Маркизио: Ние и Англия сме два напълно различни отбора - ще стане страхотен мач

Италия вече гледа към тежкия сблъсък срещу Англия  Англия, заяви халфът на "адзурите" Клаудио Маркизио. Според него, двата отбора имат коренно различни стилове на игра, но от двубо...

Електромобилите у нас се увеличиха с 61% за година

Близо два пъти по-силен е ръстът при хибридите


Оставка на кабинета не е обсъждана на заседанието на МС

Бобева: Въпросът е политически и трябва да се реши от политиците


Неве: Моят фаворит беше Нети

"Най-труден се оказа за мен Васил Найденов, а най-лесно, ако въобще имаше лесно - Силвия Кацарова", споделя победителката в "Като две капки вода" в интервю на Севделина Николова от Vesti.bg

Мотоциклетист се заби в дърво, загина на място

Мотоциклетист се заби в дърво, загина на място

38-годишен мъж е починал, след като се е блъснал в дърво във Видинско, съобщава "Фокус". Инцидентът е станал около 09.00 часа вчера.

В непосредствена близост до тялото е намерен мотоциклет „MZ 157” без регистрационни табели. Според първоначалното заключение на полицията причина за инцидента е несъобразена скорост.

От извършената справка е установено, че 38-годишният не е притежавал свидетелство да управление на МПС. Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. Работата по случая продължава, в Районно управление „Полиция”-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Процедурите по налагане на възбрани в САЩ намаляха до 8-годишно дъно

През май е отчетен спад на започнатите нови процедури, на принудителните отнемания и на имотите, обявени на търг


Арман Бабикян: Орешарски може да е служебен премиер

/КРОСС/Формалната причина са резултатите от евроизборите. Водоразделът и това, което е под повърхността, е много по-сериозно. И това е съдбата на проекта "Южен поток". Така пиар специалистът Арман Бабикян обяснява разногласията между коалиционните партньори, подкрепящи правителството, БСП и ДПС.  Очевидно ДПС не са склонни да застанат срещу Брюксел, срещу САЩ, срещу цивилизования свят, към който ние принадлежим формално. Докато БСП е по-склонна на рискова политика в това отношение. Въпреки твърденията на премиера, че ще съобразим проекта с Еврокомисията, политиката на БСП развали отношенията с ДПС. И явно този конфликт не бе преодолян, аргументира мнението си Бабикян в интервю за в. "Сега".  За решението да се спре проектът "Южен поток" Бабикян казва: "Не смятайте, че спирането на "Южен поток" не е в началото на разговорите. Информацията, която излезе за изявлението на Орешарски, веднага провокира изказвания от рода на: "Ето на, той спря "Южен поток", защото се видя с трима сенатори от САЩ". Това е информацията на повърхността. Въпросът не се дискутира от днес, нито от вчера. Ако се върнете малко по-назад, ще видите как Орешарски след среща с Йотингер (еврокомисаря по енергетика) каза, че България не би предприела нищо, което нарушава европейските правила. Мнозина подцениха казаното от премиера"

Бразилия е фаворит за световен шампион, според играещите с "Дневник"


Бразилия е фаворитът за спечелване на световната титла, сочат данните в играта "Прогнозирай" на "Дневник".

Читателите имат още два дни - до 13 юни, за да участват в първата фаза на играта, която ще донесе на един от позналите таблет Turbo-X от Plesio.

До момента 29% от участниците в играта са посочили "селесао" като нов световен шампион. Много близо обаче се движи другата южноамериканска сила Аржентина с 20%.

Настоящият шампион Испания е получил доверието на 15%...

Георги Кадиев: Веднага след гласуването за Сметната палата ще подам оставка

Нека да не се гласуват 7-годишни мандати, след като след 2 дни се очаква оставка на правителството. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Георги Кадиев при обсъждането на избора на членове на Сметната палата.
Кадиев заяви, че веднага след гласуването на избора ще подаде своята оставка. Нека да не се гласуват 7-годишни мандати, след като след 2 дни се очаква оставка на правителството. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Георги Кадиев при обсъждането на избора на членове на Сметната палата. Кадиев заяви, че веднага след гласуването на избора ще подаде своята оставка.

Среща на ЕС и алианс на пожарникарите EFFUA се проведе в Нови Сад

/КРОСС/ На 06 и 07 юни 2014 година в град Нови Сад, Република Сърбия се проведе редовна среща на борда на Европейския съюз и алианс на пожарникарите EFFUA. На форума присъстваха делегации от 12 страни в Европа, които бяха приветствани от Драган Дончевски - заместник началник в Сектор " Пожарна безопасност и спасяване" към МУП в Република Сърбия. Той изказа благодарност към пожарникарите от всички държави, взели участие в спасителните дейности при наводненията от месец май 2014 година. Висока оценка бе дадена на спасителните групи от Република България които оказваха помощ в градовете Ягодина и Парачин. На форума бяха обсъдени и дискутирани проблемите на пожарникарите и като цяло перспективите които стоят пред тях за подобряване на социалния и икономически статус на пожарникарите на европейско ниво. Активно участие във форума взеха и българските представители от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "ОГНЕБОРЕЦ".    

На Ради Брадата му става горещо в ареста, ченгетата разкриха друг негов обир

Служители от Първо РУ „Полиция” – Перник разкриха поредната кражба, извършена от криминално проявения Ради Брадата, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

На 36-годишният мъж е повдигнато обвинение и ще му се иска постоянен арест. На 22 май, от гараж на улица „Тодор Каблешков” били откраднати електрожен и два ъглошлайфери. Разследването отново доказало, че извършители са криминално проявените Р.Б./36 г./, Ради Брадата и...

Продължава

Меглена Кунева: Държа в ръцете си единството на Реформаторския блок

Аз знам, че в моите ръце е единството на Реформаторския блок. Знаех го още от самото начало, когато подписахме учредителното споразумение, коментира в сряда лидерът на ”България на гражданите” Меглена Кунева пред радио ”Фокус”. ”Ако „България на гражданите“ не се беше присъединила към Реформаторския блок, това щеше да бъде старата формула на Синята коалиция. Тъй че с присъединяването на ”България на гражданите” поех много сериозна отговорност, включително и пред компактната група хора, компактната партия, която ”България на гражданите“ представляваше. Знаех го и по време на тези избори”, каза още тя. Кунева допълни, че в нито един момент не се е изкушавала да предаде единството на реформаторите. ”Не съм дала ни най-малък знак, че от страна на „България на гражданите“ има каквото и да било колебание. Ако хората наоколо виждат някаква несправедливост, която характеризират като горчилка, уверявам ви – това не е моя оценка. Аз свърших всичко възможно, дадох мандат на Реформаторския блок без да заемам място. Но продължавам да чакам обяснение от моите партньори”, заяви още Меглена Кунева. От ”България на гражданите” очакват обяснение дали е имало повеля в ДСБ да се гласува с преференция за Светослав Малинов, за да се измести Меглена Кунева. ДСБ отрича да е имало подобно нещо. Лидерът на партията Радан Кънев признава, че подкрепата за Кунева всъщност е по-голяма от показаното на вота. Той допусна, че е станала грешка, защото много хора са си мислели, че ако гласуват без преференция подкрепят Кунева, а това не е било така и е трябвало изрично да е посочат като предпочитан кандидат. ”Колкото до учредителното споразумение (на Реформаторския блок), ние предвиждаме да се явим на всички избори, да направим един пълен цикъл избори заедно. И аз никога не съм показвала колебание по този въпрос. Достатъчно опит имам политически. За радост, в голямата си част моят политически опит е европейски. Знам как трябва да се постъпва, за да има европейски стандарт в България. Нямам никакво колебание в това, че мога да го направя”, допълни Меглена Кунева.

Пътна полиция засилва контрола за спазване на правилата за движение от шофьори и пешеходци

От 1 януари до 31 май се е увеличил броят на пътните инциденти с участието на пешеходци на територията на 12 областни дирекции на МВР; 61 са загиналите, ранени са 770 души

Калфин: БСП се самосвали с алчност и некомпетентност

/КРОСС/ "Управлението стана жертва на необоснован ламтеж за власт, невероятно лоша политическа ориентация, високомерие и неразбиране на проблемите на обществото, паническо приемане на всякаква подкрепа, включително на очевидно олигархични кръгове. С други думи - БСП се самосвали от власт заради алчност и политическа некомпетентност на ръководството, което отново обвини всички останали за собствените си неудачи. Най-парадоксално - „Позитано" направи и невъзможното, за да върне ГЕРБ без време на власт", пише Ивайло Калфин в блога си. Според него ръководството на БСП си е затворило очите пред необходимостта правителството да разчита на националистическата "Атака", за да оцелява в парламента. Като грешка Калфин оценява и липсата на коалиционно споразумение с ДПС.    

Почина пребитият в Петрич ром

Пребитият пред няколко дни  ром от Петрич Стефан Методиев почина снощи в столична болница, съобщи struma.bg.
Близки на Методиев твърдяха, че в продължение на 25 минути той е бил бит в затворено помещение от Борислав Кирилов - Пулето и собственикът на пункт за скрап Сергей Соколов.
До смъртта си Стефан Методиев беше в кома и на командно дишане. Пребитият пред няколко дни  ром от Петрич Стефан Методиев почина снощи в столична болница, съобщи struma.bg. Близки на Методиев твърдяха, че в продължение на 25 минути той е бил бит в затворено помещение от Борислав Кирилов - Пулето и собственикът на пункт за скрап Сергей Соколов. До смъртта си Стефан Методиев беше в кома и на командно дишане.

Кабинетът одобри увеличение на социалната пенсия с 2,7% от 1 юли

Увеличението е със същия процент, с който се осъвременяват всички пенсии за трудова дейност


Кадиев: Веднага след гласуването за Сметната палата ще подам оставка

Нека да не се гласуват 7-годишни мандати, след като след 2 дни се очаква оставка на правителството. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Георги Кадиев при обсъждането на избора на членове на Сметната палата.
Кадиев заяви, че веднага след гласуването на избора ще подаде своята оставка. Нека да не се гласуват 7-годишни мандати, след като след 2 дни се очаква оставка на правителството. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Георги Кадиев при обсъждането на избора на членове на Сметната палата. Кадиев заяви, че веднага след гласуването на избора ще подаде своята оставка.

Ще пропадне ли културният туризъм

/КРОСС/Тези дни Свещеният скален град на траките Перперикон отново нашумя. За съжаление - по печален повод. Краткото българско лято вече тече, а още няма и хабер за финансирането на плановите археологически разкопки в страната. Разбирам - парламентарни страсти, коалиции, избори, варианти. Все този виртуален политически живот, който все повече се отдалечава от реалните нужди на хората. И те го показват ясно с все по-рядкото си присъствие пред урните. Нека поясня какво означават планови археологически разкопки. Всъщност не е точно, че липсват пари за проучвания. И в момента десетки мои колеги работят на терен. Но забележете, че всички те са на т. нар. инфраструктурни проекти, финансирани основно с европейски средства. Това са магистрали, газопроводи, железопътни линии, чиито трасета по закон предварително трябва да се изследват от археолозите. Средствата се осигуряват задължително от инвеститора и наистина са значителни. Лошото е, че след нас минават булдозерите. И от древното културно наследство не остава нищо. Какво да се прави, цивилизацията трябва да се развива. Някога Мусолини унищожил два римски форума на Вечния град, за да бъдат създадени удобните комуникации на съвременен Рим. Плановите разкопки имат съвсем друг смисъл. При тях археологът сам подбира какво иска да разкрие. Естествено тогава той се ръководи от историческата значимост на обекта, неговата запазеност, възможност за привличане на туристи

Свръхефективният "Сан Антонио" поведе с 2:1 срещу "Маями" във финала на НБА


С изключителна ефективност в стрелбата и блестящо представяне от Кауай Ленърд "Сан Антонио спърс" спечели гостуването на "Маями хийт" със 111:92, поведе с 2:1 победи във финала на Националната баскетболна асоциация (НБА) и си върна домакинското предимство в серията. 

"Шпорите" изиграха историческо първо полувреме, в което вкараха 75.8% от стрелбите си от игра. Те поставиха нов рекорд по този показател, като подобриха постижението на "Орландо меджик" (75%) срещу "Лос Анджелис лейкърс"...

90% от женените хървати зарязват секса заради Мондиала

1/3 от анкетираните дори да се сдобили с втори телевизор вкъщи


Пернишка кримка и двама пришълци отмъкнаха 40 лева от уличен кафе - автомат

Трима са задържани за разбиване на кафе-автомат и кражба от него, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

На 18 февруари тази година бил подаден сигнал в Първо РУП – Перник, че в квартал „Димова махала”, е разбит и ограбен кафе-автомат. Собствениците съобщили, че са откраднати около 40 лева в монети, но стойността на нанесената щета е за около 400 лева. Полицаите започнали разследване и следите повели към гастрольорите Ц.В./23 г./ от...

Продължава

Хванаха шофьора, прегазил цветята за Паоло

Полицията в Стара Загора откри шофьорът, който прегази цветята, сложени в памет на убитото от джип 4-годишно момченце Паоло, съобщи BTV. Преди два дни автомобил смачка цветята, които бяха сложени в началото на пешеходната зона в града.

Джаред Лето със специално обръщение към българите

Тазгодишният носител на “Оскар” за поддържаща роля засне специално видео. В него той подканя зрителите да гледат премиерата на “Клубът на купувачите от Далас” - филма, заради който спечели най-престижното отличие. Лентата ще бъде излъчена безплатно на 18 юни в парка пред НДК като част от “София Прайд Филм Фест”. “Освен това с групата ми 30 Seconds Тазгодишният носител на “Оскар” за поддържаща роля засне специално видео. В него той подканя зрителите да гледат премиерата на “Клубът на купувачите от Далас” - филма, заради който спечели най-престижното отличие. Лентата ще бъде излъчена безплатно на 18 юни в парка пред НДК като част от “София Прайд Филм Фест”. “Освен това с групата ми 30 Seconds

Великобритания използва срещу Русия шпиони от времената на Студената война

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Великобритания спешно търси военни специалисти, знаещи руски език сред пенсионираните офицери от времето на Студената война, пише вестник The Telegraph, позовавайки се на дипломатически документи. Съкращаването на бюджета за отбрана, ориентацията към Близкия Изток и Китай, към които британското разузнаване се придържаше през последните години, както и опасенията, свързани с началото на нова студена война, принудиха военното командване да се обърне към специалисти над 60 годишна възраст. В един от дипломатическите документи, оказали се на разположение на The Telegraph, висш военен се обръща към бившите си колеги с молба за помощ при търсенето на рускоговорящи експерти, тъй като разузнаването „се нуждае от тяхната проницателност”. „Великобритания не може вече да се справи с руската заплаха и всички тук знаят това, – съобщава пред изданието източник от разузнавателната служба. – По-рано министерството на отбраната провеждаше много качествени и продължителни курсове по руски и арабски езици за сътрудниците на разузнаването. Но след терористичните актове от 11 септември арабският стана приоритетен, докато много други езици останаха на заден план”

Как войната за таланти влияе на пазарите на имоти?

Все повече мениджъри обръщат все по-голямо значение на разходите за недвижимите имоти и качествата на сградите, в които се помещават компаниите им


Джордж Клуни ще играе главната роля в новия филм на братя Коен

Джордж Клуни ще изпълни главната роля в новия филм на братята Джоел и Итън Коен "Hail Caesar", пише hollywoodreporter.com.
Лентата ще разказва за живота в Холивуд през 50-те години на миналия век, а в него Клуни ще си партнира с Джош Бролин. С разпространението на филма ще се заеме компанията "Юнивърсъл пикчърс". Джордж Клуни ще изпълни главната роля в новия филм на братята Джоел и Итън Коен "Hail Caesar", пише hollywoodreporter.com. Лентата ще разказва за живота в Холивуд през 50-те години на миналия век, а в него Клуни ще си партнира с Джош Бролин. С разпространението на филма ще се заеме компанията "Юнивърсъл пикчърс".

Задигнаха 5000 лв. и златни накити от къща в с. Труд

Кражбата е била извършена след влизане с взлом

Задигнаха 5000 лв. и златни накити от къща в с. Труд

Кражбата е била извършена след влизане с взлом


Украйна се опитва да внася газ от Турция

Украински частни компании водят преговори с турски партньори за транспортиране на природен газ през проливите, като се заобикаля Русия, съобщи украинският посланик в Турция Сергей Корунски, цитиран от турските медии.

Mediamixx 2014 връчи своите юбилейни награди

Разнообразната фестивална програма бе под надслов “20 години огледало на медиите”

Изслушват премиера Орешарски за "Южен поток"

Премиерът Пламен Орешарски ще отговаря на въпроси за проекта „Южен поток“ пред парламента. Най-вероятно това изслушване ще бъде в петък. В случай, че...

Почина индианецът, който твърдеше че е на 123 г.

Той показваше документ за самоличност, баптистко кръщелно свидетелство, показващо че рождената му дата е 16 юли 1890 г.

В парламента изслушват премиера Орешарски за "Южен поток"

Премиерът Пламен Орешарски ще отговаря на въпроси за проекта „Южен поток“ пред парламента. Най-вероятно това изслушване ще бъде в петък. В случай, че...

Цената на златото върви нагоре

Златото се насочи към най-високата си стойност за последните 2 седмици, след като цените достигнаха 4-месечно дъно, предаде „Блумбърг“. ...

Станишев - жертва на задкулисието

/КРОСС/На пленума се показаха всички съратници на Георги Първанов, които се опитаха за пореден път да закопаят БСП. Да тръгнеш да искаш оставката на лидера, когато тръгваш на избори, извинявайте... Не можеш да направиш кардинални промени в някакви кратки срокове и после да идиш на избори, разказа за заседанието на Националния съвет на БСП Нидал Алгафари. Според него оставка на лидера на столетницата и всички около него би довела до обезглавяване на партията преди решителните предсрочни избори. Алгафари отбеляза също, че най-гръмогласно искащите оставка, сами не са подали своята и посочи като пример Константин Паскалев, бившия благоевградски кмет и съветник на Георги Първанов, и Кирил Добрев. Всички искаха да си измият срама от лицето с оставка на Станшев и да си останат по местата същите дерибеи, каза Алгафари и в интервю за БНР. Пред медията той заяви: В БСП пак се опитаха да направят преврат, но не се получи. За оставките на Георги Кадиев и Корнелия Нинова Алгафари каза: Кадиев винаги се опитва да създаве малко повече шум около себе си. Разбра, че няма никаква сила да се представи добре на изборите за кмет на София. Обвини другите за това. И Кадиев, и Корнелия Нинова са имена, които се търкалят в пространството като кандидати да оглавят партията. Според PR експерта, очевидно е, че отиването на избори без лидер и ръководство е най-лесният начин БСП да бъде унищожена и то преди едни от най-решителните избори в най-новата ни история, обобщи той в интервю за Нова телевизия

Станишев - жертва на задкулисието

/КРОСС/На пленума се показаха всички съратници на Георги Първанов, които се опитаха за пореден път да закопаят БСП. Да тръгнеш да искаш оставката на лидера, когато тръгваш на избори, извинявайте... Не можеш да направиш кардинални промени в някакви кратки срокове и после да идиш на избори, разказа за заседанието на Националния съвет на БСП Нидал Алгафари. Според него оставка на лидера на столетницата и всички около него би довела до обезглавяване на партията преди решителните предсрочни избори. Алгафари отбеляза също, че най-гръмогласно искащите оставка, сами не са подали своята и посочи като пример Константин Паскалев, бившия благоевградски кмет и съветник на Георги Първанов, и Кирил Добрев. Всички искаха да си измият срама от лицето с оставка на Станшев и да си останат по местата същите дерибеи, каза Алгафари и в интервю за БНР. Пред медията той заяви: В БСП пак се опитаха да направят преврат, но не се получи. За оставките на Георги Кадиев и Корнелия Нинова Алгафари каза: Кадиев винаги се опитва да създаве малко повече шум около себе си. Разбра, че няма никаква сила да се представи добре на изборите за кмет на София. Обвини другите за това. И Кадиев, и Корнелия Нинова са имена, които се търкалят в пространството като кандидати да оглавят партията. Според PR експерта, очевидно е, че отиването на избори без лидер и ръководство е най-лесният начин БСП да бъде унищожена и то преди едни от най-решителните избори в най-новата ни история, обобщи той в интервю за Нова телевизия

Станишев - жертва на задкулисието

/КРОСС/На пленума се показаха всички съратници на Георги Първанов, които се опитаха за пореден път да закопаят БСП. Да тръгнеш да искаш оставката на лидера, когато тръгваш на избори, извинявайте... Не можеш да направиш кардинални промени в някакви кратки срокове и после да идиш на избори, разказа за заседанието на Националния съвет на БСП Нидал Алгафари. Според него оставка на лидера на столетницата и всички около него би довела до обезглавяване на партията преди решителните предсрочни избори. Алгафари отбеляза също, че най-гръмогласно искащите оставка, сами не са подали своята и посочи като пример Константин Паскалев, бившия благоевградски кмет и съветник на Георги Първанов. Според PR експерта, очевидно е, че отиването на избори без лидер и ръководство е най-лесният начин БСП да бъде унищожена и то преди едни от най-решителните избори в най-новата ни история, обобщи той в интервю за Нова телевизия. Алгафари обаче е изключи и възможността социалистите да загубят предсрочните избори, но заяви, че не приема това да стане с вдигане на бяло знаме. Че Станишев е станал жертва на задкулисието, смята и политологът Огнян Минчев. Той обаче напомни, че лидерът на БСП е станал жертва преди една година, когато предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. В момента имаме разпад на сделката от последната година - както на корпоративно, така и на политическо равнище, коментира политологът.    

Учени лекуват ХИВ с “генна редакция”

/КРОСС/ Изследователи от Калифорнийския университет се надяват да създадат лекарство срещу ХИВ, благодарение на нов метод със стволови клетки. Според екипа, когато се промени геномът на полипотентни стволови клетки и се създаде рядка естествена мутация, това позволява на някои хора да се преборват с ХИВ, пише New Scientist. Разработката на Кан разчита на т.нар "генна редакция", която отстранява определена ДНК последователност и я заменя с друга. Целта на Кан е да не се използва съвместим гръбначен мозък, устойчив срещу ХИВ, какъвто рядко се намира. Тестовете на учените към този момент са показали, че белите кръвни телца, образували се от променените стволови клетки, са устойчиви срещу инфекцията на ХИВ.  

Жители на галата настояват за поддържане на плажа и ремонт на стълбите към него

Инициативен комитет от жители на квартал Галата са изпратили отворено писмо до областния управител на Варна Иван Великов, кмета на Варна Иван Портних, кмета на район "Аспарухово" Йордан Николов и до директора на варненската полиция Гл.

Орешарски ще бъде изслушан за "Южен поток"

Народното събрание прие решението по предложение на ГЕРБ

Рашидов: Първи ще си тръгна, ако ГЕРБ и ДПС се обединят

"Самоубийството на БСП е тяхно право”, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по отношение искането на Сергей Станишев за избори през юли месец.
Според него е нужно задължително гласуване, докато се оправим, иначе ще продължим по същия начин.
"Сергей Станишев не разбра ли, че съсипва собствената си партия”, попита Вежди Рашидов. "Самоубийството на БСП е тяхно право”, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по отношение искането на Сергей Станишев за избори през юли месец. Според него е нужно задължително гласуване, докато се оправим, иначе ще продължим по същия начин. "Сергей Станишев не разбра ли, че съсипва собствената си партия”, попита Вежди Рашидов.

Китай изгражда изкуствени острови в Южнокитайско море

Пекин се опитва да „бетонира“ териториалните си претенции в района и да развие бази за контрол на едни от най-натоварените морски пътища в света


Джордж Клуни ще играе главната роля в новия филм на братя Коен

Джордж Клуни ще изпълни главната роля в новия филм на братята Джоел и Итън Коен Джордж Клуни ще изпълни главната роля в новия филм на братята Джоел и Итън Коен "Hail Caesar", пише hollywoodreporter.com. Лентата ще разказва за живота в Холивуд през 50-те години на миналия век, а в него Клуни ще си партнира с Джош Бролин. С разпространението на филма ще се заеме компанията "Юнивърсъл пикчърс".

Рашидов: Самоубийството на БСП е тяхно право

"Самоубийството на БСП е тяхно право”, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по отношение искането на Сергей Станишев за избори през юли месец. Според него е нужно задължително гласуване, докато се оправим, иначе ще продължим по същия начин. "Сергей Станишев не разбра ли, че съсипва собствената си партия”, попита Вежди Рашидов.

Сайт анализира дигиталните ни грехове

/КРОСС/ Изданието The Guardian разкри новия си проект наречен Digital Deadly Sins ("Дигитални смъртни грехове"). Целта на проекта е да разбере как ние - обикновените онлайн потребители - гледаме на модерните технологични прегрешения и, по-важното, дали ги извършваме. В проекта са включени всякакви видове "греховни" онлайн дейности от гледане на порно до наблюдаване на профилите на децата ни във Facebook или поддръжката на таен имейл акаунт. Всички типове поведения са класифицирани в седемте категории смъртни грехове: похотливост, чревоугодничество, скъперничество, леност, гняв, завистничество и горделивост. Разбира се, в определени случаи модерните грехове не се припокриват с "традиционните". Така, например, "използването на Wikipedia като библиотека" попада в категорията "леност", а "нелегалното теглене" - в категорията "скъперничество". Лесно е, обаче, да прозрем логиката в това класифициране. Целта на проекта е не просто да класифицира модерните грехове, но и да ни даде възможност сами да определим дали определена дейност може изобщо да се счита за прегрешение. Всеки, който влезе в страницата на проекта, може да "опрости" или "осъди" определени типове поведение в интернет, както и да сподели дали самият той демонстрира това поведение или не. Доста хора вече са дали своя глас, от което и си вадим интересни заключения

Стурнарас начело на Банката на Гърция

Решението за назначението му бе взето единодушно на днешното заседание на общия съвет на централната финансова институция предвид края на мандата на сегашния управител Георгиос Провопулос.

прочети повече

АвтоВАЗ с три нови модела до есента

Компанията ще предложи всъдеходни версии на Kalina и Largus


Lufthansa Group е изместила WizzAir от второто място в България*

Авиокомпанията се възползва от отпадането на конкурента Fly Niki и увеличените пътувания след влизането на редица чужди компании в страната


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване