Млада жена почина след ин витро

Процедурата е извършена в столична клиника

Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец

Откраднаха мощите на Свети Никола и Свети Стефан от църквата в Черноморец, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. Заедно с реликвите са откраднати и 70 лева от малки ковчежета. В църквата "Св. Никола" в Черноморец е било проникнато, след като крадците са изкривили пръчки от решетка, която е препречвала прозорец.

Джей Ло няма да пее на откриването на Мондиала

/КРОСС/ Латино дивата Дженифър Лопес няма да пее по време на откриването на Световното първенство в Бразилия, съобщиха организаторите. Американската изпълнителка е съобщила, че се оттегля от церемонията, която ще се състои в четвъртък непосредствено преди първия мач между домакините и Хърватия насред „Коринтианс Арена" в Сао Пауло. По програма Лопес трябваше да бъде там заедно с рапъра Питбул и бразилската певица Клаудиа Лейте, с които записаха официалната песен на Мондиал 2014 „We Are One".От ФИФА изразиха увереност, че дори и без Джей Ло церемонията по откриването ще удиви публиката, тъй като ще разчита на трите най-характерни за Бразилия черти - природа, народ и футбол.Представители на изпълнителката са уведомили ФИФА, че звездата няма да вземе участие в бляскавото шоу по откриването, без да посочват конкретна причина за отказа й.

Пеевски в доклад до ЕК за зулуми в енергетиката; Орешарски пада

Люта война на лобита тресе енергетиката през последните седмици. Водят се боеве буквално за всяка сделка и поръчка, съощиха за Фрог нюз няколко, независими един от друг източници. Подробен доклад с документи и доказателства за колосални злоупотреби вече бил получен в Европейската комисия. Според запознати взривоопасните папки са изпратени в Брюксел, защото в България премиерът Орешарски, МВР и прокуратурата си затваряли очите пред безчинствата на мафиотски кръгове в енергетиката.

Ремонтът на линията на трамвай 7 ще продължи чак до 28 юни

Ремонтът на релсите и кабелната мрежа по лонията на тамвай 7 в София ще бъде удължен до 28 юни, съобщиха от Столичната община. Ремонтът трябваше да приключи до днес, но заради проливните дъждове работата се забави.  Оствата в сила и въведените промени в движението на градския транспорт заради ремонта: Трамваен транспорт: - трамвайна линия № 7 се замества от временна автобусна линия № 7- ТМ - маршрутът на трамвайна линия № 1 се удължава от централна жп гара през транспортен подлез „Надежда” до метростанция „Хан Кубрат” двупосочно. Временната автобусна линия № 7-тм ще се движи с маршрут: от НДК (кръстовище бул. „България” - бул. „Черни връх”), бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Витоша” и по бул. „България” до автомобилния подлез при ул. „Българска легия” двупосочно. Начална спирка на линията е от „бул. Черни връх” за автобусни линии №№ 72 и 604 в посока бул. „България”. Автобусите ще спират: - на всички автобусни спирки по маршрута; - на трамвайната спирка „бул. Пенчо Славейков” в посока ж.к. „Борово”; - разкрива се двупосочна спирка ж.к.”Бокар” на кръстовището на бул. „България” – ул.„Борис Димовски”. На спирката ще спират и автобусите от линия № 64; - на временна двупосочна спирка ж.к.”Мотописта” в района на трамвайната спирка; - на временна двупосочна спирка на бул. „Пенчо Славейков” непосредствено след десния завой от бул. „България” в посока НДК спирката се разкрива за връзка с трамвайна линия № 1, която се движи по маршрута на закритата трамвайна линия № 7 до метростанция „Хан Кубрат”; - на временна двупосочна спирка в автомобилния подлез. За осигуряване на необходимата превозна възможност по бул. „България” се увеличава броя на колите по автобусна линия № 64.

FT: София нанaся удар на Москва за "Южен поток"

Политическият натиск върху България е огромен, посочи авторитетното британско издание


FT: България нанася удар на Русия за "Южен поток"

Страната ни е като "точка на сблъсък" между Москва и Запада


Сигналът на "Атака" е неграмотен и клеветнически

Въпросната акция говори и за абсолютното безсилие на Сидеров, който се опитва да оправдае разгрома си с поредна порция клевети и лъжи. Призоваваме партиите на статуквото, сред които и "Атака", техните медиите и слугуващите им организациите да прекратят терора върху дарителите на ББЦ!

Евтиното чиновническо кюфте във Варна оцеля

Община Варна ще продължи да стопанисва ресторанта в сградата на кметството, макар кметът Иван Портних да бе обявил, че обектът ще бъде отдаден под наем. През април градоначалникът заяви, че местната хазна губи по 500 хил. лв. годишно, за да поддържа заведението. Тогава Портних бе категоричен, че общината ще подготви процедура за отдаване на Община Варна ще продължи да стопанисва ресторанта в сградата на кметството, макар кметът Иван Портних да бе обявил, че обектът ще бъде отдаден под наем. През април градоначалникът заяви, че местната хазна губи по 500 хил. лв. годишно, за да поддържа заведението. Тогава Портних бе категоричен, че общината ще подготви процедура за отдаване на

"Левски" представи Пепе Мурсия, над 200 гледат първата му тренировка (снимки)

Директорът на Директорът на "Левски" Георги Иванов представи новия старши-треньор Хосе Мурсия. След 30-минути пред медиите 49-годишният испанец влезе в съблекалнята, за да се запознае лично с новите си футболисти. Планираната продължителност на първите впечатления явно продължи по-дълго от очакваното, което забави с 30-ина мин и дебютното занимание на Пепе

Три от индексите на БФБ отчетоха спад

Търговията на пазара на акции на Българската фондова борса (БФБ) приключи с общ оборот на регулирания пазар 828 326 лева. В края на днешние ден (9...

Гърция с нов финансов министър

Гръцкият премиер Антонис Самарас извърши важна и показателна промяна в своето правителство.

Миков прати честитка за 24 май на уволнен училищен директор

/КРОСС/ Уволнен преди половин година директор на училището в гърменското село Долно Дряново получи поздравителен адрес от Народното събрание по повод 24 май.Асим Адемов получил протоколното позравление, подписано от председателя Михаил Миков, преди дни на домашния си адрес."Писмото е адресирано до мен в качеството ми на директор, въпреки че бях отстранен преди шест месеца. С честитката шефът на парламента ми желае успешно управление на школото", разказа бившият школски директор.„Нямам думи, не мога да си обясня некомпетентността и липсата на информация. Нищо чудно и други уволнени мои колеги да са получили честитки за Деня на българската просвета и култура от парламентарния шеф. Това е истински гаф", коментира Адемов.„От министерството не са си направили труда да сменят получаталя и да поздравят новоназначения директор", допълни той.Бившият школски шеф е върнал поздравителния адрес на Михаил Миков с уточнението, че и след като останал без работа продължава да има творчески и житейски планове.Асим Адемов бе отстранен от поста директор на ОУ „Христо Ботев" в село Долно Дряново на 13 декември 2013 г. Той бе кандидат за евродепутат в листата на ГЕРБ, пише "Преса".

Бащата на култов депесар става член на Сметната палата?

/КРОСС/ Бащата на бившия шеф на Агенцията за рибарство и аквакултури Ерман Занков - Мустафа, е предложен за член на Сметната палата.Кандидатурата на Мустафа Занков е внесена в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гласувана в пленарна зала, съобщиха за BPost.bg от институцията.Кандидатът на високия пост е родителят на ексшефа на Агенцията за рибарство Ерман Занков, който през 2006 г. беше уволнен от тогавашния земеделски министър Нихат Кабил. Занков - младши бе обвинен в безспонаственост заради сключване на договори за стопанисване на апаратура за ДНК анализ на риби през 2003 - 2006 г. в нарушение на изисквания на ЕС и закона.Срещу него бе повдигнато и дело за това, че е поискал подкуп от 50 000 лв. за бизнесмена Красимир Модев. Срещу парите Занков трябвало да му съдейства за закупуване на 100 000 пломби за рибарски мрежи. Бившият шеф на агенцията по рибарство започнал да притиска бизнесмена след доставката на стоката.От биографичната справка за Мустафа Занков, внесена в Народното събрание, се вижда, че между 1992 и 1995 г. е бил член на надзорния съвет на Агенцията за приватизация, а от 2003 г. е бил директор в Държавната агенция за закрила на детето (до 2006 г.), Комисията за защита от дискриминация (до 2012 г.), а последната му месторабота е главен счетоводител в Националния институт за помирение и арбитраж. Трудовият стаж на Занков е започнал през 1966 г., когато става счетоводител в "Зърнени храни" - Свищов

Дете и двама мъже с менингит в Пловдив!

4-годишно дете и двама мъже с бактериален менингит са приети в инфекциозната клиника на университетската болницата „Свети Георги” в Пловдив.

Арестуваха 13-годишен за намушканото момче във Враца

Арестуваха 13-годишен за намушканото момче във Враца

13-годишен е бил арестуван за нападението над 11-годишно момче във Враца, съобщи Bnews.bg.

Нападателят, нанесъл порезната рана на хлапето, бе разкрит за по-малко от два часа от полицията.

По първоначални данни той не се е водил на отчет в детска педагогическа стая. 
Припомняме, че малко след 15 часа близо до болницата във Враца с нож бе намушкано 11-годишно момче.

Детето било заедно със свое приятелче, по-малко от него. Момчетата ходили по тротоара до хранителен магазин, когато ненадейно били нападнати в гръб и едното било намушкано.

Иран и САЩ водят директни ядрени преговори

Междувременно бригаден генерал Итай Брун от израелското военно разузнаване

Над 20 души със спешна нужда от изкуствено сърце

Скъпоструващата операция е непосилна за повечето пациенти

Община Бяла е домакин на шести международен арт пленер

Започна 6-ият Международен арт пленер в град Бяла. В него тази година ще вземат участници художници от Судан, Малайзия, Русия, Грузия, Литва, Турция, Молдова и България, съобщиха организаторите за Moreto.net. Пленерът ще продължи 7 дни, в които виртуозите на четката ще творят пред очите на гостите и жителите на града.

Бременна алжирка наряза четирима в парижкото метро

/КРОСС/ Бременна жена рани с метро четирима човека в метрото. Инцидентът е станал на 8 юни в метрото в столицата на Франция. Единият от пострадалите е ранен във врата, а другите трима - по лицето. Жената е арестувана. Според полицията, нападателката е 28-годишна гражданка на Алжир с психични отклонения, съобщава в. „Parisienne".    

Соцръководството: Избори скоро!

Предсрочни избори възможно най-скоро са поискали членовете на ИБ на БСП на продължилото 4 часа заседание на соцръководството.

Човешкото тяло - разкрито и реално

Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло.   Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло. Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд.

"Лукойл" започва добив на диаманти в Архангелска област

"Лукойл" е пуснала комбинат за добив и обработка на 4.5 млн. руда за извличане на диаманти в находище в Архангелска област, предаде руското издание "Ведомости" в понеделник. Инвестицията на нефтената компания в проекта е за над 1 млрд. долара. Архангелского геологодобивно предприятие (АГД), принадлежащо на "Лукойл" притежава лиценз за Верхотинската територия, чиито запази на диаманти се оценуват на 11 млрд. долара. Находището се намира на 130 км. североизточно от град Архангелск. АГД има и лиценз за износ на добитите диаманти. Прогнозите са пиковите добиви от находището да са 4.5 млн. карата годишно. Очаква се при норма на възвръщаемост на инвестицията от 16 на сто проектът да се изплати за 7-8 години. Тъй като в близост се намира находището "Ломоносов", което се разработва от  предприятието "Севералмаз", собственост на "Алрос", не се изключва възможността "Лукойл" да продаде този свой бизнес. "Винаги съм подчертавал, че добивът на диаманти е нашият професионален бизнес, но тези активи имат цена и естествено ние сме готови да разгледаме предложение от "Алрос" да купят на този бизнес, в който те са специалисти", коментира шефът на "Лукойл" Вагит Алекперов, цитиран от изданието.

Мъж почина в линейка след 14 часа в ареста

Според съдебните патоанатоми той е бил със спукан череп и кръвоизливи в мозъка, които нямат външни прояви

Черна хроника! Увеличат се болните от рак, варненки раждат все по-малко

Черна хроника! Увеличат се болните от рак, варненки раждат все по-малко

Все по-малко варненки раждат в общинската АГ – болница. Това показват данните за 2013 година, сравнени с тези за 2012 г., които отчете управителят д-р Радослав Минков пред съветниците от комисията по „Здравеопазване”. 160 по-малко бебета са се родили, което рефлектира и върху намаляването на приходите на лечебното заведение.

„Няма финансиране от никъде. Дори и за скъпо струващите медикаменти бяхме орязани от държавата. От миналата година болницата е на самоиздръжка”, отчете д-р Минков. Той добави, че заплатите и осигуровките се изплащат на време, както обещетенията за пенсиониране.

Д-р Минков получи поздравления от съветника от групата на СДС-ДА д-р Людмил Цветков за успешно защитената 5-годишна акредитация и раждането на четиризнаците преди дни.

Черна хроника обаче изпъква от отчета на Онкодиспансера! Регистрираните заболелиот рак във Варненска област през 2013 година са 17 207 или със 779 повече спрямо 2012 г. Положителното в болницата е, че са намалели с около милион задълженията, което се дължи на добър мениджмънт.

От Очна болница пък се похвалиха, че разполагат с всякаква апаратура за лечение на очни заболявания. Въпреки голямата конкуренция, болницата е на печалба от 8000 лв. за миналата година. В нея работят предимно млади кадри, като средната възраст на служителите е 41 години.

Съветниците констатираха, че общинската програма „Детско зрение” е ефективна, а д-р Людмил Цветков настоя тя да се реализира и догодина.

От ДКЦ „Чайка” съобщиха, че също изпитват затруднения с неотложната помощ, като така споделиха общото мнение и на другите ДКЦ-та в града.

Съветниците пък разкриха, че ще се извърши обследване на рампите за инвалиди във всички болнични структури във Варна и където бъдат открити нередности, ще трябва да се отстранят в най-кратки срокове.

Безочие: Шофьор гази цветя за Паоло

Шофьор си позволи под прикритието на нощта да премине през затворената за коли пешеходна зона в Стара Загора и да прегази цветята, поставени на мястото, където преди седмица беше убит 4-годишният Паоло Иванов. Снимката на колата, направена от минувач в петък вечерта, бе публикувана в социалните мрежи и разбуни духовете в града. Шофьор си позволи под прикритието на нощта да премине през затворената за коли пешеходна зона в Стара Загора и да прегази цветята, поставени на мястото, където преди седмица беше убит 4-годишният Паоло Иванов. Снимката на колата, направена от минувач в петък вечерта, бе публикувана в социалните мрежи и разбуни духовете в града.

Тачи спечели в Косово в избори "по скандинавски"

При преброени 94% от гласовете след неделния вот ПДК има 31%. Опозиционният Демократичен съюз на Косово (ЛДК) е втори с 26%. “Това е победа за Косово”, каза Тачи и допълни, че вотът е преминал мирно, достигайки скандинавски стандарти. Радикалите от “Ветевендосие” (Самоопределение) на Албин Курти вземат 13%. При преброени 94% от гласовете след неделния вот ПДК има 31%. Опозиционният Демократичен съюз на Косово (ЛДК) е втори с 26%. “Това е победа за Косово”, каза Тачи и допълни, че вотът е преминал мирно, достигайки скандинавски стандарти. Радикалите от “Ветевендосие” (Самоопределение) на Албин Курти вземат 13%.

Един призрак броди из Бразилия...Виж кой е той

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Един призрак броди из Бразилия...

Действията срещу „Южен поток“ са вид санкция срещу Русия

Действията на Европейския съюз срещу проекта „Южен поток“ могат да бъдат определени като „тих преход към икономически санкции срещу Русия“. Това...

През април нараства оборотът в търговията на дребно с битова техника

По предварителни сезонно изгладени данни през април 2014 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени намалява с 0.2% спрямо предходния месец, съобщиха от НСИ. През април 2014 г.

46 плажа от Обзор до Резово без охрана, само в община Царево са 16

През лято 2014 повече крайбрежни ивици ще бъдат ненадеждни за използване от туристите. Това показва съпоставката между списъците с неохраняемите плажове за тази и миналата година.
Общо за страната през 2014 г. те са 83, в сравнение с миналата, когато без стопани са останали 64. През лято 2014 повече крайбрежни ивици ще бъдат ненадеждни за През лято 2014 повече крайбрежни ивици ще бъдат ненадеждни за използване от туристите. Това показва съпоставката между списъците с неохраняемите плажове за тази и миналата година. Общо за страната през 2014 г. те са 83, в сравнение с миналата, когато без стопани са останали 64. През лято 2014 повече крайбрежни ивици ще бъдат ненадеждни за

Президентът наложи вето на част от Закона за МВР

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание текстове от Закона за МВР. Мотивите на държавния глава са, че обществото трябва да чуе задълбочени аргументи за необходимостта от всяка законова промяна и какво ще струва тя на данъкоплатците. Според Плевнелиев в мотивите към законопроекта липсва финансова обосновка относно необходимите средства за 2014 г. за подобряване на социално-икономическите права на служителите в МВР. Президентът се надява приетите разпоредби да постигнат заявеното подобряване на правата на служителите в МВР, а не да останат пожелателни, в случай че не могат да бъдат финансово обезпечени. Приетият закон предвижда при извършване на оперативно-издирвателна дейност органите на реда да изследват поведението на лица и групи в контролирана среда. Президентът смята, че липсва разписана дефиниция на понятието „контролирана среда“, кой и как ще постави лица и групи в тази среда и какви ще са последиците от изследване на поведението им. Държавният глава смята, че липсата на яснота относно този метод крие рискове от накърняване на основни права и свободи на гражданите. Конституцията предвижда, че никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия, без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, освен в предвидените от закона случаи. В новоприетия Закон за МВР са включени разпоредби, с които се създават предпоставки за нарушаване на конституционно защитеното право на достъп до обществена информация, посочва още Плевнелиев. "Според Конституцията и Закона за достъп до обществена информация, държавните органи са длъжни да предоставят информация на гражданите и ограничаване на това право може да има само по изключение. Според новите разпоредби, при отказ за предоставяне на информация се посочва само правното, но не и фактическото основание", допълва президентът. Плевнелиев обръща внимание и на това, че в новия Закон се въвежда и възможност за мълчалив отказ по заявления за достъп до информация, но в практиката на Върховния административен съд се приема, че не бива да се допуска мълчалив отказ за предоставяне на информация от органите на власт и техните администрации. Държавният глава връща и разпоредбите, с които на президента се отнема правото да назначава главния секретар на МВР. Така президентът ще бъде лишен от механизъм да възпира назначаването на неподходящи фигури на висшата професионална длъжност, посочва Плевнелиев. В мотивите за ветото е записано още, че като гарант за спазване на конституционно установените основни права и свободи на гражданите, държавният глава трябва да запази ролята си за защита на интересите на обществото в областта на националната сигурност. Президентът посочва, че според него няма основания за предсрочно прекратяване на мандата на главния секретар при тежко нарушение или при системно неизпълнение на служебните задължения, както и при извършването на действия, които накърняват престижа на министерството. Този дефицит може да превърне мандатността от гаранция за независимост в средство за злоупотреба с власт. По отношение на създаването две главни дирекции „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ на мястото на съществуващата Главна дирекция „Национална полиция“, президентът счита, че промяната трябва да бъде извършена след задълбочен анализ на недостатъците на проведената през 2012 г. реформа.   Като мярка за подобряване на противодействието на битовата престъпност се въвежда фигурата на извънщатния сътрудник. Плевнелиев обаче определя приетото законодателно решение като бланкетно, с липса на визия как и какви конкретни функции ще изпълняват извънщатните сътрудници.  Държавният глава смята още, че следва да бъде запазено конкурсното начало за заемане на по-висока длъжност в системата на МВР, а дейността на синдикалните организации в МВР не трябва да бъде ограничавана.  "В закона не е изразено ясно и еднозначно виждането на мнозинството по отношение на практиките за получаване на дарения в МВР. Въпреки забраната за сключване на договори за дарения, освен по международни проекти, се предвижда изключение при изпълнение на съвместни проекти. Не е ясно в коя област могат да бъдат съвместните проекти и от кого ще могат да бъдат получавани дарения по тях, се казва в мотивите на президента.", посочва още Плевнелиев.

Без паника за "Южен поток", зове руски експерт

За Европа проектите "Южен поток" и "Северен поток" остават много важен фактор за гарантиране на енергийната сигурност.

Опасно и красиво - модели "дефилират" край останки от кораб

Вижте уникална подводна фотосесия на фотографа Бенджамин Вон Уонг


Удължават ремонта на бул. "България” до 28 юни

Удължават ремонта на бул. "България” до 28 юни

Във връзка с реконструкцията на трамваен релсов път, контактна и кабелна мрежа по бул. „България” от бул. „Витоша” до трамвайно ухо „Борово” се удължава срокът на ремонта до 28 юни, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Остава променен маршрутът на масовия градски транспорт. При трамвайна линия №7 се замества от временна автобусна линия № 7-ТМ, а маршрутът на трамвайна линия №1 се удължава от централна жп гара през транспортен подлез „Надежда” до метростанция „Хан Кубрат” двупосочно. 

Временната автобусна линия № 7-ТМ ще се движи с маршрут от НДК (кръстовище бул. „България” - бул. „Черни връх”), бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Витоша” и по бул. „България” до автомобилния подлез при ул. „Българска легия” двупосочно. 

Начална спирка на линията е от „бул. Черни връх” за автобусни линии №72 и №604 в посока бул. „България”. Автобусите ще спират на всички автобусни спирки по маршрута, на трамвайната спирка „бул. Пенчо Славейков” в посока ж.к. „Борово”, разкрива се двупосочна спирка ж.к. „Бокар” на кръстовището на бул. „България” – ул.„Борис Димовски”. На спирката ще спират и автобусите от линия №64, на временна двупосочна спирка ж.к. „Мотописта” в района на трамвайната спирка, на временна двупосочна спирка на бул. „Пенчо Славейков” непосредствено след десния завой от бул. „България” в посока НДК спирката се разкрива за връзка с трамвайна линия №1, която се движи по маршрута на закритата трамвайна линия №7 до метростанция „Хан Кубрат” и на временна двупосочна спирка в автомобилния подлез. 
За осигуряване на необходимата превозна възможност по бул. „България” се увеличава броят на колите по автобусна линия №64. 

Пловдив се оглежда в гигантско огледало с "Проект 0"


"Проект 0" - подготвяната в продължение на 4 години необичайна художествена намеса в публичното пространство на художника Кирил Кузманов, кураторката Владия Михайлова и фондация "Отворени изкуства" най-сетне беше открита в квартал Капана в Пловдив на 7 юни, съобщиха организаторите. Гигантско двустранно огледало с височина 10 и ширина 5 м прегражда уличката "Златарска" в най-тясната й част между ул. "Георги Бенковски" и ул. "Христо Дюкмекджиев". Тя ще бъде изложена там от 7 до 17 юни.
...

Арест за данъчен с 1000 лв. подкуп

Данъчен служител прибрал 1000 лева подкуп, за да продаде на търг два недвижими имота, върху които имало възбрана на Националната агенция за приходите. Вчера Софийската градска прокуратура поиска Ивелин Иванов да остане за постоянно зад решетките, защото престъплението, в което е обвинен, е тежко.
Иванов работил като “старши публичен изпълнител”... Данъчен служител прибрал 1000 лева подкуп, за да продаде на търг два недвижими имота, върху които имало възбрана на Националната агенция за приходите. Вчера Софийската градска прокуратура поиска Ивелин Иванов да остане за постоянно зад решетките, защото престъплението, в което е обвинен, е тежко. Иванов работил като “старши публичен изпълнител”...

Слънчево време утре, температурите - от 27° до 32°

През нощта на изолирани места все още ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, а над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Утре ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони, През нощта на изолирани места все още ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, а над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Утре ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони,

Сърбия очаква решение на проблема "Южен поток" от Русия и ЕК

/КРОСС/ Проблемите, възникнали във връзка с изграждането на газопровода "Южен поток", трябва да бъдат решени между Москва и Брюксел, Белград не може особено да повлияе на отношенията, каза първият вицепремиер и министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич.Той подчерта, че Сърбия е готова да осъществи проекта, не е взимала решение за спиране на работата по него и ще види какво ще се случи по-нататък. "Ние сме готови и смятаме, че изпълнението на" Южен поток" е в нашите национални интереси", каза Дачич.    

Уволнили шефа на парк „Българка” заради липса на контрол

София /КРОСС/ Със Заповед от 6 юни 2014 г. е прекратен трудовият договор на директора на Дирекция на природен парк „Българка", инж. Мая Радева, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите.Основание за това са резултатите от извършената одитна проверка, обхванала периода 01.01.2008 - 31.12.2013 г. В мотивите за освобождаването са посочени констатациите от Одитния доклад, а именно липса на контрол от страна на директора върху цялостната дейност на ДПП „Българка" и на подчинените му служители. В следствие на това са извършени незаконосъобразни действия като неправомерно сключени граждански договори, неправомерно изразходвани средства, липса на прозрачност при избор на изпълнители по дейности по проекти по оперативни програми, финансирани със средства от Европейския съюз, предоставяне за ползване на активи, собственост на парка на външни лица без правно основание и др.Направените констатации са основание изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите да прекрати трудовия договор на инж. Мая Радева като директор на ДПП „Българка".

Киев сам наруши споразумение за примирие, твърдят сепаратистите

Украинските власти са нарушили предложеното от самите тях прекратяване на огъня. Това разкри премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Бородай пред ИТРА-ТАСС. По ...

Задържаха един от обирджиите от "Орландовци"

Задържан е един от заподозрените за обира на куриерски автомобил в столичния кв. "Орландовци", който се случи няколко дни. В средата на миналата седмица трима маскирани задигнаха чанта с над 20 000 лева, след като удариха челно колата, в която бяха превозвани, съобщава агенция "Фокус". Маскираните обирджии заплашили пътниците в ударената кола и взели сак с пари. При инцидента една от жените беше ранена в крака. Мъжът е задържан преди няколко дни, наложена му е постоянна мярка „задържане под стража”, която е в сила от вчера. По информация на "Хоризонт" това е 28-годишен мъж, криминално проявен. Основната версия, по която работи столичната полиция е, че обирът е извършен след изтичане на вътрешна информация за маршрута на куриерската кола.

Удавницата от Варна е изчезналата преди дни Екатерина Кънева

Варна /КРОСС/ Удавницата от Варна е Екатерина Кънева, на 35 г., потвърдиха от полицията. Става въпрос за същата Катя, чиито приятели казваха, че е изчезнала. Тя има дете на 1 г.Миналия четвъртък е подаден сигнал за 35-годишна жена на име Катя, която се издирва. Приятелите й се надяваха тя да се появи и да не е жената, която хвърли стол и скочи в морето. Става ясно, че Катя има дете на една година и живее с приятеля си в Лондон. Във фаталната нощ тя е била в крайбрежно заведение и шумно се забавлявала. После станала нервна и компанията я помолила да си тръгва. Жената имала моменти, в които избухвала и вършела странни неща, добавиха познатите й.Според варненски сайт, Катя и приятелят й Константин били сърфисти и жената просто е влязла да плува. Но бурното нощно море и алкохолът са и устроили фатален капан, казаха от сърфучилището на крайбрежната алея, пише "24 часа".  

Осъдиха 35-годишен варненец за хулиганство при опасен рецидив

Ефективно наказание наложи Районния съд – Варна на 35-годишен мъж, също за хулиганство при опасен рецидив. След постигнато в съдебна зала споразумение, на 35-год. Т. Маринов бе наложено наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при строг режим в условията на затвор.

Mаксималните температури утре ще са между 27° и 32°

През нощта на изолирани места все още ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, а над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Утре ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони, През нощта на изолирани места все още ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, а над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Утре ще е предимно слънчево с купеста облачност след пладне. По-значителна ще е тя над планинските, а привечер и през нощта срещу сряда и над източните райони,

Над 3 часа БСП шефовете анализират евровота

Сред другите теми е казусът с „Южен поток"

Рейд на талибани над летище взе 28 жертви в Пакистан

Сред жертвите са и 10-те бойци от движението “Техрик-е-Талибан Пакистан” (ТТП), поело отговорност за най-мащабната от години бунтовническа операция. Битката за летището започна в неделя около полунощ. Нападателите проникнали в периметъра на летището, облечени във военни униформи. Призори властите бяха овладели ситуацията. Сред жертвите са и 10-те бойци от движението “Техрик-е-Талибан Пакистан” (ТТП), поело отговорност за най-мащабната от години бунтовническа операция. Битката за летището започна в неделя около полунощ. Нападателите проникнали в периметъра на летището, облечени във военни униформи. Призори властите бяха овладели ситуацията.

Русия плаши искащите членство в ЕС: Вижте какво правят с България

Политиката на ЕС, насочена срещу проекта „Южен поток", е своеобразен преход към икономически санкции срещу Русия, обяви пред ИТАР-ТАСС постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Влак разцепи бус на прелез: Двама ранени, кашони замразена риба летят наоколо

Двама души бяха ранени, след като влак удари на жп прелез лекотоварен бус "Ситроен Джъмпър" към 15 часа край пловдивското село Куртово Конаре.
Мъжете, на възраст 23 г. и 48 г., са откарани в болницата с коремно-гръдни травми, разкъсно-контузни рани и счупвания на крайниците. Правят им се изследвания, за да се стабилизира състоянието им, Двама души бяха ранени, след като влак удари на жп прелез лекотоварен бус "Ситроен Джъмпър" към 15 часа край пловдивското село Куртово Конаре. Мъжете, на възраст 23 г. и 48 г., са откарани в болницата с коремно-гръдни травми, разкъсно-контузни рани и счупвания на крайниците. Правят им се изследвания, за да се стабилизира състоянието им,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване