Автобус с 20 пътници горя в Димитровград


Автобус на вътрешноградския транспорт в Димитровград с 20 пасажери пламна по време на движение. Инцидентът с возилото на метан стана малко преди 17 часа в квартал Автобус на вътрешноградския транспорт в Димитровград с 20 пасажери пламна по време на движение. Инцидентът с возилото на метан стана малко преди 17 часа в квартал "Вулкан", съобщиха от пожарната. "Гъст черен дим започна да излиза от мотора в задния отсек", разказаха очевидци. Шофьорът набил спирачки,

Сергей Станишев: Маските падат

/КРОСС/ Видяхте какво се случи днес в НС, маските падат. Стана ясно, че ГЕРБ са против това Народното събрание да разгледа инициативата за референдум и че подписката, която ГЕРБ подкрепиха, е чисто политически инструмент, заяви председател на ПГ на КБ Сергей Станишев пред журналисти в парламента. „Лицемерно излъгаха хората, които слагаха подписите си, независимо колко са", каза той и припомни позицията на БСП и КБ, че проектът „Южен поток" е изключително важен за енергийна диверсификация на България. „Много важен инвестиционен проект за нашата страна, защото виждате колко нестабилна е ситуацията в Украйна, независимо от последните позитивни усилия за намиране на политическо решение, зад което БСП стои", поясни лидерът на БСП. Стоим зад проекта, защото целият ЕС ще получава газ директно, без посредници. По неговите думи „Южен поток" ще даде възможност за директни, без посредници доставки на газ на територията на ЕС. „Затова стоим зад реализацията на този проект. Тя ще донесе и хиляди работни места, особено за Северна България, и много сериозни приходи в държавния бюджет, а после и транзитни такси. Затова имаме политическата воля това да продължи", уточни Станишев

Община Перник създава опасна велоалея! Главният архитект Чолева невъзпитана в приемния ден

Всички искаме спокоен и сигурен живот, нали? Е, Община Перник смята друго! Мисли, че ни е скучно и искаме разнообразие, искаме опасности, приключения! Мисли още и че болниците ни са празни, а аптеките пред фалит! Затова Община Перник е на път да създаде една "велоалея", която ще оправи това, пише Владислав Стоилов от "Колоездене - Перник". Ще донесе невиждана доза адреналин, доволно количество болки и травми на пешеходци и колоездачи от град Перник. Как ли? Ами мили...

Продължава

Колоездачите бесни на община Перник! Главният архитект Чолева невъзпитана в приемния ден

Всички искаме спокоен и сигурен живот, нали? Е, Община Перник смята друго! Мисли, че ни е скучно и искаме разнообразие, искаме опасности, приключения! Мисли още и че болниците ни са празни, а аптеките пред фалит! Затова Община Перник е на път да създаде една "велоалея", която ще оправи това, пише Владислав Стоилов от "Колоездене - Перник". Ще донесе невиждана доза адреналин, доволно количество болки и травми на пешеходци и колоездачи от град Перник. Как ли? Ами мили...

Продължава

Киев си върна контрола над Мариупол, боевете в Славянск продължават

Войските под контрола на централната власт в Киев са си върнали в петък контрола над пристанищния град Мариупол на Азовско море, съобщи във Фейсбук вътрешният министър Арсен Аваков, цитиран от Ройтерс. Те са издигнали националното знаме над сградата на кметството.   Украинските части първо са обкръжили града рано сутринта, а по-късно са го атакували в рамките на широкомащабна операция за възвръщане на териториите, завзети от проруските сепаратисти. Информацията не е потвърдена от проруските сили, които единствено съобщиха, че петима техни бойци са загинали в битката.   Мариупол няколко пъти премина от контрола на централната власт в ръцете на сепаратистите през последните седмици. Градът има много важно стратегическо значение, защото е най-голямото украинско пристанище на Азовско море и през него минава износът на стомана. От Мариупол тръгват важните пътища от югоизточната граница на страната с Русия към вътрешността на Украйна.   В петъчната операция са участвали части на Националната гвардия и на вътрешното министерство, както и армейски спецчасти.   Междувременно около Славянск боевете продължават. Войските под контрола на Киев са обсадили града с танкове. Те са прекъснали снабдяването с вода и електричество и обстрелват града със запалителни боеприпаси. Информацията е от командира на сепаратистите в т. нар. Донецка народна република Игор Стрелков пред руския вестник "Комсомолская правда", цитиран от БТА. Той допълва, че силите на Киев разполагат с "твърде много танкове, войници и артилерия".   "Макар и "непрофесионална", с "поголовно пиянство по блокпостовете", армията на Киев обстрелва сепаратистите с "касетни боеприпаси, които експлодират във въздуха и заливат определени площи със запалителна смес", казва бунтовническият командир. И добавя, че не е виждал подобни боеприпаси "нито през първата, нито през втората чеченска война", в които е участвал, нито в цялата си военна практика.   Той обаче не очаква в близките дни украинската армия да щурмува Славянск.

Спецакция в офисите на ТВ7 и Корпоративна търговска банка

Спецакция в бизнесградата, където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка на бул. "Цар Борис III" 159 е започнала след 10.30 часа, съобщи БНР. Операцията била по сигнал на "Протестна мрежа".Проверява се всеки, който влиза и излиза в постройката, включително и багажа. Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация.

Станишев: Атакуват Моника заради мен, Плевнелиев да си мери приказките

Станишев: Атакуват Моника заради мен, Плевнелиев да си мери приказките

Много съм обезпокоен от изявленията на президента, който обясни, че на България предстои спиране на еврофондове заради "Южен поток". Не знам дали Росен Плевнелиев осъзнава колко опасни са тези изявления, коментира пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев, чрез медиите, призова държавния глава, ако действително има информация, да каже откъде е тя. Ако ЕК наказва България заради "Южен поток" като спира оперативни програми или част от тях, би било абсолютно несправедливо и с подобни изявления Плевнелиев дискредитира Комисията, обясни лидерът на българските и на европейските социалисти.

Затова Станишев поиска президентът да изясни въпроса, защото е важно да се знае и да се носи отговорност. Той застана зад думите на парламентарния председател Михаил Миков от вчера, според когото с изказвания на премиера "Южен поток" не може да бъде спрян.

Важно е да отчетем политическата среда, да се дадат ясни обяснения, да се намери формула как проектът да продължи, подчерта Сергей Станишев. И беше категоричен - проектът е важен за България, за енергийната диверсификация, за инвестициите у нас на фона на нестабилната ситуация в Украйна.

"Южен поток", добави политикът, цитиран от БТА, ще даде възможност целият ЕС да получава директно газ без посредници, както и да бъдат открити хиляди работни места у нас, особено в Северна България.Той не пропусна и очакванията за сериозни приходи от реализацията на проекта, а по-късно и от транзитни такси. Затова имаме политическата воля проектът да продължи, увери Сергей Станишев.

„Не мисля, че сме стигнали до тази точка - кой би могъл да е служебен премиер. Защото ако се стигне до въртене на мандати, до формиране на служебно правителство, тогава ще се обсъди този въпрос. Но тези неща трябва да се обсъдят предварително между политическите партии, защото ако има предсрочни избори сега, те трябва да се проведат от правителство, което не е политизирано", обясни той.

„Във всеки един момент, когато БСП има политическа инициатива, която е силна, когато има ясни позиции, се засилват атаките срещу мен и моето семейство. Моята съпруга предостави вчера информация за проверката, която тя инициира през 2013 г. и е приключила заедно с проверката на основание сигнал на депутат от ГЕРБ. Ясно е, че това е политическа атака, няма семейство или съпруга на политик, която да е толкова атакувана. Много добре знам, че се прави заради мен", каза още Станишев.

Греков спира европарите на хора без животни, но получили пасища

Орязват средствата за консултации по земеделски проекти

Летище София отбеляза над 10% ръст на пътниците през май

Аерогарата отчита и над 7% увеличение на обслужените полети от началото на годината


Умерен растеж на икономиката ни се очаква през 2014 г.

Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира умерено повишение на икономическия растеж за страната ни през 2014 г. Това стана ясно по време на...

МВФ: Политическата несигурност е основен риск за перспективите на България


Вътрешната политическа несигурност и нейното въздействие върху реформите и инвестициите остава основна заплаха за слабия напредък на икономическия растеж на България, заяви Международният валутен фонд (МВФ), подчертавайки отрицателното влияние на сегашната криза в страна, предаде "Ройтерс".

Българското правителство изглежда на ръба на срива след слабите резултати на социалистическата партия на изборите за Европейски парламент през май, като се очакват и предсрочни избори до края на...

Обиски в бизнессградата на КТБ и TV7

Спецакция в бизнесградата, където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка е започнала след 10.30 часа, съобщи БНР. Операцията била по сигнал на "Протестна мрежа".

Проверява се всеки, който влиза и излиза в постройката. Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация. Обект на внимание с Спецакция в бизнесградата, където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка е започнала след 10.30 часа, съобщи БНР. Операцията била по сигнал на "Протестна мрежа". Проверява се всеки, който влиза и излиза в постройката. Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация. Обект на внимание с

Иновативни материали от бъдещето обещават нечупливи телефони с уникален дизайн

Време е Apple да спрат да размахват патенти по съдилищата и да започнат да ги предлагат в новите си таблети и телефони.

прочети повече

Иракското правителство разработи план за защита на Багдад от джихадистите

Иракското правителство обяви днес, че е разработило план за сигурност за защита на Багдад от джихадистко нападение, предвид бързото напредване на екстремистите към столицата, след като завзеха множест...

Принц Джордж вече ходи

Британският принц Джордж направи първите си стъпки сам на 11-месечна възраст. Кейт Мидълтън съобщи новината по време на визита в Националния военноморски музей в Лондон. Джордж вече може да стои сам ...

Новата Call of Duty - с мисия в България

Хитовата компютърна игра Call of Duty има нова мисия, чието действие се развива в България. Във второто ниво на играта войниците се оказват не другаде, а в гора в България. Те са екипирани със специа...

Ислямистите в Ирак настъпват към Багдад

Напрежението в Ирак продължава да ескалира. Бойци от групата "Ислямска държава в Ирак и Леванта" завзеха още два града в провинция Дияла в североизточната част на страната, предаде Франс прес. В ръцете на екстремистите преминаха градовете Джалаула и Ес Саудия.

Телефонът в джоба води до стерилитет

Това показват 10 проучвания на британски учени


Украинската армия превзе Мариупол (видео)


Украинските въоръжени сили са превзели Мариупол, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на министъра на вътрешните работи на страната Арсен Аваков. Украински войници са издигнали националното знаме на главната административна сграда в града.

"В 10:34 украинското знаме бе издигнато на Градския съвет в Мариупол", написа Аваков в профила си във Facebook. Украинската армия нападна града тази сутрин в рамките на антитерористична операция срещу проруските сепаратисти в източната част на...

Властта не бърза за избори, никой не я питал за оставка

След гръмкия анонс за избори през юли, който направи във вторник лидерът на мандатоносителя БСП, днес настроенията в парламента и сред кабинета са коренно различни. В кулоарите на Народното събрание председателят на левицата Сергей Станишев обясни, че останалите политически сили не бързат да ходят на избори. След като по-рано тази седмица изборите изглеждаха неизбежни, днес лидерът на столетницата дори заговори с условност за предсрочния парламентарен вот: "Ако има предсрочни избори сега, те трябва да се проведат от правителство, което не е политизирано." Станишев посочи още, че дори ГЕРБ да бойкотират заседанията, "парламентът може да продължи да работи в следващите седмици достатъчно ефективно". Министър-председателят Пламен Орешарски също не даде конкретен отговор на въпроса кога обмисля да подаде оставка. Вместо това, подобно на лидера на ДПС Лютви Местан, премиерът също заговори за "хоризонти". Според премиера фактът, че днес мнозинството е отхвърлило вота на недоверие, показва, че правителството все още се ползва с подкрепа: "От началото съм го казвал и днес ще го повторя, вотът доказа, че и към настоящия момент има такава подкрепа, друг е въпросът за хоризонтите на двете политически партии и двете парламентарни групи относно този мандат." Според Орешарски в парламентарна република, каквато е България, върховният орган е Народното събрание и именно от него зависи оставката на кабинета: "Прекратяването на мандати в парламентарна република е парламентарен и политически въпрос, не е въпрос на изпълнителната власт, особено в тази конфигурация, в каквато сме сега, когато премиерът няма политическа партия и парламентарна група." Министър-председателят обясни, че е говорил и с Местан, и със Станишев, а разговорите са били доказателство, че никой не спуска отгоре решенията на премиера. Той обаче отказа да каже какво искат лидерите от него. По думите на Пламен Орешарски за оставка питат само медиите, но не и политическите партии. "На вас не ви ли прави впечатление, че този въпрос задавате само вие, а не и политическите сили. Някои от тях дори твърдят, че трябва да се забави още този въпрос, за да не отидат изборите в август", каза премиерът.

Драгомир Стойнев към ГЕРБ: Ако вие сте сбъркали за "Южен поток“, сбъркали сме и ние

"Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", увери министърът на икономиката и енергетиката. Това каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна по време на изслушването му за проекта.
Проектът „Южен поток” е необратим, тъй като той е стратегически за държавата, "Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", увери министърът на икономиката и енергетиката. Това каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна по време на изслушването му за проекта. Проектът „Южен поток” е необратим, тъй като той е стратегически за държавата,

Полиция влезе в офисите на Цветан Василев ()

Полиция влезе в офиси на КТБ и TV7. Информацията беше потвърдена от служители на TV7, с които OFFNews се свърза.  Според непотвърдена от никого до този момент информация на агенция ПИК, полицията е арестувала трима от "бандата на Цветан Василев", които са "подготвяли атентат срещу Делян Пеевски".  Според "Клуб Z" акцията е в офиси на КТБ, които се намират в същата сграда, в която е и TV7. От прокуратурата заявиха, че има акция, но отказаха да дадат подробности за това къде се провежда тя и по какво разследване е. От полицията също отказаха да дадат повече информация за това има ли полицейска операция в офисите на телевизия TV7. Очаквайте подробности!

До 2020 г. българското земеделие ще стане конкурентоспособно

През 2020 г. страната ни ще има конкурентоспособно земеделие в резултат на успешното изпълнение на Програма за развитие на селските райони (ПРСР)....

Кличко поиска 85% от приходите за мача с Пулев

/КРОСС/ Екипът на световния шампион Владимир Кличко е поискал да получи 85% от приходите от предстоящия мач за титлата с Кубрат Пулев, съобщи мениджърът на украинеца Бернд Бьонте. Двубоят за шампионския пояс в тежката категория на Международна боксова федерация (IBF) ще се състои на 6 септември в Хамбург. Молбата на щаба на Кличко за по-голям процент от постъпленията - 80%, спрямо стандартните 75%, беше одобрена от организацията. „Направихме го, защото досега Пулев не е печелил голям мач. Нашето искане дори беше за разпределение на средствата при 85:15", обясни Бьонде пред германския Bild. 33-годишният Пулев има 20 победи от 20 мача на професионалния ринг, а 11 от тях са постигнати с нокаут. Той е първи официален претендент на IBF за мач с Кличко. Мачът между тях е предложен на търг на промотъри.„Имаме висока оферта, с която да спечелим наддаването. Ако това стане, почти сигурно Хамбург ще остане домакин на двубоя", допълни Бьонде. Той и Кличко очакват сигурна победа над Пулев и планират подготовка на двубой с канадеца Бърман Стивърн за титлата в тежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC). Това е единственият шампионски пояс, който липсва на украинеца и до скоро бе притежание на неговия брат Виталий Кличко. Освен в IBF, 36-годишният Кличко е световен шампион в свръхтежка категория във Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO). Той е и супершампион на Световната боксова асоциация (WBA).

Обискират бизнессградата, където се помещават КТБ и TV7 (обновена)

Спецакция в бизнесградата, където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка е започнала след 10.30 часа, съобщи БНР. Операцията била по сигнал на Спецакция в бизнесградата, където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка е започнала след 10.30 часа, съобщи БНР. Операцията била по сигнал на "Протестна мрежа". Проверява се всеки, който влиза и излиза в постройката. Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация. Обект на внимание с

Стойнев към ГЕРБ: Ако вие сте сбъркали за "Южен поток“, сбъркали сме и ние


"Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", увери министърът на икономиката и енергетиката. Това каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна по време на изслушването му за проекта. Проектът „Южен поток” е необратим, тъй като той е стратегически за държавата,

Блъсната на пешеходна пътека жена почина в Сливен


75-годишната жена и внучето и бяха блъснати от автомобил снощи около 18 часа на бул. "Стефан Стамболов" в Сливен. Три часа по-късно пенсионерката почина в сливенската болница, а петгодишното дете е настанена отделението по ортопедия със счупване на лява бедрена кост.

От лечебното заведение съобщиха, че възрастната жена е била приета в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците, уточнява агенция "Фокус".

Пешеходците са били блъснати...

Прокуратурата влезе в офиси на Цветан Василев


Офиси на фирми, свързани с мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се претърсват от следствени органи. Действията са по прокурорска проверка - тази информация успя да потвърди "Дневник" от свои източници.

От прокуратурата на този етап отказаха официално коментар, очаква се позиция по-късно. "Дневник" научи обаче, че МВР оказват съдействие на държавното обвинение по водено от него проверка.

Бизнес сграда на бул. "Цар Борис III" е била...

Пернишката инспекция по околна среда и води погва общински депа за отпадъци в кюстендилско

Предстои проверка на общинските депа за отпадъци в Кюстендилска област. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Регионалната инспекция по околна среда и води – Перник.

Планирани са и комплексни проверки, които ще обхванат и деветте общини в областта. До момента е направена проверка на общинското депо в Дупница. Тя е била във връзка с подадена жалба в инспекцията за запалване на депото. При проверката е установено, че депото се...

Продължава

Прокуратурата: Не се извършвани претърсвания в банки и офиси на медии

По образувано досъдебно производство са иззети документи от офиси на търговски дружества


Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на Цв. Василев

От КТБ и ТВ7 отричат в офисите им да има полиция, в сградата, в която се извършват обиските, има и офиси на застрахователното дружество "Виктория"

Прокуратурата и МВР влязоха в офисите на КТБ

Новината идва след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски

Прокуратурата влезе в офисите на КТБ

Новината идва след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски

Полиция влезе в офисите на КТБ

Новината идва след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски

Полиция влезе в офисите на ТВ7 и КТБ

Новината идва след като вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски

Факти и догадки за ''Южен поток''


Докато премиерът Орешарски уверява, че България е спряла работата по "Южен поток", председателят на парламента Михаил Миков и шефът на Газпром Алексей Милер твърдят точно обратното. В "Дойче веле" Александър Андреев припомня предисторията

На 2 юни Еврокомисията съобщи, че стартира наказателна процедура срещу България заради нередности около "Южен поток". В отговор София временно спря работата по проекта. Опасенията на Брюксел са, че при избора на изпълнители не са спазени...

Испански фонд се готви за най-голямото IPO в сектора на имотите в Европа

Merlin Properties внесе проспекта си в испанския борсов регулатор и започна “лов” на инвеститори


Само суеверие ли е денят петък 13-и?

"Фаталната" дата е само веднъж тази година

Кличко поискал 85% от приходите за мача с Кубрат Пулев


Екипът на световния шампион Владимир Кличко е поискал да получи 85% от приходите от предстоящия мач за титлата с Кубрат Пулев, съобщи мениджърът на украинеца Бернд Бьонте.

Двубоят за шампионския пояс в тежката категория на Международна боксова федерация (IBF) ще е на 6 септември и на този етап ще бъде в Хамбург.

Щабът на Кличко получи одобрение на молбата си към организацията да вземе по-голям процент от постъпленията – 80% спрямо стандартните 75%.

"Направихме...

Кола и апартамент горяха в Аспарухово

Два са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие във Варна, съобщиха от пожарната за Moreto.net. Около 23:55 часа снощи е получен сигнал за пожар в лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран пред жилищен блок в ж.

Вместо оставка на кабинета - футболна топка за Ч.Р.Д. на Борисов

/КРОСС/Вместо оставка на кабинета, както твърдяха слуховете, управляващите ще подарят на Бойко Борисов футболна топка за рождения му ден.  Председателят на парламента Михаил Миков е подготвил от името на Народното събрание специален подарък за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес навършва 55 години. Борисов обаче от дни е във Вашингтон, така че специалният подарък първи видяха парламентарните репортери. Пред тях Михаил Миков написа върху топката „ЧРД". След което обясни на журналистите, че топката е специална, „това е топката за Рождения ден на Борисов, това е топката „Бразука", която е за финала на Световното първенство". Парламентарният шеф уточни, че подаръкът не е лично от него, а протоколен, затова топката ще бъде предадена на Борисов чрез протокола на Народното събрание. Попитан дали с този подарък БСП символично прехвърля топката към ГЕРБ, Михаил Миков отговори в стила на Мечо Пух: „Всичко означава, много неща". По думите на Миков, който е и член на ръководството на БСП, всеки може да тълкува подаръка за Борисов както си иска, включително да разглежда топката като въздух под налягане, защото тя това и представлява". Не бе забравена и прословутата кафеварка, превърнала се напоследък в знаков символ на някои сблъсъци между Миков и Борисов, за които може да се каже, че повечето пара отиваше в свирката... въпреки, че кафеварките нямат свирки, както някои от съдовете за варене на мляко

Google влиза на пазара на фитнес данни?

Концернът ще представи Google Fit - директен конкурент на HealthKit на Apple, пише Forbes


Концесионер на плажа Кабакум издигна ограда

Летният сезон на морето започна, нарушенията също. Концесионер на плажа Кабакум край Варна е заградил плажната ивица с почти 50-метрова ограда, съобщи БГНЕС.

Така концесионерът е препречил достъпа на почиващите до плажа. Хората не могат да стигат свободно и до крайпътните търговски обекти.

Търговците негодуват, че почиващите не стигат до мага Летният сезон на морето започна, нарушенията също. Концесионер на плажа Кабакум край Варна е заградил плажната ивица с почти 50-метрова ограда, съобщи БГНЕС. Така концесионерът е препречил достъпа на почиващите до плажа. Хората не могат да стигат свободно и до крайпътните търговски обекти. Търговците негодуват, че почиващите не стигат до мага

Концесионер загради плаж с 50-метрова ограда

Летният сезон на морето започна, нарушенията също. Концесионер на плажа Кабакум край Варна е заградил плажната ивица с почти 50-метрова ограда, съобщи БГНЕС.

Така концесионерът е препречил достъпа на почиващите до плажа. Хората не могат да стигат свободно и до крайпътните търговски обекти.

Търговците негодуват, че почиващите не стигат до мага Летният сезон на морето започна, нарушенията също. Концесионер на плажа Кабакум край Варна е заградил плажната ивица с почти 50-метрова ограда, съобщи БГНЕС. Така концесионерът е препречил достъпа на почиващите до плажа. Хората не могат да стигат свободно и до крайпътните търговски обекти. Търговците негодуват, че почиващите не стигат до мага

„В Европа с музеи, не с джамии", обяви протест пред Съдебната палата

Започва поредното дело по иск на Главно мюфтийство за връщане на имоти

В момента ДПС и БСП ме подкрепят, обясни Орешарски липсата на оставка

Разлъката между двете коалиционни партии изглежда е минало

The Offspring завършват у нас своето Smash турне

Родните фенове ще чуят целия култов албум от 1994 година


Трима души са обвинени за готвено убийство на Пеевски

Четирима души са задържани в София, а на трима е повдигнато обвинение за подготвян опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи пред Mediapool защитникът на един от задържаните в петък. Новината, която прокуратурата по-скоро потвърди с мълчанието си, започна да се тиражира ден по-рано в някои сайтове с уточнението, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е разследван като поръчител на покушението на доскорошния си съдружник.   От държавното обвинение отказаха всякакви коментари по случая, като говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова съобщи пред Mediapool единствено, че трима души действително са обвинени в подготовката на убийство, без обаче да конкретизира кой е бил "мишената".   Тя категорично отказа да отговори дали въпросните трима имат връзка с разсделването, в рамките на което в петък десетки полицаи и прокурори влязоха в бизнес сграда на столичния бул. "Цар Борис III" 159, в която се помещават офиси на застрахователното дружество "Виктория" и фирма "Бромак" ЕООД, която е един от основните акционери в КТБ, и на телевизия ТВ7, също свързана с Цветан Василев.   Арестите на Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов са наредени от столичното следствие, чийто шеф е Петьо Петров, известен с прозвището си Пепи Еврото.   Интересна подробност е, че тримата са обвинени, че са опитали да ликвидират Пеевски, което не е станало факт по независещи от тях причини. Тази правна формулировка обикновено се ползва, когато дадено престъпление не е било извършено заради своевременните действия на разследващите.   Христов, Методиев и Върбанов са задържани на 11 юни от бивши антимафиоти, които след разформироването на ГДБОП останаха в системата на МВР. В постановлението за привличането им към наказателна отговорност е записано, че покушението е трябвало да бъде извършено през май, коментира адвокат Николай Хаджигенов, чийто клиент е Христов.   По думите му първоначално задържаните са четирима, но един от тях засега има качеството единствено на свидетел, което в подобни случаи означава, че е сключил сделка с разследващите – да свидетелства срещу останалите.   Хаджигенов разказа още, че му е отказан достъп до делото и се е запознал само с постановлението за повдигане на обвинение. В него не фигурира име на поръчител на убийството на Пеевски.   Запитан какъв е Георги Христов, адвокатът му обясни, че 49-годишен, има фирми и е търговец. Единствената връзка между задържания и предполагаемата му "мишена" е, че една от фирмата му е търгувала с компанията "Булгартабак", свързвана именно с Делян Пеевски. Най-вероятно са ги закачили някъде на СРС-та, допълни адвокат Николай Хаджигенов.   Пет часа след началото на прокурорско-полицейската акция в бизнес сградата на Цветан Василев, от прокуратурата разпространиха следното официално съобщение:   "На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии".   Разследващите обаче категорично отказаха да уточнят пред Mediapool по кой член от Наказателния кодекс е образувано делото, срещу кого е, както и по чий сигнал е започнало и дали въобще в случая има подаден сигнал.   Тоталното информационно затъмнение на практика прави невъзможно да се разбере дали претърсванията в сградата на бул. "Цар Борис III" 159 имат връзка със сигнала на "Протестна мрежа" за съмнително финансиране и данъчни престъпления срещу собственика на КТБ Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и Николай Бареков, бивш водещ в ТВ7, настоящ лидер на "България без цензура" и евродепутат..   Преди ден главният прокурор Сотир Цацаров каза, че данъчните проверки срещу Пеевски и Бареков са пред приключване, но засега прокуратурата не проявява специална активност спрямо тях.   В създалата се суматоха от КТБ обявиха, че банката "не е обект на проверки" и нейни помещения "не са обект на претърсване и изземане". "Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД!", се казва в съобщението. От ТВ7 и Нюз7 също заявиха, че телевизиите не са били обект на подобна проверка.   Само преди ден главният прокурор Сотир Цацаров обяви пред медиите, че 12-има служители на КТБ, включително част от ръководството й, са били разпитани във връзка със сигнала на "Протестна мрежа".   Предстои разпит и на самия Цветан Василев, който по неофициална информация все още е в чужбина. Прокуратурата потвърди за разпитите, макар и без за уточнява имена и факти, посочвайки единствено, че те са във връзка със сигнала на "Протестна мрежа", според който Василев, Пеевски и Бареков са част от "организирана престъпна група".   От думите на Цацаров стана ясно също, че данъчните проверки срещу Пеевски и Бареков са напреднали и пред финал, а лидерът на "България без цензура" е разследван и по сигнал за отминалите евроизбори и съмненията за финансирането на неговата формация.   Първите реални действия на прокуратурата, като разпити и претърсвания на медии и компании, близки до мажоритарния собственик на КТБ и свързвания с него нов политик Николай Бареков, съвпаднаха с фактическия разпад на управляващото мнозинство след евроизборите. Неофициално в публичното пространство се въртят слухове за срив в отношенията между Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски, обвързани доскоро с множество съвместни бизнеси. Свидетелство за това е и пълният обрат в политиката на бившите вече медии на Ирена Кръстева и сина й към банкера и доскорошната им "мишена" – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване