Почина бабата, блъсната с внучката си на пешеходна пътека


75-годишната жена, която беше блъсната на пешеходна пътека с внучето си, е починала късно вечерта на 12 юни, съобщиха за „Фокус” от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.
Жената е починала в 21:30 часа вечерта. Била е приета в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците. 75-годишната жена, която беше блъсната на пешеходна пътека с внучето си, е починала късно вечерта на 12 юни, съобщиха за „Фокус” от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Жената е починала в 21:30 часа вечерта. Била е приета в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците.

Линекер: Изборът за играч на мача е между Неймар и Нишимурa

Известният британски футболен експерт и бивш национал на Англия - Гари Линекер, осъди решенията на японския съдия Юичи Нишимурa, който ръководи мача Бразилия - Хърватска (3:1). "Не е лесно да из...

Летният сезон на морето започна, нарушенията също

Летният сезон на морето започна, нарушенията също. Концесионер на плажа Кабакум край Варна е заградил плажната ивица с почти 50 метрова ограда и е препречил достъпа на почиващите както до плажа, та...

Агата Кристи - "Безкрайна нощ"

 Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи. Дне...

Агата Кристи - "Черно кафе"

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи. Днес Агата Кр...

Юичи Нишимурa предизвикал размирици в Конго

Японският футболен съдия Юичи Нишимурqa, който ръководи мача на откриването на Мондиал 2014 между Бразилия и Хърватска (3:1), преди 4 години е предизвикал размирици в Конго, съобщава "Mirror"...

Ислямистите в Ирак превзеха още два града

Военизираните ислямисти в Ирак превзеха още два града, с което разшириха контрола си в страната по пътя към столицата Багдад. Сунитските екстремисти са завладели градовете Саадия и Джалавла, след като...

България е на прага на финансова катастрофа, отсече Караянчева

От трибуната на НС тя призова управляващите да подадат оставка


До 4 юли България трябва да отговори на питанията на ЕК за "Южен поток"

Срещу България е стартирана ускорена наказателна процедура за проекта, уточни пред депутатите енергийният министър Драгомир Стойнев


Цветанов: Да се насрочат предсрочни избори, за да се успокои народът

Цветанов: Да се насрочат предсрочни избори, за да се успокои народът

.„Да се насрочат предсрочните парламентарни избори, за да може народът да се успокои“, заяви пред журналисти на влизане в парламента Цветан Цветанов.

Той отново напомни, че правителството е изчерпано. Цветанов каза, че от една година непрекъснато ГЕРБ иска оставката на кабинета „Орешарски“.

„Сергей Станишев иска да бъде водещ в тази ситуация, защото неговите коалиционни партньори го поставиха в много сложна ситуация“, заяви още Цветанов.

Петък 13-и е само един тази година

Няма лош късмет на петък 13-и, това са само шаблонни неща, които преобладават и не трябва да им се обръща внимание. Това каза в анкета на БГНЕС възрастен мъж по повод единствения за тази година петък 13-и и носи ли ни той лош късмет, или всичко е въпрос на внушения.

На 92 години почина актрисата Руби Дий

В нейна памет бродуейските театри ще приглушат светлините си днес една минута


Почина бабата, блъсната с внучката си на пешеходна пътека в Сливен


75-годишната жена, която беше блъсната на пешеходна пътека с внучето си, е починала късно вечерта на 12 юни, съобщиха за „Фокус” от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.
Жената е починала в 21:30 часа вечерта. Била е приета в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците. 75-годишната жена, която беше блъсната на пешеходна пътека с внучето си, е починала късно вечерта на 12 юни, съобщиха за „Фокус” от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Жената е починала в 21:30 часа вечерта. Била е приета в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците.

Европа ни критикува за мръсните плажове

Европа ни критикува за мръсните плажове

Приблизително всеки трети плаж по родното Черноморие е опасно мръсен. И то от официалните, без да се броят импровизираните местенца за плажуване. 31 от 94 плажни ивици, изследвани от Европейската агенция за околната среда у нас, са с проблеми по отношение на чистотата на пясъка и водата, пише "Всеки ден".

Плажовете могат буквално да са заразни. Заради мръсотия бактерии лесно нахлуват в човешкия организъм дори и направо през кожата. Особено ако има и най-малка драскотина. А изсушаваната от слънцето кожа е много по-податлива на наранявания, коментира з лекар микробиолог и паразитолог.

Според еколози пък българските плажове са много далеч от нужната чистота. В Европа, особено по прочутите средиземноморски ивици, има специална служба, която се грижи за плажовете, пясъкът дори се пресява с машини. По българския пясък край морето даже и санитарният контрол е със съмнително качество, сочат специалисти.

Според медици най-честите инфекции, които човек може да лепне на плажа, са коварните гъбички. Първоначално се появява сърбеж и белене на кожата между пръстите на краката, след това гъбичките се пренасят и на други места.

За по-сериозни инфекции от мръсотия по пясъка особено рискова група са нудистите, както и децата на майки, които са убедени, че е много полезно невръстните им отрочета да щъкат голи по плажа. Особено най-малките - на 1-2 до 5 годинки, често лепват вулвовагинити, предизвикани от мръсотията и попадналите в интимните места песъчинки. Логично момченцата са облагодетелствани в това отношение, но и попадналата по техните полови органи мръсотия също може да предизвика възпаления.

За съжаление плажът може да се окаже истинско огнище за гинекологични и уроложки проблеми и при възрастните. Лепването на инфекции от плажа е от вредните бактерии в пясъка. Попадайки в интимните места, те предизвикват различни възпалителни процеси: колпит, вагинит, цервицит. А морската вода ги засилва още повече.

Морето ни на много места продължава да е отходна яма, от която пък изскачат още куп болести, включително „обикновени" стомашно-чревни разстройства, но и дизентерия и даже хепатит. Куп големи курорти продължават да са без пречиствателни станции, а на други старите вече не успяват да поемат отходните потоци след бума на хотелското строителство.

Най-големият проблем в това отношение - Созопол, уж е решен, но не съвсем засега. Канално-помпената станция беше открита с водосвет в края на април тази година, но ще заработи на пълна мощност за лятото на 2015-а. Все пак му се вижда краят на тежкия екологичен проблем със замърсяването на Созополския залив. Където се изливаха свободно отпадните води на морския град, на Черноморец и Равадиново.

Добрата новина е, че от началото на следващата година и Несебър, и Поморие май ще имат по-чиста морска вода, където се очаква да бъде осигурено почти 99% пречистване на отпадните води. Все още се работи по модернизацията на пречиствателната станция в Равда. Там трябва да се събират и пречистват отпадъчните води от цялата агломерация Несебър - Слънчев бряг - Равда. Пречиствателната станция обаче се очаква да бъде завършена до края на ноември.

За това лято си имаме категоричен „победител" по мръсотия. Най-ужасният плаж тази година е „Офицерският" във Варна. Морската вода там е определена направо като „лоша" от ежегодното европейско изследване.

Meadows in the Mountains отново събира музика и горски дух в Родопите


За три дни обитателите на село Полоковник Серафимово край Смолян и горските дълбини край тях ще бъдат домакини на четвъртото издание на фестивала Meadows in the Mountains, което тази година може да се похвали с имена като Алекс Барк от Jazzanova, Рюде Хагелщайн, Мааян Нидам и Moomin в програмата си.

За три дни - от 13 до 15 юни събитие има амбицията да се превърне в най-мащабното досега издание на фестивала, привличайки все повече публика от България и чужбина. В края на май...

Складова техника АД разпредели по 0,45 лв. дивидент на акция за 2013 г.

Общата сума за дивиденти е 127 хил. лв., което представлява 54% от печалбата на компанията за миналата година


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от днес:

Бабата, блъсната с внучето си в Сливен, почина

Почина жената, блъсната на пешеходна пътека в Сливен в четвъртък.

Някой ще пострада

Здравейте.Вчера станах свидетел на това ,как възрастен мъж се заплете в оранжевата мрежа на ъгъла на хотел Струма и само като по чудо не се надяна на металните шишове на които е "закрепена".За времето през което седях в близкото кафе поне още трима души се спънаха във въпросната мрежа.По-добре да се махне преди някой да е пострадал сериозно.

Почина блъснатата на пешеходна пътека в Сливен 75-годишна жена

Почина блъснатата на пешеходна пътека в Сливен 75-годишна жена

75-годишната жена, която беше блъсната на пешеходна пътека с внучето си, е починала късно вечерта на 12 юни, съобщи „Фокус”.

 Жената е починала в 21.30 вечерта. Била е приета в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците. 5-годишната й внучка е настанена отделението по ортопедия със счупване на лява бедрена кост.

Двете бяха блъснати на пешеходна пътека снощи около 18.00 часа на бул. „Стефан Стамболов”, край един от големите хипермаркети в града. Бабата и детето били блъснати от 21-годишен шофьор на „Фолксваген голф”.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

The Independent: Ирак се разпада

/КРОСС/ Ирак се разпада. Кюрдите са превзели богатия на петрол северен град Киркук, който смятат за своя столица, пише The Independent. След населените предимно с шиити градове в южната част на страната, шиитските фундаменталисти заплашват да превземат столицата Багдад. Правителството има власт над населените със сунити северна и централна част на Ирак, но 900-хилядната армия започва да се разпада. Правителствени самолети са нанесли въздушни удари по цели на екстремистите в превзетия от тях град Мосул.

Треньорът на Хърватия: Ако това е дузпа, аз се отказвам от футбола

Треньорът на Хърватия Нико Ковач каза остри думи срещу съдийството след загубата на отбора му с 1:3 от Бразилия на старта на световното. Бившият футболист негодува срещу дузпата, с която селесао направи резултата 2:1.

"Във футбола непрекъснато говорим за уважение, но Хърватия не получи такова уважение - каза Ковач. - Ако тов Треньорът на Хърватия Нико Ковач каза остри думи срещу съдийството след загубата на отбора му с 1:3 от Бразилия на старта на световното. Бившият футболист негодува срещу дузпата, с която селесао направи резултата 2:1. "Във футбола непрекъснато говорим за уважение, но Хърватия не получи такова уважение - каза Ковач. - Ако тов

Мая Манолова: Правителството ще подаде оставка. Избори трябва да има, когато хората не са в отпуск


"Истинската оценка коя партия в каква кондиция ще се даде на предстоящите предсрочни парламентарни избори", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия зам.–председателят на Народното събрание Мая Манолова.
„БСП каза ясно, че ще има предсрочни избори, правителството ще подаде оставка. Ние не сме партия, която се отмята от думите си. "Истинската оценка коя партия в каква кондиция ще се даде на предстоящите предсрочни парламентарни избори", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия зам.–председателят на Народното събрание Мая Манолова. „БСП каза ясно, че ще има предсрочни избори, правителството ще подаде оставка. Ние не сме партия, която се отмята от думите си.

Tesla предоставя патентите си на конкуренцията

С хода си компанията иска да ускори популяризирането на електрическите превозни средства


Преглед на варненския печат - 13 юни

„Корона на дърво рухна върху трима души”, е водещо заглавие в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Корона на дърво падна върху трима души, докато се разхождали по алеите в Морската градина, близо до Летния театър. Пострадалите са възрастен мъж на 79 г.

Главчев: Да видим как ще се сформира тройната коалиция днес - дали ще надделее шизофренията

Главчев: Да видим как ще се сформира тройната коалиция днес -  дали ще надделее шизофренията

"Да видим как ще се сформира тройната коалиция днес -  дали ще надделее шизофренията и какво ще се случи, тъй като Волен Сидеров преди дни излезе с плакат: "Избори на 20 юли".

Това коментира на влизане в парламента депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев преди гласуването на петия вот на недоверие към кабинета "Орешарски".

"Поискахме изслушване на Орешарски и на министъра на енергетиката Димитър Стойнев, но на базата на това, което се случва в този парламент, знаем какво ще ни кажат - че няма никакви проблеми, че всичко е много добре.

Техните коментари са, че всичко върви по мед и масло. Само че българите не го усещат така, посочи Главчев

Иран прехвърли три елитни батальона в Ирак

Специалните сили ще се бият срещу сунититските джихадисти


Манолова: Кабинетът ще подаде оставка. Избори трябва да има, когато хората не са в отпуск


"Истинската оценка коя партия в каква кондиция ще се даде на предстоящите предсрочни парламентарни избори", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия зам.–председателят на Народното събрание Мая Манолова. „БСП каза ясно, че ще има предсрочни избори, правителството ще подаде оставка. Ние не сме партия, която се отмята от думите си.

Безплатни прегледи за венозни и съдови заболявания в "Софиямед"

Специалистите от отделението по съдова хирургия в болница “Софиямед” организират безплатни диагностично консултативни прегледи за пациенти с венозни и съдови заболявания, съобщиха от лечебното заведение. Те ще се извършат на 19-ти юни от 10 до 15 ч и на 20-ти от 13 до 17 ч след предварително записване на тел. 0700 31 051!
Венозните заболявания зас Специалистите от отделението по съдова хирургия в болница “Софиямед” организират безплатни диагностично консултативни прегледи за пациенти с венозни и съдови заболявания, съобщиха от лечебното заведение. Те ще се извършат на 19-ти юни от 10 до 15 ч и на 20-ти от 13 до 17 ч след предварително записване на тел. 0700 31 051! Венозните заболявания зас

Новата атака на Samsung срещу iPad

Корейският концерн вече е най-големият производител на смартфони в света, а сега иска да завладее и пазара на таблети


Мая Манолова: Кабинетът ще работи до два месеца преди изборите

Кабинетът на Пламен Орешарски ще работи до два месеца преди изборите, след консултации с президента, който трябва да насрочи дата за предсрочните избори.  Това каза Мая Манолова от БСП в ефира на Нова телевизия в коментар за датата на предсрочните избори. Тя обясни, че БСП не се притеснява от предсрочни избори. "В оставка или не това правителство ще работи до два месеца преди изборния ден. Не е норамло изборите да се проведат през август или началото на септември. Датата трябва да бъде такава, че да даде на максимален брой граждани да гласуват", каза Манолова и обясни, че БСП са за избори възможно най-скоро заради несигурността на ситуацията. Манолова обясни, че след консултации при президента партиите трябва да се съгласят за това кога да се проведат изборите. Така правителството на Орешарски ще работи в оставка до два месеца преди изборите, защото това е срокът, в който Конституцията дава мандат служебното правителство. С назначаването на служебен кабинет президентът трябва да насрочи и дата за изборите.  "Сергей направи една много смела постъпка, на която много малко лидери биха били способни. Нека да си кажем честно, че правителството можеше да работи и още. Пресконференцията на ДПС очерта хоризонт на правителството и по този начин му върза ръцете", каза Манолова. Тя обясни, че лидерът на БСП е могъл да се договори с ДПС за живот на правителтвото за една година, в която да бъдат изпълнени поетите към избирателите ангажименти. Станишев обаче показал, че партията не се е вкопчила във властта. "Тази постъпка на БСП трябва да бъде окачествена като смела постъпка - да си тръгнем от властта, не когато има протести за да ни кажат, че сме се вкопчили. БСП го направи, когато улицата е спокойна", обясни Манолова и даде пример с оставката на правителството на ГЕРБ, когато по улиците са се самозапалвали хора. 

ГЕРБ саботира вота си на недоверие?

/КРОСС/Вероятно ГЕРБ отново няма да влязат в зала и вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ, може да бъде отложен именно заради тях. На влизане в парламента зам.-председателят на партията Цветан Цветанов не отговори конкретно на въпроса ще осигурят ли депутатите от групата кворум или не. Той само повтори старата си теза, че парламентът е неработещ и че вотът на недоверие всъщност е бил на изборите за ЕП. По думите му евровотът е показал, че предсрочните избори са неизбежни и това, което се прави в момента от управляващите, е изкуствено дишане, което не трябва да продължава. Трябва да прекратим това задкулисие, което наблюдаваме през последните 12 месеца. Трябва да има прозрачност в управлението, каза Цветанов. Трябва да направим така че, когато идваме на работа в Народното събрание да няма този полицейски кордон. Това, което може да стане е да се обяви оставката, да се насрочат предсрочните парламентарни избори, обществото да се успокои и да можем действително да влезнем в нормална фаза, която да бъде полезна за обществото и политическата система да свърши това, което е призвана да направи" каза Цветанов. Това управление е нелигитимно. Задължение на управляващите е да осигуряват кворум. Всичко друго е спекулация. Това заяви от САЩ лидерът на Бойко Борисов в отговор на въпрос ще осигури ли парламентарната група на партията му кворум днес, за да бъде гласуван вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предпочита избори през септември

Имамов: Ако днес няма заседание това означава, че ГЕРБ имат за цел пълен хаос

Имамов: Ако днес няма заседание това означава, че ГЕРБ имат за цел пълен хаос

Ако днес няма заседание това означава, че ГЕРБ имат за цел пълен хаос. Това каза на влизане в парламента зам.-председателя на Народното събрание Алиосман Имамов, предаде „Фокус”.

„Всички точки, които днес парламента трябва да гледа са предложени от ГЕРБ: вотът на недоверие, изслушването на министър-председателя и министъра на икономиката и енергетиката.

По-голямата част от парламентарния контрол е по предложение на ГЕРБ”, каза още той. 

Класификатор №1 мина по важност Исус и Шекспир

Според линковете в Уикипедия най-влиятелната личност в човешката история е бащата на таксономията - Карл Линей, шведски учен от 18 век, който е изобретил модерната система за класификация на растенията и животните.

Харисън Форд пострада по време на снимки за „Междузвездни войни”

/КРОСС/ Актьорът Харисън Форд бе транспортиран до болница след като бе затиснат от паднала врата, пише Тhe Telegraph. Инцидентът се е случил по време на снимките на епизод от „Междузвездни войни" в студията Pinwood в Бъкингхемпшир. На актьора е била оказана медицинска помощ, след което е транспортиран с хеликоптер до болница в Лондон за по-нататъшно лечение.

"Машината" на HP може да се окаже нов тип компютър


Изграждането и поддръжката на дейта центрове е много скъпа и трудна задача. За съжаление тя е неизбежна, ако човечеството иска да продължи да развива технологиите си и да отделя все по-голям приоритет на компютрите и интернет. Но в близко бъдеще това може да се промени, ако новата разработка на HP се окаже успешна, съобщава сп. BusinessWeek.

В звеното за разработка на нови технологии HP Labs, компанията създава нов тип компютърна архитектура, която има потенциал да бъде заместител на...

Скандална победа за Бразилия

Скандална дузпа помогна на Бразилия да спечели първия си мач на световното първенство, на което е домакин. Селесао победи в мача на откриването Хърватия с 3:1 след два гола на Неймар, но второто му попадение от бялата точка предизвика големи полемики.

Хърватите поведоха след автогол на Марсело още в 11-ата минузавърши с прецизен Скандална дузпа помогна на Бразилия да спечели първия си мач на световното първенство, на което е домакин. Селесао победи в мача на откриването Хърватия с 3:1 след два гола на Неймар, но второто му попадение от бялата точка предизвика големи полемики. Хърватите поведоха след автогол на Марсело още в 11-ата минузавърши с прецизен

Мартин Димитров: След евроизборите е подписан договор за строеж на "Южен поток"

Мартин Димитров: След евроизборите е подписан договор за строеж на "Южен поток"

Очаква се днес в парламента премиерът Орешарски да разясни какво става около проекта "Южен поток". От Реформатгорския блок са категорични, че в дните след евроизборите е подписан договор за строеж на газопровода и имат документи, които доказват това, съобщи БНР.

""Южен поток" е огромен и мащабен проект, по който има две започнали наказателни прпоцедури на ЕК срещу България, които касаят спирането на еврофондовете и налагането на огромни глоби. И ако в такава ситуация е подписан договор за строителство, това е буквално срещу националния интерес на България и граничи с национално предателство", коментира Мартин Димитров пред БНР.

Той смята, че отговорът трябва да бъде даден от премиера и от министъра на икономиката. "Отговорността е тяхна. Като става въпрос за толкова голям проект, са солидарно отговорни. При подписан договор отговорността е тяхна."

"Има и втори договор, който е за заем от руснаците, с тежки лихви, при положение че проектът е забранен. Ако някой е подписал втори такъв договор, при положение че прпемиерът на България говори, че договорът е замразен и има две стартирали наказателни порпцедури, това означава, че има държава в държавата", коментира още Димитров.

Краставите жаби повдигнат с езика си тегло, 3 пъти по-голямо от тяхното

Тайната им е в голямата залепваща сила на езика им и в голямата бързина


МВФ за политическата несигурност в България

Нестабилната власт може да подкопае подема на растежа, тласкан от засилващото се вътрешно търсене и по-големите разходи на средства, предоставени от Европейския съюз, смятат анализаторите

Цветанов: Това НС е на изкуствено дишане

Трябва незабавно да се насрочат предсрочните парламентарни избори и обществото да се успокои, заяви пред НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Грешката Катар

 На 1 юни британският вестник "Сънди таймс" излезе с обширна статия, в която се твърди, че Катар си е купил вота на ФИФА. В края на ноември 2010, малко преди ФИФА да вземе решението за предоставяне на домакинството за Световното първенство, футболният функционер от Катар Мохамед Бин Хамам е платил около 3,7 милиона евро на различни представители на ФИФА, за да спечели техните гласове. Членът на изпълнителния комитет на ФИФА и председател на германския футболен съюз Тео Цванцигер заяви за вестник "Ханделсблат", че междувременно изобщо не е сигурно дали Световното първенство по футбол през 2022 година ще се проведе в Катар. Неговите думи само потвърждават едно изявление на шефа на ФИФА Сеп Блатер от 16 май 2014 година за швейцарската телевизия, в което той заяви: "Разбира се, че това беше грешка".

За солова акция ли става дума?

Катар се държи встрани от дискусията за евентуалното купуване на домакинството на Световното първенство. Официалните инстанции "не знаели нищо и всъщност не се интересували от това, което е извършил Мохамед Бин Хамам".

Мохамед Бин Хамам надали е действал сам

Спортният журналист Флориан Бауер, който многократно е посещавал Катар, смята, че това е защитна реакция. Преди да подаде оставка от всички постове, Бин Хамам е президент на катарския футболен съюз, президент на азиатския футболен съюз и член на изпълнителния комитет на ФИФА. По думите на Бауер - Бин Хамам разполагал с огромни връзки в родината си. "Той има прекрасни отношения с последния емир на Катар и произхожда от уважавано и заможно семейство. Не мога да си представя, че е действал на своя глава, без знанието на правителството."

В момента случаят се разследва от етичната комисиа на ФИФА. През 2011 по нейно настояване ФИФА суспендира безусловно Мохамед Бин Хамам заради нарушаване на етичния кодекс на Световната футболна федерация.

Атаката е най-добрата отбрана

Случаят Катар ще бъде разгледан от конгреса на ФИФА. Ако той реши да отнеме домакинството на страната, ФИФА би могла да проведе ново гласуване, решението за което може да бъде взето от Сеп Блатер идната година. Флориан Бауер обаче е убеден, че няма да се стигне дотам.

Какъв ли сценарий ще предложи Сеп Блатер?

Мохамед Бин Хамам разполага със средства за натиск спрямо Сеп Блатер, защото "знае някои неща около миналите предизборни кампании за президентския пост във ФИФА". "И ако не се сбъдне мечтата му за домакинството на Катар, няма защо повече да мълчи за машинациите на Блатер", казва Бауер.

Сеп Блатер е преживял до момента доста кризи и сътресения, но досега винаги е излизал чист от кризите и обвиненията в корупция. Защо този механизъм да не сработи още веднъж? Всъщност Блатер може да предложи и друг сценарий, при положение, че по време на отдаването на домакинството за Световното първенство през 2020 не той, а други, включително президентът на УЕФА Мишел Платини, се явяват застъпниците за Катар. Наблюдателите смятат, че Платини, който е отявлен критик на Блатер, се стреми към президентското място във ФИФА. А самият Блатер се надява на още един мандат. Ако отнеме домакинството на Катар, Блатер би засегнал силно и конкурента си от УЕФА, или: с един куршум - два заека.

Мартин Димитров: Подписан е договор за строеж на "Южен поток"след евроизборите

Очаква се днес в парламента премиерът Орешарски да разясни какво става около проекта "Южен поток". От Реформатгорския блок са категорични, че в дните след евроизборите е подписан договор за строеж на газопровода и имат документи, които доказват това, съобщи БНР.
""Южен поток" е огромен и мащабен проект, Очаква се днес в парламента премиерът Орешарски да разясни какво става около проекта "Южен поток". От Реформатгорския блок са категорични, че в дните след евроизборите е подписан договор за строеж на газопровода и имат документи, които доказват това, съобщи БНР. ""Южен поток" е огромен и мащабен проект,

Манолова: Формално президентът решава кога ще са изборите

/КРОСС/Кога правителството ще подаде оставка не зависи само и единствено от БСП. Орешарски не може да обяви докога ще работи. Хоризонтът му ще бъде определен от президента, който ще насрочи датата за предсрочните парламентарни избори, ще разпусне НС и ще назначи служебно правителство. Формално решава президентът, но той ще го направи след консултация с политическите партии. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на НС и депутат от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова. Тя допълни, че е много възможно датата да стане ясна във вторник. Манолова не смята, че е добре изборите да бъдат през август или началото на септември. Датата трябва да е такава, че да даде възможност на максимален брой хора да отидат да гласуват. Станишев каза, че иска избори възможно най-скоро, защо не и в края на юли, напомни Манолова и обясни: Но смисълът на това послание беше избори час по-скоро заради нестабилността на ситуацията и спокойствието на гражданите. Станишев обяви, че правителството ще си тръгне не зарази протести, както си отиде Бойко Борисов, когато се самозапалваха хора, коментира Маналова и в това тя вижда смелата постъпка на лидера на партията. Искам да признаете, че това беше смело поведение, настоя червената депутатка, която положи максимални усилия да защити лидера си. Че БСП не е в кондиция е прибързан избор

Мартин Димитров: След евроизборите е подписан договор за строеж на "Южен поток"

Очаква се днес в парламента премиерът Орешарски да разясни какво става около проекта Очаква се днес в парламента премиерът Орешарски да разясни какво става около проекта "Южен поток". От Реформатгорския блок са категорични, че в дните след евроизборите е подписан договор за строеж на газопровода и имат документи, които доказват това, съобщи БНР. ""Южен поток" е огромен и мащабен проект,

Загина един от създателите на „Син сити“

Константин Александров, който е собственик на популярни нощни заведения, паднал от скала в Анталия

Клинтън даде рамо на Лондон за Шотландия

 Хилари Клинтън, бивш държавен секретар на САЩ и спрягана за следващ кандидат за президент на САЩ от демократите, призова в четвъртък Шотландия да остане в Обединеното кралство, повтаряйки коментарите, направени миналата седмица от президента на САЩ Барак Обама.

"Не ми се иска, да загубите Шотландия", заяви тя, по повод на предстоящия референдум за независимост на частта от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Гласуването е предвидено за 18 септември. Клинтън даде интервю за британската телевизия Би Би Си.

"Надявам се, че няма да се случи, но аз не гласувам в Шотландия", все пак добави тя. "Мисля, че това би било загуба и за двете страни, но отново казвам, че не аз гласувам", каза бившата номер едно в американската дипломация.

Запитан за референдума за независимост на Шотландия, президентът на САЩ Обама каза миналия четвъртък в Брюксел: "Ние имаме явен интерес един от нашите най-близки съюзници да остане обединен и силен, ефективен и стабилен партньор".

Преглед на печата, петък, 13 юни

СТАНДАРТ: Бизнесът не иска трусове до изборите Да няма трусове в бизнеса, както и прекъсвания в индустрията, енергетиката, околната среда,...

Бащата на блъснатата на спирка Катя възмутен: Гръцкият шофьор ще кара отново кола


Лекарите дават надежда, че блъснатата от грък на спирка в Пловдив Катя Матеева ще проходи. Шокът е съвсем различно нещо. Това казва пред bTV бащата на момичето Илиян Матеев.
В първия момент, когато чул за катастрофата с детето му, изпитал парализиращ страх.
„Живеем в безумен свят, в който се допускат такива неща да се случват“, Лекарите дават надежда, че блъснатата от грък на спирка в Пловдив Катя Матеева ще проходи. Шокът е съвсем различно нещо. Това казва пред bTV бащата на момичето Илиян Матеев. В първия момент, когато чул за катастрофата с детето му, изпитал парализиращ страх. „Живеем в безумен свят, в който се допускат такива неща да се случват“,

Манолова: Кабинетът ще работи до 2 месеца преди изборния ден

 Истинската оценка за това кой в каква кондиция е, ще стане ясна след парламентарните избори. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на НС Мая Манолова.

БСП ясно каза - ще има предсрочни избори. Не сме партия, която се отмята от думите си, не сме като ГЕРБ. Ще има оставка. Въпросът кога, вече не зависи единствено и само от БСП. Хоризонтът на правителството ще се определи от президента, който след консенсус с политическите сили ще определи датата на изборите. Това правителство ще работи най-много до 2 месеца преди изборния ден, подчерта Манолова. Тя допълни, че Орешарски не може да обяви докога ще работи, защото ако изборите са на 7 септември, правителството ще работи до 7 юли, например. Служебното правителство се назначава от президента и той с актове, които произнася в един и същи ден, разпуска НС, определя дата за изборите и назначава служебно правителство. Докога ще работи правителството на Орешарски, формално ще реши президентът. Ние искаме възможно най-близка дата за предстоящите парламентарни избори, заяви Манолова. Тя е категорична, че самата ситуация на политическа нестабилност, не е добра за България и за хората. "В оставка или не, това правителство ще работи до 2 месеца преди изборния ден, такива са конституционните правила", повтори Манолова.

Според нея, не е нормално избори да се проведат през август или в началото на септември, когато хората свършват летните си отпуски. "Датата трябва да е такава, че да даде възможност на максимален брой граждани да гласуват. Избори възможно най-скоро, ако има консенсус между политическите сили", отново потвърди позицията на БСП Манолова

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване