АвтоВАЗ с три нови модела до есента

Компанията ще предложи всъдеходни версии на Kalina и Largus


Спецчасти на САЩ вече с постоянно присъствие в Източна Европа

/КРОСС/ Американски специални части през следващите години ще бъдат непрекъснато на територията на страните от Източна Европа, които са членки на НАТО. Целта - да помогнат в подготовката на аналогични елитни подразделения, пише ИТАР-ТАСС. "Ние винаги сме провеждали учения заедно с нашите партньори на техните територии. Разликата сега е, че ще поддържаме постоянно присъствие на силите на специалните части на театъра на операциите край източния фронт на НАТО с тренировъчни цели", заяви официален представител на Командването за специалните операции в Европа, влизащо в структурата на Евроком, подполковник Ник Стърнбърг. Според представител на Евроком, цитиран от Ройтерс, общата численост на военните от специалните части на САЩ, които постоянно ще се намират в Източна Европа няма да надхвърли 100 души.  

Проф. Близнашки: Предсрочните избори ще бъдат исторически

“Не е възможно да се проведат избори до края на юли, без да се измени Изборният кодекс. Такива промени пък биха отнели минимум една-две седмици“. Това каза пред Нова телевизия специалистът по конституционно право проф. Георги Близнашки.
И допълни: „Президентът има техническата възможност да забави нещата“. “Не е възможно да се проведат избори до края на юли, без да се измени Изборният кодекс. Такива промени пък биха отнели минимум една-две седмици“. Това каза пред Нова телевизия специалистът по конституционно право проф. Георги Близнашки. И допълни: „Президентът има техническата възможност да забави нещата“.

Португалия разпиля Ейре с 5:1, Роналдо не вкара

Лекуващият контузии от известно време Кристиано Роналдо се завърна в титулярния състав на Португалия за последната контрола преди световното. Португалците разгромиха Ейре с 5:1, като суперзвездата не успя да вкара гол, но подаде за два. Головата машина на "Реал" (51 попадения в 47 мача този сезон) остана на терена до 68-ата минута.

Този път по д Лекуващият контузии от известно време Кристиано Роналдо се завърна в титулярния състав на Португалия за последната контрола преди световното. Португалците разгромиха Ейре с 5:1, като суперзвездата не успя да вкара гол, но подаде за два. Головата машина на "Реал" (51 попадения в 47 мача този сезон) остана на терена до 68-ата минута. Този път по д

Цветелина Бориславова се уреди с второ пристанище

 Инвестиционният фонд на Цветелина Бориславова Си Ес Ай Еф ще купи второ инфраструктурно съоръжение в Бургас. Става въпрос за рибарското пристанище, собственост на дружеството „Черноморски риболов Бургас”. То се намира в съседство с пристанището на „Фиш порт” за обработка на товари, което бе придобито от Бориславова преди година. Предстои по сделката да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията, съобщава Cross.bg.

 

Схемата ще бъде следната: Си Ес Ай Еф ще купи новоучреденото дружество „Метафиш”, в което са апортирани терени, сгради и инфраструктура на „Черноморски риболов Бургас”. Общата площ на парцелите е 23 дка. Върху тях има помещения за съхранение на риба, оборудвани с хладилни камери, складове, магазин и други постройки. Кейовата стена е дълга 125 м, но е плитка (около 4 м). Там може да застават около 40 лодки или четири-пет риболовни траулера.

 

През 2013 г. Цветелина Бориславова купи намиращото се в съседство пристанище на „Фиш порт”. То е с доста по-сериозен капацитет за обработка на товари. Там се разтоварват предимно цитрусови плодове и строителни материали. След сделката започна инвестиционна програма за обновяване на съоръжението.

Хедж фондовете не успяват да бият пазара, но привличат милиарди

От началото на годината в сектора са влезли над 56 млрд. долара, а постигнатата средна доходност е двойно под пазарната


Дебатът за Сметната палата стана спор за "живота" на кабинета

Миков: Реплики от рода "Вие утре няма да съществувате" отвращават хората


Намериха шофьора, прегазил цветята за Паоло

Шофьорът, който мина през пешеходната зона на Стара Загора и прегази цветята, положени за убития там 4-годишен Паоло, е заловен. Това съобщи пред bTV Иван Чолаков, директор на ОД на МВР - Стара Загора.
Водачът е извикан в полицията и ще му бъде наложена административна санкция, посочи полицейският шеф. Глобата ще бъде уточнена днес. Шофьорът, който мина през пешеходната зона на Стара Загора и прегази цветята, положени за убития там 4-годишен Паоло, е заловен. Това съобщи пред bTV Иван Чолаков, директор на ОД на МВР - Стара Загора. Водачът е извикан в полицията и ще му бъде наложена административна санкция, посочи полицейският шеф. Глобата ще бъде уточнена днес.

Колко знаят зрелостниците?

Матурата след 12-и клас трябва да покаже какви и колко знания са натрупали зрелостниците. От министерството ни успокояват, че няма нито скок нагоре, нито спад надолу в сравнение с предишни години. 

Грубо казано - със среден успех 4,28 по български и 4,71 общо от матурите, и тазгодишният випуск е в “златната среда”.
В случая обаче “златната сред Матурата след 12-и клас трябва да покаже какви и колко знания са натрупали зрелостниците. От министерството ни успокояват, че няма нито скок нагоре, нито спад надолу в сравнение с предишни години. Грубо казано - със среден успех 4,28 по български и 4,71 общо от матурите, и тазгодишният випуск е в “златната среда”. В случая обаче “златната сред

Пенсионери напират за Спешна помощ

Само за няколко дни 5- 6 пенсионирани лекари са изявили желание да работят в Центъра за спешна помощ в София, пише „Телеграф”. Все още обаче документите им не са разгледани, ще им бъдат представени условията на труд и ще се прецени дали могат да бъдат ангажирани за работа. Идеята за привличане на пенсионери- медици бе лансирана от изпълняващия длъжността директор на звеното д- р Александър Златанов.

Днес да почерпят

Антоанета Марчева, кореспондент на в. “Труд” за Търговище и региона.
Димитър Енчев, дипломат, 54 г.
Игор Чипев, журналист и книгоиздател, 63 г.
 Николай Спасов, кореспондент на в. “Труд” за Пловдив и региона,
52 г.
Петко Маринов, треньор по баскетбол, 65 г.
Проф. Симеон Тасев, юрист, 71 г.
Стоян Ненчев, областен управител на Разград, 60 г. Антоанета Марчева, кореспондент на в. “Труд” за Търговище и региона. Димитър Енчев, дипломат, 54 г. Игор Чипев, журналист и книгоиздател, 63 г. Николай Спасов, кореспондент на в. “Труд” за Пловдив и региона, 52 г. Петко Маринов, треньор по баскетбол, 65 г. Проф. Симеон Тасев, юрист, 71 г. Стоян Ненчев, областен управител на Разград, 60 г.

Опозицията в Косово се обединява, за да попречи на Хашим Тачи да формира коалиция


Три опозиционни партии в Косово се обединяват, за да попречат на премиера Хашим Тачи да формира правителство и трети пореден мандат да управлява малката балканска държава, съобщи Reuters. Партията му – Демократична партия на Косово – спечели изборите с 31% подкрепа и се нуждае от подкрепата на сърбите и на по-малките партии, за да остане на власт.

Партията, заела второ място с 26% - Демократична лига на Косово, заяви във вторник, че се е споразумяла с Алианса за бъдеще на Косово на...

Преглед на варненския печат - 11 юни

Всички местни вестници съобщават за ремонта в центъра на Варна и поредното пренареждане на новите павета, което стана повод за много шеги сред варненци. “Пренареждат центъра по модел”, четем във вестник “Черно море”. Общественият съвет по архитектура е решил фирмата-изпълнител да пренареди плочките по мострен модел.

Намериха шофьора, прегазил цветната пътека в памет на Паоло

Шофьорът, който мина през пешеходната зона на Стара Загора и прегази цветята, положени за убития там 4-годишен Паоло, е заловен. Това съобщи пред bTV Иван Чолаков, директор на ОД на МВР - Стара Загора.
Водачът е извикан в полицията и ще му бъде наложена административна санкция, посочи полицейският шеф. Глобата ще бъде уточнена днес. Шофьорът, който мина през пешеходната зона на Стара Загора и прегази цветята, положени за убития там 4-годишен Паоло, е заловен. Това съобщи пред bTV Иван Чолаков, директор на ОД на МВР - Стара Загора. Водачът е извикан в полицията и ще му бъде наложена административна санкция, посочи полицейският шеф. Глобата ще бъде уточнена днес.

Италиански и френски кораб "разузнавач" идват в Черно море

НАТО сменя акцента: вместо бойни кораби ще останат разузнавателни


Бъфет обмисля удвояване на инвестициите си в зелена енергия

Данъчните отстъпки са сред основните мотиви за плановете на легендарния инвеститор


Колумбийски вратар недоволен от топката

Колумбийският вратар Давид Оспина разкритикува топката "Бразука", с която ще се играят мачовете на световното първенство.

"Много е лека и се изплъзва от ръцете", твърди вратарят. 

Досега новата топка на "Адидас" се радва на добър прием от футболистите за разлика от тази на предишното световно. Тогава топката "Жабулани" получи сериозни критики Колумбийският вратар Давид Оспина разкритикува топката "Бразука", с която ще се играят мачовете на световното първенство. "Много е лека и се изплъзва от ръцете", твърди вратарят. Досега новата топка на "Адидас" се радва на добър прием от футболистите за разлика от тази на предишното световно. Тогава топката "Жабулани" получи сериозни критики

Смилов: Най-рано избори може да има през август

/КРОСС/ „Мисля, че няма да се случи това, което БСП искат. Не е в реда на нещата тази партия да задава ред в обществото, смятам, че други ще го направят." Това заяви в сутрешния блок на БНТ социологът Живко Георгиев. „Ако бъде приложен Изборният кодекс, най-ранната дата се пада някъде в средата на август. При цялото бързане август е най-скорошната възможна дата. Трябва да гледаме внимателно консултациите при президента. Разумно би било основните политически партии да постигнат някакъв консенсус - какво ще се прави със задължително гласуване например. На мен ми изглежда разумно да има референдум. Паралелно с предсрочния вот ще спести средства и ще отговори на очакванията на хората", заяви от своя страна политологът Даниел Смилов. Според Георгиев най-разумно е предсрочните парламентарни избори да се проведат септември или октомври. По негови думи единственият мотив, който движи БСП в момента, са стратегиите за личностно оцеляване. „В момента се импровизира, няма някаква конкретна стратегия. Ситуацията наистина е много тежка и проблемът е, че не се вижда ясно и алтернативно ръководство. Господин Станишев е прав в момента да настоява да остане, тъй като не би било добре за партията да сменя ръководство в такъв момент", каза още Смилов.  

Кюрдите в Киркук се организират за отбрана

Радикални бунтовници от ИДИЛ – отцепила се от „Ал Кайда“ групировка, превзе втория по големина иракски град – Мосул, и напредва към Киркук

9 души с менингит в Пловдив

Бум на вирусен менингит е регистриран в Пловдив. Девет души заразени с бактериалното заболяване са настанени в Инфекциозната клиника в града, съобщи Нова телевизия.

Ивайло Петев отказа в последния момент на Габала

Бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев в последния момент се отметна от решението си и не замина за Азербайджан, където трябваше да подпише договор с местния клуб Габала. В Баку очакваха Петев да п...

Монтират СОТ и камери в храмовете във Видинско

Подготвена е програма за организиране на охранителна система във всички храмове на Видинска и Кулска духовни околии. Това каза за "Фокус" ахримандрит Поликарп, духовен надзорник на двете дух...

Селекционерът на Уругвай: Все още не зная кога ще мога да разчитам на Суарес

Лечението на Луис Суарес върви добре и е възможно съвсем скоро да бъде готов за игра. Звездата на Уругвай получи контузия в коляното по време на тренировка с националния отбор на 22 май, като дори се ...

Майката на убития Паоло: Това, че колите ви са скъпи, не значи, че вашите животи са по-скъпи

Това, че колите ви са скъпи, не значи, че вашите животи са по-скъпи. От всеки ъгъл може да изскочи детенце. Това каза пред bTV майката на убития Паоло от Стара Загора, която призова за внимателно шофиране и за промени в законите.  
Детето беше прегазено на 2 юни от джип, влязъл в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Това, че колите ви са скъпи, не значи, че вашите животи са по-скъпи. От всеки ъгъл може да изскочи детенце. Това каза пред bTV майката на убития Паоло от Стара Загора, която призова за внимателно шофиране и за промени в законите.   Детето беше прегазено на 2 юни от джип, влязъл в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

"За последен път в историята на БСП има такъв интерес към нея"

БСП е в много тежко състояние, в безнадеждна ситуация с това ръководство. Такъв интерес към нея ще има за последен път в нейната история. Това заяви социологът Живко Георгиев в интервю за БНТ тази сутрин. Той коментира вчерашното изявление на лидера на социалистите Сергей Станишев, който поиска предсрочни парламентарни избори до края на юли. "Това е решение, което само може да минимализира рисковете и загубите за БСП, но мисля, че няма да се случи това, което те искат. Не е в реда на нещата БСП да задава дневния ред на обществото. Подозирам, че други ще решат кога да са изборите. Те няма да станат когато БСП иска", коментира Георгиев. Според социолога изборите трябва да са през септември или октомври и да се проведат заедно с референдум за изборна реформа. Георгиев заяви още, че желанието на Станишев за избори възможно най-скоро цели единствено личното му оцеляване като лидер на партията. "БСП е в много тежко състояние. Такъв интерес към БСП ще има за последен път в нейната история", каза той. Според него действията на Станишев са плод на "стратегия за лично оцеляване". "Много бързите избори са елемент от реализацията на тази стратегия. Те не се интересуват от нищо друго, освен да спасят дребния си ръководен статус на партията. Те голямата битка са я загубили. В близките десетилетия няма да са в такава благоприятна ситуация, в каквато бяха досега", каза Георгиев. Той е категоричен, че "с това ръководство и този лидер БСП е обречена на маргинализация", че властта на БСП в съчетание с безпомощността на ръководството й е го е превърнала в "сериен убиец".

Майката на Паоло: Това, че колите ви са скъпи, не значи, че вашите животи са по-скъпи

Това, че колите ви са скъпи, не значи, че вашите животи са по-скъпи. От всеки ъгъл може да изскочи детенце. Това каза пред bTV майката на убития Паоло от Стара Загора, която призова за внимателно шофиране и за промени в законите.  
Детето беше прегазено на 2 юни от джип, влязъл в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Това, че колите ви са скъпи, не значи, че вашите животи са по-скъпи. От всеки ъгъл може да изскочи детенце. Това каза пред bTV майката на убития Паоло от Стара Загора, която призова за внимателно шофиране и за промени в законите.   Детето беше прегазено на 2 юни от джип, влязъл в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

Помните ли кога и друг път са били протаквани избори


Вчера стана известно, че всички партии, включително и БСП са за предсрочни парламентарни избори. Лидерът на левицата Сергей Станишев, дори поиска те да са в края на юли, което теоретично е възможно, но практически трудно осъществимо. След подаването на оставка на правителството и приемането й от Народното събрание - на ход е президентът.

"Капитал" припомня за ролята на президента при съставянето на правителството и отбелязва два случая досега, при които или държавният глава протаква...

Испанската звезда Bebe идва на горещо парти

Концертът ще бъде част от поредицата High Summer 2014


Темата за изолацията на БСП е голяма като бюст на фолкпевица

/КРОСС/В рамките на една седмица на два пъти Сергей Станишев успява да изненада всички и да зададе политическа инициатива. В този смисъл и аз бях сред изненаданите. Изненадата ми стана тройна, след като видях как хора, които ставаха и лягаха с мисълта за предсрочни избори, изведнъж решиха, че бързият вот съвсем не ги устройва. Както се казва, дори и само тази задача да бе свършена с това предложение - да свали маските на фалшивите претенции, да разобличи неискрените и да покаже част от политическите истини, то значи е имало смисъл от него. Така Александър Симов от МБСП коментира позицията на лидера на партията, която той заяви вчера на заседанието на Националния съвет на БСП.  Според него, заради усещането, че кабинетът е във вакуум, единственият изход са наистина бързите избори, защото в такава ситуация отговорът на кризата е в ръцете на българските граждани. Не смятам, че ДПС има нещо общо с желанието за бързи избори. Също така не мога да прогнозирам с пълна сигурност дали това е най-добрият вариант за БСП, но пак ще повторя - пускането на тази идея веднага разкри много политически фалшификатори, каза още в интервю за "24 часа" Симов.  Аз тълкувам призива на Станишев за бързи избори и като опит за вдигане на адреналина и за максимална мобилизация, допълни журналистът и член на партията.  Идеята за избори през юли е съвсем прясна

Kога и друг път са били протакани избори


Вчера стана известно, че всички партии, включително и БСП са за предсрочни парламентарни избори. Лидерът на левицата Сергей Станишев, дори поиска те да са в края на юли, което теоретично е възможно, но практически трудно осъществимо. След подаването на оставка на правителството и приемането й от Народното събрание - на ход е президентът.

"Капитал" припомня за ролята на президента при съставянето на правителството и отбелязва два случая досега, при които или държавният глава протаква...

Велислава и кънките


Тя е получовек - полумагьосница. Велислава Благоева изглежда като обикновено младо хубаво момиче. Но качи ли си на кънките, законите на физиката рязко спират да действат за нея. Гледала съм я дълго с зяпнали уста и невярващи очи в градинката на църквата "Свети Седмочисленици" в София, където заедно с две момчета правии невъзможни номера на обувките си на колелца.

Велислава учи деца и възрастни да карат ролери в училище за кънки "Дизастър", което е създала заедно с Ники и Емо (виж...

Майката на Паоло иска максимално наказание за убиеца

Убиецът на Паоло да получи максимално наказание. Нищо друго няма да ме накара да повярвам в справедливостта на системата. Това заяви майката на четири годишното дете, което беше прегазено от кола в Стара Загора.

Мира Радева: Избори в края на юли е панически ход

Мира Радева: Избори в края на юли е панически ход

Има три месеца, в които трябва да проведем избори. Най-вероятната дата е 1 октомври. Това коментира социологът Мира Радева, цитирана от „24 часа“.

„Не ми харесва този елементарен подход - понеже ние не ставаме и не можем да спечелим, дай да удавим другите. На това ми прилича. Нямам друго обяснение за подобно предложение. През юли хората са в почивки, не им се мисли за политика. Това са панически и емоционални ходове", допълни Радева.

"Държавата е заплетена в такъв грандиозен скандал, че всеки с всеки е скаран. Виждам емоционални и панически ходове на управляващите. Избори в края на юли е абсурдна теза! Защото датата се определя от президента. Не е Станишев човекът, който ще направи това. Той може да пренарежда нещата в собствената си партия", заяви още тя. 



Резултатите на Inditex пострадаха заради валутни изменения

Собственикът на Zara ще предложи на своите акционери сплит на ценните книжа в съотношение 1/5


Даниела Бобева: Няма криза в икономиката

Показателите ни са много по-добри от тези в много други европейски държави, заяви вицепремиерът


Видео: Адриана Лима промотира футбола в рекламите на "Киа" за световното


Светът е футбол. Свиквайте да чувате това клише. Така ще е в следващия месец, докато тече световното първенство в Бразилия.

Но ако ви е омръзнало да го чувате с познатия глас на някой коментатор, то поне имате възможността да срещнете по-различна версия.

"Киа" избра бразилския модел Адриана Лима за звезда в серията си реклами, посветени на световното. В тях тя промотира футбола и показва, че до 13 юни останалите спортове ще останат в неговата сянка.

"В моята...

Преглед на печата - 11 юни

Предсрочен вот. "Стандарт": Избори на 28 септември Партиите се разбързаха с предсрочните избори за нов парламент. Почти сигурно те ще бъдат на 28 септември, неделя. За това настояват БСП и ГЕРБ макар и с различни мотиви.

GoDaddy излиза на борсата

Компанията стопанисва 57 милиона домейн адреси, с което е безспорен лидер в сектора


Млад татко мистериозно намери смъртта си в Южния парк по време на рок фестивал

Труп на 28-годишен младеж е открит в Южния парк в столицата в неделя. Тялото e на Константин Рацов. то било открито да се носи по местната рекичка от случайни минувачи, като от МВР запазиха пълно мълчание по случая.
Според близки на жертвата се касае за жестоко убийство, пише Труп на 28-годишен младеж е открит в Южния парк в столицата в неделя. Тялото e на Константин Рацов. то било открито да се носи по местната рекичка от случайни минувачи, като от МВР запазиха пълно мълчание по случая. Според близки на жертвата се касае за жестоко убийство, пише "Телеграф". В събота Константин отишъл с приятели на фестивала "Цвете за

Петият вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" влиза в парламента

Ще се случи или няма да се случи днес петият вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" - това е един от основните въпроси в работния ден на депутатите. Предварителната програма на Народното събрание предвижда депутатите първо да изберат членовете на Сметната палата, след което да отворят темата за вот на недоверие на Министерския съвет с премиер Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на фискалната политика. Вносителите са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутати. Вчера обаче от ГЕРБ предложиха "сделка" на ръководството на парламента. В 8.30 ч. зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева ще отиде на председателски съвет, където ще предложи да оттегли вота на недоверие, ако мнозинството се откаже да назначава състава на Сметната паалата. От ГЕРБ предупредиха, че парламентът не се ползва с обществено доверие, за да назначи състава на толкова важен орган, какъвто е Сметната палата. Ако все пак влезе за разглеждане, вотът на недоверие ще се гласува 24 часа след края на дебатите. Вотът може да доведе до свалянето на правителството при 121 гласа, с които опозицията не разполага. Това ще е петият вот на недоверие към правителството. Първите четири неуспешни бяха за регионалното развитие, инвестиционното проектиране, сигурността и енергетиката. В предварителния дневен ред, който трябва да бъде гласуване в началото на днешното заседание, като трета точка е редвидено гласуване на решение по предложението за произвеждане на национален референдум, внесено от президента Росен Плевнелиев.

Солени тортички с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пулев: Аз съм куче, което не лае, а разкъсва

/КРОСС/ „Винаги съм обичал българския трикольор, може и от името да е, твърди се, че то определя пътя ти в живота. Аз съм солидарен с целия български народ - в кръвта и душата си съм българин. За съжаление опитваме да оправяме другите, но не и себе си. Аз вярвам в българите и съм позитивен." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Кубрат Пулев. „Яд ме е, че България все по-малка става като нация и хората бягат. Това показва, че няма време за губене - трябват промени", добави той. Той бе категоричен, че трябва да се възбуди патриотизмът у българите, но не прекалено много, тъй като крайният такъв е безсмислен. „Трябва малко патриотизъм, за да не се погуби всичко". Пулев сподели, че политиката е мръсна игра, а самите думи са по-силни от бокса и много внимава по какъв начин се изразява. „На самия мач с Кличко ще дам всичко от себе си, за да покажа кои са българите. Хората могат да ми честитят, само когато стана световен шампион. Преди това не мога да бъда наречен победител. Мисля, че мачът ще бъде през септември. Преговорите бяха доста трудни, тъй като те са една огромна и сериозна империя в света на бокса. За него е много по-добре да играе с някой доста по-слаб. Аз обаче се чувствам като Голиат. Това, че България е малка не значи, че е малка на мечти. Аз не съм куче, което лае, а такова, което разкъсва. И хората са зад мене, имам и силна енергия", категоричен бе той.  

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки

/КРОСС/Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на парламентарната група на Коалиция за България. Новината е дошла от колегата й Антон Кутев след Националния съвет на БСП снощи. Нинова обаче ще остане депутат до края на този парламент. Оттеглянето си от поста Корнелия Нинова обясни така: "Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах - поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа". Георги Кадиев обаче реши да илизе изцяло от политиката. Кадиев е подал оставка като депутат от Коалиция за България и ще напусне Народното събрание. За решението му потвърди пред журналисти говорителят на партията и военен министър Ангел Найденов, без да уточни мотивите му. Преди дни в телевизионно интервю Кадиев се зарече, че ако на днешния пленум ръководството на БСП не подаде оставка, това ще направи самият той и ще напусне политиката. По-рано през деня той коментира във Фейсбук, че със заявлението си, че правителството трябва да сдаде властта в петък след вота на недоверие, Сергей Станишев тръгва по път, който връща ГЕРБ на власт. Националният съвет на БСП даде мандат на партията да се премине към следващи избори в най-кратки срокове, каза още Кутев пред репортери. "Пленумът даде мандат на председателя да направи това, което иска", заяви депутатът

Мира Радева:Както и да въртим, избори през октомври

Имаме кризисна ситуация, оттук нататък имаме три месеца да проведем избори. И както и да го смятам, те могат да бъдат и на 1 октомври. Това заяви социологът Мира Радева.

Капело е най-добре платеният селекционер на световното

Следват Ходжсън, Прандели, Сколари, Хитцфелд, Льов и Дел Боске


Мъгла в Съюза на българските писатели

Анжела Димчева (1963) е родена в София. Завършва българска филология в СУ “Св. Кл. Охридски” с втора специалност “Английски език” (1987). 
Работи като преводач, издател, редактор във в. “Словото днес” (2008-2012), отговорен редактор на сп. “Световете” (2011-2012). Има около 350 публикации - поезия, сатира, есеистика, журналистика и литературна кри Анжела Димчева (1963) е родена в София. Завършва българска филология в СУ “Св. Кл. Охридски” с втора специалност “Английски език” (1987). Работи като преводач, издател, редактор във в. “Словото днес” (2008-2012), отговорен редактор на сп. “Световете” (2011-2012). Има около 350 публикации - поезия, сатира, есеистика, журналистика и литературна кри

М+С Хидравлик и Софарма Трейдинг влязоха в клуба с исторически рекордни цени

Досега в него бяха Адванс Терафонд АДСИЦ, Агро Финанс АДСИЦ, Булгартабак холдинг АД и ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ (ликвидирано).


М+С Хидравлик се присъедини към дружествата, достигнали цените си от 2007 г.

На косъм от достигане на предкризисните нива са и акциите на Софарма Трейдинг


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване