Шофьор от Елена сгазил цветята за Паоло: Заблудих се в тъмното

31-годишен мъж от град Елена е шофирал колата, която прегази цветята, оставени в памет на 4-годишния Паоло Иванов в Стара Загора. Малкият бе убит от джипа на бизнесмена Георги Сапунджиев на 2 юни.
Нарушителят бе заснет в петък вечерта от случаен минувач, а снимката - публикувана в социалните мрежи. Шофьорът мина около 22 часа през пешеходната зона 31-годишен мъж от град Елена е шофирал колата, която прегази цветята, оставени в памет на 4-годишния Паоло Иванов в Стара Загора. Малкият бе убит от джипа на бизнесмена Георги Сапунджиев на 2 юни. Нарушителят бе заснет в петък вечерта от случаен минувач, а снимката - публикувана в социалните мрежи. Шофьорът мина около 22 часа през пешеходната зона

Медии: Израелските богаташи крият парите си в Дубай

/КРОСС/ Богатите граждани на Израел прехвърлят парите си в банки в Дубай, пише globes.co.il. Швейцария и Лихтенщайн престанаха стриктно да спазват банковите тайни и по искане на правоприлагащите органи разкриват информация за своите клиенти. Банките в Израел също са започнали да съдействат на данъчните органи в САЩ. По този начин за заможните граждани става все по-трудно да крият незаконно придобитите си средства. А Дубай обещава срещу малки такси да опази банковата тайна на всеки един милиардер.

Игра на сенки

Истории, разказани от отраженията


Москва предложи договорените от Янукович условия за газа

Путин: Цената на руското синьо гориво бе смъкната със 100 долара


България ще настоява в Брюксел за различни допустими емисии за горивните инсталации


Необходим е различен подход и различни изисквания за допустими емисии към големи горивни инсталациите в зависимост от тяхната мощност. Такава е позицията на България, одобрена от кабинета ни тази сряда, по предложението за Директива за ограничаване на емисиите във въздуха на определени замърсители, изпускани от големи горивни инсталации. Тя ще бъде обсъдена в четвъртък (12 юни) в Люксембург в присъствието на европейските министри, отговарящи за околната среда в рамките на Съвета на министрите...

Кадиев: Защо за личната съдба на 5 човека трябва да страдат хиляди членове на БСП?

Да уточня решението си поради късния час снощи: напускам НС на БСП и парламента като знак към БСП за нуждата от промяна. Не разбирам защо за личната съдба на 5 човека от ръководството и желанието им да си направят лично листите и после лична парламентарна група трябва да страдат хиляди членове на тази партия? Това попита преди по-малко от час на стената си във Фейсбук Георги Кадиев.

Министрите Папазов и Георгиева валидират пощенска марка „Футбол 2014“

/КРОСС/ В навечерието на Световното първенство по футбол в Бразилия, министрите на транспорта информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и на младежта и спорта Мариана Георгиева ще пуснат в употреба пощенска марка на тема „Футбол 2014".    

В петък: части от София остават без вода

Причината е подмяна на водопроводно отклонение


Вълци разкъсаха бежанец в Кюстендилско

Тялото на бежанец бе открито разчленено в Кюстендилско, съобщава вестник „Вяра“. Трупът е открит от случайни минувачи вчера около 8 часа в района на село Долно Тишаново, Невестинско.
По всяка вероятност бежанецът е бил разкъсан от вълци, тъй като те са най-разпространени в региона, предвид близостта до границата със Сърбия. Тялото на бежанец бе открито разчленено в Кюстендилско, съобщава вестник „Вяра“. Трупът е открит от случайни минувачи вчера около 8 часа в района на село Долно Тишаново, Невестинско. По всяка вероятност бежанецът е бил разкъсан от вълци, тъй като те са най-разпространени в региона, предвид близостта до границата със Сърбия.

Мика Стоичкова и Иво Аръков се разделят окончателно?

И двамата едновременно обявиха края на връзката си


Китайските власти ще проверяват чуждите автомобилни марки за антипазарно поведение


Китайските власти имат намерение да проверят дали чуждестранните автомобилни марки не завоюват пазарен дял за сметка на местните производители с антипазарно поведение, съобщи "Файненшъл таймс". Според последните данни на местната асоциация на автомобилните компании, местните марки продължават да губят позиции, докато "вносните" продават все повече.

За целта, представители на правителството ще имат серия от срещи с китайски производители на коли, които да обяснят какви пречки срещат...

След пет години точене делото "Батко и братко" е на път да приключи

Делото по аферата "Батко и братко", което се води срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, се насочва към дългоочакван финал. В сряда прокуратурата и адвокатите на Георгиев не поискаха събиране на повече доказателства и остава единствено да бъде изготвено заключение на един експерт, преди делото да бъде обявено за изяснено.   Експертизата трябва да бъде представена на 17 юли и да започнат пледоариите. След това ще бъде произнесена и присъдата.   Скандалът "Батко и братко" избухна през 2008 година и бе един от символните за управлението на тройната коалиция. Случаят обаче очаква своето развитие на първа инстанция вече 6 години.   Веселин Георгиев е подсъдим за сключването на 8 договора за обществени поръчки за 120 милиона лева с фирми, близки до братята си Бойко и Емил Георгиеви. Заради скандала през 2008 година Брюксел спря 165 милиона евро по програмите ИСПА и ФАР.   Знаковото дело беше пред присъда, когато първият съдия докладчик Георги Колев стана председател на Върховния административен съд и то трябваше да започне отначало.   През март 2011 г. процесът беше разпределен на командирования съдия Весела Дончева, която върна обвинителния акт на прокуратурата заради "съществени процесуални нарушения". Междувременно Дончева се върна на работа в Софийския районен съд и така делото беше поето от заместник-председателя на СГС Петя Крънчева, която сама си го преразпредели, след като колежката й бе върната в районния съд.   През миналата година делото на няколко бе отлагано по различни причини и Висшият съдебен съвет започна проверка на съдия Крънчева. По-късно Етичната комисия във ВСС обяви, че Крънчева няма да бъде наказвана заради чести отлагания на дела, защото много рядко това е ставало по нейна вина.

Кралят и кралицата на Испания се разделят

/КРОСС/ Кралят и кралицата на Испания - Хуан Карлос и принцеса София смятат да заживеят поотделно след като синът им принц Фелипе се възкачи на трона, тръбят местни медии и уточняват, че за развод в семейството все още не се говори. Във всеки случай, животът на двойката ще се промени.Къде точно и как ще живеят съпрузите - все още не е известно. Официално изявление със сигурност ще бъде направено, след като Хуан Карлос абдикира официално. Според предварителна информация, кралят ще живее в двореца Маривент, а София ще замине при братовчед си в Мюнхен.

МОН ще вземе решение за закриване на Автото във Варна

Колектива на ПГМТ -гр. Варна, е възмутен от подвеждащата информация която тиражира г-жа Венцеслава Генова, относно съдбата на училището. Това споделиха от Професионална гимназия по машиностроене и транспорт - Варна за Moreto.net. Те изпращат отговор от МОН , на запитване на КТ "Подкрепа" за съдбата на гимназията.

1 г. условно и глоба от 2000 лева за Орлин Тодоров

Подсъдимият бе признат за виновен само по едно от повдигнатите обвинения, а именно за разгласяване на класифицирана информация, събрана със СРС

Бареков стъпи в ЕП, подхваща корупцията и енергетиката

Борбата с корупцията, енергетиката и социалната политика - това са задачите на Николай Бареков в Европа.

25-годишна костенурка ще предсказва мачовете в Бразилия

/КРОСС/ 25-годишна морска костенурка от вида карета на име Голямата глава предсказа победата на националния отбор на Бразилия над Хърватия в първия мач на стартиращото в четвъртък световно първенство по футбол, съобщи списание Time. На костенурката, която живее в бразилския курортен град Прайя ду Форте, е бил предложен избор от парчета риба. Към първото е било прикрепено изображение на бразилското знаме, към второто - хърватския флаг, а към третото - футболна топка. Първоначално животното се е заинтересовало от парчето с футболната топка, след което е променило избора си в полза на домакините на първенството, пише TemaDaily. Срещата межд Бразилия и Хърватия ще започне в 23.00 часа българско време на 12 юли.  

Кадиев: БСП обеща да върне България на хората. Вместо това я върна на ГЕРБ

"Напускам Националният съвет на БСП и парламента като знак към БСП за нуждата от промяна. Не разбирам защо за личната съдба на 5 човека от ръководството и желанието им да си направят лично листите и после лична парламентарна група трябва да страдат хиляди членове на тази партия. Затова ли търпяхме да ни викат "червени боклуци", да ни плюят цяла година?" Така Георги Кадиев обясни решението си да напусне парламента и НС на БСП вчера чрез личния си Фейсбук профил. Кадиев подаде оставка вчера по време на националния съвет на партията вчера. НС на БСП напусна и Корнелия Нинова. Тя остава депутат. "Кое налага оставка на секундата и избори през юли, освен безмисления необясним инат на ръководството на БСП? БСП обеща "да върне България на хората". Вместо това я върна на ГЕРБ. На тепсия! Защо? Че правителството не може да издържи? То не е казало такова нещо. Че парламентът не може да издържи? Той работи така цяла година. За икономиката е добре? Абсурд. Хората искат избори насред лято? Абсурд. За БСП е добре? Абсурд", написа още Кадиев.  Според него "тези юлски избори са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. И всички сме виновни, че го позволяваме". За да върви България в правилната посока, трябва силно ляво, силно дясно, некорумпирани политици и никакви корпоративни обвързаности. България е над всяко партия и над всяка личност, пише още Кадиев.

"Ограда" за 915 млн. долара ще ни пази от космическите отпадъци

Около Земята кръжат поне половин милион отломки от спътници, степени на ракети и други антропогенни отпадъци


Започват проверки на проекти по ОП "Регионално развитие"

Във връзка със замразени плащания по програмата министърът на регионалното развитие предлага обучения за провеждане на търгове по ЗОП


Ремонтът на "Цариградско шосе" приключва до 15 септември

До края на този месец трябва да е готово платното за движение на моста на четвърти километър в столицата. Това стана ясно при проверка на изпълнението на ремонта на участъка. Към момента все още се поставя хидроизолацията, а обилните пролетни дъждове са забавили работата с около месец, съобщи Дарик. До края на този месец трябва да е готово платното за движение на моста на четвърти километър в столицата. Това стана ясно при проверка на изпълнението на ремонта на участъка. Към момента все още се поставя хидроизолацията, а обилните пролетни дъждове са забавили работата с около месец, съобщи Дарик.

Ремонтът на "Цариградско шосе" върви по график, приключва до 15 септември

До края на този месец трябва да е готово платното за движение на моста на четвърти километър в столицата. Това стана ясно при проверка на изпълнението на ремонта на участъка. Към момента все още се поставя хидроизолацията, а обилните пролетни дъждове са забавили работата с около месец, съобщи Дарик. До края на този месец трябва да е готово платното за движение на моста на четвърти километър в столицата. Това стана ясно при проверка на изпълнението на ремонта на участъка. Към момента все още се поставя хидроизолацията, а обилните пролетни дъждове са забавили работата с около месец, съобщи Дарик.

Умни тоалетни на обновения терминал 2 на летище Хийтроу

 Новият терминал 2 на лондонското летище Хийтроу включва набор от иновации, сред които и умни… тоалетни.

Проектът е дело на италианската компания EuroTech и разчита на хардуер и софтуер от Intel. Сензорите във всяка тоалетна чиния и писоар отчитат колко пъти са използвани и изпращат съобщения за почистване на персонала, отговарящ за хигиената. В случай че има проблем, който изисква намеса от специалисти, тоалетните изпращат сигнал. Интересно е, че платформата дори следи колко бързо служителите вършат работата си и изпраща отчети за качествата им.

BBC споделя, че решението на EuroTech изнася голяма част от работата си в облака, благодарение на което може да се управлява отдалечено. Компанията работи по подобна система от тоалетни за TBM Group

Над 200 украинци са загинали при боевете в Донецк и Луганск

Сред загиналите в размирните области има и две деца

Протестът флиртува с медиите в третата "изложба за една нощ" на One Night Stand Gallery


В нощта на годишнината от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски - 14 юни, Иван Мудов отваря за трети път концептуалната си "галерия за една нощ" One Night Stand (англ. - секс или флирт за една нощ) с изложбата Stand Out! ...and Stand Still ("Изпъчи се! ...И задръж!") на Лъчезар Бояджиев, съобщиха организаторите.

Идеята на мазето на ул. "Христо Белчев" 25 – бивш магазин за обувки, чиито щендери още стоят – е поредната закачка с институциите на изкуството на Мудов, който...

Животът на Кумари – детето богиня

В повечето общности по света богините са символ на духовния свят, но в Непал тези свещени жени са от плът и кръв

Орлин Тодоров: Като преспим, ще решим дали да обжалваме

След като преспим, ще вземем решение дали да обжалваме присъдата. Това заяви след изчитане на съдебния акт бившият директор на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров.
Той посочи, че от известно време не е могъл да спи спокойно. „Вие ако ходите на дело, дали ще спите спокойно? След като преспим, ще вземем решение дали да обжалваме присъдата. Това заяви след изчитане на съдебния акт бившият директор на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров. Той посочи, че от известно време не е могъл да спи спокойно. „Вие ако ходите на дело, дали ще спите спокойно?

Най-старата котка в света умря на 24 години

Котката Попи, която на 24 години беше призната за най-старата в света, почина само няколко седмици, след като беше вписана в Книгата на рекордите Котката Попи, която на 24 години беше призната за най-старата в света, почина само няколко седмици, след като беше вписана в Книгата на рекордите "Гинес", съобщава "Дейли мейл". Котката с кафяви, черни и жълто-кафяви шарки се родила през февруари 1990 г., същия месец, когато Нелсън Мандела беше освободен от затвора.

Федерер стискал палци на Рафа на финала на „Ролан Гарос”

/КРОСС/ Роджър Федерер е стискал палци за Рафаел Надал във финалния мач на „Ролан Гарос". Това призна самият Федерер, който през седмицата ще участва на турнира на трева в Хале. „Бях много щастлив за него, защото това е огромно постижение. Това, което Рафа постига в сезона на клей всяка година е нещо умопомрачително", коментира Федерер. „Още преди турнира ви казах, че Надал е фаворит №1. Тогава мнозина не ми вярваха и казваха, че имал слаб сезон на клей, бил загубил два пъти. Е, радвам се, че Рафа доказа на всички, че са грешали", каза още Федерер. Любопитното е, че Федерер и Надал могат да се срещнат тази седмица. Двубой в Хале между двамата е възможен само на финал, пише Тennis24.  

Подкрепата за задължителното гласуване расте

/КРОСС/Подкрепата за задължителното гласуване расте сред българите, отчете социологът Лидия Йорданова. "Масовите представи за честни избори рухват под тежестта на контролирания вот. В масовото съзнание се прокрадва идеята за задължителния вот като решение на контролирания вот. Регистрираме постоянен ръст на подкрепа за задължителното гласуване", посочи Йорданова пред БНР. "Екзакта рисърч груп" отчита, че задължителното гласуване е най-неприемливо за т.нар. елитни обществени прослойки - хората с висше образование, в които усещането за нарушаване на демократичните им права е особено силно. В момента тези хора смятат, че това е недопустим компромис, който ограничава правата им в преломен политически момент, когато се преструктурира политическото пространство, обясни социологът Най-добре идеята за задължително гласуване се приема от привържениците на ГЕРБ, над средната е подкрепата и сред гласуващите за БСП. Привържениците на ДПС и "Атака" се отнасят отрицателно към идеята. Според Лидия Йорданова разговорът трябва да върви паралелно и с електронното гласуване, което да може реално да се упражнява. Изборите едва ли ще са през юли, прогнозира тя.  

Двойно повече заразени с лаймска болест заради кърлежи

Плъзналите навсякъде кърлежи увеличиха двойно броя на болните от лаймска болест, алармира държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев за BNews. Причината е умножената популация заради многото дъждове тази пролет.

МАЕ: Европа не може без руския природен газ

Международната агенция по енергетика /МАЕ/ публикува прогнози за ролята на природния газ, съгласно които в това отношение за Китай настъпва "златна ера", а Европа няма как да се откаже от доставките на руски газ.

Орлин Тодоров: Като преспим, ще решим дали да обжалваме присъдата

След като преспим, ще вземем решение дали да обжалваме присъдата. Това заяви след изчитане на съдебния акт бившият директор на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров.
Той посочи, че от известно време не е могъл да спи спокойно. „Вие ако ходите на дело, дали ще спите спокойно? След като преспим, ще вземем решение дали да обжалваме присъдата. Това заяви след изчитане на съдебния акт бившият директор на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров. Той посочи, че от известно време не е могъл да спи спокойно. „Вие ако ходите на дело, дали ще спите спокойно?

ББЦ внесе промени в Изборния кодекс за задължителното гласуване

Независимият депутат Румен Йончев внесе от името на "България без цензура" промени в Изборния кодекс, които да регламентират задължително гласуване. Измененията в текста могат да бъдат направени преди предсрочните избори и не нарушават Конституцията, мотивира се народният представител.

Сергей Цветарски е новият председател на НСИ

Той бе временно изпълняващ длъжността досега


Чобанов: Растът на дълга идва от обосновани разходи

„Не съм съгласен с мотивите за вота на недоверие за фискалната политика на кабинета“, каза финансовият министър Петър Чобанов в Народното събрание по...

Чобанов: Растът на дълга идва от обсновани разходи

„Не съм съгласен с мотивите за вота на недоверие за фискалната политика на кабинета“, каза финансовият министър Петър Чобанов в Народното събрание по...

Призовават Меркел да се откаже от проамериканската политика

/КРОСС/ Депутатът от Бундестага доктор Сара Вагенкнехт призова германския канцлер Ангела Меркелда се откаже от проамериканската политика, като я обвини в това, че провежданата от нея политика води към катастрофа цяла Европа. „Нашето правителство уж подкрепяше тези сили, които бяха за демокрация и Европа, която е срещу олигарсите, бедността и корупцията. А днес Вие подкрепяте правителство, в което четирима министри принадлежат към националистическата партия, и открито са срещу евреите и руснаците, правителство, което води война срещу собствения си народ. Вие подкрепяте президент, който проведе предизборната си кампания със своите откраднати милиарди и с помощта на своята телевизия”. “Още повече, – каза депутатът,- 100 години след Първата световна война и ужасите на Втората световна война, германското правителство помага за разпалването на нова война в сърцето на Европа”. „Украйна затъва в гражданска война. Вие заблуждавате нашето общество, премълчавайки това, което наистина се случва там. Вие криете, че богатите украински олигарси, като военните лидери на талибаните, финансират своите частни армии, че те безсрамно ограбват страната”. Вагенкнехт обвинява Меркел и в това, че тя е помогнала за това, бедността в Европа да продължава да расте.„Ако бедността на населението продължава да расте, ако социалното неравенство излиза извън контрол, такава Европа ще загине

Починалата след ин витро процедура Деси имала алергия към парацетамол

Починалата на 7 юни след ин витро процедура в столична клиника 28-годишна Десислава Ангелова от пернишкото село Дрен е имала и дихателни проблеми и алергия към парацетамол. Тя се е явила в събота за обикновена ин витро манипулация. Влиза в кабинета в 8 часа. В 14 баща й Ангел получава обаждане от полицията, че дъщеря му е починала. Близките са категорични, че това е лекарска грешка.

Д-р Антон Баев разказва пред TV7, че е направил пункция, която преминала добре, но...

Продължава

Най-старата котка в света умря на 24 години

Котката Попи, която на 24 години беше призната за най-старата в света, почина само няколко седмици, след като беше вписана в Книгата на рекордите "Гинес", съобщава "Дейли мейл".
Котката с кафяви, черни и жълто-кафяви шарки се родила през февруари 1990 г., същия месец, когато Нелсън Мандела беше освободен от затвора. Котката Попи, която на 24 години беше призната за най-старата в света, почина само няколко седмици, след като беше вписана в Книгата на рекордите "Гинес", съобщава "Дейли мейл". Котката с кафяви, черни и жълто-кафяви шарки се родила през февруари 1990 г., същия месец, когато Нелсън Мандела беше освободен от затвора.

Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

 Викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.



От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.

Мая Манолова няма да бъде разпитвана пред съда за Костинброд

Делото за бюлетините от Костинброд ще се гледа по съкратената процедура. Това реши Софийският градски съд, след като даде ход на делото, предаде БГНЕС. Решението означава, че не всички свидетели ще...

Търговище също може да се похвали с бебе-гигант

Бебе с тегло 5,1 кг и височина 57 см се е родило в АГ-отделението на МБАЛ-Търговище, съобщиха от болницата. Рехан, появил се вчера, е първото дете в семейството. Майка му - 24-годишната Сабрие Ахмедо...

Лесни упражнения за премахване на целулита

Какво представлява "портокаловата кожа" и как да предотвратим появата й


По-малко дипломати предвижда закон

/КРОСС/От 20 на 10 на сто да намалее броят на ръководителите на задгранични представителства, назначавани на тази длъжност. Това предвижда предлагана от правителството промяна в Закона за дипломатическата служба, която ще бъде предложена на Народното събрание за одобрение. Това ограничение трябва да бъде постигнато в тригодишен срок от влизането в сила на закона. Приетият от Министерския съвет законопроект за изменение и допълнение на Закона за дипломатическа служба цели усъвършенстване на действащата нормативна уредба, както и оптимизиране на организацията на работните процеси и управлението на финансовите човешки ресурси. Основна част от измененията са свързани със създаването на гаранции за устойчиво кариерно развитие на служителите в дипломатическата служба, подобряване на прозрачността при взимането на кадрови решения и усъвършенстване на правната уредба по отношение на управлението на човешките ресурси. Новост в законопроекта е създаването на разпоредба, според която ежегодно по бюджета на Министерството на външните работи ще се осигуряват средства за оказване на съдействие на български граждани в чужбина. Средствата ще се разходват, възстановяват и отчитат при условия и по ред, определени с наредба на Правителството.  

Певица ще плати 52 милиона долара за полет до МКС

Сара Брайтман трябва да полети към МКС през септември 2015 година

Чобанов: Вотът е претоплената пица на Дянков

Мотивите на ГЕРБ за вота на недоверие могат да се сравнят с кулинарни термини, популярни от миналото, заяви в речта си финансовият министър Петър Чобанов, визирайки управлението на Борисов, когато финансите на държавата бяха в ръцете на Симеон Дянков.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване