Бивш конституционен съдия: Не може да има избори на 20 юли

Бивш конституционен съдия: Не може да има избори на 20 юли

Не трябва да мислим за датата на предсрочните избори. По-скоро трябва да се съсредоточим, какво точно искаме от тях. Това каза пред камерите на БНТ проф. Емилия Друмева, преподавател по Конституционно право и бивш Конституционен съдия.

Избори на 20 юли ще нарушат Изборния кодекс. Задължително трябва да са гарантирани 60 дни за провеждането на предсрочните избори. Конституцията също казва, че избори могат да се проведат най-късно 2 месеца, след прекратяване пълномощията на правителството. Този срок в Изборния кодекс "захапва" последните дни, които са записани в Конституцията, обясни тя.

България е парламентарна държава. Когато се правеше Конституцията, това беше целта-парламентът да е стабилна институция. съставянето на служебно правителство е работа на президента. Това е особено правителство и за това се нарича служебно. Президентът определя сам неговия състав.

Той може да прави промени в него, докато то е на власт. От президента си зависи дали ще търпи партийни намеси, при съставянето на служебния кабинет, каза още Друмева.

Полицията проверява Моника Станишева заради аферата "Хохегер"


СДВР проверява съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева по аферата "Хохегер", съобщава сайтът faktor.bg, позовавайки се на говорителя на Софийска градска прокуратура.

Пред "Дневник" тя помоли да отправим въпросите си в работно време, като неофициално от държавното обвинение потвърдиха информацията.

След като СДВР приключат проверката данните ще се върнат в Софийска градска прокуратура, където наблюдаващият прокурор ще се произнесе дали има данни за престъпление.

През пролетта на миналата година Моника Йосифова (бел. ред. по това време все още не беше съпруга на лидера на БСП) поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да провери дейността й й като подизпълнител на два договора с лобиста Петер Хохегер. Те са сключени  от времето на кабинета "Станишев" и са свързани с изчистване на имиджа на България за 1.5 млн. евро.

Преди това двата договора бяха обсъждани от временна комисия в предишния парламент, която трябваше да изясни факти и обстоятелства по случая. След края на работата й доклад с обем от над 100 страници беше предаден на различни институции, като една от констатациите на комисията беше  е двата договора с Хохегер от 2006 г. и 2008 г. са били сключени така, че да няма реален измерител за ефективността им.

През септември миналата година ГЕРБ внесоха сигнал до комисията за борба с корупцията  и конфликт на интереси, оглавявана от лидера на "Атака" Волен Сидеров. По същото време австрийският лобист австрийския лобист беше осъден на две години и половина  за лъжесвидетелстване.

Най-горещите футболисти в света

Кои са най-сексапилните футболисти, които ще участват на Мондиала


Музеят в Шумен отчитат ръст на посетителите

39 867 са посетителите в обектите на Регионалния исторически музей – Шумен от началото на годината до края на май, съобщиха от културния институт. Ръстът спрямо миналата година е с около 6 ...

Пътуването до Гърция остава сериозно приключение

Ремонти и строителство на пътища ще ни забавят по пътя към мечтаната почивка и през това лято. Такава ще бъде ситуацията по международния път E-79. Най-проблемен се очаква да бъде пътят за Беломориет...

ДАНС: Двадесетолевките са най-фалшифицирани

Двайсетолевката е най-фалшифицираната банкнота у нас. След нея най-масово се подправят банкноти от 10 и от 50 лева. Това разказа пред bTV агент от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДА...

Лондонски таксиджии излязоха на протест

Таксиметровите шофьори в Лондон блокираха за около час централната част на британската столица в знак на протест срещу нелоялната конкуренция на американската компания Uber. В слънчевия следобед хиля...

Неймар: Чувал бях ужасни неща за Меси, той се оказа друг

Нападателят на Барселона Неймар разкри, че е бил изненадан от характера на своя съотборник Лео Меси. Бразилският национал е бил предубеден към звездата, преди да премине при каталунците. "Меси м...

Още 24-ма бивши агенти на ДС в Софийския университет (списък)

Комисията по досиетата обяви нови 24-ма сътрудници на бившата Държавна сигурност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Те не са били обявени до момента. Проверката е обхванала 317 души от ръководството на най-старото висше училище. За 39 от тях ректорът Иван Илчев не е предоставил информация. Комисията по досиетата обяви нови 24-ма сътрудници на бившата Държавна сигурност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Те не са били обявени до момента. Проверката е обхванала 317 души от ръководството на най-старото висше училище. За 39 от тях ректорът Иван Илчев не е предоставил информация.

Втори опит за ремонт в центъра на Варна

За втори път изпълнителите на ремонта в центъра на Варна ще редят тестовия участък. Това решиха участниците в обществения съвет по устройство на територията към варненския кмет Иван Портних. Преди дни градоначалникът заяви, че работата на обединение “Зебра трафик” е изключително некачествена.
Портних бе категоричен, За втори път изпълнителите на ремонта в центъра на Варна ще редят тестовия участък. Това решиха участниците в обществения съвет по устройство на територията към варненския кмет Иван Портних. Преди дни градоначалникът заяви, че работата на обединение “Зебра трафик” е изключително некачествена. Портних бе категоричен,

ЕС отпуска 74 млн. евро по проекти за цифрови услуги

Над 74 млн. евро е общото финансиране за цифрови услуги и широколентови инфраструктури за 2014 г. в рамките на Механизма за свързване на Европа...

МВнР препоръчва да се внимава с посредниците при работа в чужбина

Търсещите сезонна работа в чужбина трябва да бъдат предпазливи, препоръчват в съвместно прессъобщение от Министерството на външните работи и Националната комисия за борба с трафика на хора.   Рисковете да попаднат на недобронамерени посредници, работодатели или дори познати не са за подценяване.   Пример за подобна ситуация е добивът на горски плодове в Швеция. Редица фактори доведоха до кризисна ситуация през лятото на 2012 г., когато стотици български граждани се оказаха без препитание и средства да се завърнат в страната, вследствие на слабата реколта на боровинки и късното узряване на плодовете, посочват от МВнР.   По предварителни прогнози на шведските власти, реколтата от боровинки през 2014 г. ще узрее нормално, от средата на юли - началото на август, а изкупните цени на плодовете ще са по-ниски. Изкупуването на плодовете по съвместно решение на заинтересованите страни ще започне не по-рано от 25 юли.   Всички българи, които планират да работят сезонно в Швеция, трябва да знаят, че част от прекупвачите на боровинки (които са и шведи, и българи) извършват нелегитимно изкупуване на плодовете, като изкупните цени са трикратно по-ниски от реалните. Така много хора стават неусетно жертва на измама, а впоследствие - на трудова експлоатация.   Търсещите сезонна работа в чужбина трябва да бъдат предпазливи и към обяви, разлепени на улицата, в които фигурира единствено мобилен телефон, малко име и примамливо високо заплащане. Преди заминаване на работа в чужбина от МВнР съветват кандидатите за работа добре да проучат агенцията-посредник или източника на информация, а по възможност и работодателя. Списък на лицензирани трудови посредници има на сайта на Агенцията по заетостта.

Още 24-ма сътрудници на ДС в Софийския университет (списък)

Комисията по досиетата обяви нови 24-ма сътрудници на бившата Държавна сигурност в Софийския университет Комисията по досиетата обяви нови 24-ма сътрудници на бившата Държавна сигурност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Те не са били обявени до момента. Проверката е обхванала 317 души от ръководството на най-старото висше училище. За 39 от тях ректорът Иван Илчев не е предоставил информация.

Котешки грип плъзна из Велико Търново

Котешки грип, наподобяващ човешкия, плъзна из Велико Търново. Хората няма как да се заразят, успокояват медиците.

“Солвей Соди” обяви печалба от 78 милиона лева за 2013 година

Днес в “Солвей Соди” се състоя редовно общо събрание на акционерите, на което бе приет годишният финансов доклад на дружеството за 2013 г., научи Moreto.net. Отчетената нетна печалба е 78 млн. лева, сравнено с финансовия резултат от 66,6 млн.

Баджева: Станишев се държи като Борисов, но не е Борисов

В БСП лидерите трудно си тръгват сами. Той трябва да узрее да си тръгне сам, смята още Баджева.След изборите ДПС отхвърли плана Станишев да има следващ кабинет с премиер Сергей Станишев.

Радио София показва картини от цветя

/КРОСС/ В продължение на четири дни, от 11 до 15 юни, фоайето пред Първо студио на Българското национално радио е претворено в истинска лятна феерия, представяща картини от цветя. По покана на Радио София, професионални флористи от център „Линеа" и възпитаници на Дома за деца лишени от родителска грижа в с. Доганово показват специално аранжираната експозиция „Цветно лято". Уникалните цветни инсталации са израз на новаторския дух, с който е зареден екипът на младежката програма на БНР - Радио „София". „Идеята е по нестандартен начин да представим свежото и лятно звучене на Радио София. Точно както цветята са символ на хармония, спокойствие, красота и усмивки, така и нашата програма през летните месеци ще зарежда слушателите с повече позитивно настроение", каза директорът на радио София Митко Димитров по време на старта на „Цветно лято". Арт-експозицията бе открита от Михаела Божидарова - изпълнителен директор на БНР. „Благодаря на Радио София за чудесната идея. Никога в Радиото не е било толкова ароматно и красиво. Очаквам, че през септември ще видим златистите багри на есента в нова експозиция", посочи Михаела Божидарова. Картините от цветя ще останат в Мраморното фоайе на БНР до 15 юли.  

Нинова: Предсрочни избори в края на септември

София /КРОСС/ Имахме за задача да спечелим тези избори, но не се справихме. Вътрешното ми убеждение е, че всеки от екипа трябва да понесе отговорност. Подадох оставка, за да поема част от отговорността. Позицията ми е принципна, заяви пред БНТ депутатът от БСП Корнелия Нинова.За една нощ чух всякакви мнения за позицията ми, но това не ме тревожи. Такива мнения не могат да ме впечатлят, защото това е вътрешното ми убеждение. Но имаше и други хора, които бяха загрижени. Не напусках БСП, ще работя двойно и тройно за БСП, защото задачата ни е по-трудна сега. Не оставам за заплата. Оставам заради две причини. Едната е, че чувам, че се правят опити да се определи социалната политика на кабинета като провал. Няма да позволя това да бъде налагано в общественото мнение, защото не е вярно. Другото е, че имам работа за довършване. Имам закон за военноинвалидите и пострадалите от войните. Мотивите за моята оставка и тази на Георги Кадиев са различни, добави тя. Нинова бе категорична, че "Южен поток" не е причината да има разногласия между БСП и ДПС. Вярвам, че Сергей Станишев е поставил въпроса БСП да участва по-сериозно в управлението, но не вярвам за поста за премиер да е вярно. Предсрочните парламентарни избори трябва да бъдат в края на септември, каза още тя.

Трябва да си луд да говориш за избори през юли, отсече Борисов

Ако президентът му връчи мандат, ще го държи максимално дълго

Испанският парламент направи първата стъпка към предаването на властта на Фелипе


С голямо мнозинство испанският конгрес (долната камара на парламента) подкрепи абдикацията на крал Хуан Карлос и наследяването на престола от неговия син принц Фелипе. Това беше необходима процедура съгласно конституцията от 1978 г., уточнява Би Би Си. Предстои и горната камара – сенатът – да гласува по въпроса на 17 юни, а коронацията на престолонаследника се очаква да е два дни по-късно.

Предаването на властта получи 299 гласа "за", 19 "против" и 23 въздържали се. То беше одобрено...

Сеп Блатер: Някой ден световното може да е междупланетен турнир


Президентът на ФИФА Сеп Блатер предрече, че някой ден световните първенства по футбол може да бъдат играни и на други планети.

Швейцарецът направи тази прогноза в откриващата си реч пред делегатите на 64-ия конгрес на организацията.

Той говори за влиянието което футболът може да има над света, преди да се съсредоточи над предсказанията си за бъдещето.

"Все още сме в процес на реформиране, но той е към края си. Можем да внедрим основните ценности във футбола като...

Хейг: Конфликтът в Сирия заплашва стабилността в целия регион

/КРОСС/ Британският външен министър Уилям Хейг заяви, че атаките на бунтовниците в Ирак показват как конфликтът в Сирия подкопава стабилността на съседните държави.Според Хейг, Лондон е взел правилното решение, отказвайки се от плановете си за намеса в Сирия. В същото време, добави той, международната общност трябва да поднови търсенето на политическо решение на сирийския проблем.Министърът също така призова иракското правителство да покаже политическо единство и обеща на Ирак помощ в борбата срещу тероризма, съобщава Би Би Си.

Парламентът на Испания проправи пътя за възкачването на принц Фелипе на трона

Фелипе се планира да бъде коронясан на 19 юни на скромна церемония, докато испанците настояват за референдум за бъдещето на монархията


Трагедия! Внезапно издъхна собственикът на култовата дискотека "Найт флайт" (снимка)

Трагедия! Внезапно издъхна собственикът на култовата дискотека "Найт флайт" (снимка)

Трагедия сполетя собственика на култовата дискотека "Найт флайт. Константин Александров е починал внезапно в турския град Анталия, споделиха приближени на бизнесмена.

Заедно с Петко Димитров той е съсобственик на тузарския нощен клуб в София. Преди това двамата бяха съдружници в "Син Сити".
Косьо бил на почивка в Анталия.

Преди няколко дни обаче му прилошало. Отишъл на преглед, след което постъпил в болница. Там обаче състоянието му не се подобрило, а точно обратното. След два дни на легло Косьо Александров починал на едва 43-годишна възраст.

Служители на Найт Флайт не само потвърдиха за скръбната вест, а и поясниха, че в момента самият Петко Димитров е в Турция, за да прибере тялото на своя съдружник в бизнеса и приятел в живота, пише блиц.

Косьо Александров е популярен като любимец на някои от най-известните фолк звезди. Той има дете от Пепа Секса, а преди това беше в любовни отношения с друга звезда от сцената - Еми Стамболова.

Новият директор на Спешната помощ обмисля да прави класация на болниците


Ако имам достатъчно време да поработя в спешната помощ ще създам такава организация, че за всеки пациент закаран от наш медицински екип, да получаваме обратна информация за изхода на заболяването, за да можем да направим една листа за качествено обслужване на лечението в болниците. Ще сложим една листа с добрите болници и ще бъдат предпочитани като караме пациенти там, което ща кара и другите да търсят по-високо ниво на обслужване", каза на пресконференция днес временно изпълняващият длъжността...

“Левски” изгони треньора си от мача за 100-годишнината


Изненадващо уволнение споходи треньора, който водеше “Левски” в историческия мач срещу “Лацио”, с който се честваше 100-годишният юбилей на клуба. Само ден, след като бе обявен за новия наставник на дублиращия отбор на “сините”, Викторио Павлов бе освободен. При представянето на Пепе Мурсия бе разгласено още, Изненадващо уволнение споходи треньора, който водеше “Левски” в историческия мач срещу “Лацио”, с който се честваше 100-годишният юбилей на клуба. Само ден, след като бе обявен за новия наставник на дублиращия отбор на “сините”, Викторио Павлов бе освободен. При представянето на Пепе Мурсия бе разгласено още,

Корнелия Нинова: Станишев не трябва да подава оставка

Корнелия Нинова: Станишев не трябва да подава оставка

Оставката ми е за поста зам.-председател на  БСП. Така разбирам правенето на политика и носенето на отговорност. Всеки от вътрешните екипи трябва да понесе подобна отговорност. Очаквам цялото ръководство на БСП да подаде оставка и да бъде избрано ново. Лидерът Сергей Станишев не трябва да подава оставка. Това каза Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Чух много критики от съпартийци, но те няма да ме разколебаят. Аз не напускам БСП, ще работя двойно и тройно, защото задачата ни е по-трудна. Не оставам за заплата - оставам в парламента, за да защитавам позицията ни за социалната политика и да си довърша работата. Аз работих с екип от хора, които си вършиха съвестно работата и няма да позволя да им падне косъм от главата, категорична е Нинова. Нинова коментира, че оставките им на нея и на Кадиев са подадени с различни мотиви.

"Георги Кадиев има принципни различия с ръководството на партията. Мотивите му за подаване на оставка са коренно различни. Моята оставка е жест, а неговата е заради принципно несъгласие. Той не умее, когато групата вземе друго решение, да се подчини на общата позиция, аз мога", обясни Нинова. Не знам защо настъпи разривът с ДПС, не съм участник в тези разговори. Изпадаме обаче от едната крайност в другата - от коректност към пълно отрицание и изхвърляне на ДПС като партньор.

Мисля, че това е излишно, трябва ясни правила на партньорство, ако трябва и писмени, каза мнението си тя. Нинова добави, че е видяла план, който й е бил показан от лидера на БСП Сергей Станишев, според който е възможно да има избори дори през юли. Но бившият зам.-председател на ПГ на БСП се обяви за избори през септември.

Четири декара "ОСТАВКА"

33-годишният Танжу Мехмед от русенското село Бъзън изписа върху 4 дка "Оставка" край пътя Русе - Разград. По този начин той протестира срещу хаоса в 33-годишният Танжу Мехмед от русенското село Бъзън изписа върху 4 дка "Оставка" край пътя Русе - Разград. По този начин той протестира срещу хаоса в

Кастингите на X Factor идват във Варна на 5 и 6 юли

X Factor тръгва из България – от 2 юли започват кастингите за третия сезон на музикално шоу. В продължение на 11 дни и на територията на 5 града хиляди таланти ще се опитат да докажат, че заслужават да бъдат новите музикални звезди на страната, научи Moreto.

Двама задържани на границата в Малко Търново с над 25 кг кокаин

Двама задържани на границата в Малко Търново с над 25 кг кокаин

Двама турски граждани са задържани на границата в Малко Търново с 25,625 килограма кокаин, съобщиха от Окръжния съд в Бургас. За чужденците е взета мярка за неотклонение, информира БНТ 1.

Те са  направили опит да изнесат наркотика от България в Турция. Предстои да бъдат извършвани процесуални действия с обвиняемите, включително да се изготви експертиза на установеното наркотично вещество.

Наказанието за двамата, което предвижда законодателството ни, е от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 хиляди до 300 хиляди лева.

България ще осигури лятна почивка на украински деца

България ще осигури лятна почивка на украински деца

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР в размер на 47 хил. лв. за организиране на лятна почивка на българското Черноморие на децата на загинали украински граждани по време на протестите в Киев, съобщиха от правителствената информационна служба, предаде Фокус.

Средствата се осигуряват за сметка на предвидените по централния бюджет за официална помощ за развитие.
Решението е жест на приятелско отношение към украинския народ и израз на солидарност с международните усилия за справяне с негативните последици от кризата в страната.

Валутни курсове на БНБ за 12 юни 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 12 юни 2014 година

ОЛАФ е в София, за да разследва Пенгезов и Дивизиева

Екип на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е в София, за да разследва съдия Веселин Пенгезов, съобщава онлайн изданието Europolitics. Според източници от Брюксел, експертите на ОЛАФ ще разменят с българската прокуратура документи и доказателства, които притежават. Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов бе обвинен заедно с началника на Военния апелативен съд Петър Петков в присвояване на европейски средства във връзка с проект за 375 000 евро. Двамата временно са отстранени от позициите им. Разследването ще обхване и Мария Дивизиева - началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски. Дивизиева, която е бивш шеф на управляващия орган на ОПАК (Оперативна програма „Административен капацитет”), е обвинена, че е дала неверни сведения по случая, пише Europolitics. Тя определя обвиненията като „едно голямо недоразумение”. Разследването срещу Пенгезов започва още през 2008 г. Тогава той беше председател на Военния апелативен съд в София и отговаря за проекта по модернизацията на електронната информационна система на съда, който е извършван с финансиране от ЕС. Проектът по-късно е поет от наследника на Пенгезов – Петков. Пенгезов е обвинен в длъжностно престъпление - според прокуратурата той е нарушил сериозно правилата за организиране на обществени поръчки.

Фен носи лош късмет на звезди

Тези дни из социалните мрежи се въртят четири селфита с участието на един и същ непознат човек. Останалите са футболисти.
Фенът явно не носи късмет на звездите, защото и четиримата - Ройс, Рибери, Моура и Насри, по една или друга причина няма да играят на световното. 
Виж Тези дни из социалните мрежи се въртят четири селфита с участието на един и същ непознат човек. Останалите са футболисти. Фенът явно не носи късмет на звездите, защото и четиримата - Ройс, Рибери, Моура и Насри, по една или друга причина няма да играят на световното. Виж "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на

Разследват Боян Боев за конфликт на интереси

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси започва разследване на председателят на Държавната комисия по енергийно и водно...

Девет души с вирусен и бактериален менингит в Пловдивско

Пловдив /КРОСС/ Четири деца и петима възрастни с вирусен и бактериален менингит се лекуват в инфекциозната клиника на Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив. Най-малкото прието дете е на година и половина, то е с бактериален менингит, а останалите деца са на възраст до 5 години. Най-възрастната пациентка е на 82-годишна пловдивчанка, също с бактериален менингит.Най-тежко е състоянието на 60-годишна пловдивчанка, постъпила вчера за лечение. При останалите пациенти няма усложнения и клиничното им състояние е добро. Според лекарите случаите нямат общо по между си и не може да се говори за епидемичен взрив.

Батко ще си чуе присъдата през юли

Делото срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев се очаква да приключи на 17 юли, когато ще бъде изслушана последна експертиза и страните ще пледират.

Кънчев: БСП постъпи мъжки, Кадиев е ревльо

Кънчев: БСП постъпи мъжки, Кадиев е ревльо

БСП е съставено от мъже, а Кадиев е ревльо. Това каза лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. Държавата се оправи, когато и в най-бедното българско семейство влизат поне 5% от доходите на сем. Кадиеви, той е вечно от нещо недоволен. Партията БСП е създадена от бойци, а не от ревльовци. Коментарът му беше за думите на Георги Кадиев веднага след подаването на оставката му от ръководството на БСП.

"Подарихме им България на тепсия. Питам се какво трябва да направя, за да не се случи това. БСП е раздробена. Никой в БСП не вярва да спечелим тези избори. Изпълнителното бюро на БСП трябва да пазят партията от себе си", коментира Георги Кадиев. Не съм упълномощен да изнасям неща от кухнята на БСП, но имам впечатление от дългата си обиколка из страната и хората там казват, че след прибързаното изказване на външния министър Кристиян Вигенин, не му бе поискана оставката, каза кънчев. над 97% от членовете и симпатизантите на БСП са русофили и с този акт около 200 000 гласа се загубиха по трасето.

Питаха още защо в последните години те се виждат очи в очи повече със Станишев отколкото с местните им лидери. Най-големият проблем беше, че хората на Първанов не отидоха навреме при него, за да разчистят терена. Резултатът на АБВ е позор, той събра малко повече от това, което взима Евророма, смята Кънчев. 90% стоят зад Станишев, казаха се много неща, изпусна се пара, разказа Кънчев. той казал, че само от половината от тази енергия била употребена на изборите, ГЕРБ щели да бъдат победени с много. Ако извадим миллетските гласове, ние бием ДПС. Те се готвеха да станат първа политическа сила, но това не стана и това е най-големият им проблем. Купувачите при циганите не бяха един или двама.

Една партия вложи 7 цифрена сума в квартал Факултета, но взе само 156 гласа, разкри той. Бюлетината трябва да бъде максимално усложнена. Не трябва да има номера. На тези избори бяхме свидетели на търговия на гласове от всички партии, добави Кънчев.

Рецидивист е открит мъртъв в Несебър

Многократно е осъждан за взломни кражби

Властите препоръчват да се носи големият талон на автомобила при пътуване в Гърция

Гръцките власти имат право, според европейска директива, да изискват големия талон на автомобила при проверка на пътя, така че хората, които разполагат с него, е добре да го нося.

Така от МВР коментираха пред "Дневник" появили се в медиите информации за сериозни санкции, налагани на български шофьори при липсата на документа. Според сигналите, ако той не бъде представен, се налага глоба от 1030 евро и се свалят регистрационните номера на автомобила, докато тя бъде платена. Паричната...

Социолози: Българите искат предсрочни избори

"Галъп": 15 дни след евровота кабинетът губи 15% доверие


Червени индекси на БФБ и ниска търговия

Всички 5 индекса на Българската фондова борса (БФБ) отбелязаха спад в края на днешния борсов ден. Търговията приключи с общ оборот на регулиран пазар...

Нинова: Интрига е, че ще оглавя БСП

Правенето на политика, носенето на отговорност и работата в екип са моите разбирания за политика; вътрешното ми усещане е, че трябва да се носи отговорност, но позицията ми за Сергей Станишев е друга, каза по БНТ Корнелия Нинова, която подаде оставка като зам-председател на ПГ на КБ.

Орешарски "сдава" във вторник?

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник – след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори.

Мика Стоичкова и Иво Аръков обявиха във фейсбук, че са разделени

“Раздялата ни официално е факт. Истината е, че се получи сблъсък на две силни личности, чиито призвания са в различни области и именно тук пътищата ни се разминават. Приказката ни свършва... сега!” Ето това написаха вчера по абсолютно едно и също време Михаела Стоичкова и Иво Аръков в личните си профили във фейсбук. Тя допълни, че ще го аплодира в “Раздялата ни официално е факт. Истината е, че се получи сблъсък на две силни личности, чиито призвания са в различни области и именно тук пътищата ни се разминават. Приказката ни свършва... сега!” Ето това написаха вчера по абсолютно едно и също време Михаела Стоичкова и Иво Аръков в личните си профили във фейсбук. Тя допълни, че ще го аплодира в

Обявиха имената на още 24 агенти на ДС в СУ

София /КРОСС/ Комисията по досиетата обяви нови 24- ма сътрудници на бившата Държавна сигурност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Те не са били обявени до момента, като проверката е обхванала 317 души от ръководството на най-старото висше училище. За 39 от тях ректорът Иван Илчев не е предоставил информация.Веднъж комисията вече обяви кои преподаватели са сътрудничели на службите за сигурност - общо 35 от 339 души. Заради промяната в закона от 2012 година се налага повторна проверка. Тогава депутатите приеха, че проверките трябва да бъдат извършвани за периода след 10 ноември 1989 г. Дотогава за голям списък с категории проверявани институции, сред които и висшите училища, периодът беше ограничен от приемането на закона - декември 2006 г., припомня блогът desebg.com.Един от новоразкритите сътрудници е бил декан, деветима - зам.-декани, а останалите са ръководители на катедри. Двама от тях са били избрани за ръководители на катедри през 2013 година.

Ивицата Газа изстреля ракета по Израел

/КРОСС/ Бойци от Ивицата Газа в сряда изстреляха ракета към територията на Израел. Това е първият случай след формирането на палестинско правителство на националното единство.Според АП при атаката няма пострадали. Депутатът от Кнесета (израелския парламент) Дани Данон призова министър-председателя Бенямин Нетаняху към ответни действия.В допълнение, израелските власти са предупредени главата на палестинската национална автономия Махмуд Абас, че ще предприемат подобни действия.

Цветелин Кънчев оплю Кадиев: БСП е за бойци, не за ревльовци

БСП е създадена от бойци, а не от ревльовци. Затова оставката на Георги Кадиев не трябва да ни занимава. Това заяви пред bTV лидерът на Евророма Цветелин Кънчев по повод решението на депутата от БСП Георги Кадиев да напусне парламента. Не съм упълномощен да изнасям неща от кухнята на БСП, но мога да кажа няколко неща, които попречиха на левицата да се представи по-добре на изборите. На първо място е прибързаното изказване на Вигенин за Украйна, за което обаче не му поискаха веднага оставката. След това позицията на БСП, която беше различна от тази на ПЕС, не се чу. Второто нещо е това, което видях по време на обиколките ми в страната, е, че хората питаха защо са виждали повече пъти очи в очи лидера на БСП Сергей Станишев, а не местните лидери. На трето място е проблемът Първанов. Проблемът не е самият той и хората, които отидоха при него, а тези, които не отидоха веднага. Цялата структура в Монтана мина към АБВ и затова БСП стана №1 в Монтана, посочи Кънчев. Над 90% от хората в БСП стоят зад Станишев като председател на партията, категоричен е лидерът на Евророма. Ако половината от енергията, която е имало в залата на вчерашния пленум на столетницата, е била използвана по време на евроизборите, БСП е щяла да бие ГЕРБ с огромна разлика, подчерта Цветелин Кънчев. В момента има проблем в ДПС. По-хубаво им е да управляват с ГЕРБ, защото там ще се съобразяват само с Борисов. Не трябва да забравяме, че Ахмед Доган направи Борисов генерал. Каза: „Дайте да го направим Борисов генерал, че ми наду главата“. И после се обади на Първанов, каза Цветелин Кънчев. Лидерът на Евророма коментира и платения вот на евроизборите, като посочи, че 70% от ромите са излъгали купувачите на гласове. Причината за това е, че им разяснихме, че ако вземат пари и гласуват, това ще е престъпление, а ако вземат пари за една партия, но гласуват за друга – не е. Една партия изсипа седемцифрена сума само във „Факултета“, а взеха само 150 гласа, каза Кънчев. Той даде и точни сметки за гласувалите в ромските секции на изминалите избори - 67 000 гласа за ДПС, 58 000 за Евророма и 57 000 за ГЕРБ. По думите му бюлетината трябва да се усложни, за да не се повтори феноменът 15/15, като възможен изход е хората да изписват името на този, когото искат да преместят преференциално.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване