При специализирана операция на ДАНС е предотвратен трафик на културни ценности

/КРОСС/ На 05.06.2014 г. в гр. Мездра служители на Държавна агенция „Национална сигурност", под ръководството на Окръжна прокуратура - Враца, проведоха специализирана операция по пресичане на незаконен трафик на културни ценности. При проведените процесуално-следствени действия от лек автомобил и частни домове са иззети 10 бр. римски монети (сестерция и асове); 31 бр. вещи, представляващи културни ценности (фибули, сребърни украшения за турски носии, върхове за копия и стрели); монети; керамична фигура с формата на конска глава и металотърсач. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 278, ал. 6 и чл. 277а от Наказателния кодекс.  

Фалстарт на делото срещу бригадата на Таки

София /КРОСС/ Специализираният наказателен съд не даде ход на делото срещу сочените за членове от групата на Христофорос Никос Аманатидис-Таки и Христо Хрант Вартерян. По делото подсъдими са Любомир Симеонов-Чука, Александър Пацов, Камен Балбузанов, Борис Борисов, Кирил Муртов, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Преждаров, Веселин Иванов, Веселин Иванов, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов и Георги Лазаров. Обвиненията срещу тях са организиране и участие в престъпна групата, която е била въоръжена, а целта ѝ е разпространение на наркотици, извършване на грабежи и нанасяне на телесни повреди.Според прокуратурата групата е създадена през 2007 г. от Таки и Вартерян, които до момента се в неизвестност. След 2009 година ръководството на бандата е поето от Борис Борисов.По време на днешното заседание стана ясно, че подсъдимите Душков и Димитров не са редовно призовани. Освен това част от защитниците не се явяват. Двама от тях - Калчева и Иванов са на семинар в курорта Лозенец. Единият от братята Ермалаеви - Веселин, заяви, че работи като хамалин, когато приятели го викали „порядъчно" да носи мебели. „Нямам пари, за да си наема адвокат. Искам служебен. Ако ми върнат гаранцията от 5000 лева ще си позволя адвокат. Дотогава искам служебен", обясни пред съда Веселин Ермалаев.

Слънчево време с възможни превалявания ни очакват утре

През нощта преваляванията ще спрат и ще бъде предимно ясно. Утре атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

София инвестира 7 млн. лв. в 49 детски градини и училища

Столичната община ще вложи около 7 млн. лв. в обновяването на 49 детски градини и училища през лятото. Ремонтите започват около 1 юли и ще приключат до 15 септември, обеща зам.-кметът по строителството Ирина Савина.   В детските градини, където ще тече ремонтът, е предвидено децата да посещават съседни забавачки. Пълният списък за детски градини, които ще работят през летните месеци, е даден в информационната система за обслужване на детските заведения на Столична община.   Опитахме се да планираме програмата за ремонти тази година, така че да бъдат разпределени децата в близки детски градини, каза Савина.   През юли в София ще бъдат дежурни 122 забавачки, а през август броят им е 72, информира Мария Минчева, началник на дирекция "Образование" в Столичната община.   Ако има някои родители, чието дете няма място в дежурна детска градина, могат да се обърнат към дирекция "Образование", за да се окаже съдействие и съответно да бъде пренасочено там, където има работеща детска градина, допълни Минчева.   Ремонтната програма   В програмата за ремонтни дейности на Столичната община за тази година са заложени 43 детски градини и училища. Броят им е увеличен с още шест, заради икономия от около един милион лева от други инфраструктурни обекти, посочи Савина.   Програмата предвижда на училищата и забавачките да бъдат направени конструктивни укрепвания на сградите, ремонти и енергийна ефективност.   С укрепването на сградите се предотвратява рискът при земетресения, а с мерките за енергийна ефективност намаляваме сметките за ток и парно и така се пести от делегирания бюджет на учебното заведение, като спестените средства се използват за други нужди, посочи Савина.   Детските градини и училищата, на които ще бъде направен ремонт, са разположени в 15 столични района. Най-много - седем обекта - ще бъдат обновени в район "Красно село". Това са детските градини с номера 8, 80, 93, 99 и 145, както и 34-то основно училище "Стою Шишков" и 51-о СОУ "Елисавета Багряна".   По четири обекта ще бъдат ремонтирани в районите "Подуяне", "Искър" и "Студентски".   Със спестения милион ще се ремонтират три детски градини и три училища, като в момента за тях тече процедура за избор на изпълнител.   Ремонтните дейности ще са за 5-то СОУ в район "Витоша", 152 СОУ, 13 СОУ, ОДЗ в район "Искър", 64-то ОДЗ в "Младост" и 120 детска градина в район "Възраждане".

ДАНС хвана фирма, използваща пиратски софтуер за над 150 000 евро

/КРОСС/ На 12.06.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност", съвместно със служители на Министерството на културата, извършиха на територията на гр. София проверкa на дружество, занимаващо се със събиране на вземания и изкупуване на задължения. Същото оперира на територията на страната от 2009 г. Операцията е насочена към преустановяване използването на скъпоструващи нелицензирани специализирани софтуерни продукти - престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс. При извършените проверки в офисите на дружеството са установени нелицензиран компютърен софтуер - Windows NS, Office, Adobe и други. При проведените процесуално-следствени действия в помещенията на фирмата са иззети 79 (седемдесет и девет) броя компютърни конфигурации и един сървър. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172а от НК. По първоначални данни от огледа на компютърните системи е установено наличие на пиратски софтуер за над 150 000 евро. Използването на нелицензиран софтуер представлява престъпление срещу интелектуалната собственост, нанасящо щети както на държавата и правоносителите, така и на легалните търговци и ползватели на софтуерни продукти.  

Звезди от "Клонинг" отново влюбени

Джована Антонели и Мурило Бенисио заедно на увеселителен парк със сина си 
Джована Антонели и Мурило Бенисио заедно на увеселителен парк със сина си  "Там, където е текло, пак ще тече!", гласи поговорката. И важи напълно в случая на Мурило Бенисио и Джована Антонели, звездите от вечната класика "Клонинг", който в момента върви по "Диема Фемили". Мурило и Джована отново са влюбени!

САЩ продава на търг биткойни, струващи 18 млн. долара

Правителството на САЩ ще пусне на търг биткойни, струващи 18 млн. долара. Виртуалната валута беше конфискувана от ФБР през октомври миналата година...

Австралия смята да съди ФИФА за 28 млн. евро заради Мондиал 2022


Австралийските власти обмислят да заведат дело срещу ФИФА за компенсация в размер на 40 млн. австралийски долара (28 млн. евро) заради загубата в кампанията за домакинство на световното първенство през 2022 г.

Това съобщи министърът на спорта на страната Питър Дейтън. По думите му властите разглеждат и други варианти за действия срещу ФИФА.

Исканото обещетение е сумата, която Австрвалия инвестира в кандидатурата си за домакинство на мондиала. За подобен ход се заговори още...

Засилено е полицейското присъствие в ромската махала в Петрич

Засилено е полицейското присъствие в ромската махала в Петрич

В ромската махала в Петрич, полицейското присъствие остава засилено. Изпратени са допълнително служители от Гоце Делчев и Сандански. Това съобщиха от пресцентъра на полицията, информира "Фокус".

Индикации за напрежение между враждуващите ромски семейства в квартал 182 към момента няма. Полицията продължава да обхожда района. Преди два дни полицаите предотвратиха физическа саморазправа между съседи в махалата, които се разделиха на две големи групи и си разменяха обидни думи. Полицаите се намесиха на време и до ескалация на напрежението не се стигна.

Причина за сблъсъците беше вестта за смъртта на местния жител Стефан Методиев, който миналата седмица беше пребит от свои съседи в ромската махала. Той бе приет в болницата в Сандански, а по-късно транспортиран в столично здравно заведение, където почина. Днес Стефан Методиев ще бъде погребан.

Мейсън ръгал в сърцето и корема 18-годишния Емил

Софийска градска прокуратура ще поиска в събота, 14 юни, от съда постоянен арест за 25-годишният англичанин Мейсън Кристофър, обвинен за умишлено убийство на 18-годишния Емил Ботев.

Осмяха дузпата за Бразилия с анимационна пародия (видео)

Светът осмя несъществуващата дузпа за домакините на световното първенство Бразилия в мача на откриването с компютърна пародия на ситуацията.Аниматорите от 442oons определено имат успех в жанра „рисувано дерби Светът осмя несъществуващата дузпа за домакините на световното първенство Бразилия в мача на откриването с компютърна пародия на ситуацията.Аниматорите от 442oons определено имат успех в жанра „рисувано дерби". Техните филмчета не претендират за реалистична физика, свободно летяща камера или друго от този сорт.

Прекратиха делото срещу майката на Бербатов

/КРОСС/ Пернишките магистрати прекратиха делото срещу майката на Димитър Бербатов Маргарита. Това съобщи адвокат Стефан Даскалов, който защитаваше Маргарита Бербатова пред Районния съд в Перник.Майката на Берба бе дадена на съд за нанасяне на телесна повреда на журналистката от вестник „Струма" Бетина Апостолова. Репортерката се опитвала да снима полицейска акция пред дома на по-малкия син на Бербатова - Асен, по получен сигнал за възможно притежание на наркотици. Между нея и роднините възникнала разправия, съпроводена с юмруци, ритници и ругатни по адрес на репортерката. Съдебният процес бе прехвърлен в Перник, след като всички съдии в Благоевград си направиха отвод. В показанията служители на реда от Благоевград, които са присъствали на инцидента, заявиха, че са видели някакъв спор между журналистите и Маргарита Бербатова и снаха й - Димитричка, но не можели да твърдят със сигурност, че е имало ритници и ругатни, тъй като не били в непосредствена близост до тях.При така изяснената ситуация обвинението „хулиганство" няма правно покритие, каза адвокат Даскалов. Той съобщи още, че при вземането на решението си, пернишкият съд е взел предвид аналогичен казус от практиката на ВКС.

250 лв. помощ за бедни първолаци

Семействата на първокласници с доход до 350 лв. на член на домакинството отново ще получат еднократна помощ за първия учебен ден.

Започнаха огледи в Морската градина на Варна за куче, ухапало жена тази сутрин

Екипът на приюта за бездомни кучета в село Каменар търси глутница, която е нападнала жена в Морската градина на Варна тази сутрин. Пострадалата жена и съпругът й, заедно с представители на приемника, направиха оглед в парка следобед с цел да бъде открито четириногото, ухапало жената.

Мартин Захариев: Нищо не разбрах от изслушването за "Южен поток"

Нищо не разбрах от изслушването за „Южен поток”. Имам добро образование, но не можах да разбера (проектът -бел.ред.) спрян ли е, има ли цена... Нито премиерът отговори, нито ресорн...

Да (не) си жена в Индия

Женски отделения във влаковете и сурогатни майки


Ремонтират 49 детски градини и училища в Столична община

Над 7 млн. лева е предвидила Столичната община за ремонт на училища и детски градини

Студенти създадоха въртяща библиотека

/КРОСС/Въртяща библиотека на открито създадоха студенти от Факултета по изобразително изкуство в местността Ксилифор. Проектът се реализира с подкрепата на Община Велико Търново, която отдели 3500 лева от бюджета си за култура. Младите хора са от различни специалности на ВТУ, работили са 10 дни. Библиотеката представлява огромна арт инсталация от дърво. По рафтовете й са разположени дървени скулптори, сред които дебели книги, мастилници и мишки. Атракция представлява разхождащият се в близост до библиотеката таралеж от камък, част от работата на студентите. Ръководител на проекта е преподавателят по изящни изкуства доц. Георги Милчев от Факултета по изобразително изкуство, предава репортер на Булфото. Снимки: Булфото, всички права запазени  

Министър Клисарова ще участва в дискусия за образованието в Сандански

София /КРОСС/ На 16.06.2014 г., от 14.00 часа, в конферентната зала на Интерхотел - Сандански, министърът на образованието и науката ще участва в дискусия по въпроси, свързани с училищното образование. В разговорите ще вземат участие учители, родители, ученици, представители на местната власт и др.    

Потоп удави Варна, нанесе щети за хиляди

Потоп удави Варна, нанесе щети за хиляди

Невиждан порой се е излял преди минути на Златни пясъци, съобщава варненският сайт petel.bg.

Щетите са за хиляди левове. Някои от търговците по алеята казват, че са разорени.

Стоката им е наводнена, а нямат застраховка.

"Беше като потоп", разказват очевидци. Изгубихме всичко споделят те. Стихията е вилняла за около 10 минути. 

 

Столична община ремонтира 43 училища и забавачки

София /КРОСС/ 43 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през лятото в София. Това предвижда проектът на Столичната община за модернизиране на общинската образователна структура. Стойността на ремонтите е малко над 6 млн. лв., съобщи зам.-кметът по строителството и инвестициите Ирина Савина. Тя посочи, че 18 обекта ще бъдат конструктивно укрепени, като за целта Столичната община е отделила малко над 2 млн. лв.На други 26 обекта ще бъдат извършени различни мерки за енергийна ефективност със средства от фонд „Козлодуй". Ремонтите в 37 от училищата и детските градини ще започнат след 1 юли, каза още Савина.„В пет обекта вече са започнали ремонтните дейности, а в 2 са приключили. Започнали са в ОДЗ 8 „Красно село", 32-ро СОУ, детска ясла 67 в район „Надежда", където след приключване на ремонтните дейности ще бъдат разкрити и нови групи", отбеляза зам.-кметът. Приключили са работите и в 68-о СОУ и 89-о ОУ в район „Искър". Савина увери, че всички ремонти ще приключат до 15 септември, така че да не се пречи на учебния процес. Тя подчерта, че в програмата за ремонт на образователната инфраструктура ще бъдат включени допълнително 3 училища и 3 детски градини.За целта са заделени 1 млн. лв

Френското посолство подари джип на пернишките природозащитници да бранят сечта от властта!

Защитниците на Голо бърдо, въстанали срещу поголовната сеч, която се извършва в планината се похвалиха с нова придобивка. Френското посолство в България е подарило джип на младежите, предаде човек на ZaPernik.com.

Подаръкът се случил след поредицата протести, които защитниците на горите организираха. Другият фактор, заради който бил подарен автомобилът е замърсения въздух в Перник.

"Свързах се с тях, в София. Като разбраха, че е за такава кауза го...

Продължава

Защитниците на Голо бърдо: Френското посолство подари джип, с който да пазим планината, искаме оставката на шефа на "Общински гори" - ВИДЕО

Защитниците на Голо бърдо, въстанали срещу поголовната сеч, която се извършва в планината се похвалиха с нова придобивка. Френското посолство в България е подарило джип на младежите, предаде човек на ZaPernik.com.

Подаръкът се случил след поредицата протести, които защитниците на горите организираха. Другият фактор, заради който бил подарен автомобилът е замърсения въздух в Перник.

"Свързах се с тях, в София. Като разбраха, че е за такава кауза го...

Продължава

Джафер: Университетските и многопрофилните болници ще обучават парамедици и лекарски асистенти

Новите медицински професионалисти, каквито са парамедиците и лекарските асистенти, ще се обучават в университетските и многопрофилните болници. Промените са заложени в Закона за професионалното образование, обсъден на парламентарната здравна комисия.

Киев прави хуманитарен коридор за жителите на север от Донецка област

/КРОСС/ Киев може да се създаде хуманитарен коридор за цивилното население на север от Донецка област, в района на Красний Лиман. Това съобщи РИА „Новости" с позоваване на Министерството на вътрешните работи на Украйна. От ведомството посочват, че представителите на Министерството на вътрешните работи ще отидат до мястото на бойните действия за определяне на коридора. По-рано президентът Петро Порошенко нареди създаването на коридор за цивилни граждани от обхванатите от бойни действия територии.

Общественици дискутират проблемите на патриотичното възпитание по покана на областния управител

Покана за участие във форума е изпратена до вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, всички областни управители в страната, кметовете на общини, Негово светейшество българския патриарх Неофит и представители на църквата, браншовите организации, представители на генералитета, БЧК, членовете на обществения консултативен съвет, директори на културни институти и училища, преподаватели, ръководството на ЕПУ, синдикати, интелектуалци, общественици.

Широка обществена дискусия по проблемите на патриотичното възпитание на младите хора организира областният управител на Област Перник Михаил Михайлов в партньорство с Националната инициатива "Една детска сълза - една молитва" под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Покани за участие във форума са изпратени до вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, всички областни управители в страната, кметовете на общини,...

Продължава

Преговорите между ЕК и Русия за „Южен поток” са прекратени

Преговорите между Европейската комисия и Русия за „Южен поток" са прекратени, обяви европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от РИА Новости.

„Ние получихме мандат от страните-членки, за провеждане на преговори с Русия. Тези преговори се провеждаха на работно ниво. Към момента те не се провеждат, поради простата причина, че р Преговорите между Европейската комисия и Русия за „Южен поток" са прекратени, обяви европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от РИА Новости. „Ние получихме мандат от страните-членки, за провеждане на преговори с Русия. Тези преговори се провеждаха на работно ниво. Към момента те не се провеждат, поради простата причина, че р

Пияна шофьорка удари колата си в паркиран автомобил

Почерпена шофьорка от Радомир удари колата си в паркиран автомобил, съобщава struma.bg.
Инцидентът е станал около 2:30 часа след полунощ в квартал "Гърляница", когато 29-годишната жена с автомобил "Рено Клио", при маневра на заден ход блъснал паркиран "Сеат Ибиза".
При тестването с дрегер са отчетени 1,25 промила. Почерпена шофьорка от Радомир удари колата си в паркиран автомобил, съобщава struma.bg. Инцидентът е станал около 2:30 часа след полунощ в квартал "Гърляница", когато 29-годишната жена с автомобил "Рено Клио", при маневра на заден ход блъснал паркиран "Сеат Ибиза". При тестването с дрегер са отчетени 1,25 промила.

Ученици от 16-то училище подариха книга на областния управител

Областният управител на област Перник архитект Михаил Михайлов получи специален подарък - книга от децата от VІа клас от ХVІ ОУ „Свети Свети Кирил и Методий” гр. Перник, с класен ръководител Милена Алексиева с посланието „Обичам България, защото…” изготвена от тях самите.

Благодарностите към областния управител бяха отправени по повод на последователната и непрекъсната работа за децата в област Перник, зачитане на тяхното...

Продължава

Айфеловата кула затворена заради стачка

Служители от две компании, които отговарят за охраната

РБ: На Паша дере до Варна вече работят по „Южен поток“

„Разполагаме с доказателства, че във Варненска област се работи по проекта „Южен поток“. Това съобщи днес във Варна говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. Според данни на Реформаторите част местността Паша дере се подготвя за строежа на тръбата, като се засипва с пясък и чакъл. Ако информацията на Кънев е вярна, това би означавало, че строежите по проекта продължават въпреки заявката на премиера Орешарски за замразяване на „Южен поток“. Според Реформаторите „Южен поток“ е причината правителството на Пламен Орешарски все още да е на власт. Кънев заяви още, че РБ разполагат с доказателства, че договорът с „Газпром“ е бил подписан след евроизборите на 25 май – само дни, преди премиерът да обяви, че ще замрази строежа. В парламента днес министър-председателят бе изслушан от депутатите по темата. Той обясни, че през последните дни се е консултирал с редица експерти и е уверен, че проектът не нарушава европейското законодателство.

7% спад на износа в началото на годината

Износът на България е намалял със 7% в началото на годината. За първото тримесечие на 2014 г. той се равнява на 4,9 млрд. евро в сравнение с 5,2...

Няма общи европейски правила за частното здравеопазване

Забавянето на плащанията от страна на държавата е основният проблем, с който се сблъскват частните болници в засегнатите от кризата страни от Южна Европа.

прочети повече

Йотингер: Преговорите на ЕК и Русия за „Южен поток” са прекратени

Преговорите между Европейската комисия и Русия за „Южен поток Преговорите между Европейската комисия и Русия за „Южен поток" са прекратени, обяви европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от РИА Новости. „Ние получихме мандат от страните-членки, за провеждане на преговори с Русия. Тези преговори се провеждаха на работно ниво. Към момента те не се провеждат, поради простата причина, че р

Oppo показа най-тънкия смартфон в света

/КРОСС/ Китайската компания Oppo представи най-тънкия смартфон в света. Новата джаджа, която е дебела 6,5 милиметра, се нарича Oppo R3. Телефонът разполага с 5 инчов дисплей и тежи 140 грама. Основната му камера е 8 мегапиксела, а предната - 5 мегапиксела. Oppo R3 ще работи с операционната система Android и ще се появи на китайския пазар още в края на този месец.

Поставят нови високо ефективни контейнери за разделно събиране във Варна

От създаването на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки в гр. Варна през 2007 г. до днес в града са разположени 1385 броя цветни контейнера. ЕКОПАК започна подмяната им с нови високоефективни, модерни и екосъобразни.

Принц Джордж направи първите си стъпки

Британският престолонаследник е само на 11 месеца

Авария за петък 13-ти! Пукната тръба при блок 81 спря водата в квартал "Тева"

Дори и на каръшкия петък 13-ти пернишкия квартал "Тева" не бе подминат от несполука. Авария в района на блок № 81 спря водата в квартала, предаде човек на ZaPernik.com.

Спукана тръба стана причината за спиране на водата. Работниците на пернишкото ВиК бяха изкопали дупка, която впоследствие се напълни с вода. Наложи се да се включи помпа, за да бъде изпразнена дупката.

"Аварията е заради петък 13-ти.", пошегува се работник. Продължава

Иракското правителство блокира социалните мрежи

Иракското министерство на комуникациите нареди на интернет и мобилните компании да блокират социалните мрежи и приложения. Мярката се предприема, тъй като бунтовници напредват към Багдад, съобщиха пр...

Около 15 000 лв. са откраднати при обир в столицата

Нападателите са напръскали с невропапалитичен газ двама служители


Археологът Георги Илиев е с втори най-добър резултат в "Прогнозирай изборите"


Георги Илиев Илиев от Стара Загора постигна най-добър резултат в играта на Дневник "Прогнозирай изборите".

Георги Илиев е археолог по професия, работи и живее във Франция. Наградата получи майка му – Марийка Илиева.

Не се учудвам, че Георги е познал резултатите от изборите и е спечелил наградата. Докато работеше в Регионалния исторически музей в Стара Загора, Георги се информираше за всички важни събития, които се случват в страната ни предимно от сайта на "Дневник", каза...

Археологът Георги Илиев е с най-добър резултат в играта на "Дневник" "Прогнозирай изборите"


Георги Илиев Илиев от Стара Загора постигна най-добър резултат в играта на Дневник "Прогнозирай изборите".

Георги Илиев е археолог по професия, работи и живее във Франция. Наградата получи майка му – Марийка Илиева.

Не се учудвам, че Георги е познал резултатите от изборите и е спечелил наградата. Докато работеше в Регионалния исторически музей в Стара Загора, Георги се информираше за всички важни събития, които се случват в страната ни предимно от сайта на "Дневник", каза...

Балетът на Русенската опера гостува в София

Хореографията е на примабалерината Силвия Томова, декорите и костюмите са дело на неповторимия световноизвестен художник от Италия Салваторе Русо, поставял с голям успех и многократно в най-големите оперни театри в Италия и по света.

Йотингер: Преговорите с Русия по "Южен поток" са преустановени

/КРОСС/ Преговорите между Европейската комисия и Русия за "Южен поток" са преустановени във връзка с иска на Русия към Световната търговска организация срещу "трети енергиен пакет". Това заяви еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер. "Ние получихме мандат от държавите-членки да водим преговори с Русия. Тези преговори се проведоха на работно равнище. В момента те не продължават по една проста причина - руските партньори се обърнаха към СТО, те поставят под въпрос спазването на европейското законодателство за единния пазар по правилата на СТО", каза Йотингер.

Ирак се разпада, ислямистите са на по-малко от 100 км от Багдад

Бойците на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" напредват и са на по-малко от 100 км от иракската столица Багдад. Джихадистите се приближават към столицата от три посоки - от провинция Ал Анбар на запад, от Салах ад Дин на север и от Дияла на изток.

Лятото е време за революция

Хубавото време върви с музика, любов и... революции.  Хитовата музикална романтична драма “Революция Z” се завръща на 16 юни от 20,00 ч по Би Ти Ви Синема с епизодите от първите два сезона. След като си припомнят как пламна любовта между тийнейджърите, как се събра групата и как се заплетоха интригите между учители и ученици, зрителите ще видят и Хубавото време върви с музика, любов и... революции. Хитовата музикална романтична драма “Революция Z” се завръща на 16 юни от 20,00 ч по Би Ти Ви Синема с епизодите от първите два сезона. След като си припомнят как пламна любовта между тийнейджърите, как се събра групата и как се заплетоха интригите между учители и ученици, зрителите ще видят и

Световни оперни звезди пристигат в България

/КРОСС/ Световни оперни гласове пристигат в България за програмата Opera Open през лятото. Съвместните усилия на няколко оперни компании ще подарят на меломаните истински музикален празник по подобие на Арена ди Верона и други престижни летни фестивали под открито небе. За център на седемте заглавия със звездно участие е избран Античният театър в Пловдив, който предоставя естествен декор и неповторима атмосфера за провеждане на събитията. Събитието започва на 17.06 и ще продължи до 20.06. Още на 21 юни в България пристига грузинският бас Паата Бурчуладзе, солист на Болшой, Метрополитън и редица други световни оперни театри. Знаменитият певец, който е провъзгласен за принц от Руската православна църква, е посланик на добра воля на Обединените нации, УНИЦЕФ и "Commendatore" в Италия. Аплодиран е за великите руски басови роли на Борис Годунов и Хованщина, а на Античния театър той ще изпълни знакови арии и ортодоксална музика от репертоара на Борис Христов послучай 100 години от рождението на великия българин. За честването на 200 години от рождението на Вагнер в сраната ни пък ще гостува звездата на Вагнеровия фестивал в Байрот - Елизабет Стрид. Шведското сопрано ще участва в спектакъл-феерия „Полета на валкюрите", който ще бъде представи най-доброто от „Пръстенът на нибелунгите" в съкратена версия за първи път в България на 12 юли

ЧЕЗ прекъсва тока заради ремонти

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване