Ford Fiesta ST: Ода на радостта (тест-драйв)

Трябваше да почакам доста, за да мога да се порадвам истински на Fiesta ST. През това време сърцето ми топлеха горещите Clio RS и 208 GTi, но след този ден вече съм убеден, че няма нищо пресилено в тв...

S&P намали кредитния рейтинг на България

Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's (S&P) понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A...

Линекер: Съдията отмени два чисти гола на Дос Сантос

Известният футболен специалист и бивш нападател на Англия Гари Линекер разкритикува съдийството и във втория мач на световното първенство в Бразилия - Мексико - Камерун (1:0). "Съдиите свършиха ...

Прокуратурата обвини трима в подготовка на убийството на Пеевски /обновена/

/КРОСС/ Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са тримата задържани и обвинени в подготовка за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, научи БНР. Тримата са обвинени в опит за умишлено убийство. Покушението е готвено за месец май. Не е ясно обаче с какви мотиви е било подготвяно убийството. Тримата са задържани вчера сутринта в домовете си. Едва късно вечерта им е било повдигнато обвинение. Има и четвърти задържан, но той не е с повдигнато обвинение. Възможно е той да е бил прокурорски свидетел.  На тримата задържани утре ще бъде поискан постоянен арест от Софийския градски съд.

ЕК възстанови на България над 860 млн. евро

/КРОСС/ Европейската комисия възстанови на България 860 млн. евро. Това са средства, платени от ДФ "Земеделие" (ДФЗ) по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през последното тримесечие на 2013 г., както и средствата, платени до момента по директните плащания и селскостопанските пазарни механизми. Точният размер на възстановените субсидии е 863 137 996 евро. Последният транш от тях беше преведен на 11 юни 2014 г. и е в размер на 84 935 683 евро, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 284 557 644 евро, платени в периода октомври - декември 2013 г. В тях не влизат 2 937 193 евро по ПРСР, за които ДФЗ не предяви претенции пред Европейската комисия, тъй като констатира нарушения при провеждането на обществените поръчки, организирани от общините. Те са по мерки 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и 322 "Обновяване и развитие на населените места". Предстои възстановяването на още 24 550 103 евро по програмата, платени в периода януари-март 2014 г. По план това трябва да се случи до края на юни 2014 г. Средствата за ПРСР идват по линия на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР). ЕК възстанови на България и 578 580 352 евро, преведени от ДФ "Земеделие" от 16 октомври до сега по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми

Прокуратурата обвини трима в подготовка на убийство

/КРОСС/ Прокуратурата е обвинила трима души в подготовка на убийство. От там отказаха да уточняват дали става въпрос за готвено покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. На тримата задържани утре ще бъде поискан постоянен арест от Софийския градски съда, съобщи БНР.

Окончателно: Без външен началник в бургаската областна дирекция на МВР

Мястото на отстранения от длъжност на комисар Милен Димитров няма да бъде заето от началник, изпратен от друг край на България.

Със заповед на министъра за директор е назначен досегашният зам. Калоян Калоянов. Тя е с дата 11 юни. Калоянов е със статут на вр.и.д.

Напрактика той изпълняваше функциите по овакантения от комисар Милен Димитров пос Мястото на отстранения от длъжност на комисар Милен Димитров няма да бъде заето от началник, изпратен от друг край на България. Със заповед на министъра за директор е назначен досегашният зам. Калоян Калоянов. Тя е с дата 11 юни. Калоянов е със статут на вр.и.д. Напрактика той изпълняваше функциите по овакантения от комисар Милен Димитров пос

Слънчево в събота сутрин, след обяд - валежи и гръмотевици

През нощта преваляванията ще спрат и ще бъде предимно ясно. Утре атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През нощта преваляванията ще спрат и ще бъде предимно ясно. Утре атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Евгения Живкова: Цялото говорене срещу социализма не ми харесва

/КРОСС/ "Аз съм безпартийна и не съм член на БСП. Дистанцирала съм се от политиката и не следя от близо какво се случва." Това каза в предаването "Дневен ред" по TV7 Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков. "Не мога да говоря от името на дядо ми. Цялото говорене срещу социализма не ми харесва. Хората помнят добрите неща от този период. Социализмът не се учи добре в училищата и информацията е изкривена. Дядо ми беше много добре запознат с цялата икономика. Когато нямаше достатъчно познания в дадена област, винаги се съветваше с най-компетентните хора. Според мен заради това се задържа на власт толкова дълго. Познавам се добре с Бойко Борисов. В нормални и добри отношения сме. Никога няма да кажа лоша дума срещу него. Днес му пожелавам да е жив и здрав", каза още тя. "Последните ми спомени за дядо ми бяха, когато беше под домашен арест. Той милееше за България и не му харесваше това, което се случваше в последните му дни. Твърдеше, че всичко построено по време на социализма се руши. Аз също не знам много неща за него. Младите хора не познават добре най-новата история на България. Всеки ден се сещам за дядо ми. Има и положителни, и отрицателни неща от факта, че съм внучка на Тодор Живков. Сигурна съм, че положителните са повече", категорична беше Живкова. Тя сподели, че непрекъснато има предложения за политическата сцена.  

Бездомни кучета нападнаха тригодишно дете

Бездомни кучета нападнаха тригодишно дете

Бездомни кучета нападнаха дете в градинката пред общината в квартал "Младост" в столицата, съобщи "Нова телевизия".

Тригодишното дете е попадало на лежащи в тревата кучета. Отървава се с уплаха и няколко зъба, благодарение на бързата реакция на баща си, който бил наблизо.

От "Екоравновесие" са ходили няколко пъти на място, но все още не са успели да заловят кучетата. Предполага се, че те са приходящи от съседни квартали.

Откраднати са около 15 000 лева при обира в квартал Младост - 2

Около 15 000 лева са откраднати при обира в столичния квартал Младост - 2, съобщава БНР.
Обирът станал, когато двама служители на частна фирма, били пресрещнати от двама мъже, които ги напръскали с невропапалитичен спрей и взели торбата им, в която се е намирала въпросната сумата. Служителите трябвало да внесат парите в банката, Около 15 000 лева са откраднати при обира в столичния квартал Младост - 2, съобщава БНР. Обирът станал, когато двама служители на частна фирма, били пресрещнати от двама мъже, които ги напръскали с невропапалитичен спрей и взели торбата им, в която се е намирала въпросната сумата. Служителите трябвало да внесат парите в банката,

Флуоресцентно зелен Ленин пикае насред Краков

Флуоресцентно зелен Ленин пикае на площада... Това не е гледка, която може да се види всеки ден.

Валентина Маринова: България подкрепя реформата на ЕС в сектор „Плодове и зеленчуци”

„България подкрепя реформата на ЕС в сектор „Плодове и зеленчуци с цел преодоляване на тенденциите за дисбаланс”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова след края на срещата на министрите на земеделието от Вишеградската група, България, Румъния, Хърватия и Словения в Будапеща, Унгария.

Мартин Захариев: Живеем не в матрица, а в някакво полубезсъзнание

/КРОСС/ "Между 28 септември и 16 октомври са подходящите дати за избори." Това заяви в студиото на „Още от деня" депутатът Мартин Захариев. Той обаче споделя, че все още не знае дали ще участва в някоя от политическите квоти. "Такова политическо реалити не се е случвало в последните 15 години. Живеем не в матрица, не в Биг Брадър, а в някакво полубезсъзнание", твърди Захариев. "Изненадан съм, че съм единственият, който гласува „въздържал се". Мисля, че с това давам ясен знак", заяви депутатът. "Няма как преди 48 часа политическото ръководство на партията, от която аз съм избран, да настоява за спешна оставка и бързи избори - нещо, което срещна сериозен отпор на 8-часовия пленум, а 48 часа по-късно да дадем съвсем друг знак. Обидно е това правителство да падне през вот на недоверие, когато си го подкрепял повече от една година", категоричен е Захариев като допълва, че за всички е ясно това, че правителството ще си отиде. „В политиката е много по-важно не как влизаш, а как излизаш, както Местан се изрази", каза Мартин Захариев. „За да бъде валиден референдумът, на неговото провеждане трябва да гласуват толкова избиратели, колкото са гласували на последните парламентарни избори или с един повече. Дори идеята за референдум не можа да бъде разгледана в НС. Това не се случи и днес

Ляв депутат гласувал "въздържал се" на вота от лоялност към пленума


Депутатът от "Коалиция за България" Мартин Захариев съобщи пред БНТ, че е гласувал "въздържал се" на вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ, от лоялност към решенията на пленума на БСП във вторник.
 
"Не може как ръководството на партията да настоява за спешна оставка и бързи избори и 48 часа по-късно да дадем съвсем друг знак", каза Захариев, който единствен от  групата си не гласува против. 

По думите на депутата, който не е член на БСП,  гласуването...

Около 15 000 лева имало в откраднатата торба в квартал Младост - 2

Около 15 000 лева са откраднати при обира в столичния квартал Младост - 2, съобщава БНР.
Обирът станал, когато двама служители на частна фирма, били пресрещнати от двама мъже, които ги напръскали с невропапалитичен спрей и взели торбата им, в която се е намирала въпросната сумата. Служителите трябвало да внесат парите в банката, Около 15 000 лева са откраднати при обира в столичния квартал Младост - 2, съобщава БНР. Обирът станал, когато двама служители на частна фирма, били пресрещнати от двама мъже, които ги напръскали с невропапалитичен спрей и взели торбата им, в която се е намирала въпросната сумата. Служителите трябвало да внесат парите в банката,

Иззеха над 1 тон хероин в Атина

Това е най-мащабната операция на отдела за борба с трафика на наркотици

До 31° и гръмотевици в събота

През нощта преваляванията ще спрат и ще бъде предимно ясно. Утре атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През нощта преваляванията ще спрат и ще бъде предимно ясно. Утре атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Изпълнителният директор на КТБ:Фирми на Пеевски ни дължат кредити!

"Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”, заяви изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов пред Би Ти Ви.

Организация на движението заради концерта на Iron Maiden

/КРОСС/ От 18.00 до 23.00 часа на 16.06.2014 г. г. се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов" между бул. „Шипченски проход" и „Площад на авиацията". От 18.00 до 23.30 часа на 16.06.2014 г. всички превозни средства на масовия градски транспорт, движещи се по бул. „Цариградско шосе" над „Площад на авиацията" ще минават през „Площад на авиацията" и ще спират двупосочно на площада на спирки „Площад на авиацията".  

Бизнесмен отрече да е давал показания срещу Цветан Василев

Бизнесмен отрече да е давал показания срещу Цветан Василев

Бившият собственик на стъкларския завод „Рубин” Юрий Ангелов отрече да е давал показания срещу банкера Цветан Василев.

По-рано днес се появи неофициална информация, че бизнесменът е уличил Василев за подготовката на убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Не съм свидетелствал срещу Василев. Учуден съм, че името ми е замесено в този случай. Аз съм нормален човек", заяви пред ПИК Ангелов.

НАТО: Руски танкове в Украйна е сериозна ескалация на кризата

Расмусен продължава да призовава Русия да приключи изтеглянето на военните си сили от границата

Бразилия благодари на съдията Нишимура, той "подписа" с Висшата лига


"Аригато!" С това благодарствено обръщение се обърна бразилският телевизионен канал "Глобо" към съдията Юичи Нишимура, съдействал за победата на Бразилия над Хърватия с 3:1 в откриващия мач на световното първенство.

Местните медии не се заблудиха от убедителния резултат и отчитат несъществуващата дузпа, засилила "селесао" към успеха.

"Заслужена и болезнена победа, но японският съдия видя несъществуваща дузпа срещу Фред и пропусна нарушение на Рамиреш в атаката за гола на...

Националния конкурс за млади изпълнители "Морско конче" ще се проведе във Варна

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” 2014 г ще се състои на 14 и 15 юни. Осмото издание ще бъде открито от 10 ч. в Аулата на Икономически университет-Варна. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се организира от Общински детски комплекс-Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна и съдействието на РИО-Варна.

При чести избори чиновниците не работели

Бизнесът: Заради вота въпросите ни няма да се решават бързо


Станимир Стоилов е близо до работа в Казахстан


Станимир Стоилов ще поеме казахстанския футболен клуб "Астана" през следващата седмица, съобщи уебсайтът sports.kz.

Бившият български национален селекционер е постигнал принципно споразумение с ръководството на отбора от град Астана, който беше отстранен от водения от него "Ботев" (Пловдив) в Лига Европа в началото на изминалия сезон.

Единствената пречка Стоилов да поеме "Астана" още днес е проблемите с издаването на виза за Казахстан.

47-годишният бивш треньор...

Отмяна на договора със "Стройтрансгаз" може да спаси България от евросанкции

Наказателната процедура срещу България за неспазване на европейското законодателство при реализацията на "Южен поток" ще навлезе в следващата си фаза, ако Европейската комисия не получи задоволителни отговори на поставените от нея въпроси за действията на страната по руския газов проект. Срокът за обясненията от българска страна е в края на юни. ЕК се надява правителството да преосмисли позицията си за законодателни промени, които може да изведат газопровода от обхвата на европейското законодателство. Това научи Mediapool от участници в петъчната среща между представители на генералните дирекции "Енергетика" и "Вътрешни пазари" на ЕК със зам.-министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов.   Представителите на ЕК са показали нееднозначно на българските власти, че ще са безкомпромисни в искането си "Южен поток" да отговаря на европейските изисквания на Третия енергиен пакет за осигуряване на достъп на трети лица до капацитета на тръбата, а не той да е само за "Газпром". Европейските експерти са категорични, че независимо от това, че приемният терминал на "Южен поток" ще е във водите на Черно море, други компании също трябва да имат възможност да се включат в тръбата, защото тя е на територията на Европейския съюз и като европейски газопровод трябва да отговаря на европейските изисквания.   Сериозен проблем за ЕК остава и изборът на изпълнител на строежа на българското трасе на тръбата – "Стройтрансгаз консорциум", в който влизат с равно участие едноименната приближена на Кремъл компания и пет български фирми, гравитиращи около сегашната власт. ЕК смята, че строителят е избран в нарушение на европейските правила на конкуренцията. Процедурата не е обявена в официалния вестник на ЕК, а при избора на подизпълнители преференциално са сключвани договори с подбрани български и руски компании, а са били игнорирани европейските.   И въпреки че София бе предупредена да спре всички действия по "Южен поток", проектната компания "Южен поток България", в която 50:50 държат "Газпром" и "Българския енергиен холдинг" е подписала контракта със "Стройтрансгаз", потвърди премиерът Пламен Орешарски по-рано през деня в парламента.   Ние още не знаем дали има подписан документ, очакваме да получим отговор и на този въпрос до края на юни, коментираха източници от ЕК. Те намекнаха, че ако наистина проектната компания е парафирала договор със строителя след предупреждението за спиране на строежа, това ще утежни положението на България. Еврокомисията няма силата да отмени договора, ако това обаче стори български съд, би било възможност за избягване на санкции, посочиха нейни представители. Те уточниха, че при водените разговори в икономическото ведомство не е ставало въпрос за никакви политически аспекти на проекта.   Не така смята обаче депутатът от БСП и един от вносителите на оспорваните от ЕК законови поправки Явор Юумджиев, който също е присъствал на срещата с евроекспортите.   Според него, въпреки че тонът на срещата е бил изцяло експертен, чиновниците от Европейската комисия са дали само политически аргументи против газопровода, а не експертни или юридически - на принципа "черни сте, защото сте черни", предаде Дарик радио. Експертите от Брюксел така и не посочили конкретен текст от нормативен акт, с който нарушаваме европейското право заради "Южен поток", казва Куюмджиев.   "За съжаление не чухме нищо конкретно. Или за щастие, тъй като нашата теза, че не нарушаваме нито един европейски регламент, нито една европейска директива, се оказа вярна. И това стана категорично ясно в процеса на срещата", каза народният представител.   Изборът на "Стройтрансгаз", чийто собственик Генадий Тимченко е сред санкционираните от САЩ руски бизнесмени заради ескалация на кризата в Украйна, доведе до предупреждения от Вашингтон за санкции спрямо български фирми. Натискът на САЩ, в съчетание с този на ЕК, накара премиерът Орешарски да съобщи в неделя, че спира "Южен поток" до разрешаване на проблемите с Брюксел.   Проблемите пред проекта обаче изглеждат неразрешими на този етап. Както съобщи еврокомисарят Гюнтер Йотингер в петък, преговорите между ЕК и Русия за "Южен поток" са спрени, тъй като руснаците са отнесли въпроса до Световната търговска организация (СТО).   МИЕ продължава да твърди, че всичко с проекта е наред   От Министерството на икономиката и енергетиката от своя страна съобщиха, че България няма никакво намерение да прави отстъпление от европейското законодателство.   "България отстоява позицията си на коректен партньор и член на ЕС", уверил зам.-министър Айолов европейските експерти. С тях са дискутирани и подготвяните правни аргументи от българска страна в отговор на писмото на ЕК относно провеждането на търга, междуправителственото споразумение и статута на компанията "Южен поток", пише в съобщението на МИЕ.   Айолов коментирал още, че разчита на обективната и експертна оценка на ЕК и че политизирането на българската енергетика е опасно и единствено ще навреди на сектора и националните интереси.   От съобщението на ведомството става ясно, че зам.-министърът е защитил внесените законови поправки за разделянето на газопроводите на сухопътни и морски с обяснението, че това е пропуск в българското законодателство.   Евроекспертите обаче са категорични, че предложените формулировки на законовите текстове нарушават европейското законодателство.   Айолов освен това казва, че опозицията не е направила никакви конструктивни предложения относно внесените промени, но ще има тази възможност между първото и второто четене на закона в НС.   Предвид очакваната оставка на правителството и предстоящо разпускане на парламента след насрочването на предсрочни избори, съдбата на внесените от БСП газпромовски поправки изглежда предрешена. Въпросът за "Южен поток", който влоши неимоверно отношенията между българските власти и ЕС, ще бъде обсъждан на консултативния съвет при президента във вторник, когато ще се решава и датата за изборите. Като се има предвид, че не само опозиционната партия ГЕРБ, но и съуправляващата партия ДПС се обяви "Южен поток" да се прави не въпреки Брюксел, а в сътрудничество с Брюксел, БСП остава изолирана в позицията си, че строежът трябва да върви независимо от евросанкциите.   Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов междувременно обеща, че ако партията му се върне на власт, което той очаква, договорът с руския консорциум ще бъде прекратен.   "Ние сме тук, за да продължим диалога с българското правителство. Нашето мнение е, че "Южен поток" трябва да бъде изпълнен по законите на европейското законодателство, спазвайки законите за конкуренцията и прозрачността при изпълнението на този проект", к казва Инге Бернъртс от Главна дирекция "Eнергетика" към Европейската комисия, цитирана от пресцентъра на МИЕ.   По неофициално информация евроекспертите накратко са повдигнали и въпроса с водената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране процедура за отнемане на лицензите на електроснабдителните дружества. Възможно е пилотната процедура на Брюксел по проучване на този проблем да прерасне в наказателна процедура в края на юни, твърдят запознати.

Трима души задържани за подготовка за убийство

Трима души са задържани и са заподозрени за подготовка за убийство, съобщи БНР, позовавайки се на информация от прокуратурата.
Утре се очаква да им бъде поискана мярка постоянно задържане под Трима души са задържани и са заподозрени за подготовка за убийство, съобщи БНР, позовавайки се на информация от прокуратурата. Утре се очаква да им бъде поискана мярка постоянно задържане под

Трима души задържани за подготовка за убийство

Трима души са задържани и са заподозрени за подготовка за убийство, съобщи БНР, позовавайки се на информация от прокуратурата.
Утре се очаква да им бъде поискана мярка постоянно задържане под Трима души са задържани и са заподозрени за подготовка за убийство, съобщи БНР, позовавайки се на информация от прокуратурата. Утре се очаква да им бъде поискана мярка постоянно задържане под

От Киев са готови да преговарят за доставките на природен газ

Украйна е готова на компромис за цената на газовите доставки от Русия с цел те да не бъдат преустановени. Това заяви ръководителят на "Нефтогаз"...

Официално: Бакари Саня подписа с Манчестър Сити

/КРОСС/ Манчестър Сити обяви официално трансфера на Бакари Саня, който в последните седем години защитаваше цветовете на Арсенал. 31-годишният десен бек подписва с "гражданите" за три сезона като свободен агент, след като договорът му с "артилеристите" изтече. За седем сезона в лондонския клуб 31-годишният Саня изигра 284 мача във всички турнири, като записа пет гола и 22 асистенции. За същия период той взе участие в 41 срещи на френския национален отбор. Саня ще продължи да носи фланелка с №3 и в "Манчестър сити". Той ще започне подготовка с новите си съотборници на турнето в САЩ през юли.  

Два украински БТР-а пресякоха руската граница

/КРОСС/ Два украински БТР-а са прекосили руската граница в района на Милерово в Ростовска област, съобщи източник от пограничната служба. Според LifeNews , първоначално е преминала само една бронирана машина, участващ в наказателната операция на територията на Луганска област. Все още не е ясна причината за преминаването на границата от страна на украинския БТР. Навлизайки на руска територия, машината се е развалила и била открита от руските граничари. Източникът на LifeNews не може да даде информация дали нарушителите са били войници от украинската армия, или радикали от националната гвардия. Армейците не са били пленени, защото на помощ от Луганск им се притекъл още един БТР, след което нарушителите се върнали на територията на Украйна. Развалената машина обаче все още се намира на руска територия.

Трима задържани за подготовка на убийство на Пеевски

В официално изявление за БТА говорителят на градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена

Трима задържани за подготвка на убийство на Пеевски

В официално изявление за БТА говорителят на градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена

БНР: Трима задържани за подготвка за убийство на Пеевски

В официално изявление за БТА говорителят на градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена

По-мощно гориво в АЕЦ "Козлодуй" след година

До една година АЕЦ “Козлодуй” ще бъде заредена с ново, по-мощно ядрено гориво. Това съобщи пред български журналисти в Москва Алексей Долгов, директор по усъвършенстване на ядреното гориво в руската компания ТВЕЛ, която е част от “Росатом”. Договорът за новото гориво е подписан в края на тази пролет.
“В момента подготвяме техническата документация До една година АЕЦ “Козлодуй” ще бъде заредена с ново, по-мощно ядрено гориво. Това съобщи пред български журналисти в Москва Алексей Долгов, директор по усъвършенстване на ядреното гориво в руската компания ТВЕЛ, която е част от “Росатом”. Договорът за новото гориво е подписан в края на тази пролет. “В момента подготвяме техническата документация

Трима обвинени за подготовка за убийство на Пеевски

В официално изявление за БТА говорителят на градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена

Жени Живкова: Никога няма да кажа лоша дума срещу Бойко Борисов

Жени Живкова: Никога няма да кажа лоша дума срещу Бойко Борисов

Аз съм безпартийна и не съм член на БСП. Дистанцирала съм се от политиката и не следя от близо какво се случва. Днешното изказване на Сергей Станишев явно е съгласувано. Това каза в предаването "Дневен ред" по TV7 Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков.

"Не мога да говоря от името на дядо ми. Цялото говорене срещу социализма не ми харесва. Хората помнят добрите неща от този период. Социализмът не се учи добре в училищата и информацията е изкривена. Дядо ми беше много добре запознат с цялата икономика. Когато нямаше достатъчно познания в дадена област, винаги се съветваше с най-компетентните хора. Според мен заради това се задържа на власт толкова дълго. Познавам се добре с Бойко Борисов. В нормални и добри отношения сме. Никога няма да кажа лоша дума срещу него. Днес му пожелавам да е жив и здрав", каза още тя.

"Последните ми спомени за дядо ми бяха, когато беше под домашен арест. Той милееше за България и не му харесваше това, което се случваше в последните му дни. Твърдеше, че всичко построено по време на социализма се руши. Аз също не знам много неща за него. Младите хора не познават добре най-новата история на България. Всеки ден се сещам за дядо ми. Има и положителни, и отрицателни неща от факта, че съм внучка на Тодор Живков. Сигурна съм, че положителните са повече", категорична беше Живкова.


Носи ли лош късмет петък 13-ти на финансовите пазари?

Финансов анализатор анализира данните от 1928 година насам, за да разбере има ли отношение фаталната дата върху търговията


Мексико удари Камерун въпреки съдията

Ацтеките биха с 1:0, след като реферът им отмени два редовни гола


Тайланд вдигна вечерния час

/КРОСС/ Тайландските власти вдигнаха полицейски час в цялата страна, съобщи „Ройтерс". „Във връзка с това, че обстановката на територията на страната остава спокойна, решихме да отменим комендантския час", се казва в съобщението. Вечерен час бе наложен на 22 май - денят, в който управлението на страната бе поето от военните, който завзеха властта чрез преврат.

Бакари Саня e първото ново попълнение на "Манчестър сити"


Френският национал Бакари Саня е първото ново попълнение на "Манчестър сити" за следващия сезон.

Двете страни вече са уточнили всички условия по договора, който ще бъде за три години и ще бъде подписан след световното първенство, съобщиха "гражданите". 

Саня ще премине на "Етихад" като свободен агент, след като контрактът му с "Арсенал" изтече на 30 юни. Десният краен бранител носеше екипа на "артилеристите" от 2007 г., когато беше купен за 11 милиона евро от "Оксер". ...

Пеевски: Нямам необслужвани кредити в КТБ

Фирми, за които се твърди, че са контролирани пряко или непряко от Делян Пеевски, са обект в момента на съдебни действия от страна на Корпоративна търговска банка (КТБ), наред с други длъжници на тази...

Кметът на Венеция подаде оставка

Кметът на Венеция Джорджо Орсони подаде оставка заради разследването за корупция около поръчката за водната бариера, която да спаси града от повишение на нивото на водата. Градоначалникът се оттегли ...

Мексико укроти "неукротимите лъвове", въпреки нов съдийски гаф

  Мигел Ерера е заложил на дефанзивен стил. В атака той е гласувал доверие на дуото Пералта - Дос Сантос, като звездата Хавиер Ернандес е оставен на пейката заради слабия си сезон във Висшат...

Папата обеща да е неутрален за Световното

Папа Франциск е известен с любовта си към футбола


Правят още две ленти на Маказа?

/КРОСС/ Областният управител на Кърджали Бисер Николов поиска на граничния пункт "Маказа" да бъдат изградени две допълнителни ленти за тежкотоварни камиони. Поводът е очакваният засилен трафик на тежки камиони към Гърция след отпадане на забраната за преминаване на коли с тегло над 3 и половина тона. Новите пътни платна вече са в процес на проектиране. Там ще се монтират и кантари за ТИР-овете. Прогнозите сочат, че "Маказа" ще е сред най-натоварените пунктове в сезона на отпуските. Затова се обмисля идеята колите с летовници да бъдат пренасочвани от центъра на Кърджали към обходни маршрути.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване