от гр. Пловдив В репортажа се показва как ББЦ е купила гласове, но не е платила нито на посредниците, нито на продалите гласа си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване