Бойко в САЩ: Комунистите и националистите пречат на България

За съжаление комунистите и националистите още пречат на развитието на България, оплакал се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на председателя на Международния републикански институт Марк Грийн във Вашингтон. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Борисов е във Вашингтон на едноседмично посещение. "В България ГЕРБ разгроми комунистите с 12% разлика на европейските избори и същевременно победихме президента на ПЕС Сергей Станишев . Благодарение на нашата работа единствено от България националистическите партии не изпратиха свои депутати в новия Европейски парламент", похвалил се пред Грийн Борисов. "Демокрацията в България не е необратим процес и комунистите и националистите все още могат да влияят негативно на развитието на страната ни. Примерите в тази посока са доста, но с тройния енергиен шлем, който планираха комунистите, България може наистина да се окаже един ден отново извън обединена Европа. Ето защо с идването си на власт правителството на ГЕРБ спряхме петролопровода Бургас–Александруполис и АЕЦ „Белене“ и казахме, че "Южен поток" може да се строи само при спазване на европейското законодателство. Но комунистите в България подписаха договора без европейска санкция и избраха за изпълнител без прозрачен конкурс фирма, която е в забранителния списък на САЩ. На този фон САЩ могат да избират с кого да работят в България – с комунистите или с ГЕРБ“, казал още Бойко Борисов. Той подчертал пред американците, че правителството на ГЕРБ вече се е доказало като надежден и предвидим партньор на САЩ и Европа и се надява, че всички отчитат тежките решения, които сме направили в борбата с международния тероризъм. Марк Грийн го успокоил, че Международният републикански институт оценява високо реформите, които проведе правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. „Следим внимателно ситуацията в България и региона и отчитаме нуждата да работим заедно за стабилизиране на демократичните процеси. Когато управлявахте Вие и ГЕРБ бяхте радетели на принципите на пазарната икономика, по които сега забелязваме отстъпление. Още от създаването на ГЕРБ ние ви смятаме за приятели и надеждни партньори и ще продължим да ви подкрепяме. Убедени сме, че България има нужда дясноцентристка партия като ГЕРБ да управлява страната и да утвърждава демократичните принципи“, казал Грийн. Той напомнил на Борисов думите на Томас Джеферсън , че когато един човек е въоръжен с истината, той представлява мнозинство и винаги получава подкрепата на народа си.

Известни руски бизнесмени и политици стоят зад убийството на Политковская

/КРОСС/ Един от най-опитните следователи в Русия Петрос Гарибян, който води и разследването на убийството на Анна Политковская разкри, че известни в Русия политици и бизнесмени, които живеят зад граница, са поръчали убийството на журналистката. Пред lifenews.ru. той заяви, че данните за поръчителите му е Сергей Павлюченко, който е организирал следенето от журналистката. По време на разпитите те се подиграваха с нас, в телефонни разговори, които се подслушваха, те не споменаваха името на Политковская. Имената на поръчителите й излязоха от устата на Павлюченко, но аз нямам право да ги разкривам. Нека просто кажем, че тези мъже са над 60 години. Те живеят в чужбина и не искат да се срещнат със следователи, макар да съм настоявал за това. Мога да се обадя тези имена, само когато имам неоспорими доказателства и, разбира се, решението на съда", каза той. Припомняме, че Московският съд постанови доживотни присъди за извършителя и организатора на убийството на журналистката Анна Политковкская. Рустам Махмудов и Лом-Али Гайтукаев бяха признати за виновни. Тримата им помощници получиха по 12, 14 и 20 години зад решетките. Съдът определи 5 милиона рубли компенсация, които да бъдат изплатени в полза на децата на убитата журналистка. Политковская беше застреляна пред дома си през октомври 2006 година. Убийството й получи широк обществен и международен отзвук, тъй като тя беше известна с журналистическите си разследвания за властимащите в Русия и критиките си срещу Кремъл

Октай отново става студент, остават му 6 изпита

Октай Енимехмедов отново има студентски права и този месец ще се яви на 6 изпита, които му остават, за да завърши образованиет си в УАСГ със специалност "Строителство на сгради и съоръжения"

Лечков разочарован от делата срещу себе си: Обругават успелите българи!

Лечков разочарован от делата срещу себе си: Обругават успелите българи!

Дела като тези срещу мен отблъскват успелите българи от чужбина да се върнат в България. Това каза пред „Фокус” Йордан Лечков.

„Аз се върнах в България, за да инвестирам и да променя начина на мислене на хората. Надявам се да бъда положителен пример за други българи, които искат да пробият в България, но делата срещу мен не спомагат за това. Нашата генерация проби в чужбина, оцениха ни и накрая се върнахме тук, за да ни обругават. Това го правят хора, които са известни със своята неизвестност”, каза още Йордан Лечков. 

Той каза, че няма притеснения относно делата срещу него и разчита изцяло на съда.

От днес реконструираната детска градина в село Дивотино отново посреща малчугани

Кметът на Перник Росица Янакиева днес официално откри основно ремонтираната детска градина в село Дивотино, което бе в епицентъра на земетресението от 22 май 2012 г. Сградата силно пострада от трусовете тогава.
 

Детската градина, която се помещава в училището, сега е силно укрепена. Старата гредоредна конструкция е заменена със стоманобетонова,изградени са допълнително колони и подпони стени. Монтирана е нова дограма,сградата изцяло е санирана. В ремонта...

Продължава

БСП: Бързи, бързи избори, без ДПС, поглед надясно, Станишев остава

БСП е за възможно най-скоростни избори, дистанцира се от ДПС и поглежда леко вдясно за партньори.
Това се чу сред членовете на Изпълнителното бюро на червените, които заседаваха вчера. Новините около лидера Сергей Станишев засега са, че остава начело на БСП и няма да прави еврокариера в Брюксел.
Той е подготвил доклада си за политическата обста БСП е за възможно най-скоростни избори, дистанцира се от ДПС и поглежда леко вдясно за партньори. Това се чу сред членовете на Изпълнителното бюро на червените, които заседаваха вчера. Новините около лидера Сергей Станишев засега са, че остава начело на БСП и няма да прави еврокариера в Брюксел. Той е подготвил доклада си за политическата обста

Борисов се хвали в САЩ: Разгромихме лидера на евросоциалистите

Борисов се хвали в САЩ: Разгромихме лидера на евросоциалистите

 В България ГЕРБ разгроми комунистите с 12% разлика на европейските избори и същевременно победихме президента на ПЕС Сергей Станишев. Благодарение на нашата работа единствено от България националистическите партии не изпратиха свои депутати в новия Европейски парламент. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с председателя на Международния републикански институт Марк Грийн във Вашингтон, където е на едноседмично посещение, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Въпреки изборните резултати се оказало, че демокрацията в България не е необратим процес и комунистите и националистите все още могат да влияят негативно на развитието на страната ни.

„Примерите в тази посока са доста, но с тройния енергиен шлем, който планираха комунистите, България може наистина да се окаже един ден отново извън обединена Европа. Ето защо с идването си на власт правителството на ГЕРБ спряхме петролопровода „Бургас – Александруполис” и АЕЦ „Белене” и казахме, че „Южен поток” може да се строи само при спазване на европейското законодателство. Но комунистите в България подписаха договора без европейска санкция и избраха за изпълнител без прозрачен конкурс фирма, която е в забранителния списък на САЩ. На този фон САЩ могат да избират с кого да работят в България – с комунистите или с ГЕРБ”, коментира още Бойко Борисов. Той подчерта, че правителството на ГЕРБ вече се е доказало като надежден и предвидим партньор на САЩ и Европа и изрази надежда, че всички отчитат тежките решения, които са направили в борбата с международния тероризъм.

От своя страна посланик Марк Грийн подчерта, че Международният републикански институт оценява високо реформите, които проведе правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. „Следим внимателно ситуацията в България и региона и отчитаме нуждата да работим заедно за стабилизиране на демократичните процеси. Когато управлявахте, Вие и ГЕРБ бяхте радетели на принципите на пазарната икономика, по които сега забелязваме отстъпление. Още от създаването на ГЕРБ ние ви смятаме за приятели и надеждни партньори и ще продължим да ви подкрепяме. Убедени сме, че България има нужда дясноцентристка партия като ГЕРБ да управлява страната и да утвърждава демократичните принципи”, каза още посланик Грийн. В заключение председателят на Международния републикански институт се обърна към Бойко Борисов с цитат на Томас Джеферсън, че когато един човек е въоръжен с истината, той представлява мнозинство и винаги получава подкрепата на народа си.

Кметът на Радомир: Храмът в село Стефаново има спешна нужда от укрепване

Руши се храмът "Свето Възнесение" в радомирското село Стефаново, алармира кметът на общината Пламен Алексиев. Светата обител е строена през 1876 г. Основите й обаче са плитки, а стените, които са от варовиков камък, са много тънки и са поддали,обясни Алексиев. През 40-те години на миналия век са им правени бетонови подпори, но не могли да спрат рушенето, предаде БТА.
 

Радомирският кмет настоява за сериозно конструктивно укрепване. Доклад за...

Продължава

13-годишен наръгал момченцето в центъра на Враца

Враца /КРОСС/ 13-годишен е бил арестуван за нападението над 11-годишно момче във Враца. Нападателят, нанесъл порезната рана на хлапето, бе разкрит за по-малко от два часа от полицията. По първоначални данни той не се е водил на отчет в детска педагогическа стая, съобщи tribali.info.Припомняме, че малко след 15 часа, близо до болницата във Враца, с нож бе намушкано 11-годишно момче. Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него. Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнати в гръб и едното било намушкано.

Българските потребители не си знаят правата

Българските потребители не познават правата си и не отстояват потребителските си интереси.
Това каза Невен Мимица, еврокомисар по политиката за потребителите. В момента България е сред трите държави в ЕС с най-лоши потребителски условия. Те се измерват със специален индекс, който у нас е 50 при средна стойност за ЕС 62. Българските потребители не познават правата си и не отстояват потребителските си интереси. Това каза Невен Мимица, еврокомисар по политиката за потребителите. В момента България е сред трите държави в ЕС с най-лоши потребителски условия. Те се измерват със специален индекс, който у нас е 50 при средна стойност за ЕС 62.

Сигналът на "Атака" е неграмотен и клеветнически, обяви "България без цензура"


"След грандиозния провал, който претърпя на изборите, Волен Сидеров е принуден да изпълнява най-долните политически поръчки, за да спечели дребни облаги. Стана ясно, че зад масираната кампания срещу "България без цензура" и дарителите й, освен ГЕРБ, Реформаторският блок и "Протестна мрежа", стои и изчезващата партия "Атака" с нейните покровители от БСП и ДПС." Това се казва в разпратено до медиите съобщение от пресцентъра на "България без цензура".

По-рано днес депутатът от "Атака"...

Архивите ни са дълги над 120 км

България разполага с над 120 километра архиви, обяви председателят на Държавна агенция „Архиви" Иван Комитски.

Най-важните новини от деня, понеделник, 9 юни

EK няма да спира парите за земеделие Програмата за развитие на селските райони няма да бъде замразена, както се случи с ОП „Околна среда“ и две...

Тапа за Гърция през цялото лято

/КРОСС/ Тапа по пътя към Гърция ще чака шофьорите и това лято. Пътуващите към морето на съседите няма да могат да пропътуват бързо последните километри до границата ни, защото тази отсечка от аутобана към комшиите още не е завършена, въпреки че беше планирано това да стане до пролетта. 14,7-километровото трасе между Сандански и Кулата от бъдещата магистрала "Струма" трябваше да е готово още през март според клаузите на договора с гръцката компания "Актор", която е изпълнител на проекта. Заради нуждата от изместване на инженерни мрежи, установени при самото изграждане на трасето обаче, е подписано допълнително споразумение и отсечката ще бъде завършена до 15 октомври. Така през цялото лято последните километри преди излизане извън територията на страната ще костват много време и нерви на шофьорите, които са тръгнали към Гърция. През миналото лято за да се стигне от Сандански до Кулата, трябваше да се прави много дълъг обход, което доста удължаваше времето за пътуване.Изпълнителите от гръцката компания "Актор" спечелиха поръчката за изграждане на пътя до южната ни съседка срещу 67,1 млн. лв. Последващият договор за реконструкция на ВиК, електропреносни мрежи, оптични кабели и ремонт на общински пътища, също е възложен след конкурс на "Актор". Стойността на договора е близо 5,5 млн. лв., а срокът за изпълнение е 90 дни, поясниха от Агенция "Пътна инфраструктура"

Сърбия първо каза: “Отказваме се”, после - “Ще строим "Южен поток"


Белград смени за няколко часа позицията си за това дали ще строи “Южен поток” след решението на България да замрази проекта.
Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода “Южен поток”, обяви вицепремиерът Зорана Михайлович, цитирана от сръбското радио B92. “България е основният център. Белград смени за няколко часа позицията си за това дали ще строи “Южен поток” след решението на България да замрази проекта. Сърбия ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода “Южен поток”, обяви вицепремиерът Зорана Михайлович, цитирана от сръбското радио B92. “България е основният център.

Археологическите разкопки под Трихълмието в Пловдив са подновени (видео)


От седем години археолозите проучват терена под южното подножие на Трихълмието в Пловдив. Преди седмици находките от предишни сезони бяха показани в изложба в града, информира БГНЕС. Днес стана ясно, че предстои нов археологически сезон на мястото. Ръководител на обекта е археолог Жени Танкова, а работата и изцяло частно финансирана.

На това място археолозите откриха първия античен храм на Филипопол, за чието съществуване досега се позоваваха само по изображения върху монети. Те...

"Южен поток" няма да е в дневния ред на срещата за газа в Брюксел

Тази вечер в Брюксел се провежда среща за цената на газа

Млада жена почина след ин витро процедура

София /КРОСС/ 28-годишна жена почина след ин витро процедура в столична клиника. Десислава Ангелова била приета на 7 юни, но след извършване на процедурата, в ранния следобед, състоянието й рязко се влошило и лекарите не успели да я спасят.Днес пернишкото село Дрен изпрати 28-годишната Десислава в последния й път. Приятелите и близките й се събраха в местната църква, за да й кажат последно сбогом. Убедени, че лекарите са виновни Деси да не е сред тях. Ин витро процедурата идва, след като на Деси е направена операция за отпушване на маточните тръби месец по-рано.Ин витрото е извършено в столична клиника и е било успешно. Часове след процедурата състоянието на Десислава се влошава и дори намесата на Спешна помощ не успява да я стабилизира.Дали има лекарска грешка ще установи започналото разследване.На 15 юни Деси щеше да стане на 29. И въпреки че вече я няма, оплодените ембриони са замразени и могат да бъдат износени от друга жена. Ако бащата на нероденото още бебе пожелае, съобщи Нова телевизия.

"Кочината" наречена Перник

Хора в какъв град живеем, патувах до Харманли, Хасково, Свилен град и Пловдив, на всякъде и чисто спретнато окосено и обезпаразитено хората са усмихнати и щастливи цените по заведенията са доста по ниски от Перник! В момента в който влязохме в София на връщане се видя простотията мръсотията и т.н. Да не говориме влизането в Перник. Имаме цял отдел в общината занимаващ се с ЕВРОФОНДОВЕ питам аз къде са и защо не работят защо имаме толкова малко проекти?

Семействата милионери са набъбнали с една трета

Броят на семействата в света с капитал над 1 млн. долара е нараснал през 2013 г. до 16, 3 милиона, като предната година броят им е бил 12,7 милиона.

Дете и мъже от Пловдив и Хасково са заразени с бактериален менингит

4-годишно дете и двама мъже с бактериален менингит са приети в инфекциозната клиника на университетската болницата „Свети Георги” в Пловдив. Това съобщи д-р Милена Коларова, началник отдел „Противоепидемичен контрол” в Районната здравна инспекция, цитирана от БНР. Изследвани са около 200 контактни с тримата пациенти. Детето е от Куклен, а другите болни са 39-годишен мъж от Пловдив и пенсионер от Хасково. По думите на д-р Коларова няма място за паника, защото случаите са изолирани един от друг, но само по себе си заболяването е сериозно и се предава по въздушно-капков път. Бактериалният менингит е най-сериозната форма на менингит, при която 20-25% от случаите завършват фатално. Симптомите при вирусен менингит в някои случаи наподобяват грип и заболяването може да остане недиагностицирано. Антибиотичното лечение не дава резултат, тъй като причинителите са вируси. 

Русия: Щом ЕК постъпи така с България...

Ситуацията с „Южен поток“ е предупреждение за страните, които се стремят да сключат споразумение за асоцииране с ЕС, коментира постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов

Русия: Щом ЕК постъпи така с България...

Ситуацията с „Южен поток“ е предупреждение за страните, които се стремят да сключат споразумение за асоцииране с ЕС, коментира постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов

Двойни тоалетни и в Бразилия

Италианският национал Андреа Ранокиа пусна в профила си в туитър снимка, която показва две тоалетни една до друга, след пристигането си в Бразилия за световното.
Италианският национал Андреа Ранокиа пусна в профила си в туитър снимка, която показва две тоалетни една до друга, след пристигането си в Бразилия за световното. "Но защо? За да не се чувстваме никога сами ли?”, написа под фотото защитникът на “Интер”. Подобно неловко изобретение имаше и на олимпийските игри в Сочи през февруари.

Борисов: Комунистите и националистите още пречат на развитието на България

/КРОСС/ В България ГЕРБ разгроми комунистите с 12% разлика на европейските избори и същевременно победихме президента на ПЕС Сергей Станишев. Благодарение на нашата работа единствено от България националистическите партии не изпратиха свои депутати в новия Европейски парламент. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с председателя на Международния републикански институт Марк Грийн във Вашингтон, където е на едноседмично посещение. Председателят на ГЕРБ подчерта, че въпреки изборните резултати, за съжаление се оказва, че демокрацията в България не е необратим процес и комунистите и националистите все още могат да влияят негативно на развитието на страната ни. „Примерите в тази посока са доста, но с тройния енергиен шлем, който планираха комунистите, България може наистина да се окаже един ден отново извън обединена Европа. Ето защо с идването си на власт правителството на ГЕРБ спряхме петролопровода Бургас - Александруполис и АЕЦ „Белене" и казахме, че Южен поток може да се строи само при спазване на европейското законодателство. Но комунистите в България подписаха договора без европейска санкция и избраха за изпълнител без прозрачен конкурс фирма, която е в забранителния списък на САЩ. На този фон САЩ могат да избират с кого да работят в България - с комунистите или с ГЕРБ", коментира още Бойко Борисов

Mлада жена почина след ин витро процедура

28-годишна жена почина след ин витро процедура в столична клиника. Десислава Ангелова била приета на 7 юни, но след извършване на процедурата в ранния следобед състоянието й рязко се влошило и лекарите не успели да я спасят.

Днес пернишкото село Дрен изпрати 28-годишната Десислава в последния й път, съобщава Нова тв. Приятелите и близките й се 28-годишна жена почина след ин витро процедура в столична клиника. Десислава Ангелова била приета на 7 юни, но след извършване на процедурата в ранния следобед състоянието й рязко се влошило и лекарите не успели да я спасят. Днес пернишкото село Дрен изпрати 28-годишната Десислава в последния й път, съобщава Нова тв. Приятелите и близките й се

Путин: Нито една страна няма да се откаже от енергийно сътрудничество с Русия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин смята, че нито една страна няма да се откаже доброволно от енергийното сътрудничество с Русия.Съответното изявление бе направено от руския лидер среща със студенти в Архангелск."Никой няма да се откаже доброволно от енергийно сътрудничество", каза той пред студенти в Архангелск. По думите му интересът към руските резерви в Арктика са колосална. „Без да преувеличаване можем да кажем, че човечеството ще бъде принудено да се обърне към тези световните резерви, което означава, че ще работим заедно", каза Путин. И подчерта, че енергийният пазар е много отворен.

Нов труп в Дупница: Дядо се хвърли от моста!

82-годишен мъж се самоуби, хвърляйки се от мост в Дупница. Очевидци твърдят, че възрастният мъж е оставил предсмъртно писмо, че ще сложи край на живота си.

Арестуваният служител на НАП сам се издал - изпуснал подкупа

Арестуваният служител на НАП сам се издал - изпуснал подкупа

Данъчният Ивелин Иванов, който беше закопчан на 6 юни с подкуп от 1000 лева, ще продължи да търка наровете в ареста. Парите той, като старши публичен изпълнител в Териториалната дирекция на НАП в София, поискал, за да не продаде чрез търг два недвижими имота, върху които има възбрана на дирекцията, съобщи bnews.

Магистратите от Софийския градски съд прецениха, че няма опасност обвиняемият да се укрие. Има обаче такава той да „натисне“ свидетели от НАП, които предстои да дадат показания.

Според обвинението, бирникът многократно е търсил свидетеля Тихомир Иванов като му казвал, че проблемите му ще се оправят срещу съответната сума.

Защитата се опита да го извади на свобода, позовавайки се на чистото му съдебно минало. Освен това, макар да е извършил престъплението, „в крайна сметка всеки греши“.

Съдиите обаче бяха безкомпромисни и го оставиха на топло. В мотивите си те посочиха и показанията на свидетели, според които при задържането на Иванов от джоба му са изпаднали 10 банкноти по 100 лева.

Ако бъде доказана вината на обвиняемия, той може да получи до 6 години затвор и глоба до 5 бона.

Решението може да бъде обжалвано пред САС в тридневен срок.

Mлада жена почина след ин витро процедура

28-годишна жена почина след ин витро процедура в столична клиника. Десислава Ангелова била приета на 7 юни, но след извършване на процедурата в ранния следобед състоянието й рязко се влошило и лекарите не успели да я спасят.

Днес пернишкото село Дрен изпрати 28-годишната Десислава в последния й път, съобщава Нова тв. Приятелите и близките й се 28-годишна жена почина след ин витро процедура в столична клиника. Десислава Ангелова била приета на 7 юни, но след извършване на процедурата в ранния следобед състоянието й рязко се влошило и лекарите не успели да я спасят. Днес пернишкото село Дрен изпрати 28-годишната Десислава в последния й път, съобщава Нова тв. Приятелите и близките й се

Посланикът на Украйна: Имаме президент миротворец

Посланикът на Украйна: Имаме президент миротворец

Украинският народ никога не бил толкова силен и обединен, както сега. Това каза пред журналисти в Пловдив посланикът на Украйна в България д-р Микола Балтажи. По думите му страната има нов президент, който е предложил мирен план за урегулиране на ситуацията в страната.

„Предлага се всички хора, които имат оръжие, да го предадат, а за руските диверсанти и терористи, които нелегално са преминали границата, се предлага коридор, но най-вече се търси диалог, но с онези, които искат мира, а не с терористи”, каза още Микола Балтажи. Според посланика, украинската власт няма да води диалог с терористи. Много е важна позицията на Руската федерация. Президентът на Украйна предложи да се срещне с представители на Руската федерация, вече има назначен и дипломатически представител от ОСС, който ще вземе участие в този диалог, обясни Балтажи. По думите му се създават предпоставки за урегулиране на тази дълбока криза, но това няма как да стане без участието и политическата воля на Кремъл.

"Руското ръководство отрича причастността на Русия в конфликта, но истината е, че ние нямаме гражданска война в Украйна”, каза още посланикът. По думите му украинците не се бият срещу украинци.

„Имаме откровена от страна на Руската федерация и всъщност неприкрита война срещу Украйна, защото всеки знае, че тези терористи и диверсанти идват от Русия”, обясни Балтажи. По неговите думи те се изпращат оттам и са добре подготвени и финансирани.

„Без участието на Руската федерация този конфликт не може да бъде решен. Смятаме, че ключът е в Москва”, каза още той. По думите му още от самото начало на конфликта и със започването на анексирането на Крим украинският народ е държал на мирен диалог. „Нито един изстрел нямаше в Крим, но това не означава, че Украйна няма да защити териториалната си цялост и единство, както и сигурността на мирните хора в Източната част на страната, защото там са провъзгласени две така наречени народни републики, които според класификацията на Министерството на инвестицията са терористически организации”, каза още Балтажи. По думите му в тази част на страната цари беззаконие. Според него кризата е много сериозна, но изход има. „Има я и политическата воля на новия държавен глава на Украйна, който има подкрепата на цялото общество”, каза още посланикът. По думите му, украинците искат спокоен живот и достойно бъдеще.

В Пловдив Н. Пр. извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България д-р Микола Балтажи беше специален гост на откриването на две изложби – документалната изложба „Шевченко и България”, посветена на 200-годишнината от рождението на Тарас Шевченко, и изложбата „Бесарабските и таврийските българи: Хроника на ХХ век”. Те ще останат в Градската художествена галерия до 13 юни.

За БНТ плащаме всички, защо?

Д-р Иво Инджов, политолог и медиен експерт, изпрати открито писмо до БНТ, което публикуваме и в "Труд". Заглавието е на редакцията.


Уважаема госпожо Анкова, поводът да Ви пиша е един възторжен репортаж за награждаването на сериала "Под прикритие" на медийния фестивал в курорта "Албена". Според репортерката успехът бил толкова голям Д-р Иво Инджов, политолог и медиен експерт, изпрати открито писмо до БНТ, което публикуваме и в "Труд". Заглавието е на редакцията. Уважаема госпожо Анкова, поводът да Ви пиша е един възторжен репортаж за награждаването на сериала "Под прикритие" на медийния фестивал в курорта "Албена". Според репортерката успехът бил толкова голям

Обърнаха флага на Германия, Нойер вече тренира с топка


Бундестимът бе посрещнат от обърнат германски флаг при пристигането за първата си тренировка на бразилска земя. На комплекса в Кампо Баиа реагираха веднага при забележката и работници със стълба поправиха грешката.
Радостната новина за селекционера Йоахим Льов бе първото участие в нормална вратарска тренировка. Бундестимът бе посрещнат от обърнат германски флаг при пристигането за първата си тренировка на бразилска земя. На комплекса в Кампо Баиа реагираха веднага при забележката и работници със стълба поправиха грешката. Радостната новина за селекционера Йоахим Льов бе първото участие в нормална вратарска тренировка.

"Марек" представи треньора Антон Велков, очаква да вземе лиценз за А група


Шампионът в Б група "Марек" представи официално новия си старши треньор Антон Велков. 45-годишният специалист ще изведе дупничани за първа тренировка във вторник, когато започва подготовката им за новия сезон.  

Велков беше един от основните варианти за селекционер младежкия национален отбор, но в крайна сметка ще остане в клубния футбол. "Марек" ще бъде петият отбор в неговата треньорска кариера след "Миньор" (Перник), "Черноморец" (Бургас), "Локомотив" (София) и...

Спортният министър атакува общините

Спортният министър атакува общините

Държавата не е единственият източник за финансиране на спортните клубове, заяви министър Мариана Георгиева. Тя свика пресконференция, на която говори за създалото се напрежение между клубове от някои спортове и министерството заради намалени пари.

Проф. Георгиева многократно припомни, че в закона е записано, че спортните клубове се финансират и от общините. В добавка тя информира, че Столична община е отделила за 2013-а само 12 000 лева, а не знае сумата за тази година. В Самоков пък градската управа предвидила за спорт 914 лева за 2014 г. 

"От 264 общини у нас в 168 има документи за финасиране на спортове, за останалите нямаме никаква информация", разкри Георгиева.
Според нея отпуснатите от министерството пари на клубовете до момента за 2014-а са 8 545 545 лева, а това е само с 1000 лева по-малко от миналата година. 

От 1100 клуба в страната 800 имали пропуски в регистрацията при кандидатстването за финансиране, но държавата е съдействала да се корегират. Има преразпределение на парите, като от министерството декларираха, че прилагат ясни критерии за това. 

Лъснаха особените отношения между министър Георгиева и федерацията по лека атлетика, откъдето поискали 1,681 млн. лв. за домакинство на европейско по крос кънтри. Но тя отказала. Именно много клубове от Царицата на спортовете имат претенции за сериозно орязани пари. 

Проф. Георгиева разкри, че човек от леката атлетика живял в жилище на НСБ, без да плаща нищо. А пред сградата на министерството десетина души издигнаха плакати срещу министъра.

Данъчният сам се издънил при ареста: Изпуснал подкупа!

Магистратите от Софийския градски съд прецениха, че няма опасност обвиняемият да се укрие. Има обаче такава той да „натисне“ свидетели от НАП, които предстои да дадат показания.

Лавров: Недопустимо е Киев да гарантира сигурността си за сметка на други

/КРОСС/ Москва припомни на Киев, че е недопустимо да гарантира своята сигурност за сметка на други. Тази позиция бе изказана в понеделник от руския външен министър Сергей Лавров по време на пресконференция с финландския му колега Ерки Туомиоя.Според руския министър на външните работи този въпрос не се отнася до избора на Киев между различни военни и политически съюзи."Тук не става въпрос за отдалечаването от НАТО и сближаването с ОДКС и обратно, а за изпълнението на базови договорености да не обезпечаваш своята безопасност за сметка на другите", каза Лавров.Министърът също така призова украинците да правят своя избор свободно, независимо, без външна намеса. "В историята на тази страна през последните 10 години има немалко реални факти, които свидетелстват за груба намеса във вътрешните й работи", припомни министърът.

Сколари: Неймар ще играе срещу Хърватска на 100%

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари успокои феновете на селесао, заявявайки, че травмата на звездата на тима - Неймар, не е сериозна и няма да постави под въпрос участието му в мача на откри...

Видал пропуска мача на Чили с Австралия

Полузащитникът на Ювентус и Чили Артуро Видал може да пропусне мача от първия кръг на световното първенство, в който отборът му играе с Австралия. Двубоят е на 14 юни от 01.00 часа на "Арена Пан...

Увеличили са се семействата милионери

Броят на семействата в света с капитал над 1 млн. долара е нараснал през 2013 г. до 16, 3 милиона, като предната година броят им е бил 12,7 милиона. Това гласи доклад на Boston Consulting Group. /Очаквайте подробности

Рекламираме туризма с 10 млн. лева от държавата

В държавния бюджет за тази година бяха заложени 10 млн. лева за реклама и промотиране на туризма у нас и в чужбина. Все още обаче сумата не е...

Илияна Йотова: Възможно най-скоро трябва да има избори

Промените в БСП остават на заден план до тази вечер, а какво ще реши утре Националният съвет – ще видим. Това каза Илияна Йотова пред журналисти след края на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи Фокус. „Сами разбирате, че в тази ситуация много трудно могат да се правят избори в най-скоро време и сериозни промени в партията”, каза Йотова.
По думите й Промените в БСП остават на заден план до тази вечер, а какво ще реши утре Националният съвет – ще видим. Това каза Илияна Йотова пред журналисти след края на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи Фокус. „Сами разбирате, че в тази ситуация много трудно могат да се правят избори в най-скоро време и сериозни промени в партията”, каза Йотова. По думите й

Без близнаците Братоеви в националния

Близнаците Георги и Валентин Братоев, както и Николай Николов отпадат от националния по волейбол за гостуванията в Световната лига. Нашите летят днес за Русия, където на 14 и 15 юни срещат домакините в Сургут. После отборът пътува за два мача със САЩ в Чикаго на 20 и 21 юни, последната част от турнето са срещите със Сърбия на 27 и 29 юни в Нови Сад Близнаците Георги и Валентин Братоев, както и Николай Николов отпадат от националния по волейбол за гостуванията в Световната лига. Нашите летят днес за Русия, където на 14 и 15 юни срещат домакините в Сургут. После отборът пътува за два мача със САЩ в Чикаго на 20 и 21 юни, последната част от турнето са срещите със Сърбия на 27 и 29 юни в Нови Сад

"Хизбула" е по-силна от повечето армии в света, според топ израелски воене

Според него само Русия, Китай, Израел, Франция, Великобритания и САЩ

Йотова: Възможно най-скоро трябва да има избори

Промените в БСП остават на заден план до тази вечер, а какво ще реши утре Националният съвет – ще видим. Това каза Илияна Йотова пред журналисти след края на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи Фокус.
„Сами разбирате, че в тази ситуация много трудно могат да се правят избори в най-скоро време и сериозни проблеми в партията”, каза Йотова. Промените в БСП остават на заден план до тази вечер, а какво ще реши утре Националният съвет – ще видим. Това каза Илияна Йотова пред журналисти след края на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи Фокус. „Сами разбирате, че в тази ситуация много трудно могат да се правят избори в най-скоро време и сериозни проблеми в партията”, каза Йотова.

Спортният министър атакува общините

Държавата не е единственият източник за финансиране на спортните клубове, заяви министър Мариана Георгиева. 
Тя свика пресконференция, на която говори за създалото се напрежение между клубове от някои спортове и министерството заради намалени пари.
Проф. Георгиева многократно припомни, че в закона е записано, че спортните клубове се финансират и Държавата не е единственият източник за финансиране на спортните клубове, заяви министър Мариана Георгиева. Тя свика пресконференция, на която говори за създалото се напрежение между клубове от някои спортове и министерството заради намалени пари. Проф. Георгиева многократно припомни, че в закона е записано, че спортните клубове се финансират и

Закон вдига разходите за храна с поне 10%


- Г-н Спасов, очаква се в сряда парламентът да гледа промените в закона за защита на конкуренцията, които въвеждат нови регулации за веригите. Кой печели и кой губи от тях?
- От подобни регулации губи всеки - производител, търговец и в крайна сметка клиентът. Предвидените текстове всъщност са свръхрегулации. Те въвеждат редица от забрани. - Г-н Спасов, очаква се в сряда парламентът да гледа промените в закона за защита на конкуренцията, които въвеждат нови регулации за веригите. Кой печели и кой губи от тях? - От подобни регулации губи всеки - производител, търговец и в крайна сметка клиентът. Предвидените текстове всъщност са свръхрегулации. Те въвеждат редица от забрани.

Йотова: Предсрочните избори трябва да се проведат възможно най-бързо

София /КРОСС/ Предсрочните избори трябва да се проведат възможно най-бързо. Това каза пред журналисти след края на Изпълнителното бюро на БСП евродепутатът Илияна Йотова. Тя допълни, че все пак трябва да се изчака утрешния ден, за да се чуят възможно най-много мнения.На въпрос колко време трябва да продължи подкрепата на кабинета, Йотова каза, че според нея най-добрият вариант е да се чуят най-много мнения по въпроса и допълни, че именно затова утре на Националния съвет ще присъства възможно най-широк екип от ръководството на БСП.От думите й стана ясно още, че промените в БСП остават на заден план до тази вечер, а какво ще реши утре Националният съвет - ще видим. Причината е, че в предизборна ситуация било трудно да се правят промени в ръководството. "Остава на заден план, но до тази вечер. Утре какво ще реши националният съвет ще видим", каза Йотова. Йотова бе единствената, която се осмели да коментира заседанието на ИБ. Повечето от колегите й подминаха медиите. Освен евентуалната дата на предсрочните избори, на утрешното си разширено заседание на Националния съвет социалистите ще разгледат и отчета на правителството за една година управление. Все още не е ясно дали премиерът ще присъства.

Добро е състоянието на удареното от баща си бебе в Благоевград


Четиримесечното бебе от Благоевград, което беше пребито от баща си в неделя, е в добро състояние. След преглед в "Пирогов" детето вече е изписано. Вчера следобед бащата нарани бебето след семеен скандал при опит да удари майка му. Тя твърди, че мъжът е бил пиян. Случаят се проверява и от Отдела за закрила на детето в Благоевград.

Бебето е петото дете в семейството на Ивайло и Кристина. И двамата имат по 2 деца от предишни бракове. Съседите казаха пред БНТ, че не са изненадани от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване