Започват петербургските бели нощи

/КРОСС/ Въпреки че от гледна точка на астрономията и геодезията белите нощи е възможно да бъдат наблюдавани само на север от 60-тия паралел, от днес в Санкт-Петербург започва периодът на белите нощи, който ще продължи до 2 юли, съобщава ИТАР-ТАСС. „По-голямата част от Санкт-Петербург лежи на третина от градуса по на юг от 60-тия паралел, която преминава по линията Лисий нос-Парголово", обяснява прессекретарят на Главната (Пулковската) астрономическа обсерватория Сергей Смирнов. Класически бели нощи може да бъдат видени в Архангелск, Ханти-Мансийск, Якутск, Оймякон, Анадир, Хелзинки, Анкоридж и на други места, разположени северно 60-тия паралели. На поетичната концепция „бяла нощ", в науката съответства навигационният „полумрак". „Полумрак" е времето, когато слънчевия диск през нощта да не пада по-ниско от 6 градуса под хоризонта и не се стъмнява през цялата нощ. Санкт Петербург не се вписва леко в тези параметри, тъй като в пика на белите нощи - 21 юни, слънцето ще падне 6,5 градуса под хоризонта, казва Сергей Смирнов, добавяйки, че при ясно време ще може да бъдат наблюдавани трите най-ярки звезди - Вега, Алтаир и Дениб. Най-късата нощ предстои на 21 юни, в деня на лятното слънцестоене. На този ден слънцето ще се спусне с повече от 6 градуса под линията на хоризонта, а 2 часа и 4 минути след това ще се върне в областта на полумрака

Мъж изписа „оставка” за правителството на няколко декара площ в русенско село

Огромен надпис „оставка“ привлича погледа на баира на русенското село Бъзън. Той е изработен от местния жител Танжу Ахмед, който през зимата отново поиска предсрочни избори по този необичаен начин. Тогава Танжу изписа „оставка“ в снежните преспи на площ от три декара.

Емил Кало: АБВ търси съюз на идеи

АБВ е единственият шанс за спасение на левицата в България. Ние развиваме програма, в която са заложени социални ангажименти и концепции. Търсим единение по тяхното изпълнение в ляво и център на полит...

Треньор на нефаворит е най-скъпоплатен на Мондиала

Британското издание "Дейли мейл" състави класация на най-скъпоплатените треньори сред 32-та участника на световното първенство в Бразилия. Наставникът на Русия Фабио Капело заема първото мяс...

Полицейски синдикат се възмути от президентското вето на Закона за МВР

Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) разпространи в сряда остра декларация срещу наложеното преди ден президентско вето на новия Закона за МВР (ЗМВР).   "Не желаем по никакъв начин да поставяме под съмнение конституционното право на Президента на Република България да върне Закона за ново обсъждане в Народното събрание. В същото време сме длъжни да изразим несъгласието и протеста си срещу някои от мотивите за това, както и изненадата си от почти пълното неглижиране на проблемите, създавани от действащия ЗМВР години наред", пишат синдикалистите.   Те напомнят, че в действащия закон не се урежда заплащането на нощния труд и не предвижда ограничение на извънредния труд, "с което практически узаконява ангарията".   "Припомняме, че с редица свои становища Омбудсманът на Република България потвърждава констатациите ни по тези проблеми. Припомняме, че заради тези проблеми България е обект на наблюдение по програмата EU PILOT и че през 2012 година българското правителство е поело ангажимент пред Европейската комисия тези проблеми да бъдат регулирани в съответствие с европейското законодателство до юли 2013 г.", продължава позицията.   В края на текста от СФСМВР предупреждават, че "времето за намиране на тези решения изтича, а запазването на тенденцията ще доведе до трудно предвидими неприятни последици. И тези последици ще бъдат остро почувствани не само от служителите в МВР, но и от цялото българско общество и всеки български гражданин".   Президентът Росен Плевнелиев наложи вето на най-спорните текстове от закона, като сред мотивите му попадна драстичната идея на управляващите да отнемат правомощието на държавния глава да назначава с указ главния секретар на силовото ведомство, прехвърляйки го в компетенциите на Министерския съвет.   Освен това Плевнелиев критикува липсата на финансова обосновка за планираното увеличение на заплатите в системата на МВР, както и за регламентирането на възнаграждение за извънреден труд.   Сред останалите нововъведения, които трябва да бъдат прегласувани от Народното събрание, са премахването на конкурсите при кариерното развитие в системата, въвеждането на т.нар. "извънщатни сътрудници" в по-малките населени места, ограничаването на правото на достъп до обществена информация, както и разделянето на досегашната Главна дирекция "Национална полиция" на "Криминална полиция" и "Охранителна полиция".

Почина собственикът на ''Найт Флайт", счупил си гръбнака и черепа пред семейството си

Собственикът на дискотека ''Найт Флайт'' е починал внезапно в турския град Анталия, обявиха приближени на бизнесмена. Константин Александров е съсобственик на турзарския клуб заедно с Петко Димитров. Преди това двамата бяха съдружници в "Син Сити".
Бизнесменът бил на почивка в Анталия с жена си Цветелина и двете им деца - Митко и Вили. Собственикът на дискотека ''Найт Флайт'' е починал внезапно в турския град Анталия, обявиха приближени на бизнесмена. Константин Александров е съсобственик на турзарския клуб заедно с Петко Димитров. Преди това двамата бяха съдружници в "Син Сити". Бизнесменът бил на почивка в Анталия с жена си Цветелина и двете им деца - Митко и Вили.

Цитат на деня: Няма да накарам моите избиратели да гласуват, когато са отишли на почивка


Няма да накарам моите избиратели, младите хора, работещите хора, които чакат да дойдат юли и август, за да отидат на почивки, да ги викаме на избори.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира идеята на БСП и "Атака" предсрочните избори да бъдат през юли. Според Борисов новите избори трябва да са, когато ги определи президентът. Той предупреди, че ако президентът му връчи мандат, ще го държи максимално дълго.

За съжаление тази една година управление на тройната коалиция...

Борисов се закани да държи мандата максимално дълго!

Борисов ще бави топката с мандата максимално дълго.

Руските хулигани заплашени и в домовете си

Валентина Терешкова е сред вносителите на сталинисткия законопроект

ЕС възстанови 144 млн. евро за развитие на селските райони

84 млн. евро е възстановила Европейската комисия на България. Парите бяха преведени авансово от бюджета в края на 2013 г. по проекти от Програмата за...

Датчаните ще си сменят пола и без операции

/КРОСС/ Датският парламент прие закон, който позволява на всеки желаещ да внесе поправки в графата „пол" в личните си документи. „За" закона са гласували 59 датски депутати, „против" са били 52-ма.Така датчаните, които искат да сменят пола си, просто ще трябва да подадат заявление. Служителите в отдела за държавна регистрация в срок от една седмица ще трябва да издадат на желаещия нови документи, в които вместо мъж, например, ще пише жена или обратното. Новият закон, който ще влезе в сила от следващия месец, ще позволи „правна промяната на пола", без значение дали гражданинът се е подложил на хирургична операция, или на хормонална терапия.  

Потрес! Майка откри живи червеи в запечатано кисело мляко "Елена"

Потрес! Майка откри живи червеи в запечатано кисело мляко "Елена"

Майка на две деца изпадна в ужас, след като откри червеи в киселото мляко, купено от кварталния магазин. За неприятната случка съобщава Тв7. Пред камерата на телевизията жената разказва, че продуктът е бил в срок на годност.

„Когато отворих млякото, то беше пълно с живи червеи. А съм уверена, че млякото беше хубаво запечатано“, твърди младата жена.

Д-р Галя Викьова от Агенцията по контрол на храните заяви, че от единична опаковка не може да бъде доказателство за нарушена хигиена или липса на контрол. „Трябва да се изземе цялата партида, за да може да се установи кой е виновен за неприятната ситуация“, допълни тя.

Киселото мляко е „Елена“. Производителят е отказал коментар за инцидента.

Двайсетолевката най-фалшифицирана у нас

Най-често у нас се фалшифицират банкнотите от по 20 лева, следвани от тези от 10 и 50 лева. Това заяви пред bTV агент от ДАНС. Това не означава, че не се фалшифицират и други банкноти, но предпочитани са средните номинали. Причината за това е, че е по-икономически изгодно, а и повечето хора не обръщат внимание, когато им дават фалшиви пари, посочи агентът от ДАНС. По думите му е почти невъзможно да се открие фалшива банкнота, ако е поставена в пачка, затова трябва банкнотите, че и монетите, винаги да се проверяват. Най-често фалшифицираната монета е от 50 стотинки. Тук се разчита най-вече на количеството и на това, че хората не обръщат внимание на стотинките, коментира агентът. С валутата също трябва да се внимава. Най-често се подправят банкнотите от 10, 20 и 50 евро. Има и фалшиви банкноти от 100 евро, но те не се произвеждат в България, твърдят от ДАНС. На българския пазар са открити повече от 2000 фалшиви банкноти от началото на годината досега. Само преди дни ДАНС разби печатница за фалшиви пари в София. Там бяха открити заготовки за банкноти от 10 до 50 лева.

Загина шефът на ''Найт Флайт", счупил си гръбнака и черепа при падане

Собственикът на дискотека ''Найт Флайт'' е починал внезапно в турския град Анталия, обявиха приближени на бизнесмена. Константин Александров е съсобственик на турзарския клуб заедно с Петко Димитров. Преди това двамата бяха съдружници в Собственикът на дискотека ''Найт Флайт'' е починал внезапно в турския град Анталия, обявиха приближени на бизнесмена. Константин Александров е съсобственик на турзарския клуб заедно с Петко Димитров. Преди това двамата бяха съдружници в "Син Сити". Бизнесменът бил на почивка в Анталия с жена си Цветелина и двете им деца - Митко и Вили.

Майка откри червеи в купено кисело мляко

Майка на две деца откри червеи в кисело мляко, купено от кварталния магазин, съобщи ТV7. Продуктът е бил в срок на годност.
„Когато отворих млякото, то беше пълно с живи червеи. А съм уверена, че млякото беше хубаво запечатано“, казва жената.
Д-р Галя Викьова от Агенцията по контрол на храните заяви, Майка на две деца откри червеи в кисело мляко, купено от кварталния магазин, съобщи ТV7. Продуктът е бил в срок на годност. „Когато отворих млякото, то беше пълно с живи червеи. А съм уверена, че млякото беше хубаво запечатано“, казва жената. Д-р Галя Викьова от Агенцията по контрол на храните заяви,

Предстоящи събития в страната за утре, 12 юни

/КРОСС/ *** София.От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.От 9.30 ч. ще се проведе заседание на ВСС. ***София.От 10 ч. ще се проведе заседание на ДКЕВР. ***София.От 10 ч. ще се проведе заседание на СОС. ***София.От 10 ч. в Музея на съобщенията, ул. „Гурко" 6, министрите на транспорта,информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и на младежта и спорта Мариана Георгиева ще пуснат в употреба пощенска марка на тема „Футбол 2014". ***София.От 10 ч. в сградата на ИПИ ще се проведе пресконференция: „Регулаторната политика в сектор „Електроенергетика" през 2013 г. - противоречаща на нормативната уредба и на здравия разум". ***София.От 10 ч. в зала „Пеша Николова", етаж 2 в център за култура и дебат „Червената къща", ул. „ Любен Каравелов" 15, Фондация за свободата „Фридрих Науман" и Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ-България) ще проведат работна среща на тема „Новият Наказателен кодекс и свободата на медиите". ***София.От 10 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Следствената служба на Софийската прокуратура охранява нарушените права на гражданите или изпълнява поръчки? ***София.От 10 ч

Путин плаши Киев заради цената на газа

Руският президент Владимир Путин заплаши, че отношенията с Украйна ще минат на друго ниво, ако Киев откаже предложената цена от $ 385 за 1000 куб. м газ.
Изявлението дойде след неуспешния кръг преговори в Брюксел между руската компания “Газпром” и украинската “Нафтогаз” с посредничеството на еврокомисаря Гюнтер Йотингер. Руският президент Владимир Путин заплаши, че отношенията с Украйна ще минат на друго ниво, ако Киев откаже предложената цена от $ 385 за 1000 куб. м газ. Изявлението дойде след неуспешния кръг преговори в Брюксел между руската компания “Газпром” и украинската “Нафтогаз” с посредничеството на еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Майка откри червеи в купено кисело мляко

Майка на две деца откри червеи в кисело мляко, купено от кварталния магазин, съобщи ТV7. Продуктът е бил в срок на годност.
„Когато отворих млякото, то беше пълно с живи червеи. А съм уверена, че млякото беше хубаво запечатано“, казва жената.
Д-р Галя Викьова от Агенцията по контрол на храните заяви, Майка на две деца откри червеи в кисело мляко, купено от кварталния магазин, съобщи ТV7. Продуктът е бил в срок на годност. „Когато отворих млякото, то беше пълно с живи червеи. А съм уверена, че млякото беше хубаво запечатано“, казва жената. Д-р Галя Викьова от Агенцията по контрол на храните заяви,

Световноизвестен специалист по пулмонална хипертония стана „Doctor Honoris Causa“ на МУ-Варна

Двадесет и четвъртият носител на почетното звание „Doctor Honoris Causa" на Медицински университет – Варна стана водещ европейски и световен специалист в областта на пулмоналната хипертония - проф. д-р Рудолф Шпайх, съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Още не е премахнат незаконният лифт на Бориславова

Още не е премахнат незаконният лифт в курорта Пампорово, сигнализираха от сдружение "Синята планета". Оттам изпратиха писмо до началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Николай Христов с питане кога ще бъдат предприети действия по премахването му. От бездействието на ДНСК излиза, че банкерката Цветелина Бориславова, която е собственик на "Пампорово" АД, е недосегаема, пишат още от сдружението.

Фалшифицират най-много двайсетолевките

Двайсетолевката e с най-много фалшификати у нас. След нея у нас най-масово се подправят банкноти от 10 и от 50 лева. Това разказа пред bTV агент от ДАНС, който показа и мостри от копюрите менте.
Над 2000 са фалшивите банкноти, открити на пазара от началото на годината досега.
„Това съвсем не означава, че няма фалшиви 100 лева. Двайсетолевката e с най-много фалшификати у нас. След нея у нас най-масово се подправят банкноти от 10 и от 50 лева. Това разказа пред bTV агент от ДАНС, който показа и мостри от копюрите менте. Над 2000 са фалшивите банкноти, открити на пазара от началото на годината досега. „Това съвсем не означава, че няма фалшиви 100 лева.

Двайсетолевките - най-фалшифицираните банкноти

Двайсетолевката e с най-много фалшификати у нас. След нея у нас най-масово се подправят банкноти от 10 и от 50 лева. Това разказа пред bTV агент от ДАНС, който показа и мостри от копюрите менте.
Над 2000 са фалшивите банкноти, открити на пазара от началото на годината досега.
„Това съвсем не означава, че няма фалшиви 100 лева. Двайсетолевката e с най-много фалшификати у нас. След нея у нас най-масово се подправят банкноти от 10 и от 50 лева. Това разказа пред bTV агент от ДАНС, който показа и мостри от копюрите менте. Над 2000 са фалшивите банкноти, открити на пазара от началото на годината досега. „Това съвсем не означава, че няма фалшиви 100 лева.

Босненец живя близо 10 години с 12-сантиметрова ножица в стомаха

/КРОСС/ Мъж от Босна и Херцеговина съди лекари, които са забравили ножици в стомаха му.Според Croatian Times, Ален Папач разбрал за чуждото тяло в корема си по време на рентгеново изследване, на което бил принуден да се подложи заради болки. Оказало се, че в стомаха му има чуждо тяло - ножици, престояли там цели девет години. Операцията по изваждането им е направена преди една година, но мъжът, станал жертва на лекарска грешка, така и не успял да получи обезщетение от болницата и сега решил да съди лечебното заведение. 38-годишният Папач разказва, че след операцията, на която се подложил през 2003 година заради язва на стомаха, започнал да страда от непоносими болки. Принудил се да отиде на рентген, благодарение на който станало ясно, че нечовешките болки са причинени от 12-сантиметрова ножица. Папач отново легнал под ножа, за да се раздели с нежелания подарък, който са му оставили хирурзите. Излизайки от болницата, той се свързал с клиниката, подарила му инструмента. Мъжът поискал финансова компенсация за физическото и психическо страдание, на което бил подложен. Но от болницата му отказали и дори, по думите му, не са му поднесли извинение.

Трагедия! Внезапно издъхна собственикът на култовата дискотека "Найт флайт", паднал от скали в Анталия (обновена + снимка)

Трагедия! Внезапно издъхна собственикът на култовата дискотека "Найт флайт", паднал от скали в Анталия (обновена + снимка)

Трагедия сполетя собственика на култовата дискотека "Найт флайт. Константин Александров е починал внезапно в турския град Анталия, споделиха приближени на бизнесмена.

Заедно с Петко Димитров той е съсобственик на тузарския нощен клуб в София. Преди това двамата бяха съдружници в "Син Сити".
Косьо бил на почивка в Анталия.

Съсобственикът на "Найт Флайт" бил на почивка в турския курорт Анталия с жена си Цветелина и двете им деца - Митко и Вили. Разходил ги до скали на брега на морето. Застанал на ръба, за да им покаже местни забележителности. Внезапно се подхлъзнал и паднал назад, като при ужасяващия инцидент си счупил черепа и гръбначния стълб.

Турската Спешна помощ пристигнала мигновено. Откарали го в болница, а на семейството осигурили хотел. Именно там съпругата му и двете им деца нощували през трите дни, в които Косьо бил в кома. Днес на обяд обаче организмът му не издържал и той починал. 

Служители на Найт Флайт не само потвърдиха за скръбната вест, а и поясниха, че в момента самият Петко Димитров е в Турция, за да прибере тялото на своя съдружник в бизнеса и приятел в живота, пише блиц.

Косьо Александров е популярен като любимец на някои от най-известните фолк звезди. Той има дете от Пепа Секса, а преди това беше в любовни отношения с друга звезда от сцената - Еми Стамболова.

 

Ивайло Петев остава в Кипър

Ивайло Петев остава да работи в Кипър. Българският треньор поднови договора си с местния АЕЛ, съобщи официалният сайт на клуба от Лимасол.

Подписът между Петев и АЕЛ сложи край и на догадките къде ще продължи кариерата му.

Петев бе спряган като сериозен кандидат да поеме “Левски”, а също така имаше вариант да подпише с азербайджанския “Габала Ивайло Петев остава да работи в Кипър. Българският треньор поднови договора си с местния АЕЛ, съобщи официалният сайт на клуба от Лимасол. Подписът между Петев и АЕЛ сложи край и на догадките къде ще продължи кариерата му. Петев бе спряган като сериозен кандидат да поеме “Левски”, а също така имаше вариант да подпише с азербайджанския “Габала

Бареков си хареса корупцията и енергетиката за ресори в Европарламента

Борбата с корупцията, енергетиката и социалната политика обяви за свои цели и задачи в Европейския парламент лидерът на "България без цензура“ и бъдещ евродепутат Николай Бареков. Това е казал той с след среща с лидерите на консерваторите Мартин Каланан и Франк Барет, в чиято парламентарна група Бареков и Ангел Джамбазки от ВМРО смятат да членуват. Джамбазки си харесал да влезе в комисията на Европарламена по външната политика, за oа води битка по условията, които ще се поставят пред присъединяването към ЕС на Сърбия, Турция и Македония. съобщава изданието на Бареков BNews. Лидерът на "България без цензура" се е похвалил, че към него и Джамбазки бил проявен интерес от различни фракции, тъй като били проевропейски депутати. В четвъртък ще стане ясно обаче дали двамата ще станат част от групата на консерваторите.

Николай Фенерски: Сделано в СССР

Годината е 1974. Гъстият, непроходим, червендалест и подпухнал комунизъм на Брежнев и компания, в който едно от най-забавните занимания е да крадеш държавен бензин или каквото там успееш да отмъкнеш. Няма кой да те хване, понеже всички са заети със същото. Държавният бензин е с различен цвят от продавания по бензиностанциите - за да се различава и крадците да бъдат залавяни. Това, разбира се, не се случва, всички са заети. Друго такова суперинтересно нещо по това време от световната история е да зяпаш „Ну, погоди“ и кинопрегледите, излъчвани преди филмите. А филмите са „Сандокан“, „Слонът, моят приятел“ и прочие индийски хитове. Нищо лошо нямаше в евтиния вкусен сладолед, евтината бира и незаключените врати на къщите. Нищо лошо нямаше и в празниците, когато на площада се събирахме всички. И като кажат „комунизмът бил такъв, комунизмът бил онакъв“, ограничавал свободата на човека, унижавал достойнството му и така нататък - дрън-дрън. Пък толкова сладко да си ни беше в онази кочинка, ех... Неблагодарници такива! Това, разбира се, не касае онези нещастни народи - унгарци, чехи и словаци. Това касае нас, живеещите в България. В деветия месец тази същата 1974 година родила мен Заченала ме в началото си около Нова година и след кратки родилни болки ме пръкнала на бял свят през септември. В преизказно наклонение съм, но всичко си спомням като вчера. Честна дума. Болките били кратки, понеже през септември се пръкват много неща и се е създал, така да се каже, навик за пръкване. Ранната есен е сезонът на урожая, сезонът на броенето на пилците, в този смисъл аз съм част от този урожай. Един от многото снопове сухи царевични стъбла. Баща ми е българин. Българите са смесица от славяни и прабългари. Славяните били кротки земеделци, а прабългарите - войнстващи номади. Като изключим хулиганските изцепки на дядо ми и чичо ми, други войнолюбиви черти в рода ми не знам да е имало. Е, като изключим и онзи старец, героя от Ботевата чета, дядо на дядо ми по баща. Дядо ми се казваше Христо, неговата майка Мария е била щерка на Кольо Черкеза. Трябва да ви разкажа повече за него някой път. Но той е просто изключение. А баща ми си е кротък земеделец и винопиец. Следователно е славянин. А може и тракиец да е. Знам ли и аз. Важното е, че има български паспорт и това го прави българин. Българинът Димитър отишъл на гурбет в СССР. СССР била огромна и могъща държава. Толкова могъща, че някъде далеч на север и изток живеели племена, които до моето раждане и след това не подозирали, че светът вече бил преживял втора световна война, а на власт е някой си Брежнев и неговата шайка тлъсти тюфлеци. В тази огромна, но пропаднала морално страна Димитър си живеел безопасно и щастливо в работническото общежитие, с водка, гъби и есетрова риба, строил сгради и подобни неща, които хората тогава правели на воля, без някой да ги ограничава или унижава. Там имало всичко и имало по много. Всичко в онази епоха било мащабно и железобетонно, плановете се изпълнявали в срок, а сроковете осигурявали спокойствие на всички, консумариатът тогава се наричал пролетариат. Тогава върху продуктите, произведени в тази страна, пишело „Сделано в СССР“. Този надпис бил знак за качество. Но не просто за някакво си качество. А качеството, символ на гиганта, на генетично обремененото стоглаво чудовище, изродът, който, въпреки че бил заченат в море от кръв, бил доста жизнеспособен. Бил железен като колело на валяк. Безпощаден като месомелачка. Стоок, сторък, лоясал, подпухнал и като че ли вечен. Като че ли. Но бил изрод, следователно бил обречен на изчезване. Ето на какво, значи, бил символ този надпис. Този надпис ми е изписан на челото. Жигосан ми е на задника. Татуиран ми е на рамото. Тъй като 1974 ме родила точно там, в онази страна. Майка ми и тя е смесица от разни племена, та не мога да я определя към коя нация спада. Но все пак съм европеид. С бяла кожа. Очите ми са дръпнати и тесни, което може да е в резултат на някоя забежка на баба ми. Когато бабичката раждала майка ми, била някъде накъм китайската граница. Украинката била омъжена за немецо-поляка, който ми се пада дядо. Трябва да си направя кръвен анализ и да говоря за себе си с проценти - 12,5 процента съм немец, например... И на вас хаил. После пък моята майка се озовала на края на света, в Полярния кръг, където белите нощи продължават от началото на май до края на юни. А тук-таме просветват северни сияния... Освен тия феномени там бил и феноменът Димитър, който вършел гореспоменатите приятни и безсмислени неща. Сделали после и мен. Там, в СССР. Омръзнало им да вършат безсмислици, затова. И решили и нещо смислено все пак. Макар че то какво излезло... Всичко, сделано в СССР, е вечно, издръжливо, нечупливо и неръждаемо. Има и някои недоразумения като Чебурашка и запорожец, но общо взето си е така. Ами съветските дрехи, часовници, тенджери под налягане и най-обикновени вилици! Продукти оригинали, ценни като ръчна изработка и безценни като антики от вавилонската епоха. Произведеното от съветския човек носи духа на времето, запечатал го е в себе си за вековете. Произведеното от съветския човек е попило от неговото овче щастие, от непукизма му, от страха му и от алкохолните съединения, които ежедневно поемал. Друг народ толкова страдание не може да понесе. И нашето не е било малко. Казвам нашето, понеже имам само една родина, тази от петдесетте северозападни процента. Сделано в СССР съм аз и много такива като мен. Плодовете на българо-съветската дружба се раждат в продължение на цяло десетилетие. А веднъж във влака до Горна Оряховица дочух един младеж с доста бяла кожа да казва на спътничката си, че е роден точно в онзи полярен град, където и аз. И още десетки такива, родени в Архангелск, Коми, Сиктивкар, Ленинград и Москва, познавам. Сделано в СССР. Майката - руски говорещ мелез, понеже в ония ширини чисти племена няма, а бащата - българо-славянин с тракийски корени. Нямаме никаква вина. Не са ни питали. Много сме. Предлагам на другите да поискаме статут на малцинство. И да зачитат правата ни като на малцинство. И да не си плащаме тока. Ех, че живот ще настане! Въпреки че не сме отделен етнос. Някакви експериментални хибриди без бъдеще. Мулета, катъри, улични превъзходни, без консерванти и ГМО. Не сме нация. Но все пак ни има. Коя е моята родина? СССР естествено. СССР завинаги! Долу Америка, долу НАТО и империалистите мръсни! Аз съм националист. Държа само и единствено на моята нация. Несъществуващата. Дето ми е в главата. Само там и никъде другаде. Аз съм шовинист, ултрапатриот, антивсичкоист, който заради своята имагинерна родина е готов и на тероризъм. Да тероризираме глупостта, съветски другари! Да тероризираме омразата на тези, които мразят, хейтват и плюят (циганите, евреите, американците, руснаците, турците, педалите) с приятелски усмивки и разбиране! С кротко приятелско кимане. Да живее българо-съветската дружба! Тоест ние. Да живеем ние, разбира се. Друго няма. Наздраве! Ааа, да не забравя. Тоя опит за есе е поздрав най-вече за тия... Да са ми живи и здрави всички тъпи парчета, които сега ще почнат най-анонимно и смело да се изразяват по голяма, малка и средна нужда тук отдолу. Носете си тоалетна хартия и пускайте водата, пичове, че има и гнусливи хора. Гнусливите хора, които разбират, че всичките бигбрадъри са едно цяло и че планът за обезлюдяване на България е успешен.

Ден преди да се задуши, 5-годишният Георги имал рожден ден

Един ден преди да се задуши  заедно с 3-годишното си братче Емо, Георги от Самоков празнувал рождения си ден. Той станал на 5 годинки. Това разказват за TV7 негови съседи.
Двете момченца били добре гледани, но семейството често страдало от липса на финанси. В нощта на злополуката празненството се провело на свещи, Един ден преди да се задуши  заедно с 3-годишното си братче Емо, Георги от Самоков празнувал рождения си ден. Той станал на 5 годинки. Това разказват за TV7 негови съседи. Двете момченца били добре гледани, но семейството често страдало от липса на финанси. В нощта на злополуката празненството се провело на свещи,

Правната комисия с ялово заседание за референдума

След двучасови мъки депутатите не стигнаха до никакво решение

Световноизвестният диригент Йордан Камджалов - един успял мъж на 33

"Мечтайте на 100%! Ако искате да постигнете поне 20, искайте много повече. Пожелавайте си абсурдни неща. Работата си е работа, талантът също, но човек трябва да иска невъзможното." Тези думи са на един мъж на 33. Той е успял - генерален музикален директор е в Хайделберг. Той е диригентът Йордан Камджалов.
Най-известният в момента успял човек от "Мечтайте на 100%! Ако искате да постигнете поне 20, искайте много повече. Пожелавайте си абсурдни неща. Работата си е работа, талантът също, но човек трябва да иска невъзможното." Тези думи са на един мъж на 33. Той е успял - генерален музикален директор е в Хайделберг. Той е диригентът Йордан Камджалов. Най-известният в момента успял човек от

Раждането на живо и здраве дете зависи от надлежното проследяване на бременността

В медицински комплекс „Д-р Щерев” проследяването на бременност се превръща от отговорност в радост
Нормалното протичане на едно раждане и спокойствието в родилната зала се кове по време на т.нар. женска консултация или проследяването на бременността. На свой ред прецизното проследяване при квалифицирани специалисти, В медицински комплекс „Д-р Щерев” проследяването на бременност се превръща от отговорност в радост Нормалното протичане на едно раждане и спокойствието в родилната зала се кове по време на т.нар. женска консултация или проследяването на бременността. На свой ред прецизното проследяване при квалифицирани специалисти,

Тренчев: Ако Борисов иска да разсипе ГЕРБ, да се коалира с ДПС

Чакат ни тежки месеци, защото държавата е много зле, а българските политици не са готови за смели решения, предупреди в интервю за Дарик лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Той даде за пример състоянието на енергетиката, дефицита в Здравната каса, дълговете на болниците.

Бъдещето на Южен поток не зависи от Сърбия

Бъдещето на Южен поток не се определя от Сърбия. Това заяви премиерът на северозападната ни съседка Александър Вучич на пресконференция в Берлин. Той...

Миков покани Плевнелиев в парламента

София /КРОСС/ Председателят на Народното събрание Михаил Миков покани президента на Република България Росен Плевнелиев да присъства в пленарната зала и да запознае народните представители с предложението си за провеждане на национален референдум. В писмото, адресирано до държавния глава, Михаил Миков отбелязва важността на позицията на президентската институция по актуалния въпрос за произвеждането на такъв референдум.Въпросите, предложени от Росен Плевнелиев за национално допитване, са свързани с възможността част от народните представители да се избират мажоритарно, с въвеждането на задължително гласуване и на такова по електронен път при произвеждане на избори и референдуми.

Дърво се стовари върху възрастен мъж в Морската градина

Огромно, старо дърво падна върху Алеята на възрожденците в Морската градина под Летния театър, когато мястото ври от хора. При инцидента бе ранен възрастен мъж, който бе откаран с линейка.

Меси иска да срещне Неймар на финала на Мондиала

/КРОСС/ Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси обяви, че иска да се срещне със съотборника си Неймар, на финала на Световното първенство по футбол.Меси сподели, че вече се е поучил от допуснатите грешки, и се надява Аржентина да не ги допуска повече на започващия след ден Мондиал."По начина, по който нещата изглеждат в момента, мисля, че да спечелим Мондиала е една съвсем реална цел", каза звездата на Барселона в телевизионно интервю.

Петев реши: Преподписа с АЕЛ

Ивайло Петев продължи договора си с АЕЛ (Лимасол). Двукратният шампион на България с “Лудогорец” до последно бе чакан в Баку, където трябваше да подпише контракт с азербайджанския “Габала”. Отделно се говореше за сериозен интерес към Петев от Румъния, Хърватия и от екзотични дестинации с апетитни финансови параметри. Ивайло Петев продължи договора си с АЕЛ (Лимасол). Двукратният шампион на България с “Лудогорец” до последно бе чакан в Баку, където трябваше да подпише контракт с азербайджанския “Габала”. Отделно се говореше за сериозен интерес към Петев от Румъния, Хърватия и от екзотични дестинации с апетитни финансови параметри.

Ден преди да се задуши, Георги станал на 5 години

Един ден преди да се задуши  заедно с 3-годишното си братче Емо, Георги от Самоков празнувал рождения си ден. Той станал на 5 годинки. Това разказват за TV7 негови съседи.
Двете момченца били добре гледани, но семейството често страдало от липса на финанси. В нощта на злополуката празненството се провело на свещи, Един ден преди да се задуши  заедно с 3-годишното си братче Емо, Георги от Самоков празнувал рождения си ден. Той станал на 5 годинки. Това разказват за TV7 негови съседи. Двете момченца били добре гледани, но семейството често страдало от липса на финанси. В нощта на злополуката празненството се провело на свещи,

Външно предупреждава лизинговите автомобили, пътуващи през Гърция

Необходими са оригиналните І-ва и ІІ-ра част на свидетелството за регистрация

Анди Мъри започна с победа защитата на титлата в "Куинс"


Миналогодишният шампион и трикратен носител на трофея Анди Мъри започна успешно защитата на титлата от турнира на тревни кортове в "Куинс".

Шотландецът победи французина Пол-Анди Матийо с 6:4, 6:4 в първия си мач на трева за сезона и първи с новия си треньор Амели Моресмо. Той реализира по един пробив в двата сета, спаси и трите точки за пробив, открили се пред съперника, и стигна до успеха за 1.27 часа. 

"Радвам се, че се завръщам в "Куинс", тъй като пазя много добри...

Програмата на мачовете от Световното първенство в Бразилия

БНТ ще излъчи 64-те мача от Световното първенство в Бразилия, което започва с церемонията по откриването в четвъртък от 21:15 часа.   Първият мач от надпреварата е в четвъртък от 23:00ч. в Сао Пауло веднага след церемонията по откриването и ще противопостави домакина Бразилия и Хърватия може да бъде наблюдаван пряко по БНТ.  Последният финален мач на първенството ще се състои на 13 юли в Рио де Жанейро на митичния стадион "Маракана" и българските зрители ще могат да го проследят пряко по БНТ. 12.06.2014 23:00 Бразилия – Хърватия, Сао Пауло /пряко/ БНТ Спорт 13.06.2014 19:00 Мексико – Камерун, Натал /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Испания – Холандия, Салвадор /пряко/ БНТ Спорт 14.06.2014 01:00 Чили – Австралия, Куиаба /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Колумбия – Гърция, Бело Оризонте /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Уругвай – Коста Рика, Форталеза /пряко/ БНТ Спорт 15.06.2014 01:00 Англия – Италия, Манаус /пряко/ БНТ Спорт 04:00 Кот д‘Ивоар – Япония, Ресифе /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Швейцария – Еквадор, Бразилия /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Франция – Хондурас, Порто Алегре /пряко/ БНТ Спорт 16.06.2014 01:00 Аржентина – Босна и Херцеговина, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Германия – Португалия, Салвадор /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Иран – Нигерия, Куритиба /пряко/ БНТ Спорт 01:00 Гана – САЩ, Натал /пряко/ БНТ Спорт 17.06.2014 19:00 Белгия – Алжир, Бело Оризонте /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Бразилия –Мексико, Форталеза /пряко/ БНТ Спорт 18.06.2014 01:00 Русия – Южна Корея, Куиаба /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Австралия – Холандия, Порто Алегре /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Испания – Чили, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 19.06.2014 01:00 Камерун – Хърватия, Манаус /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Колумбия – Кот д‘Ивоар, Бразилия /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Уругвай – Англия, Сао Пауло /пряко/ БНТ Спорт 20.06.2014 01:00 Япония – Гърция, Натал /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Италия – Коста Рика, Ресифе /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Швейцария – Франция, Салвадор /пряко/ БНТ Спорт 21.06.2014 01:00 Хондурас – Еквадор, Куритиба /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Аржентина – Иран, Бело Оризонте /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Германия – Гана, Форталеза /пряко/ БНТ Спорт 22.06.2014 01:00 Нигерия – Босна и Херцеговина, Куиаба /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Белгия – Русия, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 22:00 Южна Корея – Алжир, Порто Алегре /пряко/ БНТ Спорт 23.06.2014 01:00 САЩ – Португалия, Манаус /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Холандия – Чили, Сао Пауло /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Австралия – Испания, Куритиба /пряко/ БНТ 2 23:00 Камерун – Бразилия, Бразилия /пряко/ БНТ 2 23:00 Хърватия – Мексико, Ресифе /пряко/ БНТ Спорт 24.06.2014 19:00 Италия – Уругвай, Натал /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Коста Рика – Англия, Бело Оризонте БНТ 2 23:00 Гърция – Кот д‘Ивоар, Форталеза /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Япония – Колумбия, Куиаба /пряко/ БНТ 2 25.06.2014 19:00 Нигерия – Аржентина, Порто Алегре /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Босна и Херцеговина – Иран, Салвадор /пряко/ БНТ 2 23:00 Хондурас – Швейцария /пряко/ БНТ 2 23:00 Еквадор – Франция, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 26.06.2014 19:00 САЩ – Германия, Ресифе /пряко/ БНТ Спорт 19:00 Португалия – Гана, Бразилия /пряко/БНТ 2 23:00 Алжир – Русия, Куритиба /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Южна Корея – Белгия, Сао Пауло /пряко/ БНТ 2 Осминафинали 28.06.2014 19:00 Победител Група А – Втори Група В, Бело Оризонте /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Победител Група C – Втори Група D, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 29.06.2014 19:00 Победител Група B – Втори Група А, Форталеза /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Победител Група D – Втори Група C, Ресифе /пряко/ БНТ Спорт 30.06.2014 19:00 Победител Група Е – Втори Група F, Бразилия /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Победител Група G – Втори Група H, Порто Алегре /пряко/ БНТ Спорт 01.07.2014 19:00 Победител Група F – Втори Група Е, Сао Пауло /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Победител Група H – Втори Група G, Салвадор /пряко/ БНТ Спорт Четвъртфинали 04.07.2014 19:00 Победител Мач 53 – Победител Мач 54, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Победител Мач 49 – Победител Мач 50, Форталеза /пряко/ БНТ Спорт 05.07.2014 19:00 Победител Мач 55 – Победител Мач 56, Бразилия /пряко/ БНТ Спорт 23:00 Победител Мач 51 – Победител Мач 52, Салвадор /пряко/ БНТ Спорт Полуфинали 08.07.2014 23:00 Победител Мач 57 – Победител Мач 58, Бело Оризонте /пряко/ БНТ Спорт 09.07.2014 23:00 Победител Мач 59 – Победител Мач 60, Сао Пауло /пряко/ БНТ Спорт Мач за 3-то място 12.07.2014 23:00 Загубил Мач 61 – Загубил Мач 62, Бразилия /пряко/ БНТ Спорт Финал 13.07.2014 22:00 Победител Мач 61 – Победител Мач 62, Рио де Жанейро /пряко/ БНТ Спорт 

БСП и ДПС в спор за изборния референдум, оставиха въпроса без решение


Комисията по правни въпроси в парламента остави без решение искането на инициативния комитет за организиране на референдум за промени в изборното законодателство. С гласовете на БСП и ГЕРБ комисията отхвърли проект за решение, с който предлага на парламента да не организира референдум. Искането за отхвърлянето на референдума беше подкрепено от ДПС и "Атака".

Гласовете на ДПС и "Атака" пък не стигнаха, за да се приеме предложението на депутатите от левиците трите въпроса за референдума да бъдат разгледани поотделно.

Комисията остави на пленарната зала в четвъртък да изготви проект на решение по искането инициативния комитет. Предложените въпроси са за мажоритарен избор на част от депутатите, задължително гласуване и за дистанционно гласуване по електронен път.

В дебатите управляващите бяха разделени, четири месеца след като БСП отхвърли искането за допитване по същите въпроси, предложени от президента. Депутатите от левицата защитиха идеята за задължителен вот с аргумента, че избирателната активност намалява. Настояваха обаче задължението да е само за гласуващите на територията на България и само при парламентарни избори. И да има санкции, ако то не бъде изпълнено.

Четин Казак и Хамид Хамид от ДПС отстояваха старата теза на партията си, че трите въпроса са несъстоятелни – първият не е достатъчно конкретен, вторият превръща правото на гражданите да гласуват в задължение, в противоречие с Конституцията, а по третия – електронното гласуване не дава гаранции, че тайната на вота ще бъде спазена. Казак все пак направи уговорката, че ако въпросът за мажоритарния въпрос е формулиран по-конкретно, той "няма проблем с него"

Комисията изслуша председателя на инициативния комитет проф. Георги Близнашки, който посочи, че ако е нужно въпросът за мажоритарния вот може да бъде конкретизиран и предложи смесена система със 120 мажоритарно избрани и 120 пропорционално избрани депутати.

Според Близнашки все пак задължителното гласуване изисква промяна в Конституцията, тя обаче е в правомощията на парламента.

Песков: Преговори между Русия и Украйна на високо ниво в близко бъдеще не се планирани

/КРОСС/ Срещи и преговори между Русия и Украйна на най-високо ниво, за които съобщи европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, не се планират нито в сряда, нито в близко бъдеще, тъй като не са постъпвали съответните предложения. Това заяви говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков."Руската страна не е получавала покани за срещи и преговори", подчерта Песков.В същото време той добави, че руската страна възнамерява да изясни какво е имал предвид Йотингер. Припомняме, че по-рано днес в Брюксел европейският комисар каза, че въпросът за газа ще бъде обсъден от руския президент Владимир Путин и украинския му колега Петро Порошенко. Предишните преговори за газа между Русия, Украйна и ЕС се провеждаха на ниво енергийни министри.

БСП бламира Станишев и го остави да я води към нова изборна загуба

Патова изглежда ситуацията в БСП след заседанието на националния й съвет във вторник. Повечето членове на съвета са наясно, че партията е обречена начело със Сергей Станишев, но и отказва да му вземе оставката заради задаващите се предсрочни избори, както и поради отсъствието на достатъчно убедителна алтернатива.   На продължилия 8 часа пленум, първи след загубата на евроизборите, които са десети поред, които БСП губи за 13-те години лидерство на Станишев, социалистите на практика го бламираха. Те отказаха да му гласуват вот на доверие, отхвърлиха предложението му за избори през юли и оставка на кабинета още тази седмица. На практика пленумът остави нещата такива, каквито са, давайки мандат на Станишев в качеството му на председател на БСП, да преговаря с другите политически сили и президента за датата на предсрочните избори. Никой не се е обявил за спешно свикване на партиен конгрес и избор на нов председател.   Когато вотът се очертава да бъде съвсем скоро, а партията е отслабена, участваща в управление, в което не е фактор и черпи само негативи, да сменим сега и лидер ще бъде пагубно за БСП, смятат народни представители.   Те прогнозират, че БСП ще има не повече от 50 народни представители в следващия парламент (при 83-ма сега), като това бил оптимистичният вариант. А песимистичният бил да имат още по-малко депутати, ако сега свалят Станишев.   Едновременно с това в БСП са категорични, че са бламирали лидера си във вторник: "Искаше вот на доверие, който ние формално като Национален съвет не можем да му дадем, защото такъв вот се дава от конгрес. Така че имахме формална възможност да му откажем".   Но все пак Станишев е получил някаква легитимация "поне да изглежда като лидер", тъй като е гласувано предложението да води партията на следващите избори. Националният съвет обаче е изискал промени в Изпълнителното бюро. "Когато смени тясното ръководство и пак загуби изборите, ще можем да се отървем от него и неговото семейство", казват социалисти.   Те също смятат, че са дали ясни знак на лидера си с факта, че в политическите документи са записали като една от причините за загуба на изборите "политическата грешка" с избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Друг ясен знак към Станишев бил ясният отказ на Националния съвет да обвини за всичко правителството на Орешарски.   "Изпълнителното бюро ни предложи да запишем, че кабинетът е корумпиран и се действа задкулисно. Нали ние стоим зад този кабинет, по-добре като ще говорим за задкулисие, да кажем кой е част от него, но и затова ще дойде време", казват от партията.   Междувременно бившият вицепремиер в кабинета "Сакскбобургготски" и настоящ член на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев обясни в ефира на Дарик: "Резултатите от този пленум бяха тежко бламиране на Станишев, защото на първия въпрос - искане на доверие, Националният съвет взе решение за промени в Изпълнителното бюро и със срок 14 дни. Второ, Националният съвет не прие негативната оценка за правителството. Трето, по отношение на искането за дата на изборите, Националният съвет взе решение за провеждане на консултации и четвърто, много директно се говори за конгрес".   "Трябва да го кажем съвсем директно - бяха допуснали изключително тежки политически грешки от председателя на партията. На този пленум нямаше как да не се коментират тези тежки грешки. Нито Националният съвет, нито редовите членове на БСП им стана ясно как бе конструирано това управляващо мнозинство, как бе конструиран Министерски съвет, кой и защо предложи Пеевски за председател на ДАНС. Ние се докарахме до ситуация, в която Сергей Станишев взима еднолични решения - това, което цялата партия трябва да отговаря", каза още Костадин Паскалев. "Изказвания от типа на "изкупителна жертва" и "изтривалка" са недопустими за един лидер на БСП. Фактически поне в моите очи той престана да бъде такъв. Действията в рамките на последните две седмици на Станишев бяха унищожителни за БСП, но съхранителни за самия него. Ясно е, че през юли не може да има избори, така че пътят към ада е затворен на този етап. Оставането на Станишев председател на БСП може би е пътят към ада. При тази ситуация смятам, че такива избори ще бъдат изключително тежка загуба за БСП", допълни той. На въпроса има ли алтернатива в БСП, той заяви, че вчерашния пленум е доказал, че има.   "Смятам, че е полезно за Станишев да предприеме конкретни организационни действия, свързани с неговата оставка, в противен случай той води БСП към унищожение", каза Паскалев.   Той окачестви като "тежка политическа грешка" на Станишев, че не е свикал пленума на партията още в първия ден след евроизборите. "На него трябваше да се обявят предсрочни избори, но след около година с три важни задачи - завършване на преговорите с Брюксел по финансовата рамка на новия програмен период, проектът "Южен поток" и бюджетът за следващата година", обясни Паскалев. Според него мълчанието на лидера на левицата е дало основание на ДПС да заяви позиция за предсрочен вот. По думите му така и не било обявено защо Пламен Орешарски трябва да подава оставка, той провалил ли се е в управлението. Премиерът трябва да прецени кога да подаде оставка след консултации с ДПС и БСП, смята Костадин Паскалев. Според него обаче е абсурд президентът да свиква КСНС за датата на изборите в момент, в който правителството все още не е подало оставка.   В БСП смятат, че тезата за бързите избори в разгара на лятото, лансирана от Сергей Станишев, обслужва само личните му амбиции и цели. Шокирайки съпартийците си с такава инициатива, той се опитал да отвлече вниманието на пленума от провала на евроизборите и собствената си отговорност за това.   Според друга теория пък парламентарни избори до края на юли ще гарантират на Станишев сигурността на мястото в Европейския парламент, тъй като Народното събрание тук ще се разпусне и той може спокойно да стане евродепутат. "По този начин ще си има резервен вариант и ще си изпее лебедовата песен", твърдят от "Позитано".

Пропада път пред детска градина във Варна

Пътната отсечка пред входа на новостроящата се Целодневна детска градина „Жирафче“ на ул. „Д-р Басанович“ пропада. Това установи проверка на „Черно море“, предизвикана от читателски сигнал. Появилата се дупка е с дълбочина над 30 см.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване