Морето изхвърли тялото на удавено момиче във Варна

Тяло на млада жена изплува на централния плаж във Варна пред едно от известните заведения в града. Предполага се, че трупът е на изчезналото миналия четвъртък момиче, което се хвърли в морето от бившия Рибарски плаж в морския град.

Кошмар! Неизвестен наръга 11-годишно дете във Враца

Кошмар! Неизвестен наръга 11-годишно дете във Враца

Неизвестен наръга 11-годишно във Враца, съобщи "Конкурент". Инцидентът е станал малко след 15 часа близо до болницата в града.

Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него. Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнато в гръб и едното било намушкано.

Нападателят е избягал.

В момента на мястото на инцидента са органите на реда и водят разследване по случая.

Инцидент с боен самолет в испанска военна база

Към момента няма информация дали има пострадали.

Мексиканско наказание за загуба - надупване на вратата

Интересно наказание за загуба в тренировъчните мачлета на тренировка са въвели мексиканците, стана ясно от една от първите им тренировки на бразилска земя.
Както е известно, почти винаги в края на заниманието на който и да е отбор има тренировъчно мачле. При мексиканците играчите на загубилия отбор се надупват на вратата, Интересно наказание за загуба в тренировъчните мачлета на тренировка са въвели мексиканците, стана ясно от една от първите им тренировки на бразилска земя. Както е известно, почти винаги в края на заниманието на който и да е отбор има тренировъчно мачле. При мексиканците играчите на загубилия отбор се надупват на вратата,

Има задържан за обира в „Орландовци“

Той бил задържан още миналата седмица

Първанова: Новото правителство трябва да извади на светло договорките за „Южен поток”

София /КРОСС/ Българският интерес се превърна в разменна монета на САЩ и на големите страни от Европейския съюз в разговорите и преговорите с Русия за „Южен поток". Освен активната позиция на българските евродепутати в този момент отсъства и активна позиция на българското представителство в Брюксел", каза на пресконференция лидерът на НДСВ д-р Антония Първанова. Тя разясни, че има поредица от консултации, „които според мен бяха пропуснати и чрез, които това представителство можеше да свърши голяма част от предварителната работа и подготовката на Министерски съвет. Дори - набиране на информация в какъв контекст се движат разговорите в другите делегации, в другите държави по отношение на България и къде България би могла да намери най-точната реализация на своя интерес." „Според мен и до ден днешен не отворихме въпроса - Как е възможно Германия да защити своя интерес и да няма никакви претенции, когато става въпрос за „Северен поток", и в същото време да преговаря за руски инвестиции на своя територия в особено големи размери, а да има претенции към България по отношение на „Южен поток", коментира д-р Първанова. Тя запита къде бяха европейските политици, когато се е договарял третият енергиен пакет и са заложени параметрите на „Южен поток". Тогава е можело да дадат своето становище и съответно да поискат от България някакъв ангажимент

Сепаратистите в Славянск взривиха цяла установка на армията

Народното опълчение в Славянск е взривило ракетна установка „ГРАД“ на армията.

Мъж почина след 14 часа престой в ареста със счупен череп

39-годишен мъж е починал в линейката на път за болницата в Бургас, след като прекарал 14 часа в ареста на Созопол със счупен череп при причинена от него лека катастрофа в нетрезво състояние. Тежкото му здравословно състояние не било установено от два лекарски екипа, повикани от служителите на реда. Едва третият медицински екип решил да го отведе в болницата в Бургас, но пострадалият Драгомир Николов починал на изхода на Созопол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас в понеделник.   Мъжът от село Равадиново попаднал в ареста заради шофиране след употреба на алкохол с концентрация 2,30 промила в кръвта, при което допуснал лека катастрофа край Созопол и пострадал. Веднага след инцидента той е бил прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ в курортния град и лекарите там го освободили с мнение, че може да бъде задържан.   Малко по-късно обаче от ареста в Созопол са повикали линейка, тъй като дежурният полицай не можел да събуди задържания. Медиците са му поставили венозна инжекция. Часове след това мъжът отново се е почувствал зле и пак била повикана Спешна помощ. Тогава вече лекарите решават да го транспортират до болницата, но арестантът починал в линейката малко по-късно.   От полицията съобщават още, че от извършената аутопсия е констатирано, че смъртта е настъпила вследствие масиран кръвоизлив в мозъка и спукан череп. Нараняванията били получени по време на катастрофата без други видими следи от удари по главата и тялото.

Столичният кмет за срутения подлез: Трябва авариен ремонт

Подлезът при кръстовището на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” трябва да се ремонтира аварийно. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с падналите каменни плочи в подлеза.
„Специално по отношение на подлезите в момента текат цялостни реконструкции на редица подлези по бул. „България” и тези по бул. Подлезът при кръстовището на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” трябва да се ремонтира аварийно. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с падналите каменни плочи в подлеза. „Специално по отношение на подлезите в момента текат цялостни реконструкции на редица подлези по бул. „България” и тези по бул.

Въпросите, които трябва да си задавате всеки ден

С тяхна помощ ще запазите фокуса и продуктивността си


Мощи на светци изчезнаха от църквата в Черноморец

Мощи на Св.Никола и Св.Стефан са изчезнали от църквата в Черноморец, съобщиха от полицията. Светите останки са били поставени в малки ковчежета.

За кражбата пръв съобщил в полицията свещеникът на храма Мощи на Св.Никола и Св.Стефан са изчезнали от църквата в Черноморец, съобщиха от полицията. Светите останки са били поставени в малки ковчежета. За кражбата пръв съобщил в полицията свещеникът на храма "Св.Николай" отец Стилиян. Според него светините са изнесени между 23,30 ч. на 7 юни и 7,30 ч. на следващия ден.

Експерт: Проблемът с "Южен поток" е изцяло политически

Експерт: Проблемът с "Южен поток" е изцяло политически

"При всички положения трябва да търсим икономика в замразяването на „Южен поток”, но проблемът на този проект всъщност е, че той е повече политически, да не кажа изцяло политически, отколкото икономически", твърди  Калоян Стайков, икономист от Института за пазарна икономика, съобщава "Фокус". Той обясни, че в момента това, което се случва – всички критики, които получаваме и от Европейската комисия, и от САЩ, са насочени по-скоро към отношението на управляващите към самия проект.

„Що се отнася до икономическата му стойност за страната, тя е все още съмнителна, тъй като цялата информация е или условна, или не е публикувана, не е налична. Не може да се направи цялостна оценка дали този проект е в интерес на страната или не. Едва когато тази информация е налична, тогава вече можем да си говорим за някаква икономическа оценка, но на този момент продължавам да твърдя, че проектът е по-скоро политически, което естествено създава проблеми”, допълни Стайков.

„Натиск има и от страна на САЩ, и от страна на ЕК. Даже комисията започна и наказателна процедура срещу България. Това е по обективни причини, не бих казал, че е просто политически натиск върху страната. По-скоро става въпрос за обективни нарушения при избиране на строителя за изграждането на инфраструктурата и съответно ЕК меко казано не е доволна и настоява за промени”, каза още Калоян Стайков.

„Ние не знаем всъщност дали този газопровод е в интерес на страната или не. Няма информация какво точно се случва, така че ако няма информация какво точно се случва, ако нямаме информация за сегашния маршрут, не можем да кажем дали нов маршрут ще е по-добър или по-лош. Докато няма информация, не може да кажем нищо, а по всичко личи, че информацията целенасочено се крие”, обясни Стайков.

МФ преотвори емисия левови 5-годишни ДЦК при доходност 1,80%

София /КРОСС/ Министерството на финансите преотвори за втори път емисия 5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), емитирана на 22 януари 2014 г. и с падеж 22 януари 2019 година. На проведения на 9 юни 2014 г. аукцион бяха предложени ДЦК за 50 млн. лв., като постигнатата среднопретеглената доходност е 1,80%, а коефициентът на покритие е 1,47, което съответства на поръчки за 73,40 млн. лева. При първия аукцион на емисията, проведен на 20 януари 2014 г., постигнатата доходност е 2,18%, а при първото преотваряне на 7 април 2014 г. - 1,89 на сто. Най-голямо количество ДЦК на аукциона придобиха банките - 75,50%, следвани от гаранционните фондове - 15,00%, пенсионните фондове с 7,50% и застрахователните дружества с 2,00 на сто. Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е в размер на 142 базисни пункта. Постигнатата доходност е под тази на облигации със сходен остатъчен матуритет на редица държави от ЕС и региона: Словения (1,91%), Обединеното кралство (1.92 %), Португалия (2,26%), Полша (3,06%), Унгария (3,28%), Румъния (3,85%), Хърватия (4.10%), Гърция (4.23%) и Турция (8,29%).

И ГЕРБ загрижени за „Южен поток”

Премиерът Пламен Орешарски е поставил България в унизително положение

Боен самолет се разби в Испания

Боен самолет Юрофайтър се разби при приземяването в базата Морон, близо до Севиля, Южна Испания, съобщи испанското министерство на отбраната.

С действията срещу „Южен поток“ ЕС започнал икономическите санкции срещу Русия

Действията на ЕС срещу реализирането на проекта Действията на ЕС срещу реализирането на проекта "Южен поток" може да се разглеждат като пълзящ преход към икономически санкции срещу Русия, заяви пред ИТАР-ТАСС постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов. "Трудно е да се отърсиш от усещането, че блокираното от Еврокомисията начало на работата по строителството на българския участък на

Наръгаха 11-годишно момче във Враца

Малко след 15 часа близо до болницата във Враца неизвестен е наръгал с нож 11-годишно момче, съобщи "Конкурент", позовавайки се на свои източници. Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него.
Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнато в гръб и едното било намушкано. Нападателят е избягал. Малко след 15 часа близо до болницата във Враца неизвестен е наръгал с нож 11-годишно момче, съобщи "Конкурент", позовавайки се на свои източници. Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него. Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнато в гръб и едното било намушкано. Нападателят е избягал.

Виновен шофьор умря в ареста, медици не му оказали помощ

Гаф на полицаите от РУП Созопол и Спешна помощ предизвикаха смъртта на 39-годишен мъж. МБАЛ Бургас и ОД на МВР мълчат за смъртта на 39-годишния Драгомир Петров Николов от село Равадиново.

Вучич: Сърбия не е спирала "Южен поток", всичко върви по план

По отношение на строителството на "Южен поток" при нас всичко върви по план. Това каза сръбският министър-председател Александър Вучич и по този начин опроверга вицепремиера Зорана Михайлович. По-рано през деня Михайлович заяви, че страната ще трябва да спре изграждането на газопровода поради решението на България.

Наръгаха 11-годишно момче във Враца

Малко след 15 часа близо до болницата във Враца неизвестен е наръгал с нож 11-годишно момче, съобщи Малко след 15 часа близо до болницата във Враца неизвестен е наръгал с нож 11-годишно момче, съобщи "Конкурент", позовавайки се на свои източници. Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него. Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнато в гръб и едното било намушкано. Нападателят е избягал.

БСП за решението на Орешарски

/КРОСС/ В БСП не са изненадани от решението на премиера Пламен Орешарски временно да бъде замразен проектът „Южен поток". Преди началото на днешното Изпълнително бюро на партията повечето от членовете на столетницата предпочетоха да запазят мълчание. Антон Кутев призна, че не е знаел и било нормално той самият да не знае. Борислав Гуцанов каза, че не е изненадан. Той коментира, че не трябва да забравяме, че сме членове на ЕС и трябва да бъдат спазвани основните изисквания на ЕК. "Южен поток" е приоритетен проект, каза Гуцанов, и изрази увереност, че проектът ще бъде изпълнен, защото това е необратим процес. Депутатът Красимир Янков коментира, че премиерът е в състояние да взема такива решения, тъй като БСП му е гласувала доверие и че той е водещ в изпълнителната власт. Зам. земеделският министър Явор Гечев пък сподели пред медиите, че все още не е съвсем наясно какво се случва в червената партия, тъй като отскоро е младоженец и се е отдал на други емоции.На "Позитано" 20, засега, за оставки не се говори преди утрешния Пленум на БСП.    

Ударените от влак мъже са с опасност за живота

Двамата мъже, които пострадаха, след като влак блъсна автомобил на спуснат прелез при село Куртово Конаре са в тежко състояние и с опасност за живота, съобщи дежурният лекар от Центъра са спешна медицинска помощ в Пловдив за „Фокус".

И двамата са с политравми и са настанени в Интензивното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Плов Двамата мъже, които пострадаха, след като влак блъсна автомобил на спуснат прелез при село Куртово Конаре са в тежко състояние и с опасност за живота, съобщи дежурният лекар от Центъра са спешна медицинска помощ в Пловдив за „Фокус". И двамата са с политравми и са настанени в Интензивното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Плов

Пуснаха медицинска марихуана за кучета и котки

Помагала срещу болки и хронични заболявания, казват специалисти


Искаме да останете, обърна се Камерън към Шотландия

Референдумът за бъдещето на Шотландия е насрочен за 18 септември

Арестант почина на път за болницата в Бургас

39-годишен арестант е починал в линейката на път за болницата в Бургас, съобщи БНР. Преди това Драгомир Николов престоял 14 часа в ареста, защото катастрофирал в нетрезво състояние на изхода на Созопол. Двата екипа на Спешна помощ, които са прегледали Николов, не са могли да установят тежкото му състояние и са записали, че той може да остане в ареста. Седем часа по-късно трети медицински екип решава да откара задържания в Бургаската болница, но той умира по пътя. По първоналачни данни, причината за смъртта му е счупен череп и масиран кръвоизлив в мозъка, причинени при ктастрофата.

И Швеция се възпротиви на кандидатурата на Юнкер за председател на ЕК

Поставихме под въпрос самия процес по избиране на ръководител, посочи шведският премиер Фредрик Рейнфелд


Тяло изплава край заведение на варненския бряг

Тяло е изплавало край "Кубо", съобщи "Петел".
Предполага се, че е на момичето, което се удави в четвъртък. Възможно е тялото на удавеното момиче от Рибарския плаж да е изплавал пред заведението "Кубо". Трупът е изплавал преди минути на брега. Тялото е било забелязано от клиенти на бара.
Очаквайте подробности! Тяло е изплавало край "Кубо", съобщи "Петел". Предполага се, че е на момичето, което се удави в четвъртък. Възможно е тялото на удавеното момиче от Рибарския плаж да е изплавал пред заведението "Кубо". Трупът е изплавал преди минути на брега. Тялото е било забелязано от клиенти на бара. Очаквайте подробности!

"Атака" със сигнал до Сметната палата и прокуратурата за даренията на ББЦ

Депутатът от парламентарната група на "Атака" Миглена Александрова внесе сигнал в Сметната палата за нарушения при отчитане на дарителите на ПП "България без цензура”, съобщиха от пресслужбата на партия. Подобен сигнал е подаден и до главния прокурор.   Сигналът е във връзка със серия от закононарушения, видни от публикувания отчет за дарителите за предизборната кампания на ББЦ.   В сигнала се описват серията нарушения, видни от публичния регистър, воден от Сметната палата.   1. Според изричната разпоредба на чл. 154, ал. 1 от Изборния кодекс, когато общият размер на дарението от едно физическо лице надхвърли една минимална работна заплата, то представя декларация по образец за произход на дарените средства. Според Постановление на Министерски съвет № 249 от 31.10.2014 г. минималната работна заплата в страната е 340.00 лева. Тогава всяко дарение с надхвърлящ общ размер от 340.00 лева, следва да се декларира и тази декларация да се представи заедно с отчета за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания, придружен с извлечение от банкова сметка (чл. 159, ал. 2, във вр. с чл. 159, ал.1 ИК).   От "Атака" изброяват поименно лицата, дарили средства на партията на Бареков над 340 лева и неподали декларация за произхода на средствата. Това са 168 души.   2. Според категоричната разпоредба на чл. 154, ал. 4 от ИК всички приходи и разходи, свързани с предизборните кампании на стойност над 1000 лева, се извършват по банков път, а според чл. 159, ал.1 от ИК, към отчета за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания трябва да е задължително придружен с извлечение от банковата сметка на коалицията или партията.   От описаните по-горе 168 дарения с неясен произход на средствата 96 от тях са за суми, надхвърлящи 1000 лева, отбелязват от "Атака".   3. От партията на Сидеров смятат още, че "вследствие на многобройни сигнали от граждани и серия от журналистически разследвания (приложени като доказателства), разпространени чрез почти всички медии, "имат основание да твърдят, че описаната по-горе коалиция е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания".   Затова "Атака" настоява "в съответствие с разпоредбата на чл. 154, ал. 4 от ИК, Сметната палата да извърши проверк а за съответствие между размера на дарените или предоставени средства и размера на доходите на дарителите за периода 2009-2014 г.", се посочва още в сигнала.    А в сигнала до главния прокурор се отбелязва, че "на базата на приложените материали и от журналистическите разкрития "се установява, че длъжностни лица от КП “България без цензура” са представили пред Сметната палата отчет с посочени имена и лични данни на лица, представени като дарители, които категорично заявяват пред камера, че не са взимали каквото и да е участие в дарителската кампания на коалицията". "От тези данни може да се направи обоснован извод, че пред Сметната палата е представен документ с невярно съдържание. На второ място, в публичното пространство бяха изнесени многобройни данни за купуване и продаване на гласове при провеждането на изборите за Европейски парламент, които представляват престъпления по чл. 167, ал. 2, чл. 167, ал. 3 и чл. 167, ал. 4 от НК", аргументират се от "Атака".

"Атака" подаде сигнал до Сметната палата за нарушения в даренията на ББЦ

Депутатът от парламентарната група на "Атака" Миглена Александрова внесе сигнал в Сметната палата за нарушения при отчитане на дарителите на ПП "България без цензура”, съобщиха от пресслужбата на партия.   Сигналът е във връзка със серия от закононарушения, видни от публикувания отчет за дарителите за предизборната кампания на ББЦ.   В сигнала се описват серията нарушения, видни от публичния регистър, воден от Сметната палата.   1. Според изричната разпоредба на чл. 154, ал. 1 от Изборния кодекс, когато общият размер на дарението от едно физическо лице надхвърли една минимална работна заплата, то представя декларация по образец за произход на дарените средства. Според Постановление на Министерски съвет № 249 от 31.10.2014 г. минималната работна заплата в страната е 340.00 лева. Тогава всяко дарение с надхвърлящ общ размер от 340.00 лева, следва да се декларира и тази декларация да се представи заедно с отчета за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания, придружен с извлечение от банкова сметка (чл. 159, ал. 2, във вр. с чл. 159, ал.1 ИК).   От "Атака" изброяват поименно лицата, дарили средства на партията на Бареков над 340 лева и неподали декларация за произхода на средствата. Това са 168 души.   2. Според категоричната разпоредба на чл. 154, ал. 4 от ИК всички приходи и разходи, свързани с предизборните кампании на стойност над 1000 лева, се извършват по банков път, а според чл. 159, ал.1 от ИК, към отчета за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания трябва да е задължително придружен с извлечение от банковата сметка на коалицията или партията.   От описаните по-горе 168 дарения с неясен произход на средствата 96 от тях са за суми, надхвърлящи 1000 лева, отбелязват от "Атака".   3. От партията на Сидеров смята още, че "вследствие на многобройни сигнали от граждани и серия от журналистически разследвания (приложени като доказателства), разпространени чрез почти всички медии, "имат основание да твърдят, че описаната по-горе коалиция е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания".   Затова "Атака" настоява "в съответствие с разпоредбата на чл. 154, ал. 4 от ИК, Сметната палата да извърши проверка за съответствие между размера на дарените или предоставени средства и размера на доходите на дарителите за периода 2009-2014 г.", се посочва още в сигнала.

Марин льо Пен се разграничи от поредното антисемитско изявление на баща си

Основателят на френската крайна десница Национален фронт Жан-Мари льо Пен породи скандал с коментар, който беше възприет като антисемитски, предаде Франс прес.   Във видеозапис, качен в сайта на крайната десница, бащата на Марин льо Пен, лидерката на партията, отправя нападки срещу влиятелните критици на Национален фронт, в това число и срещу френския певец от еврейски произход Патрик Брюел, американската поп звезда Мадона и френския певец и бивш тенисист Яник Ноа.   "Следващият път ще направим добра партида за изгаряне", казва Жан-Мари льо Пен и после се изсмива със задоволство.   Тези думи бяха възприети като намек за изгарянето на евреите в пещите на нацистките концентрационни лагери, отбелязват агенциите.   Заради скандала, който се разрази след появата на видеото, в понеделник то беше свалено от сайта на Национален фронт. Марин льо Пен и други водещи политически фигури в партията се разграничиха от думите на основателя на Национален фронт.   Лидерката на крайната десница дори определи думите на баща си като политическа грешка в интервю пред радио Ер Ем Се.

Мъж с разбита глава при масов бой с брадви


Мъж на 52 г. е с тежка черепно мозъчна травма след масов бой с брадви на улица в плевенското село Буковлък.
Мелето станало около 16,15 ч в неделя. 2 екипа полицаи и жандармерия спрели побойниците и иззели секирата.
Пострадалият Илийчо Илиев-Урко е бил опериран по спешност в неврохирургияга и сега е под лекарско наблюдение. Мъж на 52 г. е с тежка черепно мозъчна травма след масов бой с брадви на улица в плевенското село Буковлък. Мелето станало около 16,15 ч в неделя. 2 екипа полицаи и жандармерия спрели побойниците и иззели секирата. Пострадалият Илийчо Илиев-Урко е бил опериран по спешност в неврохирургияга и сега е под лекарско наблюдение.

Плевнелиев с вето върху Закона за МВР, нарушавал Конституцията

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за Министерството на вътрешните работи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Основните мот...

Прокуратурата иска "задържане под стража" за убиеца на Паоло

Прокуратурата официално поиска „задържане под стража” за Георги Сапунджиев – човекът, който при непозволена маневра в пешеходна зона в Стара Загона прегази и уби четириго...

Тяло изплава край заведение на варненския плаж

Тяло е изплавало край Тяло е изплавало край "Кубо", съобщи "Петел". Предполага се, че е на момичето, което се удави в четвъртък. Възможно е тялото на удавеното момиче от Рибарския плаж да е изплавал пред заведението "Кубо". Трупът е изплавал преди минути на брега. Тялото е било забелязано от клиенти на бара. Тялото е покрито, специалисти са на място.

Европейски киноорганизации подкрепиха "Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС"


Един от най-големите уеб-портали за европейско кино Cineuropa и организацията на европейските предприемачи в аудиовизуалната индустрия EAVE се присъединиха към Европейската мрежа на кинодокументалистите (European Documentary Network) в подкрепа на документалния филм "Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС".

Според становища на уебсайтовете на трите влиятелни филмови организации срещу продукцията и авторките й Мина Милева и Весела Казакова се води организирана кампания за маргинализиране и...

Двама мъже са тежко ранени, след като влак блъсна микробус


Двама мъже са с тежки наранявания и с опасност за живота, след като микробусът, с който пътували, беше ударен от влак на охраняван прелез при село Куртово Конаре, съобщи агенция "Фокус". По първоначални данни около 14.30 часа лекотоварният автомобил "Ситроен Джъмпер" опитал да премине при спуснати бариери и бил ударен от товарна композиция, движеща се от от Кричим към Стамболийски.

В болница са транспортирани 23-годишният шофьор на буса и 48-годишният му спътник. И двамата...

Морето изхвърли труп пред варненско заведение

Варна /КРОСС/ Тяло е изплавало на плажа пред едно от варненските заведения. Предполага се, че трупът е на момичето, което се удави в четвъртък в района на Рибарския мост, съобщи petel.bg.

Бареков: "Южен поток" ще се строи от мен и Джамбазки

"Южен поток” ще се строи от мен и от Ангел Джамбазки, а не от "Атака” и БСП, заяви пред журналисти в понеделник лидерът на "България без цензура" и бъдещ евродепутат Николай Бареков след среща на избраните в Европейския парламент политици с президента Росен Плевнелиев. "Позицията е ясна – "Южен поток” трябва да се строи при нови правила. Тези правила тук са на няколко проруски партии, които се събраха в България и според мен единственото, което ги мотивира, са комисионните, а не че някои обича Русия. Стига сте търсили само фирмите на ДПС, естествено, че има фирми на ДПС – половината фирми са на ГЕРБ. Защо Борисов го викат в Щатите, защо нас не ни викат там, за да ни дърпат ушите? Защото нямаме фирми”, каза още той. Представителят на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че темата за "Южен поток" е малко или много от настоящата конюнктура, не се отнася за работата в следващите 5 години и затова не е била обсъждана с държавния глава. Евродепутатът от "Коалиция за България" Илияна Йотова потвърди, че поради различията, които имат избраните български представители в ЕП, темата "Южен поток” почти не е засягана по време на срещата на "Дондуков" 2. Плевнелиев само казал, че няма нищо против изграждането на "Южен поток”, стига да бъде направено по европейските правила, което в крайна сметка била и позицията на БСП. "Енергийната независимост и сигурност на ЕС е предмет на различие не само между политическите партии в ЕП, но и между отделните национални делегати”, обясни Йотова.

Блъснатите от влак мъже са с политравми и опасност за живота

Двамата мъже, които пострадаха, след като влак блъсна автомобил на спуснат прелез при село Куртово Конаре са в тежко състояние и с опасност за живота, съобщи дежурният лекар от Центъра са спешна медицинска помощ в Пловдив за „Фокус Двамата мъже, които пострадаха, след като влак блъсна автомобил на спуснат прелез при село Куртово Конаре са в тежко състояние и с опасност за живота, съобщи дежурният лекар от Центъра са спешна медицинска помощ в Пловдив за „Фокус". И двамата са с политравми и са настанени в Интензивното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Плов

Утре над Черноморието ще бъде предимно слънчево

През нощта на изолирани места, все още, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, а над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Утре ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони, но само на отделни места ще превали краткотрайно, ще прегърми.

Брендо герой на Роберто Савиано

Журналистът освети световната наркотърговия

„Евелин Банев, за приятелите Брендо” е единственото българско име в новата книга на Роберто Савиано „Нула Нула Нула” (изд. „Ера”, превод Таня Кольовска). Човек го досрамява като чете Савиано. Защото е длъжен да сравнява с него лигавите нашенски дописки за този български национален герой.

Какъв трябва да е българският журналист, че да зададе простия въпрос „Кой и защо даде на Брендо лиценз на финансовата му къща”. Онази, която беше ползвана като обикновена пералня и чийто началник Константин Дишлиев бе застрелян през май 2005 в София.

Иначе въпроси от сорта „Защо осъждат условно брендовчетата за изпиране на милиони наркопари”, са излишни. Брендо и брендовчета са добри хора, умеят да правят правилните добрини.

„000” е марката за най-чиста кока. Савиано е италианският журналист, който заради „Гомор”, книгата с разкрития за Камората живее с полицейска охрана. 2310 дни, брои като затворник той в тази книга дните под охрана. Тук разказва за сегашната наркотърговия в света: „Босове, атентати, процеси. Убийства, изтезания, картели. Дивиденти, акции, банки. Предателства, подозрения, раздели. Кокаинът”.

„В Кюрасао има едно училище. От цял свят тук идват начинаещи мулета. Наркотрафикантите ги обучават как да пакетират и гълтат кока, без да си навредят; ще използват стомасите им като багажни клетки за пътуване със самолет”, разказва Роберто Савиано.

Остров Кюрасао, до Венецуела. Тренирането за мулета трае седмици и не е проста работа. Специални диети и упражнения. И силни болки. Пакетчетата съдържат 5-10 грама кока. Начинаещите поглъщат 30-40, професионалистът – до 120 пакетчета. Ако някое от тях се разтвори, мулето умира от свръхдоза. Случва се рядко, опаковката устоява на стомашните сокове.

Савиано обяснява как наркокапитализмът отглежда наркобуржоазия и как тя строи този капитализъм. Наркотърговците се нуждаят от банките, те се нуждаят от техните пари. Точно тези пари спасяват от фалит редица големи банки в кризата. „Законите са за шубелиите. За мъжете са правилата”, казва герой на Савиано.

От Книжен Ъгъл

Испански ТВ водещ загина при скок с уингсют (ВИДЕО)

Дарио Барио, водещ на популярно кулинарно предаване по испанската телевизия, се разби в скала след като парашутът му при скок "уингсют", (подобен на крилата на Батман), отказа да се задейства. Според друга версия, виновен е вятърът, сменил рязко посоката си.

Фандъкова за срутения подлез: Трябва да се ремонтира аварийно

Подлезът при кръстовището на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” трябва да се ремонтира аварийно. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с падналите каменни плочи в подлеза.
„Специално по отношение на подлезите в момента текат цялостни реконструкции на редица подлези по бул. „България” и тези по бул. Подлезът при кръстовището на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” трябва да се ремонтира аварийно. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с падналите каменни плочи в подлеза. „Специално по отношение на подлезите в момента текат цялостни реконструкции на редица подлези по бул. „България” и тези по бул.

Този месец Кипър се връща на финансовите пазари

Кипър обяви намерението си да се върне на световните финансови пазари до края на юни - с половин година по-рано от планираното от "тройката" международни кредитори (ЕК, ЕЦБ и МВФ). Това заяви кипърският министър на финансите Харис Георгиадис.   В интервю за вестник "Алития" Георгиадис подчерта, че тройката" вече е дала зелена светлина за тази стъпка.   Връщането на пазарите е възможно да стане идните седмици, вероятно до края на юни. Става въпрос за планирано емитиране на облигации на сума до 500 милиона евро с петгодишен срок на погасяване и при лихва под 6,5 на сто, заяви кипърският министър на финансите.   Той посочи, че средствата от пускането на облигации ще се използват за покриването на вътрешни заеми, които не може да се финансират от "тройката".   Кипър бе лишен от достъп до международните финансови пазари от май 2011 г. заради рязкото увеличение на дефицита на държавния бюджет, както и заради кризата в банковия сектор.

Идеалният тим на Италия на световни финали

Единственият настоящ национал в единайсеторката е Андреа Пирло


Трима с менингит, сред тях 4-годишно дете

4-годишно дете от Куклен е болно от менингит, има още двама заразени - 39-годишен мъж от Пловдив и пенсионер от Хасково, пише "Марица". Случаите нямат връзка помежду си, уточниха от Районната здравна инспекция.
По всяка вероятност са се развили като усложнения на прекарани инфекции. Пациентите са били с температура, главоболие, виене на свят. 4-годишно дете от Куклен е болно от менингит, има още двама заразени - 39-годишен мъж от Пловдив и пенсионер от Хасково, пише "Марица". Случаите нямат връзка помежду си, уточниха от Районната здравна инспекция. По всяка вероятност са се развили като усложнения на прекарани инфекции. Пациентите са били с температура, главоболие, виене на свят.

Рано е за санкции по "Южен поток"

На този етап от започналата наказателна процедура срещу България за „Южен поток“ все още е рано да се говори за възможни санкции. Това каза...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване