Lufthansa е изместила WizzAir от второто място в България

Авиокомпанията се възползва от отпадането на конкурента Fly Niki и увеличените пътувания след влизането на редица чужди компании в страната


Меглена Кунева: Знам, че в мои ръце е единството на Реформаторския блок

Реформаторският блок ще се яви заедно на предсрочните парламентарни избори, заяви лидерът на "България за гражданите" Меглена Кунева. "Знам, че в моите ръце е единството на Реформаторския блок. Знаех го още от самото начало, когато подписахме учредителното споразумение. Защото, ако „България на гражданите“ не се беше присъединила, това щеше да бъде старата формула на Синята коалиция. Колкото до учредителното споразумение, ние предвиждаме да се явим на всички избори, да направим един пълен цикъл избори заедно. И аз никога не съм показвала колебание по този въпрос", коментира Кунева в интервю за "Фокус". Тя добавя, че и за евровота е водила кампания, базирана на единството на Реформаторския блок. "Не съм дала ни най-малък знак, че от страна на „България на гражданите“ има каквото и да било колебание. Ако хората наоколо виждат някаква несправедливост, която характеризират като горчилка, уверявам ви – това не е моя оценка", каза тя мандата в ВП, който преференциалният вот отреди на втория в листата Светослав Малинов (ДСБ). Кунева коментира и сигналите са секционни комисии, които не са отбелязвали в протоколите преференциалните гласове за водачи на листи, вкл. за нея самата. "Ние имахме Национален съвет, който от много, от нашите областни координатори, бяха дадени примери, че не са броени преференции, защото комисиите не са били инструктирани както трябва, или пък напротив – счели са, че това би помогнало за един различен резултат. Затова и Реформаторският блок, тук аз искам да кажа, че всички колеги от Реформаторския блок подписаха искане, за да се преброят отново бюлетини в секции, в които ние имаме сигнали, че не са броени преференции за първия. Защо това е така? Защото никой не разясни какво означават преференциите на тези евроизборите. Това, че за разлика от всички други избори, които са правени с преференции, тук ако не гласуваш изрично за първия, всъщност преподреждаш листата. Всъщност това беше уникален подход на БСП. Крайно зле обяснен."

Оставка на кабинета не е обсъждана на днешното заседание на МС

Въпросът за оставката е политически и трябва да се реши от политиците, каза вицепремиерът Даниела Бобева


Оставка на кабинета не е обсъждана на днешното заседание на кабинета

Въпросът за оставката е политически и трябва да се реши от политиците, каза вицепремиерът Даниела Бобева


Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойда в НС за петия вот на недоверие към кабинета


Протестна мрежа с акции в КТБ, отиват с въпроса КОЙ на общото събрание

Теодор Михайлов, Асен Генов, Антоанета Цонева и Георги Илиев от Протестна мрежа са си купили акции на Корпоративна търговска банка и като акционери заявиха участие в днешното общо събрание на банката на Цветан Василев. За инициативата им съобщи Антоанета Цонева във Фейсбук. "Имат да питат КОЙ няколко неща", написа Антоанета Цонева и публикува кадър на очакващите регистрация акционери (виж снимката). Днешното редовно общо събрание на КТБ е с начален час 10. Дневният ред е следният: 1. Одобряване и приемане на одитирания Годишен финансов отчет на КТБ АД на индивидуална основа за 2013 г., одиторския доклад и Годишния доклад на Управителния съвет за дейността на КТБ АД на индивидуална основа през 2013 г. и одитирания Годишен консолидиран финансов отчет на КТБ АД за 2013 г., одиторския доклад и Годишния консолидиран доклад на Управителния съвет за дейността на КТБ АД през 2013 г. 2. Приемане на доклад на Одитния комитет на КТБ АД за дейността му през 2013 г.; 3. Приемане на отчет за дейността на Директора за връзки с инвеститорите на КТБ АД за 2013 г.; 4. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на КТБ АД за 2013 г. (71 195 495.08 лева) и формиране на Фонд „Резервен” на банката; 5. Приемане на решение формираната печалба от “Корпоративна търговска банка” АД през 2014 г. да бъде заделена във Фонд „Резервен” и да не се изплащат дивиденти и други отчисления от печалбата, съгласно чл.26 от Регламент (ЕС) № 575/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно пруденциалните изисквания за кредитните институции и инвестиционните посредници и за изменение на Регламент (ЕС) № 648/2012; 6. Освобождаване от отговорност членовете на Надзорния и на Управителния съвет.

Орешарски и Стойнев ще докладват за "Южен поток" пред парламента

Премиерът Пламен Орешарски и енергийният министър Драгомир Стойнев ще бъдат изслушани от депутатите за казуса "Южен поток". Изслушването беше поискано от ГЕРБ и подкрепено от повечето депутати от левицата. Хората на Бойко Борисов поискаха премиерът и министърът да се явят днес пред депутатите, но тази среща беше отложена за петък по предложение на Янаки Стоилов от БСП. Причината е, че Стойнев още бил в чужбина. Така Орешарски и Стойнев ще трябва да обяснят какво се случва с проекта "Южен поток" преди евентуалното гласуване на вота на недоверие в петък и преди очакваното подаване на оставката на правителството . ГЕРБ предложиха сделка на БСП - ако социалистите изтеглят гласуването на членовете на Сметната палата, те ще оттеглят вота на недоверие. Подобни промени в дневния ред не бяха направени. Председателят на Народното събрание насрочи дебата по вота на недоверие за финансовата политика на кабинета за 12 ч. - след обедната почивка на народните представители. В неделя Пламен Орешарски изненадващо обяви, че спира проекта "Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода. Това се случи след среща с пристигналите на посещение у нас трима американски сенатори - Джон Маккейн , Рон Джонсън и Кристофър Мърфи . На следващия ден енергийният министър Драгомир Стойнев обяви в обръщение до медиите, че "Южен поток" е необратим процес".

Георги Кадиев напуска парламента

Георги Кадиев ще подаде оставката си като депутат от "Коалиция за България", след като гласува срещу точка първа от дневния ред - предложението на БСП за избор на нов състав на Сметната палата. Това съобщи в кулоарите на парламента самият той, като определи предложението на Сергей Станишев за провеждане на предсрочни избори през юли като път към ада.

Хванаха шофьора, прегазил цветята за Паоло

Полицията в Стара Загора откри шофьорът, който прегази цветята, сложени в памет на убитото от джип 4-годишно момченце Паоло, съобщи BTV. Преди два дни автомобил смачка цветята , които бяха сложени в началото на пешеходната зона в града. Там не би трябвало да преминават автомобили, но в социална мрежа бяха разпространени снимки на Audi, което преминава през цветята и продължава по пешеходната зона. Мъжът, който е шофирал, е призован днес, за да му се състави акт за административно нарушение, обясни началникът на полицията в града Иван Чолаков. Все още обаче не е ясно каква ще е глобата на водача, тъй като първо той трябва да даде обяснение. Чолаков обясни, че в пешеходната зона и преди инцидента са били разполагани патрулки. Той допълни, че от началото на 2014 г. до 30 май броят на нарушенията в тази зона е 66. "Като част от сегашните мерки е било изпратено писмо до общината за прекратено влизане на коли в пешеходната зона. Очаква се такова развитие в най-скоро време”, каза още Чолаков.

Четири пъти преглеждали арестуван рибар, преди да умре

Нашата проверка показва засега, че полицейски служители нямат вина за смъртта на рибаря Драгомир Николов, съобщиха от областната дирекция на МВР в Бургас вчера. 
Николов издъхна в събота в Созопол в линейка, която го прибра от ареста. 
Случаят се проверява и при нас, казва шефът на Спешна помощ в Бургас д-р Асен Кърджиев... Нашата проверка показва засега, че полицейски служители нямат вина за смъртта на рибаря Драгомир Николов, съобщиха от областната дирекция на МВР в Бургас вчера. Николов издъхна в събота в Созопол в линейка, която го прибра от ареста. Случаят се проверява и при нас, казва шефът на Спешна помощ в Бургас д-р Асен Кърджиев...

Карастоянов: Изобщо не сме виновни за смъртта на Отвертката

Ние смятаме, че изобщо не сме виновни за смъртта на Николай Радев и това е злощастен инцидент. Това заяви д-р Владимир Карастоянов, обвиняем за убийството, пред bTV.
"Свидетели на инцидента освен внучката на д-р Карастоянов няма и записите от камерите не показват Радев да е бил намушкван, това не го показват и съдебните експертизи", Ние смятаме, че изобщо не сме виновни за смъртта на Николай Радев и това е злощастен инцидент. Това заяви д-р Владимир Карастоянов, обвиняем за убийството, пред bTV. "Свидетели на инцидента освен внучката на д-р Карастоянов няма и записите от камерите не показват Радев да е бил намушкван, това не го показват и съдебните експертизи",

БСП и ГЕРБ не се разбраха за вота, парламентът избира членове на Сметната палата


Народното събрание започна работата си с обсъждане на членове на Сметната палата, след като БСП и ГЕРБ не успяха да се споразумеят за оттегляне на това решение срещу отказ от вота на недоверие към правителството за фискалната му политика.

Председателят на парламента Михаил Миков предложи вотът да бъде обсъден след 11.30ч., когато заседанието се подновява след редовната почивка на депутатите.

На сутрешния председателски съвет БСП и ГЕРБ не успяха да постигнат съгласие по...

ГЕРБ като се върне на власт ще спре договора за "Южен поток"

Когато ГЕРБ се върне на власт в България, ще прекрати договора с изпълнителя на строежа на българското трасе на "Южен поток" – консорциум между руската "Стройтрансгаз" и пет приближени до сегашната власт български фирми, ще обяви прозрачна и по европейските правила процедура, а също така ще обяви прозрачни конкурси за търсене и проучване на природен газ в находищата в Черно море. Това заяви в сряда от Вашингтон, където е на работно посещение, лидерът на бившите управляващи Бойко Борисов.   "Оказва се, че са подписали договор за "Южен поток“. Ами ако има неустойки в този договор – на 3.8 млрд. евро ако неустойката е 10%, е над 760 млн. лв. Тези хора ще влизат в затвора за това нещо", каза Борисов пред БНР.   "Договорът за "Южен поток“ ще бъде прекратен, проведена прозрачна и точна процедура по изискванията на българското законодателство, европейското законодателство и след изтичане на този срок ще бъде подписан по европейските правила. По този начин преди година и половина с президента Путин се разбрахме – по европейските правила, прозрачно, ясно да го направим като пример в Европа. За една година те готов проект го съсипаха", коментира Борисов ситуацията с "Южен поток". Заради неспазване на европравилата за обществените поръчки миналата седмица срещу страната ни бе стартирана наказателна процедура от Брюксел.   По-рано през деня пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че Борисов е казал на кръгла маса на тема "Енергийната сигурност" в Търговската камара на САЩ във Вашингтон, че бъдещо правителство на ГЕРБ веднага ще обяви нови конкурси за търсене и проучване за нефт и газ в Черно море. "Това е огромна възможност и за американските компании за инвестиции и бизнес”, е допълнил Борисов.   Пред американските бизнесмени Борисов е обяснил, че по време на управлението на правителството на ГЕРБ след конкурс консорциум от три европейски компании (френската "Тотал", австрийската ОМV и испанската "Репсол" – бел. ред.) е спечелил концесията върху находището на природен газ "Хан Аспарух" в Черно море и до няколко години там вече ще се добива газ.   Още два терена в българските дълбоки води на Черно море се оценяват като перспективни – "Терес", за който ГЕРБ също обяви конкурс по време на управлението си, но нито един от осемте потенциални кандидати не подаде оферта, и "Силистар", за където също по времето на ГЕРБ бе избрана фирма, която да сондира, но след обжалване на другите претенденти този април съдът отмени избора на изпълнителя.   "За съжаление след като дойдоха на власт, от една страна българските комунисти замразиха всички тези възможности за инвестиции и от друга - лишиха държавата ни и ЕС от възможността да добиваме евтини суровини и бяхме принудени да продължим да купуваме скъпия руски газ. Но когато ЕС осъзна какво правят комунистите, спря европейските фондове за България и днес нашето правителството се срина окончателно", е казал още лидерът на ГЕРБ.   Борисов е информирал американските инвеститори, че при наличието на подобни ресурси, в България могат да бъдат изградени и паро-газови централи за производство на електрическа енергия, защото страната ни разполага с електропреносна мрежа за износ на ток както в региона, така и в цяла Югоизточна Европа.   Пред американския бизнес председателят на ГЕРБ подкрепи официално още веднъж и идеята за създаването на Европейски енергиен съюз.   "Полският премиер Доналд Туск има пълната ми подкрепа в ЕС за общ Европейски енергиен съюз. Убеден съм, че след кризата в Украйна, ЕС е разбрал, че когато сме единни, сме много по-силни и например много по-лесно и ефективно председателят на ЕК ще може да преговаря с Русия за цената на газа, отколкото всеки отделен премиер”, е коментирал още Борисов.   Според него след формирането на общ съюз между ЕС и САЩ могат да преговарят и за доставките на втечнен газ от Америка в зависимост от нуждите на европейския пазар.   ”Чрез публично-частно партньорство на европейски пристанища могат да се изградят и терминали за доставка на втечнен газ. Това също са огромни възможности за инвестиции, но преди всичко е и възможност за диверсификация на българската и европейската енергийни системи", е казал лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов обеща в САЩ прозрачни конкурси за находищата в Черно море

Когато ГЕРБ се върне на власт в България, веднага ще обявим прозрачни конкурси за находищата на природен газ и нефт в Черно море, е заявил Бойко Борисов на кръгла маса на тема "Енергийната сигурност", която се е провела в Търговската камара на САЩ във Вашингтон, съобщава партийният пресцентър. ”Това е огромна възможност и за американските компании за инвестиции и бизнес”, е допълнил Борисов. Пред американските бизнесмени Борисов е обяснил, че по време на управлението на правителството на ГЕРБ след конкурс консорциум от три европейски компании е спечелил концесията върху находището на природен газ "Хан Аспарух" в Черно море и до няколко години там вече ще се добива газ. "За съжаление след като дойдоха на власт, от една страна българските комунисти замразиха всички тези възможности за инвестиции и от друга - лишиха държавата ни и ЕС от възможността да добиваме евтини суровини и бяхме принудени да продължим да купуваме скъпия руски газ. Но когато ЕС осъзна какво правят комунистите, спря европейските фондове за България и днес нашето правителството се срина окончателно", е казал още лидерът на ГЕРБ. Борисов е информирал американските инвеститори, че при наличието на подобни ресурси, в България могат да бъдат изградени и паро-газови централи за производство на електрическа енергия, защото страната ни разполага с електропреносна мрежа за износ на ток както в региона, така и в цяла Югоизточна Европа. Пред американския бизнес председателят на ГЕРБ подкрепи официално още веднъж и идеята за създаването на Европейски енергиен съюз. "Полският премиер Доналд Туск има пълната ми подкрепа в ЕС за общ Европейски енергиен съюз. Убеден съм, че след кризата в Украйна, ЕС е разбрал, че когато сме единни, сме много по-силни и например много по-лесно и ефективно председателят на ЕК ще може да преговаря с Русия за цената на газа, отколкото всеки отделен премиер”, е коментирал още Борисов. Според него след формирането на общ съюз между ЕС и САЩ могат да преговарят и за доставките на втечнен газ от Америка в зависимост от нуждите на европейския пазар. ”Чрез публично-частно партньорство на европейски пристанища могат да се изградят и терминали за доставка на втечнен газ. Това също са огромни възможности за инвестиции, но преди всичко е и възможност за диверсификация на българската и европейската енергийни системи", е казал лидерът на ГЕРБ.

Карастоянов: Изобщо не сме виновни за смъртта на Отвертката

Ние смятаме, че изобщо не сме виновни за смъртта на Николай Радев и това е злощастен инцидент. Това заяви д-р Владимир Карастоянов, обвиняем за убийството, пред bTV.
Ние смятаме, че изобщо не сме виновни за смъртта на Николай Радев и това е злощастен инцидент. Това заяви д-р Владимир Карастоянов, обвиняем за убийството, пред bTV. "Свидетели на инцидента освен внучката на д-р Карастоянов няма и записите от камерите не показват Радев да е бил намушкван, това не го показват и съдебните експертизи",

Спипаха Мишо Шамара в данъчно провинение

Скандалният рапър Мишо Шамара, който в последно време има голямо желание да влиза в политиката, беше спипан в провинение от данъчните. Преди няколко...

Георги Кадиев подаде оставка като народен представител

Оставката ми е опит да се даде сигнал на ръководството на БСП какво трябва да направи и то, коментира социалистът

Изслушват Орешарски и Стойнев за „Южен поток"

/КРОСС/Парламентът ще изслуша министър-председателя Пламен Орешарски във връзка с проекта „Южен поток". „За" предложението гласуваха 125 народни представители, „против" - 25, а 13 се въздържаха. Не е ясно дали това ще стане днес или в петък, в момента текат разисквания за това. Ако Орешарски се яви в петък, той ще е в качеството си на премиер, което означава, че преди това оставка на кабинета няма да има. Парламентът ще изслуша и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърдението, че проектът „Южен поток" е необратим процес. Предложението беше представено от депутата от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов. „Искаме да установим какви факти обосновават твърдението на министъра. Ако е необратим, то в коя посока е тази необратимост? Искаме да установим съотношението на това твърдение с изявлението на премиера за спирането на проекта", заяви Кирилов. Заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Янаки Стоилов направи предложение изслушването и на премиера Пламен Орешарски, и на министър Драгомир Стойнев да стане точка първа за заседанието в петък. Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева заяви, че вече има влязло в сила решение за изслушване на премиера, според което изслушването трябва да бъде първа точка от дневния ред на парламента за днес

Представители на "Протестна мрежа" ще участват в общото събрание на Корпоративна банка


Теодор Михайлов, Асен Генов, Антоанета Цонева и Георги Илиев от "Протестна мрежа" ще участват на общото събрание на Корпоративна търговска банка (КТБ) в качеството си на акционери в банката.

"Имат да питат КОЙ няколко неща", пише сайтът "НОрешарски".

"Протестна мрежа" притежава четири акции на КТБ от общо 6 551 731, обяви в профила си във "Фейсбук" Антоанета Цонева.

Очаквайте подробности по-късно.

Български производители на международна изложба за парфюмерия и козметика в Турция

/КРОСС/ Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в периода 12 - 14 юни 2014 г. провежда национално участие на българските фирми на Международната специализирана изложба за парфюмерия и козметика Beauty Eurasia 2014 в Истанбул. В десетото издание на проявата, която ще се проведе в изложбения комплекс Istanbul Expo Center Fuar Merkezi, своята продукция ще представят 15 наши производители: Алтея Органикс ООД - Стара Загора, Ариес Козметикс ООД - Варна, Биофарма Лабораторис ООД - Пловдив, Биотрейд България ООД - София, Боди Бюти ЕООД - Пловдив, Булетера ООД - Пловдив, Кокона - Таня Калакунова ЕТ - Смолян, Кредо-Капитал Продакшн ООД - София, Мая - ДИ ЕООД - Казанлък, Природни продукти ЕООД - Пловдив, Розаимпекс ООД - Пловдив, Суперфиниш - 2000 ООД - Пловдив, Тонеш ООД - Бургас, Феерия - 98 ЕООД - Ямбол, ЕТ Христина - Христина Ганджулова - Костенец. Beauty Eurasia е престижна козметична изложба на Балканите, която предоставя изключителна възможност за осъществяване на бизнес контакти между компании производители и техни потенциални партньори от региона. Със своята специфика и стратегическо място на провеждане промоционалната проява дава възможност за достъп до пазарите на Турция, Централна Азия, Кавказкия и Балканскя регион, Близкия Изток и Северна Африка

Манолова не подкрепи идеята на Станишев за избори през юли

След като веднъж вече се противопостави на партийния лидер Станишев за задължително гласуване, днес Манолова не подкрепи идеята му и за избори през . Манолова обясни, че е "за" избори възможно най-скоро, за да не слуша "безумни" предложения на опозицията. "Ние сме за най-бързи избори, защото иначе ще слушаме безумни предложения като това за Сметна палата и вота на недоверие" , коментира Манолова. Тя обаче коментира, че технически няма да е възможно вотът да е през юли. "Изборите трябва да са във възможно най-кратки срокове. Технологически невъзможно е обаче те да са през юли. Не Станишев и БСП определят датата на изборите, а президентът", подчерта Мая Манолова. Тя не се ангажира с конкретна дата за вота. Според нея датата за изборите трябва да е такава, че всички да могат да се подготвят. Манолова обяви още, че БСП тръгва на избори, на които ще се бори за победа. По думите й, ако левицата се яви на вота без ръководство, това ще бъде в услуга за нейните опоненти. След като колежката й Корнелия Нинова напусна ръководството на БСП, а Георги Кадиев се оттегля от депутатското си място, днес Манолова коментира, че е много лесно да подадеш оставка в последните дни на парламента. Тя подчерта, че "темата е придобила абсурден и театрален характер".

МУ-Варна удостоява с “Doctor Honoris Causa” изтъкнат швейцарски професор

Днес от 14:00 ч. в Аудитория „Владимир Иванов" на Университетската болница „Св. Марина" във Варна ще се състои 24-та официална церемония по връчване на почетното звание „Doctor Honoris Causa" на Медицински университет – Варна.

"Газпром" с отсрочка за Украйна

"Газпром" отсрочи въвеждането на авансово изплащане на газовите доставки за Украйна на 16 юни, съобщи "Интерфакс". Крайният срок за плащанията на част от дълговете на Украйна към Русия за газови доставки изтече днес, 11 юни. Съобщението за отлагането направи директорът на компанията Алексей Милер след разговори с европейския комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер. Милер заяви, че в рамките на двустранни консултации между ЕК и „Газпром” руската страна е направила стъпка напред за продължаване на преговорите. Той допълни, че разчита на успешното провеждане на срещите, които предстоят днес в Брюксел.

Тити Папазов подаде оставка чрез отворено писмо

Старши треньорът на шампиона Левски Константин Папазов реши да се оттегли от поста си като член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. След вчерашното четиричасово заседание на У...

Започна записването за лятната академия на Заедно в час

  За четвърта поредна година учениците от 1-ти до 12-ти клас ще имат възможността да се включат в безплатната "Лятна академия за успех и забавления" на образователната програма &qu...

Станислав Ангелов става директор в Левски

Бившият капитан на "Левски" Станислав Ангелов ще получи ръководен пост в клуба. Пелето ще бъде назначен за директор на детско-юношеската школа на стадион "Раковски", пише "Тем...

Парламентът едва успя да започне темата за вота на недоверие, ясна е новата Сметна палата

Вотът на недоверие дълго време не можа да се превърне в тема от дневния ред на Народното събрание. Вместо това продължиха карамолите относно състава на новата Сметка палата. „Като точка вто...

Ремонтират читалището в село Буковец

С пари по общинската програма „Местни инициативи” в Буковец ще ремонтират читалищния салон. Отпуснатите средства са 4500 лева. Това стана ясно от думите на кметският наместник Тодо...

Шефът на холандския футбол: Вече никой не взема ФИФА на сериозно, заради Блатер

Председателят на холандския футболен съюз Михаел ван Прааг се атакува остро президента на ФИФА Сеп Блатер. Причината не е учудваща - корупционния скандал около избирането на Катар за домакин на Светов...

Отварят пътя Габрово - Дебел дял от 17 часа

Движението по пътя Габрово - Дебел дял ще бъде възстановено от 17.00 часа. Участъкът е затворен заради свличане на земна маса върху пътното платно след проливните дъждове в района, предаде БНР. Укр...

Напускащата Михайлова незнайно как сметна по-малки корекции по ОП "Околна среда"

След като министърът на околната среда и водите Искра Михайлова умножаваше корекциите, които ЕС ни готви по ОП "Околна среда" и ги изчисляваше до 180 млн. лева за целия програмен период 2007...

Новото лице на Найк за Световното

Кристиано Роналдо с обувки, създадени за индивидуалния му стил


Шаренкова: Не е имало опит за преврат срещу Станишев

/КРОСС/ Светлана Шаренкова, председател на форум България-Русия е един от членовете на БСП, които са категорични, че лидерът трябва да понесе отговорност за действията си и да престане с едноличното ръководене на Левицата. Позицията й е, че политическа отговорност се поема само с оставки. Въпреки това, Шаренкова беше категорична, че не е имало опит за преврат срещу Станишев. "Не съм поискала главата на Станишев, а дадох основните пунктове от декларацията на председателския съвет на София-област, където се събрахме преди около седмица и поискахме оставка на цялото ръководство, както и на Сергей Станишев, така че на Бузлуджа да се появи изцяло ново ръководство. Националният съвет не искаше да му дава вот на доверие, защото той вече го има", заяви тя в ефира на ТВ7. По нейни думи никой не е знаел за "екзотичната", по нейни думи, идея на Станишев за избори през юли, а хората, които разбират от изборно законодателство знаят, че това е невъзможно.    

Депутатите ще изслушат Орешарски и министър Стойнев за „Южен поток” в петък

Парламентът ще изслуша министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърдението, че проектът „Южен поток” е необратим процес.
Предложението беше представено от депутата от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов. „Искаме да установим какви факти обосновават твърдението на министъра. Ако е необратим, то в коя посока е тази необратимост? Парламентът ще изслуша министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърдението, че проектът „Южен поток” е необратим процес. Предложението беше представено от депутата от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов. „Искаме да установим какви факти обосновават твърдението на министъра. Ако е необратим, то в коя посока е тази необратимост?

Пазарлък между ГЕРБ и БСП в тв студиото, сделка няма

Задочните конфликти и оферти за сделки между БСП и ГЕРБ се развихриха и в БНТ минути преди да започне днешното заседание в парламента. Докато в студиото беше депутатът от БСП Атанас Мерджанов от кулоарите на парламента се включи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.
Цачева отново заяви, че от ГЕРБ са готови да оттеглят искането си за пети Задочните конфликти и оферти за сделки между БСП и ГЕРБ се развихриха и в БНТ минути преди да започне днешното заседание в парламента. Докато в студиото беше депутатът от БСП Атанас Мерджанов от кулоарите на парламента се включи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Цачева отново заяви, че от ГЕРБ са готови да оттеглят искането си за пети

Проектирането на лот 3 на АМ "Струма" ще е готов до декември

Проектирането на лот 3 на автомагистрала „Струма“, който свързва Благоевград и Сандански, ще бъде готов най-късно до края на 2014 г. Към него трябва...

Парламентът ще изслуша Орешарски и министър Стойнев за „Южен поток” в петък

Парламентът ще изслуша министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърдението, че проектът „Южен поток” е необратим процес.
Предложението беше представено от депутата от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов. „Искаме да установим какви факти обосновават твърдението на министъра. Ако е необратим, то в коя посока е тази необратимост? Парламентът ще изслуша министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърдението, че проектът „Южен поток” е необратим процес. Предложението беше представено от депутата от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов. „Искаме да установим какви факти обосновават твърдението на министъра. Ако е необратим, то в коя посока е тази необратимост?

БСП обеща да остави време на партиите да се подготвят за избори

Датата за предстоящите предсрочни парламентарни избори ще е избрана така, че партиите и гражданите да могат да се подготвят по нормален начин и резултатите от тях да бъдат легитимни, коментира в сряда заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова. Тя бе основният двигател на приемането на промените в Изборния кодекс. Преди ден лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за избори през юли, но Националният съвет на партията не подкрепи неговото предложение. В крайна сметка бе прието, че избори трябва да има възможно най-скоро, а Пламен Орешарски да остане премиер, докато се реши кога ще е предсрочният вот. Предложението на Сергей Станишев си навлече множество критики, защото законодателство не дава възможност изборите да се проведат в толкова кратки срокове и да се пропусне назначаването на служебно правителство. Това би довело до спорове дали резултатът от изборите е легитимен. Преди това се разбра, че в БСП не са съвсем наясно кой и как ще реши кога да са изборите. Има различни трактовки и на въпроса дали премиерът Пламен Орешарски има автономна политическа воля. Премиерът Орешарски не може сам да си подаде оставката, каза в сряда пред Нова телевизия депутатът от левицата Валери Жаблянов. Той бе сигурен, че правителството не може да тръгне срещу решението на Националния съвет на БСП и да следва програмата на лидера Сергей Станишев, който се обяви за оставка на кабинета до петък. Националният съвет не подкрепи лидера си и реши правителството да остане на поста до вземане на решение кога ще са изборите. ”Кабинетът няма да се оттегли в петък”, сигурен бе Жалблянов. Той обясни, че решението за датата на изборите трябва да бъде взето заедно с другия партньор на управлението – ДПС, а не след консултации при президента. "На вчерашния пленум на БСП бяха обсъдени много варианти за бъдещето на България - изборите, сокът на изборите, както и какво управление е необходимо на страната", каза още Жаблянов. Според него БСП е управлявала в една много трудна обстановка. "Управлението не се е провалило. Ако решим да има избори може да има много други причини, а не, че се е провалило управлението", каза той. Попитан имало ли е среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган, на която лидерът на БСП е предложил да бъде премиер, той отговори, че не е бил на тази среща и не може да отговори. Друг депутат от БСП Борислав Гуцанов също прогнозира, че е много малко вероятно премиерът Пламен Орешарски да подаде оставката си в петък. Пред бТВ Гуцанов коментира обаче, че оставката на Орешарски зависи от консултациите при президента, който насрочи за вторник заседание на Консултативния съвет по национална сигурност по темата.   За разлика от Жаблянов Гуцанов каза, че предстои премиерът сам да реши кога да подаде оставка, защото това е държавническо решение. ”Преди изборите ще има промяна в изпълнителното бюро и в предизборния щаб на БСП, но не и на председателя”, каза още Гуцанов. Той напомни, че председателят на БСП се сменя на конгрес.

Орешарски не може сам да реши да подава оставка

Премиерът Пламен Орешарски не може сам да си подаде оставката, каза в сряда пред Нова телевизия депутатът от левицата Валери Жаблянов. Той бе сигурен, че правителството не може да тръгне срещу решението на Националния съвет на БСП и да следва програмата на лидера Сергей Станишев, който се обяви за оставка на кабинета до петък. Националният съвет не подкрепи лидера си и реши правителството да остане на поста до вземане на решение кога ще са изборите. ”Кабинетът няма да се оттегли в петък”, сигурен бе Жалблянов. Той обясни, че решението за датата на изборите трябва да бъде взето заедно с другия партньор на управлението – ДПС, а не след консултации при президента. "На вчерашния пленум на БСП бяха обсъдени много варианти за бъдещето на България - изборите, сокът на изборите, както и какво управление е необходимо на страната", каза още Жаблянов. Според него БСП е управлявала в една много трудна обстановка. "Управлението не се е провалило. Ако решим да има избори може да има много други причини, а не, че се е провалило управлението", каза той. Попитан имало ли е среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган, на която лидерът на БСП е предложил да бъде премиер, той отговори, че не е бил на тази среща и не може да отговори. Друг депутат от БСП Борислав Гуцанов също прогнозира, че е много малко вероятно премиерът Пламен Орешарски да подаде оставката си в петък. Пред бТВ Гуцанов коментира обаче, че оставката на Орешарски зависи от консултациите при президента, който насрочи за вторник заседание на Консултативния съвет по национална сигурност по темата.   За разлика от Жаблянов Гуцанов каза, че предстои премиерът сам да реши кога да подаде оставка, защото това е държавническо решение. ”Преди изборите ще има промяна в изпълнителното бюро и в предизборния щаб на БСП, но не и на председателя”, каза още Гуцанов. Той напомни, че председателят на БСП се сменя на конгрес.

ГЕРБ няма да оттегли искането за вот на недоверие

ГЕРБ няма да оттегли искането за вот на недоверие. Това обяви зам.-председателят на партията Цецка Цачева.
Парламентът ще проведе днешното си заседание по предварително обявения ред. Не е прието искането на ГЕРБ да отпадне точката за избор на членове на Сметната палата, съобщи БНР.
В резултат на това решение, ГЕРБ няма да оттегли искането за вот на недоверие. Това обяви зам.-председателят на партията Цецка Цачева. Парламентът ще проведе днешното си заседание по предварително обявения ред. Не е прието искането на ГЕРБ да отпадне точката за избор на членове на Сметната палата, съобщи БНР. В резултат на това решение,

Манолова: Избори през юли са технологично невъзможни

Тръгваме за победа на изборите, резултатът ни ще е много по-добър, уверява тя

Манолова: Тръгваме за победа на изборите

Въпросът с оставките започва да придобива абсурден и театрален характер, смята тя

Понижения за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 6/14, а при 9 позиции няма промяна


Цветан Цветанов: Готови сме за дебати

Според него финансовото състоянието на държавата е доста тревожно

Медийният фестивал Mediamixx 2014 раздаде своите награди

Отличените са в категориите принт, радио, телевизия и web


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване