Министър Греков открива публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), съобщиха от пресцентъра на Министерсво на земеделието.
В срещата участие ще вземат зам.- министър Явор Гечев, директорът на дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ Светлана Александрова, Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), съобщиха от пресцентъра на Министерсво на земеделието. В срещата участие ще вземат зам.- министър Явор Гечев, директорът на дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ Светлана Александрова,

Нов атентат срещу лидера на донецките сепаратисти

Колата на Денис Пушилин е била взривена, самият той е невредим – от дни не ползвал този автомобил, а сега бил и в Москва

Испания започва защитата на титлата с повторение на финала от Южна Африка


Световният шампион Испания започва тази вече защитата на титлата срещу Холандия в едно от големите дербита в груповата фаза. Двата отбора се изправят един срещу друг от 22.00 часа на стадион "Арена Фонте Нова" в повторение на финала опреди четири години, когато "фурия роха" триумфира след победа с 1:0 с гол на Андрес Иниеста в 116-ата минута. 

Отборът на Висенте дел Боске е смятан за един от фаворитите в турнира, а по-голямата част от играчите, които изкачиха Испания на световния...

Половин Кот д`Ивоар пропусна началото на Мондиала

 В северната половина на Кот д`Ивоар пропуснаха мача на откриването на Световното по футбол заради прекъсване на електрозахранването, научи АФП от разочаровани почитатели на футболните празници.
"Бяхме опънали огромен екран, готвехме се за купон. И настроението ни пропадна", каза пред АФП раздразненият Мойсей Бала от Ман – голям град в западната част на страната. "Целият град е в пълна тъмнина", допълни още той.
"От осем вечерта тънем в мрак и неизвестност, нямаме никакъв шанс за мача", оплака се и Хамед Тасамбала от северния град Феркеседугу. "Ние сме разочаровани с приятелите, дори не знаем какво се случва в Бразилия", добави той. А в Сао Пауло през това време домакините надвиха Хърватия с 3:1.
Същата история се случи и в Корхого, друга градска агломерация в северната част на Кот д`Ивоар, където бяха запалили свещи. "Надяваме се, че поне до мача на нашия отбор с Япония ще се оправят нещата", пошегува се с оптимистична тъга Жан Кулибали.
Само половината от хората в централния град Буаке бяха без електричество, но Жерар Коне бе сред нещастните. "Във време, когато светът се фокусира върху световното първенство, телевизорите ни останаха без картина заради тока", каза той и се оплака, че е "разочарован".
Според Доминик Каку, генералният директор на електрическата компания на Кот д`Ивоар, малък пожар е повредил част от централата Азито в Абиджан, което довело до началото на проблемите в енергийната система на страната.
Захранването бе окончателно възстановено до 22:30, местно време, но първият мач вече бе пропуснат. 
Кот д`Ивоар е известна с ниското качество на електроенергийната си система. Правителството иска да построи осем нови ВЕЦ-а, за да увеличи производството, което е с обем колкото на Боливия или Латвия.

Скандално! Спа хотел в Смолян лекува незаконно болни от рак чужденци

Скандално! Спа хотел в Смолян лекува незаконно болни от рак чужденци

Смъртта на двамата англичани отприщи лавина от твърдения в социалните мрежи, че СПА хотелът "Пърл лодж" се занимава с незаконно лечение на чужденци. Коментарите идват най-вече от хора от Смолян, представящи се за бивши служители в хотела, пише "Стандарт".

Те твърдят, че през зимата "Пърл лодж" приема туристи, а през лятото се ползва като медицински център, в който идвали тежко болни пациенти от чужбина.

Всички пристигащи били предимно англичани, страдащи най-често от рак. Нелегалната лечебница съществувала от няколко години, коментират пишещите. Те споменават вече известната в Смолян англичанка Аманда, която била собственичка на хотела и водела болните "летовници".

На 10 юни "Стандарт" направил опит да се свърже на място с Аманда Херцог, но охраната на хотела заявила, че тя отсъства и не може да се разговаря с нея, след което затръшнала входната врата и я заключила. В задния двор имало англичани - жена и мъж с нездрав вид, припичащи се на обедното юнско слънце. Те обаче отказали да споделят дали са собственици на апартаменти в хотела или туристи, нито пък казаха кога са пристигнали.

Разкриващите се неугледен двор, празен басейн, голямо количество бидони от по 1500 л, строителна техника и дори пожарна кола с английски номер, далеч не се връзвали с рекламата за "хотелски рай".

Няколко часа по-късно, след журналистическо запитване в Регионалната здравна инспекция дали имат регистрация за медицинска дейност, екип на РЗИ е направил опит да извърши проверка. Инспекторите обаче също не са били допуснати в обекта. В Комисията за защита на потребителите в София е имало подадени жалби от двама туристи, че условията изобщо не отговарят на рекламата на хотела. Така и не стана ясно дали и как са завършили проверките.

Според бивши служители на хотела, пожелали анонимност, там действително се вършат нерегламентирани медицински дейности.
Лекували основно с разтвор ММС (б.а. - хлорен диоксид), но прилагали и други лечения. Според тях лечителската дейност е започнала в края на 2012 г. - през лятото за болни, през зимата за туристи.

"Идваха болни, основно от рак, виждал съм хора с прокази и много тежки кожни заболявания по ръцете. Шефовете ми обясняваха, че идват на лечение. Няма медсестри и лекари. Лекуват ги с разни химикали, основно им даваха ММС. Сега, ако съдим по сайта, вече са започнали и с други неща да ги лекуват. Доколкото знам, нямат регистрация за медицински център. Водят се към някаква европейска църква за природен живот. Реално там няма медицински персонал. Правят много трансфери от летището в София. Не плащат данъци. Даже имаха проблеми с данъчните. Голяма част от апартаментите са продадени. Но явно хората, които идват на лечение, не са истинските собственици", разказа мъж, работил в хотела преди време.

Според него и тогава били правени проверки, но смята, че са потулени. Той обаче не скри, че някои от случаите завършвали учудващо.

Карни: Лихвите могат да бъдат повишени по-рано, отколкото очакват инвеститорите

Коментарите на гуверньора на Английската централна банка бяха изненадващи и изстреляха нагоре паунда


Министър Греков открива публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), съобщиха от пресцентъра на Министерсво на земеделието.
В срещата участие ще вземат зам.- министър Явор Гечев, директорът на дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ Светлана Александрова, Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие публичното обсъждане на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), съобщиха от пресцентъра на Министерсво на земеделието. В срещата участие ще вземат зам.- министър Явор Гечев, директорът на дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ Светлана Александрова,

Бразилия победи Хърватия с 3:1 на старта на мондиала

Бразилия започна световното първенство по футбол с победа над отбора на Хърватия с 3:1. Срещата тръгна добре за хърватите, които поведоха в 11-тата минута, след автогол на Марсело. Последва преса от страна на домакините и в 29-тата минута Неймар изравни. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката. През второто полувреме двубоят започна с натиск на Брсзилия. Ключов момент за срещата се оказа 71-тата минута, когато японският съдия Юичи Нишимура отсъди дузпа, след като Фред падна артистично. На повторенията се видя, че положението е чиста симулация. Неймар беше точен от бялата точка и записа второ попадение в срещата, а Бразилия поведе в резултата. Хърватите имаха няколко възможности да изравнят резултата, но нямаха късмет в четвъртък вечер. В 83-ата минута техен гол беше отменен заради спорно нарушение на Олич срещу вратаря Жулио Сезар. В последните минути на срещата балканският тим се изнесе в половината на противника. От това се възползва Оскар, който в добавените минути на срещата оформи крайното 3:1 след дълъг самостоятелен рейд. Като цяло отборът на Бразилия не впечатли особено с играта си, но в крайна сметка извоюва трите точки пред 62 000 зрители на "Арена де Сао Пауло". Двамата треньори бяха заложили на идентични схеми - 4-2-3-1. За бразилците най-отпред беше Фред, подпомаган от Хълк, Неймар и Оскар. Атаката на хърватския тим се водеше от Йелавич. Олич, Матео Ковачич и Иван Першич бяха зад него. В петък от 19.00 часа е срещата между отборите на Мексико и Камерун от група "А". Следващият мач на бразилците е на 17 юни срещу "ацтеките", а хърватите спорят с африканците в нощта на 18 срещу 19 юни.

Бразилия победи Хърватия с 3:1 в първата среща на мондила

Бразилия започна световното първенство по футбол с победа над отбора на Хърватия с 3:1. Срещата тръгна добре за хърватите, които поведоха в 11 минута, след автогол на Марсело. Последва преса от страна на домакините и в 29-тата минута Неймар изравни. При този резултата двата отбора се оттеглих на почивката. През второто полувреме двубоят започна с натиск на Брзилия. Ключов момент за срещата се оказа 71-тата минута, когато японският съдия Юичи Нишимура отсъди дузпа след като Фред падна артистично. На повторенията се видя, че положението е чиста симулация. Неймар беше точен от бялата точка и записа второ попадение в срещата, а Бразилия поведе в резултата.  Хърватите имаха няколко възможностида изравнят резултата, но нямаха късмет в четвъртък вечер. В 83-ата минута техен гол беше отменен заради нарушение на Олич срещу вратаряЖулио Сезар. В последните минути на срещата балканският тим се изнесе в половината н противника . От това се възползва Оскар, който в добавените минути на срещата оформи крайното 3:1. Като цяло отборът на Бразилия не впечатлиособено с играта си, но в крайна сметка извоюва трите точки пред 62 000 зрители на "Арена де Сао Пауло". Двамата треньори бяха заложили на идентични схеми - 4-2-3-1. За бразилците най-отпред беше Фред, подпомаган от Хълк, Неймар и Оскар. Атаката на хърватския тим се водеше от Йелавич. Олич, МатеоКовачич и Иван Першич бяха зад него. В петък от 19 часа е срещата между отборите на Мексико и Камерун от група "А". Следващият мач на бразилците е на 17 юни срещу "ацтеките", а хърватите спорят с африканците в нощта на 18 срещу 19 юни.

21 тежки катастрофи за денонощие

21 тежки катастрофи за денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки катастрофи.

При тях е загинал един човек, а 28 са ранени. Един от пострадалите е с опасност за живота.

За района на столицата са станали 112 леки и 7 тежки катастрофи с 9 ранени.

 

Обама взема витамин D и болкоуспокояващи за дясното му стъпало

 Американският президент Барак Обама е абсолютно здрав, ако не се смята лек дефицит на витамин D и болки в дясното стъпало, което го принуждава периодично да взема хапчета, се посочва в лекарски доклад, публикуван на сайта на Белия дом.

Според личния лекар на президента Рони Л. Джексън, 52-годишният Обама не би следвало да има каквито и да било здравословни проблеми до края на мандата му като държавен глава през 2017 година. Отбелязва се, че Обама поддържа отлична физическа форма като води здравословен и балансиран режим на хранене, рядко употребява алкохол и не пуши. Президентът заменя цигарите с никотинова дъвка, заради която бе подложен на остри критики, след като по време на официална церемония в чест на 70-годишнината от десанта на съюзническите войски в Нормандия, бе забелязан да дъвчи.
Освен дъвка, Обама всекидневно приема витамин D, за да компенсирате този дефицит в организма му. Плантарният фасциит на десния крак пък принуждава президента отвреме навреме да вземат без рецепта облекчаващ болката ибупрофен.
Теглото на американския държавен глава, в сравнение с последния медицински преглед от октомври 2011 г., не се е променило и е около 81,5 килограма при ръст от 1, 85 м.

Нов инцидент рани хора по линията Макао-Хонконг

Кораб се блъсна в кея на пристанище в Макао в петък. Ранени са 20 души, съобщиха властите на специалния административен район в южната част на Китай.

Парламентът гласува вота на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

Парламентът ще гласува вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на фискалната политика.
Вотът беше внесен от ПГ на ГЕРБ на 5 юни.
Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. Парламентът ще гласува вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на фискалната политика. Вотът беше внесен от ПГ на ГЕРБ на 5 юни. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

Гласуват петия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

Гласуват петия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

Парламентът ще гласува вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на фискалната политика.

Вотът беше внесен от ПГ на ГЕРБ на 5 юни. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

Депутатите ще изслушат министър-председателя на Република България Пламен Орешарски относно последните действия на правителството по проекта „Южен поток” и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърденията, че проектът „Южен поток” е необратим процес.

От 11.00 часа ще се проведе парламентарен контрол.

Парламентът гласува петия вот на недоверие днес

 Петият вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски гласува Народното събрание в днешния в петък, 13-ти. 

Внесеният от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета е за „провал в сектор „Финанси“.

Над три часа дебатираха в сряда народните представители около водената от кабинета „Орешарки“ финансова и фискална политика. 

Според финансовия министър Петър Чобанов мотивите на опозицията представляват

еклектична компилация по проблеми от миналото и евентуално бъдещо развитие. 

Ако бъде използвано кулинарно сравнение пък мотивите приличат на претоплен и безсолен тюрлюгювеч, коментира в рамките на дебатите Чобанов.

Предварителните очаквания са петият вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски отново да не е успешен, въпреки заявките за оставка на правителството и предсрочни избори в кратки срокове, които бяха направени и от двете подкрепящи кабинета политически сили.

Заявка за възможност да подкрепят ГЕРБ и да гласуват срещу кабинета даде лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, стига по този начин да се съберат достатъчно гласове, за да бъде свален кабинетът още преди мандатоносителят да вземе това решение. Сметките обаче показват, че ГЕРБ и „Атака“ разполагат с общо 116 народни представители.

По време на редовното заседание на парламента предстои и

изслушване на премиера Пламен Орешарски и енергийния министър Драгомир Стойнев във връзка с проекта „Южен поток“. 

Решението за изслушване беше взето в сряда преди дебатите по вота по предложение на опозицията и с подкрепата на депутатите от „Коалиция за България“. 

Орешарски и Стойнев ще трябва да отговарят пред депутатите за процедурата, започната от ЕК срещу страната ни по отношение на проекта, решението за спиране, обявено след среща с американски сенатори и заявката в интервю от Китай на енергийния министър, че проектът е необратим.

В програмата на Парламента ще бъде включено и разглеждане и приемане на решение по предложението на президента Росен Плевнелиев и Инициативния комитет с председател проф. Георги Близнашки за произвеждане на национален референдум за изборното законодателство

Работата на НС трябва да продължи с

петъчния парламентарен контрол,

като на питания трябва да отговарят деветима министри.

За да бъдат изслушани всички министри, ще са необходими над шест часа. 

Гласуват вота на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

Парламентът ще гласува вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на фискалната политика.
Вотът беше внесен от ПГ на ГЕРБ на 5 юни.
Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. Парламентът ще гласува вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на фискалната политика. Вотът беше внесен от ПГ на ГЕРБ на 5 юни. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

Община Търговище праща на море деца и пенсионери

400 ученици и над 200 пенсионери ще почиват и тази година на море по програма на община Търговище. Децата ще се радват на синята ваканция без пари, а възрастните ще летуват на преференциални цени в общинската база в Балчик. Смените за пенсионерите започват от следващата сряда. Две групи ще почиват по 5 дни. 400 ученици и над 200 пенсионери ще почиват и тази година на море по програма на община Търговище. Децата ще се радват на синята ваканция без пари, а възрастните ще летуват на преференциални цени в общинската база в Балчик. Смените за пенсионерите започват от следващата сряда. Две групи ще почиват по 5 дни.

Деян Донков и Радина Кърджилова за първи път в общ сериал

От известно време Деян Донков и Радина Кърджилова внимават къде оставят чехлите и обувките си. В противен случай има риск да ги намерят нагризани. Беладжийката е новото им куче Чика, което вече прави компания на лабрадора им Аксел.
Наскоро Донков се разхождал в центъра на София. Нещо привлякло вниманието му от витрината на зоомагазин на ул. “Солун От известно време Деян Донков и Радина Кърджилова внимават къде оставят чехлите и обувките си. В противен случай има риск да ги намерят нагризани. Беладжийката е новото им куче Чика, което вече прави компания на лабрадора им Аксел. Наскоро Донков се разхождал в центъра на София. Нещо привлякло вниманието му от витрината на зоомагазин на ул. “Солун

И Варна отбелязва в събота 1 година от началото на протестите

Освен готвения мащабен протест в София и още градове в страната на 14 юни, в морската столица Варна също се очаква голяма група граждани да отбележи 1 година от началото на масовите протести срещу правителството „Орешарски“. По традиция варненци ще се съберат пред сградата на Община Варна от 18.00 ч, а исканията им са категорични - Незабавна оставка на правителството на Орешарски и честни парламентарни избори.

Ето и пълния текст, който се разпространява в социалните медии:

На 14 юни 2014 година се навършва една година от началото на протестите срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и повече от една година от протестите срещу Костинбродската манипулация на парламентарните избори.

За този период станахме свидетели как кабинетът „Орешарски“ потвърди съмненията, че идването му на власт е свързано с изпълнение на определени задачи поставени от задкулисни корпоративни и лични интереси. До настоящия момент това управление доведе до срив в доверието във всички институции, финансова и икономическа нестабилност, уронване на престижа на България пред Европейския съюз и пред международната общественост.

Това управление доказа, че не работи в полза на националния интерес, а само в полза на петата колона на Москва и нейните Евроазийски благодетели. Цената за една година такова управление няма да плати кабинета „Орешарски“, нито поддържащата го уродлива Тройна коалиция, а всички ние – българските граждани и бъдещите поколения.

Затова 14 юни 2014 година е повод да се съберем и поискаме за пореден път оставката на това престъпно управление! Часът и мястото са обичайните – Община Варна, 18:00 ч.

The post И Варна отбелязва в събота 1 година от началото на протестите appeared first on Noresharski.com.

Най-важното от Варна във вчерашния 12 юни

Започна обработка на зелените площи срещу комари Започна обработка на зелени площи в паркове, градини и междублокови пространства във Варна с препарати срещу комари, съобщават от Общинско предприятие “Дезинфекция, дезинсекция и дератизация” за Moreto.

До 33° днес, на места с краткотрайни валежи

Днес ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици.
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в западната и централната част от Дунавската равнина временно ще се Днес ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в западната и централната част от Дунавската равнина временно ще се

Българин намерен удавен в канал Гърция

Катастрофа с индикации за престъпление в Андравида, Гърция, погуби 27-годишен българин. Тежко ранен е неговият спътник, пише "Български новини".
Българинът е открит в ранните часове на 12 юни, удавен в напоителен канал. След тежка катастрофа в 5 часа сутринта на пътя между Андравида-Килкис и малко след фабрика „Астерис“, Катастрофа с индикации за престъпление в Андравида, Гърция, погуби 27-годишен българин. Тежко ранен е неговият спътник, пише "Български новини". Българинът е открит в ранните часове на 12 юни, удавен в напоителен канал. След тежка катастрофа в 5 часа сутринта на пътя между Андравида-Килкис и малко след фабрика „Астерис“,

До 33° днес, на места с краткотраен дъжд

Днес ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици.
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в западната и централната част от Дунавската равнина временно ще се Днес ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в западната и централната част от Дунавската равнина временно ще се

Магнитни изригвания сриват комуникациите?

Три мощни слънчеви изригвания във вторник и сряда са предизвикали образуването на огромен облак от слънчеви частици, който може да извади от строя сателитите и комуникационните системи на Земята.

Българин намерен удавен в канал Гърция

Катастрофа с индикации за престъпление в Андравида, Гърция, погуби 27-годишен българин. Тежко ранен е неговият спътник, пише Катастрофа с индикации за престъпление в Андравида, Гърция, погуби 27-годишен българин. Тежко ранен е неговият спътник, пише "Български новини". Българинът е открит в ранните часове на 12 юни, удавен в напоителен канал. След тежка катастрофа в 5 часа сутринта на пътя между Андравида-Килкис и малко след фабрика „Астерис“,

Кадиев вече не е депутат

Опозицията беше против оставката му


Диего отказа парите на палача на Левски

Левият защитник на Локо (Пд) Диего Фераресо отказа трансфер в казахстанския Иртиш, съобщава "Меридиан мач". Палачите на Левски са предложили договор на бразилеца с български паспорт, и то с ...

На косъм Народното събрание прие да изслуша Орешарски за "Южен поток"

С цели две гласувания в Народното събрание БСП се опита да "скрие" премиера Пламен Орешарски и той да не говори за параметрите на договора за "Южен поток". И при двете гласувания 7...

Започна ремонт на няколко отсечки в Шуменско

Вече са в ход летните ремонти на няколко от основните отсечки от четвъртокласната пътна мрежа в Шуменска област. Средствата за машинното и ръчно преасфалтиране са целева държавна субсидия, като предв...

Cacao Beach Club дава кик-старт на лятото на 14 юни

CACAO BEACH CLUB се завръща за новия летен сезон на 14 юни. На специалното кик-старт парти ще видим и чуем DJ SILVER, DJANE KOKI и 5PRITE, които ще ни направят част от една вълнуваща нощ под звездите ...

НС прекрати пълномощията на Георги Кадиев

Депутатите прекратиха пълномощията на Георги Кадиев като народен представител от ПГ на Коалиция за България, предаде „Фокус”. „За” гласуваха 89 народни представ...

Хорхе Кампос: През 1994-а ни ударихте в сърцето

Вратарят - папагал Хорхе Кампос винаги е интересен събеседник. Той бе сред най-колоритните фигури и на мондиала в САЩ преди 20 години, когато се перчеше да ни изхвърли на четвъртфинал. Но Христо Стоич...

Харисън Форд пострада зле при снимки

Актьорът Харисън Форд бе транспортиран с хеликоптер до болница след като коляното му пострада тежко по време на снимките на филм от поредицата „Междузвездни войни",предаде AFP.
71-годишният Форд бе ранен след като врата на гараж падна и го удари в помещение на „Пинууд Студиос”, в околностите на Лондон. Актьорът Харисън Форд бе транспортиран с хеликоптер до болница след като коляното му пострада тежко по време на снимките на филм от поредицата „Междузвездни войни",предаде AFP. 71-годишният Форд бе ранен след като врата на гараж падна и го удари в помещение на „Пинууд Студиос”, в околностите на Лондон.

Congratulations: 55 мисли на 55-годишния Бойко Борисов


Настоящият лидер на ГЕРБ и бивш министър-председател, столичен кмет и главен секретар на МВР Бойко Борисов  навършва днес 55 години. Няма съмнение, че личността му предизвиква полярни мнения, но едно не може да му се отрече - цветистия език и умението да оставя след себе си фрази, които трайно влязоха в политическия фолклор. 

"Дневник" ви предлага 55 избрани цитата на Борисов, без претенции за изчерпателност. 

1. По теорията на вероятностите или кривата на Гаус винаги има...

Орешарски, вот на недоверие и референдум чакат ГЕРБ

Тежък работен ден се очертава за депутатите в Народното събрание, в случай, че парламентът успее да събере кворум, за да открие заседанието. Първа точка в днешната програма е гласуването по петия вот на недоверие срещу кабинета на тема финансовата политика на правителството, чиито дискусии се проведоха в сряда. След провала на вчерашното заседание председателят на парламента Михаил Миков обяви, че ще вмъкне в днешната програма и разглеждането на въпроса с референдума за изборните правила. В сряда пък по предложение на ГЕРБ в седмичната работа на парламента бе заложено изслушване на премиера Орешарски и енергийния министър Драгомир Стойнев по темата „Южен поток“. Всички тези теми обаче зависят от благоволението на ГЕРБ, след като в сряда „Атака“ поиска оставка и вчера не се появи в пленарна зала, за да закрепи кворума. От ГЕРБ пък обявиха, че ще участват в работата на парламента само по темите, които бъдат договорени на бъдещия Консултативен съвет за национална сигурност, който ще се проведе при президента във вторник.

Ловрен: Скандален съдия, плаче ми се

"По-добре още сега да дадат купата на Бразилия, играят с 12 души"


Япония запази паричната политика

Индустриалното производство през април се е увеличило с 3,8% на годишна база


И петият вот на недоверие не мина

След гласуването на вота премиерът Пламен Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев трябва да отговарят пред депутатите за проекта „Южен поток“

Парламентът събра кворум за вота на недоверие

След гласуването на вота премиерът Пламен Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев трябва да отговарят пред депутатите за проекта „Южен поток“

Парламентът гласува петия вот на недоверие днес

След него премиерът Пламен Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев трябва да отговарят пред депутатите за проекта „Южен поток“

Парламентът гласува петия вот на недоверие днес

След него премиерът Пламен Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев трябва да отговарят пред депутатите за проекта „Южен поток“

Маринелла Пашова подари вълнуващ концерт на перничани в Двореца на културата - СНИМКИ

За първи път от години джаз певицата, която живее и работи в Лондон, се представи пред родна публика заедно с камерен оркестър "Орфей". В репертоара бяха включени популярни пиеси на Гершуин.

Маринелла Пашова подари вълнуващ концерт на перничани. Джаз певицата, която е започнала своя творчески път в Перник, но от години живее и успешно се реализира в Лондон, след няколко годишно отсъствие, се представи пред родна публика, съобщиха от Двореца на културата за ZaPernik.com. "Много съм развълнувана, защото виждам в залата много мои приятели от ученическите ми години, от университета, от училището, в което съм работила и най-вече моето семейство.", сподели певицата и...

Продължава

Харисън Форд пострада зле при снимки

Актьорът Харисън Форд бе транспортиран с хеликоптер до болница след като коляното му пострада тежко по време на снимките на филм от поредицата „Междузвездни войни Актьорът Харисън Форд бе транспортиран с хеликоптер до болница след като коляното му пострада тежко по време на снимките на филм от поредицата „Междузвездни войни",предаде AFP. 71-годишният Форд бе ранен след като врата на гараж падна и го удари в помещение на „Пинууд Студиос”, в околностите на Лондон.

Правителството ще работи до два месеца преди датата на вота

Ще подадем оставка, но осъзнато, без натикск, заяви заместник-председателят на НС Мая Манолова


Президентката на Южна Корея прави драстични промени в кабинета

Иска да си върне изгубеното доверие на населението след катастрофата с ферибота


На тази дата: Александър Македонски умира във Вавилон


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 13 юни 323 г. пр. Хр. във Вавилон умира един от най-големите военачалници в световната история - Александър ІII Македонски, син на Филип II.

За около 10 години Александър успява да...

Пътна обстановка в страната - 13 юни

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Ще се справи ли AirAsia на индийския пазар?

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Югоизточна Азия е оптимист за представянето си в Индия


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване