Изтребител се разби в южната част на Испания

/КРОСС/ Изтребител Eurofighter се разби недалеко от военновъздушната база Морон в южната част на Испания. Самолетът е паднал почти веднага след излитането си. На борда на машината е имало само един човек. Към момента съдбата му е неизвестна.

В БСП искат избори възможно най-скоро

Промените в левицата до момента били на заден план


Мурсия: Успехите в "Левски" ще дойдат с работа, ред, дисциплина и талант


Новият старши треньор на "Левски" Хосе Мурсия Гонсалес посочи четири неща, които са необходими за бъдещите успехи - работа, ред, дисциплина и талант. "Това е нужно, за да се случат нещата", заяви испанецът днес на пресконференция при представянето си.

"Няма да простя на нито един играч, който носи синята фланелка и не оставя сърцето си на терена в името на "Левски". Може да ви звучи странно, но не искам на първо място резултати. Искам първо много здрава работа, за да берем след това...

Валутни курсове на БНБ за 10 юни 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 10 юни 2014 година

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от следобедната емисия:

Росен Плевнелиев очаква от политическите лидери да проведат разговори и да постигнат консенсус за датата на предсрочните парламентарни избори. На срещата с новоизбраните евродепутати държавният глава заяви, че държи на ясна и прозрачна процедура за издигане на български кантдидат за еврокомисар.
...

Готвач колабира на курбан в благоевградско село

Готвач колабира на курбан в благоевградско село

Готвач колабира по време на курбан в благоевградското село Падеш. Инцидентът стана днес следобед, пише "Струма БГ".

Мъжът се почувствал зле, докато приготвял курбана за християнския празник Св. Дух, и изведнъж се свлякъл на земята.

Предполагаемата причина за влошаването на състоянието му е варирането на кръвното налягане заради задушното време.

Пострадалият е приет в спешно отделение и след лекарския преглед е освободен за домашно лечение.

Готвач колабира на курбан в благоевградското село

Готвач колабира на курбан в благоевградското село

Готвач колабира по време на курбан в благоевградското село Падеш. Инцидентът стана днес следобед, пише "Струма БГ".

Мъжът се почувствал зле, докато приготвял курбана за християнския празник Св. Дух, и изведнъж се свлякъл на земята.

Предполагаемата причина за влошаването на състоянието му е варирането на кръвното налягане заради задушното време.

Пострадалият е приет в спешно отделение и след лекарския преглед е освободен за домашно лечение.

Нова професия в Румъния – експерт по фън шуй

Идеята е на депутатката от Консервативната партия Корнелия Негруц, която е поискала от министерството на труда да анализира въпроса за включване на тази дейност в списъка на професии

"Шоколадовия крал" подготвя екип за справяне с украинската криза

Основният приоритет пред Петро Порошенко трябва да е потушаването на вътрешните различия, смятат експерти


ГЕРБ предложи дата за предсрочните избори – 29 септември


ГЕРБ иска предсрочни парламентарни избори на 29 септември. Това обяви на пресконференция днес бившият председател на Народното събрание, а сега зам.-председател на парламентарната група на партията Цецка Цачева, съобщи "Дарик нюз".

От ГЕРБ предлагат парламентът да работи до 29 юли и след това да се саморазпусне, а президентът да назначи служебно правителство, което да управлява през следващите два месеца. Така ще се избегне гласуването през август.

Запитана дали ГЕРБ ще...

"Файненшъл таймс": Русия воюва майсторски


Поведението на Русия на международната сцена може и да напомня на геополитиката на студената война, но тактиките и военният анализ, прилагани от руската армия, определено принадлежат на 21 век, коментира анализаторът Сам Джоунс за "Файненшъл таймс".

Той посочва, че всички военни и разузнавателни специалисти, макар и с неохота, са признали майсторското изпълнение на операциите в Украйна. Според специалистите военните действия са проведени ловко, с добра координация, руснаците са били...

Осъдиха рускиня, удряла и плюла непълнолетни ученички във Варна

Осъдиха рускиня, удряла и плюла непълнолетни ученички във Варна

Наказаха с ''пробация'' рускиня, набила две ученички, съобщиха от съда във Варна.

В продължение на 6 месеца 29-годишната А. Г. ще трябва да се среща с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично.

На 2 септември м.г. в кв. „Чайка“ на открити стълби между супермаркет и заведение стояло 16-годишно момиче. То разговаряло по телефона си, държейки куче на каишка. Изведнъж рускинята блъснала в гръб девойчето, чийто мобилен телефон паднал на земята. Последвала размяна на реплики. После агресивната жена наплюла момичето.

Виждайки случая, две приятелки на момичето се намесили. Стигнало се до спречкване и размяна на удари с чанти. В суматохата подсъдимата успяла да хване 16-годишното момиче за шията и да я удари с юмрук по лицето. Момичето получило разкъсно-контузна рана на устните и кървене.

4 дни по-късно в заведение в същия квартал рускинята случайно срещнала двете приятелки на пострадалата и ги познала. Насочила се към тяхната маса и без причина съборила едно от тях на земята. Започнала да го блъска и рита.

Свидетели опитали да спрат подсъдимата, но тя последвала момичета навън и ги гонила до двора на Математическа гимназия. Пострадала при втория инцидент е 17-годишна девойка, която получила кръвонасядане по лицето, обусловило чувство на болка, без разстройство на здравето, окачествено като лека телесна повреда. От деянията не са причинени имуществени вреди.

Наказанието на 29-годишната А. Г. бе наложено след одобрено от съда споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Дадоха старт на реформа във ВиК сектора

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева потвърди, че е стартирала работата по приоритетите, заложени в...

Властите в ЛНР затвориха летището в Луганск

/КРОСС/ Властите на Луганска народна република затвориха летището, съобщи представителят на пресслужбата на републиката Владимир Иногородский.Сега на територията на летището се дислоцира подразделение на Националната гвардия на Украйна. Според РИА „Новости", на мястото има около хиляда военни с бронетехника. "Решихме да спрем кацането и излитането на самолети от летището в Луганск", каза говорителят. Той обясни, че ако властите в Киев се опитат да пратят там някакви въздухоплавателни средства, опълченците ще предприемат „съответните мерки".

Кръстиха Джъстин Бийбър в жилище в Ню Йорк

Церемонията е била извършена в банята на един от приятелите на изпълнителя

ГЕРБ поиска избори на 29 септември

От ГЕРБ искат извънредните парламентарни избори да се проведат на 29 септември. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Според нейните изчисления до 29 юли Народното събрание трябва да се разпусне и в оставащите два месеца до края на септември президентът Росен Плевнелиев да назначи служебен кабинет.

И слоновете играят като за световно (галерия)

В Тайланд се изигра мини световно първенство за слонове. То беше организирано от местни студенти като част от кампания за популяризиране на мондиала в Бразилия и бе насочено срещу нелегалните залагания. Както е известно, те процъфтяват именно в тази част на света.
Виж тук В Тайланд се изигра мини световно първенство за слонове. То беше организирано от местни студенти като част от кампания за популяризиране на мондиала в Бразилия и бе насочено срещу нелегалните залагания. Както е известно, те процъфтяват именно в тази част на света. Виж тук "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на

Ще започнат ли компаниите да говорят повече за правителствения шпионаж?

Темата за достъпа до личните данни на потребителите продължава да е все така актуална


Руски депутат предлага със закон да се забрани на жените до 40 години да пушат

Депутатът от Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) Иван Никитчук предлага да се забрани на жените до 40 годишна възраст да пушат. Според инициативата на парламентариста, облечена в проектозакон, внесен в Думата, се забранява на жените на каквато и да са възраст да пушат в присъствието на непълнолетни. Търговците на тютюневи изделия ще бъдат глобявани, ако продават цигари на жени, попадащи под действието на този закон.   За мъжете няма нито дума в проектозакона.   Според предложението на депутата глобата за нарушение на забраната може да бъде от три хиляди до пет хиляди рубли (около 100-130 евро), а за юридически лица от сто хиляди до петстотин хиляди рубли (между три и четири хиляди евро). Ако продавачът не може да установи визуално възрастта на жената, може да й поиска документ за самоличност.   Според Никитчук, нововъведението "може да попречи на разпространението на пагубното за женския организъм пристрастие към тютюнопушенето". Освен това, смята той, забраната ще помогне на майките с деца до 14 години да спрат да пушат.   Със закон Русия въведе ограничение на пушенето на обществени места от 1 юни т. г.

Арестуваха 13-годишен за намушканото момче във Враца

13-годишен е бил арестуван за нападението над 11-годишно момче във Враца.

Самарас се задейства и смени финансовия министър на Гърция

Часове след като стана ясно, че в гръцкото правителство се готви промяна, гръцкият премиер Антонис Самарас официално я направи, предаде БГНЕс. Той смени финансовия министър Янис Стурнарас с професора...

Пуснаха бира за кучета

Имала аромат на пиле или телешко


Рускиня пребила и плюла две ученички във Варна

Наказаха с ''пробация'' рускиня, набила две ученички, съобщиха от съда във Варна. В продължение на 6 месеца 29-годишната А. Г. ще трябва да се среща с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично.
На 2 септември м.г. в кв. „Чайка“ на открити стълби между супермаркет и заведение стояло 16-годишно момиче. Наказаха с ''пробация'' рускиня, набила две ученички, съобщиха от съда във Варна. В продължение на 6 месеца 29-годишната А. Г. ще трябва да се среща с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично. На 2 септември м.г. в кв. „Чайка“ на открити стълби между супермаркет и заведение стояло 16-годишно момиче.

Осъдиха рускиня, удряла и плюла ученички във Варна

Наказаха с ''пробация'' рускиня, набила две ученички, съобщиха от съда във Варна. В продължение на 6 месеца 29-годишната А. Г. ще трябва да се среща с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично.
На 2 септември м.г. в кв. „Чайка“ на открити стълби между супермаркет и заведение стояло 16-годишно момиче. Наказаха с ''пробация'' рускиня, набила две ученички, съобщиха от съда във Варна. В продължение на 6 месеца 29-годишната А. Г. ще трябва да се среща с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично. На 2 септември м.г. в кв. „Чайка“ на открити стълби между супермаркет и заведение стояло 16-годишно момиче.

Мартин Димитров: Сега вече е ясен отговорът на въпроса КОЙ

Стана ясен отговорът на въпроса КОЙ, заяви по БТВ Мартин Димитров от РБ. Този кабинет беше създаден, за да го има Южен поток и да се понесе отговорността за проекта с по-висока цена, с писане на частно законодателство в Русия, с тотален руски монопол, изреди той.

18-годишен запалил психото в Бургас

18-годишен запалил психото в Бургас

18-годишният Джеко Янчев от село Бата, който е пациент на Психодиспансера в Бургас, е подпалвачът на сградата в петък. Пациентите на Центъра за психично здраве в Бургас бяха спешно евакуирани заради задимяване в болницата.

Лечебното заведение беше на косъм от пожар заради забравена цигара, пише "Труд".

От инцидента изгорели дюшеците на двете легла, одеалата и завивките в стаята, като частично е изгоряла PVC дограмата на прозореца и част от вратата към тоалетната.

От топлината са счупени стъклата на дограмата. Джеко Янчев е с диагноза "умерена умствена изостаналост и поредна декомпенсация с агресивно поведение".

 

Димитър Главчев: Това, което направи Пламен Орешарски с България, е унизително

Димитър Главчев: Това, което направи Пламен Орешарски с България, е унизително

Това, което премиерът Пламен Орешарски направи с България, е унизително. Това каза Димитър Главчев от ГЕРБ по време на пресконференция на партията по повод задължителното гласуване и замразяването на проекта „Южен поток”.

„Всеки един ден на това правителство е вреден за България”, посочи Главчев. По думите му, тази теза на ГЕРБ е получила своето потвърждение вчера с поведението на премиера Пламен Орешарски, който в немислим формат, в присъствието на депутати от друга държава, която не е страна по проекта „Южен поток”, съобщи, че спира проекта. Главчев допълни, че позицията на ГЕРБ от много време е била в подкрепа на този проект, но в съответствие с европейското законодателство.

„Ако беше се съобразил с тази наша теза, премиер-министърът нямаше да постави и себе си и което е по-лошото – и България в унизително положение”, каза още Главчев и допълни, че трудно можем да си спомним през последните години друг премиер да е поставял страната в такова положение. „Оттук насетне трябва да се следят и други въпроси: дали е подписан договор за „Южен поток”? Какви са клаузите в него и има ли неустойки?”, добави Главчев.

Той допълни, че ако има неустойки за сметка на държавата, би следвало да се потърси наказателна отговорност от този, който е предизвикал неустойките. Той коментира още, че поведението на министъра на икономиката Драгомир Стойнев е странно.

„Нека да проявят достойнство и да подадат оставка, тъй като има спекулации, че отново има заиграване, колко то може да се удължи времето на този кабинет, за да може да свърши някоя и друга поръчка от този, който ги е назначил”, заяви Димитър Главчев.

Видео: Джаред Лето кани лично българските си фенове на кино и концерт


Американският носител на "Оскар" и вокалист на групата 30 Seconds To Mars Джаред Лето се обърна към българските си почитатели в специално видео по повод предстоящата премиерна за България прожекция на филма "Клубът на купувачите от Далас", както и концерта на групата в София в началото на юли.

Видеото е публикувано от организаторите на Sofia Pride Film Fest . В него Лето лично кани феновете си на прожекцията на филма, който получи шест номинации от Американската филмова академия и...

На 111 години почина най-възрастният мъж в света

Най-старият човек на Земята е 116-годишна японка

31 хил. лева да отидат за проекти в подкрепа на „Варна 2019“, гласуваха общинари

Културни проекти да бъдат финансово подкрепени с общата сума от 31 хил. лева, гласуваха членовете на комисията по култура и духовно развитие. Средствата ще бъдат отделени с идеята реализирането на проектите да подпомогне кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година, предаде репортер на Moreto.

Да си купиш бизнес "втора ръка"

Писна ли ви да работите за някого? Искате безсънните нощи, скъсаните нерви и потящите се от напрежение длани да не са свързани с “благополучието на боса”. 
Искате да сте си шеф. Може. За това има два варианта - да уцелите шестица от тотото или да развиете собствен бизнес. Ако не сте късметлия, също имате два избора - да развиете бизнес на зелено, Писна ли ви да работите за някого? Искате безсънните нощи, скъсаните нерви и потящите се от напрежение длани да не са свързани с “благополучието на боса”. Искате да сте си шеф. Може. За това има два варианта - да уцелите шестица от тотото или да развиете собствен бизнес. Ако не сте късметлия, също имате два избора - да развиете бизнес на зелено,

Над 4 000 души чакат парите си за работа по изборите

Пловдив /КРОСС/ Над 4 хиляди души още чакат парите си за работа в секционните избирателни комисии в Пловдив. Хората не са получили и стотинка за труда си, въпреки че от евровота вече минаха две седмици.Някои от председателите на комисии твърдят, че са натрупали 40 часа труд около изборите, съобщи Нова телевизия. Снимка: Булфото, всички права запазени

Гърция продава големите си пристанища

/КРОСС/ Гръцките власти възнамеряват да продадат всички големи пристанища в рамките на програмата за приватизация, пише The Wall Street Journal. В програмата за приватизация ще участват 13 пристанища. Атина се надява, че по този начин ще успее да привлече милиарди евро частни инвестиции и да се създадат нови работни места."Вярвам, че частните компании ще бъдат по-ефективни ръководители и ще се държат агресивно на пазара", каза пред изданието министърът на търговския флот на Гърция Милтиадис Варвициотис. „ Искаме да използваме географското положение на Гърция. Целта не е просто да се привлекат пари, искаме да привлечем производствени инвестиции", каза още той.

Пускат строителни материали само след оценка от надзор и одит

Строителните продукти ще бъдат оценявани, ще им се издават сертификати, за да има контрол на пазара. За това ще помогне изпълнението на проект към Министерство на инвестиционното проектиране, който ще предоставя информация в електронен регистър.

Иран и Турция обявиха война на екстремизма и тероризма

Иран и Турция обещаха да работят заедно за спиране на екстремизма и кръвопролитията в Близкия изток въпреки различията им за Сирия

Женският пазар с нови павилиони и видеокамери

Ремонтът свършва до 1 август, слагат и подземни контейнери за боклук


Индия представи пакет от мерки за засилване на икономиката

Смелите икономически стъпки са насочени към създаването на работни места и насърчаването на чуждестранните инвестиции


11-годишно момче наръгано с нож във Враца

Според предварителната информация раненото момче с нищо не е предизвикало нападателя

Уникално! У нас сътвориха нановлакна, способни да свържат Земята с Луната

Само 3 грама от нановлакната, разработени от учените в Лаборатория „Биоактивни полимери“ към БАН, са достатъчни, за да свържат Земята с Луната, разстоянието между които е около 384 хил. км.

Александър Галин: Осменият диктатор престава да бъде легитимен

7 юни, вечерта. Салонът на столичния театър "Сълза и смях" е препълнен. В средата на петия ред е Александър Галин, един от най-известните съвременни руски драматурзи. Тук е със съпругата си Галя за световната премиера на най-новата си пиеса "Лице" (продукция на Сливенския драматичен театър, режисьор Васил Василев, в ролите Мария Сапунджиева... 7 юни, вечерта. Салонът на столичния театър "Сълза и смях" е препълнен. В средата на петия ред е Александър Галин, един от най-известните съвременни руски драматурзи. Тук е със съпругата си Галя за световната премиера на най-новата си пиеса "Лице" (продукция на Сливенския драматичен театър, режисьор Васил Василев, в ролите Мария Сапунджиева...

Прокуратурата иска арест за служител на НАП, приел подкуп

София /КРОСС/ Софийска градска прокуратура внесе искане за мярка "задържане под стража" на служителя на НАП Ивелин Иванов. Иванов е бил задържан при операция на СГП и ДАНС на 6 юни.Той е приел подкуп в размер на 1000 лева, за да не продаде чрез търг два имота, върху които е имало възбрана на териториалната дирекция на НАП в София.

Защо е време Русия да се откаже от "Южен поток"


Дотолкова сме свикнали да живеем в Огледалния свят, че водещата трактовка на едни или други събития често дори не предизвиква съмнения. Ето, например, съобщава се, че България по настояване на Европейската комисия спира работата по строителството на газопровода "Южен поток",  и заглавията на много медии веднага ни рисуват съответната картина: "ЕС шантажира Русия", "Поредният антируски ход на Брюксел" и т.н.

Но винаги е полезно да се завръщаме в реалния свят, да се излиза от...

Прокуратурата поиска 8 г. решетки за човек на Цветанов

Бившият антимафиот Орлин Тодоров е обвинен в разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства.

Протести блокираха Сао Пауло преди откриването на Световното

Малко преди началото на Световното първенство по футбол в Бразилия Сао Пауло продължава да бъде център на протести. Бразилските полицаи отново са използвали сълзотворен газ срещу протестиращите. Демонстрантите бяха блокирали от понеделник сутрин централна улица във финансовата столица на страната. Те започнаха да палят контейнери за смет и това наложи намесата на полицията. Протестът беше организиран от работници в метрото на Сао Пауло, които стачкуват с основното искане заплатите им да бъдат увеличени с 12,2%. Бразилският президент Дилма Русеф заяви, че няма да позволи провеждането на демонстрации и протести, използващи насилие за постигането на целите си, които да помрачат Мондиала. Русеф няма да присъства на мача на откриването на Световното първенство между Бразилия и Хърватия, който е на 12-и юни от 23 часа в Сао Пауло на стадион „Коринтианс Арена“. Това се случва, за да се намали напрежението около Мондиала и да не се предизвикат сблъсъци. Президентът на Бразилия ще бъде заменен от спортния министър на страната Алдо Ребело, който ще изнесе крачка реч и ще открие Световното първенство заедно с президента на ФИФА Сеп Блатер. Националният селекционер на Бразилия Луиш Фелипе Сколари вече призова сънародниците си да прекратят протестите по време на Мондиала.

От Родопите до Андите

Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така?Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така?Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските

Жп прелезът на Куртово Конаре нямал бариера

Жп прелезът на Куртово Конаре нямал бариера

Жп прелезът при Куртово Конаре, на който влак блъсна автомобил, не е бил с бариера, а само със светлинна сигнализация. Това съобщи радио "Фокус"-Пловдив, позовавйки се информация от кмета на селото Иван Пиринов.

Там има два прелеза, каза Пиримов. Единият, който е на пътя Пещера – Пловдив е с бариера, а другият е от Ново село към Куртово, той е второстепенен и там има само сигнално устройство. По думите на Пиринов, такъв случай не е имало от 30 години насам. На прелеза има светлини, които сигнализират и ако се спазват правилата на движение, не може да се случи произшествие, смята кметът. Пътят не е натоварен, има движение само сутрин, обед и вечер, добави Пиринов.

Наши учени: Нановлакна могат да свържат Земята с Луната

Нановлакната и изработените от тях материали бяха представени днес на специална изложба в сградата на БАН, която е посветена на 145-годишнината на Академията и на 25-годишнината на Лаборатория "Биоактивни полимери"

Тайните на сватбените камбани

В разгара на летния сезон на сватбите нова книга разкрива всичко, което трябва да знаете за сватбените тържества – от пищните церемонии до любопитните суеверия

Откриха информационната кампания за правата на потребителите в България

/КРОСС/ „Информираните потребители са от ключово значение за модерната икономика и провеждането на ефективна политика за защита на потребителите. Министерство на икономиката и енергетиката ще работи за осигуряване на по-високо ниво на защита на потребителите и за развитието на един конкурентен пазар в страната ни". Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, който заедно с еврокомисаря с ресор политика за потребителите Невен Мимица откриха информационната кампания за правата на потребителите в България. На откриването присъства и председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев. Кампанията ще се провежда до края на тази година и цели популяризиране на правата на потребителите и повишаване на тяхната осведоменост. В рамките й Европейският потребителски център (ЕСС) в България ще приема обаждания на граждани и ще съветва потребителите от кого да търсят съдействие в случай на проблем. Кампанията е насочена не само към потребителите, но и към представителите на бизнеса, които трябва да са запознати с техните задължения, произтичащи от законодателството за защита на потребителите, както и че спазването му ще повиши доверието на потребителите в пазара, ще съдейства за подобряване на конкурентната среда, от което ще спечелят и потребителите и бизнесът. Информационната кампанията ще обхване гр

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване