Швейцарска компания влага 2 млн. лева у нас

Над 2 млн. лева ще бъдат инвестирани у нас от швейцарската компания "Райхле и Де Масари България Пръдакшън". Средствата ще бъдат вложени за...

Бъдещето на "Южен поток" не зависи от Сърбия, заяви Александър Вучич


Сръбският премиер Александър Вучич заяви днес на пресконференция в Берлин, че бъдещето на проекта "Южен поток" не зависи от Сърбия, а от споразумението между Русия и Европейския съюз, предаде ИТАР-ТАСС.

На въпрос на журналист дали Сърбия ще продължи строителството на газопровода на сръбска територия Вучич отговори, че бъдещето ще покаже реален ли е този проект.

Той подчерта, че Сърбия се намира в "специфично положение", тъй като руският "Газпром" е собственик на контролния...

Орешарски подава оставка във вторник?

Орешарски подава оставка във вторник?

Премиерът Пламен Орешарски е готов да подаде оставка във вторник, твърди bTV. Министър-председателят обмислял да я подаде след Консултативния съвет при президента Росен Плевнелиев.

Очаква се тогава да стане ясна и датата на предсрочните избори.

Кънев: БСП са непотребни за ДПС; нямат крачка на запад от Трън

БСП вече плати огромна политическа цена; ако бяха подали оставка миналата година, щяха да си повторят резултата и да съхранят партията. Стискаха властта, не подобриха живота на нито един българин и платиха цената, каза по БТВ Радан Кънев от РБ.

Лилия Абаджиева, Варна: "Скъперникът" - желанието за притежание е доведено до булимия

Една от най-приветстваните от варненци и гости на град Варна постановка по време на МТФ „Варненско лято“ 2014 бе „Скъперникът“ на Малък градски театър "Зад канала". С режисьорът Лилия Абаджиева разговаря Зорница Кънчева - Как дойде изборът на текст? Какво Ви мотивира да поставите Молиер? - Аз съм правила един опит по Молиер още като бях в трети курс в НАТФИЗ.

Наложиха 40% данък върху рекламата в унгарските медии

След идването на власт на правителството на Виктор Орбан през 2010 г. подобна политика беше приложена в сектора на далекосъобщенията, разпространителската мрежа, енергетиката и банките

Ръководството на КТБ на разпит в прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа“

Членове на ръководството на Корпоративна търговска банка (КТБ) са били извикани на разпит в прокуратурата. Информацията беше потвърдена от Главната прокуратура, съобщи „Дневник“. Проверката е назначена от главния прокурор Сотир Цацаров по сигнала на „Протестна мрежа“ за организирана престъпна група срещу председателя на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков. От прокуратурата засега не обявяват колко и кои членове на ръководството на КТБ са били привикани на разпит, като не потвърждават и дали самият Цветан Василев е бил повикан в прокуратурата. Шефът на Столичната следствена служба отказа да даде информация по въпроса. Сигналът на „Протестна мрежа“ беше подаден в края на февруари. Според сигнала банката отпуска на свои клиенти кредити, които многократно надхвърлят законовите ограничения. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че в сигнала на „Протестна мрежа“ има твърдения, които изискват данни от Комисията за финансов надзор и от „Банков надзор“, и че е поискал с писмо до НАП разкриване на данъчна тайна за част от данните на агенцията. След подаването на сигнала Цветан Василев поиска препис от него, но не успя да го получи, и подаде сигнал за набедяване срещу „Протестна мрежа“ в Софийска градска прокуратура. В сигнала на „Протестна мрежа“ е включена още информация за Делян Пеевски и за Николай Бареков.

Оставката на Орешарски - във вторник?

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник – след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Макдоналдс" заложи на триковете в рекламата си за световното (видео)


Веригата ресторанти за бързо хранене "Макдоналдс" сформира собствен мини "дрийм тийм" от технични футболисти точно преди старта на световното първенство в Бразилия.

Пет дриблиращи звезди от всички полове и възрасти присъстват в рекламния клип на компанията, заснет на различни места в страната домакин на шампионата.

Възрастен мъж изненадва плажуващите туристи, като оставя електрическата си инвалидна количка и показва акробатичните си умения, докато младеж прави трикови...

Правната комисия на НС не стигна до решение за референдум по изборното законодателство

Михаил Миков покани президента да представи пред депутатите предложението си за референдум за задължителния и електронен вот


Без съгласие за референдум за изборното законодателство

Депутати в правната комисия не се разбраха, утре обсъждат допитването в пленарна зала


Унгарският парламент одобри данък намордник на медиите

Унгарският парламент одобри днес данъка реклами, които според критиците ще удари свободата на словото и ще парализира медийния сектор.

Меркел: кризата още не е свършила

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че безпрецедентните мерки на Европейската централна банка (ЕЦБ) срещу дефлацията показват, че финансовите трудности на Европа не са приключили.

Правим 20 търговски представителства в чужбина

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката в размер на 2 млн. лв., с които ще се осигури издръжката и откриването на нови служби по търговско-икономическите въпроси (СТИВ).

bTV: Орешарски готов да подаде оставка във вторник?

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник – след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Това е научила bTV от свои източници.
Днес министър-председателят закъсня за разискванията около вота на В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник – след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Това е научила bTV от свои източници. Днес министър-председателят закъсня за разискванията около вота на

bTV: Орешарски готов да подаде оставка във вторник?

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник – след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Това е научила bTV от свои източници.
Днес министър-председателят закъсня за разискванията около вота на В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник – след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Това е научила bTV от свои източници. Днес министър-председателят закъсня за разискванията около вота на

16 екипа на Спешна помощ обслужват София

София /КРОСС/ Към момента в София работят 16 спешни екипа, през нощта на дежурство ще останат 15 линейки. В последните няколко дни работят от 12 до 19 екипа, обяви пред медиите временно изпълняващият длъжността шеф на столичната Спешна помощ д-р Александър Златанов. Към момента мисля, че можем да сме спокойни, добави той. „Няма допуснати забавяния и проблеми при обслужването на хората, които имат нужда", каза още Златанов. По думите му 30 линейки в столицата разполагат с нужното оборудване, 26 от тях са снабдени с дихателни апарати.„От 20-те линейки, които бяха напълно оборудвани успяхме със собствен ресурс, изваждайки наличната техника, проверявайки за годност сме оборудвали 30 линейки с дефибрилатор, ЕКГ, аспиратор, кислород, както и 26 от тях имат и дихателни апарати. Създали сме обстановка, в която ако по време на дежурство дефектира някои от тези апарати много бързо може да бъде заменен с резервен такъв, оставен на достъпно място в аптеката", каза още Златанов.Той подчерта, че откакто е поел ЦСМП - София, няма уволнени служители на спешното звено, няма обаче и нови назначения. Търсят и начини за попълване на незаетите щатни бройки, тъй като почти половината щатове за лекари са непопълнени.

ЕК разследва Apple, Starbucks и Fiat за укриване на данъци

Европейската комисия (ЕК) разследва корпоративните данъчни практики в Ирландия, Холандия и Люксембург и в частност сделки, които тези страни са...

Мира Радева: Има колеги, които станаха партийни идеолози

Мира Радева: Има колеги, които станаха партийни идеолози

Цялото това управление беше управление на инат. Сергей Станишев не може да решава, кога да се проведат изборите. това показва загуба и на последните капки достойнство. Това каза в предаването "Дневен ред" по TV7 социологът Мира Радева.

Заедно с нея гост беше колегата й Цветозар Томов. Двамата коментираха последните политически събития страната. Мая Манолова призна, че решението за предсрочните избори ще се вземе на КСНС при президента. Според мен най-добрата дата е края на септември или началото на октомври. БСП трябва да седне и да преосмисли нещата, каза още тя. Много е трудно да се прогнозира какъв ще бъде формата на следващото Народно събрание.

Едно е ясно- избирателната активност ще бъде по-висока. БСП достигнаха дъното на евроизборите. Не е ясно какво ще се случи с АБВ. България без цензура също могат да загубят гласове при по-висока изборна активност.

Има много въпросителни и истерията е голяма. Не е ясно какво ще стане и с гласовете подадени за партии, които няма да влязат в парламента. Не трябва да се изключва едно управление на ГЕРБ и Реформаторския блок, обясни Радева. Не искам да коментирам социологическите проучвания преди евроизборите. Има социолози, които си свършиха работата много качествено и познаха победата на ГЕРБ. Имаше и такива, които по-принцип не са социолози. Те са идеолози на различни партийни желания. Хората се опариха от подобен тип социология, завърши Радева.

Избори не могат да се проведат на 20 юли, категоричен беше и Томов. Технически е много трудно да стане това. Аз искам българските политици да обяснят, защо искат да променят цялото изборно законодателство, за да се случат тези избори в края на юли. Не мисля, че има нов политически влиятелен обект до предсрочните избори. 8 партии имат реални шансове да влязат в парламента, разкри той. Това управление беше определено успешно.

Тези избори могат да качат резултатите на десните партии, защото ще се гласува за смяната на самото управление. В България на парламентарните избори винаги има висока избирателна активност. Аз очаквам, че ще гласуват между 3,5 млн. и 4 млн. граждани.

Трябва да помислим как да облекчим гласуването за сънародниците ни зад граница, категоричен беше Томов.

Бивша общинска служителка, измамила стотици варненци, получи условна присъда

Бивша общинска служителка, измамила стотици варненци, получи условна присъда

3 години лишаване от свобода, отложено с 5 годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба е наказанието, което Варненският окръжен съд присъди на бившата общинска служителка Корнелия Петкова, която при условията на продължавано престъпление и като длъжностно лице измамила повече от 300 физически и юридически лица и им причинила вреди на обща стойност 295 721 лева, пише "Петел".

Подсъдимата се възползва от привилегията на съкратеното съдебно следствие, призна вината, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт. Първата съдебна инстанция призна вината на бившия Старши и Главен инспектор в отдел "Събиране, обезпечаване, ревизии и контрол" при Община Варна Корнелия Петкова затова, че от март 2007 година до март 2010 година, като длъжностно лице, за да набави имотна облага за себе си, измамила повече от 300 физически и юридически лица, които са плащали дължимите местни данъци и такси. Законът определя причинените на гражданите и фирмите щети, които са близо 300 000 лева като вреда в особено големи размери. Съдът присъди на Петкова глоба в размер на 1000 лева и съдебни разноски за 1137 лв.

Пресслужбата на съда припомня, че скандалът с общинската служителка и разследването на казуса започна през март 2010 година, когато в Дирекция "Местни данъци и такси" в Община Варна се получил сигнал от Началник отдел "Касови и безкасови приходи", че е констатирано издължаване на суми по индивидуални партиди на данъчно задължени лица, без парите реално да са влезли в общинския бюджет.

Петкова, която тогава е работила в км. "Приморски" е обслужвала граждани и юридически лица, които са й предоставяли парите за дължимите от тях местни данъци и такси. В много от случаите тя приканвала граждани, които чакали на опашка пред гишетата да платят данъците си, да го направят при нея, за да спестят време.

Срещу получените суми инспекторката издавала и подпечатвала документ за платени данъци. В компютърната система обаче отбелязвала, че парите са приведени по банков път. За това документно престъпление, извършено чрез намеса в компютърния продукт(програма) и то без знанието на компетентните специалисти, ВОС присъди на Корнелия Петкова наказание 1 година "лишаване от свобода", като определи тя да изтърпи по-тежкото от двете наказания - 3 години"лишаване от свобода", отложено с 5 годишен изпитателен срок.

Разследването на крупната измама продължи близо 4 години заради огромния брой на пострадалите физически и юридически лица, като обвинителният акт влезе във ВОС през м. април тази година.

Присъдата на първата съдебна инстанция подлежи на въззивен контрол пред Апелативен съд Варна.

Чобанов за вота: Претоплен безсолен тюрлюгювеч

Мотивите за вота и самият вот могат да бъдат оприличени на претоплен тюрлюгювеч, който продължава да бъде безсолен. Това заяви финансовият министър Петър Чобанов по време на дебатите по вота на недоверие заради провал в „неговия” сектор – финансовата политика.

ДКЕВР цака топлофикациите със собствените им ценови заявления

Топлофикациите масово са поискали от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) увеличение от 1 юли на цените на произвежданата от тях топлоенергия и електроенергия с повече от предложеното от регулатора, макар във вторник да заявиха, че намерението на ДКЕВР да вдигне средно с 10 процента цената на праното ще доведе до отлив на клиенти и ще влоши финансовото им състояние. От Асоциацията на топлофикационните дружества казаха, че според тях поскъпването трябва да е с 5-6 процента, като в същото време цената на произведената по комбиниран начин трябва да се намали с по-малко от планираното от държавната комисия. В крайна сметка ДКЕВР публикува в сряда на сайта си сравнителни таблици със собствените си разчети за цените на тока и парното на топлофикациите от 1 юли и предложенията на самите дружества, от които става ясно, че те всъщност са поискали вдигане и на двата типа тарифи и то с повече от намерението на регулатора. От "Далкия-Варна" обаче реагираха на разчетите с изявлението, че ДКЕВР е посочила в таблицата грешна цена и дружеството е поискало в заявлението си от края на март да продава топлинната си енергия за 78 лв/МВтч, без ДДС, а не посочената сега от комисията сума от 89.91 лв/МВтч, коментира шефът на "Далкия-Варна" Тодор Николов. Според изнесените от регулатора данни само топлофикациите в София, Велико Търново и  "Софиягаз" са поискали по-ниски от определените им от ДКЕВР тарифи, по които да продават топлинната си енергия. За изкупувания по преференциални цени ток, произведен заедно с топлоенергията, исканията на всички дружества от отрасъла са по-големи от определените им от ДКЕВР тарифи, като при някои дружества разликата стига да 50%. Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Илия Николаев коментира пред Mediapool, че това, което ДКЕВР е обявила в сравнителните си таблици, са изчисления по модела на комисията за формиране на цената на топлинната и електроенергията. По думите му има елемент на спекулация с технологията на ценообразуването в сектора "Топлоенергетика" и публикуването на таблиците е "объркващо и подвеждащо". Николаев обясни, че посочените от регулатора искани от дружествата цени са резултат на изчисления на редица технологични разчети, прогнози за продажби и необходимите приходи, съдържат условни величини и показват какви би трябвало да са цените на топлофикациите, но крайните тарифи винаги се били определяни след дискусия с ДКЕВР. Той посочи още, че тези цени се получават от модела на ценообразуване, с който работи ДКЕВР, която сега некоректно искала да покаже с обявяването на техните прогнози колко тя е добра, а топлофикациите как искат по-голямо поскъпване на парното и тока. Коментарът му обаче оставя по-скоро впечатлението, че топлофикациите са се подвели да продължат да прилагат подхода на ценообразуването от предишни състави на ДКЕВР, който беше "искай повече, за да ти дам нужното, я пред обществото да излиза, че те режа".   В крайна сметка излиза, че ако ДКЕВР беше одобрила исканите цени на топлофикациите, те щяха да се повишат значително повече, докато комисията е изчислила само повишение между 6 и 19 на сто за топлоенергията, и намаление на тарифата на електроенергията между 11 и 39 процента по-ниско от заявеното от дружествата.

ЕС таксиджии гневни на "копърки" и е-услуги

Около 10 000 от емблематичните лондонски черни таксита се очакваше да се съберат късно в сряда на централния Трафалгар скуеър. Стотици таксиджии в Париж пък блокираха летищата на френската столица по време на сутрешния час пик. Протестите са срещу конкуренция от незаконни таксита и от новите предизвикателства на технологиите. Около 10 000 от емблематичните лондонски черни таксита се очакваше да се съберат късно в сряда на централния Трафалгар скуеър. Стотици таксиджии в Париж пък блокираха летищата на френската столица по време на сутрешния час пик. Протестите са срещу конкуренция от незаконни таксита и от новите предизвикателства на технологиите.

Хю Джакман си обръсна главата заради роля

45-годишният актьор, който снима сцени от филма в Англия, разкри новия си външен вид в социалните мрежи

Групата на радикалната левица в ЕП ще има 52-ма депутати

Групата на радикалната левица в новия Европейски парламент, в която влизат партии като Ди Линке (Левите), Сириза и Ляв фронт, обяви, че наброява 52-ма депутати - доста повече в сравнение с 35-те й депутати в досегашния състав на Европарламента, предаде Франс прес.   В новоизбрания парламент към групата на радикалната левица се включват евродепутатите от гръцката партия Сириза, спечелили изборите в Гърция, и испанците от Подемос (Можем), излъчени от протестното Движение на възмутените.   Европейската обединена левица, както се нарича официално групата, е получила подкрепа и от германските и холандските евродепутати от Партията за защита на животните и от независимия ирландски евродепутат Люк "Минг" Фланаган, сред чиито каузи е узаконяването на канабиса.   "Нямаме търпение да заработим с новите леви сили, за да се чуе силно в Европейския парламент гласът на бедните, маргинализираните, безработните и младите, както и на социалните движения и работниците", заяви председателката на групата Габи Цимер.   Сред приоритетите на радикалните леви евродепутати е борбата срещу проекта за договор за трансатлантическа свободна търговия, по който се водят преговори между ЕС и САЩ.

Почина един от собствениците на "Night Flight”

43-годишният Константин Александров е починал след инцидент


Тити напусна федерацията

Константин Папазов даде оставка от управителния съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ). Това треньорът на “Левски” направи с отворено писмо ден след драматично заседание на управата.

В емоционално обръщения Тити обявява, че се оттегля, за да успокои баскетболната общественост, че не той ръководи федерацията. “Ако това беше така, едва Константин Папазов даде оставка от управителния съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ). Това треньорът на “Левски” направи с отворено писмо ден след драматично заседание на управата. В емоционално обръщения Тити обявява, че се оттегля, за да успокои баскетболната общественост, че не той ръководи федерацията. “Ако това беше така, едва

Пускат "Цариградско шосе" в срок

Въпреки забавянето с месец по ремонта на едното платно от „Цариградско шосе“, движението по булеварда ще бъде пуснато в срок до 15-ти септември. Това...

Джихадистите завзеха нови градове в Ирак

Европейският съюз (ЕС) и Лигата на арабските държави (ЛАД) призоваха демократичните сили в Ирак да се обединят срещу джихадистите, които започнаха голяма офанзива срещу правителството в Багдад. "...

Словения ще избира нов парламент на 13 юли

Конституционният съд на Словения потвърди днес, че в страната ще се произведат предсрочни парламентарни избори на 13 юли. По този начин беше потвърдено решението на държавния глава Борут Пахор. Той ра...

Наблюдатели на ОССЕ продължават да са в плен на сепаратистите в Украйна

Генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Ламберто Дзаниер призова за незабавното освобождаване на осмината наблюдатели на ОССЕ, изчезнали в обхванатата от размирици Източна Украйна преди около две седмици, предаде Ройтерс.   "Намирам това за неприемливо. Мисля, че всички ние би трябвало да настояваме за тяхното незабавно и безусловно освобождаване", каза Дзаниер на среща с руския външен министър Сергей Лавров в Москва.   Говорител на ОССЕ в Киев заяви по-рано през юни, че организацията преговаря с различни въоръжени групи в Украйна за освобождаване на наблюдателите, за които се предполага, че са в добро състояние.   ОССЕ загуби връзка с два от своите екипи с наблюдатели в края на май в Източна Украйна, където украинската армия води ожесточени боеве с проруски бойци, припомня Ройтерс.   Група от наблюдатели от специалната мисия на ОССЕ прекрати наблюдението си в Луганск заради опасната ситуация в източния украински град, се казва в доклад на мисията, цитиран от ИТАР-ТАСС.   Що се отнася до Донецк, в доклада се отбелязва, че там няма съществена промяна на положението със сигурността.

ECR предлага мюсюлманин за председател на Европарламента

/КРОСС/ Групата на Европейските консерватори и реформисти - ECR, в Европарламента предложи Сайед Хайдер Карим, който през 2005 г. стана първият британски мюсюлманин евродепутат за следващ председател на Европейския парламент.  Групата на консерваторите преговаряше за членство с българските евродепутати от „България без цензура".

Тренчев: Ако Борисов иска да разсипе ГЕРБ, да се коалира с ДПС

София /КРОСС/ Чакат ни тежки месеци, защото държавата е много зле, а българските политици не са готови за смели решения, предупреди в интервю за Дарик лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Той даде за пример състоянието на енергетиката, дефицита в Здравната каса, дълговете на болниците.По думите на Тренчев страната отново е забързала темпото на изборния цикъл както през 90-те години на миналия век. Той повтори тезата си за нуждата от Велико народно събрание и нов основен закон, защото по думите му „има системна грешка в българския политически модел и тя се крие в настоящата Конституция, която винаги ще генерира кризи"."По настоящата Конституция, не не можем да отлепим. Не искам да плаша читателите, обаче се очертава една твърде мрачна картина за близкото бъдеще", каза синдикалният лидер.България не е Белгия, където може две години да няма правителство, но нещата си работят, напомни той. "При нас политиката в икономиката е много голяма и без политически решения, без хора, овластени да вземат решения, нещата блокират невъзвратимо и проблемите се задълбочават", коментира Тренчев.Изпадаме в безвремие, каза президентът на КТ "Подкрепа" и изрази категоричното си мнение, че изборите трябва да са колкото се може по-рано. "Очертават се отделно вече политически твърде противоречиви и сложни комбинации. Пак няма да се миряса. Новите пак ще се оправдават със старите", коментира Тренчев

Управляващите не бързат с оставка и гласят избори за септември

София /КРОСС/ Предсрочните избори ще са в края на септември или на октомври, а в зависимост от датата, за която се споразумеят основните политически сили и президентът, ще се реши дали кабинетът "Орешарски" подава оставка в края на юли или по-рано. Такива са нагласите в двете управляващи партии. Източници от БСП заявиха пред Mediapool, че на консултативния съвет при президента Плевнелиев във вторник ще предложат парламентът да изкара сесията си до края на юли, когато правителството да подаде оставка, а изборите да са в края на октомври. ДПС обаче предпочитат датата 29 септември, каквато вече предложи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така предизборната кампания няма да съвпадне с летните отпуски.Договарянето на сроковете започна в сряда със среща между лидера на ДПС Лютви Местан, председателя на Народното събрание Михаил Миков, упълномощен от Сергей Станишев да води преговори, и премиера Пламен Орешарски. Тримата се събраха да пият кафе в кабинета на Миков. Лидерът на БСП не бе видян да се присъединява към "тройката", като според източници от двете партии Станишев и Местан не си говорят.Обявеният от лидера на БСП график - оставка на правителството тази седмица веднага след вота на недоверие и избори още през юли - въобще не е на дневен ред. Станишев бе бламиран във вторник от Националния съвет на партията си, който не се съгласи на избори посред лято и спорното от конституционна гледна точка прескачане на служебен кабинет

Цв. Кънчев зад Станишев: БСП е създадена от бойци, не от ревльовци

Много хора не са работили наполовината на това, което е работил Станишев. Няма да кажа, че съм бил Борисов в циганските секции, но ние имаме повече гласове от ГЕРБ там, каза Цветелин Кънчев.

Инж. Атанас Стоилов: Всекидневно се наблюдава промяна в панорамния път Златни пясъци-Кранево заради свлачището

Всекидневно се наблюдава промяна в панорамния път, който свърза Златни пясъци и село Кранево. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов. Причината е свлачище, което се намира между спирка Кипарис и спирка Панорама по пътя Златни пясъци – Кранево.

Бунтовници завзеха иракския град Тикрит

/КРОСС/ Бунтовниците поеха контрола над административния център на северната иракска провинция Салах ал Дин - град Тикрит, съобщи „Франс прес". По-рано бе съобщено, че екстремистки групи са завзели част от провинцията. Това става само ден, след като терористите от „Ислямска държава в Ирак и Левант" превзеха втория най-голям град на Ирак, Мосул. По последни данни броят на бежанците, които напуснаха населеното място, е достигнал 500 хил. души.

Пожар уби две деца в Самоков

Две деца, на 3 и 5 години, са починали от задушаване в кв. "Възраждане" в Самоков след пожар, причинен от горящ телевизор.  Сигналът за трагичния инцидент е подаден около 7:05 часа днес. По първоначална информация в жилището имало неработещ телевизор, върху който била оставена запалена свещ. Електроуредът е пламнал и от него са се отделили отровни газове, които задушили децата. На място са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Разследването за изясняване на инцидента продължава.

6 години за похитител от Добрич

6 години за похитител от Добрич

Подсъдим за отвличане ще изтърпи наказание "лишаване от свобода" за срок от шест години, съобщи пресцентърът на Добричкия окръжен съд.

Съдът е одобрил споразумение между окръжната прокуратура и Стефан А. Г., живеещ в град Девня, Варненска област. Мъжът се е признал за виновен, че на 27 февруари 2014 година, в условията на опасен рецидив в Петлешково, община Генерал Тошево, е отвлякъл Севдалина К. Я. от същото село.

50-годишният Стефан А. Г. ще изтърпи наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Съдебният акт не подлежи на обжалване или протест и има силата на влязла в сила присъда, посочва БТА.

Oсъдиха общинска служителка, измамила над 300 души във Варна

С 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба е наказана бивша общинска служителка, която като длъжностно лице измамила повече от 300 души и им причинила вреди на обща стойност 295 721 лева, съобщиха от пресцентъра на съда във Варна.
Първата съдебна инстанция призна вината на бившия Старши и Главен С 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба е наказана бивша общинска служителка, която като длъжностно лице измамила повече от 300 души и им причинила вреди на обща стойност 295 721 лева, съобщиха от пресцентъра на съда във Варна. Първата съдебна инстанция призна вината на бившия Старши и Главен

Световноизвестен специалист по пулмонална хипертония стана Doctor Honoris Causa на МУ-Варна

/КРОСС/ Двадесет и четвъртият носител на почетното звание Doctor Honoris Causa на Медицински университет - Варна стана водещ европейски и световен специалист в областта на пулмоналната хипертония - проф. д-р Рудолф Шпайх. Официалната церемония по присъждане на отличието се състоя на 11 юни в Аудитория „Владимир Иванов" на Университетската болница „Св. Марина" във Варна. Проф. д-р Рудолф Шпайх финансира изграждането и институционализирането в Университетската болница „Св. Марина" във Варна на интердисциплинарен Център по пулмонална хипертония, референтен за България. През април 2013 той дарява ценна диагностична апаратура на стойност 180 000 евро, с която се подпомага трудната за диагностициране пулмонална артериална хипертония (ПАХ) - рядка болест, характеризираща се с повишено налягане в белодробните артерии. Специалист от Центъра по пулмонална хипертония на университета в Цюрих участва във въвеждането на апаратурата в експлоатация. Проектът включва и обучение на екипи от варненската университетска болница в Центъра в Цюрих. Проф. Шпайх е ръководител на Центъра по пулмонална хипертония към Клиниката по вътрешни болести на Университетската болница в Цюрих, Швейцария - центъра с най-голям брой наблюдавани пациенти с пулмонална артериална хипертония (ПАХ), референтен за Швейцария

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията в 17 ч.:

- Няколко часа управляващите и опозицията в парламента спориха по петия вот на недоверие за финансовата политика на кабинета.
- Независимият депутат Румен Йончев внесе предложение за промени на Изборния кодекс, с които да се въведе задължителното гласуване.
- Полицията в Стара Загора намери собственика...

Залезът на турските сериали в национален ефир

Вчера Нова ТВ е лидер по време на специално лятно издание на Новините на Нова в 22.00 ч.

Спрягат бургаския кмет за служебен премиер

Кметът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) е вероятната номинация за служебен премиер, говори се в политическите среди. Николов, който през февруари т.г. бе избран и за заместник на Бойко Борисов в партията, е един от най-успешните местни управници. ГЕРБ-ери говорят, че той е почти сигурен вицепремиер, ако след избори партията получи мандат за съставяне на правителство.

Модният хит на лятото ще са розовите рокли

Розовите рокли ще бъдат особено модерни това лято.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване