Видео: Роналдо се завърна като титуляр при 5:1 срещу Ирландия


Капитанът на португалския национален отбор Кристиано Роналдо се завърна в титулярния състав. Нападателят игра при победата с 5:1 срещу Ирландия в приятелска среща, играна в САЩ.

Малко над 46 хиляди зрители на стадион "Метлайф" посрещнаха топло Роналдо. Той се завърна в игра след възстановяване от две контузии в левия крак. Зрителите го аплодираха при всяко докосване на топката.

"Той е важен играч. Футболисти като Роналдо са в основата на всеки отбор. Така че е добре, че...

Видео: Роналдо се завърна в титулярния състав на Португалия при 5:1 срещу Ирландия


Капитанът на португалския национален отбор Кристиано Роналдо се завърна в титулярния състав. Нападателят игра при победата с 5:1 срещу Ирландия в приятелска среща, играна в САЩ.

Малко над 46 хиляди зрители на стадион "Метлайф" посрещнаха топло Роналдо. Той се завърна в игра след възстановяване от две контузии в левия крак. Зрителите го аплодираха при всяко докосване на топката.

"Той е важен играч. Футболисти като Роналдо са в основата на всеки отбор. Така че е добре, че...

Село се радва на безплатна вода

Вода без пари шурти на воля от чешмите в монтанското село Долни Цибър. Хората се къпят, перат, поливат и мият дворове и улици, без да плащат нито лев.
Живителната течност е дар за селото от общината и ВиК заради прочистване на местния водоизточник. Долни Цибър е най-голямото село в Крайдунавския район с близо 1700 жители, 90% от които са роми. Вода без пари шурти на воля от чешмите в монтанското село Долни Цибър. Хората се къпят, перат, поливат и мият дворове и улици, без да плащат нито лев. Живителната течност е дар за селото от общината и ВиК заради прочистване на местния водоизточник. Долни Цибър е най-голямото село в Крайдунавския район с близо 1700 жители, 90% от които са роми.

ГЕРБ готови за дебати по вота. БСП и ДПС също. Кадиев гласува с опозицията

/КРОСС/ ГЕРБ са готови за дебати по внесения от тях вот на недоверие, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Така той отхвърли тезата, че вотът ще бъде оттеглен.  ГЕРБ е готова за избори по всяко време. Не искам да говорим за дати, защото има много спекулации. Очевидно е, че ще се търси политически консенсус за датата, каза още Цветанов на влизане в парламента.  Депутатът от БСП Георги Кадиев, който подаде оставка от депутатското си място, ще гласува против своите При пристигането си в парламента тази сутрин той обяви, че ще гласува срещу първата точка да се избере ново ръководство на Сметната палата. От БСП и ДПС също не са се отказали да участват в дебата.  Аз вече казах, че този кабинет няма да падне от вот на недоверие. Но дебатите по вота са необходими. Жалко, ако ГЕРБ оттеглят вота на недоверие, каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан на влизане в НС. Тази сутрин парламентът събра кворум за началото на заседанието. В дневния ред до края на седмицата е и решението по въпросите за нови изборни правила, които постави президентът Росен Плевнелиев чрез референдум.

ГЕРБ готови за дебати по вота. БСП и ДПС също

/КРОСС/ ГЕРБ са готови за дебати по внесения от тях вот на недоверие, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Така той отхвърли тезата, че вотът ще бъде оттеглен.  ГЕРБ е готова за избори по всяко време. Не искам да говорим за дати, защото има много спекулации. Очевидно е, че ще се търси политически консенсус за датата, каза още Цветанов на влизане в парламента.  От БСП и ДПС също не са се отказали да участват в дебата.  Аз вече казах, че този кабинет няма да падне от вот на недоверие. Но дебатите по вота са необходими. Жалко, ако ГЕРБ оттеглят вота на недоверие, каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан на влизане в НС.

Мая Манолова: Датата за изборите ще е такава, че всички да могат да се подготвят


Датата за предстоящите предсрочни парламентарни избори ще е избрана така, че партиите и гражданите да могат да се подготвят по нормален начин и резултатите от тях да бъдат легитимни. Това каза на влизане в Народното събрание неговият зам.-председател Мая Манолова. Лидерът на БСП Сергей Станишев подмина журналистите с мълчание. 

Манолова е човекът, под чиято егида беше приет сегашният Избирателен кодекс. По-рано днес пред Нова телевизия юристът конституционалист проф. Георги Близнашки...

Форум „Партньорство за достоен и независим живот“ ще се проведе край Варна

Национален алианс за социална отговорност ще проведе пресконференция в рамките на Девети национален форум на доставчиците на социални услуги и по проект „Партньорство за достоен и независим живот“. Пресконференцията ще се проведе днес от 17 часа хотел „Интернационал“, Фоайе-Галерия Конферентен център, к.

Приоритет на Корнелия Нинова е законът за военноинвалидите


Подалата вчера оставка от зам.-председателския пост в парламентарната група на БСП Корнелия Нинова съобщи, че остава в парламента и на председателския пост в Социалната комисия, защото има работа за вършене. 

След като вчера пленум на БСП възложи на лидера си Сергей Станишев да започне преговори с политическите сили за предсрочни избори във възможно най-кратък срок, Нинова изтъкна, че ще направи всичко възможно в парламента да се приеме Законът за военноинвалидите, който е неин...

Пред американския бизнес Борисов подкрепи идеята за Европейски енергиен съюз

/КРОСС/ "Когато правителството на ГЕРБ се върне на власт в България, веднага ще обявим прозрачни конкурси за находищата на природен газ и нефт в Черно море. Това е огромна възможност и за американските компании за инвестиции и бизнес." Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса на тема „Енергийната сигурност", която се проведе в Търговската камара на САЩ във Вашингтон. Пред американския бизнес Борисов обясни, че по време на управлението на правителството на ГЕРБ след конкурс консорциум от три европейски компании е спечелил концесията върху находището на природен газ „Хан Аспарух" в Черно море и до няколко години там вече ще се добива газ. „Когато ГЕРБ се върне на власт, ние веднага ще обяви прозрачни конкурси за тези находища и ви приканвам да участвате в тях", каза още Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ информира американските инвеститори, че при наличието на подобни ресурси, в България могат да бъдат изградени и паро-газови централи за производство на електрическа енергия, защото страната ни разполага с електропреносна мрежа за износ на ток както в региона, така и в цяла Югоизточна Европа. Пред американския бизнес, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи официално още веднъж и идеята за създаването на общ Европейски енергиен съюз. „Полският премиер Доналд Туск има пълната ми подкрепа в Европейския съвет за общ Европейски енергиен съюз

Президентът на Германия не е нарушил конституцията, като нарекъл неонацистите "луди"


Германският президент не е нарушил конституцията, като е нарекъл представителите на неонацистката Националдемократичекса партия (NPD) "луди" (на немски – Spinner). Това реши във вторник Конституционният съд в Карлсруе, цитиран от Reuters. Йоахим Гаук използва този епитет миналата година по адрес на членовете на крайно дясната NDP, която на изборите за европарламент тази година успя да събере достатъчно подкрепа за да изправи свой представител в Брюксел.

Миналата година NPD организира...

Бобева: Криза в икономиката няма

/КРОСС/Няма апокалипсис въпреки внушенията на опозицията. Това, което се говори, е абсолютна лъжа. Криза в икономиката няма. Единственият враг на българската икономика е политическата нестабилност. Тя се развива нормално. Показателите ни са много по-добри от тези в много други европейски държави, каза в интервю за БНР вицепремиерът Даниела Бобева. Ние сме обвързани политически и няма с необмислени решения да тласкаме страната към политическа нестабилност. Искаме ясен сигнал от полицитите, че ще се разберат. Да купуваме български стоки и да почиваме у нас, за да подкрепим икономиката - към това призова Бобева. Тя подчерта че МС е колективен орган и най-важен е министър-председателят. Показахме, че работим. Докато не се избере ново правителство, ние ще продължим да работим, увери Бобева. Тя обаче отклони въпросите кога точно правителството смята да подаде оставка. Президентът не търсеше особено съгласие през последната година, надявам се сега да го направи, каза още вицепремиерът Даниела Бобева.  

Братя Аргирови събират децата си в София

На голямо гости ще домакинства Светослав Аргиров този месец. На 22 юни от Норвегия пристига брат му Светослав с жена си и сина им Кристофър. Два дни по-късно оттам идва и синът от първия брак на Благовест с норвежката Лин, който продължи 7 години. 24-годишният им наследник Александър е военен пилот и преди година си бе наумил да отиде в Афганистан На голямо гости ще домакинства Светослав Аргиров този месец. На 22 юни от Норвегия пристига брат му Светослав с жена си и сина им Кристофър. Два дни по-късно оттам идва и синът от първия брак на Благовест с норвежката Лин, който продължи 7 години. 24-годишният им наследник Александър е военен пилот и преди година си бе наумил да отиде в Афганистан

Сидеров поиска оставка и избори на 20 юли

Лидерът на „Атака“ обвини Бойко Борисов, че е в САЩ на инструктаж

Караянчева: Искаме референдум заедно с предсрочните избори

/КРОСС/ "Тази сутрин по време на председателския съвет преди заседанието на Народното събрание ГЕРБ ще предложат да отпадне от дневния ред гласуването на ръководство на Сметната палата. Ако мнозинството не се съгласи това да стане, ГЕРБ ще участва в дебатите, но няма да оттегли вота на недоверие срещу правителството." Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по "Хоризонт". "Радваме се, че най-накрая управляващите решиха да уважат мнението на българските граждани и ще дебатираме за референдум. НС има възможност да продължи по темата. Искаме референдумът да се проведе заедно с предсрочните избори", обяви тя. "Президентът трябва да определи датата за избори", каза Караянчева, която не прогнозира кога ще са те, но беше категорична, че структурите на ГЕРБ са живи, когато и да посочат дата, ние сме готови за избори. "Убедена съм, че направихме своите изводи още в началото на миналата управленска година. Много от грешките сме ги видели и оценили, надявам се да не ги допускаме повече", каза още тя.  

Вежди Рашидов: РБ да изхвърли "златната лъжичка" Кунева

"Ако на предсрочните избори хората посочат ГЕРБ за победител, има нови партии като Реформаторския блок, с които можем да се съюзим", каза още депутатът. Той обаче поиска реформаторите да се освободят от „тежкото комунистическо наследство” и да изхвърли лица като Меглена Кунева - "комунистическо отроче, отраснало със златна лъжичка".

Цитат на деня: Това бяха най-купените избори на планетата


Това бяха най-купените избори на планетата. "България без цензура" са най-големите купувачи на гласове, те имат фалшиви дарители. Това коментира пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров на влизане в парламента, където депутатите ще обсъждат пети вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски", внесен от ГЕРБ – за провала в областта на финансовата политика.

Сидеров попита къде са в момента редовните протестиращи с искане за оставката на кабинета. Лидерът на "Атака" се обяви за...

Жаблянов: Оставка може да се подаде по всяко време

"Оставка може да се подаде по всяко едно време, въпросът е какво следва след оставката. Трябва да се мисли трезво, а не да действаме прибързано, все едно сме нападнати от хуните". Това каза пред Нова телевизия депутатът от БСП Валери Жаблянов.
"Варианти за избори, колкото искате", каза още той. И допълни: "БСП управлява в една много трудна година, "Оставка може да се подаде по всяко едно време, въпросът е какво следва след оставката. Трябва да се мисли трезво, а не да действаме прибързано, все едно сме нападнати от хуните". Това каза пред Нова телевизия депутатът от БСП Валери Жаблянов. "Варианти за избори, колкото искате", каза още той. И допълни: "БСП управлява в една много трудна година,

Сидеров: Искаме избори на 20-ти юли

/КРОСС/ „Ние сме за избори на 20-ти юли. Избори не ме притесняват. Изминалите бяха най-купените в историята. Аз съм удивен, че вчера на този Национален съвет на БСП, не стана дума за купуването на избори. Това бяха много купени избори, трябва да бъдат касирани и да бъдат проведени нови за Европейския парламент. Ще влезем в следващия парламент, аз не се притеснявам от избори. Къде са протестиращите, които искаха оставка? Къде са сега ГЕРБ и Реформаторския блок, които искаха незабавна оставка?" Това заяви пред журналисти пред Народното събрание лидерът на Атака Волен Сидеров. „Ние имаме избиратели, които се интересуват защо не се взимат мерки срещу тези, които купуват гласове и имат фалшиви дарители. Чакам ходове от прокуратурата, която да повдигне обвинения и срещу лицето Бареков", категоричен бе той. „За вота на недоверие очаквам разговор с ГЕРБ, но аз не виждам къде е Бойко Борисов. Явно той има някакъв инструктаж в САЩ. Като внасяте вот трябва да са тук тези хора. Ние можем да помогнем този вот да свали правителството, а не да чакаме то само да реши кога. До вчера Цачева разказваше, че този вот хем ще го внасят, хем ще го изтеглят. Аз съм гласувал и преди против този кабинет", припомни Сидеров.  

Цитат на деня: Това бяха най-купените избори на планетата


"България без цензура" са най-големите купувачи на гласове, те имат фалшиви дарители. Това коментира пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров на влизане в парламента, където депутатите ще обсъждат пети вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски", внесен от ГЕРБ – за провала в областта на финансовата политика.

Сидеров попита къде са в момента редовните протестиращи с искане за оставката на кабинета. Лидерът на "Атака" се обяви за датата 20 юли за насрочване на предсрочни...

ОЛАФ разследва евентуалните злоупотреби с еврофондове на Пенгезов, Петков и Дивизиева

Екип от експерти на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е на посещение в българската столица София тази седмица, където ще разследва твърдения за злоупотреба с еврофондове от висш български...

Делот срещу "Батко" е отложено

Софийски градски съд отложи делото срещу Веселин Георгиев за 17 юли. Причината за отлагането е назначаване на експертиза, която ще бъде готова до посочената дата. Веселин Георгиев е обвиняем по чл. ...

Марадона: Луис Суарес е най-добрият нападател в света

Един от най-великите футболисти в историята Диего Армандо Марадона се изказа изключително ласкаво за нападателя на уругвайския национален отбор Луис Суарес Легендата на Аржентина го определи за най-до...

Яценюк: Киев е готов да плати дълга си за руския газ, но на "пазарна цена"

Украйна е готова да погаси целия си дълг за руските газови доставки, но на пазарна цена, която Киев оценява на 268 долара, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от РИА Новости. &bdquo...

Реал (Мадрид) постави огромна цена на Алваро Мората

Един от най-желаните млади футболисти в света Алваро Мората струва 30 милиона евро. Поне на толкова е оценен от  своя клуб Реал Мадрид. Футболистът осъзнава, че няма как да бъде титуляр на &...

Миков се загрижи за държавата и авторитета ѝ покрай Сметната палата

Кое дава гаранция, че следващото Народно събрание, което е на прага, ще бъде по-легитимно? Това попита от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на обсъжда...

Филип Лам обяви кога ще спре с футбола

Капитанът на германския национален отбор и Байерн (Мюнхен) Филип Лам заяви пред официалния сайт на мюнхенския клуб, че смята да сложи край на състезателната си кариера през лятото на 2018 година. 30-...

Димитър Аврамов: Ситуацията ще е много по-различна от евровота

Възможни ли са избори през юли? Това е най-актуалният въпрос от вчера, след като лидерът на БСП Сергей Станишев поиска пред пленума на социалистите правителството да подаде оставка веднага след вота на недоверие в парламента и да се върви бързо към предсрочни парламентарни избори през юли. Ето коментарите на социолозите Мира Радева и Живко Възможни ли са избори през юли? Това е най-актуалният въпрос от вчера, след като лидерът на БСП Сергей Станишев поиска пред пленума на социалистите правителството да подаде оставка веднага след вота на недоверие в парламента и да се върви бързо към предсрочни парламентарни избори през юли. Ето коментарите на социолозите Мира Радева и Живко

Подалата оставка Корнелия Нинова: Така разбирам личната отговорност

"Така разбирам думата отговорност. Всеки има лична отговорност. Аз реших, че моята е такава. Имахме задача да спечелим изборите. Не я решихме." Това заяви Корнелия Нинова, която вчера подаде оставка като зам.-председател на ПГ на Коалиция за България на Националния съвет на БСП. "Оставам в БСП, ще работя с утроени усилия за БСП. Не напускам социалната комисия. Колкото и дребнаво да изглежда, имам работа, която искам да довърша - да прокарам закона за военноинвалидите, колкото и малко време да остава на този парламент аз имам работа", заяви Нинова тази сутрин на влизане в парламента. На въпрос дали и лидерът на БСП Сергей Станишев е трябвало да подаде оставка тя отговори с "Всеки преценява сам за себе си". Тя увери журналистите, че е подкрепила Станишев на пленума вчера и че не смята, че той е трябвало да подаде оставка. Според нея оставката на Станишев просто би отклонила вниманието от важните въпроси.

Жаблянов: БСП и ДПС ще решат кога кабинетът ще подаде оставка

/КРОСС/Правителството на Пламен Орешарски ще подаде оставка, когато БСП и ДПС решат, че е подходящо, каза в студиото на Нова телевизия социалистът Валери Жаблянов и отрече да е избрана датата 13 юни, петък. Въпросът, според него, сега е какво следва след оставката на кабинета, каква ще е позицията на държавния глава и какво искат политическите сили. Според него, невъзможно е в парламента да има еднопартийно правителство, такава хипотеза няма. С ДПС имаме политически съюз, не граждански брак, уточни Жаблянов и допълни, че няма вариант да се преговаря за удължаване живота на Народното събрание. Жаблянов, видимо ядосан от квалификациите на водещите на сутрешния блок на Нова, заяви, че забелязва високомерие в БСП и обясни: "Управлявахме в една трудна година с подкрепата на партньор и в диалог с работодатели и профсъюзи".  

Евротаксиджии протестират срещу нелицензирани свои колеги

Таксиметрови шофьори от Лондон, Париж и други европейски столици планират днес да предизвикат хаос по улиците с протеста си срещу нелицензираните си колеги, които отиват на адрес след заявка по мобилен телефон. Ще бъдат атакувани компании като американската Uber и други, предаде АФП.

Фалит на държавата ли? Цинично твърдение!

Чобанов: Имам аргументи да оборя опозицията


Жаблянов: Оставка - когато преценим

"Оставка може да се подаде по всяко едно време, въпросът е какво следва след оставката. Трябва да се мисли трезво, а не да действаме прибързано, все едно сме нападнати от хуните". Това каза пред Нова телевизия депутатът от БСП Валери Жаблянов. "Варианти за избори, колкото искате", каза още той. И допълни: "БСП управлява в една много трудна година,

Оставка на кабинета нямало да има преди консултациите при президента


Малко вероятно е оставката на премиера Пламен Орешарски да бъде подадена в петък 13 юни, каквито очаквания се появиха вчера, според оценката на депутата от БСП Борислав Гуцанов.

Пред Би Ти Ви Гуцанов коментира, че оставката на Орешарски зависи от консултациите при президента, който насрочи за вторник заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, на който да се обсъди темата.  

Гуцанов подчерта, че държавата не може да остане без управление. Предстои премиерът...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Депутатите обсъждат петия вот на недоверие към правителството

Очаква се депутатите да обсъдят вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провала в областта на фискалната политика. По закон гласуването по вота на недоверие се провежда минимум 24 часа след края на дебатите. След като БСП и ДПС се обявиха в няколко поредни дни за предсрочни избори час по-скоро, се очаква по време на председателския съвет в Народното събрание, да бъде взето решение дебатите по петия вот на недоверие към правителството "Орешарски", да бъдат проведени още днес (11 юни).

Преглед на печата, сряда, 11 юни

СТАНДАРТ: Гръцкият КАТ ни жили с €1000 Сваляне на номерата и глоба от 1030 до 9000 евро. Това са санкциите, които налагат екипите на пътна...

Кюрдите в Киркук се организират за отбрана

 Сили на иракските кюрди са навлезли снощи в северния иракски град Киркук, на около 160 км югозападно от Мосул, за да защитят града от напредващите към него джихадистки бойци, съобщи ДПА, като се позова на източници от силите за сигурност. 

В провинция Киркук са разположени и хиляди иракски войници и полицаи, които да охраняват жизненоважните за провинцията петролни находища. 

По-рано във вторник радикални бунтовници превзеха втория по големина иракски град Мосул и голяма част от заобикалящия го район, 

нанасяйки много силен удар на премиера шиит Нури ал Малики. 

Организацията „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ) заяви, че изцяло контролира Мосул и голяма част от северната провинция Ниневия. 

ДПА цитира очевидци, които разказват, че членове на иракските сили за сигурност са захвърлили униформите си и са се присъединили към мирните жители, които бягали от града. 

Групировката ИДИЛ, която се отцепи от „Ал Кайда“, вече контролира град Фалуджа,

разположен на шейсетина километра от столицата Багдад, както и големи райони в североизточната част на съседна Сирия. 

Премиерът Ал Малики, който победи в парламентарните избори миналия месец с кампания, фокусирана на възстановяването на сигурността, поиска от парламента да обяви извънредно положение. 

След спешно заседание на кабинета той призова също така

да бъдат въоръжени тези, които искат да се опълчат на джихадистите. 

„Правителството никога няма да позволи Мосул и Ниневия да останат в сянката на терор и терористите“, каза премиерът, който изпълнява и функциите на вътрешен министър и на министър на отбраната. 

Искането за обявяване на извънредно положение ще бъде обсъдено в четвъртък от иракския парламент. 

Кадиев: Избори през юли връщат ГЕРБ на власт

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа в личния си фейсбук профил депутатът от БСП Георги Кадиев след вчерашния драматичен 8-часов пленум на партията.

Кадиев: Избори през юли връщат ГЕРБ на власт

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа в личния си фейсбук профил депутатът от БСП Георги Кадиев след вчерашния драматичен 8-часов пленум на партията. "Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа в личния си фейсбук профил депутатът от БСП Георги Кадиев след вчерашния драматичен 8-часов пленум на партията.

Сурвакарската група на с. Гигинци и читалище "Елин Пелин" ще представят Перник в град Лесковац

За културата лятото е мъртво време – такова твърдение се е наслоило от години в общественото пространство. Едно пернишко читалище обаче опровергава това.

Находчивите читалищни служители от „Елин Пелин“ са подготвили за своите школи и групи участия във фестивали и празници не само в страната, а и зад граница. Народното читалище „Елин Пелин“ ще участва в няколко фестивала през лятото, въпреки че горещият сезон обикновено е отпускарски. От...

Продължава

Русия даде на Украйна отсрочка за газа – до 16 юни

 Русия отложи за 16 юни въвеждането на системата за предплащане на газовите доставки за Украйна, съобщи тази нощ шефът на „Газпром“ Алексей Милер след среща с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

По думите му след снощните консултации с Европейската комисия (ЕК) руската страна е решила да направи стъпка с цел продължаване на конструктивните разговори. 

Първоначално се предвиждаше режимът за предплащане на газовите доставки да влезе в сила от днес. 

За днес от 9,30 ч. централноевропейско време е предвидено

подновяване на тристранните преговори между Русия, Украйна и ЕС.

Те ще бъдат предшествани от двустранни консултации на ЕК с Русия и с Украйна. 

Преговорите в Брюксел с посредничеството на ЕС трябваше да започнат снощи. Комисията обясни отлагането им с късното пристигане на руската делегация. 

По думите на Йотингер в

най-добрия случай споразумение може да бъде постигнато в близките дни. 

Той уточни, че преговарящите страни имат нужда от повече време и добави, че цената на природния газ е една от проблемните теми.

Междувременно Литва наложи на „Газпром“ глоба от 35,7 млн. евро за нарушаване на правилата за конкуренцията, предаде Франс прес. 

Решението бе взето в момент, когато ЕК е на път да приключи официално разследване срещу „Газпром“ по подозрения, че създава пречки за конкуренцията и манипулира цените в много страни от Централна и Източна Европа. 

Литовската служба за защита на конкуренцията наложи глобата, след като „Газпром“ блокирал незаконно възможността държавната електрокомпания „Лиетувос Енержиос Гамиба“ да сключи суапово споразумение с друг доставчик, предлагащ газ на по-ниски цени, за периода 2013-2015 г. 

Нинова за оставката си: Има лична отговорност. Аз реших, че моята е такава

/КРОСС/Така разбирам политиката. Става дума за принципно разбиране. Ние сме екип. Имахме за задача да спечелим избрите. Не ги спечелихме. Всеки трябва да си понесе отговорността. Всеки решава сам за себе си. Има лична отговорност. Аз реших, че моята е такава. Така Корнелия Нинова обясни пред журналисти оставката си от ИБ на БСП. Тя уточни, че не напуска социалната комисия, защото държи да прокара закона за военноинвалдите.  Подкрепих Станишев да остане председател на партията, каза още Нинова.  Корнелия Нинова подаде оставка като заместник-председател на парламентарната група на Коалиция за България снощи на Националния съвет на БСП. Колегата й Георги Кадиев също се оттегля. Той обаче напуска и парламента.   

Кънчо Стойчев:Въпреки ГЕРБ-вълната и Борисов ще бъде повален от недоволство

Избор на български еврокомисар, преговорите за „Южен поток”, договарянето на парите от еврофондовете. Това трябва да се сложи на масата през следващите три месеца и да се търси националния интерес.това каза по Нова телевизия кънчо Стойчев.Според който няма значение дали ще има предсрочни избори 20 дни по–рано или 20 дни по-късно.

ЕК разследва Ирландия, Люксембург и Холандия

 Еврокомисията ще започне днес официално разследване на фискалните мерки, предложени от Ирландия, Люксембург и Холандия на мултинационални корпорации като Епъл (Apple), твърди във вторник вечерта Уолстрийт джърнъл (Wall Street Journal) на интернет сайта си, цитиран от АФП. 
Брюксел се пита дали някои компании не се възползват от "по-благоприятен данъчен режим, отколкото им дават право правилата на Европейския съюз", което се проявява като "непозволена държавна помощ", твърди бизнес ежедневникът, позовавайки се на запознат с въпроса източник. 
Няколко големи компании като Епъл, Гугъл, Старбъкс или Амазон бяха взети на прицел от много западни правителства заради счетоводни трикове, които корпорациите използват и това им позволява да плащат само малък процент от данъците в някои страни.
Разследването е в рамките на една по-широка борба от страна на ЕС срещу укриването на данъци, борбата срещу което стана приоритет за европейските лидери.
Ако се "установи, че компаниите са получили държавна помощ, (ЕК) може да поиска възстановяване на средствата", пише Уолстрийт джърнъл, като същевременно отбелязва, че на практика", такива искания са редки".
В Съединените щати парламентарна комисия разследва през 2013 г. мрежата от чуждестранните дъщерни дружества, използвани от Епъл, за заобикаляне на плащането на данъци върху десетки милиарди долари печалба. Без да обвинява компанията за незаконни действия, тя особено подчерта позицията на Ирландия, редовно обвинявана в игри с мултинационалните компании, като предлага особено нисък данък за – едва 12,5%, докато средната норма за еврозоната е 23%.
Според парламентарното разследване в САЩ, някои компании като Епъл, които винаги казват, че спазват закона, дори преговарят за още по-ниска ставка - по-малко от 2%

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Откриха труп на младеж в Южния парк

/КРОСС/ Труп на 28-годишен мъж е открит в Южния парк в столицата в неделя. Тялото на мъжа било открито да се носи по местната рекичка от случайни минувачи, като от МВР запазиха пълно мълчание по случая. Според близки на жертвата се касае за жестоко убийство, пише "Телеграф". В събота Константин отишъл с приятели на фестивала "Цвете за Гошо", посветен на покойната рок легенда Георги Минчев. Около 15 часа той се чул за последно с баща си, който е таксиметров шофьор. Константин звучал нормално и си говорили общи неща. След това обаче дирите му се загубили. Привечер близките му започнали панически да го издирват. Притеснили се, тъй като телефонът му бил изключен. Първата новина за мъжа дошла едва на следващия ден, когато негови познати разбрали, че той е арестуван в 4 РПУ. Още преди да информират родителите му, всички се затичали натам, но били шокирани, след като им казали, че трябва да отидат до Съдебна медицина. В същото време майката на Рацов отишла в 6-о районно, за да съобщи, че синът й е безследно изчезнал. Наложило се бащата и приятелката му да влязат в Съдебна медицина и да разпознаят момчето. Когато излезли, със сетни сили те успели да споделят, че главата на младежа е разбита. "Казаха ни, че дори забелязали следи от множество намушквания", признаха близки до почерненото семейство и допълниха: "Няма да се учудим, ако изкарат, че се е самоубил. Та той кипеше от енергия. Имаше мечти и безкрайно обича 4-годишното си дете

Сколари продължи работата си с Бразилия въпреки смъртта на свой племенник


Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари трябваше да се справи с тъжна новина в личен план само два дни преди началото на световното първенство. Племенникът му Тарсизио Жоао Шнайдер е починал в катастрофа, съобщиха медиите в страната.

Само преди няколко дни почина и зетът на Сколари. Тогава той напусна за кратко лагера на националния отбор.

Първоначално се появиха информации, че и сега селекционерът може да обърне внимание на личните си проблеми. Въпреки това обаче...

Избягали по време на турне кубински балерини се появиха в САЩ

 Шест от седемте балерини, които избягаха в края на миналата седмица от прочутия Национален балет на Куба, се появиха вчера на пресконференция в Маями, предаде Ройтерс. 

Танцьорките на възраст от 21 до 24 години казаха, че

отдавна са обмисляли да избягат в чужбина и са обсъждали плановете си със свои роднини и приятели. 

Те са се отделили от трупата по време на турне в Пуерто Рико, като една е останала там, а останалите са отлетели за Флорида. 

На пресконференцията Педро Пабло Пеня, основател на фондацията „Кубински класически балет в Маями“, заяви, че момичетата са емигрирали поради нуждата от лична свобода и заради желание за по-добра кариера. 

По думите му те може да не направят голяма кариера в САЩ, но поне поне ще получават повече пари, отколкото в Куба. 

Съгласно специален закон в САЩ

бегълците от комунистическа Куба получават имиграционни привилегии, както и финансова помощ, за да започнат новия си живот. 

Това е вторият за последните 12 месеца случай на групово бягство на кубински балерини. Никоя от тях обаче не е изпълнителка на водеща или главна роля. 

Кубинският национален балет, основан от Алисия Алонсо през 1948 г., е известен с

балетната се школа, която създава първокласни балерини. 

Трупата прави често турнета в чужбина. Членовете ѝ и най-вече солистите се радват на привилегирован живот, но получават месечни заплати от 10 до 30 долара, посочва Ройтерс. 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване